Pr-Mihalache-va-conferenția-la-MCB-2019

Diaconul Sorin Mihalache va susține o conferință despre legătura dintre muzică, neuroștiințe și filocalie în cadrul Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin (MCB 2019).

Cea de-a XII-a ediție a MCB 2019 va avea loc la Iași în perioada 15-19 iulie.

Prelegerea părintelui va propune o „abordare actuală a fenomenului muzical din prisma ultimelor descoperiri ale neuroștiințelor care stau ca mărturie a zilelor noastre pentru înalta înțelepciune a reflecțiilor filocalice”, informează Doxologia.

Totodată, participanții vor putea afla curiozități despre reacția trupului și a spiritului uman în timpul unei experiențe muzicale, despre cum se poate păstra și intensifica concentrarea în cadrul  unui moment muzical și alte informații inedite.

Programul MCB 2019 cuprinde cursuri practice și teoretice de interpretare, de tehnică vocală sau de muzică orientală clasică, precum și prezentări de muzicologie, istorie sau paleografie muzicală, desfășurate pe parcursul a cinci zile.

Diac. Sorin Adrian Mihalache

Este licenţiat în matematică şi teologie, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii „Al. I. Cuza”.

Părintele este lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science” și coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”.

Vezi și Protopsalt al Patriarhiei Ecumenice, invitat special al Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin – Iași

Foto credit: Basilica.ro

doar ortodox 12

Un comentariu

  1. Dumnezeu sa ne binecuvânteze din toate punctele de vedere. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.