Minuni spuse în 2019


Minunea, o abordare teologică ortodoxă (pr. Vasilios Thermos)


Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorul siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com

© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site. [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute] Mulţumim pentru înţelegere!

SIMONA (26 martie) – Bună seara! Vinerea trecută 22 Martie 2019. Am fost la biserică, m-am spovedit și m-am rugat Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou să mă ajute să numai fumez și Sf. Nectarie și Măicuței Domnului și după spovedanie și Sf. Împărtășanie nu am mai fumat. Sunt foarte bucuroasă că numai fumez și Sf. Nectarie de foarte multe ori au făcut minuni cu mine o păcătoasă să merg pe calea spovedanie, să aflu un duhovnic, să mă rog neîncetat pentru că rugăciunea este candela sufletului, mi-a arătat și de cine să mă feresc și ce acatist să citesc… Am mai aflat la biserică că dacă avem un Canon dat de duhovnic nimic rău nu se atinge de tine și de familia ta și de la Sf. Cleopa că dacă citim un acatist dimineața și un paraclis seara. Măicuța Domnului o să ne ajute întodeauna și pe lumea cealaltă. Le mulțumesc sfinților pentru tot ajutorul dat și știu că ne văd, ne aud sunt lângă noi întodeauna.


DIANA (25 martie) – Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Mina mi-am găsit cardul de bonuri pe care îl dădusem dispărut de câteva zile. Aveam o sumă maricică pe el, puteam verifica dacă soldul se schimbă în cazul în care îl găsise cineva însă nu, soldul era același. Deci mă gândeam că poate e undeva prin casă însă eu nu îl găseam. După o rugăciune către Sfântul Mîna, am găsit și cardul alături de alt card într-un portmoneu pe care nu îl mai foloseam. Mulțumesc lui Dumnezeu, mulțumesc Mântuitorului, mulțumesc Măicuței Sfinte, mulțumesc Sfântului Mina, mulțumesc tuturor Sfinților! Dumnezeu să ajute tuturor!


IOANA A. (24 martie) – Mulțumesc Sfântului Efrem care îmi este mereu alături, Sfântului Spiridon, Sfântului Nectarie, Sfântului Fanurie, Sfântului Ion, Maicii Domnului și Domnului nostru pentru toate minunile săvârșite în viața mea și a familiei mele și pentru marele ajutor de la cel mai important examen din viața mea! Să ne rugăm neîncetat căci Dumnezeu este mereu lângă noi! Slavă, Ție, Doamne, Slavă, Ție! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!


VERONICA (24 martie) – …Slavă Ție , Doamne, întru toți sfinții Tăi!👼
Cu câteva săptămâni în urmă, o cunoștință bună de familie s-a confruntat cu o problemă foarte dificilă …fetița ei de numai doisprezece ani… un copil cuminte, inteligent, care învață foarte bine și este credincioasă… a început să se simtă brusc rău, iar după investigațiile făcute i-au descoperit un chist foarte mare pe unul dintre ovare… suspectându-se cancer.. I s-a făcut programare la București pentru intervenție chirurgicală. Nu am știut cum să mă mai rog pentru acest copil, care îmi este foarte drag. În seara dinaintea plecării către capitală… m-am rugat din nou și l-am implorat pe Sf Efrem cel Nou să se roage el pentru această fetița lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Domnului Nostru Iisus Hristos… că este un copil care crede în minunile lui , care este cuminte și are dreptul la o viață trăită pentru a face fapte bune în numele Divinității. Noaptea l-am visat pe sfânt, ca niciodată până atunci, în haine albe, întins pe un fel de targă. Lângă mine era sora cunoștinței mele, în genunchi, plângând. Eu am pus poza fetiței pe poala lui și l-am rugat să o facă bine. Apoi i-am spus doamnei respective, de lângă mine, să nu mai plângă că o să vadă minunea. Imediat după aceea, sfântul s-a ridicat în aer, parcă zbura, plutea, îmi zâmbea discret și a dispărut. În dimineața următoare, m-am trezit foarte liniștită sufletește… aveam încredere deplină că sfântul îi va da sănătate. I-am dat telefon mamei ei și i-am spus cele visate, iar dânsa, la rândul ei, mi-a spus că a visat și ea ceva, dar nu mi-a povestit ce. La două zile fetița a fost supusă unei operații, adică așezată pe o masă, întocmai ca și sfântul în vis, iar totul a decurs foarte bine. Hainele albe semnificau sănătatea pe care el i-o dădea în final , dar răul trebuia îndepărtat prin acea intervenție chirurgicală, aceea era calea. Acum fetița este foarte bine, s-a întors la școală, iar viața ei decurge normal. În urma intervenției, medicii s-au exprimat că nu sunt motive de îngrijorare, chistul nu a fost malign, ci unul de natură hormonală… deci… copilul este în afara oricărui pericol. I-am mulțumit sfântului dăruind unor copii două icoane și acatiste ale sale ca să îi protejeze… așa cum îi promisesem.

De o altă minune … a Sfântului Nectarie, de data aceasta, auzită recent de la una dintre angajatele unității unde lucrez. Mihaela, căci acesta este numele ei, ne-a povestit cum în ziua de 9 noiembrie, anul trecut, a trecut dimineața pe la sfânta biserică în drum spre muncă, iar seara, când a ajuns acasă, s-a așezat puțin pe pat să se odihnească. Și-a adus aminte de Sf. Nectărie că este vindecătorul de cancer și că avea sub sânul drept un chist de câțiva ani de zile, care o supără din când în când. A spus că a pus mâna pe locul unde era chistul și s-a rugat  sfântului că… dacă el consideră că ea era vrednică, ca o păcătoasă ce era, să fie vindecată… să facă cum credea el de cuviință. Dintr-o dată a simțit o arsură puternică în acel loc, cum nu mai simțise niciodată în viața ei ceva asemănător, ce a durat vreo jumătate de oră, că nu mai știa ce să facă. În final, arsura s-a diminuat în intensitate și apoi a dispărut. A doua zi,  când s-a trezit și a pus mâna pe locul unde era chistul, acesta nu mai era acolo și nici nu a mai reapărut. Mulțumim, Doamne, pentru toate minunile pe care le faci prin sfinții Tăi!


DIANA (21 martie) – Dumnezeu face minuni. Am fost extrem de răcită de vreo 3 săptămâni, pur și simplu simțeam că nu mai pot. Până în momentul în care m-am gândit că Sfânta Parascheva mă va ajuta. Având iconița ei am pus-o pe cap, m-am rugat și am citit acatistul. A doua zi am fost alta! Mulțumesc Sfânta Parascheva! Mulțumesc Dumnezeule, mulțumesc Mântuitorului și Măicuței Sfinte, Sfinților Pantelimon, Nectarie, Efrem, Nicolae, Sfântului Părinte Arsenie și Sfintei Xenia.


VERONICA (18 martie) – Bună ziua. Aș vrea să mulțumesc Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie pentru toată mila care o au față de familia mea și față de mine, păcătoasa. Într-o zi mi s-au pornit dureri de burtă. Pe zi ce trecea un pic se măreau. M-am dat cu mir de la Sf. Nectarie și sf părinte Justin Pîrvu și mă credeți , când m-am sculat dimineața nu mai simțeam nici o durere… Îmi cer iertare de la sfinți, că am promis să scriu imediat minunea și nu m-am ținut de cuvânt. Doamne ajută!


IRINA (16 martie) – Doamne ajută! Sfinții fac multe minuni important să credem și să nu ne pierdem speranța. Dumnezeu dă fiecăruia atât cit poate duce și sper din tot sufletul să ne ajute pe toți. Vreau să mulțumesc Sfintului Efrem pentru minunea care a făcut-o cu mine. Mi-a ieșit un neg pe față și cu soluție specială de la doctor l-am ars, după numai o săptămână mi-a ieșit un altul, și din ce în ce mai mulți. M-am speriat atât de rău, am luat icoana Sfintului Efrem și am pus-o pe față, m-am dat cu sfintul mir și am promis că dacă imi trece dau mărturie. Într-o săptămână se vedea cum se uscau negii. Sincer vă spun că atât am făcut. Dumnezeu să vă ajute pe toți și să ne rugăm pentru toți, bătrâni și copii bolnavi, pentru cei bolnavi de tot felul de boli.

doneaza-doarortodox1

Susține Doar Ortodox!


SIMONA (16 martie) – Buna ziua! Si eu l-am visat pe Sf. Efrem cel Nou azi dimineața . Am ajuns în casă la nașii uneia dintre fetite care mi-au botezat-o si dansau erau foarte bucuroși si mai era o fetița care cădea la pat (țin să precizez că acești nași sunt sataniști se ocupa cu farmece Sf. Nectarie mi-a arătat tot in vis). De ieri fetița mea Elisabethe este bolnavioara si in visul meu am văzut că am ridicat subrațului ei si am văzut un fir de par negru si un punctuleț alb ca un cerculeț si in mijloc era firul de par negru si parca dintr-o data s-a înmulțit mai multe fire de par. Si dintr-o data văd în fata ochilor mei ca apare icoana Sf. Efrem cu mâinile îmbrățișate si lacrima si eu l-am întrebat . Sf. Efrem, o sa mor? Si in timpul acela m-a trezit fetița mea. După acest vis m-am dus si m-am uitat la subrațul fetitei mele si am văzut o aluniță de culoare albă ca o brobonită si fie ceva ca ar avea să mă prevină. Aseară am cumpărat iconița cu Sf. Efrem si i-am promis Sf. Efrem sa ne ajute că mă voi lasă de fumat si tot nu m-am lăsat. De aceea l-am văzut cu mâinile îmbrățișate.


D. RĂDULESCU (14 martie) – Buna seara! Băiatul meu se pregătea pentru examenul de capacitate. Inainte de examen s-a mărturisit la duhovnic. Am fost si m-am rugat pentru el si m-am închinat Brâului Maicii Domnului. M-am rugat sa stau o ora si asa a fost. Inainte sa iasa de la examen, am gasit o cordeluta de la Braul Maicii Domnului pe jos. M-am bucurat mult și am zis ca daca va lua peste 8 am sa scriu minunea. Asa a fost. Dumnezeu, Maica Domnului și Sfântul Efrem l-au ajutat. Slava lui Dumnezeu pentru toate!


Vali (12 martie) – Buna ziua. Acum 8 ani soțul meu a avut un AVC descoperindu-i la RMN un cavernom, o malformație în trunchiul cerebral. Stand în spital cu el am tot auzit de Sf. Nectarie, o prietena a venit în vizita și mi-a adus cartea cu minunile lui. Am făcut tratament etc, pentru a se îmbunătăți sănătatea soțului trebuia sa ajung în Germania. Când sa plecam un cumåtru preot ne aduce în dar tot cartea Sf Nectarie și mir, o cuscrå, la fel, mi-a dat cartea așa a apărut sfântul în viata noastră, rugându-ne am depåsit acel moment cu bine, acum 2 ani soțul meu a avut niște amețeli descoperindu-se o tumoare în partea dreapta a capului, iar stres rugăciune la Sf Nectarie. A fost operat. A fost diagnosticat cu cancer cerebral gradul 4, radioterapie, kimioterapie toate au fost ok, în 2017 am fost în Eghina la Sf. Nectarie, dupå câteva luni a recidivat tumoarea, iar operație kimioterapie, pe 9 noiembrie 2018 am fost iar la sf Nectarie, acolo multe persoane spuneau ca a deschis ochii, eu o necredincioasa nu credeam. La un moment dat filmând am văzut ochii deschsi pentru moment am zis ca e făcătură, dar am stat și m-am gândit oare sfântul care face atâtea minuni, nu e în stare sa deschidă ochii? Am plecat foarte fericită, am ajuns acasă am fost RMN tumoarea iar recidivase , doctorul spunând că ne da un tratament, dar ca mult nu mai durează . Acel tratament nu a avut efect, tumorile au crescut. Starea s-a agravat dar speranta a rămas. Acum are semipareza pe stânga, am făcut 7 Sf. Masluri acasă, după primul Maslu sa ridicat în fund, după al treilea s-a ridicat în picioare, nu poate merge singur deocamdată dar sper ca urmează curând sa se ridice sa meargă singur. Se spovedește curat și se impårtaseste în fiecare duminică. Speram sa putem merge mai departe indiferent ce ne da Dumnezeu. Sa nu ne pierdem credința, dacă cineva dorește informații må gåsiti pe Facebook Valy Glodeanu.


anonim (10 martie) – Mulțumesc sfinților Spiridon, Mina, Efrem cel Nou. Lor m-am rugat pentru soțul meu, care seara băuse ca fusese ziua lui, iar dimineata l-a oprit politia. M-a sunat iar eu m-am rugat, când a venit acasă mi-a spus ca nu a fost testat. Sfinții și Maica Domnului se roagă mereu pentru noi. Trebuie doar sa le cerem ajutorul. Doamne ajuta!


ELENA (10 martie) – Fiului meu la intoarcerea in tara, dupa ce a fost plecat mai multi ani, medicii i-au pus un diagnostic dur. Dupa doi ani de tratament se simte bine, ultimele analize au iesit bune, iar eu, multumesc din sufletul meu de mama, pentru ajutorul trimis fiului meu. M-am rugat Bunului Dumnezeu, lui Iisus Hristos și Maicii Domnului, Sf. Rafail, Sf. Nectarie. Doamne, Îți multumesc! Multumesc tuturor sfintilor! Doamne ajuta!


DIANA (7 martie) – Asa cum am promis, vreau sa spun ca Dumnezeu nu ne lasa. Desi deznadajduiesc de multe ori, rugaciunile imi sunt ascultate. De doua saptamani ma confrunt cu o forma de raceala destul de urata, eu care racesc foarte rar. De data asta, ma oboseam foarte tare cand umblam, chiar si aerul de afara ma obosea. Schimbarile bruste de temperatura m-au dat peste cap. Imi era teama sa nu fie de la inimia insa, m-am rugat lui Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Pantelimon, Sfintilor doctori fara de arginti Cosma si Damian, Sfantului Dimitrie al Rostovului, Sfantului Parinte Arsenie, Sfintei Parascheva si Sfintei Xenia. Rugaciunile mi-au fost ascultate astfel, ajunsa la medicul de familie, mi-a zis ca plamanii se aud perfect, si doar mi-a prescris cateva medicamente. Am fost mai linistita insa m-am linistit mai mult cand am observat cateva iconite: a Maicutei cu Iisus, a Parintelui Arsenie si a Sfantului Pantelimon puse in diverse locuri. La un moment dat, medicul a primit un telefon si printre cuvinte a rostit si Sfantul Nectarie. Am ramas surprinsa si atunci mi-am dat seama ca Sfantul e langa mine. Acum ma simt mult mai bine si nu ma mai obosesc. Multumesc Doamne pentru tot! Multumesc Maicutei Sfinte ca nu ma lasa. Multumesc Sfintilor! Doamne Ajuta tuturor!


VICTORIȚA (4 martie) – In urma cu doi ani am avut o incercare de la Dumnezeu. Mi s-a descoperit o tumora mare pe care am operat-o de urgenta. Dupa ce s-a facut analiza acesteia, rezultatul fiind malign, la un nou rmn la 39 de zile de la operatie au aparut multe metastaze, una dintre ele de dimensiuni foarte mari. Inainte de inceperea procedurilor de chimioterapie am cerut si alte pareri ale medicilor specialisti, dar mi s-a spus ca din pacate nu se mai poate face nimic … dar totusi sa incerc tratamentul. Va inchipuiti prin ce am trecut. Gandurile care ma insoteau erau ca traiam ultima mea vara.. Am plecat printre sedintele de chimio in Grecia. Intr-o zi, in timp ce stateam la plaja am simtit ca cineva se roaga pentru mine. Mi-e greu sa va spun cum am perceput asta, dar am avut certitudinea acestui fapt. Nu stiu ce preot cu har .. sau prieten… om de rand s-a rugat pentru mine pacatoasa, de am simtit rugaciunea. Ochii mi s-au umplut de lacrimi de recunostinta. Bineinteles ca si eu m-am rugat Maicii Domnului , Domnului Iisus Hristos si sfintilor lui carora le multumesc. Cert este ca in 4 luni au disparut mestastazele, ramanand doar cea care era mare, insa si aceasta si-a redus dimensiunile considerabil. Doctoritei de la oncologie nu i-a venit sa creada. In toata activitatea ei si a colegilor ei nu a mai vazut asa ceva.
Puneti-va nadejdea In Dumnezeu, Iisus Hristos si sfintii lui si in Maica Domnului .
Doamne ajuta!


ROBERT (4 martie) – Eu in urma cu 3 ani am intalnit o fosta colega de liceu care nu se regasea… I-am recomandat sa citeasca Paraclisele Maicii Domnului dar ea mi-a raspuns ca nu poate citi pentru ca adormea. Asa ca i-am zis zis ca voi citi eu pentru ea. Au fost multe obstacole dar am reusit sa citesc pana la capat timp de 40 de zile iar acum in 2019 este o fata fericita si implinita si a primit tot ce isi dorea… Minuni exista si am trait si eu cateva cu ajutorul Paracliselor Maicii Domnului careia ii multumesc.


ELENA (3 martie) – Mulțumesc Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru milă și ajutor, mulțumesc Sf. Nectarie și Sf. Efrem cel Nou pentru mijlocirea lor. Cu adevărat minuni există . Analizele copilului meu care a fost diagnosticat cu intoleranță la gluten la vârsta de 8 luni au ieșit negative. Am promis Sfinților mei dragi că voi da mărturie. Doamne ajută!


Ioana Stanciu, 3 martie – Doamne ajuta! As avea o mare rugaminte la dumneavoastra. Daca este cineva care poate sa imi trimita ulei sfintit de la candela Sfantului Nectarie de la Eghina, va rog din suflet. Imi doresc tare mult si o icoana de la manastirea sa. Multumesc din suflet! (n.ed. contactați doarortodox@yahoo.com pentru a lua legatura cu Ioana S.)


DIANA (26 februarie) – Doamne ajuta! Azi cand am iesit de la munca, inaintand spre mall pentru niste cumparaturi simteam cum obosesc si respir greu. Nu stiam ce sa cred, nu mi s-a mai intamplat sau poate nu imi amintesc. M-am ingrijorat insa m-am gandit ca poate e aerul rece de vina. Ajunsa acasa, simteam ceva apasator in piept si m-am uns cu putin ulei de la Sfantul Nectarie si Sfantul Arsenie si am citit acatistele Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Grabnic Ajutatoarea, acatistul Sfantului Nectarie, acatistul Sfantului Nicolae si paraclisul Sfantului Efrem pentru diferite nevointe, promitand ca voi marturisi minunea. De asemenea, am o esarfa pe care am atins-o de moastele Sfantului Nectarie si al Sfantului Efrem si ori de cate ori ma doare ceva ating locul si durerea trece. Acum ma simt mult mai bine. Multumesc Sfintilor pentru tot. Multumesc lui Dumnezeu pentru grija, pentru sanatate, pentru oamenii din jurul meu si pentru puterea de a rabda incercarile. Multumesc Maicutei Sfinte. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile!


ANDREI (24 februarie) – Salut, ma numesc Andrei si vreau sa va povestesc cum Dumnezeu mi-a schimbat viata, si Sfintii Arsenie Boca si Sf. Parascheva de la Iasi. Eu nu am avut treaba cu Dumnezeu niciodata, imi mergea numai rau, cum spune in psaltire, multe sunt necazule pacatosilor, de multi ani cazusem in pacatul malahiei, sa iti faci singur placere cu mana, eu nu aveam cum sa mai ies din pacatul asta, ma mustra constiinta dar ma amageam singur ca toti tineri fac asta. În camera aveam o icoana a lui Arsenie Boca, una micuta, a fost o verisoara de a mea la mormantul lui si i-a mers bine si mi-a adus si mie, ehh, intr-o seara stand pe youtube am vazut documentar despre Arsenie Boca, am intrat si am inceput sa ascult viata lui, cand eram pe la jumatatea documentarului, am izbucnit in plans si am simtit o vinovatie si o mustrare de constiinta de parca sfantul imi vorbea prin documentar, m-am imbracat, am plecat noaptea la biserica, era pustie, imi era frica era intuneric in curte, m-am pus langa usa si am inceput sa ma rog in felul meu, nu stiam sa ma rog cum se cuvine, deci vreau sa va zic ca atunci cand am iesit din curtea bisericii, mergeam pe un drum intunecat de tara, o dihanie, mergea cu mine odata, in dreapta mea, o auzeam, scotea niste sunete care nu le mai auzisem vreodata dar nu o vedeam, mai tarziu am inteles cum ca e demonul care ma chinuia de mai bine de 10 ani cu pacatul malahiei, ca fiecare patima are cate un demon, cateva zile mai tarziu am scris 4 pagini de caiet studentesc de pacate si m-am dus la preot acasa sa ma spovedesc, deci cand eram pe drum simteam diavolul cum ma tragea inapoi si auzeam in cap spunandu-mi, o sa rada toti de tine preotul, nu ai iertare, mai bine du-te acasa, du-te in alta zi. Am intrat, m-am spovedit, m-a dezlegat si nu pot sa explic in cuvinte ce am simtit, deci in capul meu parca erau 10 posturi de radio care vorbeau in continuu de cand ma stiu, eu am crezut mult timp ca am sindromul ahdh sau schizofrenie, dupa spovedanie, s-au oprit, dupa 1 an de zile cumnatul meu imi spune sa merg la Iași la Sf. Parascheva, prima oara am ezitat putin dar zic haide, am ajuns acolo la 11:30 noaptea si am stat pana la 7:30 dimineata, cand am urcat la Sfanta. Cand am ajuns acolo am simtit ce inseamna Duhul Sfant, nu pot explica in cuvinte, si i-am cerut Sfintei ceva duhovnicesc, stiti ce dar mi-a dat? Darul rugaciunii!! Am rugaciunea mintii, care e foarte puternica, credeti-ma, Doamne Iisuse Hristoase miluteste-ma pe mine pacatosul, e, de exemplu daca vad o fata frumoasa pe drum si zic repede Doamne Iisuse Hrisotase miluieste-ma pe mine pacatosul, alung diavolul inainte sa imi puna in imaginatia in lucru, o folosesc tot timpul si mai nou ii spun si starea mea de spirit, Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine (lacomul, trandavul, nepasatorul), pentru ca Domnul a spus ca fara mine nu puteti face nimic. M-am spovedit general de 3 ori si am spus absolut tot, nu am ascuns nimic. Acum ma rog, citesc cate o catisma pe zi, stiu cativa psalmi pe de rost din psaltire, fac rugaciunile de dimineata si seara, citesc din vietiile sfintilor, fac in fieacare zi cate un acatist sau doua dar nu ma las macar fara un acatist pe zi, si viata mea e lumina, inca mai am razboi cu diavolul ca nu s-a pensionat, e suparat ca i-am iesit din lucrare si ca m-am indreptat, inainte nu ma baga in seama ca faceam de ale lui si acum e suparat, sa stiti ca mare putere au acatistul Maicii Domnului si cel al Ingerului Pazitor si o catisma de psaltire pe zi, eu daca renunt la ele nu fac fata diavolului. Si pentru intelepciune acatisul Sf. Duh. Puneti-le in fiecare zi cate un acatist. Slava Domnului care m-a primit ca pe fiul ce risipitor ce mi-am cheltuit viata in desfranari si pacate, si mi-a dat haina noua si luminoasa, slava Lui ca sufletul meu era mort iar eu nu stiam, slava Lui ca m-a ridicat ca pe schiopul si mi-a deschis ochii ca ai orbului, slava Lui ca am fost si vames, si fariseu, si desfranat, si am intrecut cu mult pe pacatosii acestui veac si m-a primit inapoi si m-a facut fiul Sau. SLAVA TIE DUMNEZULE SLAVA TIE!!! AMIN.


nks (20 februarie) – Astăzi, 20.02.2019, am fost binecuvântată cu o minune din partea Sf. Mina, de fapt cu 2: am vorbit dimineața cu mama care cauta un document foarte, foarte important, era disperata, era neapărat nevoie azi de acest document. I-am urat succes la căutări si am început sa citesc Paraclisul Sf. Mare Mucenic Mina. Inainte de rugăciunea finala din Paraclis, am fost sunata de mama….. GĂSISE DOCUMENTUL! Negăsirea acestuia AZI 20.02.2019, implica penalități enorme. La auzul acestei vesti am izbucnit in plâns. Adica mama căuta documentul de mai bine de 4 ore si l-a GĂSIT DUPA NICI 30 MINUTE CAT A DURAT CITIREA PARACLISULUI!!!
A 2-a minune este ca tot azi, dar 10 ore mai târziu AM CITIT PE MAIL O ALTĂ MINUNE DE…… A SFÂNTULUI MINA!!!


IOANA DUCA (20 februarie) – Afacerea mea era in mare impas, nu reușeam să îmi acopăr cheltuielile. Eram in situația de a pierde tot. M-am rugat Sf. Mina. Au venit soluții noi și clienți cu care am speranța că va fi bine. Mulțumesc Sf. Mina că mi-a ascultat rugăciunile.


RUXANDRA ADRIANA (18 februarie) – Buna seara oameni buni si calzi! Pana a va impartasi despre minunile facute de catre Sfantul Nectarie, Sfantul Ierarh Spiridon, Sfantul Ierarh Nicolae si Sfanta Fecioara Maria as vrea sa va spun ceva… credinta este tot ce avem noi mai bun pe lumea aceasta, fara ea totul este dus… trebuie sa ne rugam si sa le multumim Sfintilor, lui Dumnezeu si Iisus Hristos pentru ziua pe care o traim, pentru orice, sa stiti ca e un privilegiu… eu sunt o studenta la medicina, anul 5, sunt un om bun, invat si rup din somnul meu sa invat sa ii fac bine pe altii, de mica am simtit asta. Vreau sa le alin durerea, ca sa faci asta, ca medic, trebuie sa comunici cu Dumnezeu sa te indrume… pe parcursul facultatii, am trecut peste multe hopuri, restante, ba eram bolnava, dezamagiri din partea unor prieteni, rude. Tatal meu a inselat-o pe mama , eu de atunci am intrat in depresie, cu tratament, am incercat sa o inving, dar de fiecare data cand voiam sa imi fac un prieten, sa imi gasesc alesul, se intampla ceva, am suferit enorm, am fost batjocorita, si indiferent cat de mult rau imi faceau, eu tot am ajutat, am zis „Doamne, poate îi învăț să Îți urmeze calea”, am plans, am stat nemancata, m-am rugat neincetat, pana cand intr-o vineri pe 10 martie 2017, am fost la mănăstirea Radu-Voda din Bucuresti, nu stiu daca doar eu, dar cand pasesc pe alee si urc dealul acela, ma bufneste plansul, simt miros de mir, simt ca acolo o sa gasesc alinare… am fost si m-am rugat, mult, orice rugăciune care era citita plangeam, eram in perioada aceea la pamant, plus ca acele cuvinte ma ungeau la suflet, m-am rugat la sanatatea alor mei, dar durerea mea mare era ca imi doream sa imi gasesc un baiat bun, sa ma inteleaga, sa ne indeplinim visele si cel mai important sa ma iubeasca, m-am rugat in seara aceea la Sfantul Nectarie, Sfantul Ierarh Nicolae, Sfantul Ierarh Spiridon, Fecioara Maria si Iisus Hristos, m-am rugat la ei atat de mult…. incat peste 2 ore ma cauta un baiat pe care il simpatizam din liceu, am vorbit, am crescut cu el, am invatat sa iubesc mai mult, sa pretuiesc omul de langa mine, toata aceea perioada, am slipit, am realizat multe, am fost intr-o relatie pana astazi, el s-a despartit de mine, brusc, fara nici un motiv bineintemeiat, doar ca il fac nefericit, ca nu mai are prieteni dar el a fost cel care s-a distantat in ciuda faptului ca eu am insistat sa nu o faca, iar eu am rupt de la mine sa ii ofer lui mai mult, sa il sustin , sa il iubesc, nu sunt perfecta, dar am mai gresit si eu… Eu sunt o persoana miloasa, daca pe un om il doare ceva sau cineva ii face rau, pe mine ma doare de 10 ori mai mult ca persoana de langa mine este afectata si din pacate si nu sunt mandra, am mai izbugnit cu nervii… probabil acest lucru l-a suparat rau… vom face pe 13 martie anul acesta 2 ani.. ma doare sufletul ca sufera, ca a plecat brusc acasa, stiu ca are probleme si la munca, da vina pe mine pe ceva ce nu sunt vinovata, da, imi recunosc greselile, dar ma doare, asa e dragostea, doare… in prezent nu am mancat de 3 zile nimic, am consumat doar apa si nu am dormit, tot, de 3 zile. Iar el este cu mama lui si bineinteles ca i se ia apararea, eu nu am spus decat la 2 persoane ce s-a intamplat, parintii mei nu stiu nimic, adesea, am incercat sa ii protejez, precum si ei au facut, cand eram mica pe mine. Cred ca doar Dumnezeu stie ce este in sufletul meu, de cateva zile ma rog la Sfanta Maria, ma rog cu lacrimi, sper sa ma ajute, sper in primul rand sa fie bine si el, iar eu mai am o dorinta, sa ne impacam, e greu sa dai cu piciorul la 2 ani. Pe mine sfintii m-au ajutat in foarte multe situatii, Sf. Nectarie, m-am rugat intr-o zi la el, caci aveam o restanta si aveam nevoie de un laptop nou, pentru ca nu aveam cu ce sa imi scot materialele la imprimanta, iar in scurt timp un vecin m-a ajutat cu o solutie si seara aveam laptopul… tot sfintii, m-au ajutat la examene, mai ales cele de anul asta, care au fost si sunt printre cele mai grele, le mulțumesc zilnic pentru asta… sa va rugati oameni buni, sa nu va pierdeti speranta, eu indiferent cat de slabita fizic si psihic sunt si o zic cu ochii in lacrimi, o sa ma rog si sper, ca poate Dumnezeu imi asculta ruga si Maica Domnului si ceilalti sfinti ma vor ajuta si imi vor arata calea…
Eu va doresc la toata lumea, sanatate, caci e foarte importanta, intelegere, sa iubiti si ajutati si sa credeti, sa sperati… sa va rugati!
Credinta este calea!

LARISA (18 februarie) – Ruxandra Adriana, curaj daca nu se intoarce va veni iubirea adevarata ai sa vezi . Și mie la fel mi s-a intamplat.


TUDOR (15 februarie) – Buna seara, doresc sa va împărtășesc mai multe minuni săvârșite asupra mea cu ajutorul sfinților la care m-am rugat. Prima minune care a lăsat si acum o amprentă în sufletul meu, a fost in anul 2015, cand bunicul meu făcuse un accident vascular, iar starea de sănătate era în pericol. Era internat în spital si se simțea foarte rau, nu credeam ca va trăi pana ziua următoare.Am vorbit cu sora mea la telefon, care era alături de el in spital si imi spunea ca este din ce in ce mai rau. Am inceput sa plâng cu icoana Maicii Domnului în brațe și ma rugam pentru el, doream sa merg la o biserică cu moaște ale unui sfânt ocrotitor de boli, asa ca am aflat despre Sf. Pantelimon de la Biserica cu turlă aurie din zona parcului Moghioros. Am plecat la această biserica si m-am rugat sfântului sa faca o minune si cu bunicul meu, un om vesel din fire si foarte activ inainte de acest accident vascular. M-am linistit in biserica si am plecat spre casă, însă imi era teama sa o sun pe sora mea si sa intreb de starea bunicului. Ajung acasă, iar după o oră, m-a sunat sora mea. Cu teama i-am răspuns, pregătită să primesc o veste proastă.Nu a fost asa..sora mea era fericită si mi-a spus: „Vrei să îți dau pe cineva la telefon?” Ochii mi s-au umplut de lacrimi, era el, era bunicul meu, era într-o stare foarte buna, deși pana atunci era atât de rau, delira, abia respira….acum era cu totul, alt om… si acum am în minte vocea lui: „Ce faci, tataie?” si vesel ca de obicei… Nu mi-a venit sa cred, am început să îi explic si lui, însă râdea…povestea aceasta s-a încheiat frumos, sfântul nu numai ca l-a readus la viață, ci la 2 luni de la această minune, chiar de ziua sfântului, pe 27 iulie, a facut posibil ca bunicul meu, cel mai minunat om, sa imi fie alături la cununia civilă. Chiar de ziua lui…��
L-am pierdut pe bunic, 2 ani mai târziu…însă amintirea lui E vie cu tot cu minunea săvârșită de SF.Pantelimon.

O altă minune săvârșită asupra mea este a Maicii Domnului.Fiind intr-o excursie în Grecia, am ajuns la Mănăstirea Katoxenia, unde se află Braul Maicii Domnului…acolo se gasesc niste tăblițe din staniol mai tare, păreau a fi, pe care sunt inscripționate părți ale corpului ( picior, mâna, ochi, chiar si bebeluși etc). Iti alegi o tăblița si te rogi pentru problema respectiva de sănătate. Eu cautam o tăblița cu un picior, pentru că tot bunicul meu, cel despre care am mentionat si in prima postare, după ce a scăpat de primul accident vascular, la doi ani, a suferit altul, mai puternic, fiind imobilizat la pat… Am zis să mă rog pentru el, pentru că nu putea sa meargă. Cautand printre tăblițe, tăblița inscripționata cu un picior, am prins una cu un bebeluș…uimită putin, dar zic ca nu-i nimic, o iau si pe aceea si ma rog pentru nașii mei, care isi doreau un copil… tăblița cu piciorul nu imi amintesc daca am gasit-o, însă va spun ca cea cu bebelusul era pentru mine. L-a scurt timp am aflat ca voi avea un băiețel… el este minunea mea…
Rugati-va din suflet si primiti ajutor!


anonim (14 februarie) – Multumesc Maicii Domnului, Sfântului Efrem si Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul! La îndemnul mamei mele la vârsta de 22 de ani m-am rugat Maicii Domnului si Sfinților îngeri Mihail si Gavril pentru a-mi gasi si eu jumătate, iar rugăciunile mi-au fost auzite, iar în viața mea a apărut jumătatea mea Ioan, care după 2 ani de zile ne-am căsătorit. Pe Sfântul Efrem l-am întâlnit întâmplător, într-o librărie unde am dat de o cartea cu viata si acatistele Sfântului. Mi-a atras atenția personajul de pe carte stiind ca am o poza de-a lui în portofel. M-am rugat lui si Maicii Domnului pentru părinții mei care au avut o perioadă mai critică, care acuma, s-au mai liniștit. Sfântului Efrem, Maicii Domnului și Sfântului Nectarie m-am rugat pentru a ne binecuvânta cu un copil, si a ne da un copil sănătos, rugăciunile fiindu-mi ascultate, acuma având o fetiță de 3 ani. Le mulțumesc Sfinților si Maicii Domnului pentru că mi-au ascultate rugăciunile!


anonim (13 februarie) – Mulțumesc Sf. Efrem, Sf. Paraschiva și nu în ultimul rând Domnului și Maicii Domnului pentru tot ajutorul din prima sesiune, cu ajutorul sfinților am obținut note la care nici nu mă puteam gândi.

doneaza-doarortodox1
Susține Doar Ortodox cu orice sumă dorești!

ALENA (12 februarie) – Multumesc Domnului, Maicii Domnului şi Sf Nectarie, Efrem şi Mina pentru ajutorul dat, pe langa multe aspecte legate de sanatatea celor din familie, in urma cu cateva zile, in metrou in alta tara, in timp ce ma indreptam spre aeroport, am constatat brusc ca nu mai am portofelul, in care nu aveam o suma mare de bani, dar aveam actul de identitate cu care urma sa calatoresc in circa 2 ore. Am strigat panicata catre sotul meu ca mi-a disparut portofelul, si imediat acesta a cazut pe picioarele mele, dat fiind drumul din mana, sunt sigura, de o persoana care statea langa mine in inghesuiala aia, si care cu siguranta il luase. Nu am facut caz catre acea persoana, ci m-am bucurat ca acesta a aparut imediat si mi-am recuperat actul de identitate. Metroul a oprit in 30 secunde, persoana respectiva s-a dat jos, asa ca daca nu observam atunci disparitia, nu il mai recuperam.


VERONICA (12 februarie) – Va impartasesc acum un vis pe care l-am avut cu vreo luna de zile in urma…semnificatia lui nu o cunosc sau intuiesc, poate nu o voi afla niciodata, dar am promis ca il voi spune…

Se facea ca eram la o manastire…nu stiam in vis cu exactitate locul…si , indreptandu-ma spre iesire, m-am oprit la magazinul cu icoane si obiecte bisericesti. Cautam cu privirea o icoana mai deosebita pe care sa o cumpar. Dintr-odata atentia mi-a fost captata de o icoana ce era pictata pe o bucata de lemn..avea inca scoarta copacului pe margini…si il infatisa pe Domnul nostru Isus Christos pe cruce. Am rugat-o pe calugarita de acolo sa mi-o dea ca sa o vad mai bine , lucru care s-a si intamplat. In momentul cand am luat-o in mana,  imaginea Mantuitorului s-a schimbat cu cea a Sfantului Efrem cel Nou…dupa care, imediat, prin fata mea s-a derulat un film…parca era un film vechi, prin ceata, dar puteam insa  distinge  toate detaliile … Am vazut un om torturat, dezbracat, care , doar in jurul mijlocului avea o carpa veche,  legata ca in vremea antica; era extrem de slabit si era carat de o alta persoana intr-o roaba veche din lemn si puteam observa  si alte persoane care se aflau  in jur.  Dupa care am vazut cum a fost atarnat in jos de un copac…concomitent cu aceste imagini din urma, am auzit vocea Sfantului care imi spunea ,, asa am fost si eu rastignit”. Am realizat atunci ca omul din roaba era chiar Sfantul Efrem cel Nou, in sufletul meu simteam cu siguranta acest lucru…era parca ca o intoarcere in timp.


MĂLINA C. (11 februarie) – M-am adus aminte de o minune petrecută acum 3 ani pe care am uitat s-o împărtășesc.  Din cauza lucrului în picioare și a pantofilor stramti, am facut o bătătură cui (bătătură plantara) intre degete foarte dureroasă.  Am incercat vreo 2 soluții farmaceutice însă nu au dat nici un rezultat.  Atunci când mergeam, schiopatam de durere. Si mi-a venit ideea sa dau cu ulei de la candela sfântului Nectarie, deși nu prea credeam ca se va intampla ceva, aveam impresia ca acest ulei este doar pentru boli grave, gen cancer. Si ce sa va spun… m-am trezit cu „cuiul” în pantof, adică acea parte tare ca un cui se rupsese, se uscase si căzuse.  Slava Tie,  Doamne pentru sfinții Tai !


SIMONA (10 februarie) – Multumesc Sf. Efrem cel Nou , Sf. Nectarie, Maica Sfântă pentru tot ajutorul dat. Rugați-vă cu încredere și veți fi aiutați.


MARIANA (7 februarie) – Multumesc Prea Sfintei Nascatatoare de Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Sfantului Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, si tuturor Sfintilor pentru ajutorul primit la examene.Doamne ajută tuturor!


DIANA (7 februarie) – Ii multumesc Sfantului Nectarie ca a ingaduit sa primesc ulei sfintit din candela de la icoana Sa de la Manastirea Radu Vodă. Vorbisem cu cineva care m-a pus in legatura cu o doamna pentru a-i comunica adresa. Trebuia sa primesc un singur colet, cel de saptamana trecuta cu Paraclisul Sfantului, o iconita si ulei insa, saptamana asta am mai primit unul fara sa astept si continea acatistul, o iconita si ulei. Se pare ca ambele persoane mi-au trimis desi trebuia sa fie doar una… Am fost foarte fericita. Multumesc lui Dumnezeu pentru tot!


MARA (7 februarie) – Multumesc Sf. Nectarie pentru toate minunile pe care le-a facut pentru mine si familia mea si pe care nu le-am marturisit, asa cum am promis. Multumesc ca m-a ajutat sa- mi gasesc loc de munca, ca mi-a dat incredere si rabdare si imi doresc din tot sufletul sa ramana mereu alaturi de mine. Bucura-te Sfinte Nectarie, Mare facator de minuni !


anonim (4 februarie) – Vreau sa marturisesc si eu o minune a Sfantului Mina. Duminica trecuta, pentru ca ma simteam foarte nelinistita, am plecat de la munca putin si m-am dus pana la biserica Sfantului Mina. Pe seara, tot la munca, din greseala, am sters un fisier important. Deja ma luasera transpiratiile, sa il refac mi-ar fi luat ceva timp si nici nu mai stiam exact ce trebuia scris. M-am rugat Sfantului Mina sa ma ajute iar in 5 minute am reusit sa recuperez fisierul desi sansele erau destul de mici. Multumesc Sfinte Mina!


SEVASTIANA (3 februarie) – Bună ziua! Ma numesc Sevastiana și aș dori să mărturisesc cum l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou. Pe data de 7 februarie 2016 am fost foarte dezamagită de faptul că am picat toate examenele din primul an de facultate, semestru I. Cum sunt obisnuita de mică să merg duminica la biserică, m-am gândit ca de data aceasta să merg la biserica Ovidenia din Galati. Eu locuiam la unul dintre caminele studentești. M-am dus în stație și am luat un autobuz, dar fară să imi dau seama am mers o statie în plus și fiindcă afară era frig, am preferat sa merg la Biserica Mavromol deoarece era mai aproape.

De cum am intrat în biserică am simțit imediat o liniste sufletească deosebitaă, de parcă mi s-a luat o parte din povara de pe suflet. M-am închinat la icoane si încet, încet parcă impinsă de la spate am ajuns în față și am putut vedea de aproape cum slujea preotul. Uneori se întâmplă ca Dumnezeu să împingă păcătoșii de la spate pentru ca aceștia să se poată mântui, iar eu sunt plină de păcate. Din fericire, El nu ne obligă să facem ceea ce nu vrem, iar acest lucru este în regulă. Am văzut pe propria piele cum este mângâierea unei oi rătăcite care se întoarce la pocăință. Dar trebuie să recunosc că mereu mă rătăcesc de pe calea cea dreaptă spre mântuire, iar când se întâmplă să regăsesc calea sunt foarte fericită.

Am ramas până la sfarșitul slujbei. Dupa ce a impartasit lumea, părintele s-a asezat în genunchi si a inceput să citească rugăciuni către Maica Domnului, Sf. Ioan, Sf. Nectarie și în mod deosebit toate rugaciunile de ajutor către Sfântul Efrem cel Nou. Când a început să citească acele rugaciuni am simțit un fior si mi s-a făcut pielea de găină. Parcă am simțit o nouă prezență în biserică și am îngenunchiat instantaneu. Am ascultat cu atentie acele rugăcini, iar după aceea m-am simțit mai bine. M-am miruit și am plecat înapoi la cămin. Când am ajuns la cămim eram liniștită și împăcată cu situația existentă. Eram foarte fericită că am participat la Sfânta Liturgie și am ascultat acele rugăcini frumoase.

După un timp destul de scurt primesc vestea că în vacanța dintre semestre pot da din nou toate examenele picate. Nu mi-a venit sa cred! M-am bucurat din suflet când am primit o asemenea veste. M-am gândit că trebuie să învăț, dar materia mi se părea așa de grea și foarte multă, încât credeam că nu voi reuși să trec peste toate restanțele cu bine. dacă îmi amintesc bine, ajutorul  a apărut în calea mea. O colegă de facultate a rămas în oraș și s-a oferit să mă ajute la două dintre materiile de examen. Nu mi-a venit să cred! Am început să învățăm împreună și am reușit să înțeleg aproate tot ce îmi explicase colega mea. Ceața în care eram prinsă începuse să dispară. A doua sau a treia zi am plecat să mă plimb prin oraș. Am intrat la Librăria Lumina, unde am găsit Acatistul Sfântului Efrem cel Nou grabnic ajutător și alte cărți cu viața, minuni și alte rugăciuni către sfântul. Am cumpărat aceste cărticele și le-am citit de fiecare dată înainte de fiecare examen. Apoi am plecat către facultate, am reusit sa le trec cu ajutorul Sfantului Efrem cel Nou. Până atunci reușisem să le trec pe toate, dar mai rămăsese încă unul la geometrie. Acela era ultimul examen pe care trebuia să îl dau. Am avut o pauză de câteva zile și am luat decia să mă duc acasă. Eram atât de fericită că l-am descoperit pe Sfântul Efrem, încât am adus acele cărticele și familiei mele ca să le citească.

Cu două zile înainte de examen, am fost la majoratul unui prieten din sat. Examenul trebuia să îl dau luni, iar duminică după amiază am plecat spre Galați. Din câte îmi amintesc, nu m-am rugat seara, înainte de examen Sfântului Efrem și ca dovadă, am primit un rezult negativ. Am picat examenul. Acest lucru mi-a demonstrat că mă rătăcisem de pe drum și nu m-am putut sprijini doar pe propia capacitate. Acum am învățat această lecție, dar în acel moment nu am înțeles ce se întâmplase cu mine.

Ulterior am cumparat acatistul si cartea cu Viata si Minunile Sfantului Efrem cel Nou. Ajutor pentru examene. Următoarea sesiune a fost mai ușoară și mai pregătită ca să trec peste obstacole. Acum am reușit să termin facultatea și pot specifica că am avut de fiecare dată restanțe, dar se întâmpla în mod miraculos să le trec pe toate fără să găsesc o explicație logică.

Îi mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru tot ajutorul primit și îmi cer iertare că nu m-am învrednicit să scriu mai devreme minunile pe le-a făcut cu mine, iar acestea nu au fost deloc puține. De fiecare dată când mă rog la acesta se întâmplă ceva miraculos sau neașteptat. Doamne ajută la toată lumea, iar Bunul Dumnezeu să ne lumineze mintea pentru a trece mai ușor prin viață!


CORNELIA (2 februarie) – Slavă Ție, Dumnezeu nostru slava Ție… azi dimineata fetita mea si sotul meu se simteau rau, fetita cu durere de burta si sotul cu o durere in zona inimii… Si am inceput sa citesc o rugaciune catre Sfantul Ierarh Necatrie, Sfantul Efrem, Maicuta Domnului, acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos si m-am rugat si la sfantul Mina, Sfintilor Arhangheli Mihai si Gavriil, Sfntului Neculai si toate Puterile Ceresti si cand am terminat rugaciunile, inca citeam ma suna sotul sa imi spuna ca i-au trecut toate nu il mai doare nimic… iar fetita mea deja facea un puzzle… Slava voua tuturor sfintilor si Dumnezeului nostru ca mari minuni faceti cu noi… cand aveti nevoie de ceva cereti ajutor la cer si prin ei ne vindecam sau ne trimit oamenii care sa ne ajute… nu am cuvinte sa dau slava… nu am grai sa pot multumi cuvintele sunt mici iar minunile mari… Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu pentru rugaciunile Maicutiei Domnului si ale sfintilor parintilor nostri iarta-ma pe mine Cornelia pacatoasa impreuna cu familia mea… iar cei care au nevoie de voi sa va duceti de grab sa ii ajutati… rugati-va, rugati-va, rugati-va… dau slava Cerului! Amin. Amin. Amin.


GEORGIANA (2 februarie) –  Multumesc bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru ajutorul si mila pe care mi-o arata zi de zi, multumesc Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie, pentru ca mi-au ascultat rugaciunile, l-au ajutat pe sotul meu sa se angajeze, sanatate multa pentru copii mei si pentru mine sa imi iasa analizele bune ma rog in fiecare seara la Sf. Nectarie doctor fara de argint, mereu mi-au dat semne ca sunt langa mine. Cereti-le ajutorul si aveti rabdare, Dumnezeu ne dă atunci cand trebuie. Doamne, ai mila de mine si in continuare.


NICOLETA (31 ianuarie) –  Doresc sa-i multumesc Sf Efrem cel Nou pentru ajutorul pe care mi l-a dat. De cateva luni nu mai am loc de munca si am de platit rata la banca. M-am tot imprumutat in stanga si in dreapta ca sa platesc rata dar luna aceasta chiar nu aveam la cine sa mai apelez. Atunci am citit acatistul Sf Efrem cel Nou si l-am rugat sa ma ajute cu atat mai mult cu cat ma sunase de la banca sa-mi ” aduca aminte” ca trebuie sa trec pe la ei. I-am promis Sf Efrem ca o sa dau marturie si minunea s-a petrecut, m-a imprumutat o prietena fara ca eu sa-i fi cerut! Multumesc Sfinte Efrem pentru toate minunile pe care le faci pentru mine!


DIANA (31 ianuarie) – Multumesc lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte si Sfintilor dragi. Marti am primit pachetelul cu ulei de la Sfantul Nectarie de la Manastirea Radu Voda, paraclisul Sfantului Nectarie si o iconita. Cum nu reusisem sa iau ulei anul trecut cand am fost acolo, am reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa primesc de la o doamna binevoitoare. De asemenea rugaciunile de aseara mi-au fost ascultate, ma durea destul de tare soldul si un picior incat nu stiam ce sa mai fac. M-am rugat lui Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei, Sfintilor Nectarie, Efrem, Nicolae, Sfintei Parascheva si Sfintilor Ierarhi pomeniti ieri promitand ca de indata ce durerile vor disparea voi marturisi minunea. In fiecare zi se intampla minuni… Multumesc lui Dumnezeu!


VERA (30 ianuarie) – Îți mulțumesc Ție, Doamne, Măicuța Domnului, Iisuse Hristoase, Sf. Efrem cel Nou împreună cu toți sfinții și puterile cerești ca l-ați ajutat pe Alex să iasă din situația dificilă de la școala în care se află.


GABI (30 ianuarie) – Sotului meu i-a aparut o alergie la nivelul axilelor din cauza deodorantului. Aceasta iritatie provoca mincarimi si usturimi totodata, facind imposibila folosirea oricarui antiperspirant. M-am rugat Sf Nectarie si l-am dat cu ulei din candela Sfantului. In doua zile aproape ca a trecut. Multumesc Sf Nectarie si Bunului Dumnezeu, precum si tuturor sfintilor care se roaga pentru noi.


DANA (27 ianuarie) – Ii multumesc Sf. Nectarie, dar și Sf. Efrem cel Nou ca m-au ajutat cu băiețelul să nu mai facă convulsii benigne si am putut ajunge la Mănăstirea din Grecia, cât și la nasterea celui de al doilea copil având o nastere mai usoara. Multumesc Sf. Nectarie pentru ajutorul dat!


MONA (25 ianuarie) – Minunile trebuie povestite.Dar trebuie sa multumim in fiecare clipa pentru tot.sF Nectarie a fost mereu ajutorul familiei mele,ocrotitorul ei. I-am promis ca ii voi aduce laude necontenit. Oamenii trebuie sa stie ca puterea cereasca e prin ea, insasi un miracol al trezirii spirituale. Sf. Nectarie e prietenul adevarat al sufletului. Va multumesc sfintilor care in fiecare zi faceti posibila minunea.


IONELA-MĂDĂLINA (23 ianuarie) – Ma numesc Cretu Ionela-Madalina, am 28 de ani sufar de mai multe boli. Ma simt datoare sa fac cunoscute cateva dintre minuni savarsite cu mine pacatoasa de Sf. Nectarie. Îți multumesc ca m-ai ajutat si ai fost langa mine ori de cate ori am avut nevoie de tine.. ca m-ai ajutat sa ajung la sfanta ta manastire .. si m-ai intors la dreapta credinta.. iti multumesc pentru tot, slava Domnului!


doneaza-doarortodox1
Susține Doar Ortodox cu orice sumă dorești!

IRINA (22 ianuarie) – Doamne ajută! Vreau să mulțumesc sfinților Efrem cel Nou, Sf. Nectarie și tuturor sfinților care m-au ajutat să nu mă operez de un nodul sub braț, m-am dat cu sf. mir, iar a doua zi nu mai aveam nimic. Multe minuni au făcut sfinții cu băiețelul meu care este autist, cea mai grea boală cred eu, și sper ca bunul Dumnezeu să ajute pe toți și țin să mulțumesc tuturor celor care scriu despre minunile ce li se intimpla in viața lor și care pe mine m-au intarit; am simțit că n-am fost singură. Dumnezeu să vă ajute, să vă întărească și cel mai important să nu ne pierdem nădejdea în Dumnezeu.


ANTONIA (22 ianuarie) – Bucura-te Sfinte Nectarie mare facator de minuni. Doresc sa dau marturie despre O MINUNE facuta de Sfantul Nectarie cu baiatul meu in urma cu multi ani. Băiatului meu îi iesise la subraț o umflătură cam cât o nucă, despre care nu a zis nimic, probabil de teama de a merge la un medic si chiar a zis ca nu merge la medic si ca sta asa. Citisem de ceva timp despre minunile facute de acest mare sfant cu diversi oameni. Am luat atunci acatistul sfantului si l-am citit rugandu-l sa vindece el acea umflatura, sa nu fie nevoie sa mergem la medic si sa nu ramana nici chiar un semn. In cele din urma am plecat si spre o clinica medicala pentru a-l vedea medicul de familie. Insa nu am gasit atunci medicul, deoarece era plecat pe teren. Nu ramanea decat rugaciunea catre Sfantul Nectarie spusa si rugandu-l sa intervina pentru vindecare, cu toate ca eram sceptica intr-o vindecare rapida si fara a ramane nici macar un semn. Am sperat totusi si miracolul s-a produs. Pana seara acea umflatura s-a spart pur si simplu. A iesit tot acel puroi si asa cum am cerut nu a ramas nici un mic semn ca acolo ar fi existat o umflatura, care se innegrise si care ar necesitat o incizie facuta de un medic. S-a rezolvat asadar fara durere, fara semne, ci doar cu o incizie facuta in mod miraculos de Sfantul Nectarie. Multumesc Sfinte Nectarie pentru grabnicul tau ajutor.


DIANA (21 ianuarie) –  Multumesc lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte si Sfintilor! Multumesc Sfantului Efrem care a mijlocit pentru mine. Vineri m-am confruntat cu o situatie delicata la munca. Din neatentie am facut o greseala destul de mare de care doar eu stiam. M-am rugat Sfantului Efrem sa ma ajute promitandu-i ca voi marturisi minunea, iar azi… ajunsa la birou, ca si cum nu s-ar fi intamplat. Cu ajutorul Sfantului totul este bine. Dumnezeu e minunat!! Doamne Ajuta!


CAMARUTA MIHAELA-AURELIA (20 ianuarie) – O alta minune, mai recenta, este legata de Sfantul Efrem cel Nou. La inceputul anului 2018 m-am imbolnavit, astfel incat a trebuit sa renunt la locul de munca pe care il aveam. Dupa ce m-am insanatosit, am vrut sa ma intorc la acelasi loc de munca, insa ai mei nu ma lasau. In august 2018, m-am dus deci la fostul meu sef si l-am rugat sa imi dea un loc de munca. Acesta a hotarat imediat ca eu sa ma intorc la vechea mea slujba. Spunand acelasi lucru unei persoane care muncea in acelasi loc, aceasta mi-a spus ca timp de cinci zile a citit Acatistul Sfantului Mucenic Efrem cel Nou pentru ca cineva sa ocupe postul pe care eu il ocupasem inainte. Ai mei, auzind decizia sefului meu, nu au mai avut nimic de zis. Intr-adevar, minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai!


NICOLETA (20 ianuarie) – Numele meu este Nicoleta si as vrea sa va spun cum l-am cunoscut pe Sf Efrem cel Nou.
Acum 9 ani de zile aveam o relatie cu un baiat si trebuia sa ne casatorim dar intr-o zi a trebuit sa merg in vizita la nasi de Lasatul Secului si am mers cu acel baiat ,Numai ca in aceea seara nasa mea a tot insistat asupra baiatului cu diverse intrebari .Aceasta avea o fata de varsta cu mine si era divortata si cam il placea pe baiat.Dupa doua zile relatia cu acel baiat s-a stricat fara nici un motiv,fara nici o explicatie.De atunci cu orice baiat as sta in momentul in care relatia devine serioasa baiatul se departeaza fara explicatii ,fara motiv.
L -am cunoscut pe Sf Efrem in mai 2014 cand intr-o seara fiind foarte deznadajduita din cauza relatiei pe care o aveam si care se sfarsea ca si celalate fara motiv.Stand pe internet am dat de o postare unde o doamna povestea de Sf Efrem cum a ajutat-o!Si am zis hai sa citesc si eu acatistul Sfantului. Era ora 12 noaptea ,eram in pragul durerii ,ma simteam fara nici o speranta si am inceput sa citesc acatistul plangand si il rugam pe Sf Efrem sa imi dea un raspuns .Dupa ce l-am citit am adormit plangand ,deznadajduita ca nu exista ,ca numai este nici o speranta.
Si am visat ca stateam pe o banca la mine in curte si a venit la mine un calugar imbracat in negru cu o carte in mana si zambea si imi repeta tot timpul.
-Ce prietena ai avut de ti-a facut asa ceva?
-Ce prietena ai avut de ti-a facut asa ceva?
Si eu ii raspund:
-Adica?
-Adica ai fost la prietena ta acasa si
din cauza la ce ai mancat si ai baut toti baietii cu care vei vorbi se vor departa de tine!
Si pe urma imi spune:
-Dar prietenului tau ce i-ai facut de este asa suparat pe tine?
Si in vis mi-l arata pe baiatul acela ca era la o masa cu sotia lui si baietelul si era foarte suparat.
Si eu i-am zis:
-Nu poti sa imi citesti nimic sa scap?
Si el imi spune :
-Tu trebuie sa vi la mine sa iti citesc niste rugaciuni speciale!
Si inainte sa plece mi-a zambit si mi -a zis:
-Ai rabdare !O sa fie bine!
Si m-am trezit foarte fericita ,fara motiv .
Si in ziua aceea eram la mine in camera si am zis sa citesc din nou acatistul.
Cand eram la inceputul acatistului s-a auzit un gong in perete,la jumatatea acatistului s-a auzit putin mai tare acel gong in perete si cand am ajuns la sfarsitul acatistului s-a auzit foarte tare acel gong in perete.
Urmatoarea zi lucrurile s-au schimbat in bine.

O alta minune a Sf Efrem s-a intamplat in mai 2017 cand am in mers in Grecia .
Inainte sa plec am citit acatistul si l-am rugat pe Sf Efrem ca eu nu o sa ajung la el in Nea Makri ci o sa ajung in Salonic sa imi dea un semn.
Cand am ajuns in Salonic am fost sa vizitam Biserica Sf Dumitru si acolo mi-a aparut pe usa,apoi la Biserica Sf Sofia l-am vazut pe turla bisericii dar jumatate.
Seara am mers la un restaurant cu specific grecesc si am iesit afara si eram cu o prietena care m-a intrebat daca am auzit de Sf Efrem si eu i-am zis ca da si in momentul stand pe scaun am intors capul spre autocar si l-am vazut pe Sf Efrem in picioare in fata autocarului zambea .Cand m-am reintors din nou sa ma uit numai era acolo.Cand am plecat spre hotel pe scaunele unde stateam eu si mama mea mirosea a mir.


GABI (18 ianuarie) – Timp de 20 de ani mi-a cazut parul intr-una. M-am rugat Parintelui Gabriel Nicu si in prezent parul meu nu mai cade si incepe sa se regenereze. Multumesc bunului Dumnezeu si parinelui, dar si tuturor sfintilor .


DIANA (17 ianuarie) – Am promis ca voi scrie de indata minunea traita. In fiecare zi se intampla minuni. De cateva zile aveam niste dureri ciudate si cum ma speriu la orice durere am inceput sa ma rog. Am promis Sfantului Nectarie ca voi marturisi minunea. Vreau sa spun ca durerile au incetat dupa 3 zile si Ii multumesc lui Dumnezeu, Maicutei, Sfintului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Pantelimon, Sfintei Xenia, Sfaintei Parascheva, Parintelui Arsenie Boca si Ingerului pazitor pentru minunea asta. De asemenea azi am primit o veste buna de la munca, ceva ce trebuia sa se intample la un moment dat, dar Dumnezeu a vrut sa fie acum. Multumesc Sfantului Efrem care ma asculta de cate ori ii cer ajutorul in problemele de la munca si nu numai. Dumnezeu sa fie cu voi! Doamne Ajuta!


ALEX (16 ianuarie) – Vreau să-i mulțumesc Sfântului Efrem pentru că m-a ajutat să-mi recapăt credința în minunile pe care Dumnezeu și Sfinții le fac asupra noastră. Anul trecut am susținut examenul maturității, bacalaureatul și spre rușinea mea, doar acum mărturisesc minunea pe care Sfântul Efrem a săvârșit-o! In fiecare seară înainte de cele trei probe am citit acatistul și paraclisul Sfântului și m-am rugat lui pentru liniște și pentru ajutorul de a trece peste povara acestui examen atât de important. În momentul în care am intrat de fiecare dată în sală,înainte de a începe proba, am simțit o liniște interioară de nedescris. Simțeam cum Sfântul Efrem era lângă mine și mă ajuta pe tot parcursul probelor. Sfântul m-a ajutat să îmi amintesc atât de multe informații,încât am terminat acest examen cu note foarte bune, media fiind peste 9. Îi mulțumesc Sfântului Efrem pentru că a fost alături de mine și știu că fără ajutorul lui nu reușeam! Îi cer iertare Sfântului pentru că nu am împărtășit cu ceilalți atunci minunea săvârșită și vă rog pe toți să nu încetați să vă rugați lui, celorlalți Sfinți, Maicii Sfinte cât și lui Dumnezeu pentru că minunile nu o să înceteze să apară!


DIANA (15 ianuarie) – Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca am inceput anul cu bine. Cu liniste, putere si sanatate. Dumnezeu, Mantuitorul, Maicuta Domnului si Sfintii cei dragi m-au ajutat mereu desi eu, pacatoasa, am deznădăjduit. Asteptam un mail cu o factura de care aveam nevoie inca de anul trecut de prin decembrie. Vorbisem saptamana trecuta cu persoana care trebuia sa mi-o trimita dar m-am gandit ca va uita. Iar azi, l-am rugat scurt pe Sfantul Efrem sa ma ajute, sa primesc factura. Dupa cateva minute, am verificat mailul, cred ca din obișnuinta si factura era acolo. Am primit-o cu ajutorul Sfantului Efrem care a mijlocit pentru mine. Nu am cuvinte sa multumesc pentru minunile din viata mea. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile!


MIRUNA (13 ianuarie) – Azi-noapte (13 ianuarie 2019) am citit din cartea cu minuni a sf. Efrem cel Nou si am simtit cum liniștea ma cuprinde, era o stare de pace în jurul meu. Parca il simțeam pe sfânt lângă mine. Cand m-am culcat, am reflectat la cele citite în carte si ma gândeam cum e posibil sa-l vezi pe sfânt în starea de conștientă sau sa-i vezi semnele. Mi se părea greu de imaginat.  Apoi am inceput sa vorbesc cu el si sa-l rog să-mi tamaduiasca problemele mele sufletești: depresia, anxietatea, teama, confuzia fata de aceasta viață, etc. Deodată, am auzit 2 bătăi puternice undeva între partea de sus a sifonierului si tavan, nu ca pocniturile mobilei , ci ca si cum cineva ar fi dat cu ciocanul. Am amuțit pt ca zgomotul a fost foarte tare si tin sa mentionez ca era în jur de 3 dimineața. Am zis Sfinte Efrem, dacă acesta ai fost tu, te rog sa-mi mai dai inca un semn. În sinea mea, nu credeam sa mai primesc un semn. Însă, după câteva zeci de secunde, s-au mai auzit iar 2 bătăi venite din alta cameră, înfundate de data asta, ca si cum ar fi fost undeva mai sus de apartamentul meu. Am zâmbit, mi-am zis ca poate sa fie el sau poate sa fie doar o coincidență. Apoi , aud în pat 2 sunete puternice – tiit-tiit…era tableta uitată în pat , lângă pernă, care de obicei nu suna noaptea, notificarile le primesc pe timp de zi sau cand o folosesc.  Au fost 3 semne, unul dupa altul la o ora la care de obicei este liniste deplină.  Sfantul Efrem cel Nou a făcut o mare minune cu mine atunci când m-a tamaduit de o mare suferință, însă despre asta voi scrie într-o altă postare. Va îndemn pe toți sa apelați la acest sfânt sau la oricare dintre sfinții noștri,  depinde de fiecare catre cine simte chemarea, ca de multe ori ei ne cheamă sau fiecare se ocupă de o anumită problema de-a noastră…nu exista rugăciune neascultata,  exista doar un secret – sa ne smerim.


MARIA (9 ianuarie) – Multumesc Sfantului Ierarh Nicolae pentru ca nu m-a lasat cand mi-a fost tare greu, intr-o cumpana a vietii. Cateva zile inainte de Craciun, dupa ce m-am impartasit, m-am certat foarte tare cu prietenul meu, care urma sa imi fie sot in anul 2019. Neintelegeri fusesera si inainte, insa acum prietenul hotarase ca e mai bine sa ne despartim iar eu fusesem de acord. Cand am inceput sa realizez ce s-a intamplat, ca am pierdut atatea si atatea lucruri frumoase pe care parca nu le mai vedeam cat timp am fost impreuna, m-a cuprins o tristete imensa. Ma simteam depasita cu totul…si poate ca eram. Citeam Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae, pe care il alesesem ocrotitorul relatiei noastre, cu lacrimi in ochi si il rugam un singur lucru, care parea imposibil, ca la sfarsitul acelei zile sa ma imbratiseze iar prietenul meu… si apoi vom vedea ce va mai fi. Parea imposibil pentru ca prietenul meu era cu adevarat suparat, cu adevarat nu vroia sa vorbeasca cu mine. Si acum simt apasarea aceea si presiunea care nu se ducea, cu toate lacrimile. Dar, in timp ce citeam rugaciunea catre Sfantul Nicolae, am simtit o caldura in dreptul inimii, si am stiut ca va fi bine… Si a fost, exact ca in visul meu, seara ma aflam in bratele iubitului meu drag.Si ne-am imapcat. Multumesc Sfinte Ierarhe Nicolae pentru ca, oricat de nevrednica as fi, tu ma ajuti si rezolvi problemele in care singura ma bag! Te rog sa nu ma lasi nici de-acum inainte! Stiu ca iti este foarte greu cu mine!


anonim (4 ianuarie) – Multumesc bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru ajutorul si mila pe care mi-o arata zi de zi, multumesc Sf. Ioan Rusul, Sf. Efrem cel Nou, Sf.  Nectarie, Sf. Iuda Tadeu pentru ca mi-au ascultat rugaciunile, m-au ajutat sa ma angajez acolo unde mi-am dorit, mereu mi-au dat semne ca sunt langa mine. Cereti-le ajutorul si aveti rabdare, Dumnezeu ne dă atunci cand trebuie. Doamne, ai mila de mine si in continuare.


LETIȚIA (4 ianuarie) – Doamne-ajuta si un an binecuvantat tuturor! Vreau sa aduc mare laudă Maicii Domnului, Sf Efrem Cel Nou, Sf. Nectarie, Sf. Iuda Tadeu, Sf. Stelian, Sf. Antonie pentru minunile și binecuvântările din viata mea si pentru faptul ca mi-au fost mereu alaturi in clipe foarte grele. Sa nu ne pierdem credinta si speranta! D-zeu sa aiba grija de noi toti!


INA (2 ianuarie) – Multumesc Bunului Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sf.Nectarie, Sf. Arh. Rafail si Sf. Matroana de la Moscova pentru ajutorul pe care mi l-au dat la sfarsitul anului 2018. Sotul meu a fost anuntat de la serviciu ca va trebui sa plece intr-o delegatie chiar inainte cu trei zile de Craciun, urmand sa faca si Craciunul in delegatie. Asta insemna ca eu si fetita noastra sa facem Craciunul singure. M-am rugat Bunului Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sf. Nectarie, Sf. Arh. Rafail si Sf. Matroana de la Moscova si ajutorul nu a intarziat sa apara, sotul meu plecase in delegatie si a fost sunat sa se intoarca acasa ca s-a revenit asupra deciziei de a se pleca in delegatie.


VERONICA (2 ianuarie) – Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat cu o factura veche, de care uitasem, fara sa imi dau seama. Desi consecintele neplatii la timp ar fi trebuit sa fie serioase, acestea nu au existat.. de parca cei de acolo uitasera… Am facut plata azi…si abia acum au sezizat ca eu eram restanta…


LILIANA B. (2 ianuarie) –  Doamne ajuta! As vrea sa dau marturie despre ajutorul grabnic al Maicii Domnului si Sfintului Efrem si sa le dau multumire din tot sufletul. Am avut brusc probleme la un genunchi – judecând dupa simptomele practic identice, am avut aceeasi problema la acest genunchi in urma cu aproape 30 de ani. Atunci, in trecut, a trebuit sa stau in spital la Ortopedie citeva zile apoi au urmat 6 saptamini ghips, cu care nu am prea putut sa umblu. De aceea m-a cuprins o mare disperare – in prezent sunt singura, nu am pe nimeni sa ma ajute in caz ca ar fi fost nevoie de spital si ghips. Ar fi fost deasemenea dificil sa lipsesc de la servici si sa am cheltuieli medicale. Dar m-am rugat fierbinte pentru ajutor la Sf. Efrem si la Maica Domnului, si iata ca genunchiul meu si-a revenit in aceeasi zi, am putut sa umblu fara dureri prin locuinta, nu a mai fost nevoie sa merg la spital. Sfintii sunt cu adevarat doctori fara arginti, rugati-va si aveti incredere in ei caci nu ne parasesc. Un an bun doresc la toti cititorii, cu sanatate si bucurii, Dumnezeu sa ne ajute pe toti.


Reclame