Minuni spuse în 2020


Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

  • Apariția comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data afișată alături de nume este cea aleasă de dvs. (când ați trimis comentariul)
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorii siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com


© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site. [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute] Mulţumim pentru înţelegere


VERONICA B. (27 martie | 20:44) – Multumesc, Doamne Dumnezeule, Maica Domnului, Iisuse Hristoase, Sf. Efrem cel Nou si tuturor sfintilor si puterilor ceresti ce ati mijlocit pentru mine ca sa ma insanatosesc grabnic si sa nu am nimic grav. Aveti grija de noi si in aceste vremuri tulburi si ajuta-ne sa trecem cu bine peste nenorocirea care s-a abatut asupra noastra! Ajuta-ne sa avem ce manca in fiecare zi ,  sa ne dam datoriile si sa ne intoarcem sanatosi si mai buni si cu credinta adevarata in suflet la vietile noastre de zi cu zi!


ALINA (26 martie | 12:59) – Pe această cale țin să îi mulțumesc, încă o dată Sfântului și Prietenului meu drag, Efrem cel Nou, pentru tot ajutorul său, care nu întârzie niciodată. Deși, mi-a fost alături de foarte multe ori, de această dată, țin să relatez, așa cum i-am promis, ajutorul primit într-o problemă pe care, o consideram fără ieșire, care mă tulbura și mă durea tare, poate, pentru mulți nu este mare lucru, dar pentru mine a fost o mare bucurie, un mare dar, oferit de sfânt. La începutul săptămânii, am aflat de la tatăl meu, vestea tristă, că, starea cățelușei noastre se înrăutățește din ora în ora, de veterinar nu reușeam să ” dam” sub nici o formă, ulterior nu a putut veni, în acea zi (luni),.. la aflarea vești ne am întristat cu toți, neștiind și neputând face nimic, menționez că, animăluțul refuza total să mănânce, se dezechilibra, părea pe moarte…, atunci, disperată fiind, m-am gândit la Sfântul meu drag, fiind convinsă că mă va ajuta, m-am rugat să o salveze, fiind-mi frică că și ea va pieri (cu o săptămână în urma ne mai murise o cățelușã), gândul meu fiind că, poate a luat ceva de la cealaltă, deși, erau sănătoase ambele, totul producându-se fulgerător. Bun, mi-am spus gândurile, oful și am sperat în ajutorul Sfântului, care, a și sosit, a doua zi, o dată cu sosirea unui ant veterinar care, i-a transmis tatălui meu că, este grav, că este un virus și mor mulți câini, dar va face tot ce se poate, pentru tratament era necesară încă o injecție pe care veterinarul nu o avea la el, așa că, i-a dat tatei bilet scris și am mers să căutăm injecția, dar nu era de găsit pe nimeni, atunci ce spun eu, sfinte ajută – ne, te rog, având convingerea că, oricum ar fi, va face el ceva, o oră mai târziu, îmi telefonează tata și îmi spune că, nu a găsit injecția nici la ultimul magazin în drum spre țară, că starea ei este și mai rea și că veterinarul încă nu venise, de data aceasta, fiind plină de pace și convingere, îi spun, e lasă că poate vine el cu injecția, poate nu mai durează mult, lucru care s-a și întâmplat, povestind-mi seara, tata. Acum, ea este bine, deși, este încă slăbită, ce a fost mai rău a trecut, mulțumesc Sfântului pentru acest dar, eu țin mult la ea, la animale, ne-a făcut o mare bucurie întregii familii. Voi reveni și cu alte minuni, ele sunt destule. Cereți ajutorul Sfântului și aveți încredere! Vă va ajuta!


VLAD (25 martie | 12:51) – Slava Lui Dumnezeu pentru tot, tare mult m-am rugat pentru ca Dumnezeu Sa trimita pe cineva in viata mea pentru a-mi intemia o familie, si dupa finalizarea a 40 de zile de la Paraclisul Maicii Domnului rugaciunea a fost ascultata. In decursul acestui an o sa ne casatorim. Mulumesc si Sfintilor, Sf. Serafim, Ioan Rusul, Efrem , Nectare, Parascheva, Spiridon, Ingerilor, Maicii Domnului, Nicolae, Gheorghe, Filofteia, Xenia, Luca al Crimeei,si tuturor Sfintilor pentru insanatosirea viitoarei soacre si pentru rugaciinile celor adormiti. De fiecare data mi-au fost ascultate rugaciunile, aveti incredere cand va rugati ca si cum s-ar fi si implinit.


NICOLETA (20 martie | 04:54)  – Doamne-ajuta! In timpul primei sarcini, din cauza unei rezultat prost la o analiza am fost sfatuita de 5 medici sa renunt la bebe, ca sa nu risc sa il aduc pe lume cu probleme. Dupa spovedire si impartasire, dupa ce am facut canonul dat de duhovnic si dupa ce, am urmat si sfatul unei cunoatinte de a citi „Paraclisul Maicii Domnului” am simtit ca am iesit din toate grijile, chiar daca situatia era in continuare incerta din punct de vedere medical. Nu mai puteam sa fiu necajita, desi trecusem prin doua luni de chin sufletesc si nehotarare. Indeosebi am privit ca pe o minune personala ardoarea cu care am ajuns sa o rog pe Maica Domnului sa fie totul bine si sa nasc prunc sanatos, in fata sfintei sale icoane. Am capatat curajul sa merg mai departe lasandu-ne in grija lui Dumnezeu si fiica noastra s-a nascut sanatoasa si ne aduce si in ziua de astazi fericire si bucurie sufleteasca. Pentru mine ea este minunea cea mai clara si Slava lui Dumnezeu pentru aceasta!

Citind minunile descrise de altii mi-am amintit ca dupa ce ne-a fost furata catelusa ne-am rugat la Sf. Mina sa ne-o aduca inapoi acasa si dupa doua zile ne-a sunat persoana care o luase si ne-a adus-o inapoi. Ne-a spus ca i-a placut mult si initial a vrut sa o opreasca, dar ca s-a razgandit, vazand anunturile noastre ca o cautam. I-am multumit Sfantului si Slava lui Dumnezeu pentru minunile cu care se milostiveste, inca, de noi!

O alta minune traita de mine a fost urmatoarea: in urma cu 10 ani am fost rugata sa botez un baietel si, desi nu ma simteam vrednica de asta am acceptat. Am pastrat o relatie apropiata cu parintii finului si acum doi ani, fiind intr-o mare nevoie, pentru care nu am cerut nimanui ajutor, dar in schimb m-am rugat la Dumnezeu, pur si simplu m-am trezit cu ajutor in problema mea de la parintii finului. Slava lui Dumnezeu!


ROBERT (18 martie | 18:59) – Multumesc Maicii Domnului si Sf. Efrem cel Nou pentru ajutorul lor. Am citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului si Paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, rugandu-ma sa o ajute pe mama sa treaca cu bine peste o operatie in aceasta perioada complicata din toate punctele de vedere. Azi a avut loc operatia si Dumnezeu a ajutat-o si totul e bine. Desi rugaciunile au fost slabe, citite coplesit de ganduri , totusi ele au fost primite de catre Preasfanta Nascatoare si ce Marele Mucenic Efrem cel Nou, care au mijlocit pentru reusita operatiei mamei. Rugati-va cum puteti si veti primi ajutor atunci cand trebuie. Sa ne ajute Domnul sa trecem cu bine peste toate si sa invatam ceva din asta , iar cand toate vor reveni la normal, sa aplicam fiecare ce a invatat in aceasta perioada . Slava Domnului pentru toate!


ȘTEFANIA  (18 martie | 17:09) – Va scriu cu dragoste despre sfinții mei dragi Nectarie, Efrem, Maica Domnului, Sf. Cuvioasa Parascheva, Sf Spiridon, Sf. Ioan Rusul si toti sfintii….au fost si sunt langa mine tot timpul acum am niste probleme de suflet grele, sufar enorm. Nu am alta alinare decat la bunul Dumnezu si sfintii Lui nadajduiesc. In fiecare zi simt ajutorul sfintilor mei dragi, de cate ori am o problema ma ajuta neincetat de exemplu de ceva vreme nu mergea televizorul, baietelu meu era tare necajit, am zis sa incerc si eu sa ma rog sa mi repare televizorul. Si minune s-a intamplat. O, mare esti sf Nectarie tu nu ma lasi la greu, sfântul a facut in fiecare zi minuni pentru mine: la serviciu, cu parintii, de a ma ruga pentru altii si multe altele. La inceputul lunii februarie am trimis acatist in Grecia la manastirea Sf. Nectarie pentru 40 de zile si inca o scrisoare pentru a cere ulei de la candela Sf. Nectarie pentru a ma ajuta in problema de suflet. Acum ceva timp am visat pe Sf. Nectarie, se facea ca sunt intr-o camera foarte mare si luminata erau multe flori era si o masa cu icoana sf Nectarie alaturi de flori iar mie mi se parea ca este mormantul Sf. Nectarie caci erau ghivece de flori asezate in forma de mormant asa mi s-a parut, iar aseara l-am visat din nou, se facea ca eu eram cu iubitul meu si Sf. Nectarie in icoana asezat in fata noastra, ne-am uitat amandoi la Sfantul Nectarie iar el ne-a uns cu mir pe amandoi, si-a intins mana din icoana pentru a ne mirui , avea un chip bland si o privire calda. Apoi cand m-am trezit aveam o senzatie ca totul va fi bine sa las in mainile lui viata mea ca toate problemele mele de suflet se vor rezolva… acum ceva timp l-am mai visat pe Sf. Nectarie, l-am visat ca scriam ceva pe o foaie iar cand am scris destul la sfarsit am auzit o vocea Sf. Nectarie care imi spunea: trece numele prietenului tau si numele tau.. eu am trecut jos de tot caci scrisesem o pagina intreaga… iar la ceva timp eram la serviciu (aveam tot timpul iconita Sf. Nectarie si a Sf. Efrem si paraclisul Maicii Domnului cu mine) deodata ma simt impinsa de un gand in care spune sa trimit acatist la Sf. Nectarie pentru prietenul meu si eu, era ca si cand cineva ma punea sa fac asta. Deci m-am apucat de facut acatistul si cand sa scriu numele noastre ajung sa vad ca erau ca cele din vis in josul paginii, am inceput sa plang de fericire am simtit ca sfântul ma va ajuta pe mine o mare pacatoasa, mare este puterea ta, sfinte Nectarie, multumesc din suflet, sfant drag… Dar nu vreau sa-l uit si pe Sf. Efrem cel Nou care si el m-a ajutat enorm, si pe el l-am visat, anul trecut, cautam minunile lui , iar sfântul era langa mine deci erau insirate minunile sfantului, eu cautam iar sfantul m-a oprit la una, eu am inceput sa sufar plangeam iar sfantul m-a luat de mana si mi-a aratat o alta minune iar de data aceasta am fost bucuroasa ca sfantul nu m-a lasat trista si suparata mult timp in vis. Apoi am avut un alt vis se facea ca merg la sf Efrem in pelerinaj iar el era langa mine era inalt imbracat in negru si cu barba neagra exact ca in icoana, iar eu eram imbracata exact ca o maica in negru, apoi vine sf Efrem si imi da jos hainele de maicuta si raman cu hainele mele obisnuite de om normal. Eu am plecare pe 3 mai in Grecia la Sf. Efrem. Apoi, acum 3 luni l-am visat pe Sf. Efrem aratandu-mi in vis ca mi se va intampla o problema de suflet si asa a fost, in vis Sf. Efrem era tare trist pentru mine mi-a aratat cu durere ce avea sa se intample si asa a fost, i-a fost mila de mine!! Dar tot ei ma vor ajuta, simt, am simtit pe chipul sfintii mei dragi si iubiti, o – care sunt cu mine pacatoasa! Le citesc si acatistele sfinților Nectarie, Efrem si Paraclisul Maicii Domnului. Deci fratilor, oameni buni, rugati-va neincetat si ajutorul nu va intarzia sa apara, staruiti in rugaciune, tot ce avem in viata sunt miracole, faptul ca scriu aceste minuni chiar este o minune, nu aveam de gand sa scriu ziceam ce pot eu scrie, dar o forta m-a impins sa scriu a fost fara voia mea, vedeti, sfintii m-au pus sa scriu oare nu e o minune, o – chiar este pentru mine, este si nu am cuvinte sa multumesc sfinților mei dragi, Maicii Domnului si bunului Dumnezu, amin ! Rugati-va si postiti, iar restul vine de la sine!


DIANA (17 martie |  23:40) – Am amanat sa marturisesc ajutorul Domnului din ultima perioada si imi cer iertare! Azi…am spus ca ar fi momentul sa scriu si sa mulțumesc Bunului Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Ghelasie, Sfantului Pantelimon, Sfantului Arsenie, Părintelui Arsenie, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Ingerului Pazitor si tuturor Sfintilor. De ceva timp m-am confruntat cu o durere in piept si oboseala la efort cat si durere in gat. Acestea au trecut dupa ce m-am rugat Domnului. Cauza a fost aerul condiționat de la munca.
De asemenea, in urma cu cateva saptamani am descoperit minunile Maicutei de la Hadambu si tare mult am vrut o iconita insa nu puteam sa ajung la Manastire, fiind la Cluj. Asa ca, i-am scris unei doamne care mai ajutase persoane, trimitandu-le iconite de la Manastire. Azi mi-au ajuns si mie iconitele, una dintre ele urmand sa o dau unei familii care are nevoie de ajutor. Maicuta Sfanta sa aibe grija de noi. Doamne Ajuta!


IONELA (16 martie | 23:13) – Băiețelul meu a început să facă febra dupa 7 zile de la vaccin, doctorul ne-a anunțat că e posibil sa faca, si chiar ca facut, a durat 2 zile, eram preocupată ma rugam Maicii Domnului citind si Paraclisul dar si Sf Nectarie si Sf Efrem sa ne ajute ca micuțul sa nu mai facă, i-a încetat febra desi doctorul a zis ca ar putea sa mai faca 2 zile. Ma doare sufletul când nu e bine, mi-e milă de el si stau mereu in stres dupa vaccin, e atât de mic are 1 an si 2 luni si cand îl vedeam cu febra mi se rupea inima. Ma bucur ca ce bine. Doamne ajută tuturor!


anonim (15 martie | 12:55) – Slavă Ție, Doamne! Multumesc Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie ca prin rugaciunile mijlocite de ei fetita mea a scapat cu bine in urma unei cazaturi!


ANDREEA (15 martie | 09:41) – As dori sa spun si eu o minune. Anul trecut, începând cu luna septembrie am avut foarte mari probleme cu serviciul. Tot in acea perioada am inceput sa am si probleme de sanatate. Aveam deodată probleme cu spatele. Eu nu am avut niciodată probleme cu spatele. Durerile de spate le-am avut din septembrie pana in ianuarie cand am primit ulei de la candela sfântului Nectarie. Eram atât de disperată sa incerc orice numai sa imi treaca. Pentru ca am citit pe un site ca alti oameni au fost ajutati de Sfântul Nectarie, am primit si eu (cam prin ianuarie) ulei de la candela lui si m-am dat exact acolo unde ma durea (era un anumit punct care atunci cand ma ridicam sau ma asezam ma durea foarte tare, simteam efectiv ca se rupe coloana). Am făcut semnul sfintei cruci pe locul acela si l-am rugat asa, cu cuvintele mele pe Sfântul Nectarie sa ma ajute. Prin acea perioada citeam si acatistul. Nu mai stiu exact dar parca după 2 zile nu am mai avut nimic. Nici acum nu am. Cum promisiunea nu trebuie încălcată niciodata, las si eu mărturie aici despre minunea care mi s-a întâmplat mie. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si multa sanatate va doresc!


CLAUDIU SAVU (10 martie | 12:10) – Puterea rugaciunii, a credintei se vede in materializarea gandurilor, cerintelor indreptate. Am reusit sa depasesc hopuri si obstacole, sa depasesc slabiciuni de moment sau indelungate, strict prin credinta in rugaciunile formulate. Nu contenesc a ma ruga Sfantului Nectarie zilnic, sa-i multumesc in primul rand pentru tot binele ce-l face altora si ulterior pentru cele bune implinite mie, si sa-l rog sa ma ajute, sa ma calauzeasca sa fac bine! Doamne, ajuta tuturor!


anonim (9 martie | 01:36) – Buna seara, vreau sa mărturisesc minunea Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sfantului Serafim de Sarov care m-au ajutat să-mi cumpăr casa mea care mi-o doream din toată inima, pe atunci nu aveam unde sa stau cu prietenul meu dar ei nu m-au lăsat și mi-au îndeplinit visul. Cu cartea de rugăciuni in mâna am ieșit din spital spunându-mi doctorii ca boala care o aveam ma costa foarte multi bani și uitându-ma spre cer in ziua aia mi-a trecut tot in câteva zile. Iar de câte ori am citit cele 7 laude pentru o perioada mereu ceva frumos mi-a schimbat viața. Sunt foarte ajutătoare, cine are timp și voința cu toată inima vi le recomand.


TEORA (8 martie | 16:30) – Sf. Nectarie este ocrotitor absolut. Ii multumesc pentru ca de fiecare data a avut iubire dumnezeiasca .M-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul. L-a ajutat pe tatal meu si in problema grava de sanatate pe care a avut-o in aceste zile. La o varsta inaintata tatal meu a trecut prin boala fara probleme majore. Am simtit o liniste si o pace, stiam ca nu vor fi probleme. Rugati-va necontentit! Veti vedea ca totul e o izbanda! Iti multumesc, drag Sfinte Nectarie, pentru iubirea ta!


IONELA (8 martie | 15:22) – Multumesc Maicii Domnului ca de cand am inceput sa citesc Paraclisul soțul meu a început să muncească mai mult sa faca bani pentru a ne putea plăti chiria si a ne cumpara cele necesare. Maica Domnului ne aude cand ne rugam ei. Doamne ai grija de noi, poporul tau.


DOINA (6 martie | 11:56) – Multumesc Sf. Nectarie si Maicii Domnului carora m-am rugat, le-am citit acatistele, ca biopsia de la un chiuretaj biopsic sa iasa bine, pentru ca interventia a fost facuta de urgenta cu rezerve din partea dr. si asa si a fost.. ca prin minune totul a iesit foarte bine.


anonim (5 martie | 12:13) – Multumesc bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile, multumesc Sfântului Efrem si Sfântului Nectarie ca m-au ajutat de fiecare data când am avut nevoie. Doamne, ajuta pe toata lumea si pe toti românii de pretutindeni! AMIN.


DIANA (5 martie | 00:16) – Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot! Imi cer iertare pentru nemultumire si alte multe păcate pe care le am. Recent, am vazut niște filmări de la Manastirea Hadambu unde este o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si asa am început sa ma rog Maicutei si sa citesc din cand in cand acatistul. Ma rugasem atat pentru mine si familie cat si pentru o cunostinta care abia a nascut iar copilul are niste probleme de sanatate. Azi, am primit frumoasa veste si răspunsul la rugaciunile mele, starea de sănătate a copilului s-a imbunatatit. Maicuta m-a ascultat. De asemenea L-am visat acum câteva zile pe Sfântul Efrem, adormisem pret de cateva minute sau secunde, doar stiu ca L-am vazut ca intr-o icoana. Prin acest vis stiu ca este langa mine. Zilele astea m-am confruntat cu o stare nu prea buna, abia puteam sa respir. M-am rugat Lui Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Părintelui Arsenie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Pantelimon, Părintelui Paisie, Sfintilor Chir si Ioan, Sfintei Parascheva si Sfintei Xenia si acum ma simt mai bine. Dumnezeu sa va ajute!


A.C. (4 martie | 02:30) – Am cerut indrumare la Sfintii Efrem, Nectarie in ceea ce priveste trimiterea unui mesaj dur catre o persoana draga care m-a iubit dar care ma raneste in ultima vreme des si pe care sper ca sfintii sa o intoarca din nou catre mine sa ii ii castig din nou dragostea si afectiunea si sa inceteze a ma rani cu sau fara voie. Am observat ca nu mai aveam net pe telefon. Imposibil de trimis acel mesaj. Sfintii fac minuni in fiecare zi, ne arata ca sunt acolo si actioneaza pentru noi, ca mijlocesc. Ma rog minunatei Maicute Sfinte si Sfintilor Nectarie, Efrem si Anton de Padova sa ma ajute cu jobul, cu casa si cu afectiunea si dragostea acestui om, sa ii imbuneze sufletul sa ii schimbe atitudinea total in bine, sa redevenim prieteni confidenti si sa ii recastig dragostea sa pentru mine, sa redevin cea mai importanta pentru el. Asa cum acum ceva ani mi-au adus un job minunat alaturi de oameni extraordinari, si m-au ajutat de nenumarate ori, asa sper sa mijloceasca si acum in problemele care ma framanta si sa imi aduca liniste sufleteasca, detasare, serenintate, calm tranchilitate. Sper sa ma indrume si sa ii simt mereu aproape sa nu ma paraseasca niciodata. Este cel mai important lucru sa simt ca sunt cu mine si ca actioneaza, ca nu sunt singura ci cu ei in permanenta.
Citesc acatistele celor doi sfinti, cele 13 marti ale Sfantului Anton de Padova si Paraclisul Maicii Domnului de 3 luni cu mici sincope si sper ca in curand sa imi gasesc linistea si pacea mult dorita si sa ma pot bucura din nou de viata, de iubirea, afectiunea si increderea acestei persoane. Sper sa vad o schimbare de atitudine mai pregnanta si incet, incet sa nu ma mai raneasca si sa imi arate cat ma iubeste si cat de importanta sunt pentru el. Voi marturisi aceasta minune si pe toate cele pe care le vor face pana la indeplinirea ei.


FLORI LUIGINIA (3 martie | 14:06) – Doamne, ajută! Slavă Dumnezeieștii Preasfintei Treimi, Maicii Domnului, tuturor Puterilor Cerești, Înaintemergătorului Domnului, Sf.Ioan Botezătorul, celor 12 Sf.Apostoli, tuturor Cetelor Îngerești, tuturor Sfinților Tămăduitori, Sf.Ierarh Nicolae, Sf.Ierarh Nectarie, Sf.Mare Mucenic Mina, Sf.Mare Mucenic Efrem cel Nou și tuturor Sfinților știuți și neștiuți, mulțumire pentru tot ajutorul lor cel sfânt! Le mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul pe care mi l-au dăruit mie și întregii familii, în toată viață noastră, pentru sănătatea trupească și sufletească, pentru că ne-au scos din toate necazurile, suferințele, pagubele și pentru toate bunătățile pământești , pentru mila și minunile pe care le-au făcut cu noi toți!
Vreau să vă povestesc despre minunile pe care le-a făcut permanent cu mine și Sf.Mare Mc. Mina, chiar în urmă cu câteva zile (am încercat să scriu mesajul de 2 ori, dar nu am putut, la final mi s-a șters!)
Am fost la cumpărături la un Supermarket și am luat cu mine numai un portmoneu mai mic. Am făcut cumpărăturile, am ajuns la casa, casiera a făcut totalul și de-abia atunci am văzut că nu mai am portmoneul și i-am spus. M-am întors să îl caut, am făcut o rugăciune scurta Sf. Mare Mc. Mina și imediat paznicul magazinului l-a găsit s-a dus cu portmoneul la casieră. Eu chiar voiam să mă duc la raionul de fructe, unde am fost prima dată. Paznicul l-a găsit căzut acolo unde am pus eu merele în pungă. Nici nu am apucat să mă dezmeticesc bine, căci Sfântul m-a ajutat imediat, ca întotdeauna. Mărturisesc că acele cumpărături și banii erau ale unei doamne mai în vârstă care mă rugase să o ajut! Aveam și cheile de la apartamentul meu. Sfântul m-a ajutat pe mine și pe ai mei, tot timpul, m-a ferit de pagube, am scăpat de mult probleme, datorii, am găsit obiecte rătăcite sau pierdute. Nu am cuvinte să mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților pentru ajutorul și minunile pe care le fac permanent pentru noi toți! Vă doresc un post ușor și binecuvântat tuturor! Doamne, ajută! 

Mulțumesc din suflet și Sf. Înger Păzitor al meu și Sf. Îngeri Păzitori ai celor din familia mea pentru ajutorul lor cel sfânt, pentru că ne-au păzit pe noi în toate căile noastre! Îi rog să nu ne părăsească niciodată, să ne acopereă și să ne binecuvinteze pe noi în vecii vecilor și să se roage pentru noi pentru iertarea păcatelor, dezlegarea de toate patimile, necazurile , suferințele, bolile și pentru mântuirea noastră! Sf.Înger Păzitor al meu, roagă-te pentru mine, păcătoasa!


anonim (2 martie | 23:57) – Multumesc Sf Iuda Tadeu pentru ajutorul dat tatalui meu, pe care l-a scapat de patima bauturii. Am citit acatistul Sf. Iuda Tadeu 9 zile, mi-am pus toata nadejdea in el si l-am rugat cu lacrimi sa-mi ajute tatal, si ajutorul a venit imediat. Este un sfant minunat, foarte grabnic ajutator, care a facut o minune pentru tatal meu, ca nu e usor sa lupti cu dependenta. Ii multumesc din suflet, il rog sa nu ne lase nici de acum inainte. Rugati-va cu credinta acestui minunat sfant, si veti vedea ajutorul sau.


SIMONA (29 februarie | 12:09) – Doamne ajuta! As vrea sa va inpartasesc si eu minunea ce s-a petrecut cu fetita mea: cu cateva zile in urma fetita a racit si avea nasul infundat, am uns-o cu ulei de la Sf. Nectarie si Sf. Efrem si a doua zi deja respira mai bine. Multumesc Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicutei Sfinte, mereu imi asculta rugamintea.


FELICIA (27 februarie | 17:59) –  Doamne ajuta! As dori sa va povestesc o minune care s-a petrecut in familia mea acum 5 ani. Dar mai intai de toate, sa va spun cate ceva despre mine: sunt singura la parinti, parintii mei sunt divortati de multi ani, locuiesc in aceeasi casa cu mama, iar tatal meu „sta” cu cineva, nu foarte departe de noi. Sunt casatorita si am un copil de 6 ani.
Acum o sa va povestesc minunea pe care am trait-o acum 5 ani. In februarie 2015 primesc un telefon de la prietena tatalui meu in care-mi spunea ca tata nu e bine, ca nu stie ce are fiindca nu raspunde cand il striga, pur si simplu sta in pat si nu schiteaza nici un gest. A chemat salvarea, a venit si medicul de familie (e ruda cu tata), a vazut care e starea lui si s-au dus amandoi cu el la spital. Acolo i-au facut tot felul de investigatii printre care si un tomograf la cap si au descoperit ca are tumoare pe creier. Vestea a picat ca un traznet, nu ne venea sa credem, mai ales ca el era o persoana activa, nu fusese internat in spital niciodata si nu avusese probleme de sanatate.
Ziua urmatoare l-au operat pe creier si dupa un timp a venit rezultatul biopsiei: tumoare benigna. Nu va spun ca in tot acest timp de cand l-au dus la spital si pana cand a iesit din spital, m-am rugat la Maica Domnului, am dat 40 de liturghii, l-am pomenit la slujba si am rugat-o pe Maica Domnului sa-l faca bine ca si copilul meu sa aiba un bunic. Si minunile nu au intarziat sa apara. Am avut cateva „semne” de la Maica Domnului. Stiam ca se va face bine si ca va fi totul bine. A fost o minune faptul ca a fost salvat. Medicul neurolog a spus ca a fost cu un picior in groapa si ca daca mai statea cateva ore, murea. De atunci au trecut 5 ani si acum tatal meu se simte foarte bine. Ii multumesc Maicii Domnului pt. ajutor! Cam asta a fost minunea care am vrut sa v-o impartasesc.


anonim (27 februarie | 15:57) – Mulțumesc Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu. Am avut o problemă acum două luni și am aflat de icoana Maicii Domnului de la Biserica Mihai Vodă din București, Icoana Îndrumătoarea și am început să citesc pentru 40 de zile Paraclisul Maicii Domnului Îndrumătoarea urmat de Acatistul Bunei Vestiri și a 41-a zi doar Acatistul Bunei Vestiri, vă mărturisesc că am ajuns la ziua 25 și au apărut semne că situația mea se rezolvă, liniștea și pacea s-au așezat peste casea mea. Știu că o să rezolve toate cu bine, sub protecția Maicii Domnului. Să vă ajute Dumnezeu tuturor. Revin cu detalii.


IOANA (26 februarie | 11:37) – Vreau sa marturisesc alt ajutor primit de la Dumnezeu. De curand am avut un interviu foarte important si foarte greu de obtinut, practic nu aveam speranta ca voi lua. Am inceput sa ma rog Maicii Domnului, citind acatistul Bunei Vestiri si chiar a 12- a am avut interviul. In acelasi timp am citit si Acatistul Sfantului Efrem cel Nou. M-am rugat la Sfantul Nectarie si la Sfantul Ioan cel Nou sa trec cu bine peste interviu. M-am rugat la sfinti sa se roage pentru mine la Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos daca nu voi trece cu bine interviul sa ma ajute sa accept ce nu pot schimba. Bineinteles ca in ziua interviului I-am simtit aproape de mine si m-au ajutat si am trecut cu bine. Am plans si am multumit pentru ajutorul primit. In continuare citesc acatistele si multumesc Domnului pentru ajutorul primit. Am fost la manastirea Radu Voda din Bucuresti si am multumit sfintilor pentru ajutorul primit. Peste cateva luni voi merge in Grecia pentru a 2-a oara la Manatirea Sfantului Efrem cel Nou. Va recomand din suflet sa mergeti daca aveti un necaz.Un loc plin de emotie si abia astept sa-l intalnesc pe Sfant din nou. Multumesc Doamne ca m-ai ajutat si am trecut cu bine peste tot stresul si gandurile negative din aceasta perioada.Voi lasa mai jos o rugaciune adresata Maicii Domnului grabnic ajutatoare:

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

După ce ai terminat de rostit această rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor, continuă cu „Tatăl nostru”, apoi cu rugăciunea „Bucură-te Marie, cea plină de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin.”


LIGIA (26 februarie | 08:41) – Doamne ajuta. Multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si bunilor sfinti , SF Efrem, SF.Nectarie, SF.Pantilimon, Sf.Mina, Sf. Fanurie, Parintelui Arsenie Boca si tuturor Ingerilor si Arhanghelilor pentru ajutorul primit la examene si serviciu. M-am rugat la Sf. Nectarie si Sf. Mina ca sefilor mei sa le dea Dumnezeu gandul cel bun , sa nu faca o nedreptate si sa ne acorde un salariu potrivit. Multumesc, Tie Doamne ,pentru tot ce m-ai dat si pentru tot ce-mi vei da.


anonim (25 februarie | 23:27) – Buna seara! Vreau sa multumesc sfintului Efrem pentru tot ajutorul. M-am confruntat cu o depresie si nu aveam nici o forta macar sa ma rog, nu puteam face nimic sa-mi ajut copiii si abia daca reuseam sa le fac ceva de mincare. Neavind nici o forta am ascultat canonul sfintului Efrem, pe internet si pur si simplu mi s-a luat o greutate de pe inima si mi-am revenit. Multumesc Sfintului Efrem care m-a ajutat de multe ori si nu m-a lasat nici de data asta. Am necazuri mari care parca nu mai am nici o rezolvare dar sper sa trec peste ele si doresc la toti care se confrunta cu depresie sa ceara ajutorul Sfintilor.


anonim (25 februarie | 22:02) – Sfantul Maslu si canonul Bogorodicinaia au ajutat in gasirea unui servici dupa un an jumate intr-un caz greu de gasit servici.


IONELA (25 februarie | 21:53) – Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților ca ne-au ajutat sa botezam un băiețel. Cand a aflat că este însărcinată cumatra noastre ne-a întrebat dacă dorim sa le botezam si le-am răspuns cu bucurie da, între timp noi ne-am cumparat o casa si banii s-au dus ba chiar am rămas si cu niste datorii, acum ne-a fost destul de greu dar Dumnezeu ne-a ajutat si a fost totul bine. Slava Ție Doamne


RAMONA (24 februarie | 21:29) – Multumesc Maicii Sfinte, Sfantului Mina, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva, Sfantului Dumitru si Mantuitorului Hristos pentru toate minunile din viata noastra si pentru tot ajutorul primit atunci cand ne-am aflat in situatii dificile. Nu incetati sa va rugati si sa aveti credinta. Doamne ajuta!


DIANA (24 februarie | 00:32) –  Lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor! Azi m-a durut aproape toata ziua stomacul. Stiind cauza am zis ca o sa ma ung cu ulei de la Sfântul Nectarie care e grabnic ajutator si o sa citesc o rugaciune si va trece. Asa a fost, durere de stomac a trecut repede. Doamne ajuta tuturor!


ELENA (23 februarie | 21:37) – Doamne ajută! Doresc să mulțumesc sfinților mei dragi, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel nou, Sf. Paraschiva și Sfintilor Împărați Constantin și Elena, pentru mijlocirea lor la Maica Domnului, care mi-a rânduit medici potriviți pentru diagnosticul copilului meu. În încercări pe care nu credeam că le mai pot depăși, Maica Domnului și sfintii nu m-au lăsat fără răspuns. Un minim de credință dacă avem, Dumnezeu face minuni.


ALEXIA I. (23 februarie | 20:05) – Minunea pe care am trait-o este săvârșită de către Sf. Efrem. Era in clasa a 10-a, la final de semestru 1 când am aflat că am rămas corigenta la fizica. A fost un mare șoc, având în vedere faptul că nu mai avusesem niciodată probleme la aceasta materie. Am intrat in semestrul al 2-lea, și în a doua săptămână din acest nou semestru am dat un test. Spre marea mea surprindere mi-a picat exact ce învățasem. Ii promisesem sfântului că voi mărturisi minunea sa daca ma va ajuta sa iau peste 7. Mare mi-a fost uimirea când am văzut ca de fapt am luat 9 nu 7 așa cum îmi doream.


PARTENIE (22 februarie | 16:22) – Multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie , Sf. Spiridon, Sf. Partenie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nicolae ca m-a vindecat de cancer la prostata gr 2. Cu ajutorul uleiului sfintit de la moastele Sf. Nectarie cu care m-am uns m-am facut sanatos si de alte boli in afara de cancer mening. Uleiul sfintit al Sf. Nectarie a ajutat-o si pe maica mea de tot felul de dureri. Acatistul Sf. Nectarie il citesc zilnic. Doamne ajuta la toti oamenii.


A.M. (22 februarie | 13:11) – Întotdeauna sfinții ne vin în ajutor, iar atunci când nu te aștepți, ei fac minuni, cu condiția ca noi, oamenii sa credem in ei, in minunile pe care le fac! Vreau sa aduc mii de mulțumiri Sfântului Nectarie care m-a ajutat, după o perioadă de singurătate, să-mi găsesc pe cineva! Cuvintele sunt prea mici, pentru a-mi arata recunoștința față de Sfânt! Pentru a doua oară am simțit pe pielea mea ajutorul dat de către Sfântul Nectarie, tatălui meu, iar acum, mie! Rugați-va cu mare, mare încredere Sfântului si cu siguranță vă va ajuta! Sa-i citiți acatistul si sa va rugați si prin cuvintele voastre, căci El va aude negreșit iar minunile nu vor întârzia să apară! Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumesc Sfinte Nectarie, Maica Domnului și tuturor sfintilor!


PARTENIE (21 februarie 22:54) – În anul 2019 la analiza sangelui PSA afost 11,72. Pe urma am facut un RMN. Dupa rezultatul RMN mi s-a facut biopsie la prostata. Rezultatul a fost Glaucom gr 2. In vara am fost trimis la Oncologie Brasov. La fiecare 3 luni mi s-a facut o injectie jos in abdomen . PSA dupa 3 luni a devenit 6 62 . Dupa inca 3 luni Psa din sange a scazut la 0,33. In timpul acesta am citit acatistele Maicii Domnului, al lui Sf Nectarie, al Sf. Partenie a Sf. Spiridon, al Sf. Efrem cel Nou; al Sf. Nicolae. Pentru aceasta multumesc Maicii Domnului si tuturor sfintilor. Am fost la Manastirea Radu Voda unde m-am ruga Sf. Nectarie. Un parinte mi-a spus sa citesc acatistul Sf. Nectarie zilnic cum am si facut. Am luat ulei sfintit de la candela Sf. Nectarie cu care m-am uns in fiecare zi.


anonim (21 februarie | 14:15) – Si eu vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu, Maicii Sale, Domnului nostru Iisus Hristos si tuturor sfintilor pentru tot ajutorul pe care l-am primit pe toate planurile.


anonim (20 februarie | 18:56) –  Sf. Mare Mucenic Mina, a făcut mai multe minuni pentru mine: prima data mi-a adus cheia de la dulapul cu acte de la serviciu, deși o cautasem de nenumărate ori, chiar și în cutia de pe birou, unde știam ca este, dar nu era, după săptămâni bune după ce am spart dulapul, am găsit cheia în acea cutie unde o puneam de obicei. O alta minune a facut-o când aveam nevoie mare de bani, prin oameni m-a ajutat, când nu mai aveam nici o speranța. O alta minune când am rămas fără serviciu, m-am rugat Sf. Mina și m-a ajutat. Îți mulțumesc Sf Mare Mucenic Mina!


VERONICA (19 februarie | 22:25)Multumesc Sf. Efrem cel Nou si Sf. Nectarie, tuturor sfintilor si Puterilor Ceresti,  pentru ajutorul dat Lilianei la examen… in urma rugaciunii ei la sfintele voastre moaste, ati ajutat-o in mod miraculos si a luat nota maxima. Slava lui Dumnezeu, Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului !


SOFIA C. (19 februarie | 01:33) – Vreau si eu sa-i multumesc sfintului Efrem pentru ajutorul primit într-o mare suferinta din care nu vedeam nici o scapare. E o istorie foarte lunga si dureroasa. Sotul meu s-a imbolnavit grav, o boala psihica care a durat 5 luni. In aceasta perioada a cheltuit tot ce avea si a facut si imprumuturi la banca, nu dormea deloc si era plin de energie. De medic nu voia sa auda. Ne aflam in strainatate unde nu avem pe nimeni. Au fost multe nopti nedormite, am inceput sa am frica de el, dar nu l-am lasat singur, pentru ca a fost mereu un om bun cu suflet mare. Sfintul Efrem a venit in ajutorul meu singur fara sa stiu nimic de el. Ajuta pe toti care sunt in necazuri si nevoi, am inceput sa ma rog cu lacrimi in fiecare zi, Sotul meu s-a hotarit sa mearga la medic a inceput tratamentul si multumesc sfintului Efrem acum e bine, imi multumeste in fiecare zi ca nu l-am abandonat dar i-am fost alaturi . Sfintul Efrem ne-a ajutat sa rezolvam probleme cu banca si alte multe probleme, stiu ca farà ajutorul lui imi trebuia multi ani sa muncim ca sa putem scoate la capat , dar cu ajutorul lui am rezolvat in citeva luni, el face minuni adevarate. De cind l-am cunoscut pe sfintul Efrem simt prezenta lui in tot ce fac . Multumesc Sfinte Efrem ca ai venit in ajutorul meu, esti un mare facator de minuni! Binecuvinteaza pe toti cei aflati in nevoi si necazuri si pe mine.


pacatoasa ta.

anonim (18 februarie | 11:32) – Doamne ajuta ! Multumesc Sfantului Efrem si Maicii Domnului pentu minunile pe care le-au facut cu mine pacatoasa: m-am rugat sa ne daruiasca un copilas si minunea n-a intarziat, avem un ingeras de fetita, iertati-ma Sf. Efrem si Maica Sfanta ca nu am marturisit minunile pana acum. Rugati-va cu toata inima căci sfintii sunt langa noi!


DOINA (17 februarie | 09:32) – Ma numesc Doina si în urma unor analize mi-a iesit numărul leucitelor foarte scazut. In urma rugaciunilor și a acatistelor citite catre sf. Nectarie si catre Maica Domnului, acum sunt perfecte. Multumesc din suflet Sfantului si Maicii Domnului care nu ne lasa niciodata!


FELICIA (16 februarie | 19:46) – Fără tine nu as fi rezistat, la fel spun și pentru tatăl meu. Am promis ca îți voi mulțumi mereu pentru grija ta față de noi! Sunteți sprijin de nădejde și prietenii noștri absoluți!


SIMONA (16 februarie | 19:41) – Buna ziua ! Si eu as dori din nou sa povestesc cateva din minunile pe care le -am trait. Pe data de 8 ianuarie am plecat cu sotul la catedrala ortodoxa in Paris cu fetitele sa participam la Sf. Liturghie si spovedanie dar am ajuns tarziu . Catedrala era inchisa. Sotul a sunat la interfon si nu a raspuns nimeni. Eu am coborat sa fac o poza sa iau programul si sa ne intoarcem acasa. Cand sa porneasca sotul masina nu mai mergea. A coborat din masina sa verifice bateria si era foarte bine pusa. In spatele masinii noastre apare un camion cu marfa si soferul era un roman. Eu aveam acatistele la mine in geanta. Am incercat eu sa ma rog si nu reuseam din cauza galagiei fetitelor. Atunci m-am rugat cu cuvintele mele la Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou si Sf. Mina sa porneasca masina sa ajungem cu bine acasa. Sotul, de la masina imi spune: Uite-l pe parintele, Uite-l pe parintele? Unde se duce duhovnicul? Si a trecut prin fata masini noastre. Eu pe moment nu am realizat dupa aceea am realizat ca Sfinti mi-au ascultat rugaciunile si sa vedem ca pe o binecuvantare trecerea unui duhovnic prin fata masini noastre. Dupa ce a trecut duhovnicul acel sofer roman si -a parcat camionul si a venit de ne-a impins masina. Cat ne impingea masina de la spate si sotul la volan eu tot spuneam cu voce tare. Sfinte Efrem, sa porneasca masina, Sfinte Mina, te rog nu ne lasa, sa porneasca masina! Si masina a pornit fara nicio problema. Sotul dupa aceea imi spune. Pana acasa numai opresc ca trebuie sa pun si motorina si pe autorouta am vazut si un acident de masina. Dumnezeu ne-a ferit de ce à fost mai rau. Am fost ajutati si cu reparatia masinii, am fost ajutati sa nu murim in casa din cauza unui calorifer electric. Cu caloriferul electric a fost acum 2 saptamani dupa-amiaza. Eu la bucatarie, sotul cu fetitele in salon si sotul tot striga la mine ca de unde vine mirosul asta urat? La mine in salon arde candela non stop si in ziua respectiva eu nu ma rugasem asa cum o mai faceam in alte zile cate un acatist sau rugaciune ceva. Salonul fiind foarte mare dormim cu toti in salon si Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Mina, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie si la Prea Sfanta Treime care a ars candela in fata icoanelor caci am fost feriti de moarte. Putea sa se intample noapte cand dormeam si puteam sa murim in somn. Mai ales fetitele si eu fiind insarcinata cu al 5-lea copil si sotul bolnav cu diabetul. Problema de la caloriferul electric erau firele arse din interiorul lui. Alta minune ca am vazut pe facebook o postare pe pagina Sf. Efrem cel Nou cerand ulei sfintit si am indraznit si eu sa cer fiind departe de Romania si o doamna minunata Doamna Gina m-a contactat in privat sa las adresa mea ca o sa imi trimita dansa si luni pe data de 10 februarie am primit o iconita cu Sf. Nectarie din Grecia, O iconita cu Sf. Mucenic Efrem cel nou, o sticluta cu mir cu Sf. Nectarie si o alta sticluta pe jumatate de mir din Grecia de la Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou si Sf. Ioan Rusul, o carticica cu acatistul Sf. Efrem cel Nou si paraclisul Sf. Efrem cel Nou si bineinteles o scrisoare ca as putea sa completez uleiul sfintit adaugand ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. Azi la catedrala ortodoxa am primit si doua carticele de rugaciuni. Rugaciuni pentru cei bolnavi si cea de-a doua carticica Rugaciuni pentru familie. Binecuvantari peste binecuvantari. Hainute primite, jucarii primite ajutor de bani primiti si stiu ca o sa mai fie atata timp cat ne rugam si avem pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mijlocitoare si Sfintii care sunt prietenii nostri la Bunul Dumnezeu. Sunt cateva din minuni. Insa minuni exista in orice zi . Numai ochi sa avem si urechi sa auzim cum a spus un domn care a postat tot pe acest site. Va multumesc Maica Domnului si Bunului Dumnezeu si tuturor sfintilor ca sa indurat de mine o pacatoasa si de familia mea. Rugati -va si veti fi ajutati sa nu deznadajduiti. Doamne, ajuta tuturor!


N. (15 februarie | 22:11) – Multumesc sfantului Efrem cel Nou pentru ca mi-a alinat putin suferinta. Am citit azi al doilea acatist al sfantului de doua ori si sfantul s-a milostivit de mine… rugati-va cat puteti de mult, cu toata inima si promiteti-i sfantului ceva (de ex. ca o sa renuntati la un viciu sau o patima daca va va implini cererea), cititi acatistul si incercati pe cat puteti sa va tineti promisiunea. Voi reveni cu intreaga istorisire cand mi se va implini dorinta in totalitate. Doamne ajuta tuturor!


R. (15 februarie | 09:22) – Mulțumesc Sfântului Efrem, Maicii Domnului și tuturor sfinților pentru ajutorul primit în această sesiune și mai ales la ultimul examen, la care deși învățasem am primit un subiect dificil și mi-a fost foarte teamă că îl voi pica, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf Efrem și Sf Parascheva am reușit să i-au examenul chiar cu o notă bună! Slava lui Dumnezeu pentru toate!


CARMEN (14 februarie | 18:01) –  As vrea sa încep prin a-i cere iertare Sfântului meu drag Efrem cel Nou, pentru încălcarea promisiunilor făcute de atâtea ori in ceea ce privește mărturisirea minunilor pe care le-a înfăptuit in viața mea.
Bunul Dumnezeu mi l-a trimis prin intermediul unei prietene, intr-un moment in care viața mea se prăbușea pe toate planurile: căsnicia mea era intr-o mare cumpănă, tatăl meu era in spital cu probleme cardiace, locul de munca se desființa. Toate au venit in câteva zile, in timpul postului Crăciunului, in anul 2014. Eram intr-o deriva totala! Am sunat-o pe prietena mea (o persoana extrem de credincioasa) și am implorat-o sa se roage pentru mine. A doua zi mi-a spus ca trebuie sa ma rog eu însămi pentru problemele mele. Disperata și cu multe gânduri negre care ma chinuiau, am întrebat-o: “Cum? Cui? Unde?” Atât de pierdută eram… Iar ea mi-a spus: “roaga-te la Sfântul Efrem cel Nou, ca e grabnic ajutător!”. In acea perioada, undeva in zona Titan, intr-un garaj, se afla o superba icoana a Sfântului, la care am alergat disperata și in fata căreia m-am rugat cu lacrimi fierbinți sa mijlocească la Bunul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor mele și pentru rezolvarea necazurilor in care ma aflam.
Dragilor, nu exagerez absolut deloc atunci când mărturisesc ca in trei zile problemele mele au început sa dispară: mai întâi m-am împăcat cu soțul meu, apoi tata a ieșit din spital, iar in urma desființării locului de munca am primit o funcție mai mare și mai bine plătită! Toate acestea s-au rezolvat in cursul unei săptămâni! Eram uluită! Citind viața și acatistul Sfântului meu drag, l-am rugat sa ma ajute sa ajung acasă la el, in Grecia, la frumoasa Mânăstire Nea Makri. Astfel, pe 1 mai 2015 am plecat, împreuna cu soțul meu, intr-un pelerinaj in Grecia, iar pe 5 mai am ajuns acasă la Sfântul Efrem, chiar de ziua lui. Atât de emoționată am fost, încât… acum când scriu aceste rânduri, nu îmi vine in minte decât momentul când am sărutat sfânta racla și faptul ca l-am întrebat: Oare când o sa te mai “văd” Sfantutule? A doua zi, pe când eram pe drumul de întoarcere spre tara, m-a sunat doctorița mea de familie sa îmi spună ca, in urma cu zi la Mănăstirea Radu Voda au fost aduse moaște ale Sfântului Efrem cel Nou. Am început sa plâng, nevenindu-mi sa cred cât de repede mi-a răspuns Sfântul meu drag.
Nu vreau sa va plictisesc, dar multe minuni a făcut acest Sfânt pentru mine și familia mea: mi-a ajutat copiii in timpul examenelor, mi-a scos cățelușul din ghearele morții și la orice rugăciune înălțam către el găsea o modalitate sa ma ajute. Iar eu, păcătoasa, deși promiteam ca voi mărturisi, nu m-am învrednicit. Ba chiar m-am lenevit in a merge la biserica și in a face rugăciuni. Și ce credeți? Anul trecut, tot in postul Crăciunului eram fix in aceleași necazuri relatate mai sus. Am alergat iar cu disperare la mănăstirea Radu Voda și l-am implorat pe Sfantut sa ma ierte, sa ma ajute și sa îmi scoată in cale un duhovnic, caci sufletul meu era negru și apăsat de atâtea păcate nemărturisite. Și a doua zi mi-a îndreptat pașii către o bisericuța aflată lângă locul meu de munca (!!!), unde am găsit un duhovnic minunat, care m-a ascultat cu răbdare și m-a îndrumat cu blândețe. Și din acel moment necazurile mele au început sa se rezolve. De aceasta data, Sfantutului meu i s-au alăturat Sfântul Mina, Sfântul Apostol Iuda Tadeu și Măicuța Sfântă, cărora le mulțumesc cu smerenie pentru ajutor și pentru liniștea interioară pe care o am acum.
In ultimele 2 săptămâni, de fiecăreia data când citeam acatistul Sfântului Efrem îl rugam sa ma ajute sa ii spun soțului ca as vrea sa mergem iar in Grecia, la Nea Makri.
După câteva zile, mi-am luat inima in dinti, iar soțul meu a acceptat pe loc. Acum 3 zile am rezervat biletele de avion și cazarea și pe 7 Mai voi fi din nou acasă la Sfântul meu drag!
Cu mâna pe inima va spun ca mărturiile voastre de pe acest site m-au emoționat și m-au întărit sa îmi îndeplinesc in sfârșit, nenumăratele promisiuni făcute Sfântului Efrem cel Nou ca voi mărturisi ajutorul și minunile sale, care m-au adus pe un drum mai bun!
Slava bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Maicutei Sfinte si tuturor Sfintilor! Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-ma pe mine, păcătoasa!


IOANA (13 februarie | 11:14) – Vreau sa va impartasesc si eu povestea mea si vreau sa fac si eu cunoscute minunile Sfantului Efrem cel Nou, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si bineinteles ajutorul de la Domnul Iisus. Acum 2 ani imi doream sa fiu cu un baiat, care nu-mi impartasea aceleasi sentimente. In trecut el isi sorea sa fie cu mine iar eu nu l-am bagat in seama pana cand s-a saturat si-a renuntat la mine. Cand am vazut ca s-a indepartat atunci am inceput sa am sentimente pentru el dar el nu voia sa mai auda de mine. Am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa imi dea in cale barbatul care imi va fi sot si cu care voi putea sa-mi intemeiez o familie. Ma simteam foarte singura aveam 28 ani si ma gandeam ca este varsta la care trebuie sa am o familie. Incepuse postul Pastelui pe care am reusit sa-l tin tot. Am citit 40 zile Paraclisul Maicii Domnului si am reusit sa ajung si in Grecia la Sfantul Efrem cel Nou. Acolo a fost de vis, ceva ce m-a linistit pe suflet. M-am rugat Sfantului si Maicii Domnului sa imi dea in cale omul cu care voi reusi sa am o familie. Postul a trecut iar a 3-a zi de Pasti baiatul respectiv mi-a spus ca vrea sa incercam. Iar de atunci suntem impreuna si urmeaza sa ne casatorim. L-am rugat pe Dumnezeu sa imi dea un om simplu si sa ne ajute sa mergem pe calea Lui.


DIANA (10 februarie | 00:00) – Ii multumesc Bunului Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte si tuturor Sfintilor pentru ca mi-au ascultat inca o data rugaciunea. Spusesem mai jos ca am avut cateva zile in care durerea de cap nu ma lasa. Probabil aerul condiționat era de vina. Durerile au aparut cu o intensitate mai mare, insotita de durere de ochi iar eu m-am rugat lui Dumnezeu si am dormit in cateva nopti cu o mica iconita a Maicii Domnului langa mine. Era icoana Pantanassa, icoana la care m-am rugat vineri, la o bisericuță din Cluj, din Hasdeu-acolo merg cand ma simt lipsita de speranta sau cand simt ca am nevoie de liniste. Acolo sunt si părticele din moastele Sfantului Nectarie. M-am uns cu ulei din candela Sfantului Nectarie si din cea a Sfantului Efrem. Durerea m-a lasat in aceeasi seara iar acum sunt foarte bine. Multumesc Sfinte Nectarie, multumesc Sfinte Efrem, mulțumesc Parinte Arsenie, multumesc Sfanta Xenia, multumesc Sfanta Parascheva. Multumesc Bunului Dumnezeu, Ingerului Pazitor si Maicutei Sfinte pentru tot ce mi-a daruit! Dumnezeu sa va ajute!


VALENTIN (7 februarie | 20:41) –  Doamne ajuta! Asa cum am promis Sfantului Mare Mucenic Mina, dau si eu acum marturie despre minunea sa, despre ajutorul dat. Nu degeaba se zice ca Sfantul este ”grabnic ajutator”.
Ca fiecare dintre noi, am si eu un abonament de telefonie celulara, la una dintre companiile existente pe piata romaneasaca. Pe langa mine alti trei membri ai familiei au acelasi tip de abonament. In luna noiembrie 2019, deoarece se termina perioada de valabilitate a contractului, am fost apelat de un consultant de la compania de telefonie in vederea prelungirii contractului. Am negociat indelung si dupa ce, cu greu, au accedeptat sa reduca din costuri, am decis sa prelungesc acel contract pentru 24 de luni. Drept multumire pentru prelungirea contractului societatea de telefonie oferea un bonus: 3 luni gratuitate la plata abonamentului (ianuarie, februarie si martie 2020). Nu suna rau deloc!
A doua zi, dupa incheierea contractului, am fost apelat de un alt consultant, de data aceasta de o doamna, care, foarte amabila, mi-a multumit pentru reinoirea contractului, m-a felicitat, dupa care din partea companiei mi-a oferit GRATUIT 10 telefoane cu cartela. I-am spus ca nu aveam nevoie si ca familia mea aveau toti telefoane (mai ales ca mi-a spus ca acestea erau dintre cele mai ieftine, cu tastatura). A insistat spunand ca “daca tot sunt gratuite, e pacat sa refuz”. Mi-a spus: “Daruiti-le si dv. pe la prieteni, pe la tara, pe la cei din familie care stiti ca nu au telefon!” Iarasi am refuzat. In cele din urma, am cedat insistentelor si am acceptat sa mi le expedieze acasa. Daca tot erau gratuite?! Peste doua zile am primit coletul cu 10 telefoane. Erau dintre cele de 1 euro, in cutiute sigilate, cu cartele aferente. Am pus coletul in debara si mi-am vazut de treaba.
In luna ianuarie, dupa sarbatori am primit prin posta factura de plata. Stiind ca e prima luna din cele trei de gratuitate, am sunat la consultantul care imi prelungise contractul si i-am explicat ca imi venise factura acasa si nu intelegeam de ce. Nu erau primele 3 luni gratuite?
S-a mitat si mi-a promis ca o sa verifice imediat in baza de date a companiei si o sa-mi comunice rezultatul.
Dupa cateva minute m-a sunat si m-a intrebat daca, ultetior prelungirii contractului pe care l-am semnat impreuna, am mai semnat si alt contract, deoarece apar in baza de date cu un nou contract cu mai multe numere de telefon. I-am spus ca nu. Era absurd. Cum era sa semnez un alt contract, dupa ce semnasem deja un contract in prezenta lui?
Dupa alte cateva apeluri si explicatii am dedus ca cele 10 aparate “oferite gratuit” de companie, aveau atasat si un contract pe o perioada de inca 24 de luni!!!
Asta insemna un cost lunar aproape dublu fata de valoarea vechiului contract.
Am verificat in cutia primita prin posta de la compania de telefonie si am gasit un exemplar al unui contract in care apareau cele 10 numere de telefon si informatiile care se inscriu de regula intr-un astfel de document.
Am dedus ca am fost pacalit, ca informatiile transmise de doamna consultant au fost incomplete, omitandu-se intentionat informatii importante. In psihologia sociala aceasta “manevra” se intalneste sub denumirea de “minciuna prin omisiune”.
Am inceput, asadar, o munca de convingere cu reprezentantii companiei de telefonie, incercand sa-i conving de faptul ca am fost efectiv pacalit. Mi s-a recomandat sa prezint in scris toata situatia si sa o transmit departamentului de reclamatii sa fie analizata. Mi s-a spus ca sanse nu prea erau, atat timp cat mi-am asumat contractul pe 24 de luni, la cele 10 abonamente.
Am decis atunci sa solicit rezilierea, inainte de termen, a tuturor contractelor care mi-au fost “introduse, cu deosebita blandete, pe gat”. Rezilierea inainte de termenul scadent insemna costuri enorme. Mi s-a spus ca pentru fiecare abonament din cel reziliat trebuia sa platesc din start 100 de euro la care se adauga costul abonamentului pe cei doi ani, plus penalizari de intrerupere, inainte de termen, a contractului. Am facut eu un calcul estimativ si a rezultat aprox. 2000 de euro de plata.
Am trimis prin email luni 03 ianuarie 2020 o comunicare prin care le transmiteam decizia mea de a plati, oricat de mare era suma. In aceeasi zi am citit prima data la 12 noaptea Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina.
A doua zi, marti, seara la 12 noaptea am citit din nou Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina.
Miercuri m-am deplasat la Biserica Sf. M.Mc. Mina si m-am rugat la Sfintele Moaste rugandu-l sa ma ajute asa cum stie el. Am introdus si o cerere scrisa in cutia de langa racla Sfantului.
In aceeasi zi, miercuri, la ora 12 noaptea, am citit din nou Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina. Era a 3-a oara cand citeam Acatistul.
Joi 06 ianuarie dimineata, am fost sunat de la compania de telefonie ca acel contract incheiat pentru cele 10 telefoane A FOST ANULAT. N-au mai pretins nici sa le inapoiez telefoanele. Totul s-a intrerupt, s-a curmat brusc!
Doamna care m-a anuntat telefonic decizia companiei, in finalul convorbirii a spus “Doamne ajuta!”
Azi, vineri, m-a sunat din nou sa confirm ca totul este in ordine. Nu m-am putut abtine si i-am spus:
“Draga domnisoara, as fi dorit inca de la prima convorbire sa va transmit ca eram suta la suta incredintat ca nedereptatea se va indrepta, insa daca v-as fi spus asta m-ati fi intrebat pe ce ma bazez.
V-as fi raspuns: Pentru ca nu sunt singur. Am langa mine pe Sfantul Mare Mucenic Mina, care nu a lasat pe nimeni la greu! Cu o singura conditie: Sa te rogi la el cu multa credinta!
Ca sa nu fiu luat in ras, am decis atunci sa nu va spun nimic, insa acum pot.” Domnisoara a spus din nou “Doamne ajuta!”
Nu e nimic de explicat si analizat. Cel care are ochi de vazut sa vada, cel “care are urechi de auzit sa auda”. Pacat ca sunt unii dintre noi care au ochi, dar nu vad, altii au urechi si nu aud.
Dumnezeu sa binecuvanteze pe Bunii Nostri Sfinti!
In veacul vecilor fiti binecuvantati voi Sfinte Ierarhe Nectarie, Sfinte Ierarhe Luca al Crimeii, Sfinte Mare Mucenice Mina, Sfinte Mare Mucenice Efrem, Sfinte Mare Mucenice Gheorghe Purtatorul de biruinta, Sfinte Ioane Gura de Aur, Sfinte Vasile cel Mare, Sfinte Grigorie de Dumenzeu Cuvantatorul, Sfinte Serafime de Sarov, Sfinte Ioan Iacob Hozevitul, Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Paisie Aghioritul, Sfinte Siluan Athonitul si cu toti Sfintii in veci Amin.


VERONICA (6 februarie | 22:20) – Sf. Efrem cel Nou nu se dezminte din a fi foarte grabnic ajutator… Cum aseara a nins viscolit , azi in oras s-a circulat extrem de greu. Iar in seara asta dupa mine a venit varul meu sa ma ia cu masina de la lucru sa ma duca acasa. A intrat pe alee, am urcat in masina si cand sa iesim in drumul principal, rotile au inceput sa patineze caci sub stratul de zapada era formata gheata si nici un chip nu era sa putem iesi. Erau masini parcate de-o parte si de alta a aleii…nici o manevra nu putea fi facuta prea brusc, caci riscam sa avariem vreuna. Atat a apucat varul meu sa-mi spuna…,, de aici nu mai putem iesi”. A sunat un prieten sa vina sa ne tracteze, dar eu, in gand,  am inceput sa ma rog  Mantuitorului, Maicii Domnului si Sf . Efrem cel Nou sa ne ajute,  cum or vrea,  numai sa iesim de acolo…tin sa mentionez faptul ca,  in timp ce ma rugam , ma uitam la iconita Sfantului pe care varul meu o tine la bord. Nici nu am apucat sa imi  termin gandul, ca doi barbati …parca au aparut de nicaieri, din senin…au venit la noi si ne-au ajutat sa iesim din situatia in care ne aflam . Sunt convinsa ca Divinitatea prin intermediul Sf Efrem ni i-a trimis. Multumim,  DOAMNE,  pentru tot ajutorul dat prin sfintii Tai! Asa sa ne asculti ruga si de acum incolo si sa ne vii grabnic in ajutor, IAR NOI SA DAM REPEDE MARTURIE DE MINUNILE TALE SI SLAVA SA ITI ADUCEM!👼


MARIA (4 februarie | 19:14)Bună seara! Mă numesc Maria și aș dori să fac cunoscută minunea pe care a facut-o Sf. NECTARIE cu mine. Anul trecut mă aflam într-o situație destul de dificilă și nu reușeam să îmi găsesc liniștea sufletească deloc, trebuia sa iau o decizie importantă pentru viitorul meu, să continui să merg înainte cu planurile de nuntă sau să rup definitiv relația cu omul de lângă mine (el fiind de altă religie). M-am rugat sfântului cât și altor sfinți să îmi dea un semn să știu că fac alegerea corectă, să știu că e bine ce fac. În una din zile după ce mi-am spus rugăciunea cu lacrimi în ochi, am primit un mesaj în care scria ” o să fie bine” de la o persoana necunoscută… Știu cu siguranță că acele cuvinte erau de la Sfântul Nectarie, cuvinte pe care îmi doream să le aud. Cred cu tărie ca atunci când ne dorim cu adevărat ceva, Dumnezeu îndeplinește, doar că trebuie să ne dorim doar binele.


CĂTĂLINA (4 februarie | 17:04) – Slăvit sa fie Dumnezeu! Nu sunt nici pe departe un creștin adevărat .. însă , de curând l-am descoperit pe Sfântul Efrem. De când am început sa ma rog lui si sa ii citesc acatistul îl simt aproape si simt ca ma asculta . M-a ajutat de fiecare data când i-am cerut ajutorul . Am pierdut odată un lucru important și după ce i-am cerut ajutorul Sfântului, acesta m-a ajutat și am găsit lucrul pierdut . In timpul examenelor il simt lângă mine aproape și acesta îmi luminează mintea. Simt cum Sfântul Efrem ma ajuta sa fiu mai aproape de omul drag sufletului meu. Nu stiu cum sa explic, dar de când ma rog Sfantului am reușit sa întăresc relația cu omul drag și stiu ca intr-o zi o sa îmi îndeplinească visul! Slăvit sa fii, Sfinte Efrem și roagă-te pentru noi nevrednicii și păcătoșii … și, îți multumesc pentru tot!


ANDREEA (4 februarie | 00:12) – Vreau sa dau si eu marturie pentru ajutorul primit de la Sf Mina (folositor in pagube). Acum 3 zile mi s-a stricat centrala, slabe sanse sa se mai repare in conditiile in care exact asa a facut si anul trecut si nu si-a mai revenit pana nu au venit persoane specializate pe domeniu. Urma weekendul si noi nu aveam nici apa calda, nici caldura. Am citit acastistul Sf Mina si l-am rugat sa ne ajute el. Ce credeti? In prima zi si-a revenit insa scotea un zgomot ciudat. Iar acum dupa 3 zile zici ca nici nu a avut vreo problema. Mare este puterea lui Dumnezeu. Ce e rau ca suntem slabi in credinta si vrem ca totul sa se intample atunci pe loc! Doamna ajuta!


IONELA (3 februarie | 21:15) – Dumnezeu nu ne lasa la greu. Trebuia să plătim la inceput de luna chiria, dar nu aveam toti banii, ma rugam Sf Nicolae, în primul rând, Sf Nectarie si Sf Efrem, Sf Mina si Maicii Domnului și ca prin minune ne intrase niste bani pt băiat la care nici nu ne gândeam. Am crezut ca o dată cu terrminarea anului nu ne vor mai da dar ieri sotul a vrut sa scoata de pe card o suma mica si asa a descoperit ca ne.au intrat. Am plătit bucuroși chiria. Luna asta vom boteza un băiețel si avem mai multe cheltuieli, Doamne ajuta sa ne putem descurca. Multumesc tuturor sfinților!


anonim (3 februarie | 11:27) – Doresc sa dau multumire la Sf. Spiridon. M-am trezit noaptea la ora 3 cu o stare de mare rau din senin, cu dureri puternice de abdomen, incit abia am putut sa ma ridic din pat. Rugandu-ma la Sf. Spiridon mi s-au alinat treptat durerile si mi-am revenit, mi-am putut face un ceai – dimineata deja am fost bine. Deasemenea doresc sa multumesc Maicii Domnului si Sf. Efrem, care de nenumarate ori m-au ajutat in situatii dificile. Bunul Dumnezeu sa va ajute!


DIANA (2 februarie | 17:36) – Cu ajutorul lui Dumnezeu mi-a trecut durerea de cap care nu-mi dadea pace de cateva zile. Nu ii stiam cauza, ma gandeam ca e de la ochi sau de la curent, ori alte cauze. Am o carticica luata de la Manastirea Prislop cu rugaciuni in fata icoanelor facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Am citit doua dintre ele: rugaciune la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev si rugaciune la icoana Maicii Domnului de la Vladimir, icoane pe care le am in casa. Am citit Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutatoarea si…precum citisem ca 12 inchinaciuni la Maica Domnului fac minuni, am facut si eu. Dimineata m-am trezit fara durere de cap, am mers la Sfânta Biserica si acum sunt bine. Multumesc Doamne, multumesc Maicii Sfinte, multumesc Sfintilor dragi, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nicolae, Sfantului Mina, Sfantului Pantelimon, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Parintelui Arsenie si tuturor sfintilor! Dumnezeu sa va ajute!


IONELA (31 ianuarie | 22:05) – Incep ca de fiecare data prin a multumi Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie, Maicii Domnului la care m-am rugat aseara cand mi-a zis soțul ca i s-a stricat generatorul din nou la munca si ca nu poate munci. Suntem într-o perioadă dificilă plus ca vom avea si alte cheltuieli in luna februarie iar daca trebuia sa cumpere altul asa cum initial a zis ar fi fost si mai greu. M-am rugat sa ne ajute si sa nu trebuiască să cumpere altul. A plecat soțul la magazinul de unde il cumpărase pentru a-l lăsa în garanție unde săptămâna trecută i-au zis ca va dura o săptămână în care el nu putea sa stea inchis tinand cont ca avem nevoie de bani, dar minunea a fost ca azi era un alt angajat care i-a schimbat generatorul cu altul nou. Asa ca nu a mai trebuit să aștepte atât si nici sa cumpere altul mai ieftin ca sa poate tina deschis. Eu asa m-am rugat sa ne ajute sa nu trebuiască să cumpere altul cum zicea soțul si chiar asa a fost. Slavă Domnului pentru Sfinții Lui. Amin


DIANA (31 ianuarie | 21:18) –  Am promis ca de indata ce imi trece durerea groaznica de cap, voi marturisi. Faceam sport si m-a luat o durere de cap insuportabila. M-am speriat si am inceput sa ma rog lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfantului Efrem, Sfantului Pantelimon, Părintelui Arsenie Boca, Sfintilor doctori fara de arginti Cosma, Damian, Chir si Ioan si m-am dat cu mir si ulei de la Sfântul Nectarie. Acum durerea trece usor si ma simt mai bine. Multumesc lui Dumnezeu, Maicutei si Sfintilor pentru aceasta minune. Dumnezeu sa va ajute!


FELICIA (29 ianuarie | 23:44) – Si eu vreau sa mărturisesc minunea pe care a facut-o Maica Domnului prin sfanta sa icoana de la Mănăstirea Neamț. Eram nedumerită în alegerea unui loc de munca,eu trebuia sa ma întorc la munca pe un post unde nu eram bine primită. Insă Maica Domnului nu m-a lăsat ci mi-a oferit o altă alternativă si acum am un loc de munca bun ,cu un colectiv bun. Tot acolo m-am rugat si ca mamei sa-i iasă tomografia bine, si rezultatele au bune.Multumesc Maicii Domnului,Sfântului Paisie de la Neamt,Sfinților Luca al Crimeei,Sfântului Nectarie de la Eghina,al căror Paraclis l-am citit mereu. Rugati-va Maicii Domnului ca ea este bună si nu lasa pe nimeni.Dumnezeu sa fie binecuvântat intru toti sfintii Sai!!


DIANA (29 ianuarie | 21:58) – Vin si eu cu o marturisire, una din multele minuni pe care Dumnezeu mi-a ingaduit sa la traiesc. Imi aparuse un punctulet de grasime pe pleoapa, intr-o zona vascularizata, care nu dispare decat printr-o interventie. Nu ma deranja exagerat, il simteam doar cand imi atingeam pleoapa. Intr-o zi ma gandeam sa ma dau cu ulei de la Sfântul Nectarie, poate va disparea insa, recunosc, in acelasi timp ma gandeam ca pot sa trăiesc cu el, nu trebuia sa exagerez. Asa ca, m-am dat la o distanta de cateva zile din nou cu ulei si peste alte cateva zile, am pus mana si simtisem ca se uscase. Acum a dispărut complet! Vreau sa spun ca si putina rugaciune este ascultata!
Mai vreau sa spun ca ieri, la Sfântul Maslu, am simtit ca mi se usureaza sufletul. Chiar inainte sa intru in biserica, ma rugasem lui Dumnezeu sa imi ia greutatea de pe suflet si sa pot ierta intrucat am suferit dupa cineva iar acel sentiment era prea apasator. Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfintului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Ignatie, Sfantului Nicolae, Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, Părintelui Arsenie. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea sanatate!


AMALIA (29 ianuarie | 09:16) – Mulțumesc din suflet Maicii Domnului, Sf. Mina, Sf. Nectarie pentru ajutorul dat în găsirea actelor pe care le căutam . Doamne ajută pe toți care sunt în nevoie și cer sprijinul Tău.


CORINA (28 ianuarie | 12:13) – Mi-am pierdut credinta…poate ca am recapata-o. O perioada grea, de sanatate. Poate ca este intoarcerea catre credinta. M-am rugat…stiti, cand omul ajunge intr-o situatie grea, se intoarce…catre Dumnezeu si toti sfintii. M-am intors cu fata catre Dumnezeu, Maica Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Sf Mina, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, Sf.Cosma si Damian….asa e omul, cand de greu, revine la normal. Am trecut printr-un moment dificil , un stres, la un pas de o interventie chirurgicala. M-am rugat, am avut in minte credinta, totul s-a normalizat. Am promis ca voi da marturie minunii…nu stiu , daca e „mana” si indurarea unui singur sfant ori toti au conlucrat. Cert e ca sunt bine…si incerc sa nu am indoieli. M-am indoit, eram in teama si dezbadejde… Slava tie, Doamne, Maicuta si toti sfintii ! Multumesc!


DIANA (27 ianuarie | 23:13) – Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat in aceasta viata, pentru bunatatea si binecuvantarile primite! Multumesc Maicii Domnului pentru ajutorul grabnic si pentru alinare! Multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Părintelui Arsenie Boca, Sfantului Ghelasie, Sfantului Ioan Rusul, Părintelui Ilie Lacatusul , Sfantului Pantelimon caruia m-am rugat saptamana trecuta cand simteam ca respir greoi si adormind cu iconita Sa pe piept, a doua zi am fost bine, mulțumesc Sintei Xenia si Sfintei Parascheva! Mulțumesc Ingerului Pazitor! Dumnezeu sa va ajute!


HR (27 ianuarie | 02:37) – În familia noastră Sfântul Efrem cel Nou și-a arătat de nenumărate ori simțită milostivirea și iubirea. Iar din iubire reciprocă și eu, Sfinte Efrem, mărturisesc și altora despre nopțile nedormite de lacrimi pe care le-am avut și pe care tu mi le-ai alinat.
M-am pregătit aproximativ un an de zile pentru examenul de rezidențiat pentru a putea deveni medic. E un examen foarte greu și îmi doream nespus demult să prind o specializare dragă mie, dar pentru care trebuia să iau un punctaj foarte mare, deci presiunea era și ea dublă. M-am rugat mult Maicii Domnului, Sfântului Efrem si Sfântului Arsenie, cu mare înflăcărare și credință în puterea lor nemărginită.
După ziua examenului am aflat nota; era una satisfăcătoare, dar șansele de a lua ceea ce îmi doream erau destul de mici cu nota aceea. După doua săptămâni apăsătoare de așteptare a venit si ziua aflării verdictului. Am pornit de acasă foarte liniștită și cu pace în suflet, fiind conștientă că deși am muncit mult și visam nespus să pot sa devin ce medic îmi doream eu, până la urma era doar un lucru lumesc.
Așteptarea a fost lunga, luni întregi de rugăciune, plâns și învățat, dar da, minunea Sfântului Efrem pentru mine a venit. Am prins ceea ce mi-am dorit, sunt un medic rezident fericit și scriu aceste rânduri cu zâmbetul pe buze si inima săltându-mi de fiecare dată de bucurie când mă gândesc de ce minune am avut parte.
Te slăvesc Doamne din toată inima pentru că mijlocești pentru noi prin marii sfinți și ne dăruiești după voia Ta ceea ce consideri că ne sunt trebuincioase nouă sau semenilor noștri!


GAB (24 ianuarie) – Multumesc bunului Dumnezeu, Sf. Fecioare Maria, Sf. Efrem cel Nou, Sf Mina si Sf. Nectarie si tuturor sfinților pentru că mă ajută să depășeasc depresia în care mă aflu. De2 luni mă confrunt cu o mare problemă judiciară. Sper ca Marele Dumnezeu mă va ajuta în această mare problemă.


GABI (23 ianuarie) – Le mulțumesc Sfinților mei dragi (Sfântul Mina, Sfântul Efrem cel Nou și Sfinții Petru și Fevronia) pentru mijlocirea înaintea lui Dumnezeu și pentru că se îndură de mine și de familia mea când suntem în necaz. Dintre exemple, Sfântul Mina m-a ajutat când am uitat geamul deschis acasă și a început o ploaie puternică încât te udai până la piele. M-am rugat Bunului Mina și când am ajuns acasă nu era niciun strop de apă în balcon. A mai fost un caz când hota de la bucătărie nu mai pornea defel și după ce m-am rugat Sfântului Mina și Sfântului Efrem și-a revenit. Sau nu mai găseam anumite lucruri și iarăși Sfinții s-au îndurat de mine. Le mulțumesc mult și Sfinților Petru și Fevronia pentru că m-am căsătorit anul trecut și îmi sunt alături în provocările ce țin de liniștea și înțelegerea din familie. Doamne ajută!


ANTONIA (23 ianuarie) – Sf. Nectarie, un sfânt unic și drag. L-a ajutat pe tatăl meu sa se însănătoșească. Datorita lui am luat examenele cu note mari, datorita lui tatăl meu, familia mea e sănătoasă. Îi mulțumesc in fiecare clipa pentru tot, lui și Puterilor Cerești!


anonim (22 ianuarie) – Mulțumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Sf. Paraschiva, Sf Împărați Constantin și Elena, Sf. Ier. Luca al Crimeii, Sf. Ier. Spiridon, Sf. Mc. Pantelimon, Sf. M.Mc. Mina, Sf. M.Mc. Gheorghe, Sf. Ecaterina, Sf. Ier. Nicolae, Sf. Antonie cel Mare, Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Mc. Brâncoveni, Sf Ștefan cel Mare, Sf. Arsenie Boca, Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Xenia, Sf. Ioan Rusul, îngerului păzitor și tuturor sfinților.. S-u întâmplat foarte multe minuni cu mine. Telefon meu personal s-a stricat, dar rugându-ma la Sf Efrem cel Nou, sfantul l-a reparat după doua luni atunci când aveam nevoie urgenta de el, în acest timp folosindu-ma de telefonul de serviciu. Datorita stresului foarte mare de la serviciu, m-am îmbolnăvit grav suferind multe accidente vasculare, tahicardie și multe alte complicații și doar prin rugăciune încă sunt în viata, dar nu m-am recuperat și sper ca Dumnezeu va face o minune și îmi va reda sănătatea. De multe ori am fost salvata de la moarte. De doua săptămâni sufăr de insomnie și ma simt epuizata, ba chiar mi-am stricat programul de somn și nu pot sa dorm noaptea, ci doar ziua câteva ore.. Ieri doar prin multă rugăciune am reușit sa adorm. Doar Dumnezeu și Maica Domnului ma țin în viata.. Am primit o suma de bani frumoasa chiar nu ma așteptam la asta. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și sper ca într-o zi sa îmi redea sanatatea.


IRINA (21 ianuarie) – Simt nevoia sa ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru minunea facuta. Am ajuns la spital cu vederea pierduta la un ochi si eram foarte speriata, medicii spuneau ca este posibil nevoie de operatie. Cat am stat internata la spital m-am rugat la Dumnezeu, la Maicuta Domnului, Mantuitorul nostru, Sfantul Dumitru, Sfanta Parascheva si toti sfintii care imi veneau aminte. Bunul Dumnezeu m-a auzit si m-a vindecat , am facut tratament si am scapat de operatie. Amin!


GABRIELA (20 ianuarie) – Mare este Dumnezeu! Pentru al treilea nostru copil cu colici încă la 7 luni, Eva Anastasia, am facut urmatoarele rugaciuni cu binecuvântarea părintelui duhovnic: Paraclisul Maicii Domnului și acatistul sfintei Parascheva. Am dat si pomelnic pentru 40 de zile la manastirea Plumbuita pentru a fi pomenita zilnic micuta la Sfanta Liturghie impreuna cu intreaga familie. După cele 40 de zile fiica noastra deodată a început să se simtă din ce in ce mai bine. Slăvit sa fie Domnul! Ii multumim lui Dumnezeu ca s-a milostivit de ea!


IONELA (20 ianuarie) – Vreau sa aduc multumire Sfântului Efrem cel Nou ca dupa rugăciunea citită pentru înțelegerea dintre soți, am început să ne găsim liniștea, a fost o perioadă cam agitată, parca nu ne mai suportam, existau discuții din nimic. O recomand tuturor. Multumesc si Sfântului Nectarie, ieri vroiam să-mi adorm copilul, dar nu reușeam pt ca imi venea mereu sa tusesc, m-am rugat si tusea a încetat. Astazi trebuia sa cerem o informatie, programul de lucru se terminase, dat totusi am reusit sa aflam cu ajutorul Sfantului. Ma rog mereu cand am ceva de facut, le vorbesc si ei ma asculta. Tatăl meu s-a lăsat de băut dupa ce m-am rugat pentru el, puternică este rugaciunea, deși eu nu sunt capabilă să zic rugăciunile din carti cu atentie, am mintea imprastiata, ma grăbesc, e mai bine cu cuvintele mele. Slava Domnului pentru toate.


DIANA (18 ianuarie) – Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva, Parintelui Arsenie Boca, Ingerului Pazitor! Am scapat de o durere sâcâitoare de cap in urma unei lovituri usoare, dupa ce m-am rugat si am citit Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului. Dumnezeu sa va ajute!


anonim (16 ianuarie) – Doamne ajuta! Multumesc bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sfantului Mina, pentru tot ajutorul dat. Minunile lor in familia mea sunt multe, dar faptul ca astazi sunt in viata este o minune. Cu mana pe suflet va spun sa aveti credinta, sa nu deznadajduiti, sa aveti multa rabdare ca rugaciunile si rugamintile fiecaruia sunt ascultate. Ca nu se intampla” minunea” peste o zi-doua, 40 de zile, nu trebuie sa credem ca nu ne-au fost ascultate rugaciunile. Toate rezolvarile sunt date de EI si cand trebuie.


anonim (16 ianuarie) – As dori sa las marturie de ajutorul pe care l-am primit de la Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu in anul 2015, un an destul de difícil la nivel personal. Din primul moment in care am citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, l-am simtit ca un colac de salvare al starii mele personale in acel moment, si am prins mare drag in a citi acest acatist. Trebuie sa mentionez ca in acel moment cererile mele catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu erau legate strict de situatia mea personala, care pot spune ca se ameliora cu cat citeam Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, dar nu obtineam pe deplin cererea pe care o facusem. In schimb situatia mea profesionala se imbunatatea cu fiecare zi care trecea citind acatistul. In ziua de astazi trebuie sa-i multumesc Prea Sfintei Nascatoarei de Dumnezeu pentru ca s-a facut voia lui Dumnezeu si nu a mea, adica am primit mai mult ceea ce aveam nevoie in acel moment si nu ceea ce eu ceream in rugaciune. Lucrurile in viata nu trebuie analizate in momentul in care se petrec ca sa le poti intelege, ci dupa un anumit timp cand iti dai seama ca daca voia ta nu este aceeasi cu voia lui Dumnezeu, chiar daca nu primesti ceea ce tu ceri, vei primi fara indoiala ceea ce iti trebuie. Mantuitorul nostru Iisus Hristos si Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu stiu de ce avem nevoie.
In ziua de azi, cand simt ca ma apasa vreo greutate cu mare drag citesc Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, pentru ca stiu ca ajutorul nu va intarzia sa apara.
Sa ne comunicam zilnic cu Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu sfintii care negresit ne asculta, sa nu pierdem nadejdea si credinta in Domnul nostru Iisus Hristos!


anonim (15 ianuarie) – Mulțumesc Sf. Ioan Rusul ocrotitorul familiei și in special al fetei mele, care o ajută mereu în problemele ei de sănătate. Și aseară a avut dureri groaznice de burtă, era în perioadă, m-am rugat sfântului, iar azi dimineața mi-a spus fata, că a fost mai bine. Doamne și Măicuță Sfântă, vă mulțumesc pentru toate milele voastre și pentru tot ajutorul dat mie, o păcătoasă. Rugați -vă și aveți răbdare. Amin.


anonim (13 ianuarie) – Doamne ajuta! De cinci zile am avut o durere groaznica de spate si picior, am facut injectii si nu mi trecea deloc era din ce in ce mai rau si cum am familia cam numeroasa ma gindeam ce pot face, treburile case i cum le fac… Cu putin timp de a scrie aceasta marturie va spun sincer m am gindit poate sfintul meu drag Efrem cel Nou ma ajuta sa mi ia durerea, iar eu o sa scriu imediat marturia. Dupa 3 secunde nu m-a mai durut nimic, va spun sincer ca nu ma mai doare nimic, nici nu mi vine sa cred ca ma pot misca, ca sfintul m-a ajutat imediat. Numai sfintii pot face minuni, ma repet in 3 secunde dupa durerile groaznice nu ma mai doare nimic. Multumesc sfintului Efrem, bunului Dumnezeu și Maicii Domnului. Aveti nadejde ca tot ce se intimpla in viata noastra totul e de la Dumnezeu, ne ajuta sa fim mai puternici prin necazuri, important e sa cerem ajutorul sì sa nu deznadajduim pt ca e linga noi tot timpul. Doamne ajuta la toti romanii de pretutindeni!


anonim (12 ianuarie) – Buna seara! Sfantul Mare Mucenic Efrem mi-a ascultat si mie rugaciunile. Dupa o perioada trista din viata mea: despartire subita de prietenul meu, dureri de spate in timpul noptii, tensiune musculara, obosela la locul de munca, simtind doar deznadejde, disperare, tristete, stres, nemaivazand luminita de la capatul tunelului, am inceput sa caut pe internet diverse marturii povestite de oameni obisnuiti despre impacare, intoarcerea persoanei iubite…. In orice caz, o urma de speranta.
Intr-un final, ajung pe acest site si citind multele minuni pe care sfintii le-au facut in acest sens, am inceput sa ma intaresc in credinta si mi-am propus sa citesc si eu rugaciuni, acatiste, psalmi.
Marturisesc ca sunt o persoana credincioasa, dar fara sa exagerez, si ca atunci cand am avut probleme, m-am indreptat spre divinitate, cerand ajutorul Domnului Iisus, a Maicii Domnului si a sfintilor. Si de cele mai multe ori, rugile nu au ramas fara raspuns.
De data aceasta, vazand ca multa lume are evlavie la Sfantul Efrem cel Nou si vazand cate minuni a facut, m-am „lipit” de acest sfant si am inceput sa ii citesc acatistul, sa vorbesc cu el ca si cand i-as fi vorbit unui prieten, care ma accepta asa cum sunt, care nu ma critica si care incearca sa ma ajute. Recunosc, ca de multe ori, am cazut in deznadejde vazand ca nimic nu se intampla in sensul dorit de mine. Niciun semn, niciun raspuns…totusi nu am abandonat…am avut momente cand ma rugam cu lacrimi, cand simteam ca in viata mea este doar intuneric, aveam nevoie de o urma de speranta si lumina care nu veneau de nicaieri.
Intr-o zi, ascultand pe internet al doilea acatist al sfantului, m-am hotarat sa ii dau mesaj prietenului meu, fiind ziua lui (marturisesc ca nu mai vorbisem de vreo 2 luni jumate) , cu o mare strangere de inima. Mi-era frica ca nu imi va raspunde, ca imi voi pierde si cea mai mica speranta de a lua legatura… Fumam incontinuu si vorbeam cu sfantul… stiam ca fac o greseala fumand, ca este o patima de care nu ma pot lasa… si in disperarea mea, i-am promis sfantului ca ma voi lasa de fumat daca voi relua legatura cu prietenul si daca ne vom impaca. Si minunea s-a produs… am vorbit prin mesaje, seara ne-am intalnit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ne-am inteles bine, mi-a zis ca si lui i-a parut rau de despartire noastra. Intalnirile au durat cateva zile dupa aceea, insa el trece printr-un moment greu din viata sa si mi-a zis ca nu este pregatit pentru o relatie. Bineinteles ca nu a fost placut pentru mine, dar am acceptat, macar m-am linistit sufleteste, nu mai simt acea disperare…mlucrurile in viata mea au inceput sa se aseze, sa ma simt din ce in ce mai bine..
Citesc in continuare acatistul, vizitez manastirea Radu Voda, vorbesc cu sfantul in gand foarte des si sunt sigura ca el stie ce e mai bine pentru mine si ca ma va ajuta in cele din urma.
Mentionez ca am citit si acatistul Maicii Domnului „bucurie neasteptata” si rugaciunea sfantului Iuda Tadeu timp de 9 zile. Multumesc sfantului Efrem si Maicii Domnului pentru bucurie dupa multe momente de tristete profunda, pentru linistea sufleteasca pe care am dobandit-o in urma rugaciunilor si pentru ca am reusit sa ma las de fumat, dupa 10 ani.


DIANA (10 ianuarie) –  Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot, multumesc Maicutei Sfinte, multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Părintelui Arsenie, Sfantului Pantelimon, Sfantului Ghelasie, Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, tuturor sfintilor si Ingerului Pazitor. Citisem acatistul Sfantului Efrem iar a doua zi am primit o veste foarte buna in legatura cu zona in care voi sta, urmand sa se creeze multe facilitati care erau necesare zonei si in acest mod nu va mai fi nevoie sa ma deplasez in alte zone, apoi ieri am primit marirea salariala mult asteptata. De asemenea azi am avut o problema cu laptopul si aveam nevoie de el iar dupa ce m-am rugat Sfantului Efrem, problema s-a rezolvat. Dumnezeu e bun si ne da totul la momentul potrivit. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea sanatate!

In timp ce citeam o minune a Sfantului Nectarie relatata mai jos, am simtit mirosul de mir… Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, multumesc Sfantului Nectarie! DUMNEZEU SA VA AJUTE!


DEEA (9 ianuarie) – Doamne ajută la toată lumea! Asa cum am promis Sfântului Nectarie, o sa dau si eu mărturie despre ajutorul dat tatalui meu, intr-o situație de urgență, pentru că, așa cum se menționează în Acatistul Sau,”nu trebuie sa tinem lumina sub obroc „, Sfântul fiind prieten celor care dau mărturie despre minunile Sale!! In luna octombrie a anului trecut tatăl meu a fost internat la spitalul municipal intr-o stare de anemie puternică, cu picioarele umflate, urmând ca în zilele urmatoare sa i se administreze perfuzii cu sânge, el pierzând de ceva timp sânge în scaun!! Deoarece la spital i se descoperise o tumora de natură maligna la colon, starea lui fiind rea, am decis să-l transferam la un spital din București! Acolo alte investigații, alte perfuzii, reușind intr-un final sa-l opereze! Operatia in sine a decurs perfect (am uitat sa specific ca eu, de când a fost internat la spitalul municipal si pana la București am citit Acatistul Sfântului Nectarie si cel al Maicii Domnului Panatanassa), s-a refăcut foarte bine, tati fiind uns la operație cu ulei din candela Sfântului Nectarie aproape zilnic (moaștele Sfântului sunt la Catedrala din Urziceni)! Acum e acum! De cand a ieșit din operație si până ieri, am stat cu sufletul la gură, neștiind ce rezultat i-a ieșit la examenul histopatologic! Deși am avut incredere încă de la început în Sfânt și în Maica Domnului, mi s-a arătat că la Dumnezeu orice este posibil, ca orice durere El o poate transforma in bucurie! Rezultatele au fost foarte bune, tumora nefiind canceroasa, tati nu mai are nevoie de citostatice, asa cum i se spuse de la început de către doctor, urmând să ia doar anumite pastile pe cale orală! Chiar si doctorul s-a minunat de asta! Nu se aștepta! Cu adevărat Sfinții sunt lângă noi, în orice moment al vieții! Cuvintele sunt prea mici si prea puține pentru a mulțumi Bunului Dumnezeu, Maicii Sale si Sfântului Nectarie pentru minunea făcută! Știu că nu sunt vrednică de ajutorul sau, sunt o păcătoasă, însă am nevoie de Sfant si in alte probleme, in care sunt sigură că mă va ajuta !Multumesc Sfinte Nectarie! Mulțumesc lui Dumnezeu că ai aparut in viața mea! Sănătate multă va doresc si rugati-va cu credința, Sfântul sau oricare alt Sfânt împreună cu Maica Domnului va vor ajuta! Doamne ajuta!


RALUCA DENISA (6 ianuarie) – Doamne ajută tuturor! Mulțumim că ne puneți la dispoziție această adresă de mail prin care să putem mărturisi tuturor binefacerile și dragostea pe care Dumnezeu o are pentru noi arătată prin sfinții Săi.
Eu l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie de o lună și îi mulțumesc cu inima pentru tot ajutorul dat de atunci.
Sufăr de o boala rea si grea:( si am început sa ma rog Maicii Domnului cu mare speranta deoarece ea m-a mai ajutat inca de 3 ori cand i-am cerut. Dupa citirea Acatistului Bunei Vestiri, acatist dat de preot, mama mea, fiind extrem, extrem de bolnava, a inceput sa se simta bine si sa scapam de stresul cauzat de o lista interminabila de boli de care sufera. A doua oara pentru o raceala a mamei m-am rugat, medicul de inima spunadu-ne ca orice mica raceala o sa o puna jos, ea fiind internata cu pneumonie mare. Au trecut ani de atunci. A treia oara am cerut sa ma ajute sa imi gasesc un nou loc de munca. In a 40-a zi mi-a sunat telefonul si dna de la celalalt capat al firului mi-a oferit exact locul de munca dorit si Maica Domnului a avut si grija de mine acolo fiind incepatoare in domeniu. ♡
Acum insa situatia este mai grea… cred ca indepartandu-ma de biserica, de fapte bune, de Dumnezeu, netinandu-mi promisiunile facute Maicii Domnului, aceasta incercare imi este data ca sansa a intoarcerii mele, sansa de a cauta calea mantuirii. Dupa 40 de zile de acatist, Maica Domnului mi l-a scos in cale pe Sf. Nectarie. Acesta a fost ajutorul ei desi eu nu meritam acest lucru pentru pacatele mele. 🙁 Am inceput sa citesc despre viata Sf. Nectarie, sa citesc minuni, sa il simt tot mai aproape de mine. Am inceput sa ma rog lui si gandul de la boala a inceput sa dispara si sa ma lase sa ma bucur tot mai mult de copilasii mei. Neputand merge la manastirea din Bucuresti pentru a ma inchina la moastele sfantului, am cerut putin ulei sfintit pe internet si nici nu credeam ca voi reusi in decurs de o saptamana sa il si am in casa. Multumesc pe aceasta cale la Marisoiu Cristina si Pop Claudia ca m-au ajutat. In a doua saptamana stand in genunchi si rugandu-ma, a aparut langa mine! Sfantul Nectarie a venit langa mine incat oarecum m-am si temut. L-am vazut in fata mea dupa care a venit chiar langa mine incat imi era frica sa deschid ochii, mi-a fost chiar frica de el.:( Iarta-ma, Sfinte Nectarie pentru necredinta mea si multumesc ca mi te-ai arata mie, pacatoasa! Vine, exista, este, lucreaza, ne iubeste!!! Eu nu aveam in casa o icoana si nici acatist. Le-am cumparat si tot umblam cu icoana prin casa negasindu-i un loc si ma rugam pe unde apucam la ea, oarecum sa nu ma vada sotul meu ca el e mai necredincios si parca nu voiam neaparat sa stie. A inceput, totusi sa se obisnuiasca pentru ca nu am ascuns-o, m-a mai si surprins rugandu-ma. In zilele trecute era pusa pe canapeaua din living si mergand dimineata cu copiii acolo sa ii pregatesc pentru micul dejun, m-am apropiat si am pus pe unul din copii in leaganul de pe canapea exact unde era si icoana. Efectiv, am crezut ca sunt in biserica. Un miros de mir, un miros de tamaie, un miros pur bisericesc era langa icoana Sf. Nectarie, atat de purtata de mine prin toata casa. M-am indepartat ca am crezut ca e ceva obiect, ceva anume lasat si poate nu stiu eu dar m-am apropiat iar de icoana si iar acelasi miros bisericesc, pur, curat, o mireasma inconfundabila. ♡♡♡ Multumesc, Sfinte Nectarie! ♡ Cred ca acolo este locul icoanei. 🙂 Cred ca a vrut sa imi arate unde sa o pun. Diseara o pune sotul meu. Cu greu i-am zis sa o puna ca ma gandeam ca nu o sa fie de acord. Nu prea e dar am insistat ca am vazut ca nici nu ar zice nu.
Tot cautand sa gasesc undeva in apropierea noastra moastele sfantului, momentan neavand posibilitatea de a merge la manastire, am gasit ca ar fi chiar in orasul nostru. Eu greu ies din casa, am o situatia un pic mai dificila cu sotul meu dar pe care o accept cu speranta ca Domnul Dumnezeul meu ma va ajuta… am reusit sa fug de acasa si sa ma indrept catre bisericuta unde am aflat ca ar fi moastele sfantului Nectarie. Desi sunt doar 3 km, tare multe am intampinat pana am ajuns acolo dar am ajuns. Cu emotii mari am intrat in bisrica. Ceva dumnezeiesc e acolo. ♡ Eu mai pacatoasa din fire, m-am bucurat de toata atmosfera aceea dar cautam disperata moastele sfantului. Era 8 seara, era semi-intuneric si mai erau 4 persoane acolo dar nu li se auzea nici macar respiratia. Doar eu ma tot invarteam scartaind podelele sub mine si stricand linistea deplina. In locul unde banuiam ca ar fi moastele era un alt sfant de care mai citisem dar nu prea mult crezand ca se va supara Sf. Nectarie daca ma mai rog si la alti sfinti. 🙂 Mereu am trait cu ideea asta, ca se supara Domnul Iisus daca ma rog sfintilor. Doar cu Sf. Nectarie am zis ca mi l-a trimis Maica Domnului si inseamna ca nu se supara daca ma rog lui. Acasa am fost invatati sa ne rugam doar Maicii Domnului si lui Iisus iar duhovnic sa ma invete sa ma rog, nu am, inca nu stiu exact unde sa caut…:( Am intrebat o persoana de acolo daca moastele Sf. Nectarie sunt scoase catre inchinare doar in anumite zile insa mi-a spus ca mereu sunt acolo doar ca eu am nimerit in ziua sarbatoririi Sf. Efrem cel Nou, in 3 ianuarie, ziua gasirii moastelor sale si de aceea au fost scose catre inchinare. M-am rugat si lui si intorcandu-ma catre casa m-am gandit ca si acesta a fost un semn pentru a ma ruga si Sf. Efrem.
Multumesc Domnului Iisus, Maicii Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Efrem pentru tot sprijinul si pentru toata iubirea. Imi doresc sa am credinta sa ma rog, sa ma rog, sa cred, sa ma rog! Doamne ajuta tuturor!


SIMONA (5 ianuarie) – Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou l-a ajutat si pe fratele meu cu un nou loc de muncă în Franța. Pe data de 3 ianuarie spre seara fratele meu a plecat din România si azi pe data de 5 ianuarie a ajuns în Franța cu bine. Si ieri am mai primit un alt ajutor citindu-i acatistul . Soțul meu a venit de la Market cu cumpărături dar pâine si pempers la fetița nu cumpărase mai aveam câțiva pampersi. Si intrând pe Facebook după ce am terminat acatistul o mămica a postat pe site mămici în Paris ca este la un Market reducere la pempers . Cumperi un bax de pempers si la al doilea bax este 70 % reducere . Aici Sfântul a intervenit căci eu eram suparata pe soțul meu că aruncă cu banii în stânga si dreapta pe ceea ce nu trebuie, o altă minune a fost să mergem la catedrala ortodoxa din Paris crezând că poate voi afla din nou papucelul Sf. Efrem cel Nou cu icoana adusă din Grecia dar nu am avut șansa aceasta. Minunea a fost că am vorbit cu doamna de la pangar să cumpăr alta icoana cu Sf. Efrem cel Nou. Am ales si un paraclis cu Sf. Efrem cel Nou si un calendar pe anul acesta. Soțul meu bani lichizi având numai 20 de euro si doamna le-a lăsat pe toate la 15 euro. Cadoul din partea Sf. Efrem cel Nou pentru noi. Mulțumim Sfinte Mare Mucenice Efrem cel Nou si tuturor Sfinților la care le-am mai citit acatistul din când in când, pentru tot ajutorul primit .


IONELA (5 ianuarie) – Doresc sa multumesc Sf. Efrem cel Nou pentru ajutor, ma durea burta, aveam niste dureri ca si cum ar fi contractii, eu inca mai alaptez, m-am trezit seara si m-am rugat sa ma ajute ca nu puteam nici dormi si am adormit linistita, ma mai durea putin a doua zi, apoi au trecut. Multumesc si Sf Mina ca ne ajută, suntem intr-o perioadă mai dificilă, ma rog sa ii vina soțului clienti sa faca vanzare si cu ajutorul lui vin. Slava Domnului pentru toate. Amin. Multumim ca finutul s-a născut cu bine.


‘o păcătoasă’ (4 ianuarie) – Am trecut acum câțiva ani printr-o perioada foarte grea. Nu-mi gaseam de munca indiferent cate CV-uri aplicam, fie ce gaseam era inacceptabil din multe puncte de vedere, si credeti-ma ca am tolerat multe!

Copilul era mic si nevoile erau multe. Si pe deasupra era si foarte bolnavicios. Pe langa asta eram separata de soț care mă ameninta ca îmi ia copilul. Stateam la mama cu care nu ma intelegeam foarte bine, deoarece cred ca suferea mult cand vedea cum am ajuns. Ea imi spusese ca nu ma potrivesc cu sotul, inainte sa ma casatoresc. Si a avut dreptate!

Pe toate planurile imi era rau !!! Cazusem in depresie si pentru mine fiecare zi era un chin. Începeam ziua cu spaima, gandindu-ma ca iar mi se va intampla ceva rau. Acum stiu ca era si o consecinta a ceea ce manifestam eu. Pentru ca, va spun, sunt o persoana foarte educata si daca cineva ma raneste, imi face ceva rau, eu din rusine NU reactionez, dar in gandul meu îi doresc sa i se intample ceva foarte rau. Adica nemanifestandu-mi in exterior nemultumirile acestea se acumulau si cand mi se facea o nedreptate, trairile mele interioare erau printre cele mai rele. Ma straduiam SA NU RANESC PE NIMENI, dar unii oameni se comportau foarte rau si cu altii si cu mine.. eu îi uram pe acesti veninosi.. si sufletul mi se umplea si mie de ură. Daca cineva m-ar fi vazut binevoitoare ar fi spus ca in sufletul meu nu exista asa ceva..o ba da si inca cată era. Dar culmea ma comportam foarte frumos cu cei care-mi faceau rau.

Deci cum va spuneam, uram oamenii nedrepti si rai !! Uram starea mea: lipsa serviciului, copilul mereu bolnavior, neintelegeri cu sotul si mama..începusem sa ma simt rau.. pe langa depresie, incepusem sa vomit. Acum cred ca eram cu adevarat aproape de moarte.

Intr-o astfel de stare eram cand am inceput sa ma rog cu disperare. Mama nici macar nu stia ca imi dadusem demisia de la un anumit loc de munca (unde ceva mi se parea extrem de nedrept si am preferat sa plec invocand diverse motive decat sa stau sa ma cert cu ei). Asa ca in fiecare dimineata plecam de acasa ca si cand ma duceam la servici dar eu ma duceam si ma rugam. Aproape toata ziua citeam o rugaciune scurta catre Maica Domnului si rugaciunile incepatoare, apoi am aflat unde se gaseste mormantul parintelui Vasile Patrascu (care a patimit mult în închisorile comuniste). Dupa mine dansul este un sfant ! Mi-am facut curaj si am ajuns la mormantul dânsului si cand am ajuns acolo, dupa ce am aprins lumanari, nu-mi venea sa plec asa repede fara sa-i spun pasul. Asa ca m-am asezat pe o banca din curtea bisericii si efectiv îi vorbeam cu glas soptit ceea ce patimeam. În acea zi (nici macar nu ajunsesem acasa) am fost sunata de cineva sa ma duc la un interviu ! Chiar a fost o mare minune, pentru ca desi depuneam CV-uri de multa vreme, NIMENI NU MĂ SUNASE!
A doua zi eram acolo, si am obtinut locul acela de munca. Nu era perfect dar era! Si in fiecare zi in care faceam naveta (timp de o ora jumatate dus si tot atat intors!) citeam rugaciuni: catre Maica Domnului, fie catre Sfintii Închisorilor. Uneori acatistul parintelui Ilie Lacatusu, sau al parintelui Arsenie Boca (desi nu era canonizat).
Si vreau sa va spun ca pe perioada cat citeam zilnic Acatistul Maicii Domnului Bucuria celor necajiti sau Acoperamantul mi se intamplau mici minuni!
E mult de scris, dar ceea ce cred este ca multe vin ca si consecinta a faptelor noastre, greselilor noastre. La un moment dat vine „plata” si doar cu ajutorul sfintilor, al Maicii Domnului si a domnului Iisus ne putem ridica! E grea Crucea pentru pacatosi, dar alegand calea usoara NU ne va fi mai bine.
Dumnezeu, Maica Domnului si toti sfintii la care m-am rugat (inclusiv parintele Vasile Patrascu) sa ma ierte ca atatia ani nu am marturisit decat unui grup restrans de persoane ajutorul primit !
PS: Când citeam din Canoanele Domnului nostru Iisus Hristos o anumita rugaciune ÎMI VENEAU ÎN MINTE MULTE PACATE de-ale mele pe care eu nu le consideram importante!

Si nu vreau sa-l uit pe Sfantul Nectarie, atat de drag mie si langa racla caruia am SIMTIT CU ADEVARAT CEVA, ca un fior, si mi s-a rezolvat o problema grava cu care ma confruntam de mai bine de zece ani fara rezultat ! Slava lui Dumnezeu si sfintilor sai !


CRISTINA SIMA (3 ianuarie) –  O minune la examenul de rezidențiat

Mulțumesc Domnului si Sfântului Efrem pentru ajutorul acordat în toate, pentru grija și iubirea cu care ne înconjoară și ajutorul oferit la nevoie.

În 2018 am luat o decizie, aceea de a susține examenul de rezidențiat. Eu lucram de aproape 1 an ca și farmacistă și nu credeam că aș putea și să învaț și să lucrez, așa că am decis să îmi dau demisia și să mă apuc de învățat. Făcusem eu un calcul și am socotit că 2 luni și jumătate vor fi suficiente pentru a reuși să învăț din nou toată materia.. Numai că imediat ce am luat concediu am cunoscut pe cineva care m-a dezamăgit foarte repede, în așa fel încât de supărare nu mai puteam să învăț deloc…  Și uite așa a trecut timpul și mai aveam doar 1 lună ca să învăț sute de pagini… dar nu aveam spor mai deloc, mă panicasem foarte tare, eu renunțasem la serviciu pentru un vis.

Am luat decizia să apelez din nou la Sf. Efrem… pentru a îl ruga să îmi limpezească mintea și să pot învăța la capacitate maximă. Sf. Efrem mă ajutase și cu examenele în facultate, și cu licența, știam că nu ma va lăsa singură.  Încetul cu încetul, având un program riguros și cu rugăciune la sfântul  am reușit să trec prin toată materia. În ziua examenului am avut la piept pernuța cu mir de la Sf. Efrem. Am luat un punctaj foarte mare, și nu îmi venea să cred minunea care s-a întâmplat! Îi mulțumesc din suflet sfântului pentru ajutorul acordat, nu aș fi reușit dacă el nu mă ținea de mână la examen… Slavă Domnului pentru toate!

Dacă aveți vreo problemă sau nevoie de ajutor apelați negreșit la Dumnezeu și la mijlocitorii Lui, bunii noștri sfinți. Ei nu ne vor lăsa. Sus să avem inimile!


A. R. (3 ianuarie) – Ii mulțumesc mult bunului Dumnezeu pentru ajutorul primit, prin intermediul Maicii Sale si al Sfinților sai: Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Efrem cel Nou. De câteva zile m-am îmbolnăvit și am nasul înfundat. Atunci când nasul meu este înfundat devin irascibila și nu pot sa fac nimic, nici măcar sa dorm. De obicei nu dorm deloc noaptea în astfel de situații… M-am rugat Sfantului Efrem, i-am citit acatistul pentru întărire și ajutor… După câteva minute nasul s-a desfundat puțin iar eu am putut sa dorm liniștită toată noaptea. Precizez ca ascultam și acatistul Sfantului Nectarie… Ma mir ca am reușit sa dorm toată noaptea si sa suport răceala. Pentru unii poate părea o situație banala, dar pentru mine este un ajutor grabnic! Slava ție, Doamne!


SILVIU (1 ianuarie) – Multumesc din suflet pentru ajutorul primit de fiecare data de la Sf. meu drag Nectarie Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Maicutei Domnului si Domnului Iisus Hristos care mi-au ascultat fiecare rugaminte ajutandu-ma sa trec peste toate incercarile din timpul vietii.


FLORI-LUIGINIA (1 ianuarie) – LA MULȚI ANI! Vă doresc un an binecuvântat tuturor! Este minunat acest site! Vă mulțumim că existați! Mulțumesc din suflet lui Dumnezeu, Dumnezeieștii Preasfintei Treimi și Maicii Domnului cu întreg Soborul ei de Sfinți pentru ajutorul pe care l-am primit și eu și cei din familia mea!Am avut parte de minuni tot timpul , în viața de zi cu zi, în toate domeniile : sănătate și în problemele financiare! Mulțumesc și Sf. Îngeri Păzitori ai noștri, care ne-au vegheat și ne-au păzit în toate căile! Îi rog să ne ierte toate păcatele noastre și să ne izbăvească de toate patimile și neputințele noastre,de lenevirea la rugăciune și să ne ajute să punem început bun, să avem pace și liniște în suflet și în familiile noastre,să păzim Poruncile și să ne dăruiască multă sănătate și bună sporire în toate lucrările și bucurie sfântă!Facă-se Voia Ta întru noi toți!Slavă Tie, Dumnezeu Nostru ,Slavă Ție! Mulțumire pentru toate! Mulțumim Maicii Domnului cu întreg Soborul ei de Sfinți pentru toate! Doamne, ajută!

%d blogeri au apreciat: