Minuni spuse în 2020


Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

  • Apariția comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data și ora afișate alături de nume (când ați trimis comentariul)
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează dacă e nevoie – de către administratorii siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com


© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site. [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute] Mulţumim pentru înţelegere

STEFANIA (10 iulie | 01:33)   Vreau sa multumesc sfintilor Efrem, Nectarie, Dimitrie cel Nou, Ioan Rusul Sf. Nicolae si Maicii Domnului pentru toate binefacerile primite de la dansii, pe mama si pe mine ne-au ajutat cu gasirea unui loc de munca, mama mea a primit locul de munca dorit, iar eu la fel. Sfintii ne ajuta tot timpul practic fara oprire , mama mea se unge cu ulei in fiecare zi, ii ia practic din dureri ca prin minune! Multe minuni au facut sfintii cu mine zilnic, de cate ori mi-e greu apelez la sfintisorii mei si Maicuta Domnului meu.


MARIA CRUT (10 iulie | 17:14)   Mărturisesc și eu, păcătoasa și umila roabă a lui Dumnezeu, că soțul meu a fost miluit de Domnul prin rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Nectarie și Sf. Ioan Rusul.
Acum câteva săptămâni, ni s-a prăbușit realitatea în care trăiam. Ne-am trezit dintr-odată într-un coșmar care părea că nu se mai termină. Totul a început cu un banal coș apărut pe spate, care nu se mai vindeca. Inițial am crezut că este furuncul, am încercat să îl dezinfectez și să îi pun creme cu antibiotic. Nimic… El continua să crească și să își modifice forma și culoarea. Până când practic l-am forțat pe soțul meu sa meargă la dermatolog, la un cabinet privat. De acolo, doamna doctor l-a trimis mai departe la Institutul de Tumori (secția melanom și sarcom), la unul dintre cei mai buni medici, profesor universitar cu experiență de zeci de ani.
Nu a durat mult ca diagnosticul sa fie pus. Profesorul a chemat la rândul lui alți 3 medici, toți împărtășind aceeași opinie: melanom nodular. Cu alte cuvinte, cancer de piele. Când a venit acasă, soțul meu plângea cu disperare, a urmat o săptămână de tăcere din partea lui, depresie, mirare. Și tot felul de stări pe care le poți avea când ți se spune că poți să nu mai ai mult de trăit, deși ai nici 44 de ani, o familie, un copil de 5 ani și atâtea alte lucruri pe care le poți pierde…
Următorul pas a fost programarea pentru excizia tumorii. Repet, 4 medici au confirmat diagnosticul de melanom iar ceea ce avea el pe spate semăna exact cu melanoamele regăsite și pe internet la care ne-am uitat din curiozitate.
I s-a scos o bucată măricică de piele din jur, pentru a fi siguri că îndepărtează tot țesutul afectat, deși leziunea avea câțiva milimetri.
Au urmat zile de tânguire, de rugăciuni disperate către Maica Domnului, Sf Nectarie și Sf Ioan Rusul. Am reușit să îl ung in fiecare zi cu ulei de la candela Sf Nectarie de la Radu Vodă din București și ulterior, după ce ne-au trimis măicuțele din Grecia, și cu ulei de la candela Sf Nectarie, din Eghina.
Așteptarea a fost teribila, voiam să știm cat mai repede în ce stadiu e și dacă are metastaze, urmau să îl programeze la un CT complet după sosirea biopsiei.
După 9 zile au venit și rezultatele și nu am putut decât să spun: minune!!!! Era un hemangiom lobular, o tumoră benignă, nu malignă! Repet, leziunea avea toate particularitățile unui melanom, avea vârful negru, supura, era tare și creștea într-un ritm de speriat.
Sunt convinsă că medicii nu s-au înșelat în privința diagnosticului inițial, însă bunul Dumnezeu a mai vrut să îi dea o șansă scumpului meu soț.
Pentru noi, viața a căpătat o cu totul altă nuanță, ne bucurăm în fiecare zi că existăm. Pentru prima oară este când am simțit pe deplin dragostea și bucuria Tatălui nostru (care neîncetat are grijă de noi) și sfinții Lui care negreșit mijlocesc pentru noi păcătoși.


DIANA (8 iulie | 23:11)   Nu am cuvinte sa mulțumesc pentru ajutorul dat de Dumnezeu, azi si mereu. Eram foarte stresata deoarece situația din acestea perioada a afectat numeroase firme si azi trebuia sa avem o sedinta in care sa se discute situația firmei. Mi-am facut griji, nu stiam la ce sa ma aștept. Zilele trecute am fost neliniștita din aceasta cauza si mi-am pus toata speranta in ajutorul Lui Dumnezeu. Si, inca o data Dumnezeu mi-a aratat ca rugaciunea are mare putere. Totul a decurs normal si nu aveam de ce sa imi fac griji. Multumesc Domnului, multumesc Mantuitorului, multumesc Maicutei Sfinte-am citit acatistul Maicii Domnului Bucuria celor necajiti, mult ajutator-multumesc Sfantului Efrem care vine grabnic in ajutor, multumesc Sfantului Nectarie, multumesc Sfantului Nicolae, multumesc Sfantului Mina, multumesc Sfantului Paisie, multumesc Sfantului Arsenie, multumesc Sfantului Ghelasie, Sfantului Pantelimon, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, multumesc Parintelui Arsenie, multumesc tuturor Sfintilor si Ingerului Pazitor. Doamne ajuta!


IOANA (8 iulie | 23:11)   Multumesc din suflet Sf Mare Mucenic Mina ca m-a ajutat să-mi găsesc buletinul. Ieri a trebuit să fac o programare si imi trebuia documentul dar nu l-am gasit acolo unde il țineam de obicei, am reusit sa fac cu o copie. Astăzi am inceput să-l caut prin casa, dar nimic, eram asa supărată, ma rugam Sfântului imi mod special, știind că este grabnic ajutator cand pierzi ceva, chiar nu mai stiam unde sa-l caut. Imi trebuia originalul pentru a face o procură soacrei, ma gândeam cum sa rezolvam, cei de la ambasadă nu răspundeau la telefon pt ai întreba dacă pot face cu copie, aflasem între timp ca nu mi-l pot face la ambasadă ca trebuie sa faca procura cuiva sa mi-l faca in tara, o întreagă bătaie de cap. Cum Sfântul ma ajuta mereu mi-a dat prin cap sa caut si in baie într-o geanta cu cosmetice pe care la un moment dat o țineam in alta parte, cand am vazut geanta aveam si sentimentul că e acolo si chiar asa a fost, mie nu-mi trecea prin cap sa caut acolo. Multumesc Doamne pentru tot! Am auzit de Sfintii Rafael, Nicolae si Irina ca sunt grabnic ajutatori.


anonim (8 iulie | 22:53)   Mulțumesc Doamne Iisuse Hristoase, mulțumesc Măicuța Domnului și mulțumesc Sfinte Efrem pt tot și toate, pt ca de câte ori ma rog și am avut nevoie de ajutor ati fost lângă mine!
De multe ori m-a ajutat Sfântul meu bun și drag, Sfântul Efrem!
Am avut probleme cu un încălzitor de piscina și trecuse ceva timp de când l-am luat și am observat târziu ca e defect! L/am dus înapoi la magazin, iar cei de acolo mi-au spus ca procedura este sa/l bage in service și abia apoi dacă nu reușesc sa îl repare pot lua altceva de contravaloarea lui sau sa mi se returneze banii! Aici a intervenit sfantuletul Efrem, la care ma rog tot timpul când nu am soluții… și m-au sunat cei de la magazin spunându/mi ca nu au reușit sa repare incalzitorul și ca pot veni sa mi se returneze banii! Mulțumesc Sfinte Efrem, sfântul meu bun și drag! De asemenea sfântul m-a ajutat in probleme mai importante, cum ar fi cele de sănătate și îmi ocrotește familia! Slava Tie Doamne și Sfinților grabnic ajutători!


anonim (8 iulie | 13:24)  Vreau să aduc mulțumire și laudă Maicii Domnului și Sfântului Efrem : fiica mea cea mare și iubitul ei s-au confruntat cu niște neînțelegeri, iar eu am cerut ajutorul celor doi sfinți să se rezolve problemlele între ei dacă e sa fie rânduiti. Acum aceștia își fac planuri de viitor.
O altă fiică, fiind responsabila de strângerea banilor de la clasă a uitat unde se aflau aceștia. Atunci ne-am rugat la Sfântul Mina și Sfântul Efrem și imediat am aflat banii.
În această perioadă, fetele mele au susținut mai multe examene la care au obținut rezultate foarte bune și vreau sa mulțumesc sfinților care mi-au fost alături : Maica Domnului, Sfântul Efrem, Sfântul Nicolae, Sfântul Nichifor, Sfântul Anton, Sfântul Iuda Tadeu, Sfânta Rita, Sfântul Expedit, Sfinții Petru și Pavel, Arhanghelii Mihail și Gavril, Sfântul Luca, Sfântul Paisie de la Neamț, Sfântul Ioan Rusu, Sfântul Nectarie, Sfântul Mina, Sfânta Parascheva, Sfânta Xenia.
Mulțumesc încă o data Maicii Domnului și tuturor sfinților pentru ajutorul și minunile săvârșite de ei în viața și familia mea.


IONELA (8 iulie | 13:17)  Cat de frumos e sa simti Sfintii si pe Dumnezeu aproape!! Vreau sa dau multumire Sfantului Mare Mucenic Mina pentru grabnicul ajutor acordat noua pacatosilor..Aveam mari dificultati cu datoriile,multe facturi de platit si nu faceam fata..am citit cateva zile la rand acatistul Sfantului si ne.au anuntat de la.banca ca au suspendat rata care o aveam datorita situatie actuale,cu virusul..mari sunt minunile Sfintilor si Mare este Dumnezeu!! Multumesc Sfantului din tot sufletul si.multumim Lui Dumnezeu ca a dat ascultare Sfantului!! Rugati.va cu credinta si incredere si totul.o sa fie bine!! Doamne ajuta!

anonim (3 iulie | 17:00)  Doresc să mulțumesc Maicii Domnului, bunului nostru Iisus Hristos, tuturor sfinților, dar mai ales Sfântului Dimitrie cel Nou pentru ajutorul acordat. Eram foarte supărată pentru că mă despartisem de prietenul meu, timpul trecea și el nu mai dădea niciun semn, motiv pentru care am hotărât să merg la Moaștele Sfântului Dimitrie în fiecare zi timp de 40 de zile și să citesc acatistul, pentru a mă ajuta să ne împăcăm. La nici 40 de zile de la citirea acatistului, m-am împăcat cu prietenul meu!
Am promis Sf. Dimitrie ca dacă mă va ajuta, voi scrie despre acest lucru, pentru a încuraja pe toată lumea să se roage, pentru că nicio rugăciune nu rămâne neasculată, nimic nu este imposibil și să dea Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților.


ANDREEA (3 iulie | 13:14) În această perioadă am susținut mai multe exemene: atestatul și examenul maturității, bacalaureatul. Țin să menționez că m-am rugat Fecioarei Maria, Sfântului Iuda Tadeu, Sfintei Rita, Sfântului Luca, Sfântului Anton și Sfântului Expedit. Când au fost anunțate rezultatele am luat note foarte mari, atât la atestat, cât și la bacalaureat.
O altă minune pe care vreau s-o împărtășesc s-a întâmplat acum ceva timp când practicam un sport de performanță. Echipamentele trebuiau lăsate în vestiar, iar după terminarea antrenamentului am observat ca telefonul meu lipsea. L-am cautat cu disperare dar nimic. Am decis sa cer ajutorul Sfinților Mina și Efrem, iar a doua zi telefonul meu a fost găsit. Mulțumesc și sfinților care mi-au fost alături de câte ori am avut nevoie :Sfântul Nicolae, Sfântul Andrei, Sfântul Nectarie, Sfântul Ioan Gura de Aur, Sfântul Ioan Botezatorul, Sfântul Nichifor, Sfântul Ioan Rusu, Arhanghelii Mihail și Gavril, Sfânta Barbara, Sfânta Parascheva, Sfânta Filofteia, Sfântul Paisie de la Neamț, Sfântul Ilie Lăcătușu, Sfinții Petru și Pavel, Sfânta Ana, Sfântul Gheorghe, Sfântul Vasile. Mulțumesc încă o dată sfinților și slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților!


 

anonim (2 iulie | 15:26) Slavă Lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Mina, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Paraschiva, Sf Împărați Constantin și Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail și Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Arsenie Boca, Sf Dimitrie, Sf părinte Ilie Lacatusul, Sf XENIA și tuturor sfinților… De câteva zile telefonul meu nu se mai încarcă și m am gândit sa ma rog la Sf Efrem și Maica D sa îmi repare telefonul și minunea s a produs… De Sf apostoli Petru si Pavel Dumnezeu mi a scos în cale o tipa super cu care ma înțeleg foarte bn.. Ieri datorita Lui Dumnezeu am reușit sa vb cu bărbatul pe care mi l doresc în viata mea și totul a decurs ok.. Aseară am avut pulsul foarte mare, dar rugandu ma Maicii Domnului m am liniștit și am adormit… Doamne ajuta ne sa fim sănătoși și binecuvântati.


IOANA (2 iulie | 09:35) Cand eram la mama si tata acasa, o duceam financiar foarte greu. Eram 4 frati, adesea ramaneam fara bani, cate jumatate de luna. Mama se pensionase, tata era preot. Cand ramaneam si fara mancare, mama ne lua si mergeam la manastirea Sitaru, sau ne spunea de seara: ”vedeti ca maine nu prea avem mancare, tu mananci la profesorul de pictura, tu la vecina Duduia, tu la Antim ca azi sunt parastase, etc.” A doua zi, zis si facut… noi fericiti ca mergem fiecare in voia noastra. Mama ramasa singura acasa, ce sa faca altceva.. ia o carte de rugaciuni care ii cade in mana. Era o carte noua (2002) pe care o luasem de la Alba Iulia si avea si acatistul Sf. Ghelasie de la Ramet. Nu stia mama nimic de acest sfant… Nu avea timp sa citeasca decat in astfel de ocazii, insa a facut acatistul asta care i-a cazut in mana.. Dupamiaza ne-am intors acasa, fiecare laudandu-se pe unde si cum a fost… apoi am plecat afara, fiecare la prieteni. Vine tata acasa si da semnal sa il ajutam sa care din portbagajul masinii. Fiecare am carat cate doua randuri de sacose. Am umplut bucataria de sacose, saculeti cu cartofi, ceapa, cartoane de oua, borcane de bulion, ladite cu legume, fel de fel, si am plecat dinou afara.
Seara, la culcare, mama a venit sa ne spuna ceva: ne-a spus cum venind tata in casa, l-a intrebat bucuroasa: ”de unde sunt, mai Mihai, toate acestea?”, iar tata i-a spus ca nu stiu cum l-a abordat o maicuta, care trebuia sa duca acelea undeva si nu stiu cum si de ce nu le-a mai dus unde trebuia si i le-a dat lui. La final a adaugat tata: ”..zicea maicuta ca e de la Manastirea Ramet..”. Apoi ne-a povestit cum in acea zi facuse acatistul Sf. Ghelasie de la Ramet, pe care nici nu il cunostea. De atunci mama are mare evalavie la Sf. Ghelasie de la Ramet.


LIGIA (1 iulie | 10:24) – Doamne ajuta. Multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si bunilor Sfinti SF. Ioan Rusul, SF. Efrem, SF.Pantilimon, SF. Nicolae, SF, Fanurie, Parintelui Arsenie Boca, SF. Nectarie, SF. Mina, SF. Parascheva, SF. Filofteia, SF. Spiridon, SF. Luca, SF. Gheorghe, Ingerilor pazitori si Arhanghelilor Mihail, Gavril, Rafael si Uriel, pentru ca au ajutat-o pe fata mea sa termine facultatea si examenul de licenta cu nota zece. Multumesc Sfinte Efrem ca ai fost alaturi de ea la toate examenele. Multumesc Sfintilor doctori fara de arginti pentru vindecarea unui purcel. Multumesc, Sfantului Mina, pentru recuperarea unui pachet uitat la magazin. Multumesc Doamne ca ne asculti rugaciunile cele bune si la vremea cuvenita le inplinesti. Multumesc, Doamne pentru tot si te rog sa ne arati calea pe care trebuie sa mergem. Doamne, ajuta pe toata lumea si ai grija de noi.


anonim (30 iunie | 00:05) – Doamne ajuta! Vreau sa multumesc Maicii Domnului, sfintului Efrem, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie, Sf. Ierarh Nicolae pentru tot ajutorul. Mi-a fost tare rau, cu febra si nu stiam cum sa fac cu trei copii ca nici nu ma puteam misca din pat. Am cerut ajutorul sfintilor si am ascultat acatistele iar ajutorul nu a intirziat. Le multumesc inca o data si sa va dea Dumnezeu multa sanatate si mintuire.


MIRELA (26 iunie | 21:39) – Mulțumesc Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf.Nectarie si tuturor Sfinților si Puterilor Ceresti pentru ca l-au ajutat pe copilul meu Alexandru sa ia note mari la examenele de capacitate si ne ajută ori de cate ori le cerem ajutorul.


RAMONA (26 iunie | 12:18) – Buna ziua! As dori sa va impartasesc minunea pe care Sf Nectarie, impreuna cu Sf. Efrem au savarsit-o! Aveam o alunita pe gat, pe care o observasem de o saptamana si ma cam deranja. Am inceput sa ung locul respectiv cu ulei de la candela Sf Nectarie de la Manastirea Radu Voda si ulei din Grecia de la ambii sfinti si astazi am observat ca alunita se micsorase semnificativ. Multumesc acestor sfinti minunati care ma ajuta mereu, desi nu merit ajutorul lor! Rugati-va acestor sfinti si cu siguranta va vor ajuta!


FLORI LUIGINIA (25 iunie | 18:44) – Doamne, ajută! Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, tuturor Puterilor Cerești, Sf. Ioan Botezătorul, Înainte Mergătorul Domnului, Sf. Apostoli Petru și Paveli , tuturor Sf. Apostoli, tuturor Cetelor Îngerești și Sf. Înger Păzitor al meu, tuturor Sfinților de astăzi, și tuturor Sfinților știuți și neștiuți, mulțumire pentru tot ajutorul pe care l-am primit eu și familia mea și pentru că am ajuns astăzi la Sf. Mân. Sf.Ioan Botezătorul din Cărbunești, și am avut parte de o mare mângâiere! Nu am cuvinte potrivite pentru a-mi arăta recunoștința pentru toate darurile primite, eu nevrednica și păcătoasa! Mulțumesc din suflet și celor 3 Sf. Ierarhi, Sf. Dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, Sf.Mare Prooroc Ilie, Sf.Ierarh Nicolae, Sf.Ierarh Nectarie, Sf.Mare Mic. Mina, Sf.Mare Muc. Efrem cel Nou, Sf.Mare Muc.Gheorghe, Sf. Mare Muc. Dimitrie, tuturor Sfinților Tămăduitori Cosma și Damian din Roma, Asia și Arabia, Chir și Ioan, Pantelimon și Ermolae, Samson și Diomid, Mochie și Anichit, Talaleu și Trifon, Sf.Ierarh Mitrofan, Patriarhul Constantinopolului, Sf.Ierarh Porfirie Episcopul Gazei, Sf.Mare Muc.Fotini, Sf.Mari Muc. Flor și Lavru, ocrotitorii mei și tuturor Sfinților pentru tot ajutorul primit! Vă doresc tuturor multă sănătate, bucurie duhovnicească ,pace și liniște în suflet și toate cele spre mântuire! Doamne, ajută!


VOICHIȚA (25 iunie | 18:31) –  Vreau si eu să mărturisesc ajutorul pe care mi l-a dat Sfântul Efrem Cel Nou mie. M-am transferat de la fostul meu loc de munca la altul crezând că scap de stresul si agitatia de acolo. In schimb la fel am nimerit si in locul acesta, stres peste stres, provocat de șefa mea care din start nu m-a agreat defel. Asa ca eram non-stop stresata iar, din cauza că stiam ca nu ma place si nu stiam sigur unde o sa fiu si pe ce post, eram asa ca si umplutura, ca si in aer, nimica sigur. M-am rugat la Dumnezeu si la Sfinți Lui, in special Sfântului Efrem cel Nou cu care am o legatura mai veche, El este Sfântul care m-a ajutat in cea mai grea perioada din viata mea, cand am divorțat. Si de atunci ma rog lui mereu, fiind prietenul meu de nădejde care nu ma părăsește niciodată, care imi stie toate suferintele si necazurile. Si astfel m-am rugat lui citindu-i acatistul sa ma ajute cumva sa ma pună într-un alt loc, mai bun pentru mine si mai linistit, să nu trebuiască sa am asa mare tangență cu ea. Si azi cu ajutorul lui Dumnezeu si a Sf. Efrem m-a mutat intr-un alt loc, unde sper sa fie mai bine pentru mine si pentru liniștea mea. Iti multumesc Sfinte Efrem pt tot ce ai făcut/ faci pentru mine păcătoasa. Domnul sa fie lăudat si marit intru Sfinți Lui ca mare ajutor si nădejde avem din partea lor. Amin!


SIMONA (25 iunie | 16:34) – Mulțumesc Sfântului Nectarie ca mi-a ajutat să trec cu bine peste operație, având și alte probleme de sănătate. El a dus de la mine rugăciunile către Iisus, Dumnezeu și Măicuța Sfânta. Mulțumesc Sfantucule ca de fiecare dată când te rog mijlocești pentru noi.


ELENA (24 iunie | 22:12) – Le mulțumesc Sfinților Mina, Nectarie, Efrem, Pantelimon, Haralambie, Spiridon pentru tot ajutorul. Si bineinteles Maicii Domnului, care prin rugăciunile lor către bunul Dumnezeu mai ridicat din deznădejdea care ma împingea la sinucidere. Il rugam pe Sfântul Efrem plângând si il simțeam langa mine. Sfântul Spiridon mi-a ajutat soțul într-o operație grea. Iar acum ii rog din nou sa ma ridice. Rugati-va cu incredere ca milostivi sunt.


 

DIANA (21 iunie | 00:02) – Slava lui Dumnezeu pentru toate! Am promis Sfantului Efrem ca voi marturisi minunea. Multumesc Sfinte Efrm…Ieri , bunicul meu a acuzat o durere in partea stanga, undeva in interior, crezand ca ceva nu i-a picat bine la stomac si probabil durerea radiaza. El niciodata nu s-a plans de astfel de dureri. E batran si e cam slabit, nu se misca decat cu ajutor si nici nu putea sa explice prea bine ce il durea.Mama i-a dat cateva calmante si s-a liniștit dar spre seara iar l-a luat durerea, de data aceasta indicandu-ne exact locul. Parea sa fie o intercostala si asa a fost. Mari griji ne-am facut… L-am uns cu ulei de la Sfântul Nectarie, am citit rugaciune catre Sfantul Efrem si ne-am rugat Domnului si Maicutei Sfinte sa nu fie nimic grav si sa se linisteasca. Am pus si o iconita a Sfantului Efrem la el in camera. Minunea nu a întârziat si el s-a linistit. Dimineata era foarte bine. Doamne… Slava Tie!


ELENA (19 iunie | 08:56) –  În anul 2018 am avut o problemă în care am deznădăjduit si aveam gânduri de sinucidere, dar Bunul Dumnezeu si Maica Domnului, alături de sfinții Nectarie, Efrem, Mina, Pantelimon, Haralambie, Spiridon nu m-au lasat .. Am trecut prin două luni de foc dar asa am cunoscut puterea sfinților. Era in luna mai (pe 5 il sărbătorim pe sf Efrem) trecând pe lângă biserica, fiind într-o sâmbătă dimineață si auzind slujba am gândit ca e un parastas si nu am intrat. Seara am fost la vecernie si atunci preotul a anunțat că cine nu a fost dimineata si nu a reușit sa se închine la o racla cu un papuc de a sfântului o va scoate din nou din Sf. Altar. M-am bucurat dar in acelasi timp m-am mâhnit că nu am intrat dimineata. Nu stiam nimic despre sfânt, nu-l cunoscusem pana atunci, dar sfântul a vrut să il cunosc. Am uitat de el si la două săptămâni am avut un necaz in care mi-am amintit de sfânt si i-am cerut ajutor. Împreună cu toți sfinții m-a ajutat. Rugati-va cu nădejde caci nu va va lasa. Sa ma ierți Sfinte Efrem ca nu am putut îndeplini tot ce ți-am promis dar voi incerca de acum sa nu te mai supăr cu păcatele mele. Sfântul Spiridon mi-a ajutat soțul la operatie. Toti sfinții ne ajuta, doar sa le cerem ajutor. Si Mama noastra din cer. Amin


IRINA IUSEIN (18 iunie | 15:54)  Sf Efrem a devenit ocrotitorul familiei mele am aflat de el de la o fata dandu-mi cartea sfantului sa o citesc de atunci am crezut cu tarie ca el va fi ocotitorul familiei mele avand nepotelul bonlav de cancer la numai trei ani sf efrm grabnic ajutator si vindecator a venit degraba in ajutorul lui. Prima minune a fost cand trebuia sa ajungem in Turcia cu Darius la tratament si am ajuns multmita sf Efrem, in luna februarie, a doua minune dupa patru sedite de chimio facand RMN a rezultat ca metastaza din capsorul lui Darius disparuse in totalitate slava tie Sf Efrem, a treia minune savarsita tot de Sf Efrem a fost cand Darius a facut o infectie puternica la urina luand analize si facand investigati medicii ne-au spus ca ar avea si la ficat ceva luandu-se probe si de acolo, asteptand rezultatul analizei in sf miercuri 16 iunie citind acatistul si paraclisul Sf Efrem am primit vestea mult asteptata cu sufletul la gura: Darius nu are nimic la ficat. Am promis ca marturisec minunile pe care le-a facut Sf Efrem si voi mai face de cate ori va face minuni pentru familia mea. Rugati-va cu credinta în suflet, si veti vedea ca rugaciunile voastre sunt ascultate. Multumesc, Doamne Iisuse Hristoase, Maicuță Sfântă ocrotitoarea noastra, Sf Parascheva, Sf Nectarie, si nu in ultimul rand Sf Efrem cel Nou, sfinți dragi sufletului meu . Multumesc Măicuță Sfântă, multumesc sfintilor si ingerilor pazitori si grabnic ajutatori ai familiei mele. Aș mai vrea sa mentionez ceva ce am uitat sa spun în acea sfânta miercuri citind acatistele si paraclisele sfinților mi-a venit un miros îmbietor de mir si nu stiam de unde vine m-am tot uitat sa vad daca am mir pe langa carti dar nu aveam, mirosul de mir venea de pe carti nedandu-le cu mir, semn ca sfintii sunt aproape de mine si imi asculta rugaciunile. Multumesc Sf Efrem ca am reusit sa scriu minunile savarsite de tine.


DANIELA (18 iunie | 12:50)  Am citit acatistul Sfantului Ioan Rusul si acatistul Sfantului Efrem cel Nou 40 de zile, in fiecare dimineata. Am reusit sa mi gasesc serviciu, si stiu ca sfintii s au indurat de mine.. Le multumesc pe aceasta cale, de asemeni multumesc Maicii Domnului, cu recunostinta… Sfantul Ioan Rusul a aparat o pe sora mea intr-o situatie de pericol.. Am fost de multe ori ajutata de acesti minunati sfintii, slava lui Dumnezeu pentru toate! Doamne ajuta tuturor!


VERONICA (16 iunie | 22:57) – Dumnezeu este mare si ne ajuta stându-ne mereu alături! M-am rugat in toata aceasta perioada sa imi ajute Dumnezeu, Maica Domnului, Domnul Nostru Iisus Hristos impreuna cu toti Sfintii si toate Puterile Ceresti copiii la examen. Am citit acatistul Sf . Ioan Rusul ca el impreuna cu ceilalti sfinti (Sf . Efrem cel Nou, Sf. Mina, Sf. Nicolae, Sf. Parascheva, Sf. Xenia, Sf. Veronica , Sf . Spiridon, etc.) sa mijloceasca inaintea Tronului Imparatesc pentru acesti copii… sa fie ajutati ca sa vada minunea lui Dumnezeu si sa nu isi piarda credinta.
Duminica noapte spre luni l-am visat pe Sf. Nicolae… mai precis o icoana facatoare de minuni de-a sa.. iar in fata acesteia o mana mecanica, ce se ridica si cobora. Cand m-am uitat sub mecanism, era o fanta, iar de pe o banda cadeau in fanta multe iconite… cand m-am trezit am facut analogie cu rugaciunile pentru acesti copii…. iar in partea opusa bandei de sub mana mecanica, pe care o credeam a fi a Sfantului, ieseau monede foarte mari din aur… noi si stralucitoare. Imediat mi-a venit in minte minunea lui cu pungutele cu galbeni lasati tatalui celor trei fete. Apoi m-am uitat la chipul Sfantului in icoana si l-am rugat sa ma ajute si pe mine. In acel moment ochii lui au devenit umani, vii , iar Sfantul mi-a zambit. In final am (dat) mana cu el. M-am trezit si in sufletul meu stiam ca totul va fi bine.
Ieri copiii mei s-au descurcat foarte bine la examen. Ma rog sa fie ajutati si maine  ca, din suflet, apoi sa ii multumeasca lui Dumnezeu pentru minunea facuta cu ei. Iti multumesc , Doamne,  pentru tot. Si Maicii Domnului si Domnului Iisus Hristos. Iti multumesc Sf. Nicolae…si iertare…daca , poate, de multe ori, nu am alergat la tine prima data in rugaciune si nu te-am cinstit asa cum se cuvine. Dar… ESTI TOT TIMPUL IN SUFLETUL MEU, TE IUBESC SI ITI MULTUMESC CA AM VENIT PE LUME IN ZIUA PRAZNICULUI TAU!


anonim (16 iunie | 12:59) – Doamne Ajuta! Vreau sa multumesc lui Dumnezeu, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie, Sf Nicolae, Maicii Domnului si Îngerilor Păzitori pentru ajutorul dăruit. În urma situației actuale părinții mei nu au mai putut merge la lucru si ne descurcam foarte greu cu banii. M-am rugat Sfinților, în special Sf. Efrem, iar după câteva zile tata a primit un telefon ca trebuie sa se întoarcă la lucru. Imi era frica pentru el, ca merge singur, deoarece are probleme de sanatate si m-am rugat Sfinților sa meargă si mama cu el. A doua zi a primit telefon de la șeful lui si i-a spus ca si mama se poate întoarce la lucru. Ei lucrează în Germania si au trebuit sa plece cu mașina. Imi veneau multe gânduri rele in minte, imi era frica ca soferul sa nu adoarmă, sa faca accident. M-am rugat Sfinților sa ii păzească sa ajunga cu bine. Am adormit speriata. A doua zi m-a sunat mama si mi-a spus ca soferul s-a aplecat sa ia o sticlă cu apă (asa spune el), desi mama crede că era obosit si a ațipit, si a pierdut controlul mașinii, aceasta izbindu-se într-un parapet. Stiu ca Sfinții au fost alături de ei si i-au păzit. Au ajuns cu bine si acum lucreaza. Ma rog lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfinților sa ii păzească si sa aiba grija de ei in continuare.


DIANA (16 iunie | 02:26) – Doamne ajuta! Pe mine Sf Nectarie m-a ocrotit si ajutat toata viata, chiar si inainte sa-l cunosc eu, am aceasta certitudine. Pot sa vorbesc pe pagini intregi despre ajutorul pe care i l-am cerut si care uneori venea in cateva minute, alteori mai tarziu sau sub alta forma decat anticipasem, dar intotdeauna a venit la timpul potrivit si intotdeauna a fost ziditor si a fost cea mai buna varianta a implinirii cererii, chiar daca imi dadeam seama despre asta dupa un timp. Vreau sa marturisesc acum despre ajutorul primit anul acesta in problemele mele de sanatate. Sufar de colici biliare, din cauza unor calculi pe care i-am descoperit acum cativa ani. Cand se manifesta o criza biliara, durerile sunt insuportabile de multe ori. Anul acesta, in Duminica Pastelui, dimineata, a inceput sa ma chinuie o durere ca de rinichi, dar am realizat in cateva minute ca este vorba despre o criza de fiere. Nimic iesit din comun pana aici, doar ca durerea a inceput sa iradieze de data aceasta spre ficat, stomac si apoi, in bara, spre pancreas. Stiam ca exista pericolul unei pancreatite si mi-am dat seama ca intr-acolo ma indreptam. Durerea, in valuri, devenise oricum atat de violenta incat parea insuportabila. Am suferit in total aproape 6 ore. La un moment dat, am inceput sa ma rog in gand, cu disperare, cerand ajutorul de urgenta al Sf Nectarie. In cateva minute, valurile de durere s-au rarit, au scazut in intensitate, am reusit sa gasesc o pozitie in care sa pot suporta durerea si sa pot respira mai usor, apoi am cazut intr-o stare de amorteala, pentru ca in final sa adorm. Cand m-am trezit, durerea se redusese la 5% din ce fusese, iar in cateva ore a disparut complet. Cel mai important pentru mine a fost faptul ca nu am ajuns la spital de urgenta, chiar in perioada cea mai nepotrivita: sarbatori, stare de urgenta in plina pandemie etc La nici doua saptamani, absolut brusc, intr-o dupa-amiaza, s-a instalat o noua criza, de data aceasta si mai violenta, mult mai dureroasa, si cu aceleasi manifestari descrise anterior. Tin minte ca stateam in fotoliu si aproape ca urlam de durere. M-am chinuit asa vreo 20 de minute. Am strigat in gand pentru ajutor catre Sf Nectarie, care ma ocroteste si ma ajuta intotdeauna, ducand rugaciunile mele catre Bunul Dumnezeu. La nici 2 minute de cand am cerut ajutorul Sfantului, am simtit efectiv un curent ca o mangaiere pe spate, iar durerea a disparut instantaneu, fara a mai reveni. Sf Nectarie m-a salvat din nou! Voi investiga la medic problemele mele de sanatate chiar saptamana aceasta, sperand ca grabnic ajutatorul si iubitorul nostru Sfant Nectarie sa ma ocroteasca si mai departe si sa ma vindece, cu puterea data lui de Dumnezeu. Amin.

DIANA (16 iunie | 02:25) Doamne ajuta! Am cerut, in mare disperare fiind, ajutorul Sf Nectarie pentru fratele meu, care a fost internat acum 2 saptamani de urgenta la spital cu pancreatita acuta. Situatia era foarte periculoasa, putea fi fatala, e a doua oara in 8 ani cand se intampla. A fost necesar transferul la Terapie Intensiva pentru cateva zile, starea fratelui meu era foarte proasta. In pancreatita sunt mai multe etape de pericol vital prin care trece pacientul: in primele 48 de ore de la debut, apoi in primele 5-7 zile, apoi la 14 zile, la 21 de zile, pana la 6 saptamani, faze in care pot surveni complicatii cu final potential fatal. Am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie, cu credinta ca il va vindeca pe fratele meu trupeste si sufleteste. Ma rog, dupa putere, si acum ca Sfantul sa ne ajute cu rugaciunile lui si sa-mi vindece fratele, fiindca are mare nevoie de ajutor… Ajutorul Sf Nectarie nu s-a lasat asteptat, desigur, si etapa dupa etapa, fratele meu se indreapta spre insanatosire. Acum este externat, dupa 4 zile de Terapie Intensiva si alte 6 zile in plus de spitalizare, si este acasa. Inca slabit si nerefacut in totalitate, dar reusind pas cu pas sa se repuna pe picioare. Sfantul Nectarie ma ajuta si il ocroteste, ajutandu-l sa se vindece, iar mie mi-a dat si imi da putere nebanuita sa trec peste incercarea aceasta. Nici nu am cuvinte potrivite sa ii multumesc Bunului Dumnezeu, precum si Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pe care ni i-a lasat ca sprijin si puternici mijlocitori, pentru tot ajutorul si binecuvantarile pe care le revarsa asupra noastra! Doamne, Iti multumesc! Preacurata Maica, iti multumesc!

DIANA (15 iunie | 02:26) Mulțumesc Doamne! In ultimele zile si nu numai Dumnezeu mi-a ajutat mie, pacatoasei sa trec cu bine peste niste incercari sa le spunem. Nu au fost probleme grave dar pentru mine au fost importante. Mi-am revenit dintr-o indigestie urata si 2 zile in care nu ma simteam deloc bine. Apoi, mi s-a retras o suma de bani destul de mare de catre o aplicatie de taxi, s-a produs o eroare dar am primit raspuns ca imi voi recupera banii, dupa ce m-am rugat Sfantului Mina sa ma ajute. Azi o alta minune s-a intamplat cand, lucrand de acasa si din alt oras, laptopul meu nu se mai putea conecta la internet ceea ce presupunea doua optiuni: ori sa aștept o rezolvare ori sa merg cu el la birou deși nu as fi vrut sa fac un drum lung. Dumnezeu cu ajutorul Sfantului Efrem mi-a rezolvat problema si am scapat de un drum. De asemenea am ajuns la o intelegere cu cei de la care am cumpărat apartamentul desi credeam ca se vor incapatana. Alta minune a fost un raspuns care a venit atata de repede…un singur gand catre Maicuta Domnului, am primit raspunsul pe care il asteptam de mult timp, desi a fost unul care m-a durut… ma gandeam sa se faca voia Domnului, Dumnezeu stie mai bine. Am suferit ani la rand…nu stiam cum sa ma rog… Mama a fost cea care mi-a fost sprijin, Dumnezeu mi-a dat multe raspunsuri prin ea, ca de exemplu modul in care sa ma rog. Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului, multumesc Sfintilor si Ingerului Pazitor, multumesc Părintelui Arsenie Boca ca m-a pus pe drumul cel bun! Dumnezeu sa va ajute mereu!Sfinte Nectarie, iti multumesc!


anonim (14 iunie | 16:18) – Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Mina, Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Sf Paraschiva, Sf împărați Constantin și Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf Arhangheli Mihail și Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Arsenie Boca, Sf Dimitrie, Sf părinte Ilie Lacatusul, Sf Părinte Iustin Parvu, Sf Ioan Botezatorul, Sf Xenia, Sf Ioan Rusul și tuturor sfinților și îngerilor păzitori… Multe minuni s a întâmplat cu mine, deși starea mea de sănătate este una foarte rea numai Domnul Iisus Hristos ma tine în viata și îmi da viata, de multe ori era sa îmi pierd viata și doar rugandu ma m a salvat de la moarte… Am primit ajutor necondiționat, bani ca să îmi plătesc chiria, facturile, abonamentul telefonului a fost suspendat doar atunci când nu am mai avut nevoie dar și atunci am primit ajutor… Dumnezeu mi-a trimis în viata mea un bărbat minunat, nu prea am știut sa îl apreciez dar cu ajutorul Lui Dumnezeu sa reușesc sa îl apropii de mine și sper sa trec cu bine peste aceasta încercare din punct de vedere al sănătății și sa reușesc sa îmi întemeiez o familie minunata pe care mi o doresc de mult timp cu mulți copii sanatosi și credincioși.. Doamne ajuta tuturor!


NADIA (12 iunie | 15:27) – In urma unor demersuri de vreo 3 ani făcute la o firma pentru a recupera niste bani pentru alocația fiului meu ,in urma unor contracte din germania nu primeam răspuns ci doar amânări.Dupa ajutorul cerut la Sf Mina am reușit la aproximativ două săptămâni să primesc banii in cont.Slavit ești sfinte Mina în veci și pururi . Amin


anonim (12 iunie | 11:21) –  In ultimele zile am fost foarte stresata. Pur si simplu ma simteam nelinistita. Am avut mici neintelegeri cu apartamentul, telefoane, neclaritati plus alte mici probleme de sanatate care au amplificat starea mea de neliniste. M-am rugat desi nici putrere de rugaciune nu mai aveam, ca in acest moment sa realizez, din nou, ca si cea mai scurta rugaciune are o putere imensa. Doar trebuie sa avem rabdare. Nu stiu daca imi vin in minte toate minunile ce mi s-au intamplat dar pot sa spun ca Dumnezeu ne asculta rugaciunile. M-am rugat Miacutei Sfinte, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Sfantului Nicolae, Sfantului Nicodim de la Tismana, Sfantului Pantelimon, Sfantului Luca al Crimeei, Sfintei Parascheva si Sfintei Xenia. Toate s-au rezolvat incet si pentru unele am primit solutii. Intr-o noapte am visat Braul Maicii Domnului, eram intr-o biserica si doar l-am vazut fara sa il ating. Multumesc lui Dumnezeu, multumesc Maicutei Sfinte, Multumesc Sfintilor grabnic ajutatori pentru tot! Dumnezeu sa va asculte rugaciunile!


IONELA (07.06.2020) – Multumesc Maicii Domnului, Sf Nectarie si Sf Efrem, Părintelui Arsenie Boca, Sf Parascheva, Sf Paisie Aghioritul pentru ajutorul dat in vindecarea copilasului nostru. In urma unei febre aparute fara alt simptom a ajuns sa faca convulsie febrilă care pe noi ca si părinți ne-a speriat îngrozitor, am crezut ca moare, nici nu stiam ce are la inceput, i s-a inclestat gura, era intepenit, capul nu-l mai ținea, credeam ca leșină, nici nu stiam cum sa procedăm. Multumim Domnului ca si-a revenit după câteva minute. La o astfel de criza se pune pe-o parte pe ceva drept fara sa i se deschida gura sau altceva pentru ca i se poate împinge limba in gat si se poate îneca. După 3 zile de febra i-au iesit niste bubite pe corp, boli ale copilariei si începuse să își revină. Multumim ca la inimioara e totul bine, doctorul era nelămurit cu un sunet care se auzea cand il asculta. Dam slava Domnului ca nu a fost mai grav si ca ne-a întărit în această perioadă. Amin


VERONICA (6 iunie | 22:01) – Multumesc, Doamne Dumnezeule, Iisuse Hristoase si Maica a Domnului ca prin sfintii Vostri pe care ni I-ati trimis, m-ati ajutat inca o data. Multumesc Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Efrem cel Nou, Sfinte Nicolae impreuna cu toti ceilalti sfinti si puteri ceresti pentru minunea facuta cu mine… De o lunga perioada de timp, mai precis de cativa ani buni, m-am confruntat cu o problema de sanatate care, in ultima perioada , m-a chinuit si mai mult. Printr-o anumita circumstanta am ajuns sa citesc acatistul Sfantului Ioan Rusul …rugandu-l sa ma auda si pe mine in legatura cu problema de sanatate care ma necajea…si-am dat si cu mir de la icoana Sf. Nectarie de la manastirea Radu Voda din Bucuresti. A treia zi dupa ce am terminat de citit…am mers la culcare, iar in cursul noptii am avut un vis deosebit…am visat ca eram intr-o camera foarte mare…si peste tot in jur erau numai icoane…parca era biserica pe care eu o construisem… La un moment dat, mi-am ridicat privirea si pe tavan icoanele parca prinsesera viata…erau vii si sfintii si Maica Domnului si Domnul Nostru Iisus Hristos… unul dintre sfinti… era tanar… semana foarte bine cu Ioan Rusul…. imi zambea foarte bland si avea bratele deschise catre mine. Apoi mi-am coborat privirea si pe unul dintre peretii laterali,  care era vernil varuit,  …era pictata o vaza mare cu o floare ( un crin) , iar in partea de sus era icoana Maicii Domnului…care tot vie parea. Dimineata m-am trezit foarte linistita… calma… cu sentimentul de siguranta , ca totul va fi bine…si FARA SA MA MAI NECAJEASCA ACEA PROBLEMA DE SANATATE…ma simteam usoara, sanatoasa …parca imi era teama sa ma si bucur… Au trecut cateva zile si inca mai am teama ca problema sa nu revina…imi este inca teama sa ma bucur pe deplin…dar…ma las in mainile Domnului …cum o vrea El asa sa faca cu mine. Daca ar fi sa reapara problema…EU II MULTUMESC SI PENTRU ACESTE PUTINE ZILE DE SANATATE, CACI SUNT O MINUNE PENTRU MINE. NU EZITATI SA VA RUGATI…SFINTII SUNT GRABNIC AJUTATORI PENTRU NOI INAINTEA SCAUNULUI CERESC.


anonim (5 iunie | 19:27) – Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfântului Nectarie pentru că m-au ajutat să scap de atacurile de panică și anxietate care m-au chinuit timp de aproape trei ani. Aveam niște stări groaznice, plângeam zilnic, nu mai puteam să dorm noaptea, nu mai puteam să mănânc…ajunsesem să nu mă mai pot bucura de viață, mă gândeam tot timpul că mor… doar cine a trecut prin așa ceva înțelege cu adevărat ce înseamnă. Datorită paginii Lumină Lină l-am cunoscut pe Sf Nectarie pe care l-am îndrăgit din prima clipă când am văzut icoana cu chipul său și am început să îi citesc acatistul ….timp de două luni zi de zi am citit acatistul Sf Nectarie si paraclisul Maicii Domnului și treptat stările rele au dispărut. Îmi vine să plâng când îmi amintesc cum eram…îi multumesc lui Dumnezeu și sfinților că m-au scăpat de chinuri și cu lacrimi în ochi mă rog să îi ajute pe toți cei care au asemenea probleme. Doamne ajuta la toată lumea!


anonim (3 iunie | 17:41) – Săptămâna trecută am fost la mănăstirea Radu Voda din București și am cerut ajutorul Sf. Nectarie si Sf.Efrem. Am cerut dacă ma voi împăca cu fostul sa primesc semne de la el: telefoane, e-mailuri , orice semn, dar sa vina din partea lui și sa se schimbe in bine. Menționez ca in 5 luni, din Ianuarie nu a vrut nici in poze sa ma vadă. Ei bine, ieri, 02.06.2020 ma caută cu videocall pe whatssup, sa-mi arate grădina, pretext, înainte nu voia sa-mi arate animalutul lui nici in poze, ma avea blocată peste tot. Am făcut o poza ecranului cand ma sunase și avea fata unui îndrăgostit, am întrebat mai multe persoane. M-a deblocat pe whatsapp , e un început pentru ca el zicea ca nu ma va debloca niciodată de nicăieri. 🙂 sa va fie tuturor spre folos duhovnicesc!


LETIȚIA (3 iunie | 17:02) – Hristos S-a inaltat! Multumesc Sf. Efrem cel Nou, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Sfantului Nicolae, Sfantului Stelian, Sfintei Xenia si Maciutei Sfinte care au fost mereu alaturi de mine si de familia mea in rezolvarea diverselor probleme de sanatate, probleme legate de locul de munca sau probleme cotidiene. Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sfintii sa ne protejeze!


EMILIA COJOCARU (3 iunie | 13:09) – Hristos s-a înălțat! Vreau sa aduc și eu marturie despre cum l-am cunoscut pe părintele Arsenie Boca. Pentru prima data am auzit de părintele întâmplător, de la o doamna, așteptăm să iau medicamentele pentru mama mea, ne-am întâlnit întâmplător la spital, a povestit atât de frumos despre părintele și despre minunile înfăptuite de acesta. La început eram sceptica cu privire la sfințenia părintelui în timp m-am convins ca acesta este cu adevărat sfânt. Minunile prin intermediul cărora m-am convins de sfințenia părintelui sunt urmatoarele: Pentru prima data am ajuns la părintele la Prislop în 2014, la insistentele mamei mele, care își dorea sa ajungă la mormântul părintelui. Pe drum am plâns gândindu-mă ca mama mea își dorea foarte mult sa ajungă și din anumite motive nu a putut merge, dar părintele a văzut dorința acesteia și în martie anul următor eram împreună la mormântul părintelui. Nu îmi venea sa cred ca ajunsese și mama mea la Prislop. De fiecare data când ajungeam la mănăstirea Prislop simțeam o liniște aparte, părintele m-a binecuvântat sa ajung de mai multe ori la mormântul sau și îmi doresc sa mai ajung.  Verișorul meu primar a cunoscut o fata care avea alta credință, s-au mutat împreună  în Anglia și la scurt timp aflam ca se botezase și el la religia penticostala. Mama se ruga părintelui Arsenie pentru întoarcerea verisorului la credință ortodoxa, iar eu când am fost iarăși la părintele la Prislop m-am rugat pentru reîntoarcerea acestuia la ortodoxie, dar sincera sa fiu nu am crezut ca se va reîntoarce la ortodocși. Peste o jumătate de an auzim de la mătușa mea ca verișorul se certase cu prietena lui și se întoarce în România. A venit în România  a mers la biserica și părintele paroh l-a botezat pentru reîntoarcerea la credință ortodoxa. Acestea sunt doar doua dintre minunile părintelui. Parinte Arsenie roagă-te pentru noi păcătoși! 


anonim (2 iunie | 20:46) – Mulțumesc Domnului pentru toți sfinții lăsați să ne ocrotească! Mulțumesc Sfântului Nectarie, Sfântului Efrem, Măicuței Domnului și Sfântului Nichifor cel lepros! Prin sfinții Săi, a avut Domnul grijă de familia mea, ne-a protejat și ne-a redat sănătatea! Rugați-vă cu încredere. Domnul are grijă de fiecare dintre noi. Mulțumesc, Doamne!


anonim (2 iunie | 19:40) –  Azi a fost o zi plina…am avut niste neintelegeri cu cei de la care am cumparat apartamentul si nu stiam incotro si cui sa ma adresez. Practic voiam niste modificari in apartament si mi s-a zis ca e prea tarziu. Insa, pe santier am dat de un inginer care a zis ca ma ajuta iar cand am ajuns acasa, am reusit sa iau legatura cu agentul imobiliar cu care am intermediat cumpararea. Aceasta pierduse numarul meu de telefon si mi-a scris un mail acum cateva luni, mai exact anul trecut. Eu nu vazusem mailul, decat azi cand am cautat alte mailuri de la ea. Am sunat-o, mi-a dat ocupat. Intre timp am citit o rugaciune catre sfintii mei dragi, Sfantul Efrem, Sfantul Mina, Sfantul Nectarie. Exact cand am terminat rugaciune catre Sfantul Nectarie, m-a sunat. Am discutat si a spus ca a aflat de problema mea si ca va rezolva cu cei de acolo. Multumesc si Sfantului Nicolae care mi-a fost alaturi mereu, multumesc Maicuta Sfanta…Doamne…nu am cuvinte sa multumesc!

(1 iunie | 19:50) – Dumnezeu face mereu minuni… doar sa ne rugam. Azi am fost in vizita la viitoarea mea casa si am ramas surprinsa cand am vazut ca la bucatarie avem balconas, mi-am dorit foarte mult asta si sa nu fie sticla mata in partea de jos. Nu stiam ca vor face schimbări fata de blocul de langa deja construit. M-am bucurat enorm, a fost un sentiment pe care nu am cuvinte sa il descriu. O alta minune s-a intamplat tot azi; afland ca verisoara mea a venit de urgenta la Cluj, am citit Acatistul Maicii de la Hadambu si rugaciunea catre Sfantul Efrem pentru cei bolnavi. M-a sunat dupa ce a iesit de la consultatie dandu-mi vestea buna ca analizele i-au iesit bine si va urma un tratament si au lasat-o acasa. Am promis ca voi marturisi de indata. Mare este Dumnezeu! Mulțumesc Doamne, multumesc Maicuta, multumesc Ingerului Pazitor, multumesc Parinte Arsenie, multumesc Sfinte Efrem, multumesc Sfinte Mina, multumesc Sfinte Nectarie, multumesc Sfanta Parascheva, multumesc Sfintei Xenia si multumesc tuturor sfintilor. Doamne ajuta!


anonim (31 mai | 22:47) – Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor. Am promis ca voi marturisi de indata ce voi fi mai bine. Ma durea piciorul suficient incat sa fie deranjant si sa fiu tot timpul atenta cum il misc insa odata ce m-am dat cu ulei de la Sfântul Nectarie si m-am atins cu o esarfa ce o atinsesem de moastele Sfantului Efrem si ale Sfantului Nectarie acum 2 ani, durerea a trecut si am reusit sa fac sport intrucat a fost o perioada de sedentarism care si-a spus cuvantul. Multumesc Doamne! Sfintii ne asculta, trebuie doar sa ne rugam.


GEORGETA (31 mai | 11:22) – Doresc sa marturisesc cateva minuni pe care Sf. Mina le-a facut pentru mine, toate s-au intamplat anul trecut, deci a fost un an plin de minuni ale Sf. Mina. Anul trecut in primavara dadusem spre inchiriere un apartament, dupa ce mi-au facut o groaza de stricaciuni si nu au platit nici o utilitate chiriasii au parasit apartamentul lasandu-ma cu o groaza de datorii.Dar citind acatistul Sf. Mina in doua saptamani am reusitv sa-mi recupertez toti banii. Dupa acea am plecat intr-o excursie la Ierusalim (am promis, ca daca imi voi recupera banii voi merge la Ierusalim cu ei ) pe drumul spre aeroport, mai multe persoane aveau necesitati fiziologice dar soferul nu a binevoit sa opreasca, asa ca in prima benzinarie unde a oprit a fost o nebunie. Uneia dintre doamne i s-a intamplat un incident neplacut si m-a rugat sa-i aduc valiza din autocar (de jos de la bagaje) erau 48 de bagaje, doamna urcase printre primii, normal era ca valiza ei sa fie undeva jos, dar cand am deschis usa de la compartimentul de bagaje, sus peste celelalte bagaje trona valiza doamnei in picioare, ii vazusem valiza o singura data doamnei respective, exista riscul sa nu o recunosc printe alte 47 de valize dar Sf. Mina a asezat-o in asa fel incat sa o gasesc fara probleme. La intoarcere din Ierusalim am avut o alta surpriza neplacuta dar Sf.Mina a fost prezent si de data aceasta. Eu si sotul meu ne construiam o casa, de aceea sotul nici nu m-a insotit in excursie, ramasese sef de santier, dar inprastiat cum este si singur pe deasupra a pierdut chitanta de la factura cu care cumparasem lemnul pentru acoperis, am cautat toate facturile, chitante le-am pus in ordine dar aceea nu era de gasit. O saptamana am cautat zilnic absolut peste tot, credeti-ma, nu a ramas nici un centimetru neverificat, ba mai mult am pus toata echipa care lucra la casa sa caute si nimic. Se apropia ziua cand trebuia sa predau hartiile celui care ne ajutase sa luam lemnul pe firma lui si eu nu aveam ce sa-i dau. Mi-am luat inima in dinti si i-am spus ca am pierdut chitanta iar factura fara chitanta nu are nici o valoare, m-a rugat daca o gasesc pana pe data de 15 sa i-o dau ca trebuie sa o predea la contabilitate (dupa ce m-a ajutat si el sa mai perii odata toata curtea si casa si masini si tot ). Zilele au trecut au inceput ploile de toamna si chitanta nu aparea, de acum nu mai aveam nici o speranta sa o gasesc cazuta undeva pentru ca plouase patru zile continu si se deterioara oricum. M-am resemnat si am incetat sa o mai caut. In ziua de 11 noiembrie cand stim ca e ziua Sf. Mina, a trebuit sa meg pana la casa in constructie sincer nu-mi amintesc de ce, si cand am intat in curte m-am gandit, oare nu-mi gaseste Sf.Mina chitanta azi de ziua lui? Si ce credeti in fata mea pe gramada de nisip exact in varf, vad o hartie (verificasem nisipul ala de 100 de ori) era chitanta mea, perfect uscata desi afara inca mai ploua era cea dea patra zi de ploaie si chitanta era uscata si in conditii perfecte. Sf. Mina m-a ajuta de cate ori il rog si ii multumesc din suflet pentru asta, dar mai am si alti sfinti parinti carora ma rog si carora le multumesc pentru ajutor. Sf. Spiridon, Sf. Ioan Rusul, Sf. Eferem cel Nou, Sf. Nectarie, si multi alti Sfinti Parinti Impreuna cu Maicuta Domnului.


MIHAELA (31 mai | 08.09) – Hristos S-a inaltat! Vreau sa marturisesc si eu o minune care s-a intamplat in viata fiicei mele Sofia Alexàndra. Anul trecut trebuia sa plecam in vacanta in Grecia, unde se faceau si cateva excursii. Printre cele de divertisment la care m-am gandit ca ne-am putea duce imi doream sa ajung la sf.Ioan Rusul in insula Evia. Sotul meu care nu e un om credincios cand a auzit acestea a zis ca el nu merge in vacanta la manastiri, el merge in vacanta la plaja, odihna etc.cu o sapt.inainte de plecare, intr-o vineri seara Sofia a mers la baie si stand acolo a luat o pernita de detergent sa se joace,fara ca noi sa stim ce se intampla.Dupa cateva minute a inceput sa tipe cum nu am auzit-o niciodata…nu vreti sa stiti ce a urmat dupa…I-a sarit din pernuta de detergent in unul din ochi, am spalat-o eu cum am stiut mai bine….apoi medicul caci nu a fost suficient. Am aflat ca situatia situatia e destul de grava, detergentul fiind o solutie alcalina,una dintre cele mai periculoase pentru ochi. Dupa cateva zile de chin in care ii dadeam cu un unguent+antibiotic, in care statea doar in pat si nici nu vroia sa deschida ochiul, in care ulterior o puneam sa citeasca si imi spunea ca nu vede, tot in ceata e mami….imi parea atat de rau ca nu am putut impiedica lucrul asta si ca copil fiind (6 ani) va avea ochiul distrus pentru tot restul vietiii… atat m-am rugat noptile cu icoana Sf. Efrem in brate noaptea sa-mi aline durerea…. caci nu am crezut vreodata ca ea o sa-si revina complet. Am fost dupa o saptamana la doctor si fetita nu mai avea nimic, nu a ramas cu nicio problema, vede si acum f. bine. Am plecat la 2 saptamani in Grecia, unde am facut acea excursie in insula Evia la manastirile Braul Maicii Domnului, Sf David si Sf. Ioan Rusul, la cel din urma dorind sa ajung de ceva vreme pt.ca m-a ajutat pe mine sa trec peste o boala necrutatoare. Ulterior am inteles mesajul acestei intamplari, precum si faptul ca sfintii nu uita pe nimeni si trimit ajutor imediat celor aflati in nevoi.
Multumesc din tot sufletul Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul, Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos si Lui Dumnezeu pentru tot cei fac ei pentru noi si imi cer iertare ca am scris abia acum despre acest lucru. Doamne ajuta tuturor!


CARMEN (30 mai | 16.22) – Hristos S-a inaltat! As dori sa spun si eu 2 minuni . Prima a Maicii Domnului si a Sfantului Ierarh Nectarie care mi-au ajutat in alinarea si vindecarea unei dureri puternice in zona abdomenului. A doua a Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou. Matusa mea avea o garsoniera care era pusa in vanzare de vreo 2 ani insa nicicum nu o putea vinde. Eu si mama ne am gandit intr-o zi sa citim Acatistul Sf Mare Mucenic Efrem cel Nou. Citindu-l vreo cateva zile la rand primim un telefon de la matusa ca a reusit intr un final sa vanda garsoniera. Nadajduiesc in continuare in ajutorul lui Dumnezeu al Maicii Domnului si a tuturor Sfintilor . Doamne ajuta!


ALINA CRISTINA BURICEA (30 mai | 08.57) – Si pe mine Sf Nectarie si Sf Parascheva, m-au ajutat, am citit timp de 40 zile Acatistul Sfântului… dupa ce am visat ca ii cautam icoana Sf Nectarie….. si undeva pe o pagina de carte scris NECTARIE…… Si acum câteva zile am visat o racla si un preot …. ceea ce m-a determinat sa cred ca el era si m-a chemat la racla sa ….. si asta am si facut…… Si dupa 2 luni jumate in care vindecarea mea incepuse deja…. am ajuns fara nicio problema la racla Sf cu moaștele sale la Manastirea Radu Vodă ca sa ii multumesc pentru minunea pe care a făcut-o cu mine, dar vindecarea a fost într-adevăr…..venind la moaste….atunci am simtit ca acel chin a luat sfârșit… Stand in fata moaștelor și spunând anumite lucruri in gândul meu… dupa ce am pronunțat anumite cuvinte … am simtit pe mâna dreaptă o atingere….. atunci mi-am dat seama ca el a fost… Ca sa-mi întărească credința si ca este langa mine…

Iti multumesc Sf Nectarie pentru ca m-ai vindecat de frica ce o aveam, niciodata nu am sa pot multumi îndeajuns pentru aceasta minune…toata viata am sa ma rog Sfântului…. si am sa ii multumesc. Pe toti care va rugați Sfântului o sa va ajute, mai devreme sau mai tarziu, aveti incredere, eu a trebuit să înțeleg unde greseam si pana nu am invatat lectia…. Acum sunt un alt om, simt ca m-am nascut pentru a doua oară. Am luat ulei de la candela unde este icoana Sfantului…..ma ung zilnic cu el. Multumesc Sf Nectarie…


anonim (30 mai | 01.32) – Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfintilor dragi. Mulțumesc pentru ca ieri am primit o veste buna legata de o suma de bani care urma sa o primesc candva dar nu stiam cand, o voi primi mai repede decat ma asteptasem initial. Tot ieri am aflat o veste buna, o fosta colega pentru care m-am rugat si nu pentru ceva anume, va avea un bebelus. M-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul ca sa-mi treaca o durere de picior cauzata de exercițiile fizice iar acum sunt bine. Multumesc Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Părintelui Arsenie pentru ajutorul grabnic. Doamne ajuta!


DANIELA (29 mai | 12:15) Buna ziua! Doresc sa marturisesc si sa multumesc Maicutei Sfinte si Bunului Dumnezeu ca mi-au ascultat rugaciunile. Eram in Germania la copii. Imi doream foarte mult sa ajung la Sfanta biserica de 8 septembrie (Nasterea Maicii Domnului). Ca eu sa pot ajunge acolo trebuia sa se intample o minune. Minunea s-a savarsit si eu am reusit sa ajung la Sfanta biserica. Ii multumesc de asemenea Bunului Dumnezeu si Sfantului Parinte Arsenie Boca pentru vindecarea mea de o depresie puternica si pentru faptul ca m-a scos din ratacire. Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta si toti Sfintii lui sa ne miluiasca pe noi pacatosii. Dumnezeu sa binecuvanteze pe toata lumea!


MARIA (28 mai | 23:45)Bună, simt și eu nevoia sa spun o parte din minunile și ajutorul Sfinților: Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou , Sf Ioan Rusul, Sf pr Arsenie Boca, Maica Domnului și alți sfinți care m-au ajutat la nevoie, spun o parte din minuni deoarece altfel ar trebui sa scriu romane. O sa incep cu prima minune, eu cu soțul eram căsătoriti de 2 ani si ne doream copii dar întârziau sa apara, nu ne găseam nici să cumparam un apartament al nostru și multe alte probleme care s-au rezolvat pe parcurs. Am inceput sa citesc acatistul la sfinții enumerați mai sus, eram deznădăjduita deoarece nici analizele nu erau prea bune și am fost la mai multi medici care îmi ziceau că nu pot să rămân însărcinată fara sa mă operez la uter deoarece aveam mai multe probleme de sănătate printre care polip și endometrioza. Eram programată la operatie pe 1 iulie 2015 iar in iunie l-am visat pe părintele Arsenie Boca si mi-a zis: Ești bine, o sa ai copil dar sa nu faci operatia. Visând asta am renunțat la operatie și am avut încredere că Sfântul Nectarie la care îi citeam acatistul de mai mult timp, parintele Arsenie și ceilalți Sfinți la care mă rugam o să mă ajute. In luna următoare am rămas insarcinata fara operatie , fara tratamente, deși de 2 ani si 3 luni nu reuseam, toata sarcina am fost speriata de doctor că nu o să duc sarcina că e cu probleme, m-am rugat încontinuu și după 3 ani de la nunta a venit pe lume Nectaria noastră și s-a născut la timp și sănătoasă. Ce trebuia operat s-a resorbit in sarcina iar Papanicolau a ieșit și el bine de data aceasta. După vaccinul de 2 luni insa Nectaria a început să aibă probleme de sănătate, diaree cu sânge, intolerante, alergii etc Am fost tot cu ea prin spitale și au fost momente când doctorii mi-au zis că e posibil sa o pierdem deoarece avea la un moment dat o bacterie spitalicească foarte urâtă piocianic care e rezistenta la antibiotice și îi distruge tesuturile, avea doar 5 luni de viață atunci dar m-am rugat în continuare și am învins, până pe la 2 ani jumate a avut multe probleme de sanatate și nu credeam că se va vindeca dar acum mulțumesc lui Dumnezeu și Sfinților că au făcut-o bine. In urma cu 1 an jumate am descoperit o tumoră la sân, am fost operata și prima biopsie a ieșit rău, la recomandarea doctorului am luat probele de la spital și le-am trimis la alt laborator sa mai analizeze încă o dată. 3 luni am stat într-un stres continuu de la operatie până au fost gata ambele biopsii, in tot acest timp îl implorăm pe părintele Nectarie să aibă milă de mine, dar citeam și paraclisul Maicii Domnului și acatistele celorlalți Sfinți. A venit proba finala de biopsie și rezultatul a ieșit bun de aceasta data deși prima dată au zis că au depistat celule canceroase in tumoră. Am trecut prin mai multe probleme de sănătate dar până la urma cu rugăciunile Sfinților am reusit să înving. Trec din nou printr-o perioada de incercari deoarece Dumnezeu pe cine iubește încearcă dar sper că Dumnezeu și Sfinții lui sa îmi fie alături și să mă ajute si de data acesta. Rugati-va cu încredere la Sf Nectarie, Sf Efrem, Sf Ioan Rusul, pe Arsenie Boca, Maica Domnului și ajutorul va veni cu siguranță. Doamne ajuta.


anonim (27 mai | 21:50) – Buna seara! Doresc sa multumesc Sf. Efrem, Sf. Nicolae si Sf. Nectarie ca imi sunt alaturi si ma ajuta. Acum cateva zile trebuia sa merg la dentist, aveam doar 530 lei si imi era frica ca nu o sa imi ajunga banii. M-am rugat Sfinților sa ma ajute, pentru ca nu prea mai aveam bani in casa si nu stiam ce sa fac daca nu imi ajung. La dentist mi s-a spus că trebuie să dau 450 lei, dar mi-au facut o reducere de 250 lei si am dat doar 200. Le mulțumesc pentru tot din suflet. Doamne ajua!


LIGIA (27 mai | 14:27) – Doamne ajuta. Astazi este praznicul Sf. Ioan Rusul si vreau sa-i multumesc pentru ajutorul primit. De multe ori m-am rugat pentru mine si apropiatii mei, dar si pentru animalele care aveau nevoie de ajutor. Vreau sa va spun ca Sf. Ioan Rusul inpreuna cu bunii lui prieteni Sfinti Doctori fara de arginti (Sf. Efrem, Sf. Nectarie, Sf. Pantilimon, Sf. Mina. Sf. Luca, Sf. Spiridon, Sf. Fanurie) au salvat scroafa mea, care saptamana trecuta a facut 5 purcei. Multumesc bunilor sfinti ca ne ajutati si pe noi oamenii si pe animale. Multumesc, Maicutei Sfinte si Bunului Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat si pentru tot ce-mi va da.


anonim (25 mai | 23:22) – Mulțumesc Domnului Iisus, Maicutei Domnului, Sf Nectarie, Sf Înger ca mi-au calauzit pasii si m-au scos din intuneric când eram in depresie si am stat cu un om însurat timp de 8 ani, ca m-au ajutat cu serviciul, ca mi-au trimis in cale un iubit bun care mi-a devenit sot, ca am familia sănătoasă si tot ce ne trebuie. Acum ma rog sa avem un copilas. Te iubesc Doamne, Tu esti iubire pretudindeni.


MARIA C. (25 mai | 16:15) – Buna ziua, am citit paraclisul Preasfintei Fecioare Maria două seri la rând, iar in urmatoarea zi m-a sunat varul meu sa imi spuna ca se poate angaja după 3 zile de voluntariat in spitalul de Urgență  Bagdasar in conditiile in care in spitale nu se mai primesc voluntari de foarte mult timp. De altfel Sf Nectarie la fel mi-a găsit un duhovnic foarte bun si m-a ajutat sa trec printr-o depresie foarte nasoală inclusiv mi-a dat gand bun sa nu ma sinucid.


anonim (25 mai | 13:11) – Doamne ajuta! Azi am fost pusa in situatia in care trebuia, de fapt…eram oarecum constransa sa spun o minciuna. Inainte sa o fac, ma simteam vinovata si ma gandeam… Doamne, sa nu fiu nevoita sa mint. Avea legatura cu o suma de bani si mi-a venit in minte ajutorul grabnic al Sfantului Mina care m-a scos din cateva situatii. Am citit o rugaciune catre Sfant si m-am inchinat icoanelor, simtind ca Dumnezeu nu ma va lasa. Asa a si fost, nu m-a lasat Dumnezeu sa pacatuiesc. Multumesc Doamne, multumesc Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Sfantului Mina si tuturor Sfintilor!


anonim (24 mai | 22:33) – Asa cum am promis voi da marturie inca unei minuni savarsite de catre Maicuta Sfanta, Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie ale caror rugaciuni sunt placute lui Dumnezeu. Dimineața m-a trezit mama deoarece se auzeau niste zgomote dinspre panoul electric. Ne-am speriat deoarece orice bagam in priza, producea acel zgomot. Fiind duminica, nu stiam pe cine sa chemam mai ales ca nu exista o echipa de interventie in cazuri de genul ci doar elecricieni si nu cunoaștem vreunul iar vecinul care se pricepea la astfel de lucruri nu era acasa. Asa ca, stiind deja care e soluția, m-am rugat Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Maicutei Sfinte citind acatistul Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea, rugandu-ma sa ne dea o soluție si sa ne trimita un om care sa ne ajute. La un moment dat, mama a auzit pe scara niste voci si a iesit, veneau dinspre apartamentul de langa noi si asa l-a chemat pe vecinul de alaturi care ne-a rezolvat problema rapid. Acum totul este bine si nu găsesc cuvinte de mulțumire pentru binefacerile date de Dumnezeu. Imi cer iertare Sfantului Nectarie ca m-am grabit sa ii citesc acatistul iar in modul asta nu am reusit sa ma concentrez la rugaciune. Multumesc Doamne, multumesc Mantuitorului, multumesc Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor si Sfintilor dragi. Doamne Ajuta tuturor!


M. (24 mai | 18:33) – Aș vrea să încep prin faptul că în ultima vreme mă simt mult încercată, însă Dumnezeu mi-a dat să am lângă mine un mare ajutor, și anume – soțul meu – fără de care nu știu ce m-aș face. El mă sprijină în toate, e îngerul meu protector. În ultima vreme am simțit cum imi pierd credința încet-încet, m-am rugat la toți sfinți pentru a-mi împlini marea mea dorință – de a avea copii – care încă nu s-a îndeplinit. Dar MINUNEA este ca : timp de cateva săptămâni am avut dureri de sâni, mai ales noaptea când dormeam, mă înțepa ceva, mă jena, asta mă făcea să fiu foarte supărată și nervoasă. În necredința mea m-am gandit să încerc – chiar daca nu mai credeam – să mă dau cu ulei sfintit de la Sf Nectarie, primit de la un călugar. Si alinarea a venit. Nu mă mai dor sânii de 2 zile de când mă dau cu ulei sfintit. Prin acest mesaj vreau sa dau slavă Sf. Nectarie care este vindecător de cancer si boli grave.


ȘTEFANIA (23 mai | 19:00) – Sfintii Efrem, Nectarie si Maicuta Domnului m-au ajutat foarte mult acum cateva zile eram in drum spre Bucuresti (eram la 600 km distanta de casa). La ultima oprire ni s-a defectat volanul (servodirectia), practic masina mergea doar drept, nu puteam deloc sa virez la stanga sau la dreapta, era pur si simplu intepenita, ma simteam pierduta fara nici o speranta si obosita de 3 zile conducand 2000 de km ….. Dar mi-am pus nadejdea in Dumnezeu, m-am rugat la Sf Efrem si la Maica Domnului eu si cu o prietena sa ne ajute sa ajungem cu bine. Si asa a fost! Ne-au sunat de acasa familia sa vina dupa noi sa ne preia cu masina stricata! Au venit ne-au luat in alta masina, iar fratele meu a condus masina stricata (servodirectie stricata). Cand am iesit din masina stricata am lasat icoana Maicii Domnului cu fratele meu in ea, si i-am spus: Maicuta Domnului meu, ai mila de noi! Fratele meu conducea primul inaintea noastra de parca nu avea nici o defectiune, noi fiind in spate, si asa am ajuns cu bine si intregi acasa cu ajutorul sfintilor Nectarie, Sf. Efrem si Maicuta Domnului! Vreau sa va spun ca am tinut iconita Sf. Nectarie pe bord unde era defect volanul si ma rugam sa ne ajute ca nu mai puteam conduce 600 de km pana acasa, eram tare epuizata conducand deja 2000 de km, iar prietena mea se ruga Sf. Efrem cel Nou sa ne ajute, il aveam imprimat pe o poza si asa s-a rugat sfantului si uite ca sfintii nostri dragi nu ne-au lasat nu ne-au parasit, ne-au sarit in ajutor, au trimis cumnatul si fratele sa vina dupa noi .. nu-mi ajunge o viata intreaga sa va multumesc sfintii mei iubiti si Maicutei mele!


CAMELIA (22 mai | 15:25) – Buna ziua, vreau sa multumesc Sfantului Mina pentru ajutorul primit. Mi-am pierdut cheile de la casa si dupa numai o zi de rugaciune le-am gasit. Anul trecut mi-am pierdut portmoneul cu bani, carduri, acte, carnet de conducere, cheile de casa intr-un aeroport din Londra inainte sa urc in avion in drum spre Spania. Am realizat doar in avion cand nu am avut cum sa cumpar o cafea. Cand am ajuns in vacanta in Spania am reusit sa transfer bani cuiva si sa ii scoata la bancomat. Dupa o saptamana de rugaciuni la Sfantul Mina am sunat la obiecte pierdute in aeroport desi nu mai aveam speranta si mi-au zis ca cineva l-a gasit si ca il pot ridica la intorcere. Portmoneul nou cu toate actele si cardurile erau inauntru inafara de £15. Pot sa va spun ca am plans de fericire. Nu conteniti sa va rugati si sa aveti incredere fiindca o sa fiti ajutati. Va multumesc.


anonim (21 mai | 12:08) –  Slava lui Dumnezeu pentru toate! Slava Mantuitorului, slava Maicii Sale, slava Ingerilor Pazitori, Slava Sfintilor!
Mari sunt minunile lui Dumnezeu. Inca o data, ajutorul lui Dumnezeu prin rugaciunile Sfantului Efrem nu a intarziat. Sfantul Efrem este grabnic ajutator. Desi rugaciunile imi sunt mai multe doar in vreme de incercare, eu pacatoasa… am primit ajutorul grabnic al Sfantului Efrem. Mi-am fortat piciorul facand niste exercitii fizice si cateva zile aveam dureri cand calcam pe el. Azi m-am trezit si incercand sa umblu, durerea parca era mai mare decat in celelalte zile. Asa ca… in disperarea mea, am cautat cartea cu viata si minunile Sfantului Efrem pe internet deoarece in format fizic nu o am, simtind ca imi va veni in ajutor de indata ce o citesc. De asemenea am citit cateva rugaciuni si am aprins o candela la o iconita a Sfantului (asa cum citisem in acea carte). Dupa ce m-am ridicat de la rugaciune, facand treaba prin casa, am observat ca piciorul nu ma mai doare si pot sa pasesc ca inainte. I-am promis Sfantului ca o sa marturisesc minune in momentul in care o sa ma simt mai bine si asa am facut. Multumesc Sfinte Efrem pentru grabnicul ajutor pe care mi-l dai mereu. Am observat ca si o simpla rugaciune din inima spusa catre Sfantul, face minuni. Multumesc lui Dumnezeu pentru sfintii Săi si pentru tot ce am. Dumnezeu sa va ajute mereu!


VALERIA (20 mai | 17:42) – Suferind după o relație de aproape un an, am avut mari dureri în zona capului. Dureri cumplite, insomnii și dureri ale trupului. Aceasta suferinta, m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Am început sa citesc din luna martie Acatistul Sf. Haralambie, Sf. Nectarie, Sf. Spiridon, Sf. Paraschiva, Sf. Ioan Rusul, Paraclisul Maicii Domnului și multe rugaciuni la Maicuta Domnului. Pe 9 aprilie, joi seara, inainte de Florii, m-am rugat la Bunul Dumnezeu sa-mi dea sănătate și sa-mi dispară durerea aceea cumplita, ca tare as fi vrut sa fie deschise bisericile ca să ma pot ruga, deoarece cata vreme am fost sanatoasa și fericita, păcătoasă de mine, am amânat mereu venitul la biserica ca sa fiu aproape de Dumnezeu. Vreau sa zic ca vineri, 10 aprilie, a trebuit sa merg la terapeuta mea iar în drumul meu curtea bisericii de la Razoare era deschisa, am simțit o dorința arzătoare sa intru sa vad dacă este deschisa ușa bisericii. În acea clipa am simțit ca acea ușa a fost deschisa pentru mine, am intrat, eram singura în biserica și ma rugam la Sf. Andrei Saguna și la vesmintele Sf. Paraschiva cu lacrimi în tot acest timp mama era afara și ma striga sa ies ca vine politia, eu nu știam ce sa mai fac.. Simțeam ca mai vreau sa rămân, ca nu ma interesează dacă îmi vor da amenda. Și uite asa eram pusa ce sa aleg? Sa ies de frica mamei? Sau sa rămân pentru mine ca să ma rog? Și am ales sa ma rog. Dupa ce am ieșit din biserica politia venise dar nu am mai stat sa vedem ce se întâmplă. Am plecat spre terapeuta și după o ora mi-am zis ca vreau sa ma intorc sa fac un acatist. Dar din nefericire am gasit poarta bisericii inchisa. Dar trecând de biserica, așteptând ratb-ul am simțit o căldură la cap, și în tot corpul, o ușurare. Și de atunci nu am mai avut durerea aceea cumplita. Doamne, miluieste-ne pe noi, păcătoșii! Îți mulțumesc Doamne, Maica Domnului și cu toți Sfinții!


anonim (20 mai | 10:15) – Hristos a înviat! Multumesc Maicii Domnului, Sfintului Efrem si tuturor sfintilor ca m-au ajutat cu problema de sanatate. Doamne ajuta-ne in perioada asta grea. Amin.


ADINA (19 mai | 15:38) – O mica minune de la Sf Mina mi s-a intamplat chiar azi… Acum fix o luna de zile, framantata de niste suspiciuni in legatura cu fosta mea relatie, ma rugam Sf Mina sa faca cumva sa mai vad poza fostului meu iubit ce a avut-o la story (pe facebook). Voiam sa vad niste detalii din poza aceea, dar nu mai aparea nicaieri pe internet. Si surpriza, astazi am cautat ceva intr-o veche conversatie ce am avut-o cu el pe watsap si acolo am vazut acea poza ce nu mai aparea pe internet, mi-o trimisese el mai demult, dar eu am uitat. Pur si simplu dupa o luna, mi-a raspuns Sfantul Mina. Mutumesc, Sfinte Mina!


LETIȚIA (18 mai | 08:45) – Hristos a inviat! Cu bucurie si recunostinta vreau sa va marturisesc si eu ajutorul sfintilor dragi. Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou m-au ajutat sa scap de o infectie foarte urata la picior, infectie pe care o aveam de luni bune. Medicamentul minune care m-a salvat este rugaciunea catre sfinti si uleiul sfintit de la Manastirea Radu Voda. Sfintii nu ne lasa, D-zeu ni i-a trimis sa ne calauzeasca spre El. Doamne-ajuta tuturor!


anonim (18 mai | 00:15) – Mulțumesc lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor si Sfintilor. Multumesc Sfantului Efrem Cel Nou, grabnic ajutator, pentru ca mi-a ascultat rugaciunile si durerea de spate si de picioare care nu mi-a dat pace in ultimele zile, a disparut. Slava lui Dumnezeu, Slava Sfintilor lui Dumnezeu! Doamne ajuta!


anonim (17 mai | 15:53) – Multumesc Sf. Ioan Rusul pentru tot ajutorul dat mie, păcătoasa. Și in trecut mi-a ajutat fata care a avut probleme de sănătate, dar și acum câteva zile, când mi-a spus ca o doare stomacul și nu prea poate mânca. M-am rugat sfântului, iar el i-a luat durerea. Toți Sfinții sunt grabnic ajutători, doar sa-i rugam cu credință și sa avem răbdare. Mulțumim pentru tot, Doamne.


OLĂRESCU MARIA (16 mai | 20:03) – Am trait multe experiente ale ajutorului Sfintilor care mi -au readus sanatatea in momentele in care analizele medicale aratau pragul operatiei, insa cea mai graitoare a fost cea infaptuita in cazul mamei mele, care de 14 ani traieste cu o tumora imensa la ochi, infectia aceasta devenind, intr una din zile, incarcata cu paraziti. Au fost trei zile in care rana suprainfectata s a transformat in curgeri spontane de sange, ingrijorarea mea fiind cu atat mai mare cu cat doctorii din judetul nostru doar au pansat-o, fara a exista o solutie a coagularii acestei sangerarii severe. Eram coplesita de pierderea sangelui, de parazitii care ieseau din ochi si ii iritau retina, de pasivitatea doctorilor care nu au facut nimic concret pentru a aduce un tratament de coagulare. Singura speranta ramanea Dumnezeu, directia obligatorie rugaciunea si mirul de la Sfintii Efrem cel Nou, Sf. Nectarie, Sf. Gherasim din Ghefalonia, Sf. Irina din Hrsovolant, Sf. Ioan Rusul. Am folosit acest mir atingandu-i fruntea si ochiul plin mereu de sange. Dupa 3 zile de sangerari, mir, rugaciuni, emotii si drumuri prin spitale curgerea s a oprit, parazitii au disparut ca si cand nicioadat nu ar fi distrus tesutul ocular. Acum privim cu incredere spre operatia de scoaterea a tumorii, sprijinandu ne pe rugaciuni. Multumesc tuturor sfintilor pentru minunea infaptuita!


SIMONA ILONA (15 mai | 17:05) – Hristos a înviat!
1/Una din multele minuni intamplate in viata mea este legata de Sfantul Spiridon si Sfantul Apostol Simon Zilotul. In Postul Craciunului din 2013 am hotarat sa citesc in fiecare zi Acatistul Sfantului Spiridon. De asemenea mergeam in fiecare dimineata la Sfanta Liturghie la Biserica Podeanu unde se afla moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul.
In ziua de vineri, 29 noiembrie 2013, am plecat de la serviciu, cu masina. Pe ultimul pod de pe DN1, cel din zona comerciala Baneasa, asteptand in coada de masini, pe banda 3, de pe loc, m-am trezit ca zbor cu masina pe contrasens, de unde veneau multe masini, fiind vineri seara, orele 17:00, inainte de weekendul cu Sfantul Andrei si 1 Decembrie.
Ma lovise o doamna doctor, cu un jeep, care a confundat frana cu acceleratia.
Minunea este ca Sfintii m-au purtat pe brate cu tot cu masina si m-au ajutat ca nici macar o masina de pe sensul opus sa nu ma loveasca! Masina a fost dauna totala, lovita in lateral, cu toata caroseria din spatele masinii rupta, dar eu nu am patit nimic!
De asemenea sfintii mi-au trimis oameni extraordinari de la Ambulanta, Pompieri si Politie.
Ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru ca si-a trimis Sfintii sa ma ocrotesca!

 2/O alta minune s-a intamplat in ianuarie 2019; am fost trimisa cu serviciul la Atena, pentru un curs care se desfasura chiar langa aeroportul din Atena, zilnic intre orele 9-17. Stiam ca undeva in apropiere, la 30 km fata de aeroport se afla localitatea Nea Makri unde se afla Manastirea Sfantului Efrem cel Nou. Imi doream atat de mult sa ajung acolo, asa ca l-am rugat pe Sfantul sa ma ajute sa ajung la el. Citisem ca se poate ajunge acolo doar cu taxiul, care nu prea era accesibil pentru mine ca pret, undeva la 70 euro dus-intors. Deasemenea, daca citi pe site-uri, o sa vedeti ca nu prea se recomanda taxiul pentru straini, femei-singure; asa este probabil in toate tarile.
La curs era o grupa mixta, cu oameni din alte tari, dar si din Grecia. Din Grecia erau mai multi, asa ca aveau grupul lor, nu preau socializau cu ceilalti 🙂
Era deja miercuri, eu sambata dimineata la ora 7 deja trebuia sa plec si nu ajunsesem la Sfantul, dar ma rugam la el intr-una. Intr-o pauza a cursului, nu stiu de ce, dar am indraznit sa ma apropii de grupul cu colegii greci si i-am rugat sa-mi spuna cum sa ajung la Nea Makri. Ei mi-au spus ca nu am cu ce, doar cu taxiul, dar ca nu recomanda si ca oricum, cand terminam noi cursul la orele 17, e probabil tarziu pentru a ajunge la manastire.
In pauza urmatoare, una din colegele „grecoaice” a venit la mine si mi-a spus ca ea locuieste langa Nea Makri si ca sotul ei este taximetrist, ca a vorbit cu el si ca ma poate ajuta sotul ei, chiar in acea zi, dupa curs, fara sa platesc ceva!
Nu va pot descrie in cuvinte ce am simtit!
Asa ca, in acea dupa-amiaza am ajuns la Sfantul care m-a primit ca un prieten bun. Nu imi mai doream sa plec de acolo, de la el! A fost minunat!
Ii multumesc Bunului Dumnezeu si Sfantului Efrem cel Nou!


FELICIA (14 mai |  20:28) – Sf Nectarie e sfântul familiei mele. Vreau sa ii mulțumesc in fiecare zi pentru ca familia mea e sănătoasă. Toate rugăciunile catre el mi-au fost ascultate. Iti mulțumesc Sf. Nectarie pentru faptul ca ești mereu prezent!


anonim (14 mai | 17:19) – Rugati-vă cu încredere Sfântului Nicolae căci el revarsă cu dărnicie milostiviri asupra celor ce îl cheamă în rugăciuni. Cititi-i viata, minunile, acatistul. E un sfant blând și milostiv, un sfant care iubeste familiile, iubeste enorm de mult copilașii, și chiar și față de animale dovedește o nemăsurată milă si dragoste… Celor triști le este mângâiere, celor singuri le este prieten si bun sfatuitor, suferă cu cei suferinzi, mangaie pe cei ce plang… tuturor se face neprețuit sprijin pe drumul anevoios al vietii.. Sfântul ajută pe toată lumea, chiar și pe cei de alte credințe. Am fost ajutată de sfântul Nicolae în încercări, i-am simțit prezența și sprijinul și îndemn pe toți cei care au probleme să îl cheme în rugăciune căci sfântul îi va mângâia și îi va ajuta. Aveți credință în Dumnezeu și Sfântul Nicolae căci totul este cu putință celui ce crede. Doamne ajută la toată lumea!


anonim (14 mai | 15:11) – Mulțumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf. Mina, Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Sf Paraschiva, Sf Împărați Constantin și Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf Arhangheli Mihail și Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Arsenie Boca, Sf Xenia, Sf Matroana și tuturor sfinților pentru ajutorul lor… M-au ajutat ca proprietarul garsonierei unde stau sa înțeleagă ca am doar jumătate din banii de chirie luna asta… Am fost salvata de multe probleme de sănătate și sper sa scap cu bine… Am fost ajutata într-un mod miraculos cu multe lucruri… Slava Lui Dumnezeu!


ȘTEFANIA (13 mai | 22:17) – Azi Sf. Nectarie a facut o mare minune cu mine, mi-au sosit la Posta 2 sticlute cu ulei sfintit si o iconita cu Sf. Nectarie, de 3 luni de zile am asteptat cu nerabdare uleiul si iconita sfântului. Iti multumesc din suflet Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul dat, chiar daca nu-l merit . Tu cu Sfantul Efrem cel Nou si Maicuta m-ati ajutat mult de tot in problema mea. Multumesc Sf. Ierarh Spiridon, Sf. Ioan Rusul, Sf. Parascheva, Sf. Matroana, Sf. Nicolae și tuturor sfinților, Bunului și Slăvitului Dumnezeul nostru! Vă mulțumesc din suflet, nu îmi ajunge o viață întreagă pentru a vă mulțumi! Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa! Amin.


anonim (12 mai | 00:40) – Mulțumesc Sfântului Nectarie ,Domnului nostru Iisus Hristos, Fecioarei Maria si tuturor Sfinților si tuturor Puterilor cerești ca au ajutat la vindecarea rapida a degetelului copilasului meu.


GETA VISARION (11 mai | 15:39) – Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Lui.Despre Sfantul Efrem cel Nou am aflat de la sora mea, aproape cu zece ani in urma, cand la noi nu se prea auzise despre acest minunat Sfant. Si Dumnezeu mi-a ajutat sa ajung si la sfintele sale moaste. M-a ajutat in multe situatii, de la o banala tuse pana la rezolvarea unor conflicte intre copiii. Fina mea, cand a ramas insarcinata cu al trielea copil, a avut probleme cu sarcina. Tot timpul s-a rugat Sfantului si l-a simtit aproape, i-a si dat al doilea nume copilului” Efrem” Ii este „instantaneu” ajutor si ii simte prezenta. Maicuta Domnului cu ceata Sfintilor (SF. SPIRIDON, SF. NECTARIE, SF IOAN RUSUL si altii care ne ajuta si noi nu stim) si Arhanghelilor nu ne lasa! Si Parintele nostru drag ARSENIE BOCA. Ei fac minuni, trebuie doar sa credem si la le cerem ajutorul!


IONELA (11 mai | 15:16) – Hristos a Înviat. Sâmbătă seara băiețelul meu de 1 an si 4 luni a făcut febră. I-am dat paracetamol iar temperatura i-a scăzut abia dupa 2 ore. Duminică a avut toată ziua febra ii dădeam paracetamol dar ii scădea foarte putin. Am început să mă rog la Maica Domnului, la Sf Nectarie si Sf Efrem cel Nou, la Sf. Fanurie si la Sf. Policarp din Smirna (de care am auzit acum de la un preot ca este si mare ajutator la nastere) sa il ajute pe micut, era molcut, se mai juca putin dar apoi iar il dobora. Papa doar lapte la sân și apa. Seara l-am uns cu ulei de la Sf. Gherasim de la Iordan si cu ulei de la alti Sfinti si sotul a insistat să probam cu nurofen, i-am dat pe la 9 si i-a scăzut imediat si a dormit liniștit toată noaptea. Astăzi esti bine Slava Domnului! Mar dar este sănătatea! Doamne miluieste-ne!


CRISTINA (11 mai | 0:15) – Dragii mei, vreau sa mulțumesc bunului Dumnezeu, sfintei Fecioare Maria și sfintilor dragi sufletului meu, sf Nicolaie, sf Nectarie, sf Efrem cel Nou, sf Fanurie, sf Ecaterina, sf Irina, sf Parascheva, sf Iuda Tadeu , sf Grigore Decapolitul, sf Dimitrie, Sf Ioan Iacob Hozevitul, sf Mina, sf Anton de Padova, Sf Rita, sf Mihail, Gavril și Rafail, sf Xenia pentru minunile pe care le-au înfăptuit cu mine deși de multe ori am greșit înaintea lor. Viata mea nu a fost ușoara ci din contra presărată cu multa suferință și cumpene, pe toate planurile, familial, financiar, medical. Prin toate Dzeu mi-a dat lecții importante de viata, mi-a purtat de grija, m-a întors la credință când m-am indepartat, m-a certat când am greșit, căci suferință vine în viata omului atât ca urmare a necredinței, a alegerilor greșite în care nu ținem cont de voia Lui, a păcatelor noastre și ale înaintașilor noștri cât și ca o încercare prin care El ne testează răbdarea și dragostea ce i-o purtam. Minunile au fost multe și de netăgăduit. Voi povesti doar una. Acum mulți ani de zile am primit de la mama mea niște bănuți de aur și pe unul îl purtam mereu în portofel. Într-o zi am constatat ca l-am pierdut și am crezut ca poate din greșeală mi-a căzut la serviciu sau l-am dat la chioșcul din incinta în care se afla firma. Știam ca în alta parte nu aveam unde sa îl pierd deoarece în ziua respectiva îl avusesem la începerea programului. L-am cautat în tot biroul, am întrebat la chiosc, dar nimic. Mi-am luat gândul de la el. În ziua cu pricina verificasem niște chitantiere vechi pe care le-am arhivat în cutii și le-am pus în depozit. Am cautat desigur și în cutii, dar parca îl înghițise pământul. Peste doi ani de zile patronul acelei firme, în urma unor avansuri pe care i le-am refuzat, evident, mi-a cerut sa demisionez. Eram oricum într-o perioada dificila financiar și aceasta veste m-a distrus psihic. Am început sa ma rog cu disperare la sf Nicolae, sf copiilor, căci am o fetita și efectiv nu aveam cele necesare pt ea. Dacă urma sa rămân și fără job ma gândeam cu disperare cum ne vom descurca, fiind divorțată și având rata la apartament. Nu mi-am dat demisia căci nu îmi permiteam sa fac asta și după câteva luni de teroare mi-a desfăcut contractul de muncă și m-a dat în șomaj, lucru ce mi-a permis sa aman trei luni rata la banca și următorul an sa plătesc doar jumătate. Un lucru greu de obținut în relația cu banca și știu ca sf Nicolae și măicuța Domnului m-au ajutat. În una din acele zile când efectiv nu mai aveam niciun ban și ma rugam cu toată ființă mea, ma pomenesc cu șeful meu ca ma pune sa verific chitantierele depozitate într-una din cutii. Era vorba de un anumit an și toate se aflau într-o singura cutie. Ma uitam la el și nu îl înțelegeam, sincer, căci le verificasem cu doi ani înainte. Dar avea un fix cu chitantierele din acea cutie care se afla pe ultimul raft în depozit și pe care cu greu a dat-o jos. Când am ajuns la ultimul chitantier am fost socata sa vad bănuțul de aur pierdut cu doi ani în urma. Se bagase cumva în spațiul făcut de marginile cutiei. Am început sa plâng căci știam ca sf Nicolae, pe care îl rugasem sa îmi dea un semn ca ma asculta, asta a făcut și mai mult decât atât am avut bani pentru copilul meu fiindca am reușit sa amanetez acel bănuț. I-am mulțumit sfantului și de atunci nu m-am mai indoit vreodată, ca Toma necredinciosul, de existenta lui Dumnezeu și de puterea rugaciunii catre El și sfinții Săi. Mulțumesc Doamne, Mulțumesc Preasfanta Fecioară și va mulțumesc vouă, sfintilor dragi pentru toate minunile făcute pentru mine și pentru familia mea.


CORINA (9 mai | 03:00) – Slavit Sa Fie Domnul !!! Voiam sa impartasesc cu voi si sa Ii multumesc Bunului Dumnezeu Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Stapanei Noastre Maicii Domnului si Tuturor Sfintilor lui Dumnezeu. Aveam varsta de 8-9 ani cand am facut un accident cu masina groaznic impréuna cu sora mea si tatal meu. Ne-am lovit de un copac si apoi am fost proiectati spre un teren care era langa Dunare, destul de adanca, in aceea zi ploua foarte taré, va spun sincer, Bunul Dumnezeu a tinut masina sa cada usor pe teren fara sa se rastoarne sau sa explodeze, eu nu am avut nimic, sora si tatal au avut rani usoare, o minune de la Bunul Dumnezeu. O alta minune care a facut Domnul pentru mine pacatoasa si nevrednica à fost cand am visat pe Maica Sfanta impréuna cu Domnul nostru Iisus Hristos. Eu mergeam cu mai multi oameni pe o carare, vedeam iarba verde, si noi tot mergeam inainte dar dintr-o data a aparut Domnul Iisus si Maica Sfanta in Fata noastra, eu in vis direct m-am inchinat si ziceam la ceilalti sa aplece capetele lor. Tin minte si acum cum Domnul Iisus si Maica Sfanta se uitau la mine, la noi, cu asa bunatate si iubire. De fapt locul unde era Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos acolo defapt era un loc foarte adanc, abis foarte mare, déci noi cadeam si de aceea ne-au oprit. Au trecut catevà zile de la vis, mie mi-à aparut o problema mare pentru viata, un pericol cu o persoana din familie , dar am scapat sanatoasa, Slavit sa fie Domnul si Maica Domnului care m-au scapat si de aceasta data. Mergeam intr-o zi pe strada dar pe trotuar normal, eu mereu port cu mine Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos, il aveam intr-un portofel si tineam in mana stanga, Am auzit ça din spate se aude o masina care venea cu viteza, aceasta masina m-à lovit cu oglinda in mana stanga, va zic sincer ça eu nu m-am miscat un pas si nici nu am simtit durere, doar am auzit o bubuitura mare, Eu efectiv am simtit ça pe mana mea era ça un fel de protectie, ça aceea masina à lovit protectia si nu pe mine, exact mana care tineam portofelul cu Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos. Am ramas uimita si bucuroasa, I-am multumit Bunului Iisus ça m-a scapat, mereu e langa noi, ne iubeste enorm. Domnul Dumnezeu à facut si face multe minuni in viata mea, Ii multumesc, Îl slavesc, sa ma inchin pentru iubirea Lui fata de noi pacatosii. Aliluia !!! Sfantul Nectarie m-a ajutat enorm, cand aveam 24 ani aveam dureri mari la incheieturile mainilor, atunci o colega à mamei mele i-a adus ulei de la Sfantul Nectarie, eu doar am atins aceea sticluta, uleiul s-a prelins pe sticluta, direct din momentul acela eu nu am mai avut dureri, Sfantul Nectarie ajuta pe toti cei care au nevoie, un Sfant binecuvantat de Dumnezeu. Domnul sa va binzcuvanteze si sa nu ne pierdem nadejdea, Dumnezeu este Totul si Maica Domnului si toti ingerii si Sfintii Domnului!


MONA (7 mai | 17:33) – Locuiesc in Italia de multi ani, o vecina italiana in varsta de 84 ani era mahnita pentru ca fiul ei nu ii vorbea de 3 ani de zile. Eu am descarcat imagini de pe internet ale sfantului Efrem cel Nou si le-am decupat pentru a le da prietenilor. Nu aveam alta modalitate de a face rost de icoane, sunt in Sicilia. Atunci i-am dat si vecinei mele o iconita din aia povestindu-i despre cat de grabnic ajutatator este sfantul. Ea a spus ca va face Padre nostro (Tatal nostru) la iconita lui. Dupa cateva zile, ne vedem la balcon si imi spune ca fiul ei a venit si a vizitat -o. Sfantul face minuni chiar si cu catolicii.
O alta minune tot cu o italiana, lucram pentru mama ei. Ea grav bolnava suspecta de cancer la pancreas, cu simptome foarte urate. Disperata femeia, cum ar fi putut fi altfel. Cand se tot plangea la mine, ii spun de sfant, imi cere o iconita, dupa cateva saptamani, merge la Roma, descopera un medic bun si ii schimba tratamentul, ii face niste teste mai profunde si descopera ca noul tratament amelioreaza simptomele si la teste nici urma de cancer. Slava lui Dumnezeu ca avem pe sfinti ajutatori! 

Daca povestesc minuni intamplate numai mie ar trebui sa scriu singura o carte. In tineretile mele cand aveam fetita mica, eram saraca, nu imi permiteam sa cumpar ceva mai bun de mancare, toata ziua ii dadeam din gradina, carne nu imi permiteam mereu. Cand luam acatistul Sf. Fanurie si citeam, nu terminam acatistul ca vecina mea care era mai instarita striga la poarta, exact ce aveam nevoie pt fata imi dadea. Parca as fi telefonat un prieten si el imediat a sarit in ajutor.
Alta data sotul ramase fara munca, mama mi-a spus sa citesc 40 acatiste la Sf. Fanurie si cand am ajuns la 17 si-a gasit de munca la CFR.
Alta data eram ingrijorata ca nu venise sotul acasa de munca la ora 18 ca de obicei si simteam ca nu e bine. Am citit acatistul sfantului pe la 21 si am plans ca macar sa stiu ce e cu el. Pe la 23 a venit socrul meu cu bicicleta sa ma anunte ca sotul a fost confundat cu cineva si batut de a ajuns in spital. El nu avea stare sa stea acasa si a venit sa ma anunte, m-am mirat mult pentru ca soacra mea fiind mai rea din fire nu stiu cum de l-a lasat la ora aia.
Mai sunt multe intamplate tot cu Sf. Fanurie, insa sunt mai mici sa zic asa si pentru multimea lor nu le mai povestesc aici. Doamne ajuta! 

Minuni sf Ioan Rusul
Sotul meu numai aiurea umbla ca un golan, nu aducea bani in casa, umbla cu femei, nu ii pasa de copil. Mama mi-a spus de sfantul Ioan Rusul si mi-a dat cartea cu minunile si acatistul lui.
Mult am plans si m-am rugat la sfantul dar si m-a auzit in durerea mea. Sotul a plecat la Timisoara la munca, noi fiind din Iasi. S-a indragostit acolo de o pustoaica si a ramas cu ea. Eu una nu as fi avut curaj sa il parasesc vreodata, ma gandeam la copil. Sfantul nu numai ca m-a liberat de un derbedeu, spun asta pentru ca acum suntem in varsta si el tot golan a ramas, dar mi-a pus inainte un barbat care nu mai fusese insurat si el credincios, se ruga la Sf Nicolae sa ii dea si lui o familie si o sotie credincioasa. Avem 15 ani impreuna, am facut nunta si am crescut cu el fetita. Sfantul nu mi-a dat un sot ci un inger pazitor. Tot sfantul mi-a ajutat sa plec in Italia unde am gasit imediat lucru, toate usile erau deschise pentru mine. Nu am cuvinte sa multumesc sfantului Ioan Rusul dar si celorlalti sfinti si Maicii Domnului pentru preamultele minuni pe care le-a facut si inca continua sa le faca cu mine.
O sa mai revin cu alte minuni pentru ca va spuneam am foarte multe, in 20 ani mi s-au intamplat enorm de multe. Doamne ajuta!


MARIA (6 mai | 23:50) – Marturisesc si eu ajutorul primit de la sfantul Mina atunci cand eram cumparaturi in magazin am pierdut cheile la masina . Am mers la toate standurile la care am fost intreband dava nu au gasit cheile de la masina ca nu le gasesc si toti vanzatorii i mi spuneau ca nu ,dar din toata inima il rugam in gand pe sf Mina sa ma ajute sa le gasesc. Ma indreptam suparata in parcare sa le caut inca odata in jurul masinii si in momentul cand am vrut sa deschid portiera aceasta s a deschis deci nu era incuiata si cheile masinii erau jos langa pedala de acceleratie . Deci se Mina m a ajutat sa le gasesc. Slava tie Doamne pentru toti sfintii tai!! Amin.


ȘTEFAN (6 mai | 05:12) – Ma rog bunului Dumnezeu să mă ierte pentru nepasarea mea dar și pentru minunea pe care El mi-a aratat, frați creștini vă rog din inimă nici o dată să nu spuneți in gând sau rostit cuvântul că Dumnezeu nu există.
Acum doi ani am renuntat la El.. Dumnezeu nu mai credeam nu mai vroiam să aud credeam in tarot si altele .. renunțasem la biserica crestină ortodoxă cu totul până anul acesta cred ca în luna lui februarie pe când intr-o după amiază m-am trezit rece lipsit de realitate singur și apăsat de grijile vieți și mă gândeam oare de ce nu am reusit să fac și eu o scoală in acesta viață oare de ce nu am devenit și eu un preot, de ce? Oare de ce toții oameni fug de mine până și animalele, oare așa de rău să fiu eu și am început să strig Lie, lie de ce mai părăsit Dumnezeul meu apoi am adormit si m-am trezit tot trist si abatut stand in canapeaua mea gandindu-mă îmi apare un miros de bună miresmă de parcă mă îneca foarte puternică pe care nu am mai vazut sau simțit vreo dată în viața mea . Nu este o lauda, nu este o nebunie, asta sunt iar eu nu pot trăi fără dragostea lui Dumnezeu, rugăciuni și posturile care se datoreză doar Lui. Dumnezeu să ne ocrotescă orfanii, văduvele sărmane și să avem dragoste frațescă răbdare și iubire. Amin.


 VIORICA (5 mai | 23:12) – Vreau și eu să mulțumesc Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, și Sf Spiridon și tuturor Sfinților ,Maicii noastre bune și Tatălui Ceresc, Sf Nectarie care m-a ajutat de câte ori l-am chemat ,multe minuni a săvârșit pentru mine păcătoasă, mi-am găsit de lucru, m-a scăpat de frica de avion, mi-a ajutat de câte ori i-am cerut ajutorul pentru probleme de sănătate și multe altele, acum 10 zile mama mea a făcut o pancreatită acută , am început să mă rog Sfinților Nectarie, Sf.Efrem cel Nou, Sf. Spiridon pe care l-am cunoscut de curând, mama este internată încă dar cu ajutorul lor va trece cu bine, am simțit prezența și puterea divină și știu sigur că vom trece cu bine, mulțumesc puteri cerești , Măicuță Sfântă și Tatălui Ceresc, revin cu mărturisiri , credeți și vă rugați că mare-i puterea Dumnezeiască.


ALINA (5 mai | 21:24) – Sfinte drag și grabnic ajutător, astăzi, este despre tine, Sfinte Mare Mucenice Efrem cel Nou, pe această cale țin să ți mulțumesc pentru toate binefacerile tale, pentru că îmi ești alături mereu! Bucură-te, Sfinte Mucenice Efrem, mare făcător de minuni!


MARY (5 mai | 21:23) – Astazi il sarbatorim pe Sfantul Efrem si mi-am amintit un moment in care Sfantul mi-a venit in ajutor. Aveam discutii mari cu sotul, vorbeam despre pauze si divort si, in acest context, o prietena mi-a programat o intalnire cu un…ghicitor. Banuiam ca sotul meu a cunoscut pe altcineva si eram nerabdatoare sa ajung sa vad ce imi spun cartile. Eram la serviciu, ma desparteau cateva ore de mult asteptata intalnire si am simtit nevoia sa ascult Acatistul Sfantului Efrem. Mi-am pus castile si am pornit Acatistul….In cateva minute am stiut ca nu vreau sa aflu nimic din ce nu este de la Domnul! Cu o siguranta teribila am sunat-o pe prietena mea, m-am scuzat si am anulat intalnirea, am repornit Acatistul sI m-am bucurat in liniste si cuprinsa de o pace sufleteasca de nedescris. Am scapat de la birou si am alergat intr-un suflet la Radu Voda…I-am multumit Sfantului atunci, ii multumesc si astazi pentru ca nu m-a lasat sa cad in pacat si pentru ca vegheaza asupra mea si a familiei mele!


MARIA (5 mai | 21:02) – Hristos a înviat! Slavit fie Dumnezeu si Sfintii Lui, care mijlocesc intotdeauna pentru iertarea pacatelor noastre! Desi cu intarziere, vreau sa multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarine, Sf. Mina, Sf. Nicolae, care m-au ajutat intotdeauna la necaz si au vegheat asupra mea si familiei mele. In special Sf. Efrem cel Nou, care intotdeauna e grabnic ajutator in orice necaz, indiferent ca a fost vorba de sanatate, serviciu, examen, sau orice alta problema, mai mica sau mai mare, El nu inceteaza sa ne ajute, noi doar trebuie sa credem in el si sa il chemam de fiecare data prin rugaciunea noastra. Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite!


CORNELIA (5 mai | 13:12) – Mă numesc Cornelia, mama Cristinei și mă rog ție, Sf. Efrem, roaga-te pentru sănătatea ei și a celor dragi. Doamne, ajuta-i pe toți ai casei și ridică de la fiica mea Cristina boala cea de nevindecat că numai Tu ești în sfânta zi de astăzi ajutorul ei. Multumesc Sf. Mare Efrem făcătorule de minuni!


OANA, București (5 mai | 10:50) – HRISTOS A ÎNVIAT ! Astăzi, 05 mai, îl sărbătorim pe Sfântul Efren cel Nou, fie pomenit și slăvit în veci, cu adevărat făcător de minuni și grabnic ajutător, care mijlocește la Bunul Dumnezeu și la Măicuța Domnului, prin rugăciunile sale minunate și neobosite, să fim sănătoși, să fim ocrotiți de nacazuri, boli, rele, să avem iniște sufletească și să ne mântuim. Sfântul Efrem cel Nou face cu adevărat minuni.  Credeți, rugați-vă lui, purtați la voi iconița pe care este Sfântul, citiți-i acatistul, paraclisul, va veni neîntârziat să vă ajute. Sfinte Efrem cel Nou, făcătorule de minuni, mulțumesc pentru primirea rugăciunilor mele și toate minunile pe care le-ai săvârșit pentru mine, Mare este Dumnezeu întru toți sfinții Săi! Să ne ajute Dumnezeu tuturor! Amin!


MARIA (5 mai | 12:42) – Pe mine m-a ajutat Sfantul Efrem sa o conving pe propritara apartamentului unde locuiesc sa-mi cumpere centrala. Dupa zeci de ani s-a defectat centrala, iar eu singura nu aveam posibilitate sa o cumpar. Am citit acatistul si paraclisul sfantului pentru a o indupleca pe patroana casei sa cumparam centrala jumatate eu, jumatate dumneaei. Asa a fost si mi-a dat in plus bani pentru o luna de afit.


ADINA (4 mai | 17:57) – As vrea sa va spun si eu despre o minune de la Sf Mina. In urma cu aprox 9 ani eram intr-o situatie disperata, deoarece de foarte mult timp incercam sa vindem casa si nu reuseam. Am auzit atunci de Sf Mina si intr-o seara de miercuri am citit acatistul, cu lacrimi in ochi. Tot in acea zi l-a citit si mama mea si ce credeti? Ziua urmatoare au venit cumparatorii si am vandut casa. Acum citesc acatistul pentru o alta problema si sunt convinsa ca ma va ajuta si de data aceasta!


IONUȚ (3 mai | 23:00) – Pe aceasta cale vreau sa îi multumesc Sf. Mare Mucenic Efrem caci este bland si grabnic ajutator si tamaduitor. Acum ceva vreme am suferit un accident, din care a rezultat o taietura puternica la mana dreapta. Cu o seara inainte, cumva sinele meu incerca sa imi spuna ca se va petrece ceva rau in urmatoarea zi pentru ca am avut un somn tare neliniștit, asa ca dupa ce m-am ridicat din pat m-am rugat Sfantului Efrem. Cateva ore mai tarziu s-a produs nefericitul accident, am ajuns la spital la urgențe, doctorul a spus ca mi-am distrus mana. M-am rugat mai tare Sfantului, iar el a lucrat prin mainile doctorului care m-a operat. Acum inca ma recuperez si evolueaza totul foarte bine avand in vedere ce a fost. Sfantul Efrem a fost tot timpul cu mine si a facut posibila aceasta minune mie, pacatosului. Rugati-va neincetat Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou pentru ajutorul lui care este nemarginit si atat de bland incat nu as putea sa descriu in cuvinte si pentru rugaciunile lui pentru noi, in intărirea credintei noastre in Iisus Hristos Mantuitorul. Prin rugaciune sincera si din iubire totul este posibil pentru ca Dumnezeu o sa ne ajute mereu oricât de grea este incercarea noastra. Sa fiti iubiti !


ISABELA (3 mai | 19:20) – Am dorit sa ma impartasesc si nu aveam curajul sa merg la biserica, locuiesc departe, riscam cu sotul sa avem probleme cu politia.. Sotul meu in ciuda faptului ca se temea a hotarat sa ma duca la slujba. M-am rugat la Sfantul Ioan Rusul si la Sfantul Nectarie, nu ne-a oprit nimeni, si am avut bucuria de a participa la slujba… Nu scriu mai mult… Multumesc Maicii Domnului, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nectarie, din suflet..


DIANA (29 aprilie | 23:01) – Multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot ce am si ce mi-a dat in aceasta viata! Mulțumesc pentru ca mi-a ascultat rugaciunile si pentru ca nu ma lasa sa ma pierd. Multumesc pentru Sfintii dragi, grabnic ajutatori. Multumesc Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Ghelasie, Sfantului Spiridon, Sfantului Arsenie, Sfantului Gheorghe, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Părintelui Arsenie, Părintelui Ilie Lacatusu si tuturor Sfintilor ajutatori.
In ultima perioada am avut parte de multe minuni pe care am întârziat sa le spun. Chiar in noaptea de inviere, cand trebuia sa luam lumina, ni s-a spus ca in județul nostru nu va ajunge Lumina Sfanta, ca mai apoi, inainte cu vreo ora de slujba Invierii sa fim anuntati ca vor veni voluntari cu lumina. Dumnezeu a vrut sa fiu singura care a coborat in fata blocului si mai apoi sa duc vecinilor lumina. A fost un moment extrem de emotionant si linistit in acelasi timp. Pur si simplu, in acel moment orice gand mi s-a risipit. O alta minune s-a intamplat cand, intr-o dimineața m-am trezit si m-am uitat la mana pe care aveam doua bratari, una de la Muntele Athos si una de la Părintele Arsenie de la Prislop. Cea de la Prislop nu era pe mana iar ceea ce m-a trezit brusc si m-a facut sa ma uit la mana a fost un vis in care imi scosesem mânușa de protectie de pe mana cu bratarile. Am fost necajita la gandul ca am fost neatenta…insa, mama mi-a zis ca are ea o bratara de la Prislop pe care nu o purtase, asa ca acesta e inca un semn ca Dumnezeu nu ne lasa. De mare ajutor este rostirea rugaciunilor catre Sfintii Nicolae, Nectarie si Efrem. Cele trei rugaciuni sunt de mare ajutor. La fel cum este orice rugaciune rostita cu credinta, pur si simplu, in orice moment al zilei. O alta minune a fost primirea unei vesti bune in legatura cu apartamentul meu la care se lucreaza si arata minunat. De asmeneae avusem o perioada in care din cauza sedentarismului ma dureau tare picioarele insa cu rugaciuni si speranta totul a trecut. Ii mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot si imi cer iertare pentru păcatele mele multe. Dumnezeu sa va ajute!


GEORGIANA (28 aprilie |  23:08) – Am promis că voi relata despre ajutorul primit de la Mântuitor, Măicuța noastră scumpă și toți Sfinții, îndeosebi Sfântul Gheorghe, protectorul meu, și Sfântul Efrem, sfântul meu de suflet. După o perioadă de rugăciune către Ei, am (re)început să vorbesc într-un mod mai frumos și apropiat cu persoana mea iubită, când nu mai trăgeam nici cea mai mică speranță. Totodată, în perioada postului, am primit un mic dar în același timp prețios dar de la o doamnă: Ulei sfințit de la candela Sf. Nectarie de la Radu Vodă, acatistul Sfântului și două iconițe. MARE ESTE DUMNEZEU ÎNTRU SFINȚII SĂI MINUNAȚI! MULȚUMESC,SFINTE EFREM!RUGAȚI-VĂ NEÎNCETAT,NEGREȘIT VEȚI PRIMI RĂSPUNS!!


MARIA (26 aprilie | 21:46) M-a ajutat Maica Domnului dupa citirea acatistului Bunei Vestiri sa gasesc un serviciu foarte bun si bine platit. Sfantul Nectarie, Sf. Mina, Sf. Xenia si Sf. Spiridon, Sf. Parascheva le multumesc din toata inima pentru tot ajutorul.


A.M. (26 aprilie | 08:20) – Nu sunt un scriitor foarte bun, dar am sa incerc sa redau in cateva cuvinte minunea care au infaptuit-o Sf. Efrem, Sf. Nectarie si Sf. Parascheva. Am facut o comanda on-line pe unul din magazinele alimentare, mi-am selectat produsele dorite, am selectat adresa numai ca aici a fost o mica neintelegere erau 2 comune cu aceeasi demunire, binenteles ca am ales comuna care nu trebuia. A plecat coletul de la magazinul alimentar si am fost sunata de catre curierul care trebuia sa-mi livreze marfa, aici a fost mare surpriza citez: „nu este comuna corect selectata, deci nu se poate livra coletul” am simtit ca-mi pica cerul in cap si atunci in gand am apelat la iubitii mei sfinti. Nu exagerez, dar nu peste mult timp am fost sunata de catre curier si mi-a spus ca si-a terminat livrarea coletelor si poate sa ajunga sa-mi aduca marfa.
Multumesc Sf. Efrem, Nectarie si Sf. Parascheva. Aceasta este doar o mica minune pe care acesti sfintii au facut-o pentru mine pacatoasa.


ALINA (23 aprilie | 19:45) – Revin cu o nouă mărturie despre rapidul ajutor am Sfântului Efrem cel Nou care, mereu este lângă mine, de câteva zile incercam să iau legătura telefonic cu o agenție de turism, pentru clarificarea unei situații, dar și sosirea unui colet, așteptăm un răspunsul de zile și zile, am făcut tot ce mi-a stat în putință, fără rezultat, sunam și nimic, legat de cei de la firma de curierat, nu au fost serioși, au mințit că, m-au căutat ieri și nu eram la adresă, lucru pe care l am aflat de la o doamnă de la magazinul de unde comandasem. Doamna, amabilă fiind, a trimis un maill la firma de curierat, eu fiind convinsă că nu se va rezolva, mai pățisem așa, de 2 ori, spunând cei de la curierat că, am refuzat coletul, eu primind mereu maill cu acceptarea returului pe care nu-l făcusem. După toate situațiile, aseară, supărată fiind, am zis, Sfinte Efrem, ajută-mă să rezolv, inițial, am încercat cu frumosul, apoi, am spus, Sfinte, mă cert și mai tare cu ei, nu mă las, nu mă minte și nu mă prostește nimeni, mâine vreau să rezolv. Astăzi, în jurul orei 10:30 am primit răspuns din ambele părți, produsul a sosit, iar cei de la agenție, după o lună și de așteptare, au reacționat. Am rezolvat ambele probleme, așa cum doream, Sfântul a făcut ceva, așa cum l-am rugat. Acum în semn de recunoștință, citesc rugăciunea de mulțumire, 10 zile, așa cum i-am promis. De câte ori aveți nevoie, cereți ajutor, vine repede, depinde de problemă, eu, oriunde merg cu Sfântul, îmi este prieten, la bucurie și tristețe.


GEORGIANA ANIELA (22 aprilie | 20:52) –  După ce am pierdut o sarcina și medicii au spus ca, cu tratament pot încerca din nou , după noua ani de speranța doar in Bunul Dumnezeu ,astazi sunt însărcinată cu o fetița! Știu ca Dumnezeu și Maica Domnului au făcut posibil acest lucru și ma rog Sfinților sa o aducă sănătoasă pe lume!


IONELA (20 aprilie | 22:20) – Buna seara. Cu mare bucurie in suflet vreau sa mărturisesc cum ne-a ajutat si pe noi Maica Domnului. Sotul nu a mai putut munci în perioada asta din cauza virusului. Nu avem nici un venit decat alocația copilului. Locuim in Italia trebuie sa plătim și chirie plus sa avem si de mâncare, proprietarul a înțeles situatia si a zis ca ar putea sa mai astepte o perioadă dar sa vedem cum facem. Am aflat dintr-un video de pe net cum un călugăr din Muntele Athos ne îndemna să citim Acatistul Bunei Vestiri ca Maica Domnului nu ne lasa. Intr.o zi sora mea m-a sunat sa-mi zica sa ii trimit poze cu actele necesare pentru un ajutor si ca ea crede că imi va accepta. Noi nu credeam ca ar fi posibil pt ca nu îndeplineam toate condițiile dar cu ajutorul Maicii Domnului ne-a acceptat ca prin minune și am primit răspunsul chiar astăzi asa ca putem plăti chiria si sa ne mai luam si de mâncare . Vreau sa mărturisesc si ca tatăl meu s-a lăsat de băutură. Slava lui Dumnezeu pt toate. Vă îndemn să citiți acatistul ca sigur nu veti rămâne fără ajutor.


EVELINA BOSTINA (20 aprilie | 20:28) – Doamne ajuta! Sper sa imi fie cu iertare ca scriu tarziu despre marea minune pe care Sfantul Nectarie a facut-o pentru familia noastra. Pe langa aceasta despre care urmeaza sa relatez in amanunt, mai sunt si altele, nenumarate de care cu siguranta nu ne dam seama pentru ca multe rele nu ni se intampla tocmai datorita mijlocirii Sfintilor si noi nici nu realizam.
Minunea despre care vreau sa relatez acum in scris este vindecarea fiului nostru care de bebelus s-a dovedit a fi foarte alergic. Primele semne au aparut foarte repede, la cateva zile de la nastere dupa vacin. Aici nu as vrea sa intru in detalii, dar recunosc ca as fi vrut sa nu ii fi facut acest vaccin pentru ca, dupa cum am aflat ulterior, ar fi trebuit sa ii fac o serie de analize pentru a vedea compatibilitatea cu vaccinul respectiv (cel din schema nationala)…se pare ca noi am vaccinat pe un fond alergic existent care „a explodat”. A explodat la propriu din pacate pentru micutul care avea doar 5 luni cand a ajuns prima data la urgenta facand soc anafilactic, cu buzita umflata/crapata. 
 La acest episod pe care probabil mi-l voi aminti toata viata am ajuns dupa ce eu, ca mama, am incercat sa tin tot felul de regimuri alimentare astfel ca el, bebelusul sa nu mai aibe problemele cutanate pe care le avea – avea dermatita atopia severa.  Fata ii era toata o rana, il tineam cu manusi sa nu se zgarie iar el cand era luat in brate se freca de umarul tau. Corpusorul asemenea, era tot o egzema si o rana in zonele unde se scarpina mai mult, ba ajunsese si sa supureze astfel incat trebuia dezbracat, curatat cu ser fiziologic si schimbat de 2-3 ori pe zi. Noroc ca nu am prins lunile de vara ca nu stiu cum ne descurcam sa il tinem sa nu se scarpine cum facea pe fata unde ajunsese chiar sa ii de sangele. Vazand chinul copilului si eu incercand diete fara lapte, cruditati etc, am gandit, in disperarea mea de atunci, ca poate laptele meu ar fi problema daca imediat dupa nastere, pana mi-a venit mie laptele, copilul a primit lapte praf si nu a avut probleme. Asadar, am achzitionat un biberon si am incercat sa ii dau copilului laptele pe care il mai bause in maternitate. Si acum ma minunez si ii multumesc lui Dumnezeu ca, copilul nu a vrut sa bea mai mult de 10 ml …aproape instant i s-a umflat buza, fata… a inceput sa supureze pe tot corpul. In 15 minute pe ceas eram la spital. La urgente ne-au primit pe repede inainte si i-au administrat hidrocortizon hemisuscinat. Corticosteroizii sunt foarte puternici si sunt  recomandati pentru administrare copiilor mai mari de 2 ani si doar extern pe piele . Pentru noi, in cazul de fata a fost solutia corecta si in 1-2 ore, pe langa ca s-a „dezumflat”, bubitele care nu se tranformasera in rana de pe corp, au disparut aproape total. Pe viitor insa am mai apelat la cortizon doar extern pentru zonele care riscau sa se transforme in rani.  
Acest episod foarte marcant pentru noi, ne-a aratat clar ca cel mic era puternic alergic la lapte. Pana la urma tot laptele matern a fost si va fi cea mai buna varianta pentru bebelus, atata tot sa fie tinut regim si de catre mama. Bineinteles atat inainte de acest episod cat si dupa am mers la nenumarati medici in Romania si la Szeged (stam aproape de granita cu Ungaria)  Nu am primit nimic concret, doar creme cu coritizon care sa amelioreze simptomele.  In jurul varstei de 6 luni am fost indrumati spre un medic homeopat. Nu am vrut sa merg pentru ca mai fusesem si fara rezultat, insa se pare ca nu am fost la medicul potrivit. Dupa ce am mers la aceasta doctorita homeopata in aproximativ 2 luni, pielea copilului era 99% curata…pentru noi un mare, mare progres, copilul putand sa se odihneasca, nu mai suferea din pricina mancarimilor. Aceasta insa a fost doar o rezolvare partiala a problemei pentru ca, copilul a ramas alergic si pe parcurs s-a dovedit ca nu doar la lapte ci si la alte alimente. Laptele a ramas insa declansatorul reactilor cele mai severe. Cand spun lapte nu ma refer la laptele lichid, ci tot ce poate contine lapte sau urme de lapte. 
Din pacate rezultate la doctorii din tara nu am gasit si nu mai stiam ce sa facem. Alergia este o boala autoimuna si corpul este cel care dicteaza o posibila vindecare daca va exista…. nici un doctor insa nu ne-a spus ca se va vindeca, cand, daca…. sa lasam timpul sa treaca si vom vedea. Am lasat timpul sa treaca, ca nu aveam alta solutie, si ne feream foarte drastic de tot ce insemana produse lactate…le-am inlocuit si pentru ceilalti ai casei ca sa fie mai simplu. Pe cat posibil gateam pentru toti la fel.
Timpul a trecut si am ajuns la o noua etapa… gradinita, zile de nastere, excursii. La gradinita pentru siguranta lui el era marginalizat la masa ca nu cumva sa guste din mancarea colegilor si avea intotdeauna rezerva lui de dulciuri in cazul in care era ziua unui coleg.  La zilele de nastere fie ii aduceam eu mancare de acasa, fie primea ceva mult mai fad  gen cartofi fierti cu snitel si plecam intotdeuana inainte sa se taie tortul. Cand plecam in excursii eram probabil extrem de enervanti pentru ospatari datorita cerintelor si intrebarilor noastre. „Ne-am fript” de cateva ori si incercam sa fim cat mai prudenti. Odata, si-a dorit micutul sa manace pizza de la restaurant (nicicum nu imi iese acasa blatul acela) si am comandat pizza vegana cu „cascaval vegetal”. Prezicam intotdeauan ca e vorba de un copil cu alergie sa se asigure ca nu contine de fel urme de lapte. Ei bine, aceasta pizza cu „cascaval vegetal” ne-a trimis direct la urgente dupa doar doua felii, pentru ca, dupa cum am am aflat ulterior cand am contactat pizzeria si am solicitat sa vedem „cascavalul vegetal” care intr-adevar asa era comercialzat de producator, continea totusi proteina din lapte la ingrediente. Asadar, pentru el urmele alea de proteina din lapte ce erau in cascavalul vegetal ras pe doua felii de pizza, au fost suficiente sa ii produca reactie alergica foarte severa.
Au mai fost si alte episoade cand am ajuns la urgente, pentru unele nici acum nu imi dau seama care a fost factorul declansator concret (existau si alte alimente la care era sensibil ) stiam deja protocolul si imi doram din suflet sa nu mai treaca iar prin acele proceduri care il necajeau tare….cortizon intravenos, adrenalina si conectat de monitor. Plangea de mi se rupea sufletul.
Au fost episoade cand am incercat, uneori cu succes sa ii administram medicamentele recomandate in caz de alergie, care sa ii diminuau reactia. Au fost situatii care doar veneam pana in fata spitalului si asteptam semnele de remisie. Urmaream cu atentie fiecare bubita care se marea, se uneau intre ele, se umflau, dar cel mai important de urmarit era respiratia, tusea…. daca sesizam ca tusesete, ca trage dupa aer, intram  la urgente si automat in protocol. Au fost dati cand ne-am intors acasa fara sa intram… am ramas doar cu spaima. Facusem rost si de injectie cu adrenaline pentru copii, cumparat de afara, ca in cazul in care suntem departe de un spital sa putem reactiona cat mai bine. Aveam intotdeauna la noi cand plecam undeva cutiuta de urgente + eu in geanta si sotul in masina picaturile antialergice.
In primul an am tot incercat sa mergem pe la medici si am vazut cu nu obtinem decat medicamente care sa amelioreze reactiile alergice, si nici o solutie pentru vindecare (boala autoimuna) am constatat ca nu mai avem ce sa facem. Am incetat sa mai cautam solutii in tara la medici si ne-am concentrat pe dieta/stil de viata sanatos si unele tratamente gemoterapice. A urmat mai multe diete printre care fara zahar (cum ocazia asta am descoperit in comert alimente „sarate” care contin zahar) fara gluten, fara drojdie etc. Cate si mai cate tratamente naturiste. Toate perioada asta ne-a ajutat sa ne desteptam ca si familie si sa realizam importanta unei alimentatii sanatoase – cat mai putine alimente procesate industrial, cat mai echilibrat si am descoperit alimentele bio pe care cel mic le tolera mult mai bine decat varianta lor „ne-bio”
Asa au trecut cinci ani, pana cand am aflat de o clinica din Germania (Neukirchen) , condusa de un profesor doctor roman, care era specializata pe alergii si avea o abordare diferita a afectiunilor. Aici nu  tratau doar simptomele ci incercau treptat rezolvarea problemei prin dieta, detox de metale grele si alte procedee relativ simple dar care necesita timp si dedicatie. Plini de speranta ne-am internat aici timp de trei saptamani, timp in care am facut diverse teste si am inceput dieta de rotatie. Lista alergiilor s-a dovedit a fi destul de lunga si din pacate nici de aici nu ni s-a putut promite vindecarea chiar daca vom tine cont de recomandarile primit cu strictete.
Cel mai greu a fost sa tinem dieta de rotatie care presupunea introducerea unui aliment doar o data la cinci zile in alimentatie (ex. in ziua 1 aveam voie ca si legume doar ceapa, usturoi si dovlecel carne doar de vita si cereale doar orezul, fructe nu mai imi amintesc… dar ideea e ca era foarte greu de alcatuit un meniu asa). Am tinut dieta asta jumtate de an si m-am decis brusc sa o intrerup dupa ce intr-o zi, micutul nostru a avut o reactie alergica de la simplu fapt ca a vrut sa guste si el o data dintr-o ingetata din oras. L-am lasat sa linga o singura data si s-a inrosit la fata, au aparut bubitele aproape instant. Atunci m-a intrebat „Eu cand voi putea manca o inghetata normala?” si atunci i-am spus cu toata convingerea ca la anul in vara va manca inghetata „adevarata” (episodul se intampla in septembrie). Si am crezut cu tot sufletul acest lucru. In sinea mea m-am gandit ca nu m-am indreptat suficient catre Dumnezeu, si mi-am pus prea mult nadejdea in medici. Mi-am propus sa schimb acest lucru si in momentul acela, am crezut 100% ca Dumnezeu il va vindeca si mi-am pus intreaga nadejde in El. Astfel,  de atunci am intrerupt dieta de rotatie si doar l-am ferit de alimetele care stiam ca provaca reactii severe precum lactatele.
De rugat ma rugam lui Dumnezeu pentru vindecarea micutului nostru, insa nu aveam o staruinta, o evlavie deosebita. In luna decembrie insa, cand am vrut sa ma spovedesc, pe motiv ca duhovnicul nostru era bolnav, am ajuns sa merg sa ma spovedesc „la nimereala” pentru ca lasasem totul pe ultimele zile ale postului. S-a nimerit insa sa ajung sa ma spovedesc la cine trebuie. Un parinte tanar care avea si el la randul lui un copilas si care mi-a povestit despre Sfantul Nectarie indrumandu-ma sa ma rog acestuia. La sfarsitul spovedaniei mi-a dat si cateva carti printre care si cartea rosie cu viata si minunile Sfantului Nectarie.
Am citit cartea foarte repede, si am simtit imediat o evlavie catre acest Sfant Minunat. Citind minunile relatate in carte am prins nadejde ca ne va ajuta si pe noi si am decis sa citesc acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile. Chiar daca am procedat dupa cum imi propusesem, dupa ce au trecute ele 40 zile, nu am avut curajul sa il testez cu lapte de vaca ci am introdus incet, incet lactatele de capra despre care stiam ca sunt mai usor de digerat si pe care le-a tolerat fara probleme.
 Asa s-au mai scurs cateva luni pana in luna mai cand am plecat in concediu la mare. Fiind vara si cald copiii au dorit sa le cumparam inghetata… cea la cupe ne era mai la indemana dar stiam ca are si lapte asa ca nu ne-am incumetat. Abia a doua zi am cedat insistentelor si am luat o singura inghetata din care a avut voie sa guste si cel mic. Nu a avut nici o reactie. A 3 a zi aceasi poveste cu inghetata. Amandoi au cerut si le-am dat voie, de data asta, un pic mai mult ca si cu o zi inainte. Iar, nici o reactie alergica. L-am lasat sa manace toata cupa….nu a reactionat defel. Eram uimiti, si precauti in acelasi timp. Ziua urmatoare stiind ca se intamplase cu inghetata, am avut curajul sa il lasam sa  manace paste cu sos pe baza de unt. Nu a mancat foarte mult, dar nici nu a avut nici o reactie. Poate putem fi considerati un pic inconstienti ca l-am lasat sa manance mancare cu potential alergen intr-o tara straina, intr-un resort oarecum departe de un spital de urgenta, dar poate asa a fost sa fie. In ziua a  5-a din concediu, copilul manca pizza cu mozarella pentru prima data in viata lui si nu avea nici urma de reactie. Acelasi copil care cu un an inainte a ajuns la urgenta datorita urmelor de lapte dintr-un „cascaval vegetal”. Acum putea manca tot ce isi dorea (nu l-am lasat insa sa faca exces de nimic, l-am lasat insa sa se bucure de ce ii era pofta si si-ar fi dorit sa guste inainte). Acum, la sase ani jumatate, a putut manca pentru prima data o prajitura cu frisca cum si-a tot dorit sa guste din torturile prietenilor lui. 
Dupa atata timp de „post” al acestui copilas, acum cu ajutorul mijlocilorilor Sfantului Nectarie, de care si acum ma simt nevrednica, Bunul Dumnezeu l-a vindecat pe micutul nostru. Acum mananca fara restrictii orice.
Poate pentru unii nu pare ci stie ce, insa orice parinte care are un copil cu alergii stie ce inseamna acest lucru nu doar pentru copilasul alergic, cat si pentru intreaga familie. Stim si noi cazuri ale altor copilasi alergici care nu avea reactii asa severe ca baietelul nostru si care  sunt nevoiti sa traisca in continuare cu aceste alergii . Baietelul nostru insa a fost vindecat si sunt convinsa ca acest lucru se datoreaza mijlocirii Sfantului Nectarie caruia nu stiu daca pot sa ii multumesc suficient. 
Ma bucur ca am resuit anul trecut sa ajungem cu familia in Eghina la manastirea Sfantului Nectarie. Am credinta si nadejde ca sfantul este ocrotitorul familiei noastre si catre el se indreaptacu mare drag rugaciunile mele ca El sa mijloceasca pentru noi Bunului Nostru Dumnezeu.
Odata descoperind-ul pe Sfantul Nectarie, am simtit o „atractie” spre a descoperi si alti sfanti minunati si asfel i-am descoperit si pe Sfantul Efrem cel Nou pe care l-am viziat la Nea Makri, pe Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Ioan Rusu, Sfantul Serafim de Sarov si multi altii ale caror vieti si minuni le-am citit. 

Cred ca tarie ca Acestia sunt grabnici ajutatori si mijlocitori si daca avem credinta si nadejde, rugile noastre sunt ascultate.Slava Domnului, Preasfintitei Maicii Sale si tuturor Sfintilor Mijlocitori!


anonim (20 aprilie | 17:44) – Mulțumesc Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și Sfântului Efrem care grabnic m-au ajutat. M-am înecat cu o bucata de mar și simteam ca e pe tractul respirator și de disperare am strigat la Maica Domnului și Sf Efrem pt ca nu reușeam s-o elimin prin tuse, am încercat sa-mi suflu nasul pt ca nu mai puteam sa respir și am reușit sa elimin bucățica de mar. Mulțumesc Doamne Iisuse Hristoase, pt ca ne lași grabnic ajutători!


anonim (15 aprilie | 19:44)  – Doamne ajuta! Am promis sfintului Efrem cel Nou ca dau marturie daca ma ajuta si nu ma mai doare stomacul. Am gastrita conica si durerile sunt insuportabile. M-a ajutat sfintul meu drag si nu m a mai durut, Ii multumesc ca mi s-a aratat in vis si mi-a spus ca o sa ai a grija de mine si de baietelul meu care are un handicap foarte grav. Doamne ajuta la toti romanii de pretutindeni. Amin.


anonim (15 aprilie | 05:01) – Stimati domni si doamne, am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma lamuri daca un vis mai special pe care l-am avut mai demult a fost un semn divin sau doar un vis oarecare.

Mi s-a intamplat intr-o seara, pe cand dormeam, sa am un cosmar in care eram alergat de o haita de caini sa ma sfasie in bucati, eram terorizat, imi aduc aminte ca am spus un Doamne ajuta-ma, si cand erau gata sa sara pe mine m-am pomenit intr-o incapere in fata unui batran cu o barba alba, lunga, sprijinit de un toiag, era foarte liniste in comparatie cu urletele anterioare. N-a spus nici un cuvant, nu stiu cine putea fi, vreun sfant sau nu, am observat doar ca alaturi pe un pervaz era o pasare cu ochi foarte mari dar nu parea bufnita, avea si un cioc mare, poate un uliu, soim, ceva .

Urmatoarea secventa din vis : m-am pomenit in fata unei biserici, micute, la care se vedeau atasate niste schele pe care se aflau oameni lucrand. Alaturi de mine a venit un preot cam pe la 40 de ani, cu o barba neagra nu prea mare, 10-15 cm, imi aduc aminte ca avea o alunita de vreun cm pe obrazul lui stang, sub ochi, si nu era chiar genul ascetic, dar nici gras.
Mi-a spus :
– Peste vreo doua zile ii dam drumul, vino atunci pe la noi.
La care l-am intrebat unde sa vin, si mi-a raspuns:
– Pe soseaua Alexandriei, numarul 17, langa depou.
I-am zis ca vin, mi-a mai spus ceva legat de Basarabia, de genul ca e basarabean, nu mai stiu exact. Am plecat de acolo, am mai apucat sa vad vreo doua tramvaie intr-o statie si m-am trezit.

Cand m-am trezit, mi-am notat adresa, a doua zi m-am dus acolo, doar ca la numarul 17 am descoperit un bloc. Totusi mai plimbandu-ma pe acolo am descoperit si o biserica, chiar foarte aproape de depou . Am vorbit cu un preot, mi-a spus ca nu e alta biserica prin zona si nu stie sa fi fost vreuna demolata , am mai cautat pe internet cate ceva, fara succes.

Acum intrebarea pe care mi-o tot pun e daca nu cumva biserica aceasta ( soseaua Bucuresti-Magurele nr.3-5 ) ar fi putut avea adresa respectiva pe la inceput, e foarte aproape de soseaua Alexandriei. Si cam seamana cu cea pe care am visat-o . Asa ca rugamintea mea pentru cei pasionati si care au posibilitatea sa cerceteze prin arhive e daca pot da de vreun document, plan zonal sau ceva de genul asta in care sa se specifice adresa de la inceput a bisericii, ceva care sa confirme sau sa infirme ipoteza mea, si eventual daca se poate sa-l posteze aici.


ELENA (14 aprilie | 21:52) – Slavă Lui Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf Mina, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Paraschiva, Sf împărați Constantin și Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail și Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Arsenie Boca, Sf Dimitrie, Sf Xenia tutor sfinților și îngerilor.. Mulțumesc din suflet pentru viata pe care mi-a acordat-o Dumnezeu deoarece am trecut prin multe probleme de sănătate, am avut probleme cu inima și multe AVC uri. Numai Dumnezeu ma tine în viata.. Mulțumesc pentru ca are grija de mine și nu ma lasă, îmi trimite bani, mi-a dat un loc de munca bun pe care l-am pierdut, dar nădăjduiesc ca voi primi altul, mi s-a stricat telefonul și tot printr-o minune s-a reparat.. Am întâlnit un bărbat care îmi place foarte mult și simt ca este asa cum îmi doresc, dar numai Bunul Dumnezeu poate face o minune și ne ajuta sa fim împreună.. m-a salvat de o amenda deoarece nu aveam declarație pentru perioada asta nefavorabila și simt ca în fiecare zi îmi poarta de grija.. Mulțumesc și Slava Lui Dumnezeu!


DOINA (14 aprilie | 14:34) – Multumesc Maicii Domnului si Sf. Efrem cel Nou, carora m-am rugat din tot sufletul pentru a o ajuta pe bunica mea sa treaca cu bine peste o perioada foarte grea. Avea probleme de sanatate.. din ora in ora simtea cum i se opreste inima si nu mai putea respira….. M-am rugat, am citit acatistul si paraclisul si ajutorul nu a intarziat sa apara. Si-a revenit si aceste episoade foarte urate au disparut. Mare inceredere să aveti in Maica Domnului, Sf. Efrem cel nou, Sf. Nectarie.. sa va rugati cu tot sufletul si o sa vedeti ajutorul!

ALINA (14 aprilie | 01:05) – Revin cu mulțumiri și așa cum i am promis Sfântului Efrem cel Nou, voi relata ajutorul său, încă o dată mi-a ascultat o nouă rugăciune… Pot spune eu, că este o continuare, a unui ajutor mărturisit pe 26.03.2020, în legătură cu starea de sănătate a cățelușei mele, și de sigur, țin să mi cer din nou, iertare Sfântului pentru că, mi am încălcat promisiunea și am întârziat puțin…
I am promis Sfântului că, la recuperarea cățelușei, voi povesti aici, voi publica rugăciunea de mulțumire, și de asemenea, voi citi de 12 ori rugăciunea de mulțumire a Sa, însă în acea zi, seară, nu am reușit, să citesc rugaciunea de 12 ori, ci, numai de 6, cerându-mi scuze, am promis că, voi termina cele 6 citiri, a doua zi, a doua zi, nu am reușit, și din nou, cerându-mi scuze, am primit, că, o voi face, ziua următoare, lucru pe care l am și făcut, dar, între timp, am aflat de la tatăl meu, că, starea animăluțului nu este bună, că, are ceva grav la un ochi, lucru pe care l am confirmat și eu.
Atunci, când l am auzit pe tatăl meu, mi am dat seama că, este semn de la Sfântul, pentru că, nu mi am respectat promisiunea atunci când am promis, știind că, așa trebuie, mereu, mai ales, la cele Sfinte, dar nu m am deznădăjduit, am cerut iertare, am înțeles încă o dată, ceea ce deja auzisem, că, la Sfârșitul trebuie să ți promisiunea pentru că, se supără. Am cerut ajutor, din nou, pentru ea, și soluția a apărut… , am pus picături în ochii animăluțului, câteva zile, și acum este foarte bine. În foarte multe ocazii, Sfântul mi-a fost alături!
Am mare evlavie la El! Mă simt protejată, ajutată, simt o mare pace, doar la gândul că, există, știu că, îmi este alături ori de câte ori, îi cer, și nu numai!
Aveți încredere și răbdare!  Mulțumesc pentru tot, Sfinte drag!


TEODOSIA (13 aprilie | 21:44)  – Mulțumesc sfinților și Sf. Nectarie pentru ca ne-a ținut sănătoși in toate încercările grele prin care am trecut. Am promis ca le voi spune și altora despre binefacerile primite. Fiecare zi e un miracol. Fiecare zi e un dar divin. Miracolul credinței are o putere desăvârșită! Credeți în aceasta minunata forță divina care ne ajuta în fiecare clipa!


GABRIEL OBRISCA (9 aprilie | 14:43) – Ii multumesc lui Dumnezeu, pentru ca mi l-a scos in cale pe Sfantul Efrem. De curand am inceput sa citesc acatistul sfantului, dorindu-mi din suflet sa ma impac cu fosta mea iubita. I-am promis Sfantului Efrem ca daca ma va ajuta voi spune si eu lumii despre el. L-am descoperit pe Sfantul Efrem prin mama, care este o persoana foarte credincioasa, eram foarte suparat din cauza despartirii de iubita mea, am inceput sa citesc acatistul in fiecare seara si sa ma rog cu credinta la Sfantul Efrem. Dupa ce m-am rugat cateva zile la Sfantul Efrem, mi-a aparut fosta mea iubita in vis, care mi-a spus asa :”Vom fi din nou impreuna, ai rabdare, trebuie sa imi revin”. Acest lucru mi-a dat foarte mare incredere ca voi fii din nou cu ea, atunci cand nu mai aveam nicio speranta, si sunt sigur ca acesta a fost un semn de la Sfantul Efrem. Eu de obicei, nu prea visez, se intampla foarte rar, dar visul asta a fost ceva cu totul special. Credeti in Dumnezeu si rugati-va intotdeauna cu credinta, pentru ca El vă va sari mereu in ajutor. Iti multumesc din suflet, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule facator de minuni!


OANA (04 aprilie | 17:59) – Toata dimineata am crezut ca am telefonul stricat pt ca se inchisese din cauza ca nu avea baterie. Vazand ca nu se incarca la nici o priza, nici cu mai multe incarcatoare, m-am resemnat. Apoi mi-am amintit de Sf. Efrem cel grabnic ajutator (care a facut cu mine si alte minuni) si am apucat sa zic in gand cu neincredere ca voi marturisi minunea daca imi repara telefonul. In cateva minute vrand sa pornesc masina de spalat, am constatat ca nu era curent in priza. Mi-a aratat imediat ca nu telefonul era defect, ci priza… mare si minunate sunt minunile tale Sfinte Efrem cel Nou! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si ma iertati pt cum am scris.


FLORENTINA (2 aprilie | 21:29) – Sfantul Efrem cel Nou este grabnic-grabnic ajutator. Acum 3-4 ani am trecut printr-o depresie cumplita. Plangeam continuu, ma simteam neinteleasa si nu mai vedeam niciun scop in viata. Cu toate ca ieseam foarte mult si aveam prietenii si familia aproape era un sentiment de tristete care ma coplesea. Mergeam la biserici, ma rugam, dar nu puteam sa ma concentrez si ma simteam la fel de goala in interior. Am mers si la o clinica privata din Bucuresti si mi-au prescris cateva pastile antidepresive – atunci a fost punctul culminant al decaderii mele morale, in care am am primit confirmarea oficiala. Am cumparat medicamentele necesare de la farmacie si m-am indreptat spre casa…nici acum nu-mi amintesc cum am ajuns. Am inchis usa si m-am asezat direct in genunchi, cu aceeasi deznadejde nelipsita din suflet, si cand sa scot acatistierul din sertar am dat peste acatistul Sfantului Efrem cel nou. In poza de pe coperta sfantul mi se parea destul de dur si neiertator, dar mainile mele continuau sa rasfoiasca filele. M-am apucat sa citesc paraclisul sfantului, caci acolo mi s-a deschis, si am simtit ca si cum cineva era langa mine si cu mana pe capul meu imi lua toata durerea si neputinta din suflet. In locul deznadejdii si-a facut astfel loc pacea sufleteasca. De atunci am continuat cu acatistul sfantului timp de 40 de zile si am simtit ca m-am vindecat complet. Cutiile cu antidepresive neatinse sunt si astazi semn de marturie ca doar Sfantul m-a putut vindeca, asa cum le-a ajutat si pe alte cunostinte sa depaseasca perioade grele. Rugati-va lui, cu sau fara incredere, pentru ca si eu ma indoiam la inceput ca ar putea sa ma ajute, si veti vedea ca ajutorul sau nu va intarzia sa apara.


MIHAELA (1 aprilie | 13:25) – Multumesc bunului Dumnezeu, Maicii Lui, și tuturor sfinților, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie, Sf. Iuda Tadeu, Sf. Mina, Sf. Nicolae, Aranghelilor Mihail, Gavriil și Rafail, și sa ma ierte ceilalți sfinți care nu i-am amintit, pentru tot ajutorul dat mie, păcătoasa, in multe nevoi și probleme. Acum in aceste momente grele pentru toți sa îi imploram sa se roage pentru noi, … pentru ca la Dumnezeu totul este cu putință. Doar El ne poate salva. Amin.


VERONICA B. (27 martie | 20:44) – Multumesc, Doamne Dumnezeule, Maica Domnului, Iisuse Hristoase, Sf. Efrem cel Nou si tuturor sfintilor si puterilor ceresti ce ati mijlocit pentru mine ca sa ma insanatosesc grabnic si sa nu am nimic grav. Aveti grija de noi si in aceste vremuri tulburi si ajuta-ne sa trecem cu bine peste nenorocirea care s-a abatut asupra noastra! Ajuta-ne sa avem ce manca in fiecare zi ,  sa ne dam datoriile si sa ne intoarcem sanatosi si mai buni si cu credinta adevarata in suflet la vietile noastre de zi cu zi!


ALINA (26 martie | 12:59) – Pe această cale țin să îi mulțumesc, încă o dată Sfântului și Prietenului meu drag, Efrem cel Nou, pentru tot ajutorul său, care nu întârzie niciodată. Deși, mi-a fost alături de foarte multe ori, de această dată, țin să relatez, așa cum i-am promis, ajutorul primit într-o problemă pe care, o consideram fără ieșire, care mă tulbura și mă durea tare, poate, pentru mulți nu este mare lucru, dar pentru mine a fost o mare bucurie, un mare dar, oferit de sfânt. La începutul săptămânii, am aflat de la tatăl meu, vestea tristă, că, starea cățelușei noastre se înrăutățește din ora în ora, de veterinar nu reușeam să ” dam” sub nici o formă, ulterior nu a putut veni, în acea zi (luni),.. la aflarea vești ne am întristat cu toți, neștiind și neputând face nimic, menționez că, animăluțul refuza total să mănânce, se dezechilibra, părea pe moarte…, atunci, disperată fiind, m-am gândit la Sfântul meu drag, fiind convinsă că mă va ajuta, m-am rugat să o salveze, fiind-mi frică că și ea va pieri (cu o săptămână în urma ne mai murise o cățelușã), gândul meu fiind că, poate a luat ceva de la cealaltă, deși, erau sănătoase ambele, totul producându-se fulgerător. Bun, mi-am spus gândurile, oful și am sperat în ajutorul Sfântului, care, a și sosit, a doua zi, o dată cu sosirea unui ant veterinar care, i-a transmis tatălui meu că, este grav, că este un virus și mor mulți câini, dar va face tot ce se poate, pentru tratament era necesară încă o injecție pe care veterinarul nu o avea la el, așa că, i-a dat tatei bilet scris și am mers să căutăm injecția, dar nu era de găsit pe nimeni, atunci ce spun eu, sfinte ajută – ne, te rog, având convingerea că, oricum ar fi, va face el ceva, o oră mai târziu, îmi telefonează tata și îmi spune că, nu a găsit injecția nici la ultimul magazin în drum spre țară, că starea ei este și mai rea și că veterinarul încă nu venise, de data aceasta, fiind plină de pace și convingere, îi spun, e lasă că poate vine el cu injecția, poate nu mai durează mult, lucru care s-a și întâmplat, povestind-mi seara, tata. Acum, ea este bine, deși, este încă slăbită, ce a fost mai rău a trecut, mulțumesc Sfântului pentru acest dar, eu țin mult la ea, la animale, ne-a făcut o mare bucurie întregii familii. Voi reveni și cu alte minuni, ele sunt destule. Cereți ajutorul Sfântului și aveți încredere! Vă va ajuta!


VLAD (25 martie | 12:51) – Slava Lui Dumnezeu pentru tot, tare mult m-am rugat pentru ca Dumnezeu Sa trimita pe cineva in viata mea pentru a-mi intemia o familie, si dupa finalizarea a 40 de zile de la Paraclisul Maicii Domnului rugaciunea a fost ascultata. In decursul acestui an o sa ne casatorim. Mulumesc si Sfintilor, Sf. Serafim, Ioan Rusul, Efrem , Nectare, Parascheva, Spiridon, Ingerilor, Maicii Domnului, Nicolae, Gheorghe, Filofteia, Xenia, Luca al Crimeei,si tuturor Sfintilor pentru insanatosirea viitoarei soacre si pentru rugaciinile celor adormiti. De fiecare data mi-au fost ascultate rugaciunile, aveti incredere cand va rugati ca si cum s-ar fi si implinit.


NICOLETA (20 martie | 04:54)  – Doamne-ajuta! In timpul primei sarcini, din cauza unei rezultat prost la o analiza am fost sfatuita de 5 medici sa renunt la bebe, ca sa nu risc sa il aduc pe lume cu probleme. Dupa spovedire si impartasire, dupa ce am facut canonul dat de duhovnic si dupa ce, am urmat si sfatul unei cunoatinte de a citi „Paraclisul Maicii Domnului” am simtit ca am iesit din toate grijile, chiar daca situatia era in continuare incerta din punct de vedere medical. Nu mai puteam sa fiu necajita, desi trecusem prin doua luni de chin sufletesc si nehotarare. Indeosebi am privit ca pe o minune personala ardoarea cu care am ajuns sa o rog pe Maica Domnului sa fie totul bine si sa nasc prunc sanatos, in fata sfintei sale icoane. Am capatat curajul sa merg mai departe lasandu-ne in grija lui Dumnezeu si fiica noastra s-a nascut sanatoasa si ne aduce si in ziua de astazi fericire si bucurie sufleteasca. Pentru mine ea este minunea cea mai clara si Slava lui Dumnezeu pentru aceasta!

Citind minunile descrise de altii mi-am amintit ca dupa ce ne-a fost furata catelusa ne-am rugat la Sf. Mina sa ne-o aduca inapoi acasa si dupa doua zile ne-a sunat persoana care o luase si ne-a adus-o inapoi. Ne-a spus ca i-a placut mult si initial a vrut sa o opreasca, dar ca s-a razgandit, vazand anunturile noastre ca o cautam. I-am multumit Sfantului si Slava lui Dumnezeu pentru minunile cu care se milostiveste, inca, de noi!

O alta minune traita de mine a fost urmatoarea: in urma cu 10 ani am fost rugata sa botez un baietel si, desi nu ma simteam vrednica de asta am acceptat. Am pastrat o relatie apropiata cu parintii finului si acum doi ani, fiind intr-o mare nevoie, pentru care nu am cerut nimanui ajutor, dar in schimb m-am rugat la Dumnezeu, pur si simplu m-am trezit cu ajutor in problema mea de la parintii finului. Slava lui Dumnezeu!


ROBERT (18 martie | 18:59) – Multumesc Maicii Domnului si Sf. Efrem cel Nou pentru ajutorul lor. Am citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului si Paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, rugandu-ma sa o ajute pe mama sa treaca cu bine peste o operatie in aceasta perioada complicata din toate punctele de vedere. Azi a avut loc operatia si Dumnezeu a ajutat-o si totul e bine. Desi rugaciunile au fost slabe, citite coplesit de ganduri , totusi ele au fost primite de catre Preasfanta Nascatoare si ce Marele Mucenic Efrem cel Nou, care au mijlocit pentru reusita operatiei mamei. Rugati-va cum puteti si veti primi ajutor atunci cand trebuie. Sa ne ajute Domnul sa trecem cu bine peste toate si sa invatam ceva din asta , iar cand toate vor reveni la normal, sa aplicam fiecare ce a invatat in aceasta perioada . Slava Domnului pentru toate!


ȘTEFANIA  (18 martie | 17:09) – Va scriu cu dragoste despre sfinții mei dragi Nectarie, Efrem, Maica Domnului, Sf. Cuvioasa Parascheva, Sf Spiridon, Sf. Ioan Rusul si toti sfintii….au fost si sunt langa mine tot timpul acum am niste probleme de suflet grele, sufar enorm. Nu am alta alinare decat la bunul Dumnezu si sfintii Lui nadajduiesc. In fiecare zi simt ajutorul sfintilor mei dragi, de cate ori am o problema ma ajuta neincetat de exemplu de ceva vreme nu mergea televizorul, baietelu meu era tare necajit, am zis sa incerc si eu sa ma rog sa mi repare televizorul. Si minune s-a intamplat. O, mare esti sf Nectarie tu nu ma lasi la greu, sfântul a facut in fiecare zi minuni pentru mine: la serviciu, cu parintii, de a ma ruga pentru altii si multe altele. La inceputul lunii februarie am trimis acatist in Grecia la manastirea Sf. Nectarie pentru 40 de zile si inca o scrisoare pentru a cere ulei de la candela Sf. Nectarie pentru a ma ajuta in problema de suflet. Acum ceva timp am visat pe Sf. Nectarie, se facea ca sunt intr-o camera foarte mare si luminata erau multe flori era si o masa cu icoana sf Nectarie alaturi de flori iar mie mi se parea ca este mormantul Sf. Nectarie caci erau ghivece de flori asezate in forma de mormant asa mi s-a parut, iar aseara l-am visat din nou, se facea ca eu eram cu iubitul meu si Sf. Nectarie in icoana asezat in fata noastra, ne-am uitat amandoi la Sfantul Nectarie iar el ne-a uns cu mir pe amandoi, si-a intins mana din icoana pentru a ne mirui , avea un chip bland si o privire calda. Apoi cand m-am trezit aveam o senzatie ca totul va fi bine sa las in mainile lui viata mea ca toate problemele mele de suflet se vor rezolva… acum ceva timp l-am mai visat pe Sf. Nectarie, l-am visat ca scriam ceva pe o foaie iar cand am scris destul la sfarsit am auzit o vocea Sf. Nectarie care imi spunea: trece numele prietenului tau si numele tau.. eu am trecut jos de tot caci scrisesem o pagina intreaga… iar la ceva timp eram la serviciu (aveam tot timpul iconita Sf. Nectarie si a Sf. Efrem si paraclisul Maicii Domnului cu mine) deodata ma simt impinsa de un gand in care spune sa trimit acatist la Sf. Nectarie pentru prietenul meu si eu, era ca si cand cineva ma punea sa fac asta. Deci m-am apucat de facut acatistul si cand sa scriu numele noastre ajung sa vad ca erau ca cele din vis in josul paginii, am inceput sa plang de fericire am simtit ca sfântul ma va ajuta pe mine o mare pacatoasa, mare este puterea ta, sfinte Nectarie, multumesc din suflet, sfant drag… Dar nu vreau sa-l uit si pe Sf. Efrem cel Nou care si el m-a ajutat enorm, si pe el l-am visat, anul trecut, cautam minunile lui , iar sfântul era langa mine deci erau insirate minunile sfantului, eu cautam iar sfantul m-a oprit la una, eu am inceput sa sufar plangeam iar sfantul m-a luat de mana si mi-a aratat o alta minune iar de data aceasta am fost bucuroasa ca sfantul nu m-a lasat trista si suparata mult timp in vis. Apoi am avut un alt vis se facea ca merg la sf Efrem in pelerinaj iar el era langa mine era inalt imbracat in negru si cu barba neagra exact ca in icoana, iar eu eram imbracata exact ca o maica in negru, apoi vine sf Efrem si imi da jos hainele de maicuta si raman cu hainele mele obisnuite de om normal. Eu am plecare pe 3 mai in Grecia la Sf. Efrem. Apoi, acum 3 luni l-am visat pe Sf. Efrem aratandu-mi in vis ca mi se va intampla o problema de suflet si asa a fost, in vis Sf. Efrem era tare trist pentru mine mi-a aratat cu durere ce avea sa se intample si asa a fost, i-a fost mila de mine!! Dar tot ei ma vor ajuta, simt, am simtit pe chipul sfintii mei dragi si iubiti, o – care sunt cu mine pacatoasa! Le citesc si acatistele sfinților Nectarie, Efrem si Paraclisul Maicii Domnului. Deci fratilor, oameni buni, rugati-va neincetat si ajutorul nu va intarzia sa apara, staruiti in rugaciune, tot ce avem in viata sunt miracole, faptul ca scriu aceste minuni chiar este o minune, nu aveam de gand sa scriu ziceam ce pot eu scrie, dar o forta m-a impins sa scriu a fost fara voia mea, vedeti, sfintii m-au pus sa scriu oare nu e o minune, o – chiar este pentru mine, este si nu am cuvinte sa multumesc sfinților mei dragi, Maicii Domnului si bunului Dumnezu, amin ! Rugati-va si postiti, iar restul vine de la sine!


DIANA (17 martie |  23:40) – Am amanat sa marturisesc ajutorul Domnului din ultima perioada si imi cer iertare! Azi…am spus ca ar fi momentul sa scriu si sa mulțumesc Bunului Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Ghelasie, Sfantului Pantelimon, Sfantului Arsenie, Părintelui Arsenie, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Ingerului Pazitor si tuturor Sfintilor. De ceva timp m-am confruntat cu o durere in piept si oboseala la efort cat si durere in gat. Acestea au trecut dupa ce m-am rugat Domnului. Cauza a fost aerul condiționat de la munca.
De asemenea, in urma cu cateva saptamani am descoperit minunile Maicutei de la Hadambu si tare mult am vrut o iconita insa nu puteam sa ajung la Manastire, fiind la Cluj. Asa ca, i-am scris unei doamne care mai ajutase persoane, trimitandu-le iconite de la Manastire. Azi mi-au ajuns si mie iconitele, una dintre ele urmand sa o dau unei familii care are nevoie de ajutor. Maicuta Sfanta sa aibe grija de noi. Doamne Ajuta!


IONELA (16 martie | 23:13) – Băiețelul meu a început să facă febra dupa 7 zile de la vaccin, doctorul ne-a anunțat că e posibil sa faca, si chiar ca facut, a durat 2 zile, eram preocupată ma rugam Maicii Domnului citind si Paraclisul dar si Sf Nectarie si Sf Efrem sa ne ajute ca micuțul sa nu mai facă, i-a încetat febra desi doctorul a zis ca ar putea sa mai faca 2 zile. Ma doare sufletul când nu e bine, mi-e milă de el si stau mereu in stres dupa vaccin, e atât de mic are 1 an si 2 luni si cand îl vedeam cu febra mi se rupea inima. Ma bucur ca ce bine. Doamne ajută tuturor!


anonim (15 martie | 12:55) – Slavă Ție, Doamne! Multumesc Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie ca prin rugaciunile mijlocite de ei fetita mea a scapat cu bine in urma unei cazaturi!


ANDREEA (15 martie | 09:41) – As dori sa spun si eu o minune. Anul trecut, începând cu luna septembrie am avut foarte mari probleme cu serviciul. Tot in acea perioada am inceput sa am si probleme de sanatate. Aveam deodată probleme cu spatele. Eu nu am avut niciodată probleme cu spatele. Durerile de spate le-am avut din septembrie pana in ianuarie cand am primit ulei de la candela sfântului Nectarie. Eram atât de disperată sa incerc orice numai sa imi treaca. Pentru ca am citit pe un site ca alti oameni au fost ajutati de Sfântul Nectarie, am primit si eu (cam prin ianuarie) ulei de la candela lui si m-am dat exact acolo unde ma durea (era un anumit punct care atunci cand ma ridicam sau ma asezam ma durea foarte tare, simteam efectiv ca se rupe coloana). Am făcut semnul sfintei cruci pe locul acela si l-am rugat asa, cu cuvintele mele pe Sfântul Nectarie sa ma ajute. Prin acea perioada citeam si acatistul. Nu mai stiu exact dar parca după 2 zile nu am mai avut nimic. Nici acum nu am. Cum promisiunea nu trebuie încălcată niciodata, las si eu mărturie aici despre minunea care mi s-a întâmplat mie. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si multa sanatate va doresc!


CLAUDIU SAVU (10 martie | 12:10) – Puterea rugaciunii, a credintei se vede in materializarea gandurilor, cerintelor indreptate. Am reusit sa depasesc hopuri si obstacole, sa depasesc slabiciuni de moment sau indelungate, strict prin credinta in rugaciunile formulate. Nu contenesc a ma ruga Sfantului Nectarie zilnic, sa-i multumesc in primul rand pentru tot binele ce-l face altora si ulterior pentru cele bune implinite mie, si sa-l rog sa ma ajute, sa ma calauzeasca sa fac bine! Doamne, ajuta tuturor!


anonim (9 martie | 01:36) – Buna seara, vreau sa mărturisesc minunea Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sfantului Serafim de Sarov care m-au ajutat să-mi cumpăr casa mea care mi-o doream din toată inima, pe atunci nu aveam unde sa stau cu prietenul meu dar ei nu m-au lăsat și mi-au îndeplinit visul. Cu cartea de rugăciuni in mâna am ieșit din spital spunându-mi doctorii ca boala care o aveam ma costa foarte multi bani și uitându-ma spre cer in ziua aia mi-a trecut tot in câteva zile. Iar de câte ori am citit cele 7 laude pentru o perioada mereu ceva frumos mi-a schimbat viața. Sunt foarte ajutătoare, cine are timp și voința cu toată inima vi le recomand.


TEORA (8 martie | 16:30) – Sf. Nectarie este ocrotitor absolut. Ii multumesc pentru ca de fiecare data a avut iubire dumnezeiasca .M-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul. L-a ajutat pe tatal meu si in problema grava de sanatate pe care a avut-o in aceste zile. La o varsta inaintata tatal meu a trecut prin boala fara probleme majore. Am simtit o liniste si o pace, stiam ca nu vor fi probleme. Rugati-va necontentit! Veti vedea ca totul e o izbanda! Iti multumesc, drag Sfinte Nectarie, pentru iubirea ta!


IONELA (8 martie | 15:22) – Multumesc Maicii Domnului ca de cand am inceput sa citesc Paraclisul soțul meu a început să muncească mai mult sa faca bani pentru a ne putea plăti chiria si a ne cumpara cele necesare. Maica Domnului ne aude cand ne rugam ei. Doamne ai grija de noi, poporul tau.


DOINA (6 martie | 11:56) – Multumesc Sf. Nectarie si Maicii Domnului carora m-am rugat, le-am citit acatistele, ca biopsia de la un chiuretaj biopsic sa iasa bine, pentru ca interventia a fost facuta de urgenta cu rezerve din partea dr. si asa si a fost.. ca prin minune totul a iesit foarte bine.


anonim (5 martie | 12:13) – Multumesc bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile, multumesc Sfântului Efrem si Sfântului Nectarie ca m-au ajutat de fiecare data când am avut nevoie. Doamne, ajuta pe toata lumea si pe toti românii de pretutindeni! AMIN.


DIANA (5 martie | 00:16) – Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot! Imi cer iertare pentru nemultumire si alte multe păcate pe care le am. Recent, am vazut niște filmări de la Manastirea Hadambu unde este o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si asa am început sa ma rog Maicutei si sa citesc din cand in cand acatistul. Ma rugasem atat pentru mine si familie cat si pentru o cunostinta care abia a nascut iar copilul are niste probleme de sanatate. Azi, am primit frumoasa veste si răspunsul la rugaciunile mele, starea de sănătate a copilului s-a imbunatatit. Maicuta m-a ascultat. De asemenea L-am visat acum câteva zile pe Sfântul Efrem, adormisem pret de cateva minute sau secunde, doar stiu ca L-am vazut ca intr-o icoana. Prin acest vis stiu ca este langa mine. Zilele astea m-am confruntat cu o stare nu prea buna, abia puteam sa respir. M-am rugat Lui Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Părintelui Arsenie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie, Sfantului Pantelimon, Părintelui Paisie, Sfintilor Chir si Ioan, Sfintei Parascheva si Sfintei Xenia si acum ma simt mai bine. Dumnezeu sa va ajute!


A.C. (4 martie | 02:30) – Am cerut indrumare la Sfintii Efrem, Nectarie in ceea ce priveste trimiterea unui mesaj dur catre o persoana draga care m-a iubit dar care ma raneste in ultima vreme des si pe care sper ca sfintii sa o intoarca din nou catre mine sa ii ii castig din nou dragostea si afectiunea si sa inceteze a ma rani cu sau fara voie. Am observat ca nu mai aveam net pe telefon. Imposibil de trimis acel mesaj. Sfintii fac minuni in fiecare zi, ne arata ca sunt acolo si actioneaza pentru noi, ca mijlocesc. Ma rog minunatei Maicute Sfinte si Sfintilor Nectarie, Efrem si Anton de Padova sa ma ajute cu jobul, cu casa si cu afectiunea si dragostea acestui om, sa ii imbuneze sufletul sa ii schimbe atitudinea total in bine, sa redevenim prieteni confidenti si sa ii recastig dragostea sa pentru mine, sa redevin cea mai importanta pentru el. Asa cum acum ceva ani mi-au adus un job minunat alaturi de oameni extraordinari, si m-au ajutat de nenumarate ori, asa sper sa mijloceasca si acum in problemele care ma framanta si sa imi aduca liniste sufleteasca, detasare, serenintate, calm tranchilitate. Sper sa ma indrume si sa ii simt mereu aproape sa nu ma paraseasca niciodata. Este cel mai important lucru sa simt ca sunt cu mine si ca actioneaza, ca nu sunt singura ci cu ei in permanenta.
Citesc acatistele celor doi sfinti, cele 13 marti ale Sfantului Anton de Padova si Paraclisul Maicii Domnului de 3 luni cu mici sincope si sper ca in curand sa imi gasesc linistea si pacea mult dorita si sa ma pot bucura din nou de viata, de iubirea, afectiunea si increderea acestei persoane. Sper sa vad o schimbare de atitudine mai pregnanta si incet, incet sa nu ma mai raneasca si sa imi arate cat ma iubeste si cat de importanta sunt pentru el. Voi marturisi aceasta minune si pe toate cele pe care le vor face pana la indeplinirea ei.


FLORI LUIGINIA (3 martie | 14:06) – Doamne, ajută! Slavă Dumnezeieștii Preasfintei Treimi, Maicii Domnului, tuturor Puterilor Cerești, Înaintemergătorului Domnului, Sf.Ioan Botezătorul, celor 12 Sf.Apostoli, tuturor Cetelor Îngerești, tuturor Sfinților Tămăduitori, Sf.Ierarh Nicolae, Sf.Ierarh Nectarie, Sf.Mare Mucenic Mina, Sf.Mare Mucenic Efrem cel Nou și tuturor Sfinților știuți și neștiuți, mulțumire pentru tot ajutorul lor cel sfânt! Le mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul pe care mi l-au dăruit mie și întregii familii, în toată viață noastră, pentru sănătatea trupească și sufletească, pentru că ne-au scos din toate necazurile, suferințele, pagubele și pentru toate bunătățile pământești , pentru mila și minunile pe care le-au făcut cu noi toți!
Vreau să vă povestesc despre minunile pe care le-a făcut permanent cu mine și Sf.Mare Mc. Mina, chiar în urmă cu câteva zile (am încercat să scriu mesajul de 2 ori, dar nu am putut, la final mi s-a șters!)
Am fost la cumpărături la un Supermarket și am luat cu mine numai un portmoneu mai mic. Am făcut cumpărăturile, am ajuns la casa, casiera a făcut totalul și de-abia atunci am văzut că nu mai am portmoneul și i-am spus. M-am întors să îl caut, am făcut o rugăciune scurta Sf. Mare Mc. Mina și imediat paznicul magazinului l-a găsit s-a dus cu portmoneul la casieră. Eu chiar voiam să mă duc la raionul de fructe, unde am fost prima dată. Paznicul l-a găsit căzut acolo unde am pus eu merele în pungă. Nici nu am apucat să mă dezmeticesc bine, căci Sfântul m-a ajutat imediat, ca întotdeauna. Mărturisesc că acele cumpărături și banii erau ale unei doamne mai în vârstă care mă rugase să o ajut! Aveam și cheile de la apartamentul meu. Sfântul m-a ajutat pe mine și pe ai mei, tot timpul, m-a ferit de pagube, am scăpat de mult probleme, datorii, am găsit obiecte rătăcite sau pierdute. Nu am cuvinte să mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților pentru ajutorul și minunile pe care le fac permanent pentru noi toți! Vă doresc un post ușor și binecuvântat tuturor! Doamne, ajută! 

Mulțumesc din suflet și Sf. Înger Păzitor al meu și Sf. Îngeri Păzitori ai celor din familia mea pentru ajutorul lor cel sfânt, pentru că ne-au păzit pe noi în toate căile noastre! Îi rog să nu ne părăsească niciodată, să ne acopereă și să ne binecuvinteze pe noi în vecii vecilor și să se roage pentru noi pentru iertarea păcatelor, dezlegarea de toate patimile, necazurile , suferințele, bolile și pentru mântuirea noastră! Sf.Înger Păzitor al meu, roagă-te pentru mine, păcătoasa!


anonim (2 martie | 23:57) – Multumesc Sf Iuda Tadeu pentru ajutorul dat tatalui meu, pe care l-a scapat de patima bauturii. Am citit acatistul Sf. Iuda Tadeu 9 zile, mi-am pus toata nadejdea in el si l-am rugat cu lacrimi sa-mi ajute tatal, si ajutorul a venit imediat. Este un sfant minunat, foarte grabnic ajutator, care a facut o minune pentru tatal meu, ca nu e usor sa lupti cu dependenta. Ii multumesc din suflet, il rog sa nu ne lase nici de acum inainte. Rugati-va cu credinta acestui minunat sfant, si veti vedea ajutorul sau.


SIMONA (29 februarie | 12:09) – Doamne ajuta! As vrea sa va inpartasesc si eu minunea ce s-a petrecut cu fetita mea: cu cateva zile in urma fetita a racit si avea nasul infundat, am uns-o cu ulei de la Sf. Nectarie si Sf. Efrem si a doua zi deja respira mai bine. Multumesc Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicutei Sfinte, mereu imi asculta rugamintea.


FELICIA (27 februarie | 17:59) –  Doamne ajuta! As dori sa va povestesc o minune care s-a petrecut in familia mea acum 5 ani. Dar mai intai de toate, sa va spun cate ceva despre mine: sunt singura la parinti, parintii mei sunt divortati de multi ani, locuiesc in aceeasi casa cu mama, iar tatal meu „sta” cu cineva, nu foarte departe de noi. Sunt casatorita si am un copil de 6 ani.
Acum o sa va povestesc minunea pe care am trait-o acum 5 ani. In februarie 2015 primesc un telefon de la prietena tatalui meu in care-mi spunea ca tata nu e bine, ca nu stie ce are fiindca nu raspunde cand il striga, pur si simplu sta in pat si nu schiteaza nici un gest. A chemat salvarea, a venit si medicul de familie (e ruda cu tata), a vazut care e starea lui si s-au dus amandoi cu el la spital. Acolo i-au facut tot felul de investigatii printre care si un tomograf la cap si au descoperit ca are tumoare pe creier. Vestea a picat ca un traznet, nu ne venea sa credem, mai ales ca el era o persoana activa, nu fusese internat in spital niciodata si nu avusese probleme de sanatate.
Ziua urmatoare l-au operat pe creier si dupa un timp a venit rezultatul biopsiei: tumoare benigna. Nu va spun ca in tot acest timp de cand l-au dus la spital si pana cand a iesit din spital, m-am rugat la Maica Domnului, am dat 40 de liturghii, l-am pomenit la slujba si am rugat-o pe Maica Domnului sa-l faca bine ca si copilul meu sa aiba un bunic. Si minunile nu au intarziat sa apara. Am avut cateva „semne” de la Maica Domnului. Stiam ca se va face bine si ca va fi totul bine. A fost o minune faptul ca a fost salvat. Medicul neurolog a spus ca a fost cu un picior in groapa si ca daca mai statea cateva ore, murea. De atunci au trecut 5 ani si acum tatal meu se simte foarte bine. Ii multumesc Maicii Domnului pt. ajutor! Cam asta a fost minunea care am vrut sa v-o impartasesc.


anonim (27 februarie | 15:57) – Mulțumesc Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu. Am avut o problemă acum două luni și am aflat de icoana Maicii Domnului de la Biserica Mihai Vodă din București, Icoana Îndrumătoarea și am început să citesc pentru 40 de zile Paraclisul Maicii Domnului Îndrumătoarea urmat de Acatistul Bunei Vestiri și a 41-a zi doar Acatistul Bunei Vestiri, vă mărturisesc că am ajuns la ziua 25 și au apărut semne că situația mea se rezolvă, liniștea și pacea s-au așezat peste casea mea. Știu că o să rezolve toate cu bine, sub protecția Maicii Domnului. Să vă ajute Dumnezeu tuturor. Revin cu detalii.


IOANA (26 februarie | 11:37) – Vreau sa marturisesc alt ajutor primit de la Dumnezeu. De curand am avut un interviu foarte important si foarte greu de obtinut, practic nu aveam speranta ca voi lua. Am inceput sa ma rog Maicii Domnului, citind acatistul Bunei Vestiri si chiar a 12- a am avut interviul. In acelasi timp am citit si Acatistul Sfantului Efrem cel Nou. M-am rugat la Sfantul Nectarie si la Sfantul Ioan cel Nou sa trec cu bine peste interviu. M-am rugat la sfinti sa se roage pentru mine la Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos daca nu voi trece cu bine interviul sa ma ajute sa accept ce nu pot schimba. Bineinteles ca in ziua interviului I-am simtit aproape de mine si m-au ajutat si am trecut cu bine. Am plans si am multumit pentru ajutorul primit. In continuare citesc acatistele si multumesc Domnului pentru ajutorul primit. Am fost la manastirea Radu Voda din Bucuresti si am multumit sfintilor pentru ajutorul primit. Peste cateva luni voi merge in Grecia pentru a 2-a oara la Manatirea Sfantului Efrem cel Nou. Va recomand din suflet sa mergeti daca aveti un necaz.Un loc plin de emotie si abia astept sa-l intalnesc pe Sfant din nou. Multumesc Doamne ca m-ai ajutat si am trecut cu bine peste tot stresul si gandurile negative din aceasta perioada.Voi lasa mai jos o rugaciune adresata Maicii Domnului grabnic ajutatoare:

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

După ce ai terminat de rostit această rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor, continuă cu „Tatăl nostru”, apoi cu rugăciunea „Bucură-te Marie, cea plină de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin.”


LIGIA (26 februarie | 08:41) – Doamne ajuta. Multumesc bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si bunilor sfinti , SF Efrem, SF.Nectarie, SF.Pantilimon, Sf.Mina, Sf. Fanurie, Parintelui Arsenie Boca si tuturor Ingerilor si Arhanghelilor pentru ajutorul primit la examene si serviciu. M-am rugat la Sf. Nectarie si Sf. Mina ca sefilor mei sa le dea Dumnezeu gandul cel bun , sa nu faca o nedreptate si sa ne acorde un salariu potrivit. Multumesc, Tie Doamne ,pentru tot ce m-ai dat si pentru tot ce-mi vei da.


anonim (25 februarie | 23:27) – Buna seara! Vreau sa multumesc sfintului Efrem pentru tot ajutorul. M-am confruntat cu o depresie si nu aveam nici o forta macar sa ma rog, nu puteam face nimic sa-mi ajut copiii si abia daca reuseam sa le fac ceva de mincare. Neavind nici o forta am ascultat canonul sfintului Efrem, pe internet si pur si simplu mi s-a luat o greutate de pe inima si mi-am revenit. Multumesc Sfintului Efrem care m-a ajutat de multe ori si nu m-a lasat nici de data asta. Am necazuri mari care parca nu mai am nici o rezolvare dar sper sa trec peste ele si doresc la toti care se confrunta cu depresie sa ceara ajutorul Sfintilor.


anonim (25 februarie | 22:02) – Sfantul Maslu si canonul Bogorodicinaia au ajutat in gasirea unui servici dupa un an jumate intr-un caz greu de gasit servici.


IONELA (25 februarie | 21:53) – Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților ca ne-au ajutat sa botezam un băiețel. Cand a aflat că este însărcinată cumatra noastre ne-a întrebat dacă dorim sa le botezam si le-am răspuns cu bucurie da, între timp noi ne-am cumparat o casa si banii s-au dus ba chiar am rămas si cu niste datorii, acum ne-a fost destul de greu dar Dumnezeu ne-a ajutat si a fost totul bine. Slava Ție Doamne


RAMONA (24 februarie | 21:29) – Multumesc Maicii Sfinte, Sfantului Mina, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva, Sfantului Dumitru si Mantuitorului Hristos pentru toate minunile din viata noastra si pentru tot ajutorul primit atunci cand ne-am aflat in situatii dificile. Nu incetati sa va rugati si sa aveti credinta. Doamne ajuta!


DIANA (24 februarie | 00:32) –  Lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Ingerului Pazitor, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor! Azi m-a durut aproape toata ziua stomacul. Stiind cauza am zis ca o sa ma ung cu ulei de la Sfântul Nectarie care e grabnic ajutator si o sa citesc o rugaciune si va trece. Asa a fost, durere de stomac a trecut repede. Doamne ajuta tuturor!


ELENA (23 februarie | 21:37) – Doamne ajută! Doresc să mulțumesc sfinților mei dragi, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel nou, Sf. Paraschiva și Sfintilor Împărați Constantin și Elena, pentru mijlocirea lor la Maica Domnului, care mi-a rânduit medici potriviți pentru diagnosticul copilului meu. În încercări pe care nu credeam că le mai pot depăși, Maica Domnului și sfintii nu m-au lăsat fără răspuns. Un minim de credință dacă avem, Dumnezeu face minuni.


ALEXIA I. (23 februarie | 20:05) – Minunea pe care am trait-o este săvârșită de către Sf. Efrem. Era in clasa a 10-a, la final de semestru 1 când am aflat că am rămas corigenta la fizica. A fost un mare șoc, având în vedere faptul că nu mai avusesem niciodată probleme la aceasta materie. Am intrat in semestrul al 2-lea, și în a doua săptămână din acest nou semestru am dat un test. Spre marea mea surprindere mi-a picat exact ce învățasem. Ii promisesem sfântului că voi mărturisi minunea sa daca ma va ajuta sa iau peste 7. Mare mi-a fost uimirea când am văzut ca de fapt am luat 9 nu 7 așa cum îmi doream.


PARTENIE (22 februarie | 16:22) – Multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie , Sf. Spiridon, Sf. Partenie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nicolae ca m-a vindecat de cancer la prostata gr 2. Cu ajutorul uleiului sfintit de la moastele Sf. Nectarie cu care m-am uns m-am facut sanatos si de alte boli in afara de cancer mening. Uleiul sfintit al Sf. Nectarie a ajutat-o si pe maica mea de tot felul de dureri. Acatistul Sf. Nectarie il citesc zilnic. Doamne ajuta la toti oamenii.


A.M. (22 februarie | 13:11) – Întotdeauna sfinții ne vin în ajutor, iar atunci când nu te aștepți, ei fac minuni, cu condiția ca noi, oamenii sa credem in ei, in minunile pe care le fac! Vreau sa aduc mii de mulțumiri Sfântului Nectarie care m-a ajutat, după o perioadă de singurătate, să-mi găsesc pe cineva! Cuvintele sunt prea mici, pentru a-mi arata recunoștința față de Sfânt! Pentru a doua oară am simțit pe pielea mea ajutorul dat de către Sfântul Nectarie, tatălui meu, iar acum, mie! Rugați-va cu mare, mare încredere Sfântului si cu siguranță vă va ajuta! Sa-i citiți acatistul si sa va rugați si prin cuvintele voastre, căci El va aude negreșit iar minunile nu vor întârzia să apară! Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumesc Sfinte Nectarie, Maica Domnului și tuturor sfintilor!


PARTENIE (21 februarie 22:54) – În anul 2019 la analiza sangelui PSA afost 11,72. Pe urma am facut un RMN. Dupa rezultatul RMN mi s-a facut biopsie la prostata. Rezultatul a fost Glaucom gr 2. In vara am fost trimis la Oncologie Brasov. La fiecare 3 luni mi s-a facut o injectie jos in abdomen . PSA dupa 3 luni a devenit 6 62 . Dupa inca 3 luni Psa din sange a scazut la 0,33. In timpul acesta am citit acatistele Maicii Domnului, al lui Sf Nectarie, al Sf. Partenie a Sf. Spiridon, al Sf. Efrem cel Nou; al Sf. Nicolae. Pentru aceasta multumesc Maicii Domnului si tuturor sfintilor. Am fost la Manastirea Radu Voda unde m-am ruga Sf. Nectarie. Un parinte mi-a spus sa citesc acatistul Sf. Nectarie zilnic cum am si facut. Am luat ulei sfintit de la candela Sf. Nectarie cu care m-am uns in fiecare zi.


anonim (21 februarie | 14:15) – Si eu vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu, Maicii Sale, Domnului nostru Iisus Hristos si tuturor sfintilor pentru tot ajutorul pe care l-am primit pe toate planurile.


anonim (20 februarie | 18:56) –  Sf. Mare Mucenic Mina, a făcut mai multe minuni pentru mine: prima data mi-a adus cheia de la dulapul cu acte de la serviciu, deși o cautasem de nenumărate ori, chiar și în cutia de pe birou, unde știam ca este, dar nu era, după săptămâni bune după ce am spart dulapul, am găsit cheia în acea cutie unde o puneam de obicei. O alta minune a facut-o când aveam nevoie mare de bani, prin oameni m-a ajutat, când nu mai aveam nici o speranța. O alta minune când am rămas fără serviciu, m-am rugat Sf. Mina și m-a ajutat. Îți mulțumesc Sf Mare Mucenic Mina!


VERONICA (19 februarie | 22:25)Multumesc Sf. Efrem cel Nou si Sf. Nectarie, tuturor sfintilor si Puterilor Ceresti,  pentru ajutorul dat Lilianei la examen… in urma rugaciunii ei la sfintele voastre moaste, ati ajutat-o in mod miraculos si a luat nota maxima. Slava lui Dumnezeu, Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului !


SOFIA C. (19 februarie | 01:33) – Vreau si eu sa-i multumesc sfintului Efrem pentru ajutorul primit într-o mare suferinta din care nu vedeam nici o scapare. E o istorie foarte lunga si dureroasa. Sotul meu s-a imbolnavit grav, o boala psihica care a durat 5 luni. In aceasta perioada a cheltuit tot ce avea si a facut si imprumuturi la banca, nu dormea deloc si era plin de energie. De medic nu voia sa auda. Ne aflam in strainatate unde nu avem pe nimeni. Au fost multe nopti nedormite, am inceput sa am frica de el, dar nu l-am lasat singur, pentru ca a fost mereu un om bun cu suflet mare. Sfintul Efrem a venit in ajutorul meu singur fara sa stiu nimic de el. Ajuta pe toti care sunt in necazuri si nevoi, am inceput sa ma rog cu lacrimi in fiecare zi, Sotul meu s-a hotarit sa mearga la medic a inceput tratamentul si multumesc sfintului Efrem acum e bine, imi multumeste in fiecare zi ca nu l-am abandonat dar i-am fost alaturi . Sfintul Efrem ne-a ajutat sa rezolvam probleme cu banca si alte multe probleme, stiu ca farà ajutorul lui imi trebuia multi ani sa muncim ca sa putem scoate la capat , dar cu ajutorul lui am rezolvat in citeva luni, el face minuni adevarate. De cind l-am cunoscut pe sfintul Efrem simt prezenta lui in tot ce fac . Multumesc Sfinte Efrem ca ai venit in ajutorul meu, esti un mare facator de minuni! Binecuvinteaza pe toti cei aflati in nevoi si necazuri si pe mine.


pacatoasa ta.

anonim (18 februarie | 11:32) – Doamne ajuta ! Multumesc Sfantului Efrem si Maicii Domnului pentu minunile pe care le-au facut cu mine pacatoasa: m-am rugat sa ne daruiasca un copilas si minunea n-a intarziat, avem un ingeras de fetita, iertati-ma Sf. Efrem si Maica Sfanta ca nu am marturisit minunile pana acum. Rugati-va cu toata inima căci sfintii sunt langa noi!


DOINA (17 februarie | 09:32) – Ma numesc Doina si în urma unor analize mi-a iesit numărul leucitelor foarte scazut. In urma rugaciunilor și a acatistelor citite catre sf. Nectarie si catre Maica Domnului, acum sunt perfecte. Multumesc din suflet Sfantului si Maicii Domnului care nu ne lasa niciodata!


FELICIA (16 februarie | 19:46) – Fără tine nu as fi rezistat, la fel spun și pentru tatăl meu. Am promis ca îți voi mulțumi mereu pentru grija ta față de noi! Sunteți sprijin de nădejde și prietenii noștri absoluți!


SIMONA (16 februarie | 19:41) – Buna ziua ! Si eu as dori din nou sa povestesc cateva din minunile pe care le -am trait. Pe data de 8 ianuarie am plecat cu sotul la catedrala ortodoxa in Paris cu fetitele sa participam la Sf. Liturghie si spovedanie dar am ajuns tarziu . Catedrala era inchisa. Sotul a sunat la interfon si nu a raspuns nimeni. Eu am coborat sa fac o poza sa iau programul si sa ne intoarcem acasa. Cand sa porneasca sotul masina nu mai mergea. A coborat din masina sa verifice bateria si era foarte bine pusa. In spatele masinii noastre apare un camion cu marfa si soferul era un roman. Eu aveam acatistele la mine in geanta. Am incercat eu sa ma rog si nu reuseam din cauza galagiei fetitelor. Atunci m-am rugat cu cuvintele mele la Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou si Sf. Mina sa porneasca masina sa ajungem cu bine acasa. Sotul, de la masina imi spune: Uite-l pe parintele, Uite-l pe parintele? Unde se duce duhovnicul? Si a trecut prin fata masini noastre. Eu pe moment nu am realizat dupa aceea am realizat ca Sfinti mi-au ascultat rugaciunile si sa vedem ca pe o binecuvantare trecerea unui duhovnic prin fata masini noastre. Dupa ce a trecut duhovnicul acel sofer roman si -a parcat camionul si a venit de ne-a impins masina. Cat ne impingea masina de la spate si sotul la volan eu tot spuneam cu voce tare. Sfinte Efrem, sa porneasca masina, Sfinte Mina, te rog nu ne lasa, sa porneasca masina! Si masina a pornit fara nicio problema. Sotul dupa aceea imi spune. Pana acasa numai opresc ca trebuie sa pun si motorina si pe autorouta am vazut si un acident de masina. Dumnezeu ne-a ferit de ce à fost mai rau. Am fost ajutati si cu reparatia masinii, am fost ajutati sa nu murim in casa din cauza unui calorifer electric. Cu caloriferul electric a fost acum 2 saptamani dupa-amiaza. Eu la bucatarie, sotul cu fetitele in salon si sotul tot striga la mine ca de unde vine mirosul asta urat? La mine in salon arde candela non stop si in ziua respectiva eu nu ma rugasem asa cum o mai faceam in alte zile cate un acatist sau rugaciune ceva. Salonul fiind foarte mare dormim cu toti in salon si Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Mina, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie si la Prea Sfanta Treime care a ars candela in fata icoanelor caci am fost feriti de moarte. Putea sa se intample noapte cand dormeam si puteam sa murim in somn. Mai ales fetitele si eu fiind insarcinata cu al 5-lea copil si sotul bolnav cu diabetul. Problema de la caloriferul electric erau firele arse din interiorul lui. Alta minune ca am vazut pe facebook o postare pe pagina Sf. Efrem cel Nou cerand ulei sfintit si am indraznit si eu sa cer fiind departe de Romania si o doamna minunata Doamna Gina m-a contactat in privat sa las adresa mea ca o sa imi trimita dansa si luni pe data de 10 februarie am primit o iconita cu Sf. Nectarie din Grecia, O iconita cu Sf. Mucenic Efrem cel nou, o sticluta cu mir cu Sf. Nectarie si o alta sticluta pe jumatate de mir din Grecia de la Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou si Sf. Ioan Rusul, o carticica cu acatistul Sf. Efrem cel Nou si paraclisul Sf. Efrem cel Nou si bineinteles o scrisoare ca as putea sa completez uleiul sfintit adaugand ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. Azi la catedrala ortodoxa am primit si doua carticele de rugaciuni. Rugaciuni pentru cei bolnavi si cea de-a doua carticica Rugaciuni pentru familie. Binecuvantari peste binecuvantari. Hainute primite, jucarii primite ajutor de bani primiti si stiu ca o sa mai fie atata timp cat ne rugam si avem pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mijlocitoare si Sfintii care sunt prietenii nostri la Bunul Dumnezeu. Sunt cateva din minuni. Insa minuni exista in orice zi . Numai ochi sa avem si urechi sa auzim cum a spus un domn care a postat tot pe acest site. Va multumesc Maica Domnului si Bunului Dumnezeu si tuturor sfintilor ca sa indurat de mine o pacatoasa si de familia mea. Rugati -va si veti fi ajutati sa nu deznadajduiti. Doamne, ajuta tuturor!


N. (15 februarie | 22:11) – Multumesc sfantului Efrem cel Nou pentru ca mi-a alinat putin suferinta. Am citit azi al doilea acatist al sfantului de doua ori si sfantul s-a milostivit de mine… rugati-va cat puteti de mult, cu toata inima si promiteti-i sfantului ceva (de ex. ca o sa renuntati la un viciu sau o patima daca va va implini cererea), cititi acatistul si incercati pe cat puteti sa va tineti promisiunea. Voi reveni cu intreaga istorisire cand mi se va implini dorinta in totalitate. Doamne ajuta tuturor!


R. (15 februarie | 09:22) – Mulțumesc Sfântului Efrem, Maicii Domnului și tuturor sfinților pentru ajutorul primit în această sesiune și mai ales la ultimul examen, la care deși învățasem am primit un subiect dificil și mi-a fost foarte teamă că îl voi pica, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf Efrem și Sf Parascheva am reușit să i-au examenul chiar cu o notă bună! Slava lui Dumnezeu pentru toate!


CARMEN (14 februarie | 18:01) –  As vrea sa încep prin a-i cere iertare Sfântului meu drag Efrem cel Nou, pentru încălcarea promisiunilor făcute de atâtea ori in ceea ce privește mărturisirea minunilor pe care le-a înfăptuit in viața mea.
Bunul Dumnezeu mi l-a trimis prin intermediul unei prietene, intr-un moment in care viața mea se prăbușea pe toate planurile: căsnicia mea era intr-o mare cumpănă, tatăl meu era in spital cu probleme cardiace, locul de munca se desființa. Toate au venit in câteva zile, in timpul postului Crăciunului, in anul 2014. Eram intr-o deriva totala! Am sunat-o pe prietena mea (o persoana extrem de credincioasa) și am implorat-o sa se roage pentru mine. A doua zi mi-a spus ca trebuie sa ma rog eu însămi pentru problemele mele. Disperata și cu multe gânduri negre care ma chinuiau, am întrebat-o: “Cum? Cui? Unde?” Atât de pierdută eram… Iar ea mi-a spus: “roaga-te la Sfântul Efrem cel Nou, ca e grabnic ajutător!”. In acea perioada, undeva in zona Titan, intr-un garaj, se afla o superba icoana a Sfântului, la care am alergat disperata și in fata căreia m-am rugat cu lacrimi fierbinți sa mijlocească la Bunul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor mele și pentru rezolvarea necazurilor in care ma aflam.
Dragilor, nu exagerez absolut deloc atunci când mărturisesc ca in trei zile problemele mele au început sa dispară: mai întâi m-am împăcat cu soțul meu, apoi tata a ieșit din spital, iar in urma desființării locului de munca am primit o funcție mai mare și mai bine plătită! Toate acestea s-au rezolvat in cursul unei săptămâni! Eram uluită! Citind viața și acatistul Sfântului meu drag, l-am rugat sa ma ajute sa ajung acasă la el, in Grecia, la frumoasa Mânăstire Nea Makri. Astfel, pe 1 mai 2015 am plecat, împreuna cu soțul meu, intr-un pelerinaj in Grecia, iar pe 5 mai am ajuns acasă la Sfântul Efrem, chiar de ziua lui. Atât de emoționată am fost, încât… acum când scriu aceste rânduri, nu îmi vine in minte decât momentul când am sărutat sfânta racla și faptul ca l-am întrebat: Oare când o sa te mai “văd” Sfantutule? A doua zi, pe când eram pe drumul de întoarcere spre tara, m-a sunat doctorița mea de familie sa îmi spună ca, in urma cu zi la Mănăstirea Radu Voda au fost aduse moaște ale Sfântului Efrem cel Nou. Am început sa plâng, nevenindu-mi sa cred cât de repede mi-a răspuns Sfântul meu drag.
Nu vreau sa va plictisesc, dar multe minuni a făcut acest Sfânt pentru mine și familia mea: mi-a ajutat copiii in timpul examenelor, mi-a scos cățelușul din ghearele morții și la orice rugăciune înălțam către el găsea o modalitate sa ma ajute. Iar eu, păcătoasa, deși promiteam ca voi mărturisi, nu m-am învrednicit. Ba chiar m-am lenevit in a merge la biserica și in a face rugăciuni. Și ce credeți? Anul trecut, tot in postul Crăciunului eram fix in aceleași necazuri relatate mai sus. Am alergat iar cu disperare la mănăstirea Radu Voda și l-am implorat pe Sfantut sa ma ierte, sa ma ajute și sa îmi scoată in cale un duhovnic, caci sufletul meu era negru și apăsat de atâtea păcate nemărturisite. Și a doua zi mi-a îndreptat pașii către o bisericuța aflată lângă locul meu de munca (!!!), unde am găsit un duhovnic minunat, care m-a ascultat cu răbdare și m-a îndrumat cu blândețe. Și din acel moment necazurile mele au început sa se rezolve. De aceasta data, Sfantutului meu i s-au alăturat Sfântul Mina, Sfântul Apostol Iuda Tadeu și Măicuța Sfântă, cărora le mulțumesc cu smerenie pentru ajutor și pentru liniștea interioară pe care o am acum.
In ultimele 2 săptămâni, de fiecăreia data când citeam acatistul Sfântului Efrem îl rugam sa ma ajute sa ii spun soțului ca as vrea sa mergem iar in Grecia, la Nea Makri.
După câteva zile, mi-am luat inima in dinti, iar soțul meu a acceptat pe loc. Acum 3 zile am rezervat biletele de avion și cazarea și pe 7 Mai voi fi din nou acasă la Sfântul meu drag!
Cu mâna pe inima va spun ca mărturiile voastre de pe acest site m-au emoționat și m-au întărit sa îmi îndeplinesc in sfârșit, nenumăratele promisiuni făcute Sfântului Efrem cel Nou ca voi mărturisi ajutorul și minunile sale, care m-au adus pe un drum mai bun!
Slava bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Maicutei Sfinte si tuturor Sfintilor! Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-ma pe mine, păcătoasa!


IOANA (13 februarie | 11:14) – Vreau sa va impartasesc si eu povestea mea si vreau sa fac si eu cunoscute minunile Sfantului Efrem cel Nou, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si bineinteles ajutorul de la Domnul Iisus. Acum 2 ani imi doream sa fiu cu un baiat, care nu-mi impartasea aceleasi sentimente. In trecut el isi sorea sa fie cu mine iar eu nu l-am bagat in seama pana cand s-a saturat si-a renuntat la mine. Cand am vazut ca s-a indepartat atunci am inceput sa am sentimente pentru el dar el nu voia sa mai auda de mine. Am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa imi dea in cale barbatul care imi va fi sot si cu care voi putea sa-mi intemeiez o familie. Ma simteam foarte singura aveam 28 ani si ma gandeam ca este varsta la care trebuie sa am o familie. Incepuse postul Pastelui pe care am reusit sa-l tin tot. Am citit 40 zile Paraclisul Maicii Domnului si am reusit sa ajung si in Grecia la Sfantul Efrem cel Nou. Acolo a fost de vis, ceva ce m-a linistit pe suflet. M-am rugat Sfantului si Maicii Domnului sa imi dea in cale omul cu care voi reusi sa am o familie. Postul a trecut iar a 3-a zi de Pasti baiatul respectiv mi-a spus ca vrea sa incercam. Iar de atunci suntem impreuna si urmeaza sa ne casatorim. L-am rugat pe Dumnezeu sa imi dea un om simplu si sa ne ajute sa mergem pe calea Lui.


DIANA (10 februarie | 00:00) – Ii multumesc Bunului Dumnezeu, Mantuitorului, Maicutei Sfinte si tuturor Sfintilor pentru ca mi-au ascultat inca o data rugaciunea. Spusesem mai jos ca am avut cateva zile in care durerea de cap nu ma lasa. Probabil aerul condiționat era de vina. Durerile au aparut cu o intensitate mai mare, insotita de durere de ochi iar eu m-am rugat lui Dumnezeu si am dormit in cateva nopti cu o mica iconita a Maicii Domnului langa mine. Era icoana Pantanassa, icoana la care m-am rugat vineri, la o bisericuță din Cluj, din Hasdeu-acolo merg cand ma simt lipsita de speranta sau cand simt ca am nevoie de liniste. Acolo sunt si părticele din moastele Sfantului Nectarie. M-am uns cu ulei din candela Sfantului Nectarie si din cea a Sfantului Efrem. Durerea m-a lasat in aceeasi seara iar acum sunt foarte bine. Multumesc Sfinte Nectarie, multumesc Sfinte Efrem, mulțumesc Parinte Arsenie, multumesc Sfanta Xenia, multumesc Sfanta Parascheva. Multumesc Bunului Dumnezeu, Ingerului Pazitor si Maicutei Sfinte pentru tot ce mi-a daruit! Dumnezeu sa va ajute!


VALENTIN (7 februarie | 20:41) –  Doamne ajuta! Asa cum am promis Sfantului Mare Mucenic Mina, dau si eu acum marturie despre minunea sa, despre ajutorul dat. Nu degeaba se zice ca Sfantul este ”grabnic ajutator”.
Ca fiecare dintre noi, am si eu un abonament de telefonie celulara, la una dintre companiile existente pe piata romaneasaca. Pe langa mine alti trei membri ai familiei au acelasi tip de abonament. In luna noiembrie 2019, deoarece se termina perioada de valabilitate a contractului, am fost apelat de un consultant de la compania de telefonie in vederea prelungirii contractului. Am negociat indelung si dupa ce, cu greu, au accedeptat sa reduca din costuri, am decis sa prelungesc acel contract pentru 24 de luni. Drept multumire pentru prelungirea contractului societatea de telefonie oferea un bonus: 3 luni gratuitate la plata abonamentului (ianuarie, februarie si martie 2020). Nu suna rau deloc!
A doua zi, dupa incheierea contractului, am fost apelat de un alt consultant, de data aceasta de o doamna, care, foarte amabila, mi-a multumit pentru reinoirea contractului, m-a felicitat, dupa care din partea companiei mi-a oferit GRATUIT 10 telefoane cu cartela. I-am spus ca nu aveam nevoie si ca familia mea aveau toti telefoane (mai ales ca mi-a spus ca acestea erau dintre cele mai ieftine, cu tastatura). A insistat spunand ca “daca tot sunt gratuite, e pacat sa refuz”. Mi-a spus: “Daruiti-le si dv. pe la prieteni, pe la tara, pe la cei din familie care stiti ca nu au telefon!” Iarasi am refuzat. In cele din urma, am cedat insistentelor si am acceptat sa mi le expedieze acasa. Daca tot erau gratuite?! Peste doua zile am primit coletul cu 10 telefoane. Erau dintre cele de 1 euro, in cutiute sigilate, cu cartele aferente. Am pus coletul in debara si mi-am vazut de treaba.
In luna ianuarie, dupa sarbatori am primit prin posta factura de plata. Stiind ca e prima luna din cele trei de gratuitate, am sunat la consultantul care imi prelungise contractul si i-am explicat ca imi venise factura acasa si nu intelegeam de ce. Nu erau primele 3 luni gratuite?
S-a mitat si mi-a promis ca o sa verifice imediat in baza de date a companiei si o sa-mi comunice rezultatul.
Dupa cateva minute m-a sunat si m-a intrebat daca, ultetior prelungirii contractului pe care l-am semnat impreuna, am mai semnat si alt contract, deoarece apar in baza de date cu un nou contract cu mai multe numere de telefon. I-am spus ca nu. Era absurd. Cum era sa semnez un alt contract, dupa ce semnasem deja un contract in prezenta lui?
Dupa alte cateva apeluri si explicatii am dedus ca cele 10 aparate “oferite gratuit” de companie, aveau atasat si un contract pe o perioada de inca 24 de luni!!!
Asta insemna un cost lunar aproape dublu fata de valoarea vechiului contract.
Am verificat in cutia primita prin posta de la compania de telefonie si am gasit un exemplar al unui contract in care apareau cele 10 numere de telefon si informatiile care se inscriu de regula intr-un astfel de document.
Am dedus ca am fost pacalit, ca informatiile transmise de doamna consultant au fost incomplete, omitandu-se intentionat informatii importante. In psihologia sociala aceasta “manevra” se intalneste sub denumirea de “minciuna prin omisiune”.
Am inceput, asadar, o munca de convingere cu reprezentantii companiei de telefonie, incercand sa-i conving de faptul ca am fost efectiv pacalit. Mi s-a recomandat sa prezint in scris toata situatia si sa o transmit departamentului de reclamatii sa fie analizata. Mi s-a spus ca sanse nu prea erau, atat timp cat mi-am asumat contractul pe 24 de luni, la cele 10 abonamente.
Am decis atunci sa solicit rezilierea, inainte de termen, a tuturor contractelor care mi-au fost “introduse, cu deosebita blandete, pe gat”. Rezilierea inainte de termenul scadent insemna costuri enorme. Mi s-a spus ca pentru fiecare abonament din cel reziliat trebuia sa platesc din start 100 de euro la care se adauga costul abonamentului pe cei doi ani, plus penalizari de intrerupere, inainte de termen, a contractului. Am facut eu un calcul estimativ si a rezultat aprox. 2000 de euro de plata.
Am trimis prin email luni 03 ianuarie 2020 o comunicare prin care le transmiteam decizia mea de a plati, oricat de mare era suma. In aceeasi zi am citit prima data la 12 noaptea Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina.
A doua zi, marti, seara la 12 noaptea am citit din nou Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina.
Miercuri m-am deplasat la Biserica Sf. M.Mc. Mina si m-am rugat la Sfintele Moaste rugandu-l sa ma ajute asa cum stie el. Am introdus si o cerere scrisa in cutia de langa racla Sfantului.
In aceeasi zi, miercuri, la ora 12 noaptea, am citit din nou Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina. Era a 3-a oara cand citeam Acatistul.
Joi 06 ianuarie dimineata, am fost sunat de la compania de telefonie ca acel contract incheiat pentru cele 10 telefoane A FOST ANULAT. N-au mai pretins nici sa le inapoiez telefoanele. Totul s-a intrerupt, s-a curmat brusc!
Doamna care m-a anuntat telefonic decizia companiei, in finalul convorbirii a spus “Doamne ajuta!”
Azi, vineri, m-a sunat din nou sa confirm ca totul este in ordine. Nu m-am putut abtine si i-am spus:
“Draga domnisoara, as fi dorit inca de la prima convorbire sa va transmit ca eram suta la suta incredintat ca nedereptatea se va indrepta, insa daca v-as fi spus asta m-ati fi intrebat pe ce ma bazez.
V-as fi raspuns: Pentru ca nu sunt singur. Am langa mine pe Sfantul Mare Mucenic Mina, care nu a lasat pe nimeni la greu! Cu o singura conditie: Sa te rogi la el cu multa credinta!
Ca sa nu fiu luat in ras, am decis atunci sa nu va spun nimic, insa acum pot.” Domnisoara a spus din nou “Doamne ajuta!”
Nu e nimic de explicat si analizat. Cel care are ochi de vazut sa vada, cel “care are urechi de auzit sa auda”. Pacat ca sunt unii dintre noi care au ochi, dar nu vad, altii au urechi si nu aud.
Dumnezeu sa binecuvanteze pe Bunii Nostri Sfinti!
In veacul vecilor fiti binecuvantati voi Sfinte Ierarhe Nectarie, Sfinte Ierarhe Luca al Crimeii, Sfinte Mare Mucenice Mina, Sfinte Mare Mucenice Efrem, Sfinte Mare Mucenice Gheorghe Purtatorul de biruinta, Sfinte Ioane Gura de Aur, Sfinte Vasile cel Mare, Sfinte Grigorie de Dumenzeu Cuvantatorul, Sfinte Serafime de Sarov, Sfinte Ioan Iacob Hozevitul, Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Paisie Aghioritul, Sfinte Siluan Athonitul si cu toti Sfintii in veci Amin.


VERONICA (6 februarie | 22:20) – Sf. Efrem cel Nou nu se dezminte din a fi foarte grabnic ajutator… Cum aseara a nins viscolit , azi in oras s-a circulat extrem de greu. Iar in seara asta dupa mine a venit varul meu sa ma ia cu masina de la lucru sa ma duca acasa. A intrat pe alee, am urcat in masina si cand sa iesim in drumul principal, rotile au inceput sa patineze caci sub stratul de zapada era formata gheata si nici un chip nu era sa putem iesi. Erau masini parcate de-o parte si de alta a aleii…nici o manevra nu putea fi facuta prea brusc, caci riscam sa avariem vreuna. Atat a apucat varul meu sa-mi spuna…,, de aici nu mai putem iesi”. A sunat un prieten sa vina sa ne tracteze, dar eu, in gand,  am inceput sa ma rog  Mantuitorului, Maicii Domnului si Sf . Efrem cel Nou sa ne ajute,  cum or vrea,  numai sa iesim de acolo…tin sa mentionez faptul ca,  in timp ce ma rugam , ma uitam la iconita Sfantului pe care varul meu o tine la bord. Nici nu am apucat sa imi  termin gandul, ca doi barbati …parca au aparut de nicaieri, din senin…au venit la noi si ne-au ajutat sa iesim din situatia in care ne aflam . Sunt convinsa ca Divinitatea prin intermediul Sf Efrem ni i-a trimis. Multumim,  DOAMNE,  pentru tot ajutorul dat prin sfintii Tai! Asa sa ne asculti ruga si de acum incolo si sa ne vii grabnic in ajutor, IAR NOI SA DAM REPEDE MARTURIE DE MINUNILE TALE SI SLAVA SA ITI ADUCEM!👼


MARIA (4 februarie | 19:14)Bună seara! Mă numesc Maria și aș dori să fac cunoscută minunea pe care a facut-o Sf. NECTARIE cu mine. Anul trecut mă aflam într-o situație destul de dificilă și nu reușeam să îmi găsesc liniștea sufletească deloc, trebuia sa iau o decizie importantă pentru viitorul meu, să continui să merg înainte cu planurile de nuntă sau să rup definitiv relația cu omul de lângă mine (el fiind de altă religie). M-am rugat sfântului cât și altor sfinți să îmi dea un semn să știu că fac alegerea corectă, să știu că e bine ce fac. În una din zile după ce mi-am spus rugăciunea cu lacrimi în ochi, am primit un mesaj în care scria ” o să fie bine” de la o persoana necunoscută… Știu cu siguranță că acele cuvinte erau de la Sfântul Nectarie, cuvinte pe care îmi doream să le aud. Cred cu tărie ca atunci când ne dorim cu adevărat ceva, Dumnezeu îndeplinește, doar că trebuie să ne dorim doar binele.


CĂTĂLINA (4 februarie | 17:04) – Slăvit sa fie Dumnezeu! Nu sunt nici pe departe un creștin adevărat .. însă , de curând l-am descoperit pe Sfântul Efrem. De când am început sa ma rog lui si sa ii citesc acatistul îl simt aproape si simt ca ma asculta . M-a ajutat de fiecare data când i-am cerut ajutorul . Am pierdut odată un lucru important și după ce i-am cerut ajutorul Sfântului, acesta m-a ajutat și am găsit lucrul pierdut . In timpul examenelor il simt lângă mine aproape și acesta îmi luminează mintea. Simt cum Sfântul Efrem ma ajuta sa fiu mai aproape de omul drag sufletului meu. Nu stiu cum sa explic, dar de când ma rog Sfantului am reușit sa întăresc relația cu omul drag și stiu ca intr-o zi o sa îmi îndeplinească visul! Slăvit sa fii, Sfinte Efrem și roagă-te pentru noi nevrednicii și păcătoșii … și, îți multumesc pentru tot!


ANDREEA (4 februarie | 00:12) – Vreau sa dau si eu marturie pentru ajutorul primit de la Sf Mina (folositor in pagube). Acum 3 zile mi s-a stricat centrala, slabe sanse sa se mai repare in conditiile in care exact asa a facut si anul trecut si nu si-a mai revenit pana nu au venit persoane specializate pe domeniu. Urma weekendul si noi nu aveam nici apa calda, nici caldura. Am citit acastistul Sf Mina si l-am rugat sa ne ajute el. Ce credeti? In prima zi si-a revenit insa scotea un zgomot ciudat. Iar acum dupa 3 zile zici ca nici nu a avut vreo problema. Mare este puterea lui Dumnezeu. Ce e rau ca suntem slabi in credinta si vrem ca totul sa se intample atunci pe loc! Doamna ajuta!


IONELA (3 februarie | 21:15) – Dumnezeu nu ne lasa la greu. Trebuia să plătim la inceput de luna chiria, dar nu aveam toti banii, ma rugam Sf Nicolae, în primul rând, Sf Nectarie si Sf Efrem, Sf Mina si Maicii Domnului și ca prin minune ne intrase niste bani pt băiat la care nici nu ne gândeam. Am crezut ca o dată cu terrminarea anului nu ne vor mai da dar ieri sotul a vrut sa scoata de pe card o suma mica si asa a descoperit ca ne.au intrat. Am plătit bucuroși chiria. Luna asta vom boteza un băiețel si avem mai multe cheltuieli, Doamne ajuta sa ne putem descurca. Multumesc tuturor sfinților!


anonim (3 februarie | 11:27) – Doresc sa dau multumire la Sf. Spiridon. M-am trezit noaptea la ora 3 cu o stare de mare rau din senin, cu dureri puternice de abdomen, incit abia am putut sa ma ridic din pat. Rugandu-ma la Sf. Spiridon mi s-au alinat treptat durerile si mi-am revenit, mi-am putut face un ceai – dimineata deja am fost bine. Deasemenea doresc sa multumesc Maicii Domnului si Sf. Efrem, care de nenumarate ori m-au ajutat in situatii dificile. Bunul Dumnezeu sa va ajute!


DIANA (2 februarie | 17:36) – Cu ajutorul lui Dumnezeu mi-a trecut durerea de cap care nu-mi dadea pace de cateva zile. Nu ii stiam cauza, ma gandeam ca e de la ochi sau de la curent, ori alte cauze. Am o carticica luata de la Manastirea Prislop cu rugaciuni in fata icoanelor facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Am citit doua dintre ele: rugaciune la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev si rugaciune la icoana Maicii Domnului de la Vladimir, icoane pe care le am in casa. Am citit Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutatoarea si…precum citisem ca 12 inchinaciuni la Maica Domnului fac minuni, am facut si eu. Dimineata m-am trezit fara durere de cap, am mers la Sfânta Biserica si acum sunt bine. Multumesc Doamne, multumesc Maicii Sfinte, multumesc Sfintilor dragi, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nicolae, Sfantului Mina, Sfantului Pantelimon, Sfintei Xenia, Sfintei Parascheva, Parintelui Arsenie si tuturor sfintilor! Dumnezeu sa va ajute!


IONELA (31 ianuarie | 22:05) – Incep ca de fiecare data prin a multumi Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie, Maicii Domnului la care m-am rugat aseara cand mi-a zis soțul ca i s-a stricat generatorul din nou la munca si ca nu poate munci. Suntem într-o perioadă dificilă plus ca vom avea si alte cheltuieli in luna februarie iar daca trebuia sa cumpere altul asa cum initial a zis ar fi fost si mai greu. M-am rugat sa ne ajute si sa nu trebuiască să cumpere altul. A plecat soțul la magazinul de unde il cumpărase pentru a-l lăsa în garanție unde săptămâna trecută i-au zis ca va dura o săptămână în care el nu putea sa stea inchis tinand cont ca avem nevoie de bani, dar minunea a fost ca azi era un alt angajat care i-a schimbat generatorul cu altul nou. Asa ca nu a mai trebuit să aștepte atât si nici sa cumpere altul mai ieftin ca sa poate tina deschis. Eu asa m-am rugat sa ne ajute sa nu trebuiască să cumpere altul cum zicea soțul si chiar asa a fost. Slavă Domnului pentru Sfinții Lui. Amin


DIANA (31 ianuarie | 21:18) –  Am promis ca de indata ce imi trece durerea groaznica de cap, voi marturisi. Faceam sport si m-a luat o durere de cap insuportabila. M-am speriat si am inceput sa ma rog lui Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfantului Efrem, Sfantului Pantelimon, Părintelui Arsenie Boca, Sfintilor doctori fara de arginti Cosma, Damian, Chir si Ioan si m-am dat cu mir si ulei de la Sfântul Nectarie. Acum durerea trece usor si ma simt mai bine. Multumesc lui Dumnezeu, Maicutei si Sfintilor pentru aceasta minune. Dumnezeu sa va ajute!


FELICIA (29 ianuarie | 23:44) – Si eu vreau sa mărturisesc minunea pe care a facut-o Maica Domnului prin sfanta sa icoana de la Mănăstirea Neamț. Eram nedumerită în alegerea unui loc de munca,eu trebuia sa ma întorc la munca pe un post unde nu eram bine primită. Insă Maica Domnului nu m-a lăsat ci mi-a oferit o altă alternativă si acum am un loc de munca bun ,cu un colectiv bun. Tot acolo m-am rugat si ca mamei sa-i iasă tomografia bine, si rezultatele au bune.Multumesc Maicii Domnului,Sfântului Paisie de la Neamt,Sfinților Luca al Crimeei,Sfântului Nectarie de la Eghina,al căror Paraclis l-am citit mereu. Rugati-va Maicii Domnului ca ea este bună si nu lasa pe nimeni.Dumnezeu sa fie binecuvântat intru toti sfintii Sai!!


DIANA (29 ianuarie | 21:58) – Vin si eu cu o marturisire, una din multele minuni pe care Dumnezeu mi-a ingaduit sa la traiesc. Imi aparuse un punctulet de grasime pe pleoapa, intr-o zona vascularizata, care nu dispare decat printr-o interventie. Nu ma deranja exagerat, il simteam doar cand imi atingeam pleoapa. Intr-o zi ma gandeam sa ma dau cu ulei de la Sfântul Nectarie, poate va disparea insa, recunosc, in acelasi timp ma gandeam ca pot sa trăiesc cu el, nu trebuia sa exagerez. Asa ca, m-am dat la o distanta de cateva zile din nou cu ulei si peste alte cateva zile, am pus mana si simtisem ca se uscase. Acum a dispărut complet! Vreau sa spun ca si putina rugaciune este ascultata!
Mai vreau sa spun ca ieri, la Sfântul Maslu, am simtit ca mi se usureaza sufletul. Chiar inainte sa intru in biserica, ma rugasem lui Dumnezeu sa imi ia greutatea de pe suflet si sa pot ierta intrucat am suferit dupa cineva iar acel sentiment era prea apasator. Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfintului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Ignatie, Sfantului Nicolae, Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, Părintelui Arsenie. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea sanatate!


AMALIA (29 ianuarie | 09:16) – Mulțumesc din suflet Maicii Domnului, Sf. Mina, Sf. Nectarie pentru ajutorul dat în găsirea actelor pe care le căutam . Doamne ajută pe toți care sunt în nevoie și cer sprijinul Tău.


CORINA (28 ianuarie | 12:13) – Mi-am pierdut credinta…poate ca am recapata-o. O perioada grea, de sanatate. Poate ca este intoarcerea catre credinta. M-am rugat…stiti, cand omul ajunge intr-o situatie grea, se intoarce…catre Dumnezeu si toti sfintii. M-am intors cu fata catre Dumnezeu, Maica Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Sf Mina, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, Sf.Cosma si Damian….asa e omul, cand de greu, revine la normal. Am trecut printr-un moment dificil , un stres, la un pas de o interventie chirurgicala. M-am rugat, am avut in minte credinta, totul s-a normalizat. Am promis ca voi da marturie minunii…nu stiu , daca e „mana” si indurarea unui singur sfant ori toti au conlucrat. Cert e ca sunt bine…si incerc sa nu am indoieli. M-am indoit, eram in teama si dezbadejde… Slava tie, Doamne, Maicuta si toti sfintii ! Multumesc!


DIANA (27 ianuarie | 23:13) – Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat in aceasta viata, pentru bunatatea si binecuvantarile primite! Multumesc Maicii Domnului pentru ajutorul grabnic si pentru alinare! Multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Părintelui Arsenie Boca, Sfantului Ghelasie, Sfantului Ioan Rusul, Părintelui Ilie Lacatusul , Sfantului Pantelimon caruia m-am rugat saptamana trecuta cand simteam ca respir greoi si adormind cu iconita Sa pe piept, a doua zi am fost bine, mulțumesc Sintei Xenia si Sfintei Parascheva! Mulțumesc Ingerului Pazitor! Dumnezeu sa va ajute!


HR (27 ianuarie | 02:37) – În familia noastră Sfântul Efrem cel Nou și-a arătat de nenumărate ori simțită milostivirea și iubirea. Iar din iubire reciprocă și eu, Sfinte Efrem, mărturisesc și altora despre nopțile nedormite de lacrimi pe care le-am avut și pe care tu mi le-ai alinat.
M-am pregătit aproximativ un an de zile pentru examenul de rezidențiat pentru a putea deveni medic. E un examen foarte greu și îmi doream nespus demult să prind o specializare dragă mie, dar pentru care trebuia să iau un punctaj foarte mare, deci presiunea era și ea dublă. M-am rugat mult Maicii Domnului, Sfântului Efrem si Sfântului Arsenie, cu mare înflăcărare și credință în puterea lor nemărginită.
După ziua examenului am aflat nota; era una satisfăcătoare, dar șansele de a lua ceea ce îmi doream erau destul de mici cu nota aceea. După doua săptămâni apăsătoare de așteptare a venit si ziua aflării verdictului. Am pornit de acasă foarte liniștită și cu pace în suflet, fiind conștientă că deși am muncit mult și visam nespus să pot sa devin ce medic îmi doream eu, până la urma era doar un lucru lumesc.
Așteptarea a fost lunga, luni întregi de rugăciune, plâns și învățat, dar da, minunea Sfântului Efrem pentru mine a venit. Am prins ceea ce mi-am dorit, sunt un medic rezident fericit și scriu aceste rânduri cu zâmbetul pe buze si inima săltându-mi de fiecare dată de bucurie când mă gândesc de ce minune am avut parte.
Te slăvesc Doamne din toată inima pentru că mijlocești pentru noi prin marii sfinți și ne dăruiești după voia Ta ceea ce consideri că ne sunt trebuincioase nouă sau semenilor noștri!


GAB (24 ianuarie) – Multumesc bunului Dumnezeu, Sf. Fecioare Maria, Sf. Efrem cel Nou, Sf Mina si Sf. Nectarie si tuturor sfinților pentru că mă ajută să depășeasc depresia în care mă aflu. De2 luni mă confrunt cu o mare problemă judiciară. Sper ca Marele Dumnezeu mă va ajuta în această mare problemă.


GABI (23 ianuarie) – Le mulțumesc Sfinților mei dragi (Sfântul Mina, Sfântul Efrem cel Nou și Sfinții Petru și Fevronia) pentru mijlocirea înaintea lui Dumnezeu și pentru că se îndură de mine și de familia mea când suntem în necaz. Dintre exemple, Sfântul Mina m-a ajutat când am uitat geamul deschis acasă și a început o ploaie puternică încât te udai până la piele. M-am rugat Bunului Mina și când am ajuns acasă nu era niciun strop de apă în balcon. A mai fost un caz când hota de la bucătărie nu mai pornea defel și după ce m-am rugat Sfântului Mina și Sfântului Efrem și-a revenit. Sau nu mai găseam anumite lucruri și iarăși Sfinții s-au îndurat de mine. Le mulțumesc mult și Sfinților Petru și Fevronia pentru că m-am căsătorit anul trecut și îmi sunt alături în provocările ce țin de liniștea și înțelegerea din familie. Doamne ajută!


ANTONIA (23 ianuarie) – Sf. Nectarie, un sfânt unic și drag. L-a ajutat pe tatăl meu sa se însănătoșească. Datorita lui am luat examenele cu note mari, datorita lui tatăl meu, familia mea e sănătoasă. Îi mulțumesc in fiecare clipa pentru tot, lui și Puterilor Cerești!


anonim (22 ianuarie) – Mulțumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Sf. Paraschiva, Sf Împărați Constantin și Elena, Sf. Ier. Luca al Crimeii, Sf. Ier. Spiridon, Sf. Mc. Pantelimon, Sf. M.Mc. Mina, Sf. M.Mc. Gheorghe, Sf. Ecaterina, Sf. Ier. Nicolae, Sf. Antonie cel Mare, Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Mc. Brâncoveni, Sf Ștefan cel Mare, Sf. Arsenie Boca, Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Xenia, Sf. Ioan Rusul, îngerului păzitor și tuturor sfinților.. S-u întâmplat foarte multe minuni cu mine. Telefon meu personal s-a stricat, dar rugându-ma la Sf Efrem cel Nou, sfantul l-a reparat după doua luni atunci când aveam nevoie urgenta de el, în acest timp folosindu-ma de telefonul de serviciu. Datorita stresului foarte mare de la serviciu, m-am îmbolnăvit grav suferind multe accidente vasculare, tahicardie și multe alte complicații și doar prin rugăciune încă sunt în viata, dar nu m-am recuperat și sper ca Dumnezeu va face o minune și îmi va reda sănătatea. De multe ori am fost salvata de la moarte. De doua săptămâni sufăr de insomnie și ma simt epuizata, ba chiar mi-am stricat programul de somn și nu pot sa dorm noaptea, ci doar ziua câteva ore.. Ieri doar prin multă rugăciune am reușit sa adorm. Doar Dumnezeu și Maica Domnului ma țin în viata.. Am primit o suma de bani frumoasa chiar nu ma așteptam la asta. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și sper ca într-o zi sa îmi redea sanatatea.


IRINA (21 ianuarie) – Simt nevoia sa ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru minunea facuta. Am ajuns la spital cu vederea pierduta la un ochi si eram foarte speriata, medicii spuneau ca este posibil nevoie de operatie. Cat am stat internata la spital m-am rugat la Dumnezeu, la Maicuta Domnului, Mantuitorul nostru, Sfantul Dumitru, Sfanta Parascheva si toti sfintii care imi veneau aminte. Bunul Dumnezeu m-a auzit si m-a vindecat , am facut tratament si am scapat de operatie. Amin!


GABRIELA (20 ianuarie) – Mare este Dumnezeu! Pentru al treilea nostru copil cu colici încă la 7 luni, Eva Anastasia, am facut urmatoarele rugaciuni cu binecuvântarea părintelui duhovnic: Paraclisul Maicii Domnului și acatistul sfintei Parascheva. Am dat si pomelnic pentru 40 de zile la manastirea Plumbuita pentru a fi pomenita zilnic micuta la Sfanta Liturghie impreuna cu intreaga familie. După cele 40 de zile fiica noastra deodată a început să se simtă din ce in ce mai bine. Slăvit sa fie Domnul! Ii multumim lui Dumnezeu ca s-a milostivit de ea!


IONELA (20 ianuarie) – Vreau sa aduc multumire Sfântului Efrem cel Nou ca dupa rugăciunea citită pentru înțelegerea dintre soți, am început să ne găsim liniștea, a fost o perioadă cam agitată, parca nu ne mai suportam, existau discuții din nimic. O recomand tuturor. Multumesc si Sfântului Nectarie, ieri vroiam să-mi adorm copilul, dar nu reușeam pt ca imi venea mereu sa tusesc, m-am rugat si tusea a încetat. Astazi trebuia sa cerem o informatie, programul de lucru se terminase, dat totusi am reusit sa aflam cu ajutorul Sfantului. Ma rog mereu cand am ceva de facut, le vorbesc si ei ma asculta. Tatăl meu s-a lăsat de băut dupa ce m-am rugat pentru el, puternică este rugaciunea, deși eu nu sunt capabilă să zic rugăciunile din carti cu atentie, am mintea imprastiata, ma grăbesc, e mai bine cu cuvintele mele. Slava Domnului pentru toate.


DIANA (18 ianuarie) – Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva, Parintelui Arsenie Boca, Ingerului Pazitor! Am scapat de o durere sâcâitoare de cap in urma unei lovituri usoare, dupa ce m-am rugat si am citit Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului. Dumnezeu sa va ajute!


anonim (16 ianuarie) – Doamne ajuta! Multumesc bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sfantului Mina, pentru tot ajutorul dat. Minunile lor in familia mea sunt multe, dar faptul ca astazi sunt in viata este o minune. Cu mana pe suflet va spun sa aveti credinta, sa nu deznadajduiti, sa aveti multa rabdare ca rugaciunile si rugamintile fiecaruia sunt ascultate. Ca nu se intampla” minunea” peste o zi-doua, 40 de zile, nu trebuie sa credem ca nu ne-au fost ascultate rugaciunile. Toate rezolvarile sunt date de EI si cand trebuie.


anonim (16 ianuarie) – As dori sa las marturie de ajutorul pe care l-am primit de la Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu in anul 2015, un an destul de difícil la nivel personal. Din primul moment in care am citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, l-am simtit ca un colac de salvare al starii mele personale in acel moment, si am prins mare drag in a citi acest acatist. Trebuie sa mentionez ca in acel moment cererile mele catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu erau legate strict de situatia mea personala, care pot spune ca se ameliora cu cat citeam Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, dar nu obtineam pe deplin cererea pe care o facusem. In schimb situatia mea profesionala se imbunatatea cu fiecare zi care trecea citind acatistul. In ziua de astazi trebuie sa-i multumesc Prea Sfintei Nascatoarei de Dumnezeu pentru ca s-a facut voia lui Dumnezeu si nu a mea, adica am primit mai mult ceea ce aveam nevoie in acel moment si nu ceea ce eu ceream in rugaciune. Lucrurile in viata nu trebuie analizate in momentul in care se petrec ca sa le poti intelege, ci dupa un anumit timp cand iti dai seama ca daca voia ta nu este aceeasi cu voia lui Dumnezeu, chiar daca nu primesti ceea ce tu ceri, vei primi fara indoiala ceea ce iti trebuie. Mantuitorul nostru Iisus Hristos si Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu stiu de ce avem nevoie.
In ziua de azi, cand simt ca ma apasa vreo greutate cu mare drag citesc Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, pentru ca stiu ca ajutorul nu va intarzia sa apara.
Sa ne comunicam zilnic cu Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu sfintii care negresit ne asculta, sa nu pierdem nadejdea si credinta in Domnul nostru Iisus Hristos!


anonim (15 ianuarie) – Mulțumesc Sf. Ioan Rusul ocrotitorul familiei și in special al fetei mele, care o ajută mereu în problemele ei de sănătate. Și aseară a avut dureri groaznice de burtă, era în perioadă, m-am rugat sfântului, iar azi dimineața mi-a spus fata, că a fost mai bine. Doamne și Măicuță Sfântă, vă mulțumesc pentru toate milele voastre și pentru tot ajutorul dat mie, o păcătoasă. Rugați -vă și aveți răbdare. Amin.


anonim (13 ianuarie) – Doamne ajuta! De cinci zile am avut o durere groaznica de spate si picior, am facut injectii si nu mi trecea deloc era din ce in ce mai rau si cum am familia cam numeroasa ma gindeam ce pot face, treburile case i cum le fac… Cu putin timp de a scrie aceasta marturie va spun sincer m am gindit poate sfintul meu drag Efrem cel Nou ma ajuta sa mi ia durerea, iar eu o sa scriu imediat marturia. Dupa 3 secunde nu m-a mai durut nimic, va spun sincer ca nu ma mai doare nimic, nici nu mi vine sa cred ca ma pot misca, ca sfintul m-a ajutat imediat. Numai sfintii pot face minuni, ma repet in 3 secunde dupa durerile groaznice nu ma mai doare nimic. Multumesc sfintului Efrem, bunului Dumnezeu și Maicii Domnului. Aveti nadejde ca tot ce se intimpla in viata noastra totul e de la Dumnezeu, ne ajuta sa fim mai puternici prin necazuri, important e sa cerem ajutorul sì sa nu deznadajduim pt ca e linga noi tot timpul. Doamne ajuta la toti romanii de pretutindeni!


anonim (12 ianuarie) – Buna seara! Sfantul Mare Mucenic Efrem mi-a ascultat si mie rugaciunile. Dupa o perioada trista din viata mea: despartire subita de prietenul meu, dureri de spate in timpul noptii, tensiune musculara, obosela la locul de munca, simtind doar deznadejde, disperare, tristete, stres, nemaivazand luminita de la capatul tunelului, am inceput sa caut pe internet diverse marturii povestite de oameni obisnuiti despre impacare, intoarcerea persoanei iubite…. In orice caz, o urma de speranta.
Intr-un final, ajung pe acest site si citind multele minuni pe care sfintii le-au facut in acest sens, am inceput sa ma intaresc in credinta si mi-am propus sa citesc si eu rugaciuni, acatiste, psalmi.
Marturisesc ca sunt o persoana credincioasa, dar fara sa exagerez, si ca atunci cand am avut probleme, m-am indreptat spre divinitate, cerand ajutorul Domnului Iisus, a Maicii Domnului si a sfintilor. Si de cele mai multe ori, rugile nu au ramas fara raspuns.
De data aceasta, vazand ca multa lume are evlavie la Sfantul Efrem cel Nou si vazand cate minuni a facut, m-am „lipit” de acest sfant si am inceput sa ii citesc acatistul, sa vorbesc cu el ca si cand i-as fi vorbit unui prieten, care ma accepta asa cum sunt, care nu ma critica si care incearca sa ma ajute. Recunosc, ca de multe ori, am cazut in deznadejde vazand ca nimic nu se intampla in sensul dorit de mine. Niciun semn, niciun raspuns…totusi nu am abandonat…am avut momente cand ma rugam cu lacrimi, cand simteam ca in viata mea este doar intuneric, aveam nevoie de o urma de speranta si lumina care nu veneau de nicaieri.
Intr-o zi, ascultand pe internet al doilea acatist al sfantului, m-am hotarat sa ii dau mesaj prietenului meu, fiind ziua lui (marturisesc ca nu mai vorbisem de vreo 2 luni jumate) , cu o mare strangere de inima. Mi-era frica ca nu imi va raspunde, ca imi voi pierde si cea mai mica speranta de a lua legatura… Fumam incontinuu si vorbeam cu sfantul… stiam ca fac o greseala fumand, ca este o patima de care nu ma pot lasa… si in disperarea mea, i-am promis sfantului ca ma voi lasa de fumat daca voi relua legatura cu prietenul si daca ne vom impaca. Si minunea s-a produs… am vorbit prin mesaje, seara ne-am intalnit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ne-am inteles bine, mi-a zis ca si lui i-a parut rau de despartire noastra. Intalnirile au durat cateva zile dupa aceea, insa el trece printr-un moment greu din viata sa si mi-a zis ca nu este pregatit pentru o relatie. Bineinteles ca nu a fost placut pentru mine, dar am acceptat, macar m-am linistit sufleteste, nu mai simt acea disperare…mlucrurile in viata mea au inceput sa se aseze, sa ma simt din ce in ce mai bine..
Citesc in continuare acatistul, vizitez manastirea Radu Voda, vorbesc cu sfantul in gand foarte des si sunt sigura ca el stie ce e mai bine pentru mine si ca ma va ajuta in cele din urma.
Mentionez ca am citit si acatistul Maicii Domnului „bucurie neasteptata” si rugaciunea sfantului Iuda Tadeu timp de 9 zile. Multumesc sfantului Efrem si Maicii Domnului pentru bucurie dupa multe momente de tristete profunda, pentru linistea sufleteasca pe care am dobandit-o in urma rugaciunilor si pentru ca am reusit sa ma las de fumat, dupa 10 ani.


DIANA (10 ianuarie) –  Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot, multumesc Maicutei Sfinte, multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem, Sfantului Nicolae, Părintelui Arsenie, Sfantului Pantelimon, Sfantului Ghelasie, Sfintei Parascheva, Sfintei Xenia, tuturor sfintilor si Ingerului Pazitor. Citisem acatistul Sfantului Efrem iar a doua zi am primit o veste foarte buna in legatura cu zona in care voi sta, urmand sa se creeze multe facilitati care erau necesare zonei si in acest mod nu va mai fi nevoie sa ma deplasez in alte zone, apoi ieri am primit marirea salariala mult asteptata. De asemenea azi am avut o problema cu laptopul si aveam nevoie de el iar dupa ce m-am rugat Sfantului Efrem, problema s-a rezolvat. Dumnezeu e bun si ne da totul la momentul potrivit. Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea sanatate!

In timp ce citeam o minune a Sfantului Nectarie relatata mai jos, am simtit mirosul de mir… Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Sfinte, multumesc Sfantului Nectarie! DUMNEZEU SA VA AJUTE!


DEEA (9 ianuarie) – Doamne ajută la toată lumea! Asa cum am promis Sfântului Nectarie, o sa dau si eu mărturie despre ajutorul dat tatalui meu, intr-o situație de urgență, pentru că, așa cum se menționează în Acatistul Sau,”nu trebuie sa tinem lumina sub obroc „, Sfântul fiind prieten celor care dau mărturie despre minunile Sale!! In luna octombrie a anului trecut tatăl meu a fost internat la spitalul municipal intr-o stare de anemie puternică, cu picioarele umflate, urmând ca în zilele urmatoare sa i se administreze perfuzii cu sânge, el pierzând de ceva timp sânge în scaun!! Deoarece la spital i se descoperise o tumora de natură maligna la colon, starea lui fiind rea, am decis să-l transferam la un spital din București! Acolo alte investigații, alte perfuzii, reușind intr-un final sa-l opereze! Operatia in sine a decurs perfect (am uitat sa specific ca eu, de când a fost internat la spitalul municipal si pana la București am citit Acatistul Sfântului Nectarie si cel al Maicii Domnului Panatanassa), s-a refăcut foarte bine, tati fiind uns la operație cu ulei din candela Sfântului Nectarie aproape zilnic (moaștele Sfântului sunt la Catedrala din Urziceni)! Acum e acum! De cand a ieșit din operație si până ieri, am stat cu sufletul la gură, neștiind ce rezultat i-a ieșit la examenul histopatologic! Deși am avut incredere încă de la început în Sfânt și în Maica Domnului, mi s-a arătat că la Dumnezeu orice este posibil, ca orice durere El o poate transforma in bucurie! Rezultatele au fost foarte bune, tumora nefiind canceroasa, tati nu mai are nevoie de citostatice, asa cum i se spuse de la început de către doctor, urmând să ia doar anumite pastile pe cale orală! Chiar si doctorul s-a minunat de asta! Nu se aștepta! Cu adevărat Sfinții sunt lângă noi, în orice moment al vieții! Cuvintele sunt prea mici si prea puține pentru a mulțumi Bunului Dumnezeu, Maicii Sale si Sfântului Nectarie pentru minunea făcută! Știu că nu sunt vrednică de ajutorul sau, sunt o păcătoasă, însă am nevoie de Sfant si in alte probleme, in care sunt sigură că mă va ajuta !Multumesc Sfinte Nectarie! Mulțumesc lui Dumnezeu că ai aparut in viața mea! Sănătate multă va doresc si rugati-va cu credința, Sfântul sau oricare alt Sfânt împreună cu Maica Domnului va vor ajuta! Doamne ajuta!


RALUCA DENISA (6 ianuarie) – Doamne ajută tuturor! Mulțumim că ne puneți la dispoziție această adresă de mail prin care să putem mărturisi tuturor binefacerile și dragostea pe care Dumnezeu o are pentru noi arătată prin sfinții Săi.
Eu l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie de o lună și îi mulțumesc cu inima pentru tot ajutorul dat de atunci.
Sufăr de o boala rea si grea:( si am început sa ma rog Maicii Domnului cu mare speranta deoarece ea m-a mai ajutat inca de 3 ori cand i-am cerut. Dupa citirea Acatistului Bunei Vestiri, acatist dat de preot, mama mea, fiind extrem, extrem de bolnava, a inceput sa se simta bine si sa scapam de stresul cauzat de o lista interminabila de boli de care sufera. A doua oara pentru o raceala a mamei m-am rugat, medicul de inima spunadu-ne ca orice mica raceala o sa o puna jos, ea fiind internata cu pneumonie mare. Au trecut ani de atunci. A treia oara am cerut sa ma ajute sa imi gasesc un nou loc de munca. In a 40-a zi mi-a sunat telefonul si dna de la celalalt capat al firului mi-a oferit exact locul de munca dorit si Maica Domnului a avut si grija de mine acolo fiind incepatoare in domeniu. ♡
Acum insa situatia este mai grea… cred ca indepartandu-ma de biserica, de fapte bune, de Dumnezeu, netinandu-mi promisiunile facute Maicii Domnului, aceasta incercare imi este data ca sansa a intoarcerii mele, sansa de a cauta calea mantuirii. Dupa 40 de zile de acatist, Maica Domnului mi l-a scos in cale pe Sf. Nectarie. Acesta a fost ajutorul ei desi eu nu meritam acest lucru pentru pacatele mele. 🙁 Am inceput sa citesc despre viata Sf. Nectarie, sa citesc minuni, sa il simt tot mai aproape de mine. Am inceput sa ma rog lui si gandul de la boala a inceput sa dispara si sa ma lase sa ma bucur tot mai mult de copilasii mei. Neputand merge la manastirea din Bucuresti pentru a ma inchina la moastele sfantului, am cerut putin ulei sfintit pe internet si nici nu credeam ca voi reusi in decurs de o saptamana sa il si am in casa. Multumesc pe aceasta cale la Marisoiu Cristina si Pop Claudia ca m-au ajutat. In a doua saptamana stand in genunchi si rugandu-ma, a aparut langa mine! Sfantul Nectarie a venit langa mine incat oarecum m-am si temut. L-am vazut in fata mea dupa care a venit chiar langa mine incat imi era frica sa deschid ochii, mi-a fost chiar frica de el.:( Iarta-ma, Sfinte Nectarie pentru necredinta mea si multumesc ca mi te-ai arata mie, pacatoasa! Vine, exista, este, lucreaza, ne iubeste!!! Eu nu aveam in casa o icoana si nici acatist. Le-am cumparat si tot umblam cu icoana prin casa negasindu-i un loc si ma rugam pe unde apucam la ea, oarecum sa nu ma vada sotul meu ca el e mai necredincios si parca nu voiam neaparat sa stie. A inceput, totusi sa se obisnuiasca pentru ca nu am ascuns-o, m-a mai si surprins rugandu-ma. In zilele trecute era pusa pe canapeaua din living si mergand dimineata cu copiii acolo sa ii pregatesc pentru micul dejun, m-am apropiat si am pus pe unul din copii in leaganul de pe canapea exact unde era si icoana. Efectiv, am crezut ca sunt in biserica. Un miros de mir, un miros de tamaie, un miros pur bisericesc era langa icoana Sf. Nectarie, atat de purtata de mine prin toata casa. M-am indepartat ca am crezut ca e ceva obiect, ceva anume lasat si poate nu stiu eu dar m-am apropiat iar de icoana si iar acelasi miros bisericesc, pur, curat, o mireasma inconfundabila. ♡♡♡ Multumesc, Sfinte Nectarie! ♡ Cred ca acolo este locul icoanei. 🙂 Cred ca a vrut sa imi arate unde sa o pun. Diseara o pune sotul meu. Cu greu i-am zis sa o puna ca ma gandeam ca nu o sa fie de acord. Nu prea e dar am insistat ca am vazut ca nici nu ar zice nu.
Tot cautand sa gasesc undeva in apropierea noastra moastele sfantului, momentan neavand posibilitatea de a merge la manastire, am gasit ca ar fi chiar in orasul nostru. Eu greu ies din casa, am o situatia un pic mai dificila cu sotul meu dar pe care o accept cu speranta ca Domnul Dumnezeul meu ma va ajuta… am reusit sa fug de acasa si sa ma indrept catre bisericuta unde am aflat ca ar fi moastele sfantului Nectarie. Desi sunt doar 3 km, tare multe am intampinat pana am ajuns acolo dar am ajuns. Cu emotii mari am intrat in bisrica. Ceva dumnezeiesc e acolo. ♡ Eu mai pacatoasa din fire, m-am bucurat de toata atmosfera aceea dar cautam disperata moastele sfantului. Era 8 seara, era semi-intuneric si mai erau 4 persoane acolo dar nu li se auzea nici macar respiratia. Doar eu ma tot invarteam scartaind podelele sub mine si stricand linistea deplina. In locul unde banuiam ca ar fi moastele era un alt sfant de care mai citisem dar nu prea mult crezand ca se va supara Sf. Nectarie daca ma mai rog si la alti sfinti. 🙂 Mereu am trait cu ideea asta, ca se supara Domnul Iisus daca ma rog sfintilor. Doar cu Sf. Nectarie am zis ca mi l-a trimis Maica Domnului si inseamna ca nu se supara daca ma rog lui. Acasa am fost invatati sa ne rugam doar Maicii Domnului si lui Iisus iar duhovnic sa ma invete sa ma rog, nu am, inca nu stiu exact unde sa caut…:( Am intrebat o persoana de acolo daca moastele Sf. Nectarie sunt scoase catre inchinare doar in anumite zile insa mi-a spus ca mereu sunt acolo doar ca eu am nimerit in ziua sarbatoririi Sf. Efrem cel Nou, in 3 ianuarie, ziua gasirii moastelor sale si de aceea au fost scose catre inchinare. M-am rugat si lui si intorcandu-ma catre casa m-am gandit ca si acesta a fost un semn pentru a ma ruga si Sf. Efrem.
Multumesc Domnului Iisus, Maicii Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Efrem pentru tot sprijinul si pentru toata iubirea. Imi doresc sa am credinta sa ma rog, sa ma rog, sa cred, sa ma rog! Doamne ajuta tuturor!


SIMONA (5 ianuarie) – Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou l-a ajutat si pe fratele meu cu un nou loc de muncă în Franța. Pe data de 3 ianuarie spre seara fratele meu a plecat din România si azi pe data de 5 ianuarie a ajuns în Franța cu bine. Si ieri am mai primit un alt ajutor citindu-i acatistul . Soțul meu a venit de la Market cu cumpărături dar pâine si pempers la fetița nu cumpărase mai aveam câțiva pampersi. Si intrând pe Facebook după ce am terminat acatistul o mămica a postat pe site mămici în Paris ca este la un Market reducere la pempers . Cumperi un bax de pempers si la al doilea bax este 70 % reducere . Aici Sfântul a intervenit căci eu eram suparata pe soțul meu că aruncă cu banii în stânga si dreapta pe ceea ce nu trebuie, o altă minune a fost să mergem la catedrala ortodoxa din Paris crezând că poate voi afla din nou papucelul Sf. Efrem cel Nou cu icoana adusă din Grecia dar nu am avut șansa aceasta. Minunea a fost că am vorbit cu doamna de la pangar să cumpăr alta icoana cu Sf. Efrem cel Nou. Am ales si un paraclis cu Sf. Efrem cel Nou si un calendar pe anul acesta. Soțul meu bani lichizi având numai 20 de euro si doamna le-a lăsat pe toate la 15 euro. Cadoul din partea Sf. Efrem cel Nou pentru noi. Mulțumim Sfinte Mare Mucenice Efrem cel Nou si tuturor Sfinților la care le-am mai citit acatistul din când in când, pentru tot ajutorul primit .


IONELA (5 ianuarie) – Doresc sa multumesc Sf. Efrem cel Nou pentru ajutor, ma durea burta, aveam niste dureri ca si cum ar fi contractii, eu inca mai alaptez, m-am trezit seara si m-am rugat sa ma ajute ca nu puteam nici dormi si am adormit linistita, ma mai durea putin a doua zi, apoi au trecut. Multumesc si Sf Mina ca ne ajută, suntem intr-o perioadă mai dificilă, ma rog sa ii vina soțului clienti sa faca vanzare si cu ajutorul lui vin. Slava Domnului pentru toate. Amin. Multumim ca finutul s-a născut cu bine.


‘o păcătoasă’ (4 ianuarie) – Am trecut acum câțiva ani printr-o perioada foarte grea. Nu-mi gaseam de munca indiferent cate CV-uri aplicam, fie ce gaseam era inacceptabil din multe puncte de vedere, si credeti-ma ca am tolerat multe!

Copilul era mic si nevoile erau multe. Si pe deasupra era si foarte bolnavicios. Pe langa asta eram separata de soț care mă ameninta ca îmi ia copilul. Stateam la mama cu care nu ma intelegeam foarte bine, deoarece cred ca suferea mult cand vedea cum am ajuns. Ea imi spusese ca nu ma potrivesc cu sotul, inainte sa ma casatoresc. Si a avut dreptate!

Pe toate planurile imi era rau !!! Cazusem in depresie si pentru mine fiecare zi era un chin. Începeam ziua cu spaima, gandindu-ma ca iar mi se va intampla ceva rau. Acum stiu ca era si o consecinta a ceea ce manifestam eu. Pentru ca, va spun, sunt o persoana foarte educata si daca cineva ma raneste, imi face ceva rau, eu din rusine NU reactionez, dar in gandul meu îi doresc sa i se intample ceva foarte rau. Adica nemanifestandu-mi in exterior nemultumirile acestea se acumulau si cand mi se facea o nedreptate, trairile mele interioare erau printre cele mai rele. Ma straduiam SA NU RANESC PE NIMENI, dar unii oameni se comportau foarte rau si cu altii si cu mine.. eu îi uram pe acesti veninosi.. si sufletul mi se umplea si mie de ură. Daca cineva m-ar fi vazut binevoitoare ar fi spus ca in sufletul meu nu exista asa ceva..o ba da si inca cată era. Dar culmea ma comportam foarte frumos cu cei care-mi faceau rau.

Deci cum va spuneam, uram oamenii nedrepti si rai !! Uram starea mea: lipsa serviciului, copilul mereu bolnavior, neintelegeri cu sotul si mama..începusem sa ma simt rau.. pe langa depresie, incepusem sa vomit. Acum cred ca eram cu adevarat aproape de moarte.

Intr-o astfel de stare eram cand am inceput sa ma rog cu disperare. Mama nici macar nu stia ca imi dadusem demisia de la un anumit loc de munca (unde ceva mi se parea extrem de nedrept si am preferat sa plec invocand diverse motive decat sa stau sa ma cert cu ei). Asa ca in fiecare dimineata plecam de acasa ca si cand ma duceam la servici dar eu ma duceam si ma rugam. Aproape toata ziua citeam o rugaciune scurta catre Maica Domnului si rugaciunile incepatoare, apoi am aflat unde se gaseste mormantul parintelui Vasile Patrascu (care a patimit mult în închisorile comuniste). Dupa mine dansul este un sfant ! Mi-am facut curaj si am ajuns la mormantul dânsului si cand am ajuns acolo, dupa ce am aprins lumanari, nu-mi venea sa plec asa repede fara sa-i spun pasul. Asa ca m-am asezat pe o banca din curtea bisericii si efectiv îi vorbeam cu glas soptit ceea ce patimeam. În acea zi (nici macar nu ajunsesem acasa) am fost sunata de cineva sa ma duc la un interviu ! Chiar a fost o mare minune, pentru ca desi depuneam CV-uri de multa vreme, NIMENI NU MĂ SUNASE!
A doua zi eram acolo, si am obtinut locul acela de munca. Nu era perfect dar era! Si in fiecare zi in care faceam naveta (timp de o ora jumatate dus si tot atat intors!) citeam rugaciuni: catre Maica Domnului, fie catre Sfintii Închisorilor. Uneori acatistul parintelui Ilie Lacatusu, sau al parintelui Arsenie Boca (desi nu era canonizat).
Si vreau sa va spun ca pe perioada cat citeam zilnic Acatistul Maicii Domnului Bucuria celor necajiti sau Acoperamantul mi se intamplau mici minuni!
E mult de scris, dar ceea ce cred este ca multe vin ca si consecinta a faptelor noastre, greselilor noastre. La un moment dat vine „plata” si doar cu ajutorul sfintilor, al Maicii Domnului si a domnului Iisus ne putem ridica! E grea Crucea pentru pacatosi, dar alegand calea usoara NU ne va fi mai bine.
Dumnezeu, Maica Domnului si toti sfintii la care m-am rugat (inclusiv parintele Vasile Patrascu) sa ma ierte ca atatia ani nu am marturisit decat unui grup restrans de persoane ajutorul primit !
PS: Când citeam din Canoanele Domnului nostru Iisus Hristos o anumita rugaciune ÎMI VENEAU ÎN MINTE MULTE PACATE de-ale mele pe care eu nu le consideram importante!

Si nu vreau sa-l uit pe Sfantul Nectarie, atat de drag mie si langa racla caruia am SIMTIT CU ADEVARAT CEVA, ca un fior, si mi s-a rezolvat o problema grava cu care ma confruntam de mai bine de zece ani fara rezultat ! Slava lui Dumnezeu si sfintilor sai !


CRISTINA SIMA (3 ianuarie) –  O minune la examenul de rezidențiat

Mulțumesc Domnului si Sfântului Efrem pentru ajutorul acordat în toate, pentru grija și iubirea cu care ne înconjoară și ajutorul oferit la nevoie.

În 2018 am luat o decizie, aceea de a susține examenul de rezidențiat. Eu lucram de aproape 1 an ca și farmacistă și nu credeam că aș putea și să învaț și să lucrez, așa că am decis să îmi dau demisia și să mă apuc de învățat. Făcusem eu un calcul și am socotit că 2 luni și jumătate vor fi suficiente pentru a reuși să învăț din nou toată materia.. Numai că imediat ce am luat concediu am cunoscut pe cineva care m-a dezamăgit foarte repede, în așa fel încât de supărare nu mai puteam să învăț deloc…  Și uite așa a trecut timpul și mai aveam doar 1 lună ca să învăț sute de pagini… dar nu aveam spor mai deloc, mă panicasem foarte tare, eu renunțasem la serviciu pentru un vis.

Am luat decizia să apelez din nou la Sf. Efrem… pentru a îl ruga să îmi limpezească mintea și să pot învăța la capacitate maximă. Sf. Efrem mă ajutase și cu examenele în facultate, și cu licența, știam că nu ma va lăsa singură.  Încetul cu încetul, având un program riguros și cu rugăciune la sfântul  am reușit să trec prin toată materia. În ziua examenului am avut la piept pernuța cu mir de la Sf. Efrem. Am luat un punctaj foarte mare, și nu îmi venea să cred minunea care s-a întâmplat! Îi mulțumesc din suflet sfântului pentru ajutorul acordat, nu aș fi reușit dacă el nu mă ținea de mână la examen… Slavă Domnului pentru toate!

Dacă aveți vreo problemă sau nevoie de ajutor apelați negreșit la Dumnezeu și la mijlocitorii Lui, bunii noștri sfinți. Ei nu ne vor lăsa. Sus să avem inimile!


A. R. (3 ianuarie) – Ii mulțumesc mult bunului Dumnezeu pentru ajutorul primit, prin intermediul Maicii Sale si al Sfinților sai: Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Efrem cel Nou. De câteva zile m-am îmbolnăvit și am nasul înfundat. Atunci când nasul meu este înfundat devin irascibila și nu pot sa fac nimic, nici măcar sa dorm. De obicei nu dorm deloc noaptea în astfel de situații… M-am rugat Sfantului Efrem, i-am citit acatistul pentru întărire și ajutor… După câteva minute nasul s-a desfundat puțin iar eu am putut sa dorm liniștită toată noaptea. Precizez ca ascultam și acatistul Sfantului Nectarie… Ma mir ca am reușit sa dorm toată noaptea si sa suport răceala. Pentru unii poate părea o situație banala, dar pentru mine este un ajutor grabnic! Slava ție, Doamne!


SILVIU (1 ianuarie) – Multumesc din suflet pentru ajutorul primit de fiecare data de la Sf. meu drag Nectarie Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Maicutei Domnului si Domnului Iisus Hristos care mi-au ascultat fiecare rugaminte ajutandu-ma sa trec peste toate incercarile din timpul vietii.


FLORI-LUIGINIA (1 ianuarie) – LA MULȚI ANI! Vă doresc un an binecuvântat tuturor! Este minunat acest site! Vă mulțumim că existați! Mulțumesc din suflet lui Dumnezeu, Dumnezeieștii Preasfintei Treimi și Maicii Domnului cu întreg Soborul ei de Sfinți pentru ajutorul pe care l-am primit și eu și cei din familia mea!Am avut parte de minuni tot timpul , în viața de zi cu zi, în toate domeniile : sănătate și în problemele financiare! Mulțumesc și Sf. Îngeri Păzitori ai noștri, care ne-au vegheat și ne-au păzit în toate căile! Îi rog să ne ierte toate păcatele noastre și să ne izbăvească de toate patimile și neputințele noastre,de lenevirea la rugăciune și să ne ajute să punem început bun, să avem pace și liniște în suflet și în familiile noastre,să păzim Poruncile și să ne dăruiască multă sănătate și bună sporire în toate lucrările și bucurie sfântă!Facă-se Voia Ta întru noi toți!Slavă Tie, Dumnezeu Nostru ,Slavă Ție! Mulțumire pentru toate! Mulțumim Maicii Domnului cu întreg Soborul ei de Sfinți pentru toate! Doamne, ajută!

%d blogeri au apreciat: