CITIŢI ARTICOLUL: Minunea, o abordare teologică ortodoxă (pr. Vasilios Thermos)

Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

mail: doarortodox@yahoo.com

© Copyright: Preluarea textelor complete se face numai cu înştiinţarea admin. DOAR ORTODOX, sau parţial, cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site. Mulţumim pentru înţelegere!

 

S.C.S. (03.01.2015) Doamne Ajuta. Neincetat minunile infaptuite de Sfantul Nectarie, dragilor, intaresc convingerea ca puterea este in credinta si rugaciune. M-am rugat Sfantului, am citit si citesc acatistul.sfintiei sale, si asa cum va marturisieam anterior pe langa tot binele si confortul adus, a infaptuit in noul an dorinta mea cea mai mare, ne-a adus inapoi ca si cuplu, ca si oameni ce se iubesc ca si parinti. Suntem impreuna, deja ne mutam in alta locatie, ne respectam, apreciem si redescoperim impreuna. Multumesc Sfinte Nectarie.


ROXANA (31.12.2014) – Aș vrea sa marturisesc minunile care le-au facut sfintii   carora m-am rugat in pelerinajul in care am fost in luna noiembrie in tara la icoana Maicii Domnului Lidianca (am inconjurat o de 3 ori sub icoana), la moastele Sfantului Necunoscut, la ICOANA Maicii Domnului Pantassa, la moastele Sfantului Ierarh Ghelasie, Sfantului Nectarie, Icoana Maica Domnului Paramythia, Maica Domnului de la Manastirea Brancoveanu – la Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni din biserica mica de pe masuta si la Icoana cea mare din biserica mica, la sfintele moaste din manastirea mare de la Brancoveanu, la moastele sfantului NECTARIE DE LA NOUA MANASTIRE DE LA SINCA VECHE, LA MORMANTUL PRINTELUI TEOFIL – AM SPUS ASA CATRE FIECARE IN PARTE. Fa precum stii tu, dar fa ceva, dezleaga legaturile diavolesti din mine, sa faca ceva in sensul asta ,sa fiu scapata de diavol, de vrajile care mi au fost facute, de problemele de sanatate, vreau sa nu plec fara nici un ajutor de la tine si am simtit un ajutor extraordinar de mare din partea fiecaruia!


S.C.S. (30.12.2014) – Mare este puterea Domnului si mila Sfantului Nectarie.Marturisesc cu bucurie in suflet ca dupa descoperirea Sfantului, dupa apropierea de biserica si citirea cu credinta, zilnic a acatistului, pe langa reusitele, pacea sufleteeasca si binefacerile zilnice, prin puterea si.marinimia Lui Sfantul ne a intregit in.prag de sarbatori.familia.De la lipsa de comunicare, la tinut in brate si petrecut timp in trei, in.familie cu.minunara noastra fata, pana la discutii legate de planuri de viitor, toate datorate lucrarii Sfantului.Adevar zic, prin rugaciune si credinta multe se infaptuiesc. Doamne Ajuta.


GIORGIANA (26.12.2014) – La inceputul postului de Craciun am primit in dar de la o colega icoana Sf. Nectarie si o carte cu minunile sfantului (acatistul il primisem in preajma zilei de 14 octombrie, adus din pelerinaj de la Iasi), inca de cand am primit acatistul mi-am spus ca voi incerca sa il citesc pe tot parcursul postului , pana la Craciun.
Mentionez ca, am reusit sa tin si tot postul , am ajuns la marturisit dupa 15 ani in care nu am gasit niciodata momentul potrivit sa o fac si mai mult decat atat acatistul Sf. Nectarie l-am citit in fiecare zi, pe toata perioada de post.
Desi , nevoile mele sunt multe, marturisesc ca in raport cu anii pierduti prin pustiu, fara un duhovnic si fara o speranta , astazi pot sa spun ca am simtit prezenta Maicii Domnului, a lui Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu si a Sf Nectarie mai mult decat am crezut ca merit sau ca pot avea vreodata.
Am inceput sa citesc si acatistul Sf Efrem cel Nou si ma rog ca rugaciunile mele sa fie ascultate si asa cum am simtit ca sunt ajutata imi doresc ca acest lucru sa dainuiasca vesnic.
Multumesc cerului si celor sfinte ca am gasit calea cea dreapta si imi doresc sa nu ma abat niciodata de la ea.
Doamne ajuta!


ANETA (24.12.2014) – Am promis sfantului Nicolae ca vom face tot posibilul sa mergem laOLYMPUS DIGITAL CAMERA Mira (Turcia) in biserica in care a slujit Bunului Dumnezeu si am reusit ca pe 6 dec sa ajungem acolo. Erau preoti veniti din Grecia si Rusia si tineau slujba in biserica ramasa acum muzeu. Au adus cu ei Sfintele Moaste ale Sfantului Nicolae pe care prin voia lui Dumnezeu le-am atins si noi nevrednicii. Am citit acatistul sfantului Nicolae acolo langa cavoul in care au fost depuse in trecut sfintele sale moaste ,acum ramas aparent gol,sotul meu ,vindecat de cancer, mi-a facut poza cind citeam acatistul, acasa vizualizand pozele am observat silueta sfantului chiar in cavou. Mare este Mila lui Dumnezeu si multe Minuni se savarsesc prin Sfintii Sai!!


CĂTĂLINA (16.12.2014) – Datorită unei prietene dragi l-am cunoscut pe sf. Nectarie. Minunile au început in viața mea de atunci. Ma rog sa pot fi mai buna zi de zi si sa pot aduce pe lume sănătos copilașul pe care m i l-a dat. Doamne ajuta-i pe toți cei aflați in suferințe!


MARIA (14.12.2014) – Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului ca ne trimite pe acesti sfinti minunati in ajutorul nostru, marturisesc ca pe mine m-a ajutat si ma ajuta foare mult sf Nectarie intr-adevar este sfintul care vine in ajutorul celor necajiti. Pe mine m-a ajutat sa ma vindec de o boala, si cel mai mult m-a intarit in credinta, ma rog si citesc acatistul sf NECTARIE aproape zilnic. Multumesc ca mi-a ajutat fata cand nici nu ne asteptam sa-si gaseasca un loc de munca, ma rog in continure sa ne dea liniste si pace sufleteasca sa ne ierte de pacate Bunul DUMNEZEU ca mari sint minunile sale si multe face pt noi pacatosii. Rugati-va sf Nectatie cu credinta si vă va ajuta. Doamne ajuta-ne pe noi pacatosii sa primim sfintele sarbatori cu inima curata. Doamne miluieste-ne si ne ajuta dupa marea mila Ta.

GABI (12.12.2014) – M-am rugat la Sfantul Nectarie si chiar in ziua respectiva s-a indurat de mine. Marturisesc ca citesc zilnic acatistul si imi ajuta in tot. Multe minuni a facut pentru mine si familia mea. Ma rog la Bunul D-zeu sa ne ierte pacatele si sa ne dea si noua un copilas.
Rugati-va cu inima curat si sincer si D-zeu se va indura de voi. Rugaciunile sfintilor sunt mereu ascultate de D-zeu. Maica Domnului se roaga mereu pentru noi.


S.C.S. (07.12.2014) – Doamne Ajuta-ne!
Oameni buni, credinta si rugaciunea sunt lucruri ce trebuie sa ne insoteasca neconditionat. Recunosc ca desi nu sunt necredincios, din graba, comoditate sau influentat de unii sau altii evitam sau tratam cu ironie si dezinteres locasurile de cult, relatia cu divinitatea sau pe cei ce frecventau. Pus in fata unei cumpene, unei drame familiale la care am ajuns datorita egoismului si vanitatii, parasit de femeia ce mi-a fost alaturi 9 ani, si sfasiat de dragostea pentru ea si pentru minunatul nostru copil alaturi de care-mi petrec acum numai weekendurile dupa ce am ratacit in alcool si depresie, mi-am indreptat pasii catre Manastirea Radu Voda, unde l-am intanit pe Dumnezeu si pe Sfantul Nectarie. Adevarat va zic, in afara faptului ca mi-a adus o nesperata liniste sufleteasca, si mi-a schimbat perceptia despre viata, citind zilnic acatistul Sfantului, minuninile si semnele nu au incetat sa apara. S-a reglemantat situatia la servici care era in impas datorita depresiei in care ma afundasem, am renuntat la tutun si alcool (desi nu eram un consumator inrait), am cunoscut o relaxare financiara, mi-am luat o masina ce o doream de mult, situatia cu femeia ce o iubesc si implicit mama copilului este mai destinsa, a revenit la sentimente mai bune, iesim cu fata impreuna, ieri seara a ramas cu noi la domiciliul meu, asta in contextul in care cu doua luni in urma abea vorbeam si sfarseam mereu in certuri, exista o stare de confort, speranta si bine. Ma rog in continuare Sfantului Nectarie, si desi nu am mai ajuns cu aceeasi frecventa aproape zilnica la racla lui, nu trece saptamana sa nu o fac. Citesc Acatistul zilnic si il rog sa ma indrepte, sa scap de pacat si de orgoliu si vanitate, si sa mi aduca familia inapoi. Sfantul nu-si intoarce privirea daca va rugati Lui. Credinta si rugaciunea va alina sufletul si va ajuta. Laudat fie Numele Domnului!

GABRIELA (02.12.2014) – Vreau sa-i multumesc Sf Nectarie pentru ca mi-a vindecat prietena de cancer. Sfintii fac minuni si nu cer mare lucru in schimb. Ei vor doar sa ne rugam bunului Dumnezeu sincer si curat. Tin sa mentionez ca atunci cand m-am rugat, am tinut post.
Rugati-va neincetat pentru ca D-zeu ne asculta pe toti. Nicio rugaciune nu este facuta degeaba. Maica Domnului se roaga pentru noi si cei dragi noua.

BIA (28.11.2014) Ii multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Parintelui Arsenie Boca si Sfantului Efrem in special, pentru ajutorul exceptional ce mi l-a dat la un examen dificil. Am citit Acatistul Sfantului Efrem doar cu o zi inaintea examenului si I-am promis ca daca ma va ajuta si o sa reusesc, o sa il fac cunoscut si altor oameni si o sa trimit un dar la manastirea sa din Grecia. Nu merit si nu am cuvinte indeajuns sa ii multumesc sfantului. Eu am credinta ca el ne este model si ajutor al mantuirii sufletului nostru, chiar daca uneori nu asta este prioritatea noastra. DUMNEZEU sa ne ajute pe toti!

PETRONELA (27.11.2014) – Dupa ce am reusit sa duc sarcina si sa nasc cu bine cu ajutorul Maicii Domnului, a Sfantului Nectarie si al Sfantului Stelian, cand copilul meu a implinit 1 an, am ramas din nou insarcinata. Pe cat de mare mi-a fost bucuria pe atat mi-a fost si tristetea fiindca stiam ca nu-mi voi putea lua copilul in brate (sunt foarte firava si am pierdut o sarcina din aceasta cauza) si ca trebuie sa-l intarc, lucru forte greu, deoarece nu prea vrea sa manance alta mancare si e dependent de san. Mi-am batut foarte mult capul cum sa fac sa-i fie intarcatul mai usor dar nu prea gaseam metode potrivite in cazul meu. Chiar intr-o noapte am incercat sa nu-i mai dau sa suga ca sa-i testez reactia si mi-a facut o criza de plans si a trebuit sa-i dau. Fiind in nedumerire ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute cumva iar ajutorul nu a intarziat sa apara : exact in noaptea care facea trecerea la ziua de praznuire a sfantului, soacra mea a reusit sa-l intarce fara probleme, plansete, temperatura si toate celelalte. Nu a cautat sa suga nici noaptea, nici ziua, si nici in urmataorele zile. Parca a uitat dintr-o data. A fost extrem de usor si faptul ca acest lucru s-a intamplat de ziua sfantului e o dovada clara pentru mine ca el a fost cel mare m-a ajutat. Multumesc sfinte! Deaseamenea cand copilul meu a facut pneumonie si am mers la doctor m-am rugat la sfant sa-mi ajute sa nu ma retina in spital, iar daca imi ajuta voi citi un acatist la el. Ca de obicei mi-a trimis ajutorul sau iar eu cu nevrednicie mi-am facut datoria fata de el. Sper ca in continuare sa imi ajute sa fim cu totii sanatosi cei doi copii, noi parintii si sa rezolv problema cu mancatul pe care o am cu copilul mai mare. AJUTA-MA SFINTE! Amin!

LIVIU SIMION (24.11.2014) – Sf. Nectarie a scapat-o pe sotia mea de o operatie pe creier…… Dupa un diagnostic gresit si dupa un an si jumatate de tratament pentru epilepsie , sotia mea a ajuns tot printr-o minune la spitalul Obregia din Bucuresti fara sa stie nimeni de ce sufera. La un moment dat era suspecta si de botulism. Auzind fara sa vreau de Manastirea Radu Voda si de Sf. Nectarie , m-am hotarat sa merg sa ma rog si eu acolo. Exact in ziua aia i s-a pus si diagnosticul exact si anume “anevrism cerebral” .Cand am ajuns la spital , intr-o zi de vineri, domnul doctor Olteanu mi-a spus ca sunt doua solutii : operatia clasica unde era un risc crescut sa paralizeze toata partea stanga si vocea sau embolizarea care costa undeva la 10000 euro. Am ales varianta cu operatia clasica (neavand banii necesari ) care trebuia facuta a doua zi la ora 9 dimineata. Prima minune a fost ca in acea vineri spre seara am fost sunat la cineva din conducerea unde lucra sotia mea (firma doamnei Sorina Placinta Bucuras ) si mi s-a spus ca va suporta firma cheltuielile necesare embolizarii. Dupa aceasta minune a mai aparut o problema si anume ca soacra mea nu vroia embolizarea ci operatia clasica si trebuia semnatura ei pentu asta (ii era frica ca sotia mea nu mai apuca sa faca acea embolizare pentru ca ,cele necesare interventiei ajungeau in cateva zile si putea crapa anevrismul si rezulta moartea). Stabilisem cu medicul neuro-chirurg ca a doua zi la ora 9 sa ii faca operatia clasica fara ca el sa stie ca intre timp aveam banii necesari pentru embolizare . Toata noaptea m-am rugat la o iconita a Sf Nectarie ca totul sa fie bine si soacra sa nu poata sa ajunga la spital la timp sa semneze. Sambata dimineata , MINUNE ,la scurt timp dupa ce au plecat de acasa soacra-mea impreuna cu o cunostinta , s-a stricat ceva la masina . Au remediat dupa ceva mai mult timp problema si nefiind suficient doar asta in apropiere de Bucuresti au facut si pana . Cand au ajuns era aproape 10 ceasul si pana la urma operatia clasica era anulata. Dupa cateva zile i s-a facut embolizarea , totul a decurs foarte bine si acum la 2 ani cand scriu aceste randuri sotia mea se simte minunat . Multumesc din suflet lui Dumnezeu si Sf. Nectarie .

DONA (23.11.2014) Am ajuns la intelepciunea cand imi dau seama ca fara Dumnezeu nimic nu avem, lucrurile pamantesti sunt trecatoare si iluzorii. Ma rog lui Dumnezeu, dar mai ales Maicii Domnului, Sf. Nectarie , Sf Mina, Sf Arsenie Boca si Sf. Anton. De la fiecare am primit cate un dar, cerut prin rugaciune si promisiuni. Ma rog in continuare pentru sanatatea familiei mele si a mea, a apropiatilor, pentru puterea de a face si noi bine in dorinta de a rasplati cumva darurile primite.
Doamne, nu ne lasa, desi suntem pacatosi.

IOANA (23.11.2014) Cred in Dumnezeu, in Maica Domnului si. in sfinti mult, am simtit ajutorul lor in tot ce am facut. In timpul facultatii de fiecare data cand aveam un examen citeam inainte rugaciunea Sf Anton si imi lumina mintea,am luat toate examenele pt ca invatam dar si Sf ma ajuta,tineam minte tot si gaseam raspuns la orice… Sunt din Iasi, am o mare bucurie ca pot sa merg la Sf Parascheva, va jur ca ea m-a ajutat enorm, am luat permisul de conducere dupa ce m-am rugat la sf. eram asa de linistita nu aveam deloc emotii,m-a ajutat sa intalnesc un baiat minunat care acum este sotul meu, mi-a luminat viata si gandurile Sf Parascheva. sf Mucenic Mina m-a ajutat sa ma descurc cu banii in facultate desi parintii mei nu aveau o situatie buna. Sf Nicolae m-a ajutat pt casatorie. Potirul Nesecat Al Maicii Domnului m-a ajutat ca parintii mei sa nu bea. tatal meu are aceasta patima si de fiecare data cand ma rog ii este rau, acum ma rog la Sf Nectarie sa-mi gasesc un loc de munca.

CARMEN (21.11.2014) – Cei trei sfinti minunati!!! Sf Ioan Rusu, Sf Nectarie si Sf Eferem m-au vindecat in chip minunat dupa o lovitura puternica la nas intr-un accident stupid dar destul de violenta lovitura.Imediat am pus ulei sfant de la candela sf Nectarie a sf Efrem si sf Ioan Rusu pe care abea le primisem de putin timp din Grecia! Durerea puternica a trecut fara sa-mi dau seama, taietura sa cicatrizat ffff repede, nu am ramas cu nici o vanataie si nici semne ar fi trebuit cel puțin o luna sa am semne si vanatai. Am continuat sa pun seara la culcare minunatele uleiuri sfinte…intr-o săptămână abia daca se mai observau mici semne, nu a fost nevoie de nici o intervenție chirurgicala, vindecarea a fost intr-un mod rapid si fara semne “de buna purtare”. Multumesc sfintilor mei dragi ca m-au vindecat atat de repede!!!!! De multe ori am primit ajutorul lor, mai ales al sf Nectarie care mi-a ajutat sa ramân însărcinată dupa ce m-am rugat la racla lui la Manastirea Radu Voda si la scurt timp am aflat ca sunt insarcinata!!!!!! Am nascut un baietel sanatos , care ii poarta si numele , toata sarcina m-am dat pe burtica cu ulei de la candela sfantului. Rugati-va Maicii Domnului, Bunului Dumnezeu si sfintilor pe care Dumnezeu ni i-a trimis ca sa ne intareasca in credință! Mulțumesc pentru toate cate ne dai, Doamne!!!!

AGNES (14.11.2014) Maica Domnului si Sfantul Nectarie mi-au fost alaturi si m-au ajutat sa o nasc la termen si sanatoasa pe iubita mea fetita. Pasii mi-au fost indreptati catre Sfantul dupa ce m-am rugat la Maica Domnului sa ma indrume ce sa fac deoarece am avut hipertensiune in sarcina , cu valori ale tensiunii arteriale mari, greu de tinut sub control chiar daca in ultimele saptamani luam chiar si cate 8 pastile pe zi , plus regim si controale stricte. Eram terorizata ca voi face un puseu de tensiune intr- un moment in care nu as fi avut cum sa ajung in timp util sa nasc, m-am rugat sa Sfantul Nectarie ( care este cunoscut si ca protector al femeilor care isi doresc copii si al mamelor care trebuie sa nasca )sa ne tina in paza si mi-a ascultat rugaciunea. Am fost internata in spital preventiv pentru supraveghere chiar daca mai aveam cam 2 saptamani pana la termen si o stare destul de buna. Chiar in noaptea internarii am facut criza de care imi era teama si dimineata deja imi vedeam comoara ,dupa operatia de urgenta de cezariana. Ca multumire si amintire care sa ramana pe viata i-am pus fetitei numele Anastasia ( dupa Anastasie, numele de copil al Sfantului, nume care inseamna si invierea Domnului). Sfantul Nectarie a avut grija de noi si mi-a dat putere chiar daca nu mai auzisem de el pana in acele momente dificile si imi era si rusine sa cer ajutor pentru ca ,fara sa il cunosc, veneam prima data la moastele lui cu o cerinta atat de mare: sa aiba grija de viata care era in burtica mea . Cu multa recunostinta multumesc Maicii Domnului, maica noastra iubitoare si Sfantului Nectarie .

ANDREEA (12.11.2014) – Vreau doar sa-i multumesc Maicutei Domnului, Sf. Mina, Sf. Nectarie si Parintelui Arsenie Boca pentru ajutorul pe care mi l-au dat pentru gasirea portofelului si cheile de la masina. M-am rugat si desi nu-mi pierdusem speranta, eram disperata. M-am rugat Sf Mina, am citit acatistul, am aprins lumanare la biserica si dupa o saptamana, portofelul s-a ”intors” la mine, cu acte si tot ce aveam in el. Multumesc din suflet, sa nu va indoiti ca le veti gasi daca va veti ruga Sf Mina si celorlati Sfinti.

LOREDANA (10.11.2014) – Vreau si eu sa multumesc Sfântului Nectarie pentru toate minunile pe care le-a înfăptuit intr-un an jumate de când l-am cunoscut. Mărturisesc ca l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie intr-o perioada in care totul imi mergea foarte prost. Mulțumita Sfântului Nectarie încet, încet lucrurile au intrat pe făgasul lor normal. Iti multumesc Sfinte Nectarie ca la nici doua luni de când am început sa ma rog, viitorul meu soț si-a găsit un loc de munca, desi caută de mai bine de un an. O alta minune care ne-a umplut sufletul de bucurie a fost arunci când supărați ca nu ne găsim nași de cununie si rugându-ma Sfântului Nectarie, acesta ne-a ajutat si ne-a dat cei mai minunați nași pe care doi tineri căsătoriți ii pot avea. Mulțumim din tot sufletul Sfântului Nectarie pentru minunea pe care a făcut-o pentru noi. Nu am cuvinte sa pot mulțumii îndeajuns pentru toate lucrurile minunate care mi se întâmpla de când Sfântul Nectarie a intrat in viata mea. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ceea ce faci pentru mine si familia mea.

ROXANA ELENA (21.10.2014) – Buna ziua.Vreau sa marturisesc si eu cat de mult m-a ajutat Sf Fecioara Maria, Sf Cuvioasa Parascheva, Sf Nectarie si bineinteles Sf Efrem cel Nou.Vacanta trecuta am avut cea mai mare nevoie sa ma ajute Bunul Dumnezeu si m-a ajutat prin intermediul rugaciunilor sfintilor Sai. Nu am fost niciodata o persoana foarte credincioasa, dar am fost o persoana cu frica de Dumnezeu mereu. Nu am cuvinte sa i multumesc atat Fecioarei Maria cat si celorlanti sfinti care m-au ajutat chiar daca nu meritam. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns unde am vrut sa ajung. Ma voi ruga in continuare ca Tatal Ceresc sa imi daruiasca sanatate atat mie cat si scumpilor mei parinti, bunicutelor mele, liniste, intelegere in familie.. Rugati-va Lui Dumnezeu, Lui Iisus Hristos, MaicutiI Domnului si tuturor sfintilor.

ANONIM (20.10.2014) – Minuni mi se intampla zilnic. Si nu voi stii niciodata cine a lucrat pentru mine sau ce sfant a mijlocit inaintea lui Dumnezeu.
O sa va povestesc pe scurt situatia urmatoare:
In aceasta primavara, eu si sotul meu am hotarat sa mergem intr-o zi de duminica la mormantul parintelui Arsenie Boca, pe care il indragim foarte mult. El este patronul casei noastre si ii simtim prezenta si ajutorul mereu. Stiam ca in aceeasi dimineata pleacase si fratele meu la plimbare cu motocicleta, motiv pentru care i-am cerut Parintelui sa-l aiba in paza si in acelasi timp sa-l lumineze, sa vina la cunostinta adevarului, sa se intoarca la Dumnezeu (mentionez ca nu este foarte credincios) Sfantul Arsenie, permiteti-mi sa-l numesc asa, a raspuns repede rugaciunilor mele. In dupa-masa zilei respective, fratele meu a suferit un accident cu motocicleta. Aveam sa aflu inspre seara, cand am ajuns acasa. Era la spital. Desi inima mi s-a frant de durere, stiam ca Dumnezeu a lucrat in acest sens. Fratele meu trebuia sa fie pur si simplu trantit la pamant ca sa ceara ajutor, intr-un final, Celui de sus. Nu stiu daca a facut-o. Dar stiu ca Dumnezeu cheama oamenii la El si prin necazuri, atunci cand refuza sa-si asculte constiinta prin care Duhul Sfant mustra. Durerea mi-a fost si mai mare intrucat am fost nevoita a doua zi sa plec in interes de serviciu la Bucuresti, pentru o saptamana. Prin urmare, nu puteam sa fiu alaturi de fratele meu fizic, ci doar prin rugaciune.
Il sunam zilnic. Aflasem ca a avut un accident din care nu multi scapa. Insa, Sfantul Arsenie, impreuna cu Ingerul pazitor, Maica si Tatal Ceresc i-au stat alaturi. A suferit doar, vanatai mari, coaste usor fisurate, gamba imflamata si cel mai grav, datorita socului suferit, unul din plamani i s-a fisurat, desumflandu-i-se aprox 5 cm. A doua zi a suferit o interventie chirurgicala: in plaman i s-a introdus un tub de drenare prin care sa iasa un lichid (nu cunosc date medicale). La cateva zile dupa operatie, medicii au constatat ca fisura plamanului se inchide si ca-i poate fi scoasa sonda.
Bunul Dumnezeu a facut ca hotelul la care am fost cazata, sa fie plasat la 15 minute de mers pe jos, de Manastirea Radu Voda (sector 4), unde se afla moastele Sf Nectarie Taumaturgul, izbavitorul de cancer si alte boli. Nu pot sa descriu ce am simtit in prezenta Sfantului. Oricum, un amestec de bucurie, caldura, smerenie. Tot in aceeasi zona, am intalnit moastele Sf Mucenic Mina, asezate in Biserica Sf Mina Vergu (sector 3). Imi era de ajuns sa stiu ca Dumnezeu m-a trimis la Bucuresti ca sa cer ajutor Sfintilor pentru insanatosirea fratelui meu.
Mai tarziu am aflat ca dupa vreo doua zile de la scoaterea tubului,fratelui meu nu i se inchidea plamanul. In clipa in care am aflat acest lucru, am cazut in genunchi si am citit acatistele Sf Mina si Sf Nectarie. Minunati sfinti! Minunate acatiste! In acea clipa, i-am cunoscut cu adevarat. Din acel moment am simtit evlavie pentru amandoi.
A doua zi (dupa citirea acatistelor) m-am interesat de starea fratelui si aveam sa aflu ca plamanul si-a revenit. Urma sa fie externat in scurt timp. DA! Sfintii iti raspund!
M-am intors acasa. Fratele meu a fost externat. Facea tratament acasa. In cateva zile trebuie sa se intoarca la control. Am mers cu el. Vestea a fost proasta. Trebuia internat din nou pentru o noua operatie. Plamanul s-a miscorat, parea sa aiba si ceva gauri de la traumele suferite pe parcursul anilor. Stiind ca doar la Dumnezeu este scaparea, am fugit la bisericuta studenteasca din Hasdeu, Cluj-Napoca (era chiar in apropierea spitalului), unde se afla papucul Sf Efrem cel Nou de la Nea Makri. Am sarutat papucul, am luat ulei de la candela aprinsa in dreptul icoanei Maicii Domnului si l-am uns pe fratele meu care nu avea convingerea ca Dumnezeu vindeca si prin ungerea cu uleiuri sfintite. Vineri a fost chemat la spital insa el a cerut sa fie internat doar duminica. Medicii au acceptat.
Intre timp, eu si sotul meu, impreuna cu un grup de prieteni am luat decizia de a merge la moastele Sf Parascheva din Iasi. Se intampla sa mergem sambata, inainte cu o zi ca fratele meu sa se interneze. Am cunoscut-o si pe Sfanta Parascheva. Pana atunci ii mentionam doar numele, dar nu simteam nimic pentru ea. In acel moment insa, aflata fata in fata cu ea, am simtit o bucurie, o mangaiere si o senzatie de ‘’intoarcere acasa’’. Am prins un drag de ea… Mare-i puterea lui Dumnezeu! I-am cerut sfintei sa mijloceasca pentru fratele meu, sa nu mai fie operat si sa se faca bine. Am plecat impacata.
A doua zi, fratele meu a fost internat. La analize, soc! Rezultatele ii erau bune. Plamanul a revenit la dimensiunea normala, totul functiona brici. Nu m-am putut abtine. I-am zis fratelui meu sa-i multumeasca Sf Parascheva care a mijlocit pentru el. Nu stiu cat a crezut, ce a facut, daca i-a multumit. Dar nu incapea indoiala: Sfintii Nectarie, Mina, Arsenie, Parascheva, Efrem cel Nou, Maicuta, s-au rugat inaintea Tronului Ceresc pentru fratele meu. Si Dumnezeu s-a milostivit de el. Acum totul este bine..
Dumnezeu sa ne aiba in paza!

Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta, marire Tie! AMIN!

ROXANA (15.10.2014) – vreau sa marturisesc ca sfantul Nectarie ma ajuta intotdeauna cand ii cer ajutorul in foarte multe lucruri,in dezlegare de vraji si dezlegarea blestemelor care mi vin in minte sa le arunc pe mine.m-a ajutat imediat pe moment.e foarte bun si m-a ajutat in multe probleme in care i am cerut ajutorul

LAURA (14.10.2014) – Buna ziua, as dori sa marturisesc faptul ca sunt grav bolnava cu ochii avand atrofiere de nerv optic partiala, sinuzita cronica si o piatra la rinichiul drept, care dupa o consultatie amanuntita facuta de un profesor s-a ajuns la concluzia ca nu poate fi scoasa numai prin operatie .Iar la ochiul stang cu care nu vad deloc am avut o cataracta urata pe el, dar cu ajutorul Maicii Domnului si Sfantului Ierarh Nectarie mi-a disparut piatra la rinichi si cataracta de la ochi, iar fiicei mele care avea gastrita acuta hemoragica, s-a vindecat complet. Eu cu ochiul drept vad in ceata deasa si multulmesc Bunului Dumnezeu ca va pot scrie, pentru ca nici asta nu puteam. Probabil am greseli, dar important e ca pot scrie, datorita Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si in primul rand de la Bunul Dumnezeu.

LAURA (09.10.2014) Vreau sa marturisesc minunea pe care Maica Domnului si sf Efrem au facut-o cu mine anul acesta nu credeam ca voi putea avea copii dar Dumnezeu mi-a ascultat rugile catre sf Efrem si Maica sfanta si acum sunt insarcinata in 6 saptamani cu doi gemeni ii multumesc Domnului si sper sa ma ajute sf Efrem si Maica sf sa duc sarcina cu bine pana la sfarsit.

RADU NICOLAE J. (09.10.2014) –  În luna decembrie 2013 am fost operat de colon, iar in urma analizelor a rezultat ca am cancer in stadiu avansat. In luna februarie 2014, verdictul medicilor a venit ca un ciocan, necrutator: cancerul s-a extins la ficat, la mezenter si plamani astfel ca am fost trecut petratament cu citostatice mai agresiv.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeusi a tuturor sfintilor, la evaluarea medicala din luna mai, situatia se prezenta stabila in sensul ca boala parea ca a stagnat. Apoi la inceputul lunii septembrie, s-a vazut o minune si mai mare a sfintilor: ceea ce de fapt in luna februarie parea o extindere a bolii este de natura necanceroasa!!

Incercarile prin care am trecut in aceste 10 luni ne-au intarit in credinta atat pe mine cat si familia mea si, desi la acest moment, lucrurile par din nou sumbre (analizele pe ficat au iesit foarte prost) am credinta si speranta ca Dumnezeu nu ma va lasa nici de aceasta data si imi va mai da zile pe pamant pentru a ma pocai si sa-mi cresc baietelul de 2 ani si 7 luni.

Au fost momente in care m-am gandit ca Dumnezeu nu exista sau ca m-a parasit, dar prin ceea ce mi s-a intamplat pana acum, El mi-a aratat ca este Bun si indurator chiar si fata de cei mai pacatosi. In toata aceasta perioada am incercat sa ma rog zilnic, in primul rand, la Maica Domnului si Sfantul Nectarie (cel pe care il consider ocrotitorul meu si al familiei), Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Luca al Crimeii, Sfantul Pantelimon, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Partenie de Lampsakos, Sfantul Porfirie, Sfantul Ciprian, Sfantul Iosif de la Varatec, Sfantul Onufrie de la Vorona si la alti sfinti. De asemenea, am citit foarte mult din invataturile Parintelui Arsenie Boca, minuni savarsite de Sfantul Nectarie si de alti sfinti. Am mers saptamanal la slujbe de Sf. Maslu la Manastirea Radu Voda sau diverse alte biserici, am fost in pelerinaj la manastirile din Bucovina precum si la mormantul parintelui Arsenie de la Prislop. Sper cu ajutorul si voia bunului Dumnezeu sa ajung anulviitor si la Muntele Athos si Manastirea Eghina.

Tuturor celor care au indoieli, va recomand sa credeti cu putere, sa aveti incredere pentru ca Dumnezeu si Sfintii vor asculta rugaciunile si va vor ajuta.

S.C.S. (24.09.2014) Bună ziua. Vreau si eu sa aduc multumire si sa marturisesc ajutorul adus de Sfantul Nectarie unui pacatos ca mine. Mi-a ascultat ruga, desi citesc acatistul de 21 de zile pacea sufleteasca si puterea data se cunosc. Am renuntat la fumat si alte obiceiuri daunatoare, incep sa ma echilibrez dupa depresia in care am intrat dupa despartirea de femeia ce o iubesc si mama copilului meu in urma unei certuri, si ma rog sfantului in fiecare zi sa risipeasca vrajba dintre noi si sa ne aduca impreuna pentru a ne creste copilul asa cum este firesc si a ne bucura unii de altii. Semne sunt multe, rugati-va cu incredere si ajutorul nu va inceta sa apara. Si nu va lasati influentati de cei din jur, lumea-i grabita si ignoranta, am fost asemenea lor si eu. Domnul sa ne ierte si sa ne bincecuvanteze!

SORINA (15.09.2014) Dumnezeu vindeca,

Fiind calatori pe marea acestei vieti, ne straduim sa trecem peste toate greutatile si incercarile de zi cu zi. Suntem adesea cuprinsi de involburari sau, de furtuni. Despre o astfel de vijelie a vietii o sa scriu in continuare. Marturisesc ca am fost izbavita de ajutorul cel de Sus iar prin incercarea prin care am trecut am priceput slava si puterea lui Dumnezeu pe cat mi s-a putut arata. Nemincinos este cuvantul Domnului Hristos care spune: ”Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut”. Multe sunt necazurile dreptilor si din toate acelea ii va izbavi pe ei Domnul (Psalmul,33,18). Lucru adevarat este ca Domnul ne izbaveste de toate necazurile, iar apoi credinta ni se socoteste si noua ca adevar si dreptate. Ma numesc Sorina si sunt din Zarnesti Jud. Brasov. In vara anului 2007 in urma unui control mi s-a descoperit la sanul stang 3 chisturi cu lichid care mi s-a spus ca nu prezinta nici un pericol dar, sa merg la Bucuresti pentru a-mi scoate acel lichid. Mi-a fost frica si nu m-am dus. Anii au trecut si in tot acest timp ma rugam la Dumnezeu cu mare incredere sa ma ajute si pe mine pacatoasa. Ma ungeam cu ulei sfiintit de la mai multe candele : Sf.Nectarie din Eghina (din Grecia trimis), Sf. Parascheva , de la Icoana Facatoare de minuni Maicii Domnului de la Hadambu, Sf.Ioan Rusu, Sf.Anastasia Romana , Sf. Rafail, Nicolae si Irina si a mai multor sfinti primit cu ocazia pelerinajelor facute de mine si a prietenilor mei, cu multa credinta si rugaciune citind acatistul sfiintilor si paraclistele acestora.
In 17-18 mai 2014, am plecat in pelerinaj la mormantul Parintelui Arsenie Boca, la sf Inchisorilor de la Aiud (pe care ii iubesc nespuns), Manastirea Ramet, Alba Iulia, de unde am primit ulei sfiintit cu care am inceput sa ma ung cu multa credinta. La o saptamana, pe 25 mai 2014 am plecat la Manastirea de la Sinca Noua pentru a ne inchina la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului Pantanassa, la moastele sf Nectarie si la moastele Sf. Anastasia Romana de unde am primit ulei sfiintit si cu acest ulei m-am uns cu mare incredere. In urmatoarea zi, pe 26 mai 2014 am simtit ceva umed la nivelul sanului cand m-am uitat am vazut o fistula din care a inceput sa iasa lichid. Am simtit mai mult ca niciodata lucrarea lui Dumnezeu si m-am dus la medic la Brasov pe drum imi spuneam in mainile Tale ma las Doamne. Am fost trimisa la Cluj unde mi s-a facut o curatare la nivelul sanului operatie care a durat 20 minute iar a doua zi am plecat acasa. Starea mea postoperatorie a fost foarte buna. Ma rugam la Bunul Dumnezeu ma ungeam cu ulei sfiintit ma simteam minunat. Dupa o luna am primit rezultatul histopatologic care prezenta din 31 probe date spre analiza 13 cu celule maligne. Acel rezultat nu m-a speriat deloc eram linistita aveam in suflet o pace si o liniste deosebita ceva imi spunea ca nu am nimic ca sunt sanatoasa. Am fost la biserica am vorbit cu bunul nostru parinte George Laurentiu Bota i-am povestit totul si parintelui Radu Bogdan si le-am spus despre acea liniste si pace sufleteasca si ca eu cred cu toata fiinta mea ca nu am nimic, dar acest lucru se poate dovedi doar printr-o noua operatie. Am primit binecuvantarea dansilor si cu multa intarire am plecat din nou la Cluj. La Cluj medicul a fost foarte indiferet nici cel putin nu a fost interesat sa vada operatia facuta de el, sa intrebe daca ma simt bine in urma operatiei, consultatie care a durat mai putin de 2 minute. Dumnezeu m-a ocrotit si de aceasta data si mi-a aratat ca trebuie sa consult alt medic. Si cum Dumnezeu este cu noi mereu si indruma pasii cum este mai bine pentru noi am hotarat sa consult un medic la Tg. Mures unde fiica mea a absolvit Facultatea de Medicina Dentara. Am ajuns la conf. prof dr. Coros Marius un medic deosebit care a hotarat ca trebuie imediat operat fara nici un tratament inainte. M-am bucurat nespus pentru ca asa se putea dovedi lucrarea lui Dumnezeu ceea ce eu am simtit permanent. Pe data de 22 iulie 2014 m-am operat , iar la trei saptamani am primit rezultatul histopatologic foarte bun nu exista formatiuni tumorale totul era curat. Doctorul a ramas uimit cititind cele doua rezultate primul si pe cel de al doilea (examene histopatologice), iar dupa aceea a spus: “ Ma bucur nespus pentru dumneavoastra sunteti perfect sanatoasa”.  Ajutorul Bunului Dumnezeu, cu ajutorul Maicutei Domnului si a tuturor sfiintilor s-a înfăptuit aceasta minune pentru mine, pentru ca multi sa se intoarca la credinta, eu fiind dovada vie acestei minuni.

Slava Bunului Dumnezeu, slava Maicutei Domnului, slava tuturor sfiintilor, care se roaga pentru noi pacatosii!
Slava Ţie Dumnezeule in veci!

DONA PETER (15.09.2014) Am promis ca voi scrie si nu este prima data cand scriu despre minunile Sf Nectarie, Maica Domnului si acum-Sf. Mucenic Mina. Am aflat brusc , fiind in concediu de crestere copil ca nu mai am job, niste acte pierdute, post ocupat deja, se putea , poate, rezolva cu scandal si pumn in masa din partea mea, dar e o metoda pe care nu o agreez. Colac peste pupaza, la locul de munca directorul si cei din jur s-au purtat si foarte urat cu mine, dand vina tot pe mine. M-am rugat sfintilor si mai ales Sf. Mucenic Mina si s-a gasit o rezolvare, pe termen scurt, dar exista. Si poate vor fi luate niste decizii care fara acest incident nu am fi facut-o. Multumesc mult tuturor sfintilor ajutatori.
CRISTINA (12.09.2014) – As dori sa zic si eu o minune facuta de Sf. Spiridon si Maicuta Domnului. Sunt la facultatea de farmacie, Cluj-Napoca. Cred ca cine studiaza sau a studiat poate sa fie de accord cu mine ca nu e o facultate atat de usoara. Am ajuns ca dupa sesiunea de vara sa raman cu destul de multe restante care imi puneau in pericol ca trec sau nu anul universitar  (erau 11 la numar). Am plecat la duhovnic sa-i cer un sfat, spunandu-mi situatia in care ma aflu. Mi-a recomandat sa citesc in fiecare zi Paraclisul M. Domnului si Acatisul Sf.Spiridon. Iesind de la spovedanie cu o stare amestecata de nadejde si deznadejde, era un haos in capul si sufletul meu, dar am facut ceea ce mi-a zis parintele aproape in fiecare zi. Si sa stiti au inceput sa se intample atatea lucruri minunate, toate subiectele care imi picau erau atat de usoare incat nu-mi venea sa cred ochilor. Cu rugaciunile M. Domnului si a Sf. Spiridon nu doar ca mi-am promovat anul ci am ramas doar cu un examen la care nu am putut sa ma prezint. A cata oara m-am convins cat e de bun Dumnezeu cu noi, ne ajuta in tot timpul si chiar daca nu meritam. Rugati-va, credeti, nadajduiti si se vor indeplini toate dorintele voastre folositoare pt suflet. Doamne ajuta!
R. (30.08.2014) – Treceam prin nişte momente destul de grele la serviciu acum vreo câţiva ani. Mi se reproşa ceva care pentru mine constituia o mare nedreptate. M-am dus dis de dimineaţă la duhovnicul meu şi el m-a sfătuit să mă rog Sfântului Mare Mucenic Mina, să îi citesc Acatistul. Mi l-am cumpărat pe loc şi am apucat să îl citesc chiar înainte să ajung la serviciu în acea zi. În ziua precedentă avusese loc o dispută între mine şi şeful meu şi mi-era groază de această nouă zi, aşteptându-mă la repercusiuni şi represalii. Ei bine, am fost chemat în biroul şefului aproape imediat ce acesta a venit la serviciu. În timp ce dicutam cu acesta, a intrat o persoană care trebuia servită, iar şeful, prinzând ocazia din zbor, a început să îi adreseze întrebări respectivului, în legătură cu proprii angajaţi ai acestuia, cu referire însă la chestiunea ce privea disputa noastră, fără a-i spune însă aceluia nimic concret despre disputa respectivă. Aşadar, l-a întrebat pe respectivul cam ce salarii au angajaţii săi. Acela a răspuns că au salarii destul de mari şi că trebuie să le mai scadă căci vremurile sunt grele. Şeful l-a întrebat a doua oară, cam cât au salariu acei angajaţi?
Aici trebuie să vă spun că tensiunile dintre mine şi şeful meu erau despre micşorarea salariului meu, ceea ce pe mine nu mă deranja în sine, ci felul cum mi-a spus despre aceasta şi motivele micşorării. Mi se spusese că îl luasem „de pomană”, ceea ce mi se părea o insultă la adresa mea, deaorece muncisem pentru banii respectivi iar mărirea salariului iniţială nu o cerusem eu, ba chiar refuzasem această mărire anterior, însă după câteva luni mi s-a oferit din nou mărirea de salariu, mie şi încă unei colege, care mi-a spsus să nu mai refuz de data aceasta. Simţind că şeful s-ar fi supărat, am acceptat. Nu vreau să spun că nu mi-ar fi folosit acea mărire de salariu, însă intuisem că acest lucru ar putea să atragă presiuni nedorite asupra mea, deoarece aveam conştiinţa faptului că oricum fac tot ce pot pentru banii respectivi. Cu alte cuvinte nu doream să „mi se scoată pe nas” acea mărire de salariu şi să mi se pretindă lucruri absurde pentru ea. În fine, până la urmă am acceptat-o, însă iată că după aproximativ 1 an sau cam aşa ceva, exact ceea ce intuisem aveam impresia că se întâmplă. Aceasta, în sensul că pe lângă reducerea destul de drastică a salariului (ceea ce, repet, în sine nu m-ar fi deranjat, veniturile scăzuseră, lucrurile nu mai mergeau aşa de bine, înţelegeam perfect o asemenea măsură, cu atât mai mult cu cât nu cerusem mărirea salariului, chiar dacă mi-l micşorase semnificativ sub ceea ce avusesem anterior), modul cum pusese angajatorul problema m-a necăjit foarte tare. Colegii mei de muncă mă susţineau şi ei şi le părea şi lor nedrept şi urât ceea ce mi se întâmpla.
Ei bine, în acest context, şeful meu l-a întrebat pe omul rspectiv despre salariile angajaţilor săi, spunând şi cifra pe care o avusesem eu, întrebând ceva de genul „Salaraţii dumneavoastră cât câştiga, cumva [suma cutare] brut? Eu, înţepenisem pe scaun, deaorece înţelesem că şeful voia să îmi demonstreze că salariul meu oricum fusese prea mare şi că are trebui să pun capul în pământ şi eventual să fiu şi recunoscător pentru toată tărăşenia. Omul respectiv, care nu avea habar de tensiunile dintre mine şi şeful meu şi nu le sesizase defel în scurtul timp în care a vorbit cu şeful meu, a răspuns liniştit, spunând o sumă mai mare decât cea spusă de şeful meu, adăugând că acela era salariul net al angajaţilor săi. Mie inima mi-o cam luase razna în acel moment, bucurându-mă enorm pentru întorsătura pe care o luase discuţia, însă rămânând foarte tensionat. Într-adevăr, după o scurtă pauză oarecum deconcertată, şeful a continuat : ”Şi ce trebuie să facă pentru banii ăştia angajaţii dumneavoastră?” Eu înţepenisem din nou. Omul însă a răspuns la fel de liniştit: „A, nimic deosebit, mmuncă de birou, hârţogării.” Eu însumi eram angajat pentru o muncă de birou, care presupunea însă şi consultanţă, etc. Şeful meu a amuţit brusc, l-a servit pe respectivul conform atribuţiilor sale şi acela a plecat. Eram foarte sigur că dacă acela ar fi răspuns în sensul dorit de şeful meu, adică, faptul că angajaţii săi aveau un salariu mai mic decât al meu şi o muncă mai uşoară, mi-ar fi ţinut o teorie greu de suportat pentru mine despre cum am avut un salariu exagerat etc. Însă deoarece lucrurile s-au desfăşurat aşa cum am arătat mai sus, acea „teorie” nu a mai avut loc, argumentele sale au fost anulate complet.
Poate povestea de mai sus nu pare cine ştie ce, însă acei dintre dumneavoastră care aţi lucrat sau lucraţi la patron, ştiţi foarte bine ce oribile pot fi discuţiile despre salarii, ce umilinţe se înghit adeseori de către angajaţi pe tema aceasta şi ce presiune îngrozitoare se pune pe angajat de către angajatorul care are (sau cel puţin crede că are şi de cele mai multe ori se dovedeşte adevărat) „pâinea şi cuţitul”. Pentru mine au fost momente foarte tensionate şi grele, de care şi acum amintindu-mi, nu o fac deloc cu lejeritate, ci cu un anumit disconfort sufletesc. Ei bine, minunea pentru mine a constat în aceea că nici nu apucasem să citesc bine Acatistul Sfântului, că acesta mi-a venit în ajutor fără zăbavă, într-un mod absolut neaşteptat şi zdrobitor aş putea zice, pentru „adversarul” meu. Am stat să mă gândesc ce şanse erau ca fix în dimineaţa aceea să vină un asemenea om, care să dea acele răspunsuri astfel încât să taie tot elanul şefului meu, şi să se potrivească întocmai ca o mănuşă situaţiei mele în sensul că mi-a ajutat mai mult decât orce aş fi putut să fac sau să zic eu în apărarea mea. Nu aveam argumente cu situaţii cunoscute în sensul că de fapt salariul meu nu e aşa de mare că alţii câştigă mai mult etc., însă acestea mi-au fost servite „pe tavă” fără să fiu nevoit măcar să deschid gura. De altfel, ulterior, lucrurile s-au aplanat, nu m-a dat afară, eu având nevoie de slujba aceea în perioada respectivă, care era mai grea decât altele anterioare din anumite motive. Mi-am petrecut câţiva ani la locul de muncă respectiv anterior acestui episod nedorit. Datorită în principal acestuei întâmplări însă, în momentul în care lucrurile s-au mai aranjat, eu însumi am decis să plec de acolo după câteva luni, spre surpriza totală a şefului meu, care nu se aştepta la aceasta. M-am sfătuit şi cu duhovnicul meu şi mi-a spus şi el să plec. Sincer, este destul de probabil că nu aş fi plecat de acolo, sau nu atunci când am făcut-o, repet, salariul în sine nu era o problemă aşa de mare, însă modul cum fusese pusă problema mi se păruse foarte greu de îndurat, umilitor. Aceata cu atât mai mult cu cât, cu destul de puţin timp înainte, mi se tot spusese că sunt foarte bun, că e foarte muţumit de mine, că îmi acordă tot sprijinul etc. De aceea, ceea ce a urmat a fost un şoc pentru mine, cu atât mai mult cu cât colegii mei mă respectau şi clienţii angajatorului respectiv de asemenea, şi aveau încredere în mine.
Ulterior lucrurile au decurs bine, cu greutăţi, însă Bunul Dumnezeu nu m-a părăsit, mi-a îndurat toate căderile, îndoielile, deznădejdea şi chair necredinţa, sau poate mai corect spus, neîncrederea în purtarea Sa de grijă. Din marea Sa milă şi bunătate, după ce am plecat de acolo, m-a ajutat mai mult decât am îndrăznit să sper, aşa cum de altfel face întotdeauna, chiar dacă, aşa cum spune duhovnicul meu, noi adeseori „nu Îl credem pe Dumnezeu pe cuvânt”.
Aş vrea doar să mai spun că şeful meu nu era un om rău, din contră, ne-am înţeles bine, cu suişuri şi coborâşuri, ca orice alte relaţii omeneşti, însă a intervenit acest moment tensionat, pe care el, în mod sigur nu l-a perceput aşa cum am făcut-o eu. Ceea ce am scris mai sus este o perspectivă în mod evident subiectivă, însă, aşa cum am spus, colegii mi-au fost alături, mi-a fost, subiectiv vorbind, destul de greu în prioada respectivă şi am avut mare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, care a venit ultra-prompt şi într-un mod absolut suprinzător pentru mine, prin intermediul prietenului Său, Sfântul Mare Mucenic Mina. Ştiu de la alte persoane apropiate că acest Sfânt este un mare ajutător al persoanelor nedreptăţite, asuprite iar intervenţia sa este rapidă şi remarcabilă.
Astfel, o persoană foarte apropiată mi-a povestit că, după moartea tatălui acesteia, o rudă a vrut să o izgonească pe ea şi pe mama ei din casa lor, inventând tot felul de calomnii, inclusiv insinuând sau chiar afirmând de-a dreptul că tatăl apropiatului meu fusese „otrăvit” deliberat de către soţie, că fiica ei nu era de fapt a şi a decedatului şi alte asemenea grozăvii. A intentat proces intenţionând să le ia casa acestor persoane, oricum extrem de necăjite şi rămase fără niciun ajutor de la oameni. Mi-a povestit însă mama acelei persoane că s-a rugat mult Sfântului Mina în acele momente îngrozitoare şi în mod inexplicabil omeneşte lucrurile s-au aranjat în favoarea lor în mare parte. Aceasta mi-a povestit că ruda respectivă, în acea perioadă, a făcut nişte bube urâte din cap până în picioare, iar doctorii nu ştiau ce are. Până la urmă lcururile s-au aranjat întrucâtva în bine, urmaşii decedatului şi-au păstrat casa parţial şi au rămas cu un acoperiş deasupra capului din mila şi ajutorul lui Dumnezeu dat de asemenea, cred eu, prin intermediul Sfântului Mare Mucenic Mina, al Maicii Domnului şi al tuturor Sfinţilor care pururea se roagă pentru noi.
Regret că aduc această mărturie atât de târziu, însă dau Slavă lui Dumnezeu, Cel Care nu ne părăseşte niciodată, nu are pe nimeni de pierdut, ne rabdă, ne aşteaptă şi ne cheamă pururea cu blândeţe şi cu dragoste la bunătăţile Sale cele nemincinoase şi veşnice, la Bucuria cea adevărată, care nu se va lua de la noi!
LAURENȚIU (17.08.2014) – Vreau sa va marturisesc ca Sfantul Nectarie m-a vindecat si pe mine pacatosul de o boala sufleteasca, anume patima desfranarii. Am auzit din intamplare de pe internet de Sfant, si astfel am inceput sa ma rog lui de cateori mergeam la biserica. Doar ziceam doua trei rugaciuni scurte, iar dupa vreo trei, patru ori facand asa cum am spus mai sus, iata ca m-am vindecat. Sfantul Nectarie prin rugaciunile lui catre Dumnezeu, m-a povatuit la remediile pentru aceasta patima ( spovedanie, post, rugaciune…..) si nu doar atat, m-a ajutat si in alte imprejurari pentru care ii multumesc!
CRISTINA AVRAM (13.08.2014) Ma numesc Cristina Avram si am 33 de ani. Anul acesta in luna martie am fost supusa unei tiroidectomii totale. La biopsie rezultatul a fost: carcinom gradul 1B. A fost o veste cutremuratoare, in urma careia am suferit foarte mult. Programarea pentru evaluare la oncologie era peste doua luni. Intre timp, o colega mi-a zis de Sfantul Nectarie, mi-a daruit mai apoi o iconita cu el, ulei de la candela lui de la Manastirea “Radu Voda”. Dupa cateva zile mi-a adus acatistul si o carte despre viata lui. Am citit acatistul in fiecare seara si m-am rugat la Domnul Iisus, Maica Domnului, Sfantul Nicolae, Sfantul Nectarie si Parintele Arsenie sa ma ajute sa ma fac bine si sa nu imi iasa rau analizele. Cand am mers la evaluare la Cluj, analizele mi-au iesit bine, exact asa cum ma rugasem eu. Sunt convinsa ca totul s-a intamplat doar prin bunavointa lui Dumnezeu si cu ajutorul Sfintisorilor mei, cum le spun eu. Povestea este mai lunga si pleaca de la cum am ajuns sa merg la control la tiroida cand nu aveam nici un simptom. De aceea zic ca Dumnezeu le randuieste pe toate si face minuni cu noi, niste amarati de pacatosi. Inca ceva: azi am fost la doctor sa imi verific alunitele si s-a dovedit ca doua dintre ele ar trebui scoase deoarece prezinta risc. Initial m-am maniat pe tot, chiar m-am intrebat de ce tot primesc asemenea pedepse. Imi pare rau ca am cerut socoteala. Dumnezeu si sfintisorii mei mi-au dat gandul cel bun: sa ma duc la doctor din timp, ca sa fie totul bine. Pe aceasta cale le multumesc public pentru tot ce au facut pentru mine si ma rog sa ne aiba in paza pe mine si pe familia mea si pe toata lumea.
DIMA GRIGORE (13.08.2014) Eu, grigore, ultimul nevrednic, nu as putea spune in cuvinte, cum am fost ajutat de Maicuta Domnului sa scap de toate drogurile,alcoolul si toate celelalte patimi care il inrobesc pe om. Rugati-va asa cum puteti si oriunde ati fi,deoarece atat Maicuta cat si Domnul impreuna cu Sfintii si toate celelalte puteri ceresti asteapta doar sa-i chemam in ajutor…sunt atat de aproape de inimile noastre.Sa ne rugam unii pentru altii,Domnul ne iubeste si ne iarta de 70×7, Maicuta ne este grabnica ajutatoare…sa ardem vrajmasii cu numele lui Iisus si al Maicutii. Doamne ajuta-ne!
ANETA (10.08.2014) Pâna să se îmbolnaveasca sotul meu de cancer la colon si sa fie operat , aflind ca a ajuns la gradul 3b ,adica a iesit din colon si s-a lipit de prapur mergind la 2 ganglioni, nu am citit spre rusinea mea nici un acatist. Ma rugam Maicii Domnului si Domnului nostru İisus Hristos , stiam Crezul si Tatal nostru, dar in sfintii Lui nu mi-am pus nadejdea . Când insa cel mai drag om s-a imbolnavit si a trebuit sa faca 6 luni citostatice cite 2 zile si 2 nopti la 15 zile distanta, am inceput sa ma rog fierbinte Sfantului İerarh Nectarie, am citit acatistul si la citeva zile l-am visat intr-o biserica mare spunindu-mi ceva … dar nu imi amintesc ce anume.. acest vis m-a ajutat sa citesc acatistul cu mai multa rivna intelegind ca este un semn ca ma aude. Apoi am inceput sa citesc si acatistul Maicii Domnului Pantanassa, si pe cel al Sfantului Spiridon. Sotul meu in acest timp supoarta foarte usor tratamentul cu citostatice, nu a varsat niciodata. İncurajata de ajutorul Sfintilor Parinti am inceput si am citit si acatistul Sfantului Duh si pe cel al Mantuitorului nostru İisus Hristos si intr-o seara de Sf Constantin si Elena stateam cu sotul in pat , el dormea si eu ma rugam cu toata fiinta mea acestor sfinti si ai rugam din suflet sa mijloceasca pentru tamaduirea sotului meu rugaciuni fierbinti catre Mintuitorul nostru İisus Hristos, apoi tot cu patima am inceput sa spun rugaciunea Doamne İisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu tamaduieste-l pe robul Tau, si in acele momente desi ma rugam cu ochii inchisi ,am inceput sa vad o lumina de o culoare albatru intens si de claritatea cristalului cum vine peste trupul sotului meu… era atit de clara si de vie nuanta …. am accentuat rugaciunea catre İisus Hristos si cred ca pret de un minut lumina a coborit doar pe trupul sotului meu ca un fel de raza 25 de cm latime si lungimea cam 2 metri .cind s-a oprit aceasta vizita ca sa spun asa ..am simtit o fericire imensa ce nu se poate compara cu nici o fericire paminteasca, parca mi-a râs sufletul ..nici nu pot explica in cuvinte.. aceasta e senzatia care m-a cuprins pret de câteva secunde ..Acesta s-a intimplat cam la 5 luni de cind incepusem sa citesc acatistele Sfintilor in fiecare zi si deci mai ramasese o luna de tratament cu citostatice. Apoi s-a terminat tratamentul cu citostatice si am inceput sa citesc si acatistul Sfantului Nicolae, pentru ca pe 6 decembrie 2013 s-a intimplat sa aflam rezutatele analizelor si m-am gindit ca Sfintul Nicolae trebuie sa intre si el in viata noastra prin citirea acatistului si a vietii lui, a minunilor sale asa cum le citisem si Sfintilor Spiridon si Nectarie. Asteptind sa treaca o luna sa vedem si rezultatul tomografiei si analizele singelui sa vedem ce rezultat au dat citostaticele si cum mai sta sotul meu cu cancerul .Am luat analizele acum 3 zile si NU mai are nici o celula canceroasa, asa se vede in tomografia PET care scaneaza pina si maduva oaselor si toate organele!!! si analizele singelui sunt foarte bune, doar un pic ficatul este obosit din cauza citostaticelor. Nu pot sa va spun decit ca sunt ultima pacatoasa de pe aceasta lume si din univers si totusi Dumnezeu mi-a aratat cât de mult ne iubeste si cum El nu asteapta de la noi decit sa pomenim Sfintii lui si sa credem cu adevarat in puterea Lui !! Si El ne mangaie cu mare mila Sa. Daca am avea credinta cit un bob de mustar si ne-am intoarce la viata simpla si plina de omenie a bunicilor nostri, cred din tot sufletul ca mult mai multa iubire am primi de la Dumnezeu, caci El ne-o darueste neconditionat si in fiecare secunda … doar ca noi am inchis usa inimii care duce catre EL. Slava puterii Tale, Hristoase!
Am omis să spun că în acelasi timp pentru vindecarea sotului meu, la multe biserici am lasat acatiste si multe rude si prieteni s-au rugat pentru vindecarea sotului meu. Si preotul Sorin de la Biserica Sfantul Nicolae, îndrăgindu-l pe sotul meu, s-a rugat pentru vindecarea lui de cancer. Mulţumesc din suflet tuturor! Dumnezeu sa îi aibă în paza Sa!
Laura, mărturisirea ta nu are o atitudine potrivită în duhul creștin ortodox. Chiar dacă ai fost foarte dezamăgită de unii oameni, nu se justifică să-i judecăm noi așa.
B LAURA (5.08.2014) – Doamne ajuta!!!, Ma numesc Laura sunt din Constanta,in afara de Bunul Dumnezeu , Sfanta Fecioara Maria, Maicuta Sfanta a Domnului nostru Iisus Hristos si sfintii lor rugaciuni multe, pentru ca doctorii sunt niste tomberoane de gunoi ,habar nu au pe ce planeta traiesc,
*****mi-am dus cand avea 2 ani fetita la spital umflata toata la fata si corp si cu o febra groaznica si babeta grasa de la urgenta mi-a spus ca are intoxicatie alimentara, i-am spus ca nu cred ptr ca mai am un baietel acasa si daca era faceau ambii, dar ea mi-a zis ca stie ce zice ca nu am facut eu scoala cu ea sa imi dau cu parerea, si dupa un tratament gresit timp de 3 zile cand ea nu isi revenea am urlat la doctori mi-a fost din nou consultata si mi-au transferat copilul la un spital de la gara de boli infectioase ptr ca avea rujeola…deci?????? si apoi nu mai gaseau internarea cum ca au internat-o cu alt diagnostic subit s-a pierdut foaia, deci???????????????
*****nimeni nu te ajuta pentru mine au facut minuni Sfanta Maicuta a Domnului, Domnul nostru Mantuitorul Iisus Hristos si Sfantul Nectarie la care m-am rugat, ca sa povestesc pe scurt, acum am 3 copii mici si acum la sf anului 2014 urmeaza sa il nasc pe al 4-lea bebelus mie mi-a fost rau o perioada de 3 luni simnteam ca mor sigur, am facut o gramada de analize si totul imi iesea bine desi simnteam ca mor, ma durea tare in spate ma strangea nu aveam aer ma durea non stop inima, stomacul ma ardeau oasele ma usturau parca eram pe moarte dar cu siguranta Bunul Dumnezeu a dorit sa imi schimb viata Duhovniceasca, eram mai rea din cauza persoanelor groaznice si rele din familia mea, dar cum orice om are limite, ajunsesem la capatul puterilor, cel de al treilea copil al meu, bebelusul meu de 9 luni in decembrie 2013, a facut un “stop hepatic la ficat” asa au pus “stimabilii” “doctori” diagnosticul la bebelus desi i-au facut toate analizele ptr toate tipurile de hepatite si toate tulpinile si nu au gasit nici un fel de hepatita nu si-au dat seama de ce a stat functiile ficatului copilului, ne-au pus sa facem multe analize si la copil platite desi poate ca bani nu aveam, a trebuit sa facem rost, ai nu ai pe ei nu ii intereseaza, nu ii mai dadeau nici o sansa, dar cu rugaciuni multe cu multe lacrimi la Sfanta Maicuta Domnului si la Sfantul Nectarie copilul isi revenea pe zi ce trece, fara rugaciuni suntem pierduti.
AVORTUL E O CRIMA!!!
O FEMEIE PLATESTE CU VARF SI INDESAT DACA IA LUMINA OCHILOR UNUI COPILpoezie despre avorturi
Ţipătul mutCând Domnul hotărî să te-mplinească,
Şi firea-ţi de femeie să rodească,
În pântecele tău mi-a făcut loc, tip_mut.
Să mă fereşti de orice nenoroc.Am respirat şi m-am hrănit prin tine,
Şi glasu-ţi auzeam vorbind de mine,
Visam să te cunosc, fără să ştiu,
Că-n pântece îmi faci mormântul viu.Deodată am simţit cuţitul rece,
Şi groaznica durere săgetând,
Şi am ţipat cu ţipătul meu mut,
Dar tu măicuţă, nu m-ai auzit.Mă-ntreb: unde erai măicuţa mea,
Când moartea crudă trupu-mi sfârteca?
Mă chinuiam să scap şi nu puteam,
Cu glasu-mi mut, la Domnul mă rugam.Unde-ţi era iubirea ta de mamă
Ca puiul chinuit să-l poţi salva?
Cum ai lăsat ca dureroasa lamă
Să taie în bucăţi faptura mea?Dar, poate ţie nici nu ţi-a păsat
Şi nici n-ai plâns când morţii tu m-ai dat,
Şi nici măcar tu nu mi-ai dat un nume,
Cu lacrimi să-l rosteşti în rugăciune.Tu, prin botez, nu mi-ai dat sfântă haină
Nici n-am gustat a-mpărtăşirii Taină,
Cu îngeraşi-n cer,nu pot cânta,
Nici să-L văd pe Domnu-n Slava Sa.La sânul tău, tu nu m-ai alăptat,
Şi nici în braţe nu m-ai legănat;
Şi nu am nici măcar un mic mormânt,
La care flori să îmi aduci plângând.Eu stau măicuţă într-un colţ stingher,
Şi plâng de mila ta, privind spre cer,
Căci ştiu că la Obşteasca Judecată,
Tu vei plăti…eu voi primi răsplată.DESPRE AVORTURI
de arhimandrit Cleopa IlieOare mamă să mai fie
Aceea ce-şi omoară fiii?
Care fiară vreodată
Şi-a omorât a sa fată?Nici o fiară, tu să ştii,
Nu-şi omoară ai săi fii,
Numai mama cea creştină
S-a făcut ca o haină.Este mai rea ca o fiară,
E de plâns şi de ocară
Că ea îşi omoară fiii
Şi este vas al urgiei.A lui Dumnezeu urgie
O va munci pe vecie
Că pe pruncii ei cei vii
Ea i-a dat la căsăpii.Pe la doctori i-a ucis,
Cu gheena ea s-a aprins
Că nevinovaţii prunci
I-a supus la grele munciSpre a fi tăiaţi bucăţi
Şi aruncaţi prin găleţi.
Vai şi-amar de-acele mame
Ce şi-au mâncat a lor carne.Nu carne de dobitoc
Care se frige la foc,
Ci carne de oameni vii,
De nevinovaţi copii.Să ştiţi voi, mame nebune,
Că altfel nu vă pot spune,
Care-avorturi aţi comis,
De două ori aţi ucis.Nevinovaţilor prunci
Le-aţi dat îndoite munci;
Trupul lor nevinovat
În cuţit l-aţi aruncat.Sufletul lor chinuit
De lumină l-aţi lipsit,
Că botez n-au apucat
Şi-n lumină n-au intrat.Iar în ziua de apoi
Ei vă vor pârâ pe voi,
Că de viaţă i-aţi lipsit
Şi raiul n-au moştenit.Iar când voi o să muriţi
Iadul o să-l moşteniţi.
Plângeţi acum cu amar
Ca să scăpaţi de tartar.Cat mai este vreme-acum
Mergeţi la duhovnic bun,
Cu lacrimi să vă căiţi
Şi să vă mărturisiţi,C-aţi ucis pe-ai voştri fii
Şi i-aţi omorât de vii,
Cu moartea cea mai amară
Voi i-aţi scos din viaţă afară.Pruncii cei nevinovaţi
Stau în beznă aruncaţi,
Căci mămica lor haină
N-a vrut să le dea lumină.Dumnezeu la început,
Pe Eva când a făcut,
Cu un nume tăinuit
“Viaţă” pe ea a numit.Şi i-a spus copii să nască,
Cu-al ei lapte să-i hrănească,
În dureri să nască fii,
Spre-a fi mamă celor vii.Iar voi, mamelor nebune,
Moarte semănaţi în lume,
Din a dracilor povaţă
Omorâţi şi nu daţi viaţă.Diavolul uşor vă-nşeală
Şi vă prinde cu momeală,
Căci acela la-nceput
Omorâtor s-a făcut.Iară voi lui aţi urmat,
Săvârşind mare păcat,
Omorând pruncii de vii,
Ducându-i la căsăpii.N-aţi fost voi izvor de viaţă,
Ci spre moarte-aţi fost povaţă.
N-aţi voit să naşteţi prunci
Şi veţi primi grele munci.De aceea voi să ştiţi:
Nu puteţi femei să fiţi,
Nu sunteţi femei de seamă,
De nu vreţi să fiţi şi mamă.Ori păziţi voi fecioria
Şi lăsaţi căsătoria,
Spre a fi femei alese
Şi a Domnului mirese.De nu-ţi place fecioria,
Să iubeşti căsătoria,
Să duci sarcina de mamă,
Să fii femeie de seamă.Să nu te faci roaba plăcerii
Şi unealta desfrânării,
Ci a naşterii durere
Să o primeşti cu plăcere.Că pedeapsă vei avea
Şi de iad nu vei scăpa
Porunca de n-o păzeşti
Şi de naşteri te fereşti.A te mântui doreşti,
Durerea să o primeşti.
Durerea-ţi aduce ţie
Cereasca împărăţie.De-ai ucis băiat sau fată
Ce ar fi trăit odată
Poate ar fi fost un om vestit
Ce pe mulţi ar fi izbăvit.Poate-un împărat sau domn
Sau vreun sfânt sau mare om,
Care, de s-ar fi rugat,
Suflete ar fi salvat,Pe mulţi ar fi mântuit,
Chiar din focul cel cumplit,
Pe mulţi ar fi ajutat
Să aibă sufletul curat,Iar de-ar fi fost el un sfânt
Şi om tare la cuvânt,
Prin ale sale cuvinte
Pe mulţi lumina la minte,Spre-a întoarce la lumină
Şi la veşnica odihnă,
Şi a le fi spre lămurire
Spre veşnica fericire.Mamă, mamă blestemată,
Ai gândit tu vreodată,
Când îţi ucideai copiii,
Că aceştia au să-nvieÎn ziua cea de apoi,
Când vom învia şi noi,
Şi-au să-ţi ceară socoteală
Pentru moartea lor amară?Pentru că tu i-ai ucis
Şi-n întuneric i-ai trimis.
Atunci ei te vor mustra
Şi-aşa te vor întreba:“Cum ai îndrăznit tu, mamă,
Mamă cu inimă de-aramă,
Ca să ne ucizi pe noi
Şi să ne dai la gunoi?N-ai gândit tu oare-atunci
Că în iad sunt grele munci
Pentru cei rău ucigaşi
Care ucid copilaşi?N-ai crezut că vede Domnul
Tot ceea ce face omul?”
Vei da seamă ce-ai făcut
Şi câţi copii ai crescut.Ai ales numai plăcerea
Şi ai ocolit durerea,
Dar la judecată atunci
O să ai amare munci.Şi pentru a ta plăcere
Tu vei merge în durere
Şi-a lui Dumnezeu mânie
Te va duce la pieire,În iad te vei osândi,
Munca o vei dobândi,
De nu te vei pocăi
Şi nu te vei spovedi.

multa sanatate va doresc si multe rugaciuni!!!

LUCREȚIA (2.08.2014) – Am lucrat in Austria la o batrțna cu multa dementa, sfântul Nectarie mare facatoul de minununi m-a ajutatat in 2 luni sa rezizist si sa-mi dea sanatate, iti multumesc sfintule Nectarie, mare facatorule de minuni pentru tot ce ai facut pentru roba ta, Lucretia.
Doamne ajuta-mi, Doamne ajuta-mi mie la roaba Ta, Lucretia, Doamne ajuta-mi, Doamne ajuta-mi!
Iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru roaba Ta, Lucretia!
ALEXANDRA (2.08.2014) – Doamne ajuta! Mare este puterea lui Dumnezeu si multe minuni face cu noi pacatosii desi nu meritam! Simt atata bucurie incat doresc ca fiecare femeie si mama din lume sa simta la fel,in.cateva luni de cand Sf Ioan Rusul a intrat in viata mea am simtit nenumarate minuni,sa va povestesc sunt o tanara mamica cu trei minuni,doua sunt gemenii mei in varsta de 6 ani Karina si Yanis,a treia minune e sus la Doamne Doamne,am nascut in anul 2013 a doua zi de Paste un baietel pe care ingerii l-au cerut Sus dupa 4 zile de viata, a urmat o perioada extrem de dificila in care ma tot chinuiam si nu stiam de ce, nopti nedormite cosmaruri intrebarile gemenilor ca unde e bebe, de ce e sus? Am suferit toti 4 enorm, si colac peste pupaza cand am nascut am avut langa mine o soacra binevoitoare care m-a convins sa-mi leg trompele. acum cu ajutorul Sf Ioan Rusu am ramas insarcinata!!!!! Chiar azi am facut testul! Este o minune avand in vedere ca am trompele legate! Sunt convinsa ca va fi baietel sa-i pun numele Ioan! Multumesc lui Dumnezeu si tuturor sfintilor care ne au ajutat mereu! Rugati- va asa cum stiti si cum puteti important e sa fie din inima! Dumnezeu ne aude lucreaza pentru noi prin Sfinti si prin oamenii de langa noi!
ALEXANDRA (1.08.2014) – Buna ziua, vreau sa marturisesc si eu cat de mult ajuta Dumnezeu cu Maica Domnului si toti sfintii , Sf Nectarie ,Sf Stelian,Sf Parascheva, Sf Ioan Rusul, de cate ori m-am rugat desi nu meritam; ajutorul intotdeauna mi-au raspuns la rugaminti, mi-au vindecat copiii fara sa ajung la spital, mi-au adus sotul acasa cand plangeam si nu stiam de el, ne-au ajutat sa iesim din datorii si ne-au adus in preajma noastra multi binefacatori, multumesc Bunului Dumnezeu si tuturor sfintilor si ma rog in continuare sa ma ierte pentru toate pacatele si sa ne dea si noua copii.
ANA MARIA (01.08.2014) – Buna ziua!
Vreau sa spun si eu aici cateva din multele minuni ce au avut loc in viata mea personala dar si in familie. Mi-a luat cam mult timp sa ma hotarasc a scrie aceste cuvinte si pentru aceasta imi cer iertare in fata lui Dumnezeu,a Maicii Domnului si a tuturor Sfintilor care mereu mi-au fost aproape cu toate ca nu meritam. Poate ca nu este ceva iesit din comun insa aceste intamplari din viata mea au fost foarte importante pentru mine, iar ajutorul sfintilor a fost o adevarata minune.
In primul rand as vrea sa marturisesc trei minuni pe care le-a facut Maica Domnului cu mine. In anii studentiei am imprumutat de la o biblioteca o carte destul de importanta, pe care, din neglijenta mea am pierdut-o prin facultate. Cand mi-am dat seama de acest lucru eram foaarte stresata si speritata mai ales ca nu aveam posibilitati sa o cumpar, asa ca m-am rugat Maicii Domnului sa ma ajute si nu mi-am pierdut nadejdea. A expirat termenul in care eu trebuia sa duc cartea, insa nici vorba sa o mai gasesc, dar am mers si am prelungit-o gandindu-ma ca Maica Domnului nu ma va lasa (cu toate ca uneori incepeam sa ma indoiesc in sinea mea). Inainte cu cateva zile de a expira si cel de-al doilea termen, intr-o seara mai exact primesc un telefon….era una din bibliotecare care ma intreba de cartea respectiva, daca a fost pe numele meu si daca am pierdut-o. Am raspuns afirmativ, iar doamna m-a anuntat ca o persoana necunoscuta a venit la biblioteca si a lasat cartea. A doua zi cand am mers sa o ridic mi-a spus plina de uimire ca niciodata de cand era ea nu s-a mai intamplat acest lucru (ca cineva sa aduca o carte pierduta). Ea mi-a spus ca am fost o norocoasa insa eu am incercat sa ii explic plina de bucurie ca a fost minunea Maicii Domnului. Nu cred ca a crezut acest lucru, dar eu sunt convinsa. O alta minune s-a petrecut intr-o noapte cand aveam crampe groaznice, incat mi se parea ca nici nu puteam sa respir. M-am rugat cu toata increderea Maicii Domnului si….m-am trezit dimineata fara nici o urma de durere. O a treia minune despre care vreau sa va spun este tot una medicala. O lunga perioada imi ieseau furunculi sau ceva de genul acesta in zone nu tocmai comode. Imi era rusine sa merg la medic dar nici durerea si jena care mi-o provocau nu mai puteam sa o suport. Dupa aproape doi ani de chin, intr-o seara ca multe altele m-am bagat in pat cu mare grija si cautandu-mi o pozitie de somn, astfel incat sa nu dau peste multele eruptii de pe corpul meu, eram deznadajduita si ma gandeam ca nu o sa mai scap de ele (intre timp am folosit si ceva produse farmaceutice, dar tot nu indrazneam sa consult un medic specialist), dar in timpul noptii s-a intamplat ceva cu adevarat minunat. Am visat ca din gura mea iesea ca o cascada de infectie, iar undeva deasupra era Maica Domnului asa cum o vazusem eu intr-o imagine. Dimineata cand m-am trezit uitasem de vis, dar cand m-am dat jos din pat si am vazut ca pot merge si nu ma mai doare nimic mi-am amintit de el, apoi am mers repede la baie si am vazut ca pe corpul meu nu mai era nicio urma. Am gandit apoi ca voi marturisi aceasta minune, dar mereu am amanat, asa ca la aproape un an de la aceasta intamplare, am vazut ca iar au inceput sa-mi apara, insa ca niste semne ca eu am promis ceva. Am mers si la medic si am facut un tratament corespunzator si am reusit cu ajutorul Maicii Domnului sa scriu si despre aceste minuni asa cum am gandit.
Sfintii Dreptii Parinti Ioachim si Ana sunt si ei grabnicii mei ajutatori. Intr-o perioada imi propusesem sa le citesc acatistul mai des fiind sfintii mei ocrotitori, insa s-a intamplat de cateva ori sa plec de acasa si sa uit sa iau acatistul cu mine, dar minune….oriunde ajungeam gaseam in locurile respective acatistul sfintilor, fie de cumparat, fie in casa unor persoane, fie aveam acces la internet si il puteam citi de acolo. Daca noi ne dorim ceva cu adevarat Sfintii ne vin in ajutor. Aceasta este doar una din minunile care imi vin in minte, dar sunt sigura ca Sfintii Parinti imi poarta mereu de grija cu toate ca eu nu merit.
Despre Sfantul Ierarh Nicolae, vreau sa amintesc, ca asa cum este cunoscut ca ocrotitor al tinerilor, ne-a ajutat si noua. Ca mai toti elevii am avut zile in timpul liceului cand nu reuseam sa ma pregatesc la toate obiectele, iar a doua zi mergeam foarte stresata la scoala. Cineva m-a invatat atunci sa fac acatistul Sfantului Nicolae ca sa ma pazeasca si sa nu ma asculte. La inceput mi s-a parut o gluma, dar intr-o zi m-am vazut pusa in aceeasi situatie de a nu reusi sa ma pregatesc la toate obiectele si mi-am amintit de Sfantul Nicolae…i-am citit acatistul si…minune …cu toate ca urmam sa fiu ascultata dupa metoda pe care o avea profesorul, a sarit peste mine. Acest lucru l-am mai spus si altor tineri, iar Sfantul Nicolae nu a intarziat sa ajute. Sora mea era impreuna cu un baiat despre care noi nu aveam o parere prea buna, dar nici nu aveam motive foarte bine intemeiate ca nu ar trebui sa continuie cu el. La un momentdat comportamentul lui a inceput sa o puna pe ganduri insa noi nu am fi vrut sa o influentam negativ asa ca s-a hotarat sa faca 40 de zile acatistul Sfantului Nicolae ca sa o ajute sa ia o decizie inteleapta, iar dupa aceasta perioada ea s-a indepartat de acel baiat, ca apoi sa afle ca el statea si cu fosta prietena.
Sfantul Ierarh Spiridon, Sfantul Ierarh Nectarie si Sfantul Ioan Rusu au fost apropiati ai familiei noastre si mai ales a mamei mele care a suferit de leucemie. Cand a ajuns la medic, acesta i-a spus tatalui meu, care o insotea, ca singurul lucru care il are de facut e sa mearga acasa si sa pregateasca inmormantarea. Vestea acesta i-a doborat pe parintii mei care erau tineri si care aveau cinci copii, dintre care cel mai mic avea doar 2 ani, iar cel mai mare 12 ani. Cu lacrimi in ochi cereau o salvare, dar medicina era neputincioasa in acea situatie, iar medicul a fost foarte clar ca el vrea – dar nu se mai poate , insa le-a spus ca totusi ar mai fi o sansa si a ridicat un deget spre cer. Acest semn a fost salvarea noastra, a tuturor. Parintii mei au venit acasa, si-au cautat un duhovnic de care s-au tinut. Prin intermediul lui au aflat de Sfintii amintiti mai sus si am inceput sa ne rugam fiecare dupa putinta noastra. In durerea ei, mama a mai cerut atunci, fara sa isi dea seama, macar 6-7 ani de viata ca sa ne mai fie alaturi, macar pana crestea cel mai mare ca sa ne ajutam unii pe altii. Timpul a trecut, incetul cu incetul ea si-a mai revenit, iar apoi au fost perioade si perioade…uneori mai bine alteori mai rau. Asa au trecut 7 ani de zile cand deodata a inceput sa merga inspre rau. Atunci si-a amintit de rugamintea ei catre acesti mari mijlocitori si am indraznit cu totii sa mai cerem macar putin timp. Dumnezeu a fost milostiv si a ingaduit aceasta, dar mergand spre cel de-al 8-lea an, intr-o seara in care nimeni nu se astepta, mama a fost chemata la cele vesnice. Numai Dumnezeu cu mila Lui, Maica Domnului si Sfintii Ocrotitori, Sfintul Spiridon, Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusu ne-au ajutat sa trecem peste acele momente cumplite si ne-au ajutat sa ramanem o familie unita si sa mergem mai departe.Trecand mai bine de un an de la acest eveniment, tata a fost doborat de o depresie cumplita, iar acest lucru a avut repercursiuni asupra intregii familii, ajungand sa traim aproape din mila rudelor si a prietenilor, pentru care nu puteam decat sa ne rugam ca altceva si altfel nu le puteam rasplati. Timpul trecea, iar tata nu dadea semne ca se mai face bine. Am mers la un medic specialist, lua tratament pentru depresie, dar isi afecta alte organe. Am ajuns din nou la singura noastra speranta…Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii, iar rezolvarea nu a incetat sa apara, cand, dupa multe rugaciuni a parintelui duhovnic si alti preoti, calugari, maicute si apropiati, tata a gasit leacul la mormantul Parintelui Iustin Parvu la care avea evlavie, s-a uns regulat cu ulei din candela ce se afla la mormantul sau si a folosit si un tratament naturist de la manastirea de maici.
Sfantul Efrem cel Nou ne-a ajutat si pe noi in aceste timpuri si nu mi-a trecut cu vederea cererile mele, care, poate uneori erau mult prea lumesti. Ma aflam in pragul sfarsitului anului scolar, cand trebuia sa termin masterul, dar in mintea mea nu exista nicio idee despre ce ar trebui sa scriu in lucrarea de disertatie. Am citit in acea perioada o carte cu minunile Sfantului Efrem si cineva scria despre cum a ajutat-o Sfantul sa isi termine lucrarea de licenta. Am indraznit si eu sa ii cer ajutorul si minunea nu a incetat sa apara. Am gasit o doamna profesoara minunata care m-a ajutat foarte mult. Mi-a venit ideea sa folosesc materialul din lucrarea de licenta si sa mai adaug ceva, dar dumneaei nu a fost deacord. Atunci am intrat iarasi in panica, dar mi-am pus nadejdea in sfantul Efrem si cu ajutorul lui, am stabilit impreuna cu doamna profesoara o tema, in care puteam folosi o parte din materialul de licenta care reprezenta aproape 1/3, iar pentru cealalta parte m-a ajutat dumneaei cu material, am gasit si la biblioteca si asa am reusit sa imi termin lucrarea, pe care am prezentat-o si am luat nota maxima. Ce mi s-a parut si mai minunat a fost usurinta cu care lucram si faptul ca nu lucram cu stres ca nu termin sau incordata ci totul, parca mergea de la sine. Un alt ajutor de la Sfantul Efrem l-am primit chiar zilele acestea cand, din cauza unei probleme am inceput sa imi pierd linistea si sa ma cuprinda deznadejdea si grijile. Sfantul Efrem m-a ajuta chiar din seara in care a inceput nelinistea dandu-mi o stare de pace si de rabdare pe care o am si astazi cu toate ca problema nu s-a rezolvat. Eu ii ceream altceva Sfantului, dar el si Maica Domnului mi-au dat ceea imi era de folos… pace si rabdare ca sa pot trece. Sfantul Efrem m-a mai ajutat si in alte situatii in care ii ceream ajutorul si mi l-a oferit asa cum imi era de folos.
Daca nu reusiti sa va treziti dimineata sau nu auziti ceasul rugati-l pe Sfantul Inger sa va trezeasca la momentul potrivit sau sa va aminteasca ceva. Pe mine m-a ajutat de multe ori si m-a trezit la ore mult mai potrivite decat daca mi-as fi pus ceasul sa sune, sau daca mi-as fi notat pe ceva anumite lucruri importante.
Alaturi de acesti minunati Sfinti care ne-au mai ajutat si in alte situatii, in viata noastra au mai intervenit si Sfantul Ioan Botezatorul, Sfanta Parascheva de la Iasi, Sfanta Cuvioasa Teodora, Sfantul Stelian, Sfintii Ciprian si Iustiana si alti multi Sfinti carora le multumesc din suflet pentru grija si ajutorul ce ni-l ofera.
Cu toata sinceritatea va spun…rugati-va si nu va pierdeti nadejdea ca Dumnezeu nu ne lasa daca apelam la Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria si la ceilalti Sfinti si Puterile ceresti. Aceste minuni le-am adunat din toata viata mea si a familiei, si ma mir de ajutorul pe care l-am primit, dat fiind faptul ca eu sunt o mare pacatoasa si nu zic asta din smerenie ci acesta este adevarul. Cu cat Dumnezeu ma ajuta mai mult, nu stiu ce e cu mine, dar parca ma afund mai mult in pacate si totusi mereu Ii simt ajutorul si ma mir cat de frumos le randuieste pe toate pentru mine, eu care nu merit nimic.
Doamne, Slava Tie!
PETRONELA (30.07.2014) Vreau sa-i multumesc sfantului ca a avut grija de copilul meu inca din burta. Tot timpul cand a fost bolnava sau nu puteam avea grija de ea, a vindecat-o si pazit-o. Multumesc sfinte pentru acest lucru si pentru multe altele.
MARIA (29.07.2014) – Din ce am citit pe aici, am constatat ca problemele tinerilor de azi sunt in mare parte legate de sentimentul de dragoste si de dragostea pierduta la un moment dat. Spre ajutorul altora, vreau sa va marturisesc si eu ajutorul meu primit in acest sens de la Sfintii Nicolae si Nectarie.
Povestea mea incepe cu o dezamagire suferita dupa ruperea unei relatii lungi cu un baiat, manifestata sub forma unei mari suferinte si a pierderii increderii in sansa de a mai fi vreodata fericita langa vreun barbat. Am mai incercat relatii, dar toate se dovedeau in final nepotrivite si, cu toate ca am dat sansa multor tipologii de caractere, in ideea de a nu porni de la idei preconcepute, totusi, timp de 2-3 ani, nu am reusit sa gasesc o persoana cu care sa ma potrivesc atat de bine incat sa pot construi o relatie statornica si care sa promita o intemeiere de familie la un moment dat. Credincioasa eram si sunt, dar cu toate rugaciunile si acatistele citite, problema mea nu se rezolva, ba mi se parea ca se adanceste, incat nu de putine ori am cazut in greul pacat al deznadejdii. Nu imi lipsea nimic, aveam material si profesional totul, fizicul m-a ajutat intotdeauna, dar nicidecum nu reuseam sa gasesc un baiat serios, care sa ma multumeasca si pe care sa-l multumesc in marea majoritate a punctelor de vedere. Traiam esec dupa esec. Acum vreo 2 ani, am facut o excursie-pelerinaj prin Europa, ajungand cu aceasta ocazie la moastele Sfintilor Nectarie si Nicolae, unde m-am rugat si pentru rezolvarea acestor probleme. Ulterior pelerinajului, am aflat ca Sf. Nicolae ajuta tinerelor sa se casatoreasca, asa ca am gasit o rugaciune a sa in acest sens, pe care am citit-o mai mult timp. La un moment dat, cam la cateva luni de la aceasta, a aparut in viata mea un barbat extraordinar, care purta si prenumele de Nicolae, lucru pe care inca de la inceput, cand am vazut ca ne potrivim, nu l-am considerat intamplator, stiut fiind din marturiile altora ca Sf. Nicolae trimite de obicei raspuns la rugaciuni in forma unor persoane care ii poarta numele. Recent, fericirea mea nu mai are margini, pentru ca acest barbat m-a cerut in casatorie, fiind raspunsul la toate rugaciunile mele, asa incat sunt convinsa ca Sf. Nicolae ne-a ajutat sa ne gasim, ca un milostiv la mijlocirile Sf. Nectarie, care l-a venerat, si pe care, stiind asta, l-am rugat sa mijloceasca atat la Sfantul Nicolae cat si la Maica Domnului si la Domnul Iisus, ajutorul lor venind neintarziat, spre slava tuturor Sfintilor si a Dumnezeului Cel in Treime pe care acestia Il slujesc.
ELENA (29.07.2014) – Buna ziua,
Ca multi altii, si eu am fost ajutata de Sfantul Nectarie, in ciuda faptului ca nu am fost vrednica de ajutorul lui. In urma cu doi ani, prietenul meu a avut un examen foarte important in cariera lui.Numai cu ajutorul Bunului Dumnezeu, a Maicii Sale, a Sfantului Nectarie si a Sfantului Efrem cel Nou l-a putut promova.
Anul acesta, mergand la moastele Sfantului Nectarie, m-am rugat pentru gasirea unui loc de munca.la nici o saptamana am primit vestea ca exista si pentru mine un loc de munca in institutia in care vroiam sa lucrez, si unde in prezent imi desfasor activitatea.
Multumesc Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantei Paraschieva pentru mila si pentru ascultarea rugaciunilor.
Puterea rugaciunii este tamaduitoare! Rugati-va necontenit si nu va pierdeti nadejdea.
CRISTINA (28.07.2014) Multumesc Sfintei Treimi, Fecioarei Maria, Sfantului Nectarie, Sfantului Stelian, Sfantului Nicolae, Sfintei Parascheva si tuturor Sfintilor pentru copilul pe care ni l-au dat! M-am rugat sa raman insarcinata si am ramas. Apoi, pe perioada sarcinii am citit Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Nectarie si Acatistul Sfantului Stelian. In decembrie, cand eram insarcinata in 3 luni, mi s-a facut cerclaj pentru ca mi se scurtase colul si riscam sa pierd copilul. Cu toate acestea, am avut o sarcina foarte usoara si, in mai, am nascut un copil sanatos. Este cea mai mare minune din viata mea! Nu am zile sa multumesc pentru el. Am promis ca, toata viata mea, sa citesc zilnic Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Nectarie si Acatistul Sfantului Stelian in semn de multumire pentru copil. Multumesc din tot sufletul meu pentru copil! Laudat sa fie Numele Domnului Dumnezeului nostru!
CORNELIA (28.07.2014) – Mai sunt 2 sptamani pana la pasti.Ma duc la doctor cu rezulltatul analizelor.Soc: doctorul imi spune ca am o boala rara….chisturi pe plamni,ceea ce am citit pe internet despre aceasta boal m-a ingrozit.Cu o saptamana inainte am fost la biserica si m-am spovedit dar nu m putut sa ma si impartasesc.Am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie,paraclisul Sfantului Efrem cel Nou si ctistul Maicii Domnului Pantansa.In saptamana mare m-am rugat in genunchi si am plans in fata icoanelor rugandu-ma la Maicuta Sfanta si la sfintii mei ocrotitori sa se roage pentru mine sa m vindec, ii rugm din suflet sa faca si cu mine o minune si sa ma tamaduiasca.Sa imi ia durerile si sa nu mai transpir noaptea.Noaptea nu am mai transpirat si durerile s-au micsorat.Cu mine Bunul Dumnezeu pentru rugaciunile Maicutei Sfinte si ale Sfantului Nectarie ale sfantului Efrem cel Nou si ale sfntului Nicolae a mai facut minuni dar pe aceasta o implor.Astept telefon de la doctori sa vedem ce vor decide cu mine.Sper sa ma numar si eu printre cei vindecati miraculos .Acum o luna nu credem ca viata mea va lua o asemenea intorsatura.Nu pot si nici nu vreau s ii spun sotului si fetei mele problem mea.Nu vreau sa ii termin psihic.Dupa ce minunea se va infaptui atunci o sa le marturisesc totul,chiar dca ei nu prea cred in minuni,ca sa vada cat de mare este puterea Bunului Dumnezeu pentru rugaciunile Maicutei Sfinte si a Sfintilor dragi. Si DA MINUNEA S-A INTAMPLAT….credeti cu tarie in puterea Domnului Dumnezeului nostru ,rugati-va cu credinta si cu pocainta in suflet Maicutei Sfinte Fecioare Maria si sfintilor nostri ocrotitori si atunci ve-ti vedea minuni….SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU ,SLAVA TIE….SLAVA TIE MICUTA SFANTA …SLAVA SFANTULUI NECTARIE ,SLAVA SFANTULUI EFREM CEL NOU,SLAVA TIE SFINTE NICOLAE ,SLVA TUTUROR SFINTILOR BINEPLACUTI DOMNULUI ….ALILUIA ,ALILUIA ALILUIA
MIHAELA (19.07.2014) – Dumnezeu este mare, si necontenit arata asta. Mă rog sfintilor sa mă ajute la examenul de săptămâna aceasta, examenul ce va decide ce voi face in următorii cativa ani pentru a mi îndeplini visul, si anume examenul de admitere la facultate. Mă rog sfintei Fecioare sa mă ajute, sa îmi lumineze mintea si sa fie iertătoare in legatura cu păcatele mele. Dumnezeu mi a dăruit numeroase persoane in chipul cărora s au arătat sfinti. O profesoara draga mie mi a schimbat viata prin atitudinea ei blândă si prin caldura pe care o emană. Astăzi, mi a fost dat sa mă întâlnesc cu una din persoanele care din copilărie lucrează la.formarea mea, o persoana religioasa, o persoana cu integritate morala absolut excepțională si pe care chiar îmi doream sa o vad. Bunul Dumnezeu mina scos o in cale. Si de asemenea, am primit o iconita a sfintei Fecioare Maria de la o ruda pentru a mi purta noroc la examen. Am.considerat acesta a fi un semn si sper ca sfanta Născătoare de Dumnezeu sa îmi fie alaturi pe tot parcursul examenelor. Cuvintele de multumire nu îmi ajung pentru a face asta. Dumnezeu are grija de noi.
DONA PETER (18.07.2014) – Revin cu inca o minune. Urmand sa facem un drum lung de peste 1500 km, aveam frica si teama de accidente, mai ales ca nu as vrea sa las singurul copil, obtinut cu greu, orfan. In noaptea dinaintea drumului, eram agitate, nervoasa, ma tot trezeam, imi era frica, m-am rugat la Maica Domnului si la Sf. Nectarie, care si pana acum ma ajutase, si minunea s-a intamplat: la un moment dat am simtit ca mi se transmite un mesaj, de la Maica Domnului, spunandu-mi ca drumul va fi bun. Asa a si fost! Minuni se intampla, credinta trebuie sa avem.
RALUCA (10.07.2014) Am primit si eu ajutor de la Sfantul Nectarie si as dori sa va impartasesc si dumneavoastra ceea ce mi s-a intamplat. Am fost diagnosticata mai demult cu lupus si de asemenea aveam probleme cu inima. Din cauza bolii lucrurile s-au inrautatit mult si oboseam foarte repede. Erau nopti in care nu reuseam sa dorm si abia puteam sa fac ceva ziua urmatoare. La un moment dat am inceput sa ma rog si sa ma intorc la Dumnezeu. Ma rugam mai multor Sfinti: Sfantului Pantelimon, Sfantului Fanurie, Sfantului Ioan Rusul si bineinteles Sfantului Nectarie. Mi-a placut foarte mult Acatistul al doilea al Sfantului Nectarie si il citeam in fiecare seara. Va marturisesc ca de fiecare data dupa ce citeam un Acatist si puneam suflet in rugaciuni ma simteam mai bine. Din pacate insa m-am lasat macinata de multe probleme exterioare si intr-o seara am ajuns la spital in coma. O saptamana am fost in coma, iar datorita faptului ca am fost efectiv indopata cu medicamente si substante atat ca sa-si revina organismul cat si impotriva durerii nu am devenit constienta imediat. A mai durat inca o saptamana si in Duminica Pastilor m-am trezit ca sa ma exprim asa. Au fost multe probleme dupa dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu am trecut peste toate si m-am recuperat incredibil de repede. Dupa cateva luni am facut si o operatie la inima la unul dintre cei mai buni cardiologi din Germania si intr-adevar ma simt incredibil de bine, aproape uitasem cum e sa fii “normal”. Niste prieteni mi-au daruit un album in care mi-au povestit tot ce se intamplase “in lipsa mea”. In acel album mi-au scris ca toate organele mele au cedat pe rand dar inima mea nu a vrut sa cedeze si de aceea traiesc si scriu acum. In rugaciunile mele spre Sfantul Nectarie mereu ma rugam pentru un lucru: “Te rog ai grija de inima mea”!
Nu stiu daca voi reusi vreodata sa-I multumesc cu adevarat Sfantului Nectarie. Am ajuns la Radu Voda de mai multe ori, dar imi doresc din suflet sa ajung in Eghina la moastele Sfantului ca sa ma inchin si sa-I multumesc in persoana.
Va multumesc si Doamne ajuta!

VERONICA (26.06.2014) – Ma numesc Veronica si doresc sa va marturisesc minunea care mi s-a intamplat. Credeti din tot cugetul vostru in Dumnezeu si in Sfintii lui. Sfantul Nectarie este Facator de Minuni. Dupa o relatie esuata de 7 ani in care am fost prietena cu un baiat si care speram sa se concretizeze pana la urma, iata ca nu s-a intamplat, Dumnezeu a avut grija de mine si nu m-a lasat sa fac o alegere gresita (am suferit foarte mult de pe urma acestei relatii).

Au trecut 2 ani jumatate de atunci, o perioada extrem de dificila pentru mine, in care am cunoscut fel si fel de baieti , dar nici unul nu era asa cum vroiam eu fiecare avea ceva care nu imi placea (unii urmareau doar sa aiba relatii temporare intelegeti la ce ma refer, ma intanleam cu ei la un suc si dupa o perioada de timp daca vedeau ca nu isi ating ”scopul” nu ma mai cautau si diverse alte situatii). Incepusem sa cred ca am devenit prea dificila, prea pretentioasa ,aproape ca intrasem probabil intr-o asa numita depresie. Nu mai auzeam ce se intampla in jurul meu nu ma mai interesa ce fac altii, cu alte cuvinte eram intr-o lume a mea, imi era pe zi ce trece din ce in ce mai greu cand vedeam cupluri pe strada, prietenele mele cu prietenii si eu singura, singura, singura. Am inceput sa merg la biserica mai des, sa particip la rugaciuni, la Sfantul Maslu.
  Dar cel mai mare ajutor l-am primit de cand am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie. Am descoperit ca aveam si icoana Sfantului Nectarie si incet incet nu am numarat de cate ori l-am citit si iata ca a aprut cineva in viata mea de 2 saptamani.Imi place mult acest baiat si sunt convinsa ca Sfantul Necatrie mi l-a trimis pentru ca este exact asa cum imi doream. Sfantul s-a rugat pentru mine la Dumnezeu si s-a produs minunea. Sfinte Necatrie ajuta-ma sa ma casatoresc cu acest baiat pe care mi l-ai trimis si sa intemeiem o familie bineplacuta lui Dumnezeu din care sa rezulte copii credinciosi si sanatosi.
Rugati-va la Sfantul Nectarie facatorul de minuni si veti vedea cum va va ajuta.
Doamne ajute-ne pe toti!
agios_nektarios
ROXANA (26.06.2014) – Multumesc Sfintei Treimi, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul pe care il primesc clipa de clipa de la ei. Minunea infaptuita de Sfantul Nectarie se refera la obtinerea unui serviciu bun. Sunt absolventa unei facultati, a unui master si a unor cursuri de expert contabil, dar ca orice absolvent nu am experienta motiv pentru care din sutele de cv trimise nici un telefon care sa ma cheme macar la un interviu nu mai zic sa ma angajeze.Cu toate ca sora mea reusise sa se angajeze tot cu ajutorul Sfantului Nectarie eu nu ii cerusem ajutorul, dar Sfantul a vrut sa ma ajute si m-a cautat el pe mine. In dimineata unui examen foarte important, plina fiind de emotii am hotarat sa nu mai repet si am intrat pe net cautand sa citesc rugaciuni care te ajuta sa reusesti la examene si dintre toate mi-a atras atentia acatistul Sfantului Nectarie. Examenul l-am trecut cu bine si m-am hotarat sa ii citesc ambele acatiste ale sfantului rugandu-ma pentru serviciu si pentru casatorie. Fiind postul Craciunului l-am rugat pe sfant ca pana de craciun sa imi indeplineasca ambele dorinte.Cu doar cateva zile pana la terminarea celor 40 de zile de citit ale acatistelor l-am visat pe sfant spunandu-mi ca nu o sa-mi gasesc nici serviciu nici persoana cu care ma voi casatorie pana la craciun, dupa care m-a luat in brate mi-a zambit iar eu l-am sarutat pe obraji. Evident ca sa intamplat intocmai iar eu am trecut prin toate starile posibile: deznadejdie, necredinta, ma intrebam de ce nu vrea sa ma ajute… timpul trecea si nimic nu se intampla si parca cineva imi spunea apuca-te iar de citit ca de data asta minunea se va intampla. Exact la implinirea celor 4o de zile de citirea acatistuli m-a sunat patronul unei importante firme sa ma duc la un alt interviu ca vrea sa imi propuna o colaborare (fusasem in urma cu daua luni la un interviu dar nu prisem nici un raspuns) exact pe postul pe care terminasem facultatea. Tin sa mentionez ca intre timp am ajuns la moastele Sfantului care se gasesc in Pitesti in Piata Ciair in bazar deci foarte aproape de mine si de aici am cumparat si mir cu poza sfantului cu care ma ung in fiecare dimineata. Iti multumesc din suflet Sfinte pentru tot ajutorul dat si te rog sa ma ierti ca am nadajduit si m-am intristat crezand ca nu vrei sa ma ajuti si ajuta-ma sa fie bine maine. MULTUMESC din tot sufletul Sfinte Necarie! Multumesc Bunului Dumnezeu ca prin rugaciunile Maicutei Sfinte si ale Sfantului Nectarie m-am angajat pe un post pe care mi l-am dorit enorm si pentru care nu aveam nici experienta. Rugati-va cu credinta Sfantului Nectarie ca sigur va face si pentru voi o minune. Multumesc Sfinte Nectarie pentru toate minunile pe care le faci pentru mine si ajuta-ma in continuare.
ISABELLA (25.06.2014) – Buna ziua dragele mele femei,
Va scriu acest mail in care vreau sa va povestesc experienta mea legata de “lupta” pentru a avea un copil si sper ca femeile care s-au aflat in aceeasi situatie ca a mea sa citeasca ceea ce am scris eu si sa le aline cumva suferinta.
Dragele mele, am varsta de 29 de ani,ma numesc Isabella si de cand ma stiu mi-au placut enorm copiii,dar ca orice tanara am spus sa am prima data o cariera apoi familie. M-am casatorit la varsta de 25 de ani si impreuna cu sotul am avut multe realizari si intr-un final ne-am decis sa facem si un bebelus. Am ramas insarcinata din prima luna in care ne-am propus sa raman insarcinata si am strigat tuturor bucuria noastra,pana intr-o zi cand am avut o sangerare si medicul mi-a pus diagnosticul: sarcina oprita din evolutie! Am ramas socati,nu ne venea sa credem, nu auzisem vreodata acest termen sincera sa fiu,nu intelegeam de ce tocmai noua ni se intampla asa ceva,cautam lamuriri dar degeaba. Am reusit sa elimin medicamentos sarcina, pentru ca am fost si sunt IMPOTRIVA AVORTURILOR, si la 3 luni am ramas iar insarcinata.Toate bune si frumoase pana cand la 7 saptamani doctora ne-a pus acelasi diagnostic: sarcina oprita din evolutie.
Nu pot exprima in cuvinte ceea ce am simtit pentru ca nu as putea, am devenit o persoana introvertita, am inceput sa imi fac mustrari de constiinta…. poate daca doctorul mi-ar fi spus motivul opririi din evolutie as fi stat mai linistita,dar faptul ca nu a existat nicio explicatie ma macina pe interior.Intr-o dimineata m-am trezit cu niste bubite pe mine si aveam niste mancarimi insuportabile si o prietena mi-a spus ca au aparut pe sistem nervos….M-am dus in fata oglinzii,m-am spalat pe fata,m-am uitat in oglinda si m-am intrebat: Doamne, eu chiar vreau sa mor? Doamne, de ce imi doresc atat de mult un copil? As vrea sa imi scot din suflet aceasta dorinta. In acel moment am fost cuprinsa de o tarie nemaintalnita si mi-am propus sa alung depresia pentru ca imi faceam rau mie si familiei.
Au trecut 2 ani si nu am mai ramas insarcinata.
Am inceput sa tin posturile atat cat puteam,m-am spovedit si am spus parintelui tot ce aveam pe suflet,m-am impartasit si am inceput sa ma rog cu staruinta Sfantului Nectarie, Parintilor Ioachim si Ana si citeam Paraclisele Maicii Domnului.
Am tinut jumatate din Postul Pastelui anul acesta in 2014 si in noaptea de Inviere am ingenunchiat acasa in fata icoanelor si m-am rugat cu lacrimi de suferinta si smerenie Maicii Domnului, Arhanghelilor Mihail si Gavriil, Sfantului Nectarie si Sfintilor Parinti Ioachim si Ana : “Doamne, daca Tu consideri ca nu suntem demni sa devenim parinti macar nu mai ingadui sa raman insarcinata sa trec iar prin acea trauma, dar daca Tu consideri ca eu si sotul meu suntem vrednici sa avem macar un copil, ajuta-ne si o sa preaslavim numele Tau, o sa spunem tuturor ca acest copil este un dar de la Maica Domnului si Dumnezeu”. Printr-o minune am avut de facut un drum in Timisoara si la intoarcere am trecut si pe la manasatirea Prislop unde este inmormantat Parintele Arsenie Boca. Ne-am rugat si parintelui si i-am citit si acatistul acestuia si ne-am intors acasa.
Imediat dupa Paste, a urmat luna mai si SURPRIZA: SUNT INSARCINATA SI TOTUL E BINE!
Dragele mele fete, nu cautati ajutor prin doctori, moase, asistente, ci rugati-va Bunului Dumnezeu si mai ales Maicii Domnului. Nu uitati ca Maica Domnului este mama si ea ne intelege!
Chiar daca va pierdeti speranta si nu mai aveti nicio alinare, voi continuati sa va rugati si MINUNEA va aparea,TREBUIE DOAR SA CREDETI si cu smerenie sa Il recunoasteti pe Dumnezeu ca si Creatorul nostru.
Va pup dragele mele si nu uitati: minunile exista!
Isabella

LILIANA IULICA IURCA (21.06.2014) – Ma alatur si eu celor care l-au cunoscut pe Sfantul Nectarie care chiar ajuta si mijloceste catre Dumnezeu rugaciunile noastre. Mie mi-a ascultat rugaciunea si m-a binecuvantat cu un loc de munca. L-am rugat pe Sf. Nectarie sa ma ajute si dupa 2 saptamani de rugaciune m-a ajutat cu locul de munca pe care-l doream, si nu numai, si alte cereri. Va sfatuiesc pe toti care aveti necazuri, sa credeti si sa va rugati lui Dumnezeu si SF NECTARIE LUI IiSUS si FECIOAREI MARIA. Cu credinta si nadejde.

POPESCU RALUCA (18.06.2014) – Buna ziua, va scriu pentru a marturisi minunea care mi s-a intamplat. St. Ephraim the Great MartyrUrma sa am un examen greu pentru care am invatat foarte mult si la care aveam mari emotii. Cu o zi inainte de examen am citit pe site-ul dumneavoastra maturisiri ale oamenilor care s-au rugat unui Sfant sa-i ajute sau mai multor Sfinti. Am citit si de Sfantul Efrem cel Nou de care nu mai auzisem pana atunci si mi-a atras atentia. Am citit ca ajuta la examene si multe alte probleme mai grave asa ca m-am rugat Lui Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria si Sfantului Efrem cel Nou sa fie bine la examen. La examen a fost ba cand bine ba cand rau si tot asa, au fost atat de multe ori in care ma gandeam si am vrut sa renunt dar domnul profesor ma incuraja sa nu renunt . Cred ca acest lucru s-a intamplat printr-o minune de la Dumnezeu ,Sfanta Fecioara Maria si Sfantul Efrem cel Nou si in final totul a fost bine . Am vrut sa scriu despre Sfantul Efrem cel Nou pentru ca desi pana a intra pe site-ul dumneavoastra nu auzisem de el, mi-a venit in ajutor foarte repede. Multumesc foarte mult Lui Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria si Sfantului Efrem pentru ajutorul acordat. Doamne ajuta!

TARCAN ANGELA ANCA (17.06.2014) – buna ziua, e cam tarziu cand marturisesc minunea Sf.Ioan Rusul in viata mea…..cu 8 ani am intarziat si regret tare mult.

Acum 8 ani am iesit dintr-o relatie care durase cam 7 ani….si l-am intalnit pe actualul meu sot.Nu va spun cat de urat era de toti ai mei si in aceeasi masura era iubit de mine.Am alergat in toate partile …la toate bisericile si toti preotii….si sotul meu a mers atunci la Pr.Arh.Arsenie de la Man.Giurgeni Valea Ursului langa Roman unde se afla icoana Maicii Domnului facatoare de minuni cu 3 ochi si 2 guri(aparute in mod minunat )iar Mantuitorul are 3 urechi.Acolo parintele a fost singurul din atatia preoti cercetati de noi care i-a spus  ca vom fi impreuna caci asa e voia Domnului.Si ne-a dat sa citim acatistul si paraclisul Sf.Ioan Rusul timp de 40 de zile cu putin post negru.Ne-am apucat de rugat…in valmaseala provocata de cei asa zisi apropiati noua ,momentul rugaciunii era singurul moment de liniste si impacare sufleteasca.Erau zile grele…cuvinte grele din partea parintilor…amenintari …etc…
Dupa 40 de zie de rugaciune m-am mutat cu actualul sot,iar la fix 40 de zile mama mea care mi promisese ca ‘imi rupe picioarele daca am de-a face cu acest barbat'(lucru de inteles acum ca sunt mama,intrucat diferenta de 20 de ani dintre noi nu e lucru mic)….mama a venit in casa noastra si a spus ‘daca asta vreti macar faceti cununia ca sa traiti pe placul lui Dumnezeu.’Dupa aceaa a urma vizita tatalui,a fratelui si totul a devenit normal.Au venit si cei 2 copii minunati…
Anul acesta am realizat,dupa 8 ani de zile ca ziua de 27 mai,in care s-a petrecut minunea aceasta si zi pe care noi am stabilit-o ca zi a familiei…este ziua de pomenire a Sf.Ioan Rusul…..ABIA ANUL ACESTA,desi in fiecare an sarbatoream 27 mai ca ziua noastra.
Se vede treaba ca sfintii nu uita de ziua lor.Asa ca am inceput sa ma rog iar Sfantului ca sa ma ierte pt.neglijenta.
Si m-am gandit ca as putea marturisi ajutorul Sau spre Slava lui Dumnezeu.Amin
Anca.

Sunt mama a 2 copii…cel mare de 7 ani are astm alergic de la 3 ani.Tot de atunci ia tratament…groaznic tratament…zi de zi.
Am o prietena minunata…absolut minunata…in Piatra Neamt care mergand la duhovnicul ei de la Radaseni a pomenit preotului si de necazul meu cu baiatul.Parintele i-a dat Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea si cel al Sfantului Efrem cel Nou Grabnic Ajutator si Tamaduitor sa le citesc alternativ.Nu a vrut sa ii ia nici un ban,spunand ca nu a luat niciodata pt. cei bolnavi si nu va incepe acum….un preot minunat….
Am inceput sa citesc cu nadejde,insa mecanic …si fara sa ma interesez de acest Sfant de care nu auzisem niciodata.Am citit tot postul Sfintelor Pasti,iar dupa aceasta mare sarbatoare cumnata mea mi-a trimis o carte cu minunile parintelui,pe care o primise si ea imprumut.Si L-AM DESCOPERIT.
Am fost atat de mahnita pe mine ca nu ma interesasem de viata Sa,de minunile Sale….
CULMEA ESTE CA terminasem de citit cartea pe 4 mai 2014…iar la 5 mai se sarbatoreste Sfantul(scria mare pe acatistul dat de parintele dar eu aflasem abia acum din cartea cu minuni…nu vazusem pur si simplu pe acatist)…..l-am rugat repede pe sotul meu sa cumpere cateva alimente si am mers la un schit din apropiere sa le dau in cinstea Sfantului meu drag.Voiam sa ma ierte intrucat cu cateva zile inainte fiul meu avusese o criza de astm severa si eu am spus atunci sotului….degeaba ma rog ca pe mine nu ma aude nimeni…..si iata ca eram auzita totusi.
Imi doream nespus o icoana cu parintele si o picatura de mir pe capul copiilor mei….si MINUNE…parintele slujitor de la schitul la care am mers ma intreaba(nu fusesem de  multa vreme aici dar pur si simplu cand m-a intrebat sotul unde ducem am spus direct….Schitu Valea Seaca)….Aveti cunostinta de martiriul Sfantului?Si am raspuns ca abia am aflat,ca sunt pacatoasa si ca tare as vrea sa am o picatura de ulei sa-mi dau copiii.Parintele spune…mergeti in biserica si va inchinati apoi vin sa va dau Sfintele Moaste sa le sarute copilasii(Sf.Pantelimon,Sf.Dosoftei si Sf.Ghelasie).Dupa aceea la iesire ma roaga sa astept o clipa…….si vine parintele cu o sticluta cu ulei(de la Sf.Efrem cel Nou,Mormantul Sfant,Sf.Nectarie) si cu o Icoana a Sfantului la el acasa la Nea Makri…..am fost uimita si am tinut icoana la piept pana acasa…
Apoi am comandat carti si am inceput sa citesc si sa ma rog mai cu sarg…si am aflat de Icoana Izvoratoare de mir de la Sihastria Rararului…..si hai acolo….Insa cu o seara inainte am visat un preot intr-o Biserica care imi spune-Sunt Pr.Dosoftei.Icoana nu este aici.Insa am altceva sa iti arat’
Bineinteles ca nu am crezut…doar citisem in carte,editia 2012 ce-i drept ,ca Icoana e acolo si ,deci…hai sa mergem-…..Am ajuns in timpul Sfantului Maslu,Duminica….m-am uitat nelinistita prin biserica,am vazut in altar o icoana a Sfantului meu insa nu aceea pe care o cautam…cea Izvoratoare de Mir.Deveneam agitata si il rog pe sotul meu…Du-te tu si intreaba ca eu n-am curaj(doar lui ii povestisem visul meu)……NU E AICI DE APROAPE UN AN JUMATATE IAR PREOTII NU STIU UNDE ESTE ACUM…PRIN BUCURESTI PE UNDEVA.
Am crezut ca imi cade cerul pe cap.Am inceput sa plang in hohote…apoi m-am linistit oarecum ,caci parintele de la magazin mi-a spus ca il roaga pe parintele staret sa imi unga  copiii cu mir caci are in chilie de la icoana….si cand a venit pr.Ioan( Dumnezeu sa-i dea sanatate) si ne-am aplecat toti sa luam binecuvantare….imi spune…-Am niste bucati de vestmant cu ulei de la icoana.Ti le dau sa le poarte copiii.Stau acolo de un an jumate’
Si mi le-a dat si nu va spun fericirea mea….nu va spun cum miroase… a trandafiri …a Rai  (cred).
In alta zi am fost la Sihastria Putnei…parintele meu ma astepta intr-o icoana mare cu o bucatica de moaste lipita de ea…apoi la Sucevita …si acolo ma astepta parintele meu…apoi la Moldovita…si acolo ma astepta intr-o icoana mare si frumoasa care vegheaza patul nostru acum…..apoi….facand curat pe o etajera…..am gasit o iconita a parintelui meu scump si drag din aceea micuta si parca imi zambea si mi-am spus—Cine stie de cata vreme esti cu mine parinte si eu habar n-am avut….pt.ca nu mai trecusem prin locul respectiv de mai bine de 5 sau 6 ani.acum vazusem ca au cazut niste iconite mici si am dat sa le ridic.Eu stau intr-o anexa a casei si pe acolo chiar nu aveam treaba prea des.
Acum stiu ca icoana este la Bucuresti si poate ma cheama parintele meu sa o vad si sa o sarut.
Am inca nelamurirea cine este acest Pr.Dosoftei care mi-a spus cele ce se vor intampla la Sihastria Raraului.Dar ma va lumina Parintele meu drag.
Multumesc ca ati citit marturia mea.
Doamne ajuta!
Anca

RALUCA ION (8.06.2014) – Numele meu este Raluca Ion din Urlati , Prahova si vreau sa va impartasesc minunea pe care a facut-o Sf.Nectarie si bunul Dumnezeu pentru fetita mea. Eu si sotul meu suntem impreuna de 11 ani. Anul trecut ne-am hotarat sa ne intemeiem cu adevarat o familie , sa avem un copil. Spre surprinderea noastra am ramas insarcinata foarte repede. Pe data de 8 septembrie am aflat ca sunt insarcinata.Bucuria a fost mare dar in acelasi timp eram si un pic speriata. Am avut mici probleme la inceputul sarcinii , aveam dureri insotite cu sangerari. A doua zi am facut programare la ginecolog. La control doctorul nu a putut sa imi spuna prea multe decat ca trebuie sa asteptam sa vedem evolutia sarcinii , diagnosticul fiind  amenintare de avort. Au fost 3 saptamani groaznice de asteptare pentru noi , dar dupa trei saptamani doctorul a confirmat ca este o sarcina in evolutie si totul este bine. Intre timp sotul meu a fost la Biserica Radu Voda din Bucuresti si mi-a adus mir pe care l-am folosit toata sarcina si dimineata si seara la culcare. Mi-am schimbat si doctorul ginecolog care era in Ploiesti si ne-am dus la Spitalul Filantropia in Bucuresti la d-na doctor Paris Doina. Sarcina a decurs normal pana in cea de a 32-a saptamana cand am fost la ecografie. Fetita era pozitionata gata sa se nasca. Atunci doctorita mi-a recomandat repaus la pat si ne vom vedea peste 3 saptamani. In cea de a 35-a saptamana exact in saptamana patimilor mi s-au rupt membranele si am ajuns de urgenta la spital. La ora 00.15 am ajuns la spital iar la ora 08.15 am nascut-o pe frumusetea noastra Eva Maria Nectaria. Nasterea nu a fost deloc usoara deoarece s-a nascut cu cordonul ombilical de 2 ori in jurul gatului acesta fiind si gros , iar respiratia nu a fost una foarte buna , de aceea si nota a fost foarte mica la nastere, de 4. Medicul neonatolog a reusit sa stabilizeze fata si au plecat cu ea la terapie intensiva la prematuri. Ni s-a spus ca totul este bine , ca necesita supraveghere si urmeaza ca dupa amiaza sa putem merge sa ne vizitam papusica. Am fost impreuna cu sotul meu la ea , era cu un tub de oxigen , era stabila. Seara a fost sotul meu in vizita la ea si era bine. Dimineata urmatoare am aflat ca fata era in stare critica. Doctorul neonatolog ma astepta sa vorbim. Nu am inteles eu mare lucru din ce imi spunea dansa acolo decat ca este foarte grava starea ei si ca daca va trece de urmatoarele 2 zile poate mai are sanse de scapare. A fost o lovitura puternica pentru noi si parca nu imi venea sa cred ce se intampla. Dupa ce am vorbit cu doctorita l-am sunat intr-un suflet pe sotul meu pentru a-i spune ce se intampla. In acelasi moment ma cauta si d-na doctor ginecolog care tocmai aflase si dansa ce se intamplase. Sotul meu impreuna cu socrii mei au fost la Biserica Radu Voda la Sf. Nectarie si s-au rugat pentru sanatatea micutei noastre.Sf Nectarie Mi-au adus acatistul Sf.Nectarie pe care am promis ca il voi citi in fiecare zi pentru a face o minune cu fetita noastra. Au fost niste momente foarte dureroase pentru fiecare dintre noi. Eu imi tot spuneam mie ca totul va fi bine si aveam un sentiment de bine. Alaturi de noi a fost d-na doctor ginecolog Paris Doina , sa-i dea D-zeu sanatate si  tot echipajul de la terapie intensiva a spitalului Filantropia din Bucuresti. Cand a sosit sotul meu am fost sa vedem ce face fetita si am vorbit din nou cu doctorul neonatolog care ne-a spus destul de clar si de raspicat ca fetita noastra are septicemie si ca era sa o piarda noaptea trecuta. Cand am auzit aceste cuvinte am izbucnit in plans si nu credeam ca toate astea se intmpla si ca totul este un vis urat din care vreau neaparat sa ma trezesc. Dar nu era asa , totul era cat se poate de real. Starea ei era stabila dar nu se stia care va fi evolutia ei , trebuia sa avem rabdare si sa asteptam. Am hotarat cu sotul meu ca trebuie sa o botezam , si am vorbit cu parintele de la capela spitalului si in a doua zi a ei de viata am botezat-o. Prin momente cumplite am trecut si nu vreau ca nimeni sa treaca prin astfel de experiente. Minunea s-a intamplat cat de curand posibil. Eram doar in saptamana luminata. La urmatoarea vizita mi s-a spus ca evolutia ei este spre o usoara crestere si ca tot ce trebuie sa facem este sa ne rugam bunului D-zeu si sa avem rabdare. Pe zi ce trecea mai primieam cate o veste buna referitor la evolutia  ei , era din ce in ce mai bine. Si asa dupa aproape trei saptamani am ajuns acasa cu o minunatie de fetita. Doctorii i-au dat slabe sanse de viata iar una din doctorite ne-a spus : ”cu medicamentatia care i-am dat-o nu facea fata la ce a avut acest sufletel ci numai cu ajutorul lui D-zeu s-a facut bine”. Am nascut-o pe 15 aprilie 2014 , chiar de Sf.Anastasia , afland ca Sf.Nectarie a purtat numele de Anastasie. Oare sa fi fost o coincidenta? Nu cred. Sf. a facut minunea, minunea de a-mi lasa fetita mea scumpa sa traiasca si cand va creste ii voi impartasi cu mare drag prin ceea ce a trecut slavindu-l pe Sf.Nectarie si pe bunul D-zeu. Sfantul Nectarie a facut minuni cu scumpa noastra si ii multumim din tot sufletul pentru ajutorul acordat si nu vom uita niciodata ca a fost alaturi de noi si ne-a aratat ce insemna credinta in D-zeu si minunile pe care le poate face. La ultimul control doctorul pediatru ne-a spus ca fata arata ca si cum nu a suferit de septicemie. Ce ne dorim mai mult de atat? Minune Dumnezeiasca , nu altceva.

Am vrut sa fac publica aceasta intamplare pentru ca si alti oameni care vor citi aceasta intamplare sa nu isi piarda credinta in D-zeu si sa se roage pentru ca numai prin credinta si rugaciune D-zeu face minuni.

ELENA (3.06.2014) – Sunt Elena, din Braila, am 26 de ani si iata cum am ajuns sa marturisesc minunile Sf. Efrem cel Nou:
marele-vindecator-grec-sfantul-mare-mucenic-efrem-cel-nou-din-nea-makriSfantul acesta mi s-a parut de la bun inceput ALTFEL, dupa imbracamintea preoteasca, dupa expresia sobra a fetei, iar detaliul ce m-a captivat a fost flacaruia acea tinuta in mana stanga. Citisem de el ca este “super-grabnic ajutator ” si m-am gandit ca poate m-ar ajuta si pe mine. Inca nu ajunsesem la ananghie, ca sa zic asa, prin urmare am tinut ideea de a ma ruga la sfant undeva, rezervata.
Anul acesta de izvorul tamaduirii, am avut ocazia sa sa sarut o particica din moastele sf efrem, alaturi de alte 30 si ceva de particele sfinte dintr-o racla micuta. Mi-am zis ca nu intamplator se afla si Sf Efrem cel Nou acolo. Asadar m-am rugat cu drag sa primesc ajutor la examenul de titularizare 2014. Mi-am mai amintit de Sfant recent, cand eram in sesiunea de examene a niv II de psihopedagogie. Aveam de schitat proiete complexe (programme formare, proiecte finantare cu fonduri nerambursabile, proiect de cercetare, optionale) si dat fiind dificultatea acestora, am stat langa laptop mereu cu iconita sfantului (care am gasit-o neasteptat la Biserica mea de suflet, Sf Arhangheli,) si cu carticica editata la SOFIA. Am reusit sa le fac, am luat 10 la toate, insa unul era era foarte greu de abordat, cel la cercetare (imi alesesem tema pe abandonul scolar)…am suferit o cadere nervoasa insa cu sfaturile duhovnicului, cu ajutorul Maicii Domnului si al Sf. Efrem, mi-am luat ciornele dupa mine, am stat in biserica, m-am rugat la sfant, si in jumatate de ora proiectul era finalizat! Atunci am vazut cum sfantul lucreaza!
Si am zis, „hai sa mai apelez, dar ce as putea sa ii mai cer?” ceea ce urmeaza, suna pueril, insa m-am rugat de o pereche de incaltari comode, simple, si rezistente, si bineinteles cat se poate de ieftine(aici am probleme mari, deoarece cautam de luni de zile ceva bun si nimic nu rezista, eu mergand foarte mult pe jos, ca sa economisec banutii)! Fara sa-mi dau seama, cand am trecut pe langa un magazin, automat am facut stanga, catre intrarea lui, ezitand inainte sa intru acolo. Si iata-le gasite..la doar 1-2 zile de cand m-am rugat. Mare bucurie! Vazand ca sfantul Efrem cel Nou e bun si foarte promt am zis sa ma rog lui si Maicii Domnului de o fusta de blugi pana la genunchi. Aceasta era intr-o joi, iar duminica, cand ma intorceam cu o colega de la examen, aceasta s-a oprit sa-si cumpere haine, iar in acelasi magazin era si o fusta asa. Am probat-o de curiozitate sa vad macar daca imi sta bine, o intreb pe colega, iar ea imi zice sa o opresc ca o achita ea! Va dati seama?! Acum eram convinsa ca Sfantul Efrem m-a „aciuat” si pe mine pe langa fii lui. Si mergand cu iconita si acatistul la examene, le-am trecut cu 5 note de zice si una de de 8.
A venit vremea sa ma inscriu la titularizare..mi-am depus dosarul in ultima zi, fara aviz medical de la medicina muncii, eu avand unul de la medicul de familie care nu era insa valabil. Ajunsa la prima ora acolo, o dna mi-a recomandat sa nu aduc avizul la validare ci sa ma reped la primul cabinet cu medicina muncii gasit si sa vin cu el rapid. Un baiat care se inscria si el spusese ca la o clinica anume se elibereaza in aceeasi zi dar dupa amiza. Eu una deja intrasem in panica, unde gasesc cabinetul..daca nu e deschis, daca nu am timp suficient…si iata ca m-am rugat la sf. Efrem si la Maica Domnului , am mers la clinica respectiva, care mi-a eliberat pe loc avizul si in jumatate de ora eram inapoi la centrul de inscriere.
Saptamana trecuta am aflat ca am fost repartizata pentru inspectia speciala la clasa. Aveam la 6 C, o clasa foarte buna de la o scoala pretentioasa. Mi-a fost frica, deoarece eu am ales cariera aceasta profesorala la indemnul duhovnicului, care a insistat ca eu sa devin profesoara, eu avand o facultate de romana-franceza terminata acum 3 ani. Munceam in domeniul curieratului, si anul trecut mi-am dat demisia sa im termin modulul pedagogic si sa ma pun la zi cu gramatica, care nu am mai avut tangente cu ea din clasa a 8-a. Si iata-ma ajunsa iar panicata, deoarece credeam ca imi va pica lectie de gramatica. In ziua de inaltare, dupa slujba, trebuie sa merg la scoala respectiva sa iau la cunostina ce lectie trebuie sa sustin si cand. Plecand grabita de acasa, nu mi-am mai luat acatistul si iconita sfantului cu mine si imi parea rau. Dar iata, ca dupa ce am plecat de la biserica, am trecut pe la sora mea care are serviciul foarte aproape si care imi daduse cativa bani de buzunar. Eu eram grabita sa ajung la scoala, ma reped la un maxi taxi insa acela..se retragea (la ora 14 a zilei!), cand vad ca ma striga doamna de la pangar sa vin sa o ajut putin. Ma intorc inapoi la biserica si vad o carticica cu sfantul Efrem, editata de fundatia Nektarios si o cumpar cu banii de la sora mea. Imi parea bine ca totusi s-a aranjat in asa fel sa mearga si sfantul cu mine. Ajunsa la scoala, ma intalnesc direct cu profesoara, care imi spune ca nu am la a 6-a C ci la a 5-a A! Ce bine! A 5-a, unde e cel mai simplu si frumos..Doamna era foarta draguta, imi da foaia sa o semneze, vad in dreptul cum scria „COMPLEMETUL-CONSOLIDARE” si raman un pic dezamagita, ca eram pe gramatica, insa ea, smerindu-se pe langa mine ma intreaba: – vrei lectie pe gramatica sau literatura? Eu raman uimita si zic pe literatura.- Ce anume vrei? Basmul, snoava? Vaai..eram in culmea bucuriei..zic ca vreau snoava (basmul fiind mai dificil) si iata cum scrie in dreptul meu SNOAVA! Va spun sincer, ca de cand am pornit pe drumul acesta mi-am dorit cat mai simplu si la literatura..si uite cum Dumnezeu a dat!
Ieri, sfantul a mai facut o minune cu mine: duminica mi-a aparut un chist bartholin si dupa slujba de la Biserica o femeie mi-a daruit o iconita mica cu sfantul. Am zis eu ca asta e semn..m-am rugat sa-mi treaca, insa chistul crestea din ce in ce mai mare si era foarte dureros. M-am speriat foarte tare. Imi era ca o sa ajung pe la doctori, pentru incizii, operatii, antibiotice..bani cheltuiti pe care nu ii am oricum..o prietena mi-a zis ca acesta va fistula daca pun frunze de patlagina si mi-a zis sa citesc carticica de la fundatia Nektarios integral (2 paraclise, 2 acatiste, si rugaciunile). Aseara ma rugam la sfantul si imi trece prin cap ca eu am zis ca voi marturisi minunile lui, dar uitasem si am zis ca daca ma ajuta sa trec si de asta, voi scrie despre tot ajutorul primit. Simteam chistul acela cum se marea tot mai mult si am adormit cu speranta ca sfantul nu ma va acoli. Si iata ca in dimineata aceasta sparsese si durerea disparuse aproape complet!
Acum ma bazez pe Maica Domnului si pe Sf Efrem cel Nou sa ma ajute la inspectia speciala de la clasa si la examenul acela atroce de la titularizare! Va tin la curent! DOAMNE AJUTA-NE! SF. EFREM CEL NOU AJUTA-NE!

IOANA (2.06.2014) – In primul rand doresc sa spun ca mi-a luat foarte mult timp sa va marturisesc experienta prin care am trecut si eu. Tin sa precizez ca o fac pentru a incuraja femeile care au ramas insarcinate fara voia lor SA NU FACA AVORT.

Sunt crestina si intotdeauna in momentele dificile ale vietii mi-am pus nadejdea in Dumnezeu si in Maica Domnului.

Aveam 25 de ani, cand am aflat printr-un test de sarcina iesit pozitiv ca sunt insarcinata. Nu-mi venea sa cred, in nici un caz nu asteptam acel copil. Am fost socata, am plans pentru ca eram foarte constienta ce inseamna un avort si am sunat prima data pe prietenul meu ca sa-i dau vestea. Reactia lui m-a linistit initial si oarecum: “Linisteste-te! O sa facem noi cumva sa iesim cu fata curata din situatia asta”. Am sunat-o apoi pe mama mea care locuieste in alta tara si a zis sa nu ma impacientez ci sa-mi fac o programare la ginecolog pentru a vedea exact care-i situatia.. testele de sarcina mai pot da gres. Am fost la medic si am descoperit ca testul a fost corect. Chiar eram insarcinata…. Nu eram casatorita, nici nu aveam de gand sa ma casatoresc cu tatal copilului, desi ne cunosteam de 7 ani. Relatia noastra a avut de suferit de-a lungul timpului, am fost inselata… am iertat si totusi nu eram hotarata, nu am putut sa ma atasez de altcineva.

Si el, si mama mi-au propus sa avortez. La inceput mai discret, apoi din ce in ce mai insistent. Mama spunea ca totul in viata mea a decurs bine pana atunci si nu i-am facut probleme, nu am facut-o de rusine. Am fost o eleva buna, o studenta buna, acum aveam servici, aveam o reputatie buna si exact acum aveam sa “dau cu bota-n balta”. M-a durut mult faptul ca nu m-a sustinut atunci si ma durea si mai mult faptul ca amandoi nu constientizau ceea ce-mi cereau sa fac. Sunt unele persoane care desi au facut asa ceva nu regreta pentru ca nu stiu sau nu au fost informate ce au facut.

M-am gandit multe nopti si am plans si m-am rugat si mi-am dat seama ca daca voi avorta micul suflet care era in mine n-am sa mi-o iert toata viata. Chiar i-am spus mamei ca n-o sa pot trai cu constiinta impacata stiind ca mi-am ucis copilul. Nu vroiam sa fac asta. Relatia cu prietenul meu s-a racit tot mai mult: ne-am certat la telefon (el era in orasul natal iar eu in cel in care mi-am terminat studiile), m-a amenintat ca ma bate, ca sare cu picioarele pe burta mea pana ce omoara copilul pentru ca nu e pragatit pentru a avea o familie (parintii lui inca nu stiau si aveau sa-l fortezeze sa ne casatorim inainte de a naste daca aflau in acel moment). Traiam un cosmar…. si ma simteam singura si neajutorata. Ma rugam Maicii Domnului si-i ceream disperata doar un singur lucru: sa aiba grija de copilul meu.

Trecuse cam o luna de la prima vizita la ginecolog si prin intermediul unei prietene dragi am mers la un alt medic pentru a-mi face o ecografie, sa vad cum se dezvolta bebelusul. Luase forma unui omulet, a fost prima oara cand mi-am vazut puiul si ceea ce m-a emotionat pana la lacrimi a fost momentul in care i-am ascultat bataile inimii. Va dati seama ca in mine se afla un sufletel, o inimioara (in prostia mea n-am stiut ca un puisor de 9 saptamani are inimioara)….. si-i batea asa repede si am inteles ca ma iubeste, ca-i este frica, ca e mic si are nevoie de protectia mea. Acela a fost momentul decisiv si mi-am zis ca indiferent ce s-ar intampla NU POT si NU AM DREPTUL sa iau viata unui puiut nevinovat. Am telefonat prietenului meu si i-am spus ferm ca nu fac avort, iar el mi-a spus la fel de ferm ca nu-mi recunoaste copilul, ca n-o sa vrea sa-l vada niciodata, ca nu-mi plateste pensie alimentara si ca nu vrea sa mai stie nimic de mine… adica am ajuns in cele din urma la un ADIO hotarat si fara regrete.

Mi-am dat seama ca Dumnezeu nu s-a inselat cand mi-a daruit acest copil si aveam multe motive sa ma bucur de el:
1. Aveam o varsta portivita pentru a deveni mama si eram matura pentru a creste singura un copil
2. Nu am ramas insarcinata in urma unui viol sau a unei aventuri, il cunosteam bine pe omul acesta, l-am iubit si inca il mai iubeam in ciuda a multor necazuri pe care mi le-a facut
3. Nu eram chiar saraca “lipita pamantului” ca sa spun ca nu am cu ce sa-l cresc. Aveam aproximativ doi ani in campul muncii si beneficiam de indemnizatie pentru cresterea copilului. O mai aveam si pe mama pentru un mic ajutor financiar (am reusit pana la urma s-o conving sa pastrez copilul si m-a imbarbatat ca o sa-l crestem impreuna; am aflat ca e baietel si imi spunea ca el o sa fie noul bărbătuş din familia noastra; sunt singura la parinti si tata murise in urma cu o jumatate de an)

Si acum, doamnelor sau domnisoarelor, va voi prezenta inca o dovada ca Dumnezeu nu lasa de izbeliste nici un suflet pe care El in intelepciunea Sa a ingaduit sa se conceapa:

Privindu-mi intr-o noapte pruncul in imaginea ecografiei pe care mi-a dat-o dr cand am auzit bataile inimii copilasului, am observat, la o privire mai atenta, chipul Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care priveste smerita si grijulie spre făt. Maica Domnului mi-a dat de inteles astfel ca mi-a auzit rugaciunea si ca are grija de copilul meu (ceea ce am cerut eu in rugaciune). Anexez imaginea acestui mail.

Cand sarcina a ajuns la 4 luni am mers acasa, in orasul natal, deoarece murise bunica mea. A venit si mama in tara. Eu mi-am respectat promisiunea si nu l-am cautat pe tatal copilului, deci nu stia ca sunt venita acasa. In ziua in care trebuia sa plec inapoi  la servici ma indreptam cu taxi-ul spre gara. Si aici cred ca iar a fost mana lui Dumnezeu (destinul): el fiind pe strada, m-a vazut in taxi, si-a dat seama ca ma indrept spre gara si nu stiu cum a reusit dar a ajuns in gara la 5 min dupa ce am ajuns eu. Avea lacrimi in ochi, cred ca regreta pentru comportamentul lui, se simtea frustrat, rusinat de faptul ca mama era de fata si era prima lor intalnire desi, asa cum am mai spus, noi doi ne cunosteam de 7 ani de zile. Nu stiu de ce eram bucuroasa ca-l intalneam si ca vedeam ca era afectat si ca-i păsa. Si mama s-a bucurat. Ma simteam usurata. Ne-am impacat. Ce dulce-i impacarea!!!

Au aflat si parintii lui. Si, culmea ironiei, si ei s-au bucurat. “La 33 de ani era si timpul sa aiba familie” mi-a spus soacra. In februarie ne-am casatorit civil. In 28 martie s-a nascut mica minune, Teodor, care chiar azi are 7 luni. Tot cu ajutorul Maicii Domnului si a Sfantului Nectarie am avut travaliu numai 1 ora si 20 min. Sta in fundulet, rade, chiuie de bucurie, face galagie, spune “mama”,”tata”,”baba”,”papa”,”dada” si cate nu mai face…. E bucuria noastra, a bunicilor, e bucurie in toata casa. Si tata e mandru tare ca are un baiat frumos si cuminte. Abia asteptam sa facem si cununia religioasa ca sa fim “in regula” in fata lui Dumnezeu.

Un alt fapt care mi-a dat putere sa merg mai departe cand eram insarcinata si treceam prin momente dificile a fost ca, intr-o noapte, am visat ca stateam pe o canapea cu un baietel frumos cam de un an langa mine: avea o faţa de papusica, ochii negri, mari si migdalati, pielea albuţă, obrajori grasuti. S-a apropiat de noi tata zambind, care, din nefericire, nu mai e printre noi. Baietelul m-a intrebat, aratand cu degetelul pe bunicul sau: “Tata?” I-am raspuns:”Nu, nu e taticul. El e bunicul tau.” Chiar asa cum l-am descris arată puisorul meu acum. Cand doarme e frumos si curat la fata ca un ingeras. Cand il privesc ma gandesc ca numai Dumnezeu putea sa-i dea chipului de copilas niste trasaturi asa frumoase. Il strang in brate si multumesc Maicii Domnului ca mi-a dat putere sa lupt pentru viata copilului meu.

Asadar, viitoarelor mamici, daca sunteti intr-o situatie dificila asa cum am fost eu, nu deznadajduiti!!! Chiar daca va stiti pacatoase si departe de Dumnezeu, rugati-va Maicii Domnului sa va ajute si nu veti regreta!! Luptati pentru VIATA!!

P.S. marturisirea aceasta am facut-o in 2008. Acum am alte greutati in familie. Dar cu ajutorul Maicii Domnului, al Sf Nectarie si al Sf Serafim de Sarov voi trece si peste ele.

Sf Ioan Rusul-IconJohnRussianLAURA (2.06.2014) Am vazut numarul coplesitor de minuni pe care Sfantul Ioan Rusul le-a facut in vietile voastre. Manastirea Sfantul Ioan Rusul de la Giurgiu, singura din tara avand acest hram si care detine o impresionanta racla cu particele din moastele Sfantului a demarat un minunat proiect la care toti cei care au beneficiat de mijlocirea si sprijinul Sfantului Ioan Rusul sunt chemati sa contribuie. Manastirea doreste sa publice o carte cu noi minuni ale Sfantului. Toti cei care nu vor sa “tina lumina sub obroc” si sa dea acest prinos si anume marturisirea ajutorului oferit de Sfantul Ioan Rusul in vietile lor sunt invitati sa trimita pe parcursul acestei luni marturiile lor fie pe adresa manastirii com. Slobozia, jud. Giurgiu fie pe adresa de email a parintelui staret protos. Teodor Serban protos.serban@yahoo.com

IOANA DUMITRU (1.06.2014) – am citit acatistul Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necajiti 40 de zile si Paraclisul Maicii Domnului 40 de zile si dorinta mi-a fost indeplinita. Dupa un an de cautari mi-am gasit serviciu in locul in care mi-am dorit si m-am rugat si Maica m-a auzit, asadar rugati-va cu credinta si neincetat caci Maicuta Domnului ne aude si ne ajuta. Doamne Ajuta!!!

MARINA (20.05.2014) As dori sa va impartasesc cu intarziere spre rusinea mea, doua dintre multele binefaceri pe care le-am primit cu mijlocirea Sfanfului Nectarie, in 2006 tocmai terminasem facultatea si nu imi gaseam un job , am mers in timp de 40 de zile la Manastirea Radu Voda unde am citit acatistul Sfantului Nectarie, la scurt timp dupa ce am terminat de citit acatistul Sf. Nectarie , m am angajat primind un salariu mult mai bun decat ma asteptam si multe alte beneficii.
In decembrie 2013 am mers din nou la Radu Voda unde am citit acatistul Sf. NECTARIE si am citit acatistul Sf.SPIRIDON timp de 40 zile de aceasta data rugandu ma pentru a intalni persoana potrivita pentru casatorie. La sfarsitul celor 40 zile am cunoscut pe cineva deosebit, respectos, educat, suflet bun, asa cum nu am crezut ca as putea sa cunosc, ne am intalnit in ziua Sf.Nicolae , alt mare sfant pe care eu il simt aproape .De asemenea orice rugaciune buna facuta catre Maicuta Domnului nu ramane fara raspuns .Multumesc Sfintilor nostri si Maicutei Domnului ca Sunteti mereu alaturi de noi cei pacatosi.

G. (16.05.2014) La un momentdat, nu mai aveam nicio veste de o persoana foarte draga, de departe, cu care conversam telefonic aproape saptamanal. Faptul ca sosisera sarbatorile de Paste si cum, in mod firesc, ar fi trebuit sa primesc macar un telefon, o urare, o veste, m-am panicat. Ceva in mine imi spunea ca i s-a intamplat ceva rau. Desi cu teama, am sunat eu… Telefonul era inchis. Mi-am imaginat ca acea persoana nu mai este in viata. Desi ma rugam si inainte, de data asta am inceput sa ma rog cu disperare, mai ales sa se intample o minune si acea persoana sa fie in viata, sa aflu ca n-a patit nimic grav. Mi-am imaginat ca, daca acea persoana n-ar mai exista, nici eu n-as mai putea trai… Noaptea aveam cosmaruri si ajunsesem sa vorbesc in somn, ziua ma simteam un mort viu, m-am imbolnavit de inima si traiam de mai bine de doua (aproape trei?) saptamani “cu un cutit infipt in inima” si la serviciu si acasa, iar starea de incordare, tensiune, incertitudine, persista. Am citit acatistele Sfintilor: Nectarie, Efrem cel Nou, Antonie de la Iezeru (la care am si fost si m-am rugat personal), Ioan Rusu, Nicolae, de asemenea, acatistul Maicii Domnului. Ajunsesem sa caut (pe net) persoane cu numele acelei respective persoane, din acelasi oras, pentru a le suna, nadajduind ca ii erau rude si stiau ce s-a intamplat. Prima persoana nu a raspuns. In momentul in care sunam la o a doua, apelul mi-a fost blocat de un apel venit catre mine. Era… persoana care-mi “pricinuise” atata ingrijorare si suferinta! Avusese, intr-adevar, un accident de masina, circulase pe o sosea “din afara” cu 240 km/h (aaa, nu, nu se grabea undeva, ci, pur si simplu “se dadea cu masina” pe asfalt, barbatii stiu de ce?!) si, bineinteles, un cauciuc ii explodase, s-a rasturnat si… Consecinta? Mana dreapta ranita grav, trebuind a fi operata, iar acum… suna din spital. (Masina de 110.000 euro facuta praf, dar ce mai conteaza, pe langa o viata castigata!?). Bineinteles, eu m-am lamentat, cum, nicio veste atata timp???!!!, dar, intr-un final, m-am bucurat foarte tare cat de “ieftin” a scapat. Altii au murit din doar 40km/h, daramite 240km/h! In acel moment am stiut ca numai Sfintii, Maica Domnului si Dumnezeu au facut minunea de a mai fi in viata! Doar Lor i se datoreaza viata (…pentru a doua oara fiindca, cu exact 10 ani inainte a mai avut un accident de masina din care a scapat dupa patru zile de coma. Din nefericire, persoana de langa, a decedat). De asemenea, soferul vinovat, din cealalta masina, a scapat.
Acum, cand povestesc, nu mai stiu din nou nimic despre acea persoana de luni de zile insa stiu, simt ca e in viata. Pentru ca este in continuare rugaciunile mele. Doar ca… in continuare, departe. Daca Sfintii la care m-am rugat ar fi vrut altfel, probabil ar fi fost… Doar inima mea stie ce inseamna sa treci prin viata “zambind”, dar sangerand pe dinauntru…

GABRIELA (14.05.2014) Ajutor primit grabnic prin mijlocirile Sfantului Efrem cel Nou, ale Sfantului Nectarie si al Maicii Domnului:
In ziua de praznuire a Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou (5 mai 2014), hotarasem sa citesc toate cele 3 acatiste ale Sfantului, pentru a ma apropia mai mult de el, eu fiind insarcinata si citind despre minunile sale savarsite atat cu copii, cat si cu oameni de toate varstele. La un moment dat insa, programul de rugaciune mi-a fost intrerupt si tulburat de aparitia unor probleme cu totul neasteptate, a caror rezolvare parea imposibila. M-am oprit din citirea acatistului Sfantului Efrem (caci nu mai ma puteam concentra) si am inceput sa ma rog cum stiam si cum puteam atat Sfantului Efrem, cat si Sfantului Nectarie (pentru ca m-a ajutat mereu), Sfantului Mina, Sfantului Nicolae, Sfintei Parascheva, Sfintei Filofteia, Sfintelor Matrona si Xenia, Sfintilor Apostoli Iuda Tadeu si Simon Zilotul, Maicii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Timpul trecea si astfel, problema devenea clar, de nerezolvat. Am inceput sa telefonez, sa caut solutii, atat eu, cat si cei din familie; nu doar ca m-am lovit de neputinta oamenilor de a ma ajuta, dar am fost chiar luata peste picior, mi s-a vorbit rastit si fara respect. Toate incercarile de a iesi din dificultate se daramasera una cate una si era deja seara, toate ghiseele inchise, iar ziua, pierduta. M-am rugat plangand, mai mult cu disperare decat cu credinta Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Maicutei Domnului… aveam nadejde (putina ce-i drept) ca voi fi ajutata. Slaba fiind in credinta, m-am lasat indrumata doar de cuvintele din acatistul Sfantului Nectarie: “Bucura-te, ca ne povatuiesti sa nu cautam ajutor de la oameni, ci de la Dumnezeu!” si de cele din acatistul Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou: “Bucura-te, ca ne inveti sa nu cautam iubire de la oameni, ci de la Dumnezeu!” Si desi am reusit sa citesc doar cele 2 acatiste ale Sfantului Efrem, acesta m-a ajutat: la ora 21, primesc telefon de la mama ca a gasit rezolvare, desi ziua se sfarsise, iar mie imi trebuia un document eliberat cu data acelei zile – nimeni nu risca sa faca acest lucru din cauza posibilelor sanctiuni. Fara acest document mi-ar fi fost afectat salariul in prezent, iar in viitor nu as fi putut sa beneficiez de concediul (platit) de ingrijire a copilului. Am promis Sfantului Efrem ca voi marturisi minunea sa si o voi trimite spre publicare pe acest site. Ii multumesc, de asemenea ca m-a ajutat sa imi deblochez contul de email – desi asta poate parea insignifiant, dar am tinut sa precizez pentru a afla si altii ca Sfintii ne ajuta si in lucruri mici si in lucruri mari. Daca ne ajuta cu maruntisuri, cum sa nu ne ajute in durerile si suferintele noastre? Ii multumesc lui Dumnezeu ca acum, alaturi de “parintelul meu drag”, Sfantul Ierarh Nectarie, il am langa mine si pe Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou, un sfant cu adevarat “super-grabnic ajutator” cum spunea cineva. O rugaciune frumoasa de multumire catre Sfant am gasit aici:http://www.doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-de-multumire-pentru-ajutorul-primit-de-la-sfantul-efrem , iar alte rugaciuni adresate Sfantului Efrem cel Nou, am gasit aici: http://schitulsfmariamagdalena.blogspot.ro/2013/06/rugaciuni-catre-sfantul-mucenic-efrem.html . De asemenea, cel de-al treilea acatist al Sfantului l-am gasit in cartea “Sfantul Efrem cel Nou. Minuni in Romania/ Minunile Sfantului Efrem cel Nou in viata noastra”, ed. Sofia, este deosebit de frumos si dedicat in mare parte ajutorului pe care Sfantul il acorda copiilor.
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

IRINEL (14.05.2014) Eu l-am cunoscut pe sf Ioan Rusul în urma cu câțiva ani aveam niște probleme cu banii. Un preot a venit la locul meu de muncă, spunandu-i ce probleme am , mi-a spus să citesc acatistul Sf Ioan Rusul. Așa m-a ajutat să ne plătim datoriile. Și colegele mele au citit și au rămas însarcinate născând copii sănătoșii, soțul meu cu dureri la spate s-a uns cu mir și acum nu îl mai doare.

CLAUDIA (10.05.2014) Scriu aceasta mărturisire pentru a respecta promisiunea făcuta Sf. Nectarie. După o sarcină pierdută, a doua debuta tot cu probleme asemanatoare, astfel că primele săptămâni de sarcina le-am petrecut în spitale. În această perioadă am cunoscut o fată, care văzând cât sunt de disperată mi-a dat să citesc o carte desprse Sf. Nectarie și ulei adus din Eghina de la moaștele Sf Nectarie. Am crezut foarte mult în Sf. Nectarie, citeam în fiecare zi acatistul, mă ungeam cu ulei pe burtă și după o sarcină cu risc am născut un baiețel sănătos pe care l-am botezat Mihai-Nectarie. Mulțumim Sf. NECTARIE pentru baiețelul nostru.

CRISTINA (08.04.2014) Ma rog la Sfantul Nectarie din luna februarie, de cand am fost invadata de foarte multe probleme: m-am despartit de prietenul meu, tatal meu s-a imbolnavit si medicii nu-i mai dau sanse si multe alte lucruri marunte. De atunci Sfantul Nectarie m-a ajutat foarte mult, tatalui meu ii era foarte rau si mergeam la Manastire si ma rugam la moastele Sfantului Nectarie si a doua zi se simtea mai bine si sper sa-l ajute Sfantul Nectarie sa se vindece. E sfantul drag sufletului meu, e ocrotitorul si sfatuitorul meu, ii simt prezenta tot timpul si de cate ori m-am rugat sa ma ajute in rezolvarea unei probleme m-a ajutat,i-am simtit prezenta.

sursa foto: bucurestilive.ro
sursa foto: bucurestilive.ro

La fel si eu am avut probleme cu sanatatea, medicii mi-au dat medincamentatie dar nu se observa nici o ameliorare, imi era din ce in ce mai rau, atunci am mers la Manastirea Radu Voda si m-am rugat la moaste si de vreo 2 saptamani mi-am revenit total. Merg foarte des la Manastirea Radu Voda cat se poate de des, ma simt extraordinar si toti preotii de acolo sunt niste oameni extraordinari, cu un dar divin deosebit, mi-am facut si duhovnic acolo si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scos acest om deosebit in cale si m-a ajutat sa trec peste momentele foarte grele, indrumandu-ma ce sa fac. Nu pot sa va descriu in cuvinte ce simt in momentul cand ajung la aceasta Manastire, aici mi-am gasit linistea sufletesca si ma rog in continuare la Sfantul Nectarie sa ma ajute si in rezolvarea altor probleme.

DRAGOŞ OLARU (04.04.2014) Buna, Numele meu este Dragos, sunt din Cluj, am 28 de ani si vreau sa marturisesc si eu cateva din minunile ce au fost lucrate de Domnul nostru Iisus Hristos prin minunatii lui sfinti mai ales a Sfantului Nectarie. In urma cu 2 ani si jumatate m-am despartit de prietena mea in urma a niste ganduri si a unei stari de anxietate de a ei, eu am iubit-o foarte mult iar vestea ca vrea sa punem punct relatiei a venit fulgerator, Eu am intrat intr-o depresie severa, nu m-am mai putut concentra asupra job-ului, un job foarte bun pt care imi pare rau ca nu m-am implicat cum trebuie. Lucrarea lui Dumnezeu a fost cam asa: eu cautand remedii si iesiri din disperarea care m-a cuprins, dorind inapoi fata si sa revenim la normal am inceput sa ma rog, sa ma rog cu sufletul meu chinuit in acele momente de tot felul de ganduri si de deznadejde, chiar disperare. Mama mea a slabit cred 10 kg in perioada aceia, eu cautand cu cineva cu cine sa vb, simteam ca ea e singura cu care pot vorbi. Am ajuns la un preot cerand sfaturi, preot ce m-a indemnat sa citesc Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, l-am citit, am prins curaj si am indreptat rugaciuni de ajutor catre Maica Domnului, Preacurata, Preafericita si Preasfanta Fecioara carei ii citeam paraclisul si mergeam cu regularitate la Sfanta Manastire Nicula unde este o icoana foarte draga mie (job-ul de atunci mi-a permis sa merg des in manastiri si biserici), de la Paraclisul Maicii Domnului am trecut la Sf Ierarh Nicolae, sfant care m-a ajutat enorom si m-a sustinut si m-a indreptat catre Sfantul Nectarie. Vreau sa precizez ca in perioada aia am avut o sedinta la Bucuresti intr-o locatie cu vedere catre Manastirea Radu Voda, despre care nu stiam prea multe, dar am simtit o atractie fata de locul respectiv, mai apoi l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie si am facut legatura cu Manastirea din Bucuresti. In perioada in care ii citeam acatistul s-au intamplat multe multe bucurii in viata mea si linistea devenea din ce in ce mai mare: necredinta mea se adancea, dar bunul si iubitul Sfant Nectarie mereu imi arata ca nu am de ce sa ma tem. M-a ridicat de la un baiat cu ganduri de sincuidere la un barbat cu credinta ca toate sunt posibile daca le ceri! M-a scos din accidente rutiere, conduceam mult in aceea perioada, cca 200-250km/zi, dormeam numai 3-4 ore pe noapte dar Sfantul a avut grija de mine si am simtit de multe ori mana lui pe volan sau in controlul masinii. In aceeasi perioada am avut oferte de schimbare a job-ului fara ca eu sa depun efort in sensul de a face cautari si depuneri de cv-uri, tatal meu s-a intors cu bine din strainatate si ai mei au reusit sa acopere cateva datorii ce nu mai scapau de ele, mama mea se linistea mai usor( Eu locuiesc in Cluj, parinti in Roman, cam 350km distanta), job-ul pe care l-am avut l-am parasit in conditii amiabile cu toate ca din partea companiei puteau sa fie multe multe reprosuri de care sunt constient dar seful meu a inteles situatia si asta datorita tot Sfantului (precizez ca seful meu cred ca inca se judeca cu ceva fost angajati), iar ce ma marcat cel mai mult e ca in ziua cred a 40-a cand am terminat de citit acatistul si am inchis cartulia telefonul mi-a sunat si cand m-am uitat era fata pe care o iubeam atat de mult si vroia sa ne vedem la o plimbare. Incet incet lucrurile au intrat in normal, iar acum de 2 saptamani am luat-o de la capat cam cu aceleasi probleme in acelasi mod, insa am descoperit si pe Sfantul Ierarh Spiridon care m-a indrumat la Sfantul Efrem cel nou care este “specializat” pe tineri si pe ridicari din deznadejde! Spre surpinderea mea toate astea au lucruri comune, am observat ca sfinti pe care i-am pomenit au ceva in comun, Sfantul Ierarh Nicolae l-a ajutat pe Sfantul Nectarie, eu m-am rugat sfantului Nectarie l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou, vad in manastiri si biserici o legatura intre ei si acum simt si puterea Sfantului Ioan Rusul. Am scris aceasta marturie din dorinta de a face cunoscuta lucrrarea mare a Sfantului Nectarie in viata mea, pentru a incuraja pe toti sa se roage Sfantului Nectarie cu mare incredere caci cu siguranta vor primi ajutor! Sper din toata inima sa fie de folos marturia mea si imi pare rau ca nu am scris mai repede, decat acum cand pic din nou in aceleasi pacate si stari. Sunt convins ca am promis Sfantului ca voi marturisi minunea si nu am facut-o in masura in care trebuia, chiar deloc! Vreau sa fiu de folos prin aceasta marturie si sa aduc increderea Sfantului si in alte inimi si suflete chinuite de greutati! Rugati-va cu tarie si incredere si negresit va veni ajutoul! Doamne ajuta, noua tuturor pacatosilor si te rog primeste mijlocirea Sfantului Nectarie si a Sfantului Efrem cel Nou pentru noi pacatosi!

DANIELA PĂTRU (2.04.2014) – Sf.NectarieMa numesc Daniela si am 36 de ani. As vrea sa multumesc si eu Sfantului Nectarie pentru minunea din viata mea fetita mea Irina Nectaria care acum are aproape 2 ani. Datorita rugaciunilor la Sfantul Nectarie s-a nascut ea dupa multe incercari si dupa o sarcina oprita din evolutie la 12 saptamani.
As vrea sa indemn pe toata lumea sa se roage la Sfantul Nectarie pentru ca toate dorintele si rugaciunile noastre sunt ascultate si sunt indeplinite la timpul lor. Ma rog in continuare si pentru sotul meu, sa se vindece de dependenta si patima alcoolului si sunt sigura ca Sfantul Nectarie si Maica Domnului va face o minune si il va vindeca. Doamne ajuta si asculta rugile noastre.

GHILDOIU CONSTANȚA Rovinari – Gorj – România (1.04.2014)

Cum l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou şi câte minuni a făcut Sfântul Efrem cu mine păcătoasa

28.01.2014 ora 230 praznicul Sfântului Efrem Sirul şi numelui Sfântul Efrem cel Nou.
Încep această mărturisire cu credinţa că binecuvântarea Sfântului meu Efrem, mă însoţeşte pentru a-mi aduce aminte şi a relata cât mai exact cum l-am cunoscut pe Sfântul Efrem şi ce minuni a făcut Sfântul Efrem cu mine păcătoasa. Nu înainte de ai cere Sfântului Efrem iertare că nu am făcut-o până azi.
Mă numesc Ghioldiu Constanţa, am 43 de ani cu domiciliul în Rovinari, judeţul Gorj, România. Sunt căsătorită, avem 20 de ani de căsnicie, şi pentru păcatele noastre nu avem încă copii.
marele-vindecator-grec-sfantul-mare-mucenic-efrem-cel-nou-din-nea-makriAm auzit de acest Sfânt Efrem prima dată prin 2008-2009, la bisericuţa noastră, monument istoric, ce poartă hramul Sfântului Ioan Botezătorul, la Părintele Velican Emil care îl pomenea pe Sfântul Efrem cel Nou la otpust. În timpul otpustului, mă rugam şi eu în gând şi ziceam „Sfinte Efrem cel Nou, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!”. Părintele Emil avea evlavie la mai mulţi sfinţi, printre care şi la Sfântul Efrem cel Nou. Naşul Părintelui este tot preot la Cluj şi mai mult ca sigur de la dânsul a aflat şi l-a cunoscut pe Sfântul Efrem. Din păcate, Părintele Emil nu mai este la noi, a plecat de Sfântul Nectarie, pe 9 Noiembrie 2011, după ce am făcut paraclisul Sfântului Nectarie, la Petrila, judeţul Hunedoara, împreună cu familia, la o biserică cu hramul Sfântului Nicolae. În dar Sfântul Nicolae, în luna Decembrie 2011, ne-a adus un preot tânăr de la Craiova; pe Preotul Laurenţiu Cherciu, acum Părintele nostru. Tot Sfântul Nicolae, a binecuvântat familia Părintelui Emil cu un băieţel pe care l-au Botezat Nicolae.
În ianuarie 2012, prietena mea Silvia a cumpărat o carte „Viața, arătările, minunile, acatistul si paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, grabnicul ajutător şi marele făcător de minuni”. Mergând la ea în vizită, mi-a arătat cartea, am răsfoit-o puţin şi atât. Cred că nu era timpul să-l cunosc mai bine pe Sfântul Efrem, pentru că atunci eu îl propovăduiam deja pe Sfântul Nectarie şi minunile ce le-a făcut cu mine nevrednica. Deci, aproape tot anul 2012 a fost rezervat pentru Sfântul Nectarie.
În noiembrie 2012 Alexandru, un băiat de la Teologie ştiind durerea mea că nu am copii, a scos de pe internet câteva rugăciuni pentru dobândire de prunci printre care şi una a Sfântului Efrem cel Nou. Eu începând să mă rog cu credinţă, eram sigură că mă adresez Sfântului Efrem Sirul, neştiind că este rugăciunea sfântului Efrem cel Nou.
De hramul bisericuţei noastre, 7 Ianuarie 2013, tot Alexandru mi-a adus câteva rugăciuni xeroxate de pe internet către Maica Domnului şi alte rugăciuni pentru dobândire de prunci către Domnul şi Dumnezeul nostru. Atunci, eu împreună cu soţul meu Stan, ne-am luat ca pravilă de 40 de zile aceste rugăciuni. Ideea este că eu şi soţul meu am citit timp de 40 de zile rugăciunea Sfântului Efrem cel Nou crezând că este a Sfântului Efrem Sirul.
maica-macaria-desipri-cea-care-a-aflat-moastele-sf-efrem-cel-nouAbia în postul Sfintelor Paşti pe 20.04.2013, cu 15 zile înainte de praznicul Sfintei Învieri a Domnului care s-a suprapus cu praznicul Sfântului Efrem cel Nou (5 mai) , într-un pelerinaj la Sfinte Mânăstiri din Vâlcea l-am cunoscut pe Sfântul meu iubit, Sfântul Efrem cel Nou. Sfântul mi s-a descoperit la Mânăstirea Arnota printr-o carte „Noi minuni ale Sfântului Efrem cel Nou cu copii născuţi şi nenăscuţi”. Ajunsă acasă din pelerinaj, am început să citesc din carte minuni la întâmplare, care m-au impresionat foarte mult. A doua sau a treia zi am început să citesc cartea în mod normal de la început. L-am îndrăgit pe Sfântul Efrem cel Nou imediat ce am aflat de descoperirea Sfintelor Sale Moaşte, prin pronia divină după 500 de ani de la mucenicia Sfântului, de către Maica Macaria şi faptul că însuşi Sfântul şi-a descoperit viaţa şi martiriul maicilor din mănăstire şi Maicii Macaria, precum şi arătările şi minunile Sfântului Efrem din zilele noastre m-au impresionat enorm de mult. Citeam din carte şi parcă îmi venea să zbor la Sfânt acasă în Grecia, pe Colina Neprihăniţilor să-l cunosc mai bine, să iau binecuvântare de la Sfântul meu Efrem cel Nou. Dar realitatea era alta şi m-am mulţumit cu cartea ce o aveam. Cerându-i binecuvântare Sfântului Efrem de pe coperta cărţii, citindu-i acatistul şi minunile, dormeam cu cartea la cap, sau o puneam pe burtică să iau binecuvântare de la Sfântul. Şi încet-încet m-am împrietenit cu Sfântul. Îmi doream acum o icoană, iconiţă cu Sfântul Efrem. Am încercat să cumpăr, dar nu găseam prin împrejurimi. Vorbeam cu Sfântul şi îi ziceam „Sfinte Efrem, viaţa, martiriul, minunile şi acatistul le am, dar îmi doresc o iconiţa cu Sfinţia ta cât de mică..”.
În seara zilei de 4-5 mai, din greşeală m-a apelat Cati, fata prietenei mele Maria. Văzând apelul mai târziu am sunat eu şi mi-a răspuns Maria. Printre altele îmi zice că fiica ei Cati, e născută pe 5 mai; cu pregătirile pascale şi cu serviciul pentru un moment uitasem de praznicul Sfântului Efrem cel Nou, dar atunci imediat mi-am adus aminte de Sfântul Efrem şi am început să-l fac cunoscut pe acesta prietenei mele la telefon.
Prima minune a Sfântului Efrem cel Nou a fost că l-am cunoscut .
A doua minune a Sfântului cu mine a fost atunci când îmi doream din suflet o iconiţă a Sfântului şi în noaptea Sfintelor Paşti şi de praznicul Sfântului Efrem cel Nou, pe 5 mai după Sfânta Liturghie şi după ce am luat Sfintele Paşti, unde nu mă aşteptam să mă întâlnesc cu Sfântul Efrem, l-am găsit la pangar în două iconiţe mici (ultimele) chiar la Bisericuţa noastră cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” , unde am auzit pentru prima dată de Sfântul Efrem. Nu vă pot spune în cuvinte, bucuria pe care am avut-o în acel moment. Parcă mi s-a făcut simţită bucuria Învierii Domnului prin găsirea acestor iconiţe cu chipul Sfântului Efrem cel Nou.
A treia minune a fost în ziua Paştelui şi a praznicului Sfântului Efrem. Am mers la pădure cu soţul şi naşii noştri. Eu am luat şi cartea Sfântului Efrem cu mine să-i citesc acatistul şi să-i mai recitesc minunile. La pădure am întâlnit o gravidă pe nume Cristina care era în luna a treia de sarcină. Eu din dragoste, închin toate gravidele pe care le cunosc pe burtică, urându-le naştere uşoară şi îndemnându-le să se roage Maicii Domnului, la Sfântul lor ocrotitor, la Sfântul Nectarie şi la Sfântul Efrem fiind grabnic ajutători în naşteri. Acelaşi lucru am făcut şi cu Cristina, am închinat-o pe burtică, m-am bucurat pentru ea şi am început să vorbesc despre Sfântul Efrem atât ei cât şi celorlalţi. Cristina s-a îndoit, mi-am dat seama dar nu am zis nimic. M-am retras şi am început să citesc din carte. Între timp, soţul Cristinei a improvizat un hamac ( a legat de doi copaci o plasă), s-a urcat el şi nu s-a întâmplat nimic; apoi s-a dat jos şi a aşezat-o pe Cristina, cu care s-a rupt, aceasta căzând de la o înălţime de 1,5 m a început să plângă lovindu-se destul de rău deoarece căzuse pe şezut. Eu când am auzit-o am crezut că s-a lovit la burtică şi mă rugam Sfântului Efrem să nu piardă sarcina. Mai târziu ajungând cu cititul acatistului Sfântului Efrem cel Nou la icosul al VI-lea unde spune „Bucură-te cel ce ajuţi mamele în vremea sarcinii şi în vremea naşterii!”, am mers la Cristina să îi arăt unde scrie cele de mai sus zicându-i „Cristina, aşa este că tu te-ai îndoit când eu ţi-am spus de Sfântul Efrem? Vezi că eu nu am minţit ? Ţi-a fost îngăduit să cazi, astfel să nu te mai îndoieşti azi fiind şi praznicul Sfântului.” Cristina într-adevăr se îndoise, a şi recunoscut, dar cel mai important lucru este că după această întâmplare aceasta a crezut. A născut pe 1 Decembrie o fetiţă, în ziua când soţul meu a dat ultimul acatist al Sfântului Efrem din cele 100 cumpărate ulterior de Părintele Laurenţiu . Iar astăzi, de Întâmpinarea Domnului a făcut molifta, urmând să creştineze prunca de Florii, anul acesta.
Îmi dăduse Sfântul şi icoană, dormeam cu ea la cap, aveam cartea cu acatistul, dar îmi doream din suflet paraclisul Sfântului Efrem cel Nou.
A doua zi de Paşti, m-am întâlnit cu prietena mea Silvia, eu zicându-i că aş vrea şi eu paraclisul Sfântului Efrem, dar nu ştiu de unde să-l cumpăr. Şi ea mi-a dat cartea cu „Viața, arătările, minunile, acatistul si paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, grabnicul ajutător şi marele făcător de minuni”. Adică aceeaşi carte din ianuarie 2012 de care eu şi uitasem că ea o are. Vă daţi seama că i-am mulţumit Sfântului pentru această bucurie şi din acea zi am început să-i citesc şi paraclisul Sfântului Efrem.
A treia zi de Paşti, am mers la muncă, lucram în comerţ, şi am început să spun cu bucurie la toată lumea că am cunoscut un nou Sfânt; pe Sfântul Efrem cel Nou. Tot în aceeaşi zi la serviciu m-a sunat o prietena, Elisabeta şi aveam cartea Sfântului Efrem cel Nou de la Silvia la mine, eu am început să-i citesc la telefon din minunile care mă impresionaseră mai mult precum şi viaţa şi martiriul Sfântului. Mai târziu urmând să ajungă şi la ea cartea. A ajutat-o foarte mult Sfântul Efrem, ea plecând în iunie în Germania la muncă în agricultură, se ruga în continuu Sfântului Efrem cel Nou, de la care a şi primi ajutor.
Tot în săptămâna luminată, în ziua de Izvorul Tămăduirii, după Sfânta Liturghie, am venit acasă cu lumânarea aprinsă de la sfinţirea apei. Stând aproape de Biserică, am aprins şi lumânarea din noaptea Paştelui şi aveam şi candela aprinsă. Am citit acatistul Izvorului Tămăduirii cu gândul să citesc şi acatistul Sfântului Efrem, dar mă simţeam obosită şi eram schimbul 2. Atunci, i-am cerut iertare sfântului şi i-am promis că îl citesc seara împreună cu paraclisul său. Am aţipit şi m-i s-a arătat în vis o femeie. Îmi spunea ceva… nu mai ştiu ce-mi spunea, dar apoi l-am văzut chiar pe Părintele meu duhovnic , care îmi zicea „Dar ştii că o să ai o fetiţă, da !” mi-a repetat de trei ori. Dar parcă îmi reproşa că nu cred eu, aşa mi se adresa. După care eu m-am trezit şi m-am gândit că era hramul Izvorul Tămăduirii la Mânăstirea Lainici unde este Părintele meu duhovnic. Nu am spus la nimeni, am încercat să nu dau importanţă, crezând că este doar un vis. Dar mai târziu, am citit că Sfântul Efrem se arată şi prin chipul celor apropiaţi. Atunci mi-am dat seama că în acel vis mi s-a arătat Sfântul Efrem, prin chipul Părintelui meu duhovnic.
După săptămâna Luminată, o maică de la Mânăstirea Sfintei Treimi, o mănăstire mai apropiată de noi, când a aflat că l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou mi-a trimis două cărticele mai mici cu viaţa, minuni, paraclise, acatiste şi rugăciunile Sfântului Efrem cel nou – Marele Mucenic şi Tămăduitor. Şi tot această maică mi-a făcut cunoscut că la noi în ţară este o icoană a Sfântului Efrem cel Nou adusă de Părintele Onufrie din Grecia, din care curge mir. Mai târziu mi-a trimis cartea cu „Minunile Sfântului Efrem cel Nou prin icoana sa izvorâtoare de mir”.
Primind aceste cărţi de la maică le-am luat ca pe o binecuvântare oprind eu una şi una am dat-o la o altă prietenă, Mari-Iuliana ce are aceeaşi suferinţă ca a mea, nu are nici ea copii. Cartea de la Silvia am împrumutat-o la prietena Elisabeta, iar a mea cu Copii născuţi şi nenăscuţi am dat să o citească unei alte prietene şi soră întru Hristos Geta, să-l cunoască şi ea pe Sfântul Efrem cel Nou, să o întărească şi să o ajute să-şi ducă Crucea pe care i-a dat-o Domnul în acest urcuş duhovnicesc, având o fată bolnavă.
În minunile Sfântului citisem că bolnavii care se ungeau cu credinţă cu untdelemn de la Sfântul Efrem se vindecau. Eu acum aveam acatiste, paraclise, iconiţă, însă nu aveam ulei de la candela Sfântului. Dar nici nu puteam gândi că pot găsi undeva. Dar Sfântul fiind grabnic ajutător, îmi pregătea minunea.
După praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, pe 23 mai dimineaţa a venit la mine acasă un băiat alături de care cântasem la strană, Daniel. Acesta mi-a adus un pachet care conţinea o icoană pe lemn a Sfântului Efrem cel Nou, două cărţi ca cele pe care mi le dăduse maica şi o sticluţă cu ulei de la Sfântul din Grecia.
Daniel a fost cântăreţ la bisericuţa noastră, apoi la Catedrala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” de la noi din oraş şi acum este la teologie la Craiova şi cântăreţ la o biserică cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfântul Nicolae şi Sfânta Muceniţă Filofteia,tot în Craiova. El ştiind că nu am copii şi aflând că îl iubesc pe Sfântul Efrem, i-a spus Preotului Bisericii unde este cântăreţ despre mine. Părintele Mihail, care şi dânsul are evlavie la Sfântul Efrem cel Nou, după ce o enoriaşă pe nume Laura, nu avea nici ea copii, a fost în Grecia în pelerinaj şi aducând ulei de la Sfântul Efrem cel Nou, l-a împărţit şi cu mine nevrednica, iar eu la rândul meu, l-am împărţit cu fata care nu are copii la fel ca mine, Mari-Iuliana. Între timp, citisem cartea de la maică cu minunile Sfântului Efrem cel Nou prin icoana sa izvorâtoare de mir şi îmi doream să văd şi eu icoana Sfântului; aşa că, o altă minune a Sfântului Efrem a fost pe 26 mai 2013, când am mers iar în pelerinaj la Bucureşti, de praznicul Sfântului Ioan Rusul (27). Nu v-am zis, suntem un grup de 15-20 de persoane din oraş şi câţiva din împrejurimi şi mergem de 9-10 ani în pelerinaje în ţară la Mânăstiri. Organizat de la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena cu binecuvântarea Părintelui Paroh Drăghici Ştefan. Eu pe microbuz, până să ajungem la destinaţie, l-am mărturisit pe Sfântul Efrem la tot grupul şi minunile Sfântului ce le făcuse cu mine. Le-am vorbit şi de Icoana izvorâtoare de mir a Sfântului Efrem din ţară, iar când am ajuns, m-am bucurat foarte mult văzând chiar în capela Sfântului Ioan Rusul o copie a acestei Icoane a Sfântului Efrem cel Nou izvorâtoare de mir, pusă spre închinarea pelerinilor. Aşa Sfântul mi-a împlinit dorinţa. Nu am văzut originalul, dar totuşi am sărutat o copie a Icoanei izvorâtoare de mir. În timp ce eu mă bucuram şi mulţumeam Sfântului lângă icoană, o femeie a venit la mine şi mi-a zis că icoana este în Bucureşti, mi-a zis şi strada dar nu am scris şi am uitat. Am rămas cu două numere de telefon ale Părintelui Onufrie care avea icoana pe care le-am notat. Tot în acest pelerinaj, la întoarcere am stabilit să mergem tot grupul în Grecia în pelerinaj cu şoferul nostru Nicolae (Nicu), dacă strângem bani până în toamnă, de praznicul Sfântului Nectarie. Dar nu este întotdeauna cum vrem noi, ci cum este rânduit de sus.
Având unele probleme la locul de muncă, m-am rugat Sfântului dacă îmi este de folos să rămân sau să plec. Răspunsul la problema mea a venit, eu plecând.
Cu mine Sfântul făcuse atâtea minuni. Îmi doream ca şi soţul meu să-l cunoască mai bine, să-l iubească şi el pe Sfântul meu. Şi a mijlocit Sfântul cu următoarea minune încât a crezut şi soţul meu. Într-o zi am mers la o prietena, Felicia să o ajut să facă tocană, fiica ei Raluca era pe internet. Am rugat-o pe Raluca să scrie Sfântul Efrem cel Nou, după ce am citit puţin despre Sfântul Efrem i-am zis să găsească Sihăstria Rarăului, să văd Icoana Sfântului Efrem izvorâtoare de mir. Ne-am uitat puţin la Sfinţii Mărturisitori români din închisorile comuniste, la Părintele Ilie Lăcătuşul, apoi m-am interesat de Sfântul Nectarie, dacă tot vroiam să ajungem de praznicul său în Grecia.
Am găsit o mărturie a doi tineri, soţ şi soţie, cum au ajuns la Sfântul Nectarie ca simplii pelerini şi dădeau explicaţii ca şi alţi pelerini care nu ştiau cum să ajungă mai repede. Când am ajuns cu cititul la hotelul din apropierea Sfântului Nectarie unde au fost cazaţi, pur şi simplu ni s-a blocat internetul. Copila l-a chemat pe tatăl său, iar eu am început să mă rog la Sfântul Efrem şi la Sfântul Nectarie să nu ne zică ceva. Pentru un moment uitasem că Sfântul Efrem repară şi calculatoare. După 10-15 minute a reparat calculatorul. Deci, după ce m-am documentat şi le-am vorbit de Sfântul Efrem, am plecat acasă. Probabil că am tras curent şi nu mă simţeam bine. Ajungând acasă, am rămas în sufragerie, citeam la o carte Sfântul Luca al Crimeei. Am adormit citind cartea. Sub cap, era prima dată când nu am avut icoana Sfântului Efrem cel Nou sau cartea de când l-am cunoscut. M-am trezit din somn plângând, cu o durere de măsea insuportabilă. Soţul meu auzindu-mă venind speriat din dormitor, m-a întrebat ce am. I-am arătat spre măsea. El aducându-mi din cutia de medicamente pastile de măsea. Imaginaţi-vă pe soţul meu cu pastilele şi cana cu apă, alergând după mine prin casă, iar eu plângând de durere şi cerându-i iertare Sfântului Efrem. Rugându-mă mi-am adus aminte că Sfântul vindecase pe cineva. Atunci, închinându-mă pe măsea de trei ori zicând cu credinţă „Sfinte Părinte Efrem, dacă este voia Dumnezeului nostru, îndepărtează de la mine durerea aceasta.” Soţul văzând ce fac nu-i venea să creadă. Îmi zicea să iau pastilele, că nu sunt normală, cum o să-mi treacă decât cu rugăciune? Dar a rămas uimit când a văzut că imediat mi-a trecut durerea. Nu am mai avut nimic după ce am zis rugăciunea de trei ori. Efectiv nu-i venea să creadă, dar până la urmă a realizat că a fost martor la o minune a Sfântului Efrem.
Sfântul mi-a dat un serviciu temporar la începutul postului Adormirii Maicii Domnului pentru a avea banii mei, ca să pot cumpăra acatiste, iconiţe să-l fac cunoscut la oameni pentru că aşa promisesem Sfântului, să fiu mai aproape de bolnavi pe timpul postului ungându-i cu ulei de la mai mulţi Sfinţi, dar şi de la Sfântul Maslu, pentru a-l face cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou şi minunile săvârşite de acesta şi de a le alina durerea; serviciul fiind la un magazin din apropierea spitalului, la o prietenă de-a mea, Adriana căreia i-am făcut cunoscut pe Sfântul Efrem şi i-am dat cartea de la Silvia şi imediat s-a apropiat şi ea de Sfânt şi l-a îndrăgit. Sfântul Efrem ajutând-o , drept dovadă nici acum nu mi-a înapoiat cartea.
Pe mine deja nu mă mai uimeşte cu câtă repeziciune răspund Sfinţii când rugăciunea este curată, făcută din tot sufletul, cu credinţă şi cu lacrimi.
Deci, din banii câştigaţi i-am trimis Preotului Laurenţiu prin Alexandru – de Sfântul Alexandru, să ia 100 de acatiste şi iconiţe pentru a-l face cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou la cât mai mulţi oameni şi o icoană pe lemn cu Sfântul Efrem mai mare, pentru bisericuţă.
Pe 8 septembrie, de praznicul Naşterii Maicii Domnului am mers iar în pelerinaj la Mânăstirile din Vâlcea, Mânăstirea dintr-un lemn având praznicul. La întoarcere am urcat iar la Mănăstirea Arnota unde mi se descoperise Sfântul Efrem prin acea carte. Tot aici a îngăduit Sfântul Efrem să găsesc şi icoana pentru Biserică. În altă parte negăsind nici eu, nici Părintele Laurenţiu. Alexandru fiind cu noi în acest pelerinaj mi-a împrumutat bani pentru icoana Sfântului Efrem, deoarece eu nu mai aveam la mine urmând să îi înapoiez.
Imediat în cursul săptămânii, miercuri la acatist când am adus pentru Bisericuţă atât cartea prin care l-am cunoscut cât şi icoana cu Sfântului Efrem cel Nou , făcându-i Părintele Robert acatistul. Preotul Robert Zămârcă ne însoţeşte în pelerinaje, mergând cu noi mai des decât alţi preoţi; acum ţinându-i locul Părintelui Laurenţiu.
Tot în septembrie pe 14 de praznicul Înălţării Sfintei Cruci – când este născut şi Sfântul Efrem şi a început urcuşul muceniciei – am plecat în Ardeal într-un pelerinaj la Aiud, fiind praznic la Râpa Robilor Mărturisitori din închisorile comuniste. La întoarcere, trecând pe la Mânăstirea Rămeţ şi la Prislop la Părintele Arsenie Boca. Apoi am oprit şi la Lainici unde m-am întâlnit cu Părintele meu Duhovnic de la care am luat binecuvântare. În această zi şi Preotul Laurenţiu a împărţit enoriaşilor acatiste cu Sfântul Efrem, eu împărţind la oamenii din microbuz şi dând şi pentru bolnavi şi femei însărcinate. Până a ajunge la destinaţie, printre altele eu le-am spus celor din grup de o altă carte a Sfântului Efrem cel Nou pe care mi-a împrumutat-o prietena mea Iuliana. Mărturisiri ale minunilor săvârşite în zilele noastre, şi cum arată în carte mai multe imagini, printre care şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Efrem şi papucul Sfântului Efrem primit ca binecuvântare de la Sfântul din Grecia de un grup de studenţi pentru Biserica studenţilor din Cluj şi mai multe minuni din carte şi ei ascultau cu drag. În acest pelerinaj mergând şi prietena Iuliana, care îmi împrumutase cartea.
În general noi pe drum ascultăm pricesne, acatiste, paraclise ale Sfinţilor şi eu îmi doream acum foarte mult un acatist audio cu Sfântul Efrem. Îl rugasem şi pe Alexandru să-mi facă rost, el negăsind nici pe internet. Dar Sfântul fiind grabnic ajutător, la Aiud, de la osuar urcând scările un bărbat cobora şi avea în mână cartea cu minunile Sfântului Efrem cel Nou prin Icoana sa izvorâtoare de mir. L-am întrebat de unde a luat cartea şi dacă ştie sigur unde se află Icoana Sfântului Efrem izvorâtoare de mir, pentru că ne dorim să ajungem şi noi. Mi-a răspuns că primise cartea de la cineva şi nu ştia unde este Icoana Sfântului Efrem. Atunci îmi răspunde o doamnă care urca şi ea scările alături de mine: „Icoana Sfântului Efrem nu mai este la Sihăstria Rarăului şi se află în Bucureşti.” Imediat eu îi spun că am numărul Preotului Onufrie din Bucureşti şi am să-l contactez . Doamna era din Braşov şi m-a rugat să-i dau numărul Preotului Onufrie. În timp ce eu scriam numărul de telefon, doamna a scos un acatist audio cu o icoană a Sfântului Efrem cel Nou pe el şi mi-l dă drept mulţumire – exact ceea ce îmi doream eu – vă puteţi imagina bucuria mea şi mulţumirea către Sfântul meu. Când am ajuns la Mânăstirea Rămeţ mă aştepta o altă minune a Sfântului Efrem. Având probleme personale eu nu am mai putut intra în Mănăstire să mă închin şi mergând la pangar să cumpăr ceva vine Dm. Elena, o femeie din grupul nostru şi-mi zice: „Tănţica ai văzut cărţile cu Sfântul Efrem cel Nou?” Eu chiar nu le observasem şi atunci rog pe maica de la pangar să-mi dea şi mie cartea cu mărturiile Sfântului Efrem săvârşite în zilele noastre din care eu le vorbisem pe drum. Deschizând cartea la papucul Sfântului Efrem îi arăt Dm. Elena şi îi spun „Uite papucul Sfântului Efrem!” iar ea îmi zice „Păi da, l-am văzut aici. Tu nu l-ai văzut?” Eu o întreb „Unde?” „Păi aici în Mănăstire.” În Mănăstire era pus spre închinare un alt papuc al Sfântului Efrem, mie deja îmi curgeau lacrimi de bucurie, era prea mult pentru mine. Nu meritam atâtea binecuvântări într-o singură zi. Dar Sfântul nu lasă nimic neorânduit. Îmi răspundea cu aceeaşi dragoste cu care eu îl căutam pe Sfânt şi încercam să-l fac cunoscut la mai mulţi creştini.
Pe 7 octombrie 2013 în preajma praznicul Cuvioasei Parascheva, am mers ca în fiecare an de 9-10 ani în pelerinaj la Moldova, la mai multe Mânăstiri, având în itinerar şi Sihăstria Rarăului, unde a stat Icoana Sfântului Efrem izvorâtoare de mir. În timp ce era la Iaşi, la Sfânta Cuvioasă Paraschiva, după Sfânta Liturghie, la acatistul Sfintei primesc un mesaj de la maica mea – de la Mânăstirea Sfintei Treimi din zona noastră – „Am să plec la Sfântul tău Efrem în Grecia într-un pelerinaj după praznicul Cuvioasei Parascheva.” Dar Sfântul a rânduit să-l întâlnim noi înaintea maicii de la Mănăstire. La noi în România în acest pelerinaj, la Mânăstirea Suceviţa – Suceava – printr-o Sfântă părticică de Sfinte Moaşte a Sfântului Efrem cel Nou, aşezată într-o Sfântă Raclă mare, nouă, frumos lucrată. Chiar în mijlocul Sfintei Racle, lângă Sfântul Nectarie şi Sfântul Luca al Crimeei şi mulţi alţi Sfinţi prieteni ai Sfântului şi casnici ai lui Dumnezeu, mijlocitorii noştri la Tronul Sfintei Treimi, gândiţi-vă cât de mult ne iubesc pe noi Sfinţii. Cât de nevrednici suntem noi, când ne aşteptăm mai puţin, sau unde nici nu gândim, acolo îi descoperim. După ce am plecat de la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi până să ajungem la Mânăstirea Suceviţa, ne-am cazat la Mânăstirea Putna, plecând a doua zi după Sfânta Liturghie, apoi am mers şi la Sihăstria Putnei. De aici am luat o icoană a Sfântului Efrem mai mare pe lemn pentru prietena mea Elisabeta. Eu ţinând-o tot drumul în braţe şi rugându-mă Sfântului, neştiind câte minuni va face cu noi păcătoşii şi că la următoarea Mănăstire Suceviţa, o să ne întâlnim chiar cu Sfântul prin părticica de Sfinte Moaşte a Sfântului Efrem cel Nou. Apoi, când am oprit să mâncăm la o Sfântă Troiţă, până să aşezăm masa, a venit la noi un om sărman şi l-am poftit cu noi la masă. Nu ştim pe cine am ospătat, pe Sfântul Efrem sau chiar pe Mântuitorul, ştim doar că am fost cercetaţi de Dumnezeu, noi şi credinţa noastră. Când noi am plecat, a plecat şi dumnealui, mie personal părându-mi rău că unii din grup nu au fost de acord să-i dăm mai multă mâncare la plecare, pentru că aveam de unde.
Mai târziu, pe traseu ne-a oprit poliţia în trafic să luăm un preot să-l ducem la Mânăstirea Humor. Nu era în drumul nostru, aşa că am trecut pe lângă binecuvântare. Oricum greşisem drumul. Nu mai puteam ajunge la Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Trebuia să ne întoarcem din drum. Am ales să mergem înainte şi am dat slavă lui Dumnezeu că în loc să vedem locul unde a stat Icoana Sfântului Efrem izvorâtoare de mir, Sfântul a rânduit să ne întâlnim personal prin părticica de Sfinte Moaşte de la Mânăstirea Suceviţa, prin care am primit binecuvântare chiar de la Sfântul Efrem cel Nou.
Când mai aveam puţin până la Mânăstirea Rarăului, nu mai mergea. Nu mai capta GPS-ul. Şi a oprit şoferul să întrebe cât mai este până la Mănăstire. Aflând că mai sunt şase kilometrii şi trebuie să trecem un deal şi că este cam greu de trecut. Până să oprească maşina, un om alerga după noi, făcând cu mâna disperat să-l luăm. Eu fiind în maşină aşezată în spate am zis că o să-l luăm chiar dacă nu este loc, mă ridic eu şi stă acea persoană până la Mănăstire. Cineva atunci zice că este un călugăr, şi ceilalţi auzind că este călugăr spun „Nu este nevoie să te ridici, îi facem loc între noi, ne mai strângem puţin.” Însă realitatea era alta. Călugărul nu era călugăr, ci un surdo-mut. Ne-a arătat prin semne că merge la Mănăstire. A vorbit cu el tot prin semne Maria, o fată ce era în spate cu mine. El văzând microbuzul plin, a arătat prin semne că nu are unde, Maria spunându-i tot prin semne că îi facem loc. El a înţeles, dar unii din grup nu şi firea omului este schimbătoare, ce să câştige ei de la un surdo-mut? În schimb de la călugăr luau binecuvântare. Uşa s-a închis, microbuzul s-a pus în mişcare, iar eu am rămas şocată repetând mereu „Cum mă nu l-au luat? …Chiar nu l-au luat? …Cum măi, nu l-au luat?….” Nu-mi venea să cred. Mă durea sufletul gândindu-mă cu ce va ajunge acel om la Mănăstire, căci era aproape seara, iar zona aceea nu prea era circulată. Pentru această neascultare, Domnul ne-a pus la încercare. Dealul pe care trebuia să-l trecem era plin cu zăpadă îngheţată, fiind îngust şi neavând parapet pe nici o parte, iar în jos era o prăpastie cu pădure – vă imaginaţi ce panică i-a cuprins pe cei mai slabi în credinţă din grup, deja se vedeau căzuţi în prăpastie în loc să se roage şi să se căiască că nu luasem acel om cu noi. Bine că şoferul avea experienţă şi nu-i puteau distrage atenţia, în acelaşi timp având şi maşina echipată de iarnă. Iar eu în spate cu icoana Sfântului Efrem şi cu telefonul în mână – aveam pe telefon Icoana Maicii Domnului de la Rarău – mă rugam „Maica Domnului potoleşte-i, Sfinte Efrem linişteşte-i, Doamne miluieşte-ne!” iar unii dintre ei întorcându-se şi acuzându-mă că eu sunt de vină „Ce căutăm la această Mănăstire?” dar nici eu nici şoferul nu ştiam unde este Mânăstirea, că o să trecem un deal cu râpe şi cu zonă înzăpezită. Dar când, în final am ajuns la Mănăstire, nu ştiau cum să ne mulţumească mie şi şoferului pentru peisajul de vis, pentru pacea şi liniştea sufletească ce le-au simţit toţi în acel loc şi cu atât mai mult pentru binecuvântarea primită prin Icoana Maicii Domnului de la Rarău.
Nu ştiu sigur câţi din grup au înţeles ceva din această încercare din care Maica Domnului şi Sfântul Efrem ne-au salvat şi prin care Dumnezeu ne-a mustrat pentru neomenia şi laşitatea noastră de care dăm dovadă uneori, chiar nu i-am întrebat.
Dacă nouă nu ne-a fost îngăduit să ajungem încă în Grecia la Sfinţii lui Hristos pentru păcatele noastre, Domnul a rânduit să meargă o maică de la o mănăstire din apropiere. Aceasta ne ştia durerea şi ne-a dus mulţumirile, rugăciunile şi cererile noastre, precum şi câteva obiecte personale pentru a primi binecuvântare, prin atingerea lor de Sfintele Moaşte, printre care şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Meu Efrem. La ieşirea maicii din ţară, în vamă la bulgari, Sfântul Nectarie i-a binecuvântat călătoria, maica având Icoana Sfântului atât la piept cât şi la buletin. La controlul actelor, când vameşul i-a cerut buletinul, după un mic incident, când nu mai găsea buletinul şi vameşul a fost nevoit să controleze pe altcineva, într-un final maica în loc să arate faţa buletinului, a arătat spatele buletinului unde era Icoana Sfântului Nectarie lipită. Vameşul făcând ochi mari, credea că maica vrea să-l mintă că nu are buletin – maica dându-şi seama a întors buletinul şi vameşul a zâmbit. Aşa a plecat în pelerinaj cu binecuvântarea Sfântului Nectarie.
Când a plecat maica în acest pelerinaj, Părintele Laurenţiu a făcut al doilea acatist al Sfântului, iar noi ne-am luat ca pravilă acatistul mai multor Sfinţi la care se ruga maica. Pe toată perioada cât a fost plecată maica eu m-am rugat cu lacrimi la Sfântul meu iubit Efrem cel Nou. L-am rugat să-mi facă cunoscut ziua sau momentul când se închină maica la cinstitele sale Moaşte, să mă pot ruga şi eu în acelaşi timp. Şi minunea nu a întârziat. Într-o zi de miercuri, pe 23 octombrie, după ce avusesem o stare bună toată ziua, seara simţeam că se roagă cineva pentru mine, am simţit o pace şi o linişte sufletească ca o binecuvântare – nu ştiu cu ce cuvinte să mă exprim; numai cine a trăit aceste momente de pace şi linişte duhovnicească îşi poate da seama cum m-am simţit. Atunci mi-am zis „Sigur Preotul Laurenţiu se roagă pentru mine. Îl sun şi dacă îmi spune că nu se roagă, sigur este maica la Sfântul Efrem.” L-am sunat şi l-am întrebat, dar dânsul mi-a răspuns că este în drum spre Craiova şi în acel moment se gândea la mine. Pentru mine a fost un răspuns, luându-l ca o binecuvântare, a Sfântului Efrem – Preotul Laurenţiu făcând cu o săptămână în urmă acatistul Sfântului la rugămintea mea. Deci mi-am dat seama că maica este sau a fost la Sfântul şi am început să mă rog acasă Sfântului citindu-i acatistele şi paraclisele. În aceeaşi zi Sfântul făcând şi cu maica minuni. La întoarcere, maica mi-a zis itinerariul Mânăstirilor şi zilele unde a fost. Astfel am aflat că miercuri, pe 23 a fost la Sfântul Efrem cel Nou şi la Sfântul Ioan Rusul. În aceiaşi zi a participat la Liturghie la Sfântul Efrem, lăsând lucruşoarele noastre lângă Racla Sfântului pe tot parcursul Liturghiei,aproape de unde venea o mireasmă plăcută de la Sfintele Moaşte ale Sfântului Efrem. Aproape de sfârşit, când tot grupul se închina pentru plecare (trebuia să ajungă la timp în port la feribot). Atunci printre ultimii s-a închinat şi maica şi întreabă uşor pe maica paraclisieră, care este maica stareţă să poată lua binecuvântare. Maica stareţă tocmai se împărtăşise cu Trupul şi Sângele Mântuitorului şi era în strană, lângă catapeteasmă, chiar în dreptul maicii noastre. După ce i-a dat binecuvântare, când se întorcea să plece, a cuprinso uşor de braţ şi i-a întins anafura sfinţiei sale. Era o bucată mai mare, dar tăiată mărunt a ajuns pentru mai mulţi din cei de acasă. Maica noastră a luat aceasta drept binecuvântarea Sfântului Efrem care a lucrat astfel. De la Sfântul Efrem au mers la Sfântul Ioan Rusul în insula Evia unde ca de obicei a aşezat lângă racla Sfântului Ioan Rusul obiectele noastre, lăsându-le acolo pe tot parcursul slujbei. Maica de bucuria întâlnirii cu Sfântul uitase pachetul pe care-l pusese pentru binecuvântări lângă Racla cu Sfintele Moaşte şi cineva din grup strigă cu bucurie „Maică! Maică! I-a uitaţi-vă ce frumos miroase aceste lucruri, ce mireasmă frumoasă a revărsat Sfântul peste ele.” Deci Sfântul le binecuvântase şi aşa maica a cunoscut că Sfântul i-a trimis atât ei, cât şi nouă binecuvântare prin acea mireasmă cerească care s-a simţit două-trei zile în autocar de la lucrurile noastre.
V-am povestit această minune a Sfântului Ioan Rusul cu maica şi lucrurile noastre pentru că există o legătură. Sfinţii ştiu că-i iubim, Sfinţii ştiu că-i cinstim. Când maica a plecat în acest pelerinaj, noi am strâns bani pentru pomelnice, dar schimbându-i în euro am observat că avem doar 20 de euro. Am scris două pomelnice; unul pentru Sfântul Efrem cel Nou şi unul pentru Sfântul Nectarie, noi dorindu-ne să scriem cel puţin unul pentru Sfântul Ioan Rusul, dar nu am mai avut bani. Bineînțeles că maica ne-a trecut la toate pomelnicele unde a fost şi s-a rugat pentru noi. Dar noi doream să fi fost banii noştri, aşa că Sfântul Ioan Rusul văzând dragostea şi neputinţa noastră ne-a binecuvântat prin această minune.
Vă puteţi da seama că maica ne-a adus ulei de la Sfinţi, apă sfinţită, ne-a lăsat o bucată de anafură de la Sfântul Efrem, floare de la Sfântul, mi-a lăsat o Icoană a descoperirii Sfântului Efrem, mie aducându-mi un medalion cu Sfântul Nectarie şi soţului meu un breloc cu Sfântul Efrem. Soţul vrând să-l pună pe Sfânt în automobilul personal, dar ştiind că-l iubesc eu pe Sfânt mi l-a dat mie. Eu punându-i un şnur, l-am pus la gât şi nu mă mai despart de Sfânt. Acum îl am pe Sfânt la piept lângă Sfânta Cruce, Maica Domnului şi un medalion cu Cuvioasa Parascheva şi Sfântul Ioan Gură de Aur pe care îl am de mai mulţi ani de la Cuvioasa de la Iaşi. Maica aducând şi pentru ceilalţi câte o mică binecuvântare de la Sfinţii lui Hristos.
Deci maica a plecat după praznicul Cuvioasei Parascheva şi a ajuns acasă până în praznicul Sfântului Nectarie pe 9 noiembrie. Sfântul Efrem ne-a reparat robinetul de la chiuveta din bucătărie. Plecând la ţară de Sfântul Dumitru pentru o săptămână am lăsat casa în grija Maicii Domnului şi a Sfântului Efrem. Întorcându-ne de la ţară, abia la o săptămână ne-am dat seama că robinetul nu mai picură. Până să plecăm de ceva timp se stricase filetul la robinetul de la bucătărie, soţul l-a neglijat şi nu l-a schimbat, a oprit apa şi a zis că schimbă bateria la întoarcere. Dar noi am realizat după o săptămână de când ne întorsesem că nu mai curgea. Noi şi uitasem că robinetul se stricase. Mă tot gândeam cum să-i mulţumesc Sfântului că l-am cunoscut. Aşa că pe 3 ianuarie 2014 de praznicul descoperirii Sfintelor Moaşte ale Sfântului Efrem cel Nou la prima oră a făcut molifta apei şi a sfinţit casa prietena mea Silvia. Apoi ne-am mutat la noi , am făcut un praznic în cinstea Sfântului cu câteva surori întru Hristos şi chemând şi cei doi preoţi, Părintele Robert şi Părintele Laurenţiu, care l-au cinstit pe Sfântul Efrem prin citirea celor două acatiste ale Sfântului Efrem cel Nou şi nu putea lipsi cântăreţul Alexandru care a venit cu iconiţe ale Sfântului Efrem cel Nou scoase de pe internet, dându-i şi eu câteva cu descoperirea Sfintelor Moaşte ale Sfântului Efrem cel Nou şi alţi Sfinţi şi a mers să le plastifieze, ca mai apoi Preotul Laurenţiu să le sfinţească. După ce a făcut sfinţirea casei, şi o rugăciune a Sfântului Efrem urmată de troparul şi condacul acestuia. După ce iconiţele au fost sfinţite le-am împărţit celor prezenţi.
Pe 17-18 ianuarie 2014 în apropierea praznicului Sfântului Maxim Mărturisitorul (21 Ianuarie) am mers iarăşi în pelerinaj în Maramureş, la Mânăstirea Rohia şi în Ardeal la Mânăstirea Nicula – Cluj. La icoanele Maicii Domnului făcătoare de minuni. La întoarcere am trecut şi pe la Mânăstirea Rămeţ, unde în sfârşit am putut intra să mă închin la papucul şi la Icoana Sfântului Efrem; la Icoana Maicii Domnului Pantanassa şi la capul Sfântului Ghelasie de la Rămeţ şi la mai mulţi Sfinţi ai lui Hristos printre care Sfântul Nectarie, Sfântul Maxim Mărturisitorul, de care am atins 100 de cruciuliţe luate de la pangarul Mânăstirii şi le-am împărţit la copii, bolnavi şi altor creştini ca binecuvântare de la Maica Domnului şi Sfinţii lui Hristos.
La nouă luni de zile de când l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou vă pot mărturisi cu sinceritate că eu îl consider pe Sfântul Efrem ca fiind o binecuvântare trimisă de Bunul Dumnezeu pentru întărirea noastră în credinţă, pentru a ne duce crucea fără să cârtim în urcuşul nostru pe calea mântuirii. Noi îl simţim pe Sfânt atât de aproape de noi încât am ajuns să-l considerăm ca făcând parte din familia noastră. Îl iubim şi îl numim prietenul nostru. De când a intrat în casa noastră ne-a adus foarte multe bucurii, dar ne-a şi mustrat când am greşit. Cea mai mare bucurie a mea este că şi soţul a început să-l iubească pe Sfânt şi ştim că şi Sfântul ne iubeşte.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Slavă lui Dumnezeu pentru mulţimea de Sfinţi – între care se află şi Sfântul Efrem cel Nou – pe care noi creştinii îi avem ca mijlocitori la Tronul Preasfintei Treimi pentru noi păcătoşii! Slavă Ţie Dumnezeule în veci!
Amin!
Ghioldiu Constanţa
Rovinari – Gorj – România

LĂCRĂMIOARA (19.03.2014) Aș vrea să relatez si eu o mare minune care a savarsit-o Sfantul Nectarie cu tatal meu. Era anul anul 2005 daca nu ma înșel, tatal meu depistase o durere la urechea stanga si a început cu niște antibiotice foarte, foarte puternice dar boala era foarte avansata si atunci a mers cu mama mea la Spitalul Militar din Focsani. Prima data medicul de acolo i-a prescris o rețetă după trei zile l-a invitat in nou la control în tot acest timp, tata avea dureri din ce în ce mai mari. Ajuns la control, medicul a constatat ca a facut o mini pareza facială si atunci l-a trimis la urgența la Bucuresti la spitalul Panduri dar el a refuzat sa plece pe moment crezand ca moare si nu ne mai vede a venit acasa cu acele mari dureri el este un om care nu spune ce-l doare ne-a văzut și a plecat noaptea cu trenul l-au operat urgent în tot acest timp noi copiii asteptam răspuns de la mama că doar ea plecase cu el. Operatia a decurs bine cu ajutorul Sfantului Nectarie acea pareza s-a dat înapoi cu ulei din candela sfântului, dar acum, el a continuat cu fumatul nu posteste pentru ca are niste greutati prea mari, dar sper ca sfântul o să-l călăuzească măcar să se uite cu coada ochiului la el, Doamne ajută!

IOANA SZABO (14.03.2014) Minunat este Domnnul şi minunaţi sunt Sfinţii Săi! Trecerea mea la Ortodoxie, de acum un an se datoreaza mijlocirii Maicii Domnului, Sfântului Arsenie Boca şi Sfantului Nectarie. În drum spre Prislop, cand încă eram catolică, mi-am pus dorinţa de a cunoaste Calea adevarată şi de a-mi gasi un duhovinc. La scurt timp, prin scrierele Parintelui Arsenie Papacioc, am realizat ca Ortodoxia este singura Cale şi mi-am întâlnit duhovnicul, un om minunat, care l-a cunoscut pe Sf Arsenie! Fără să cred că a fost o coincidenţă, îi mulţumesc Sfântului pentru ca mi-a răspuns la toate cererile cele bune! După cateva luni, urma să imi operez un nodul apărut la mână. Întrucât soţul meu era reformat, cand a trecut prin camera, eu l-am rugat cu voce tare pe Sf Nectarie să îmi vindece mâna, ceea ce soţului meu i s-a părut ciudat şi mi-a spus ca de acum să mă rog doar pentru mine. A doua zi la control, chirurgul mi-a spus că el crede că mâna se poate vindeca singură, pentru că nodulul se retaragea! Soţul meu, deşi s-a mirat, încă nu credea ca prin mijlocirea Sf. Nectarie m-am vindecat, deşi m-a auzit cerându-i lucrul acesta. În cateva luni, soţul meu a trecut la Ortodoxie, avand evlavie la Sfantul Arsenie care i-a inmuiat sufletul prin viaţa şi minunile sale. Am primit de la părintele nostru duhovnic, minunat înger în trup de om, un canon pentru facere de prunci constad în: lunea , Ac Sf. Ioan Botezătorul, Marţi şi Joi Sf. Spiridon, Miercuri şi Vineri Sf. Acoperamant al Maicii Domnului şi Sâmbată şi Duminica Sf. Pantelimon- împreună cu Acatistul Sf. Părinţi Ioachim şi Ana citit zilnic alături de unul din cele 4 acatiste, timp de 40 de zile. În prima zi de canon am aflat de un doctor extraordinar, care realizează histerosalpingografii (desfundarea trompelelor uterine) şi fără să stiu ceva despre vreo problemă, am mers la dânsul. La prima ovulaţie de la încheierea canonului, am rămas însărcinată după încercări de ani de zile!!! Soţul meu, cred că pune reuşita pe seama intervenţiei, dar oameni buni, care erau şansele ca o femeie cu care eu n-am vorbit în viaţa mea, în prima zi de canon să îmi dea numărul doctorului acestuia si eu, fără să ştiu dacă sunt sau nu infundate trompele, fără să fac vreun tratament pentru fertilitate sau investigaţii, să merg la doctor fără recomandare? Sfinţii, Domnul, lucrează şi prin doctori si prin alţi oameni, dar eu ştiu şi mărturisesc cu credinţă că prin mijlocirea Sfinţilor la care m-am rugat, a Sf. Ioan Botezătorul, Sfântul Efrem ce Nou – super grabnic ajutătorul, Sf. Pantelimon, Sf. Ioachim şi Ana, părinţii binecuvantaţi, Sf. Spiridon, smeritul, Sf. Serafim de Sarov, bunicuţul, Sf. Nectarie, al cărui nume îl va purta copilaşul meu, Sf. Nicolae, iubitorul de prunci, Sfinţii Mărturisitori din Închisorile comuniste, mai ales Sf. Ilie Lăcătuşul, la ale cărui sfinte moaşte m-am rugat şi Sf. Valeriu Gafencu, a cărui viaţă îmi miscă inima impietrită de atâtea păcate!
Am căutat răspunsuri şi puţină pace în ştiinţe, în filosofie apoi în psihologie, dar linişte, nu am găsit. Singura fericire am găsit-o în Ortodoxie, în rugăciune şi sub patrahirul duhovnicului meu binecuvantat. Ca şi psiholog, recomand mai întâi Sfânta Spovedanie şi apoi terapie, pentru că patimile nu se şterg cu nici o altă tehnică! Iertaţi-mă încă o dată pentru lungimea cuvintelor mele, Domnul să ne binecuvanteze!

ANDREI COSMIN (6.03.2014) Minunea Parintelui ARSENIE BOCA
Doamne ajuta !
Am descoperit acest site mai mult din intamplare si imi pare bine,deoarece as dori sa relatez o minune care mi s-a intamplat in anul 2011 in Noaptea de Inviere.
In anul 2011,ila sfarsitul lui februarie m-am operat de hernie de disc la Spitalul Universitar Bucuresti la domnul doctor Paul Patrascu.Atunci am realizat ca de la Dumnezeu sunt toate si El este Singurul pentru care nimic nu este imposibil.
Am avut o hernie destul de grava,cu un fragment de os cazut in canalul medular.Abia de mai puteam merge si durerile erau foarte mari(cu toate ca luam niste calmante foarte puternice).Imi era foarte frica pentru ca stiam riscurile operatiei,care poate duce chiar la paralizie.
Operatia a reusit,slava Domnului,insa nu puteam merge decat cateva sute de metri,cu dureri mari la gamba piciorului drept (chiar si asa, Il slaveam pe Dumnezeu ca POT sa MERG ! ).
Dupa operatie,am inceput sa merg la biserica (pana atunci,mergeam la biserica doar de Paste ,la nunti ,botezuri si inmormantari).
Apropiindu-se Sfintele Paste,am hotarat cu sotia sa petrecem aceasta mare sarbatoare la nasii nostri in Mihailesti (Giurgiu) langa care se afla situat satul Draganescu,unde se afla biserica pictata de Parintele ARSENIE BOCA.
In Seara Invierii,am plecat spre biserica cu nasii nostri,cu masina lor (eu nu mai puteam conduce).
Mi-am propus sa stau la toata slujba,cu toate ca starea mea fizica nu imi permitea acest lucru.
In biserica mi s-a oferit un scaun pe care mai stateam,mai ma ridicam in picioare si cam la o jumatete de ora mai ieseam afara,mergeam la masina si stateam in ea,fiind mai comod si mai odihnitor (durerile la piciorul drept erau destul de mari).
Ciclul acesta s-a petrecut de vreo 2-3 ori.
Cand ma intorceam de la masina spre biserica,schiopatand,am pasit in curtea bisericii si intr-o clipa am simtit o usurare la piciorul bolnav,durerea a DISPARUT pur si simplu !!!
Ceea ce tratamentul si recuperarea nu au reusit sa vindece in aproape 2 luni,DUMNEZEU a vindecat intr-o clipa,Parintele ARSENIE BOCA mijlocind cu rugaciunile sale la Domnul nostru IISUS HRISTOS ,pentru mine.
Multumesc lui Dumnezeu si Parintelui Arsenie ca m-au invrednicit pe mine,nevrednicul,de o asa mare minune !

IONELA (4.03.2014) As vrea si eu sa adaug o minune savarsita de Maica Domului,barbatul meu are tendinta de a petrece foarte mult timp impreuna cu prietenii la o “bere” cateodata mai vine si ametit si imi este frica sa nu aibe consecinte asupra vietii sale deoarece este sofer. De cate ori ma rog la Maica Domnului sa-l aduca acasa sa fie treaz si in siguranta,de atatea ori asculta ruga mea.Dragi mei,frati intru Hristos,rugati-va la Maica Domnului ca este grabnic ajutatoare si ascultatoare.Intr-o seara tot rugandu-ma la Maica Domnului sa vina sotul acasa am adormit era aproape de miezul nopti,o voce blanda de femeie m-a trezit spunandu-mi:Scoala-te ca acum vine acasa!M-am trezit,m-am dus la bucatarie si in secunda urmatoare sotul meu cu o mana pe umarul meu mi-a spus:Ce faci?.Am ramas incremenita,n-am mai avut curaj sa-i mai spun nimic,decat hai sa ne culcam ca e tarziu.Deci rugati-va si credeti!!!Maica Domunului o sa ajute grabnic si necontenit!!!

ELENA (24.02.2014) Anul 2013 a inceput cu o mare bucurie, am aflat ca sunt insarcinata. Bucuria a fost scurta , dupa o luna am pierdut sarcina. Am fost foarte suparata, m-am maniat pentru ca nu intelegeam de ce mi se intampla asa ceva, am gandit lucruri pe care nu trebuia sa le gandesc. In scurt timp mi-am revenit gandindu-ma ca am nevoie de o stare de spirit buna pentru a o lua de la capat. In vara am avut o alta problema, am avut o luxatie grava a piciorului care m-a tinut in pat o luna de zile. RMN –ul a aratat lucruri grave , eu aveam dureri mari, nu puteam sa merg, iar medicii aveu diferinte variante de operatii, dar cu o probabilitate scazuta de reusita. In sinea mea simteam ca nu pot si ca nu asta trebuie sa fac. Dar eu nu puteam sa merg si aveam dureri si déjà disperarea punea stapanire pe mine. In acel moment mi-am facut o analiza cu adevarat si mi-am dat seama ca eu trebuie sa caut ajutor in alta parte. Din cercetarile mele pe internet despre cum se rezolva medical problema mea, am gasit site-uri despre puterea rugaciunii si rezolvari miraculoase a diferitelor probleme. Asa l-am cunoscut pe Sf Nectarie si am inceput sa ma rog lui alaturi de Maica Domnului si de Iisus Hristos. Pasii mi-au fost calauziti mai aproape de Sf Nectarie. Mergand la o casa de plasament copii din Pitesti pentru a oferi niste cadouri, am cunoscut un preot care mi-a spus ca in orasul nostru este o bisericuta unde sunt moastele Sf Nectarie. Asa am ajuns sa ma inchin la moastele lui, sa obtin ulei din Grecia si am continuat sa citesc acatistul. Apropierea de acest sfant si de Dumnezeu mi-a dat speranta ca lucrurile se vor rezolva. Am inceput sa ma rog si altor sfinti: Sf Efrem cel Nou, Sf Spiridon, Sf Haralambie, Sf Fanurie, Sf Nicolae, Sf Mina, Sf Ioan Rusul, Sf Parascheva, Sf Xenia, Sf Ioan cel Nou de la Suceva, Sf Ghelasie, Parintelui Arsenie Boca, Parintelui Ilie Lacatusu, Marturisitorilor de la Aiud si in primul rand lui Iisus Hristos si Maicii Domnului. M-am apropiat mai mult de biserica, am fost in locuri cu mare putere divina (Icoana Maicii Domnului Namaiesti, Madona Dudu Craiova, Manastirea Radu Voda, Biserica Sf Spiridon Vechi, mormantul parintelui Arsenie Boca, icoana izvoratoare de mir a Sf Efrem cel Nou), am scris si am primit ulei si iconite din Grecia de la Sf Nectarie si de a Sf Efrem cel Nou. Toate aceste lucruri mi-au dat putere si speranta sa trec peste probleme. Din durerile puternice pe care le aveam, acum foarte rar mai am dureri si pot sa merg . Am mai avut o incercare mare, care s-a rezolvat frumos. Aveam niste noduli la san de mai multi ani , iar la ecograful de rutina din 2013 am fost trimisa sa efectuez un RMN pentru o investigatie mai amanuntita. Am avut multe emotii dar si de data aceasta Dumnezeu si sfintii lui mi-au fost alaturi si rezultatul a fost bun. Am avut si incercari mai mici si rezultatul a fost imediat. Aveam o durere de mijloc puternica ce persista de o saptamana. Am asteptat sa imi treaca. In seara in care m-am uns pentru prima data cu ulei de la Sf Nectarie, durerea a incetat in maxim o ora. In toate momentele mai grele sau mai putin grele, cer ajutorul lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintilor. Si daca nu am un moment dificil, ii “salut” in fiecare zi prin rugaciune. In gluma, eu ii numesc “prietenii mei”.

Sper din tot sufletul ca Dumnezeu sa ma ajute sa am si copii, sa fim sanatosi, si sa fie iertator cu mine si cu familia mea si sa nu se manie pentru pacatele noastre. Din toate aceste intamplari, si din pelerinajul meu prin lumea spirituala, am ramas cu cateva expresii frumoase, spuse sau citite, si de care incerc sa imi amintesc mereu: “Dumnezeu e bun si ne doreste numai binele”, “Cere ajutorului domnului Iisus si ti-l va da”, “Nu exista rugaciune fara milostenie, rugaciunea singura este egoism”, “Tristeatea este un pacat”, “Cand ne rugam pentru noi sa ne rugam si pentru ceilalti care au nevoie de ajutor”.
Minunat este Dumnezeu intre sfintii sai si minunate sunt caile si ajutorul lor!

RADU NICOLAE J. (12.02.2014) Am 31 de ani si scriu acum aceste randuri intr-un moment foarte dificil si de cumpana al vietii mele: in luna decembrie am fost operat de colon, iar in urma analizelor a rezultat ca am cancer in stadiu avansat. La sfarsitul lunii ianuarie s-a constatat ca boala s-a extins la ficat.

O data cu boala am reusit sa ma reaproprii de Dumnezeu, cred mai puternic ca niciodata in Domnul Dumnezeul nostru, am inceput sa ma rog seara de seara catre El, sa citesc acatistele Sfintilor Parinti, sa merg cat mai des la biserica, sa vorbesc saptamanal cu preotul de la Manastirea Radu Voda si sa incerc sa fac totul cat mai curat si crestineste cu putinta.
Minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut in viata mea sunt multiple:
–    Inainte de nasterea baietelului meu am fost la Sfintele moaste de la Radu Voda si m-am rugat ca Alexandru sa se nasca sanatos, iar Sfantul a facut acesta minune: baietelul s-a nascut cu 4,200 kg, este sanatos si bucuria vietii mele;
–    In momentul in care eram la spital la operatia din decembrie, m-a ajutat sa trec bine peste operatie si peste complicatia de dupa; dupa aflarea diagnosticului de cancer, cand eram foarte nelinistit, mi-a aparut in somn si nelinistea s-a transformat in liniste si incredere;
–    M-a sprijinit in momente grele ale vietii mele: profesional, cand eram la ananghie cu locul de munca, in familie;
–    Cand am reusit sa cumparam un apartament in care locuim;
–    Obisnuiam la inceputul fiecarui an sa depun la moastele Sfantului o serie de obiective care mereu s-au indeplinit.
Prin aceste randuri doresc sa ii aduc multumirea mea, pacatosul, Sfantului Nectarie si Bunului Dumnezeu, si doresc sa imi exprim recunostinta mea pentru minunile din viata mea. Am mare incredere si credinta ca ma va ajuta si in acest moment dificil cand boala cancerului ma macina.
Tuturor celor care au indoieli, va recomand sa credeti cu putere, sa aveti incredere pentru ca Dumnezeu si Sfintii vor asculta rugaciunile si va vor ajuta.

ANA-MARIA (12.02.2014) Imi este foarte greu sa imi gasesc cuvintele de multumire si lauda fata de Sfantul Nectarie , care m-a ajutat in toate problemele mele.
Povestea mea incepe acum 2 ani . Eram angajata la o banca mare din Romania. Jobul meu era de „ ofiter colectare credite restante„ ( in mare: trebuia sa sun clientii care inregistrau restante la banca, si ma certam cu ei in fiecare zi ,incercand sa obtin o promisiune de plata, insa majoritatea dintre ei ma injurau si tipau la mine ). Eu treceam printr-o perioada de neliniste sufleteasca ,la care se adauga stresul zilnic al clientilor care ma injurau si tipau la mine. In urma cu 5 ani, am facut o operatie la rinichi, in urma careia am ramas cu atacuri de panica si depresie, slabisem foarte mult, ma confruntam cu ameteli foarte puternice, si cosmaruri. Toata lumea se mira ca sunt foarte slaba, unii dintre fostii mei colegi erau chiar ironici la adresa complexului meu, crezand ca sufar de anorexie ( ceea ce nu era adevarat, insa eu nu puteam sa iau in greutate din cauza starilor mele psihice).
Cum ziceam, lucram de 3 ani la banca respectiva, dar ma confruntam cu atacuri de panica zilnice…simteam ca ametesc, mi se facea rau in fiecare zi , clientii bancii tipau la mine prin telefon si imi provocau alte atacuri de panica , eram disperata, si nu mai dadeam nici rezultate la locul de munca. Din pacate inevitabilul s-a produs , iar eu am fost data afara de catre banca, pe motiv ca nu mai dadeam rezultate. Socul a fost foarte puternic pentru mine, depindeam 100% de jobul respectiv, deoarece eu stau cu chirie in Bucuresti, si sunt nevoita sa platesc lunar o chirie.
Inainte cu 2 luni de a fi concediata, mama mi-a dat sa citesc o carte despre Viata si Minunile Sfantului Nectarie, la sfarsitul careia se gasea si Acatistul Sfantului Nectarie. Am citit cartea de mai multe ori, si am descoperit ( spre rusinea mea de pana acum), ca in Bucuresti se afla la Manastirea Radu Voda o mica parte din moastele Sfantului Parinte Nectarie.
Am fost de cateva ori la racla Sfantului, si m-am rugat sa scap de amtelei, atacuri de panica si depresie. De cateva ori m-am dus la Biserica Radu Voda, unde se afla moastele ,desi nu ma simteam bine deloc. Dupa 6 luni de citit Acatistul , am scapat ca prin minune de atacurile de panica si depresia care nu mi-a dat pace timp de 5 ani. Mai mult decat atat, am si luat in greutate si am scapat de acest complex.
O alta poveste de viata in care Sfantul m-a ajutat , a fost acum un an. Sora mea a fost nevoita sa se duca in Budapesta si sa stea 2 luni pentru o perioada de practica la Scoala Doctorala pe care o face in prezent. Acolo nu cunostea pe nimeni, si la scurt timp dupa ce s-a cazat , a fost internata in spital, cu aceeasi problema la rinichi pe care eu am avut-o acum 5 ani ( pielonefrita acuta).
Eram disperata, pentru ca ea ma sunase si imi spusese ca daca infectia nu cedeaza, va fi nevoita sa fie operata ca si mine…. Am zis ca este un blestem de familie…nu se putea ca doua surori sa sufere de aceeasi boala , si mai ales ca stiam prin ce dureri am trecut eu dupa operatie. Am inceput sa plang si credeam ca este un vis urat. De aceea am citit cu lacrimi Acatistul Sfantului Parinte Nectarie si in paralel rugaciunea „ BOGORODISANIA” ( este o rugaciune catre Maica Domnului, care se citeste de 150 de ori ). Dupa rugaciune, am facut rost de bani ca sa ma pot duce urgent la sora mea la Budapesta ( desi cu trenul am facut 15 ore ), si cum am ajuns acolo, ca prin minune sora mea se simtea bine dintr-o data, si n-a mai fost nevoie de operatie, fiind externata imediat. Cu siguranta Sfantul Nectarie si Maica Domnului au facut o minune cu noi.
In prezent nu mai sufar de atacuri de panica si de depresie. Mai mult decat atat , anul trecut m-am spovedit prima data dupa 8 ani de zile, si acest lucru s-a intamplat datorita Sfantului Nectarie, care indruma oamenii catre spovedanie. Am simtit ca ma eliberez , si i-am multumit Sfantului .
Caut in continuare un loc de munca…Am trecut prin multe incercari : de la a lucra la joburi la negru, pana la a fi data afara imediat de la un alt loc de munca din cauza unor rautati colegiale. Ma rog la Sfantul in continuare , sa ma ajute sa imi gasesc un loc de munca, decent, sa imi pot castiga painea cea de toate zilele, sa pot castiga un ban cinstit, ca sa imi acopar chiria lunara. Pe langa acestea, imi doresc mult sa imi gasesc un sot, deoarece am 30 de ani, si am avut pana acum numai deceptii in dragoste.
Sper ca aceasta mica poveste de viata pe care v-am scris-o din inima, sa va ajute ca sa va indreptati pasii catre Dumnezeu prin mijlocirea sfanta a Parintelui Nectarie.

Cu drag,

Ana-Maria

DANA P. (21.01.2014) Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie, cu intarziere, pentru ca am reusit sa ajung in primavara anului 2013 pentru a doua oara pe insula Egina impreuna cu sotul meu si de data aceasta si cu fiul de 1 an si 4 luni pentru a ne inchina la moastele Sfantului Nectarie . Copilul poarta numele Sfantului dar varianta greceasca Nektarios. Ne-am decis sa-i punem acest nume in urma semnelor primite in chip de ajutor de la Dumnezeu prin Sfantul Nectarie . Am fost salvati nevatamati din accident de masina insarcinata fiind cu copilul iar masina a avut dauna totala. Nu m-am gandit de la inceputul sarcinii sa-I pun numele Sfantului (asa cum ar fi trebuit deoarece Sfantul ne-a dat semne asa zise coincidente) dar in urma analizelor mai putin bune am decis sa-l cheme ca pe Sfantul pentru a-l ocroti toata viata, iar pe toata durata sarcinii am sperat in ajutorul lui Dumnezeu, am participat si la Sfantul Maslu. Multumesc Bunului Dumnezeu , Fecioarei Maria si tuturor sfintilor. Doamne ajuta-ne!

MARIA (20.01.2014) Sfantul Fanurie m-a ajutat sa-mi gasesc de munca pana sa termin cele 9 zile de gogosi, caci eu in loc de turte, cum zice in acatist, am dat gogosi. Apoi drept multumire Sfantului am dat tot gogosi dar umplute cu branza. Am mai spus si altora si pe aceia i-a ajutat. Multumesc Sfinte Fanurie si te rog sa ma ajuti in continuare!

ROTARU MARIUS CONSTANTIN (4.01.2014)  Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator, pe internet ( dar nimic nu este intamplator ). Eram la munca cand am dat un search despre ” minuni ale sfintilor ” si au aparut minunile Sfantului Nectarie. Le-am citit, si o perioada nu am mai dat importanta cuvenita, recunosc ca sunt un nevrednic. Si intr-o zi, dupa ora de conducere stateam in statie sa iau autobuzul pentru a merge la munca, dar autobuzul nu avea statie unde stateam eu, fiind statie doar pentru anumite trasee, iar peste strada de statia unde stateam se afla Biserica Sfantului Ierarh Nectarie din Iasi, care pana in dimineata aceea nici nu am stiut ca poarta numele Bunului Parinte Nectarie. Ajuns langa biserica, am zis sa aprind cateva lumanari, iar un ochi imi fuge spre o carticica de rugaciuni ” Acatistul Sfantului Nectarie “. Am cumparat carticica fara sa stau pe ganduri, si in drum spre munca am citit-o o data in autobuz, aveam o stare de bine, de incredere in mine, ma gandeam la ziua de 24 decembrie cand aveam examenul auto. In dimineata de 24 decembrie am avut ultima ora de conducere inainte de examen, iar dupa ce am finalizat ora, iar de la ora 9Am pana la 12Am am avut timp indeajuns sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie, cu o multime de emotii in spate, inainte de a ajunge randul la mine sa dau examen, am scos carticica din buzunarul de la geaca si am inceput sa citesc, nu a durat foarte mult timp, si am dat examenul, vreau sa precizez ca nu am apucat sa citesc tot acatistul, dar emotiile au disparut, ma simteam sigur pe mine, si la final am fost admis la examenul de la strada. MULTUMESC BUNULUI SI SFANTULUI NECTARIE, MARE FACATOR DE MINUNI!

10 comentarii

 1. Bună ziua eu și soția locuim pe lângă Madrid și ne-am dorit un copil. Acum 3 ani a rămas însărcinată soția și l-a pierdut la numai 4 luni, o mare dezamăgire dar ne-am rugat la toate bisericile și din Spania și România și am luat tot felul de tratamente dar nimic și la un moment dat am decis sa lăsăm pastilele și la cateva luni a rămas din nou însărcinată și toți medicii de la Madrid ziceau ca trebuie sa nască pe 17 ianuarie dar Dumnezeu cu puterea Lui a făcut în așa fel sa nască exact pe 25-12-2015 la ora 1:58, nu știu dacă poate fi un semn sau doar o întâmplare, dar pot sa zic ca am o fata frumoasa foc nu semana nici cu mine nici cu soția, bine, ca nici noi nu suntem urâți dar fata are ochii albaștri cum e ceru și frumoasa. Lumea când o vede se mira de frumusețea ei așa ca pot sa zic ca numai Dumnezeu a făcut minuni și îi mulțumesc în fiecare zi pentru darul ceresc ce ni l-a dat.

 2. Simt nevoia sa povestesc si eu minunile Sfintilor si a Maicii Domnului…
  Acum 5 ani m-am mutat din orasul meu natal , intr-un alt oras, asta datorita job-ului. Aici am cunoscut un baiat, cu care am locuit timp de 2 ani, ani in care au fost jigniri, infidelitati, minciuni, etc … Intr-un fel am meritat tot ce mi s-a intamplat, ptr ca si eu la randul meu cand eram de 20 de ani,am gresit f mult si fata de Dumnezeu si fata de mine si fata de alte persoane …
  Cand am realizat cat de mult am decazut, mi-am indreptat privirea plina de rusine spre cer si am cerut ajutor…ajutor care nu a intarziat sa apara …Maica Domnului, asa pacatoasa cum sunt, mi-a fost alaturi…m-a ajutat sa rup relatia toxica in care intrasem.
  In acesti ani, m-am pricopsit si cu o acnee de toate frumusetea, am luat tratemente, peste tratamente si nici o ameliorare ,ci dimpotriva…intre timp , bunicul meu ,Dumnezeu sa-l ierte, imi spunea mereu “Roaga=te la Maicuta Domnului ca te va ajuta” ,am inceput sa citesc Acatistul si Paraclisul Maicii Domnului ,iar in paralel Acatistul Sf Mucenic Mina…dupa cele 40 de zile, acnee mea se retrasese in proportie de 90% … Intre timp ,bunicul meu a fost diagnosticat cu cancer cam in ultima faza, atunci am inceput sa ma rog Sf Nectarie, sa-l rog sa-l vindece, iar daca nu asta e voia lui Dumnezeu, atunci sa nu-l lasa sa sufere, ci sa-l ia la el. La 3 sapt dupa ce a inceput chinul si durerile, Sf Nectarie a hotarat sa-l ia la El, ii multumesc Sf ca nu l-a lasat sa sufere, desi mi-e groaznic de dor de bunicul meu, dar stiu ca de acolo de sus are grija de mine.
  Fiind singura si ne mai avand incredere in nici in barbati, am inceput sa citesc Acatistul Sf Nicolae, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Domnului Iisus si rugaciuni catre Arhanghelul Mihail, am cunoscut un om minunat … care mi-a oferit tot ce se putea oferi …incetul cu incetul m-am deschis si eu fata de el si am crezut ca el e alesul … dar, de o luna incoace,mi-a spus ca nu mai are aceleasi sentimente pentru mine si a hotarat sa rupa relatia….Sunt dezamagita ,trista si iar am cazut in butoi … Am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie,a Sf Xenia, Sf Nicolae si Paraclisul Maicii Domnului,de asemenea si Arhanghelului meu drag, cum imi place sa-l alint, Mihail …Sper din tot sufletul ca acestia sa mijloceasca la Dumnezeu si sa ne mai acorde o sansa unul cu celalalt sa putem repara ce s-a rupt … am nevoie de asta …Cum mi-a fost mereu alaturi, nadajduiesc ca nici acum nu ma va lasa…Doamne ajuta la toata lumea…

 3. La inceputul postului de Craciun am primit in dar de la o colega icoana Sf. Nectarie si o carte cu minunile sfantului (acatistul il primisem in preajma zilei de 14 octombrie, adus din pelerinaj de la Iasi), inca de cand am primit acatistul mi-am spus ca voi incerca sa il citesc pe tot parcursul postului , pana la Craciun.
  Mentionez ca, am reusit sa tin si tot postul , am ajuns la marturisit dupa 15 ani in care nu am gasit niciodata momentul potrivit sa o fac si mai mult decat atat acatistul Sf. Nectarie l-am citit in fiecare zi, pe toata perioada de post.
  Desi , nevoile mele sunt multe, marturisesc ca in raport cu anii pierduti prin pustiu, fara un duhovnic si fara o speranta , astazi pot sa spun ca am simtit prezenta Maicii Domnului, a lui Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu si a Sf Nectarie mai mult decat am crezut ca merit sau ca pot avea vreodata.
  Am inceput sa citesc si acatistul Sf Efrem cel Nou si ma rog ca rugaciunile mele sa fie ascultate si asa cum am simtit ca sunt ajutata imi doresc ca acest lucru sa dainuiasca vesnic.
  Multumesc cerului si celor sfinte ca am gasit calea cea dreapta si imi doresc sa nu ma abat niciodata de la ea.
  Doamne ajuta!

 4. Doamne Ajuta-ne!
  Oameni buni, credinta si rugaciunea sunt lucruri ce trebuie sa ne insoteasca neconditionat.Recunosc ca desi nu sunt necredincios, din graba, comoditate sau influentat de unii sau altii evitam sau tratam cu ironie si dezinteres locasurile de cult, relaia cu divinitatea sau pe cei ce frecventau.Pus in fata unei cumpene, unei drame familiale la care am ajusn datorita egoismului si vanitatii, parasit de femeia ce mi-a fost alaturi 9 ani, si sfasiat de dragostea pentru ea si pentru minunatul nostru copil alaturi de care-mi petrec acum numai weekendurile dupa ce am ratacit in alcool si depresie, mi-am indreptat pasii catre Manastirea Radu Voda, unde l-am intanit pe Dumnezeu si pe Sfantul Nectarie.Adevarat va zic, in afara faptului ca mi-a adus o nesperata liniste sufleteasca, si mi -a schimbat perceptia despre viata, citind zilnic acatistul Sfantului, minuninile si semnele nu au incetat sa apara.S-a reglemantat situatia la servici care era in impas datorita depresiei in care ma afundasem, am renuntat la tutun si alcool(desi nu eram un consumator inrait), am cunoscut o relaxare financiara, mi-am luat o masina ce o doream de mult,situatia cu femeia ce o iubesc si implicit mama copilului este mai destinsa, a revenit la sentimente mai bune, iesim cu fata impreuna, ieri seara a ramas cu noi la domiciliul meu, asta in contextul in care cu doua luni in urma abea vorbeam si sfarseam mereu in certuri, exista o stare de confort, speranta si bine.Ma rog in continuare Sfantului Nectarie, si desi nu am mai ajuns cu aceeasi frecventa aproape zilnica la racla lui, nu trece saptamana sa nu o fac.Citesc Acatistul zilnic si il rog sa ma indrepte, sa scap de pacat si de orgoliu si vanitate, si sa mi aduca familia inapoi.Sfantul nu si intoarce privirea daca va rugati Lui.Credinta si rugaciunea va alina sufletul si va ajuta.Laudat fie Numele Domnului!

 5. Minuni mi se intampla zilnic. Si nu voi stii niciodata cine a lucrat pentru mine sau ce sfant a mijlocit inaintea lui Dumnezeu.
  O sa va povestesc pe scurt situatia urmatoare:
  In aceasta primavara, eu si sotul meu am hotarat sa mergem intr-o zi de duminica la mormantul parintelui Arsenie Boca, pe care il indragim foarte mult. El este patronul casei noastre si ii simtim prezenta si ajutorul mereu. Stiam ca in aceeasi dimineata pleacase si fratele meu la plimbare cu motocicleta, motiv pentru care i-am cerut Parintelui sa-l aiba in paza si in acelasi timp sa-l lumineze, sa vina la cunostinta adevarului, sa se intoarca la Dumnezeu(mentionez ca nu este foarte credincios)Sfantul Arsenie, permiteti-mi sa-l numesc asa, a raspuns repede rugaciunilor mele. In dupa-masa zilei respective, fratele meu a suferit un accident cu motocicleta. Aveam sa aflu inspre seara, cand am ajuns acasa. Era la spital. Desi inima mi s-a frant de durere, stiam ca Dumnezeu a lucrat in acest sens. Fratele meu trebuia sa fie pur si simplu trantit la pamant ca sa ceara ajutor, intr-un final, Celui de sus. Nu stiu daca a facut-o. Dar stiu ca Dumnezeu cheama oamenii la El si prin necazuri, atunci cand refuza sa-si asculte constiinta prin care Duhul Sfant mustra. Durerea mi-a fost si mai mare intrucat am fost nevoita a doua zi sa plec in interes de serviciu la Bucuresti, pentru o saptamana. Prin urmare, nu puteam sa fiu alaturi de fratele meu fizic, ci doar prin rugaciune.
  Il sunam zilnic. Aflasem ca a avut un accident din care nu multi scapa. Insa, Sfantul Arsenie, impreuna cu Ingerul pazitor, Maica si Tatal Ceresc i-au stat alaturi. A suferit doar, vanatai mari, coaste usor fisurate, gamba imflamata si cel mai grav, datorita socului suferit, unul din plamani i s-a fisurat, desumflandu-i-se aprox 5 cm. A doua zi a suferit o interventie chirurgicala: in plaman i s-a introdus un tub de drenare prin care sa iasa un lichid (nu cunosc date medicale). La cateva zile dupa operatie, medicii au constatat ca fisura plamanului se inchide si ca-i poate fi scoasa sonda.
  Bunul Dumnezeu a facut ca hotelul la care am fost cazata, sa fie plasat la 15 minute de mers pe jos, de Manastirea Radu Voda (sector 4), unde se afla moastele Sf Nectarie Taumaturgul, izbavitorul de cancer si alte boli. Nu pot sa descriu ce am simtit in prezenta Sfantului. Oricum, un amestec de bucurie, caldura, smerenie. Tot in aceeasi zona, am intalnit moastele Sf Mucenic Mina, asezate in Biserica Sf Mina Vergu (sector 3). Imi era de ajuns sa stiu ca Dumnezeu m-a trimis la Bucuresti ca sa cer ajutor Sfintilor pentru insanatosirea fratelui meu.
  Mai tarziu am aflat ca dupa vreo doua zile de la scoaterea tubului,fratelui meu nu i se inchidea plamanul. In clipa in care am aflat acest lucru, am cazut in genunchi si am citit acatistele Sf Mina si Sf Nectarie. Minunati sfinti! Minunate acatiste! In acea clipa, i-am cunoscut cu adevarat. Din acel moment am simtit evlavie pentru amandoi.
  A doua zi (dupa citirea acatistelor)m-am interesat de starea fratelui si aveam sa aflu ca plamanul si-a revenit. Urma sa fie externat in scurt timp. DA! Sfintii iti raspund!
  M-am intors acasa. Fratele meu a fost externat. Facea tratament acasa. In cateva zile trebuie sa se intoarca la control. Am mers cu el. Vestea a fost proasta. Trebuia internat din nou pentru o noua operatie. Plamanul s-a miscorat, parea sa aiba si ceva gauri de la traumele suferite pe parcursul anilor. Stiind ca doar la Dumnezeu este scaparea, am fugit la bisericuta studenteasca din Hasdeu, Cluj-Napoca (era chiar in apropierea spitalului), unde se afla papucul Sf Efrem cel Nou de la Nea Makri. Am sarutat papucul, am luat ulei de la candela aprinsa in dreptul icoanei Maicii Domnului si l-am uns pe fratele meu care nu avea convingerea ca Dumnezeu vindeca si prin ungerea cu uleiuri sfintite. Vineri a fost chemat la spital insa el a cerut sa fie internat doar duminica. Medicii au acceptat.
  Intre timp, eu si sotul meu, impreuna cu un grup de prieteni am luat decizia de a merge la moastele Sf Parascheva din Iasi. Se intampla sa mergem sambata, inainte cu o zi ca fratele meu sa se interneze. Am cunoscut-o si pe Sfanta Parascheva. Pana atunci ii mentionam doar numele, dar nu simteam nimic pentru ea. In acel moment insa, aflata fata in fata cu ea, am simtit o bucurie, o mangaiere si o senzatie de ‘’intoarcere acasa’’. Am prins un drag de ea… Mare-i puterea lui Dumnezeu! I-am cerut sfintei sa mijloceasca pentru fratele meu, sa nu mai fie operat si sa se faca bine. Am plecat impacata.
  A doua zi, fratele meu a fost internat. La analize, soc! Rezultatele ii erau bune. Plamanul a revenit la dimensiunea normala, totul functiona brici. Nu m-am putut abtine. I-am zis fratelui meu sa-i multumeasca Sf Parascheva care a mijlocit pentru el. Nu stiu cat a crezut, ce a facut, daca i-a multumit. Dar nu incapea indoiala: Sfintii Nectarie, Mina, Arsenie, Parascheva, Efrem cel Nou, Maicuta, s-au rugat inaintea Tronului Ceresc pentru fratele meu. Si Dumnezeu s-a milostivit de el. Acum totul este bine..
  Dumnezeu sa ne aiba in paza!

  Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta, marire Tie! AMIN!

 6. Vreau sa va marturisesc ca Sfantul Nectarie m-a vindecat si pe mine pacatosul de o boala sufleteasca, anume patima desfranarii. Am auzit din intamplare de pe internet de Sfant, si astfel am inceput sa ma rog lui de cateori mergeam la biserica. Doar ziceam doua trei rugaciuni scurte, iar dupa vreo trei, patru ori facand asa cum am spus mai sus, iata ca m-am vindecat. Sfantul Nectarie prin rugaciunile lui catre Dumnezeu, m-a povatuit la remediile pentru aceasta patima ( spovedanie, post, rugaciune…..) si nu doar atat, m-a ajutat si in alte imprejurari pentru care ii multumesc!

 7. Pâna să se îmbolnaveasca sotul meu de cancer la colon si sa fie operat , aflind ca a ajuns la gradul 3b ,adica a iesit din colon si s-a lipit de prapur mergind la 2 ganglioni, nu am citit spre rusinea mea nici un acatist. Ma rugam Maicii Domnului si Domnului nostru İisus Hristos , stiam Crezul si Tatal nostru, dar in sfintii Lui nu mi-am pus nadejdea . Când insa cel mai drag om s-a imbolnavit si a trebuit sa faca 6 luni citostatice cite 2 zile si 2 nopti la 15 zile distanta, am inceput sa ma rog fierbinte Sfantului İerarh Nectarie, am citit acatistul si la citeva zile l-am visat intr-o biserica mare spunindu-mi ceva … dar nu imi amintesc ce anume.. acest vis m-a ajutat sa citesc acatistul cu mai multa rivna intelegind ca este un semn ca ma aude. Apoi am inceput sa citesc si acatistul Maicii Domnului Pantanassa, si pe cel al Sfantului Spiridon. Sotul meu in acest timp supoarta foarte usor tratamentul cu citostatice, nu a varsat niciodata. İncurajata de ajutorul Sfintilor Parinti am inceput si am citit si acatistul Sfantului Duh si pe cel al Mantuitorului nostru İisus Hristos si intr-o seara de Sf Constantin si Elena stateam cu sotul in pat , el dormea si eu ma rugam cu toata fiinta mea acestor sfinti si ai rugam din suflet sa mijloceasca pentru tamaduirea sotului meu rugaciuni fierbinti catre Mintuitorul nostru İisus Hristos, apoi tot cu patima am inceput sa spun rugaciunea Doamne İisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu tamaduieste-l pe robul Tau, si in acele momente desi ma rugam cu ochii inchisi ,am inceput sa vad o lumina de o culoare albatru intens si de claritatea cristalului cum vine peste trupul sotului meu… era atit de clara si de vie nuanta …. am accentuat rugaciunea catre İisus Hristos si cred ca pret de un minut lumina a coborit doar pe trupul sotului meu ca un fel de raza 25 de cm latime si lungimea cam 2 metri .cind s-a oprit aceasta vizita ca sa spun asa ..am simtit o fericire imensa ce nu se poate compara cu nici o fericire paminteasca, parca mi-a râs sufletul ..nici nu pot explica in cuvinte.. aceasta e senzatia care m-a cuprins pret de câteva secunde ..Acesta s-a intimplat cam la 5 luni de cind incepusem sa citesc acatistele Sfintilor in fiecare zi si deci mai ramasese o luna de tratament cu citostatice. Apoi s-a terminat tratamentul cu citostatice si am inceput sa citesc si acatistul Sfantului Nicolae, pentru ca pe 6 decembrie 2013 s-a intimplat sa aflam rezutatele analizelor si m-am gindit ca Sfintul Nicolae trebuie sa intre si el in viata noastra prin citirea acatistului si a vietii lui, a minunilor sale asa cum le citisem si Sfintilor Spiridon si Nectarie. Asteptind sa treaca o luna sa vedem si rezultatul tomografiei si analizele singelui sa vedem ce rezultat au dat citostaticele si cum mai sta sotul meu cu cancerul .Am luat analizele acum 3 zile si NU mai are nici o celula canceroasa, asa se vede in tomografia PET care scaneaza pina si maduva oaselor si toate organele!!! si analizele singelui sunt foarte bune, doar un pic ficatul este obosit din cauza citostaticelor. Nu pot sa va spun decit ca sunt ultima pacatoasa de pe aceasta lume si din univers si totusi Dumnezeu mi-a aratat cât de mult ne iubeste si cum El nu asteapta de la noi decit sa pomenim Sfintii lui si sa credem cu adevarat in puterea Lui !! Si El ne mangaie cu mare mila Sa. Daca am avea credinta cit un bob de mustar si ne-am intoarce la viata simpla si plina de omenie a bunicilor nostri, cred din tot sufletul ca mult mai multa iubire am primi de la Dumnezeu, caci El ne-o darueste neconditionat si in fiecare secunda … doar ca noi am inchis usa inimii care duce catre EL. Slava puterii Tale, Hristoase!

  1. Am omis să spun că în acelasi timp pentru vindecarea sotului meu, la multe biserici am lasat acatiste si multe rude si prieteni s-au rugat pentru vindecarea sotului meu. Si preotul Sorin de la Biserica Sfantul Nicolae, îndrăgindu-l pe sotul meu, s-a rugat pentru vindecarea lui de cancer. Mulţumesc din suflet tuturor! Dumnezeu sa îi aibă în paza Sa!

   1. Am promis sfantului Nicolae ca vom face tot posibilul sa mergem la Mira (Turcia)in biserica in care a slujit Bunului Dumnezeu si am reusit ca pe 6 dec sa ajungem acolo.Erau preoti veniti din Grecia si Rusia si tineau slujba in biserica ramasa acum muzeu.Au adus cu ei Sfintele Moaste ale Sfantului Nicolae pe care prin voia lui Dumnezeu le-am atins si noi nevrednicii.Am citit acatistul sfantului Nicolae acolo langa cavoul in care au fost depuse in trecut sfintele sale moaste ,acum ramas aparent gol,sotul meu ,vindecat de cancer ,mi-a facut poza cind citeam acatistul,acasa vizualizand pozele am observat silueta sfantului chiar in cavou. Mare este Mila lui Dumnezeu si multe Minuni se savarsesc prin Sfintii Sai!!

 8. Vreau sa-i multumesc sfantului ca a avut grija de copilul meu inca din burta. Tot timpul cand a fost bolnava sau nu puteam avea grija de ea, a vindecat-o si pazit-o. Multumesc sfinte pentru acest lucru si pentru multe altele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.