Scrieți un text cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la sfânta și neîntinata noastră credință ortodoxă.

Susține Doar Ortodox

  • Afișarea comentariilor poate dura uneori și câteva ore.
  • Data și ora trimiterii mesajelor vor fi afișate alături de nume (sau „anonim”, după caz”).
  • Înainte de publicare orice mesaj se verifică și se corectează, dacă e necesar, de către administratorul siteului.
  • Puteți trimite mesaje și direct la adresele doarortodox@yahoo.com sau doarortodox@gmail.com
© Copyright: Preluarea textelor se va face doar cu menționarea sursei, doarortodox.ro, sau parţial cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site [mărturiile de mai jos sunt exclusiv email-uri sau comentarii trimise pentru Doar Ortodox pentru a fi cunoscute]. Mulţumim pentru înţelegere!

 

anonim (27 ianuarie | 14:51)  –  Multumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Maica Cuvioasa Parascheva, Sf Mina, Sf Ioan Botezatorul, Sf Antonie cel Mare si tuturor Sfintilor pentru ajutorul dat pentru tot ce m-am rugat. M-am rugat sf Necatrie pentru mama deoarece a suferit o interventie chirurgicala sa reuseasca si rezultatul biopsiei sa fie unul favorabil si asa a fost. Ma rog mereu sa ma scape de toate fricile. Am avut o perioada stresanta si nu ma simteam bine am ajuns la spital si rezultatul analizelor au iesit bune si am inceput sa ma simt bine. Imi cer iertare ca nu marturisesc mereu atunci cand promit dar ma rog Bunului Dumnezeu sa ma intareasca in credinta. Nu incetati sa va rugati pentru ceea ce va doriti. Amin!


IZABELA (25 ianuarie | 15:38)  – Multumesc sfintilor dragi, Sfantul Spiridon, Sfantul Mina, Cuviosul Gherontie de la Tismana si Maicutei Domnului. M am rugat si m am plans Lor, ca nu voi avea cu ce plati facturile. Luna asta am primit, minune, factura cu minus, adica cu credit, deci luna asta nu trebuie sa platesc nimic. Doamne ajuta, tuturor!


DIANA (24 ianuarie | 21:04)  – Mulțumesc Bunului Dumnezeu! Azi intentionam sa ma înscriu la un curs insa eram cam nehotărâta, parca aveam nevoie de un imbold. Vorbind cu mama, mi-a spus sa ma inscriu dar cand sa deschid formularul de înscriere constat ca nu merge. Incerc de cateva ori…nimic. In acel moment imi reprosam faptul ca am tot amanat…eram dezamăgita. Restartez laptopul dar degeaba. Apoi iau iconitele Mantuitorului, a Maicii Domnului, a Sfintei Xenia si Sfantului Efrem si ma rog sa ma ajute daca trebuie sa particip la acel curs, promitandu-i Sfintei Xenia(pe care o praznuim azi 24 ianuarie) ca voi marturisi ajutorul. Dupa un alt restart, am reușit sa ma inscriu. Multumesc Doamne, multumesc Maicutei Sfinte, multumesc Sfintei Xenia, Sfantului Efrem si tuturor Sfintilor dragi, multumesc Ingerului Păzitor. Sa va ajute Dumnezeu si sa va dea cele de folos!


CELLA, Timișoara (23 ianuarie | 15:00)  – Era decembrie, eu în clasa a VII-a, la 13 ani, eram cu mama la Taina Sfântului Maslu, vineri seara la o Sfântă Biserică de parohie, în Banat, unde mergeam noi des. Lăcașul era construit de reformații germani, și închiriat pentru noi, ortodocșii, fiind dat în folosință ca parohie până la construirea unei Sfinte Biserici ortodoxe. Într-un final, a fost cumpărat acel lăcaș și transformat în Sfântă Biserică Ortodoxă. Aveam multă liniște și bucurie acolo…

Cu două zile înainte de seara Sfântului Maslu, pentru întâia oară în viața mea, am căutat cu ardoare să văd Sfinții prăznuiți în 4 decembrie, de ziua mea de naștere. Am descoperit, cu emoție și bucurie, că ziua mea era marcată în calendar cu Cruce neagră; pentru mine era un lucru mare, impresionant. Iubeam deja, citindu-l, numele Sfintei și-mi rezona în minte: Sfânta Mare Muceniță Varvara!, apoi și Sfântul Ioan Damaschin.

La Sfântul Maslu voiam cu sete să pot citi Acatistul Sfintei Varvara cu ocazia zilei mele de naștere. Nu mai știu dacă data de 4 decembrie era într-o zi de vineri, sâmbătă sau în duminica acelei săptămâni, dar îmi amintesc că magazinul Diecezana al Episcopiei din localitatea natală era închis până luni, neputând până atunci să cumpăr Acatistul Sfintei Varvara.

A început Sfântul Maslu. După fiecare Sfântă Evanghelie, atunci când părinții preoți citeau rugăciunile pentru cei de față și cei pomeniți, după Sfintele Evanghelii, mă rugam pentru întâia oară în viața mea, Sfintei Mare Mucenițe Varvara, cerându-i rugăciunile și ajutorul, să mă ocrotească, să-și reverse binecuvântările asupra mea. Simțeam atât de multă dulceață sufletească și simțeam că Sfânta Varvara mă iubea deja, și parcă mă știa, mă aștepta.

La finalul Tainei Sfântului Maslu am fost întrebată de un credincios cu vârstă onorabilă, cu înfățișare monahală, ce venea des la Sfintele Biserici din localitate:

– Iertați-mă că vă întreb… Dumneavoastră aveți evlavie la Sfânta Varvara?

– …Da…

– Când oamenii erau adunați sub patrafirul părintelui care citea Sfânta Evanghelie și rugăciunea de dezlegare de după, am văzut-o pe Sfânta Varvara plutind din Sfântul Altar, pe deasupra tuturor, a venit și s-a oprit la dumneavoastră și a făcut semn ca de binecuvântare cu mâna. Am întins mâna să mă ating de haina Sfintei dar n-am reușit că a observat că o văd și a fugit înspre Sfântul Altar și a dispărut. Aveți Acatistul Sfintei Varvara?

– Nu, îi răspund cu emoție și uimire foarte mare…

– Vreau să vi-l aduc eu mâine, la Sfântă Vecernie, aici la Sfânta Biserică. Puteți veni?

– Da da… sigur… mă bâlbâiam eu, cu ochii mari, uimită de emoție…

– Să nu vă mândriți, a mai adăugat la final, cu referire la minunea petrecută.

Toată seara aceea am stat să mă gândesc la Sfânta Varvara, la alți Sfinți și la cuvintele uimitoare ale acelui cunoscut credincios al Sfintei Biserici.

A doua zi seara, am primit o cărticică frumoasă cu Viața și Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Varvara, pe care am citit-o pentru prima dată atunci, iar Acatistul îl citesc și azi de ziua Sfintei, de ziua mea, în fiecare an, cu mare evlavie și bucurie. Am simțit ca și cum Sfânta Varvara mi l-a dăruit prin acel credincios.

Nu îl ultimul rând, chiar în anul care a trecut, am simțit, de ziua mea, că exista riscul de a se petrece un mare necaz cu mine, cel puțin în privința sănătății. De îndată ce am citit Acatistul Sfintei, riscul pericolului s-a îndepărtat imediat.

Slavă Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Sfintei Mare Mucenițe Varvara, ocrotitoarele mele, în veci! Amin!


IZABELA (22 ianuarie | 20:21)  – M-am rugat la Sfantul Spiridon, la Sfantul Cuviosul Gherontie de la Tismana, si la Sfantul Mina. Le multumesc cu nemarginita recunostinta. Dupa cateva saptamani de rugaciuni au facut pentru mine o minune de care nu sunt vrednica, avand pacate foarte grele savarsite in trecut. De mult timp am necazuri mari, dar merg la Sfanta Liturghie duminica, ma spovedesc, si impartasesc. Multumesc din tot sufletul bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului, sfintilor la care m-am rugat. Am primit raspuns la rugaciunile mele, intr-un mod minunat. Cuviosul Gherontie de la Tismana, m-a ajutat si sa ma impac cu o prietena, iar asta a fost o alta minune neasteptata si dar de la Dumnezeu prin sfintii sai. Doamne ajuta la toata lumea!


DRAGOȘ (22 ianuarie | 20:19)  – Am convingerea ca ni se raspunde pozitiv la orice rugaciune, cat timp rugamintea pe care o avem ne este de folos. Astfel, saptamana aceasta s-a spart teava de la caldura la subsol, exact sub apartamentul meu. Nu m-am consumat deloc, si am incredintat problema Sfintilor Spiridon si Efrem, desi aveam un zgomot infernal in tevi. Dimineata am plecat la serviciu si nu dupa mult timp ma suna administratorul sa-mi zica ca, din pacate, trebuie sa sparga si la mine ca sa remedieze situatia cum trebuie. La fel, n-am avut nicio emotie. Am venit acasa, meseriasii au lucrat extraordinar de profesionist si cu ocazia asta mi-au schimbat si mie niste tevi care erau cam vechi, au lasat totul curat luna si nu mi-au luat niciun ban. Ziua urmatoare, a trebuit sa fac ITP-ul. Era ultima zi in care mai puteam circula cu masina. Cu o zi inainte a fost problema cu teava si n-am mai ajuns la programare. Asa ca iata-ma in masina, cu aceeasi liniste in suflet si, desi era sambata, am pornit cu gandul ca ma va ajuta Maica Domnului si Sfintii mentionati sa o rezolv si pe asta. Am intrat la primul ITP deschis. In fata mai erau cel putin 16 masini. Desi in mod normal, as fi lasat-o balta, imi iese in fata patronul de acolo si fara sa-i zic nimic, ma trimite sa vorbesc cu feciorul sau. Intru, ma intreaba senin la ce ora vreau sa fie gata masina, i-am zis ora, i-am dat actele, cheile masinii si la ora stabilita m-a sunat sa vin sa iau automobilul. Asa ca, minunile exista. Ni se intampla zilnic. Trebuie doar putin discernamant si sa acceptam ca unele rugaminti adresate cerului nu ne sunt de folos si de asta nu se implinesc. Restul, cele folositoare, toate se implinesc cu supra-masura cateodata!


MARIANA (22 ianuarie | 19:07)  – Mulțumesc Doamne că-mi asculți rugăciunea și multe minuni faci în viața mea! Ieri, am spălat filtru de la aparatul de cafea. Și cînd am pus cafeaua nu trăgea apa. Azi, soțul îmi zice să-i fac o cafea la aparat. Dar știind ce s-a întîmplat ieri, m-am rugat lui Iisus Hristos să facă o minune și să pot face cafeaua și o voi spune pe acest grup. Minunea a avut loc. Ieri am făcut o poză și în spatele soțului, într-o parte era chipul lui Iisus Hristos cu fața întoarsă într-o parte. Deasupra aureolei era Maica Domnului cu pruncul. Iisus Hristos stătea pe un scaun. De Bobotează, pe 19 ianuarie soțul a fost la biserică iar azi am luat sticla cu aghiazmă din ajunul Bobotezei în mînă și se stinge lumina. Din bătrîni știam că de Bobotează toate apele sunt sfințite. Iar cînd nu ajung la biserică, mă scol noaptea și iau apă de la robinet. Iar în acest an, apa are o altă textură. Este plină cu bule de parcă ar fi fost minerală cu gaze. Îți mulțumesc Doamne că ai grijă de noi și-mi dai diferite semne. Pe la 19, de Bobotează o iconiță a Maicii Domnului a izvorît mir și am rugat-o pe Maica Domnului să facă o minune cu soțul meu. Și a devenit ctitor la acea biserică de unde a venit cu aghiazma!


anonim (22 ianuarie | 14:16)  – Vreau sa ii multumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou si Sf. Cuvioase Parascheva pentru ca mi-a fost ascultata rugaciunea de a ma impaca cu prietenul meu. Incet, incet incepem sa ne reluam relatia si sunt convinsa ca Bunul Dumnezeu ne va indrepta pasii in directia corecta. Aveti credinta! Bunul Dumnezeu face minuni! Trebuie doar sa credeti si sa va rugati din tot sufletul vostru!


ALESIA (21 ianuarie | 02:08)  – Doamne ajută! Vreau să vă mărturisesc ajutorul pe care l-am primit de la Dumnezeu! Azi noapte am avut o nălucire ca și când ma atacau demoni și am strigat in visul acela Hristoase nu mă lăsa! Și m-a ajutat sa ma trezesc și am dormit liniștita după aceea. Cât de mare este puterea lui Dumnezeu și nelimitată de timp și spațiu! M-a auzit chiar și in vis când l-am strigat! „Slavă Ție Doamne și îți mulțumesc mult!” Dacă voiti sa va rugați pentru mine sa ma împac cu un băiat Alexandru Marian va rog din suflet! Mulțumesc și Domnul Dumnezeu sa va răsplătească înzecit!


anonim (20 ianuarie | 20:43)  – Multumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Nectarie si Sf. Iuda Tadeu pentru ajutorul dat într-o problema care implica prezenta in fata autoritatilor. Sfintii mi-au ascultat rugaciunea si totul a decurs bine.


DANIELA (20 ianuarie | 10:33)Doamne ajuta! Vreau sa marturisesc ajutorul grabnic al Sfantului Mina. Nu mai gaseam cardul de sanatate si ma rugam Sfantului Mina sa ma ajute sa il gasesc, dar nu s-a intamplat nimic. Am citit acatistul Sfantului Mina si a doua zi am gasit cardul. Intotdeauna cand l-am chemat in ajutor, a venit grabnic. Slava Tie, Doamne, multumesc Sfinte Mina!


anonim (19 ianuarie | 11:00)  – Doamne ajuta tuturor! Vreau si eu sa marturisesc ajutorul bunului Dumnezeu si al Sfantului Nectarie! Aseara ma simteam rau si m-am rugat Sfantului Nectarie sa ma ajute sa ma fac bine, ca voi face cunoscuta minunea si am promis ca voi citi acatistul 40 de zile. Dumnezeu sa ma ajute sa pot indeplini promisiunea! Multumesc Doamne, multumesc Sfinte Nectarie!


CRISTINA (18 ianuarie | 14:22)Buna ziua. Împărtășesc și eu minunea făcută de către Sfânta Fecioara Maria. Am un bebelus mic și e foarte important sa am apa calda mereu. Intr-una din seri centrala, din senin , nu mai funcționa. M-am rugat din suflet Fecioarei sa ma ajute, eu fiind singura și neavând pe cineva care sa ma ajute in acel moment. După ce am terminat ruga, am încercat sa văd dacă funcționează și, da, a pornit. Rugați-va Fecioarei și ajutorul ei nu va întârzia, indiferent cât de păcătoși suntem. Doamne ajuta!


anonim (17 ianuarie | 17:19)  – Buna seara, vreau sa marturisesc aici un ajutor pe care l-am primit zilele trecute, si am promis ca il voi marturisi. Fiul meu este student si urma sa aiba un examen la care era deznadajduit, pentru ca este o materie greoaie si nu a inteles absolut nimic. Eu, vazandu-l asa, am inceput sa citesc acatistul Sf. Spiridon, al Sf. Efrem cel Nou si al Maicii Domnului la icoana sporirea mintii. Dupa ce a iesit din examen, ne-a sunat si ne-a spus ca, neasteptat, cu ceea ce mai citise cu o seara inainte, a stiut si crede ca ia examenul, chiar cu 7 a promovat. Eu zic ca rugaciunile parintilor nu raman neascultate, asa ca va indemn sa va rugati din suflet pentru copiii dvs, iar bunul Dumnezeu vă va rasplati. Slavit fie Dumnezeu intre sfintii Săi ! Doamne ajuta tuturor!


MARIA (16 ianuarie | 21:36)Buna seara! Încep această mărturie prin a va spune că Sf. Nectarie mă ajută neîncetat și mereu este langa mine. Pe langa multe minuni pe care le-a săvârșit pentru mine doresc sa mărturisesc că Sf Nectarie a fost și de data aceasta langa mine când credeam că nu mai scap de probleme pt copilul meu, după ce abia se externase din spital băiatul meu de 3 ani din cauza prea multor antibiotice care îi cauzase probleme, aveam încă un soc să mi se spună că are pneumonie și că iar trebuie spitalizat dar nu mai voiam pentru că lua din spital toate bacteriile așa ca am optat să îi fac tratament acasă și pentru că m-am rugat din tot sufletul meu sfântului a venit în ajutor îndată și a doua zi când am mers iar la control deja se auzea bine la plămâni la copil și am continuat cu rugăciunea iar Sf Nectarie mi-a vindecat copilașul iar pentru asta ii mulțumesc neîncetat că mereu îmi asculta rugăciunile și nu mă lăsa la greu. S-a mai întâmplat că după un timp iar să se simtă rău copilul și iar să mi-l vindece fara nici un medicament. Mare este Dumnezeu și știu că El ne trimite Sfinții să ne ajute oricând avem nevoie, trebuie doar sa avem credință.


anonim (16 ianuarie | 14:59)Doamne ajută! Am promis că voi da mărturie despre aceasta minune, mai degrabă luminarea minții mele de către Dumnezeu. La sfârșitul lunii decembrie mi s-a ars telefonul și trebuia să-mi iau altul nou. Voiam un iPhone 11 dar nu aveam suficienți bani. Vorbisem cu o persoana care dădea in judecată pe cineva și știa ca eu aveam o înregistrare când cealaltă persoana o înjura și mi-a zis ca daca ii dau înregistrarea aia ca sa ii dea niște bani la proces și când ia banii aia vreo 7000 lei îmi da și mie 2800 de telefon. Adevarul e ca persoana care da in judecată o jignește și hărțuiește pe cealaltă persoana și eu am înregistrat când efectiv persoana cealaltă nu a mai suportat. In opinia mea procesul asta e o ilegalitate și teoretic luam parte la ea pentru acel telefon. Acum îmi pare rău ca am dat înregistrarea, dar i-am zis persoanei respective ca nu mai vreau banii aceia obținuți ilegal. Și Domnul Dumnezeu m-a răsplătit pentru că am primit cadou banii pentru telefon și iată ca scriu după cel nou acum. Nu deznădăjduiți și nu mai luați parte la ilegalitați și veți vedea lucruri minunate! Slavă Ție, Doamne!


LILIANA (13 ianuarie | 12:53)Mi-am promis și eu ca voi scrie neapărat despre minunea facuta de Maica Domnului în viata mea, în primul rind pentru a convinge oamenii sa nu dispere sa se roage sincer și atunci totul se va primi. Fiind mama unui băiat, mereu ne-am dorit un al doilea copil, dar iată ca anii treceau băiatul făcuse 12 ani dar noi asa și ramineam cu speranța. Între timp au mai apărut probleme medicale care și mai mult ne depărta de dorința noastră. Rămăsesem însărcinată în anul 2018 dar chiar în primul trimestru pierdusem sarcina mi-am zis ca trecem și peste asta, următoarea sarcina 2019, sarcina extrauterina eșec total și o depresie urita, anul 2020 istoria se repeta încă o sarcina extrauterina, după care medicii îmi dau șanse foarte puține de a obține o sarcina sau chiar deloc. Nu cred ca pot descrie calvarul prin care am trecut în acești ani, dar parca inima mea nu putea învinui pe nimeni de ceea ce mi se întâmpla, niciodată nu mi-am pus întrebarea: „-De ce Doamne mie mi se întâmplă?” Știam răspunsul ….asa trebuie, Domnul știe ce face. Eram mereu cu gândul la Cel de sus și la Maica Domnului, ma regasisem în rugăciuni, acatiste, învățam pe de rost psalmuri care-mi mai linișteau sufletul. 2021 a trecut fără nici o drama eu îmi luasem gândul de la tot și ma axam pe muncă, studii. În toamna 2022 m-am trezit iarăși cu un test pozitiv și dureri exact ca și sarcinile precedente mi-am zis istoria se repeta, am mers la spital unde mi s-a spus ca nu vad nimic la usg și probabil e extrauterina din nou sa vin peste 14 zile. Aceste zile au trecut ca o veșnicie mai ales ca aveam si dureri mari. Spre mirarea mea cind am mers din nou la medic mi sa confirmat sarcina și ca totul este bine. Nu-mi venea a crede și deși ma simțeam foarte rău am reușit sa ajungem în 6 luni de sarcina cu o fetita sănătoasă. Mai avem puțin pana a o stringe în brate nu pot sa zic ca nu mie frica sa mi se întâmple ceva dar ma las în mâinile Maicii Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos și ma rog sa ajungem cu bine la sfârșit. Vreau sa încurajez oamenii care dispera rugați-vă sincer, mergeți la biserica. Ajuta mult citirea acatistelor in cazul meu Maicii Domnului, Sfântul Efrem ce Nou, Sf. Nectarie, Ioachim si Ana, din orice necaz este ieșire cu Ajutorul Domnului iar povestea mea este o dovada. Mulțumesc, Domne, pentru tot!


VALENTINA (11 ianuarie | 22:32)Sfinte Părinte Nectarie te implor din suflet sa-i iasă bine analizele tatălui meu, sa se simtă bine. Te rog ajuta ne fa o minune și vindeca-l. Roagă-te lui Dumnezeu pentru sănătatea lui sa se vindece, sa fie bine.


anonim (5 ianuarie | 17:14)Doamne ajută-ne, tuturor! La mulți ani! Așa cum am promis, țin să mulțumesc din inimă, sfinților mei, dragi care îmi/ne sunt mereu aproape, și ne ajută de fiecare dată, să trecem cum știu ei mai bine, prin multele necazuri și boli pe care le avem. Mulțumesc Maicii Domnului, Sf. Efrem cel Nou, Nectarie, Nicolae, Spiridon, Mina, Antonie cel Mare, Mihail si Gavriil, Serafim de Sarov, David de la Evia, Părintele Boca, Patapie, Sf. Marta, Xenia, Filofteia de la Curtea de Argeș, Parascheva de la Iași, și nu numai, ieri, am trecut cu bine peste încă un hop, rezultatul la controlul tatălui meu, de ieri, a fost unul bun. De fiecare dată, sfinții ne sunt aproape, mai ales Sf. Mc. Efrem cel Nou și Sf. Ierarh Nectarie, mă rog, să trecem cu bine și de controlul și operația mamei. Nu am cuvinte să pot mulțumi, de câte ori suntem oe marginea prăpastiei, după multe încercări, bunul Dumnezeu și sfinții Săi, ne întăresc, ne ajută să mergem mai departe.


anonim (1 ianuarie | 19:15)Doamne ajută și un an nou sănătos tuturor! Mulțumesc Domnului și sfinților Săi că am ajuns în noul an cu bine. Astăzi, 1 ianuarie, am fost foarte aproape de a fi acostati (eu și împreună cu alți câțiva trecători) pe o porțiune pietonală de o mașină care circula cu foarte mare viteză. Ba mai mult, șoferul și el părea surprins că se află acolo. Mulțumesc Domnului și tuturor sfinților care ne au în pază că au fost alături de noi și nu s-a întâmplat nimic grav. Dragilor, aveți grijă de voi și mare atenție la trafic. Din păcate individualismul prevalează iar omului îi este greu să mai aibă grijă și respect față de seamănul său. Noroc că sfinții Domnului lucrează neîncetat și sunt mereu alături de noi. Să nu ezitam în a-i chema. Domnul să ne țină sănătoși și să ajute tuturor!


MARIANA (1 ianuarie | 11:48)Pe 31 decembrie, am primit confirmare de la Sf. Cuvioasă Paraschiva că rugăciunea mea la moaștele ei mi-au fost auzite de Dumnezeu! Am rugat-o ca Dumnezeu să facă o minune mondială. Iar Dumnezeu deja a început să facă minunia! A dat temperaturi de 15 grade căldură ca să nu degere oamenii nevinovați în războiul din Ucraina. Uite, că planurile rușilor nu se împlinește! Nu vor cîștiga războiul atît de ușor! Din contra, vor pierde. Îți mulțumesc Doamne pentru toate minunile Tale!


MIHAELA (1 ianuarie | 08:58)In primul rand – multumesc DOAMNE ca am trecut si in anul 2023, ca sunt bine, sanatoasa. Multumesc Sf Ioan Rusul ca a ajutat-o pe fiica mea pe tot parcursul sarcinii, mai are 4 – 5 saptamani si naste si de cate ori a avut probleme l-am rugat pe sfant si toate s-au rezolvat. Copilul va purta numele de Ioan pentru ca asa am promis. 2022 a fost un an cu incercari dar si cu bucurii, dar cu ajutorul sfiintilor, toate s-au rezolvat, pentru ca la Dumnezeu si Maica Domnului toate sunt cu putinta.