în luna iulie


sfintii_doctori_fara_de_arginti_cosma_si_damian_7Troparul Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian [1] Sfinţilor cei fără de arginţi și prea slaviți făcători de minuni, Cosma și Damian, cercetaţi neputinţele noastre; în dar aţi luat, în dar daţi-ne nouă.

https://i2.wp.com/www.razbointrucuvant.ro/wp-content/uploads//2008/07/1.jpgTroparul Sf. Ştefan cel Mare [2] -Apărător neînfricat al credintei si patriei străbune, mare ctitor de lăcasuri sfinte, Stefane Voievod, roagă pe Hristos Dumnezeu, să ne izbăvească din nevoi si din necazuri.

https://i1.wp.com/str2.crestin-ortodox.ro/foto/672/67101_epictet-si-astion.jpgTroparul Sfinților Epictet și Astion [8] Pe cei de o cinste cu Ermolae şi cu Pantelimon, pe Epictet – dascălul cel înţelept şi pe Astion – ucenicul cel mult râvnitor, veniţi toţi credincioşii să-i lăudăm, pe mucenicii lui Hristos şi podoaba Dobrogei, zicând: bucuraţi-vă, cei ce de-a pururi mijlociţi pentru sufletele noastre.

Troparul Sfintei Mare Mucenițe Marina [17] – Mielușeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine cântându-Te, mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și mă împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană primește-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

http://hristosesteortodox.files.wordpress.com/2008/08/sf-mc-emilian.jpg?w=145&h=245&h=220Troparul Sf. Mc. Emilian [18] – Izbăvitorule de întristare, Sf. Mc. Emilian, stâlp al creștinătății, de ispite ne miluiești și de nevoi nemișcat.Cel ce ai rupt haina păgânătații prin credință, zdrobind idolii templului te-ai făcut jertfă, pentru adevăr chinuri răbdând. Lauda prea cinstită a României, mijlocitorule către Ziditorul, cel ce te veselești cu cetele ingerești, nu înceta a te ruga lui Hristos Dumnezeu pentru noi, ca să mântuiască sufletele noastre.

Mucenicul Tău, Doamne, Emilian, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. (Gl. 4)

https://i0.wp.com/www.calendar-ortodox.ro/luna/iulie/2007_ilie.jpgTroparul Sfântului Ilie Tesviteanul [20] – Cel ce a fost inger in trup temeiul proorocilor, al doilea mergator inaintea venirii lui Hristos, Ilie, slavitul care a trimis de sus lui Elisei har, bolile alunga si pe cei leprosi curateste, pentru aceasta si color ce-l cinstesc le izvoraste tamaduiri.

cuv-rafail-si-partenie-de-la-agapia-sec-xvi-4Troparul Sfinţilor Cuvioşi Rafail şi Partenie de la Agapia Veche [21]Următori şi împlinitori ai Evangheliei lui Hristos, Cuvioşilor Părinţi Partenie şi Rafail, sihaştrii prealuminaţi ai munţilor Moldovei; ostenindu-vă cu postul şi cu rugăciunea, aţi dobândit de la Dumnezeu aripi ale sufletului vostru, pentru aceasta vă rugăm să ne trimiteţi de la Hristos milă şi har celor ce prăznuim cu dragoste pomenirea voastră!

https://doarortodox.files.wordpress.com/2012/08/52a82-i0919000725f0140aa_dormition_anna.jpgTropar la Adormirea Sfintei Ana [25] – Pe ceea ce a născut Viața, în pântece o ai purtat, pe curata Maica lui Dumnezeu, de Dumnezeu gânditoare, Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locașul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste iertare de greșeli, pururea fericită.

http://florinm.files.wordpress.com/2010/07/st_panteleimon.jpg?w=131&h=178Troparul Sfantului Mare Mucenic si tamaduitor Pantelimon [27] –Purtatorule de chinuri, sfinte si tamaduitorule Pantelimoane, roaga pe milostivul Dumnezeu, ca sa dea iertare de gresale sufletelor noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.