Minuni spuse în 2017


CITIŢI ARTICOLUL: Minunea, o abordare teologică ortodoxă (pr. Vasilios Thermos)

Lasaţi un comentariu cu o miniune pe care aţi trăit-o dumneavoastră, sau aţi aflat că s-a întâmplat cuiva şi pe care vreti să o povestiţi. Bineplacute sunt aceste mărturisiri lui Dumnezeu şi sfintilor Lui, pentru că ele ajută la întărirea credinţei şi chiar convertirea multora la drepta şi sfânta noastră ortodoxie.

sau mail: doarortodox@yahoo.com

© Copyright: Preluarea textelor complete se face numai cu înştiinţarea admin. DOAR ORTODOX, sau parţial, cu continuare de trimitere la articolul de pe acest site. Mulţumim pentru înţelegere!


Maria Olărescu (23 aprilie) – Pentru infinita dragoste si milostivire a PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU marturisesc de ajutorul dat pentru vindecarea de boala plamanului, problema care nu-mi mai datea pace de o spatamana. Am spus rugaciuni si mi-am dat cu mir de la SFINTII NECTARIE, SFANTUL EFREM CEL NOU, SFANTUL IERAH NICLAE, SFAMTUL IOAN RUSUL, poi, in ziua izvorului tamaduirii cand mama venise sa-mi audca medicamentul pt inima, crezand ca aceste simptome dureroase sunt inclusiv de la arterele inimii, amdecis cu tottii sa luam cateva sticle si sa merge, la biserica Glavacioc din comuna Stefan cel mare, judetul Arges. In fata icoanei MAICII DOMNULUI M-AM RUGAT NU NUMAI PENTRU SANTATE, DAR SI PENTRU ADUCEREA DE PRUNCI, apoi cu lumanrile aprinse am coborat cu familia mea pt a umple sticlele si a bea din izvorul sau sfintit. Pot spune ca in momentul ridicarii plasei cu sticlele durerea de plamani si muschiul inimii se contractau puternic, insa cand am urcat toate treptele cu voiosie nu am mai simtit nicio urma. Acum stiu cu toata convingerea ca apa MAICUTEI DOMNULUI nu numai ca a vindecat un loc dureros, loc in care durerile nu ma lasau nici macar sa-mi termin cuvintele, dar a asternut linistea si dragostea in familia noastra. Marturisesc ca nu am indraznit sa cred faptul ca seara mi-am intins maine fara sa ma doara in piept, nici nu am mai avut dureri cand respiram sau faceam treaba. Nu stiu sa decorez minunile cu cuvinte desarte, ci doar ma inspaimant de marea milostivirea adusa de PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU. Maicuta Sfanta Preacurata, iti multumesc pentru ca m-ai invrednicit sa simt leacul tamaduirii numai prin pasii spre tine, credinta si vointa noasta de a ne da acoperamantul tau.


Anonim (19 aprilie) – Îi aduc mulțumiri pentru însănătoșirea plămânilor, sporul casei și sănătatea familiei mele SFÂNTULUI IERAH NECTARIE.


Marilena (18 aprilie) – Mulţumesc Sf. Nectarie pentru ajutorul primit de fiecare dată când l-am rugat. Nicio rugăciune nu mi-a rămas neauzită de acest Sfânt.


Diana Szabo (14 aprilie) – Buna ziua! As dori sa va mărturisesc si eu cateva minuni pe care le-a facut Sfântul Efrem pentru mine. Ii Multumesc pentru toata puterea pe care mi-o oferă zilnic, dar mai ales pentru iubirea lui. S-a intamplat ca am fost obligată sa imi dau demisia de la locul de munca unde eram de pe o zi pe alta, dar când mă aşteptam mai putin, am reusit sa ma angajez intr-o agentie de turism, unde imi place enorm sa merg. De asemenea, am reînceput sa vorbesc cu băiatul pe cate il iubesc. Ne-am despartit la începutul lunii ianuarie, a fost rece si impasibil fata de mine, nu voia sa discutam nu imi răspundea, era imposibil de „ajuns”. Cu timpul, se pare ca e mai ok, eu ii scriu prima, dar e altfel fata de mine. Iti Multumesc Dumnezeule, Iisuse, Maica Sfânta, Sfinte Efrem!!! Doamne, iartă-ma pentru toate greselile mele, acum in prag de Înviere!! Ajuta-mi părinții, fii alaturi de mine, da-le putere si sanatate si te rog din inima, ajuta-ma sa fie bine la lucru si sa fiu cu cel pe care il iubesc! Doamne, te rog, am nevoie de Tine, ajuta-ma. Amin


Diana D. (13 aprilie)AJUTOR  GRABNIC – Totul se intampla de la o masea. Dupa ce o amanase mai bine de un an de zile, iata ca veni si ziua cand mama se hotărî să-și rezolve o masea plombata care i se rupsese. Toate bune si frumoase pana cand seara se hotara sa-si ia o tensiune, probabil ca simtea ca ceva nu e in regula, si ii iesi valori foarte mari 24,5/ 16, niste valori enorme( cauza era anestezia prea multa facuta de doctorita stomatolog, ca sa poata sa-i umble pe canale; nu vreau sa dau vina pe doctorita pentru ca o intrebase pe mama daca avea probleme cu tensiunea, dar poate ca a pus prea mult anestezic), in fine deci ne panicam evident, si repede la urgenta, si de acolo la spital pentru monitorizare. Am inceput sa ma rog la Maicuta Domnului, la Sfantul Nectarie, Fericita Xenia, Sfantul Efrem cel Nou, la Parintele nostru drag Arsenie Boca, si dupa vreo 3 ore ma suna mama ca si-a revenit , si ca dimineata vine acasa. Vreau sa mentionez ca exact dupa ce am terminat de citit ceea ce mi-am propus eu, la nici 5 minute mama m-a sunat sa-mi spuna ca e bine. Il iubesc din toata inima mea pe Domnul Iisus, pe Maicuta Domnului, si pe toti Sfintii mei buni si dragi care au mijlocit cu rugaciunile lor pentru ca mama sa-si revina si sa fie bine, pentru ca va dati seama care puteau sa fie consecintele unei astfel de tensiuni, si Le multumesc din suflet. Doamne Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!


p. fin (13 aprilie) – Cum l-am cunoscut pe Sf. Efrem cel Nou. Eram internata la spitalul de Neurochirurgie – Iasi, pentru o operatie pe creier care urma sa o fac. O doamna din salon cu mine, care trebuia sa fie si ea operata (de hernie de disc), mi-a zis de sfantul Efrem si mi-a dat o iconita (pe care am tinut-o tot timpul sub perna) si un pic de ulei sfintit. Desi nu auzisem nimic de Sf. Efrem, am inceput sa ma rog lui ca sa ma ajute, sa fie bine. Si asa a fost! Cu toate ca era o operatie complicata, totul a decurs atat de bine, incat a treia zi am reusit sa ma ridic deja din pat. Dupa cateva luni de la interventie, am vazut un anunt in legatura cu un pelerinaj in Grecia, la sfintii mei indragiti. De multi ani imi doream sa ajung acolo, dar nu mi s-a oferit ocazia. Sfantul Efrem cel Nou m-a ajutat sa ajung acolo! Si sunt convinsa de asta, deoarece acest pelerinaj s-a facut in cinstea praznuirii lui, pe data de 5 mai (la acel moment implineam 5 luni de la operatie. E un lucru destul de riscant sa faci o calatorie intr-o alta tara, dupa acea operatie, avand in vedere faptul ca nu trecuse suficient timp de la interventie). Vreau sa spun ca de atunci simt ca ma ocroteste permanent, si atunci cand ii cer ajutorul, nu ma lasa. Multumesc lui Dumnezeu si Maicii Sale ca ni i-a daruit pe sfintii Sai care-i avem ocrotitori si grabnic ajutatori. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

MARIA VERONICA A. (8 aprilie) – Vreau să multumesc Maicii Domnului si Domnului Iisus Hristos, Sfântului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou, Sfantului Mina, Sfantului Ioan Rusul, Sfintei Parascheva, Sfantului Profirie, Sfântului Nicolae pentru ajutorul primit de la ei. Acum o jumatate de an, mama a sangerat si fiind la menopauza s-a dus la un control, unde i s-a spus ca are o tumora pe uter, adică cancer. M-a sunat , era terminată si eu la fel. Doar pe ea o am. Acum 10 ani a avut un atac cerebral si a rămas cu semipareza stânga. Nu mă puteam gândi la altceva, decât la faptul ca o să o pierd. Am început sa ma rog sfinţilor mei dragi sa nu ne lase, sa nu ajungem la operaţii si plimbari prin spitale, că nu avem bani. Am făcut programare la o clinică privată unde ni s-a sugerat că cel mai bine ar fi sa mergem la oncologie, că acolo ştiu ce e de făcut. Între timp am mers si la Părintele Staret de la mănăstirea unde mai merg la Sf. Maslu, sa vorbesc cu el si să se roage si el pentru mama mea. Părintele a zis să ma rog Sfantului Nectarie. La Spitalul Oncologic, când am ajuns am început sa plâng că nu o pot lăsa pe mama acolo, când am văzut atâta lume bolnavă. Dar nici nu a fost nevoie, pentru ca medicul de acolo nu a văzut nimic, a luat un polip si i-a făcut biopsie, care nu era canceros. Sa revenim peste 2 luni. Am revenit şi şi de data asta au ieşit analizele bune. In tot acest timp mama a citit Acatistul Sfântului Nectarie, bunica s-a rugat Sfantului Pantelimon și Sfântului Luca. Cu ajutorul lor s a întâmplat minunea. Când avem probleme trebuie sa ne punem încrederea in Dumnezeu si Sfintii lui, care o sa ne ajute, doar să le cerem.


MARIA O. (8 aprilie) – SFINTE PARINTE IOAN RUSUL, iti multumesc pentru ca prin mirul si acatistul de la tine au venit linistea, sanatatea plamanilor si indepartarea racelii. Drept este a te lauda pe tine cu inima noastra mica, dar recunoscatoare.

– Aduc multumiri SFANTULUI EFREM CEL NOU pentru dragostea, blandetea si surasul dumnezeiesc pe acre il are pentru mine de fiecare data cand ma rog, ca si cum ar fi acolo de fata pentru a primi din atat de mica jertfa adusa, in comparatie si imensa sa duiosie,, ocrotire si mila.

 – Ii aduc multumiri Sf. Ioan Rusu pentru ca de fiecare data cand i-am citit acatistul, desi obosita, mi-a dat puterea sa continui, motivandu-ma sa fiuatenta pe parcursul lecturii, si, chiar mai mult, atunci cand nu credeam ca ma voi putea incadra in timp util pentru a finaliza toate treburile,a adus echilibru, spor i perspectiva pt toate. Multumim, sfinte cu inimă blândă și duioasă.

Rugăciunile mele de multumire se îndreaptă catre Sf. Efrem cel Nou care mi-a ușurat în câteva secunde găsirea telefonului, deși pentru a fi sigură că nu l-am pierdut am dat peste 4 telefoane de pe fix, tensiunea fiind destul de mare pentru că nu se auzea niciun sunet. Cand m-am rugat insa Sf. Efrem, am mers precis la bucatarie, unde l-am si gasit. Mai adaug si multumire Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie pentru vindecarea de răceală care mă cuprinsese, știind atât de bine că ea nu îmi trecea secât după două săptămâni.


DONA (7 aprilie) – Multumesc din nou Maicii Domnului, sfantului Nectarie, sfantului Mina si altora ,ca m-au ajutat si mi-au adus sotul teafar, dupa un drum greu. Rugaciunile noastre au raspuns!


LĂCRĂMIOARA (6 aprilie) – Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Sfanta, Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail, Sfintului Spiridon, Sfântului Nectarie!
In aprilie 03.04.2017, i-am făcut analizele băiatului meu de 11 ani, care este grăsuț. Am stat cu inima îndoită si mult stres pentru ca nu cumva, fiul meu să se confrunte cu glicemia mărită sau colesterolul mărit . Dar cu ajutorul si nădejdea în Bunul Dumnezeu, Maicii Domnului Pantanasa si tuturor sfinților menționați mai sus, am avut bucuria , că fiul meu are analizele bune.
TUTUROR MAMELOR, va transmit si va rog din suflet, să nu dați vitamine pentru copiii, chiar dacă este recomandat de doctori. Nu dați vitamine copiiilor, deoarece sunt chimicale si sunt pline de hormoni. EU, AM DAT COPILULUI, de când s-a născut (era slăbuț) multe vitamine, care la vârsta de 11 ani (pe care o are acum) a ajuns sa fie SUPRAPONDERAL.
Orice problemă de sănătate SE REZOLVA, cu post, rugăciune și multă nădejde în Bunul Dumnezeu, NU cu vitamine și alte pastile sintetice.
Slava Bunului Dumnezeu, a Maicii Domnului și tuturor sfintilor, pentru analizele bune a fiului meu!


DOINA SĂLĂJAN (3 aprilie) – Vreau sa aduc la cunostinta o minune care mi s-a intamplat duminica 2 aprilie 2017. Dimineata am avut o durere puternica de rinichi.Nu stiam ce sa fac. Cand m-am asezat pe pat, dintr-o data durerea s-a oprit. Multumesc sfintilor la care ma rog: Iisus Hristos, Sfanta Fecioara Maria.


ANDREEA B. (3 aprilie) –  Vreau sa ii multumesc Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Maicii Domnului, Sf. Anton, Sf. Marta, Sf. Rita, Parintelui Arsenie ca mi-au daruit liniste sufleteasca si pace si putere de a trece peste despartirea de sotul meu.

GEORGETA (1 aprilie) – Vreau sa multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Mina, Sf. Efrem ca m-au ajutat sa gasesc cardul de sanatate si buletinul dupa o luna de cautari. Le-am cautat chiar si la institutiile unde banuiam ca le pierdusem, nu mai stiam nici unde-l folosisem ultima data. Mi-am dat seama de pierdere cand trebuia sa platesc, in februarie, o datorie la stat. Datoria am platit-o intr-un final si fara buletin cu ajutorul lui Dumnezeu, dar aveam nevoie de buletin. Persoana care trebuia sa mearga cu mine pentru reinnoire e grav bolnava. M-am rugat simplu Sf. Mina, apoi am citit o data si acatistul sau. In perioada aceea citeam, pentru alte probleme, paraclisul Maicii Domnului si acatistul Sf. Nectarie si asa le-am cerut ajutorul si pt situatia asta. O data cand citeam acatistul sf. Nectarie, am simtit in inima raspuns cum ca voi gasi cardul si buletinul. Le-am gasit, dupa o luna de cautat si rugaciune, intr-o geanta pe care nu o mai folosisem din noiembrie 2016.


MONICA (31 martie) – Am promis ca daca voi fi ajutata voi marturisi ajutorul primit. Am o problema cu genunchiul, in urma cu cativa ani am fost intr-o situatie atat de grava incat nu am crezut ca voi scapa fara operatie. Atunci m-am dat cu mir in fiecare zi si am citit Acatiste si Paraclise catre Maica Domnului si Sfantul Nectarie, iar dupa cateva saptamani durerea m-a lasat brusc si am putut sa-mi folosesc piciorul normal. Acum am avut din nou probleme cu acelasi genunchi si m-am rugat sa fiu vindecata, sa scap fara probleme prea mari. Dupa doua saptamani piciorul meu este refacut cat sa pot functiona normal, am scapat si de data aceasta fara operatie. Multumesc, Doamne Iisuse Hristoase, Cel ce mereu veghezi asupra mea si imi vindeci sufletul si trupul, multumesc, Maica Domnului, pentru toata iubirea si ajutorul tau, multumesc Arhanghelului Rafail, Sfintilor Efrem, Nectarie, Ioan Rusul, Spiridon, Ciprian, Iustina, Parascheva, Dumitru, Sfantului si bunului Mina, Sfintilor Emilian, Haralambie, Nicolae, Ioan Botezatorul si Sfantului Gheorghe Purtatorul de Biruinte.


ALINA CRUCERU (30 martie) – Revin pe acest site pentru a da marturie si pentru a multumi Sfintilor mei dragi (Sf. Nectarie, Sf. Efrem, Sf Parascheva, Sf. Mina, Sf. Ciprian,Sf. Rita, Sf. Ioan Rusu, Sf. Luca), Parintelui Arsenie Boca si nu in ultimul rand Maicutei Domnului si Bunului nostru Iisus Hristos pe care ii simt tot timpul alaturi de mine si imi vegeaza pasii. De mult timp ii promiteam Sf. Nectarie ca o sa ajung la biserica in care se gasesc doua particele din moastele lui insa nu reuseam sa ajung…..dar iata ca vineri Sfantul a randuit sa ajung acolo si sa ma inchin la moastele si icoana lui. Multumesc Sfinte ca ai randuit ca fiica mea sa reuseasca luni sa isi achizitioneze o masina, iar cu voia ta nadajduiesc ca o sa reuseasca sa aibe si un bebe si tratamentul pe care il face acum sa dea roade.Multumesc ca m-ai ajutat sa ma impac cu partenerul meu cand chiar credeam ca totul s-a terminat….si am speranta ca o sa mijlocesti pentru mine ca el sa revina la sentimente mai bune. Multumesc Sfintilor mei dragi si Maicutei Domnului ca m-au ajutat sa fac cursul de masaj pe care mi-l doream de atata timp si acum sper sa ma ajute sa gasesc si clienti ca sa pot sa profesez aceasta meserie.Ii rog pe Sfintii mei dragi sa imi fie alaturi mie si copiilor mei, sa ne dea sanatate, intelegere…si ma rog la bunul Dumnezeu sa mijloceasca sa fac Sfintele sarbatori de Pasti alaturi de partenerul meu in liniste si intelegere. Doamne ajuta la toata lumea!


ALEX. (29 martie) – Vreau sa marturisesc ca am avut parte de o serie de probleme in viata. Asa mi-a dat Dumnezeu! M-am rugat Maicii Domnului, de fapt, seara de seara, am citit o rugaciune care este considerata foarte puternica adresata Maicii si ceea ce i-am cerut in rugaciune, mi s-a indeplinit! S-a indeplinit in masura in care Dumnezeu a considerat ca este mai bine pentru mine si pentru linistea mea sufleteasca. M-am rugat, de asemenea, si pentru familia mea, mai ales pentru bunicul meu care este foarte bolnav. Are pus ca diagnostic peste 7 boli grave – Alzheimer, Parkinson, Dementa Mixta, Epilepsie si altele, doctorii ne-au dat o speranta de viata de maximum 6 luni, insa acesta traieste si in prezent, trecând de la acest pronostic mai bine de 2 ani de zile. Pot sa va spun ca este foarte lucid, judeca si intelege corespunzator. Am citit o serie de acatiste, adresate mai multor Sfinti, dar poate cu rabdare, in timp , acestia imi vor raspunde. Recunosc ca sunt un amalgam de sentimente,primeaza adesea indoiala si ratiunea inaintea minunilor, sunt un fel de „Toma necredinciosul’ ,dar totusi cu o farama de credinta, un paradox, un fel de: ba cred, ba nu cred, dar poate este , poate nu este, poate etse mai mult puterea gandului… si mai putin minune….. Stiu doar ca in camera mea exista 3 icoane toate primite si ajunse la mine : una este a Sfantului Efrem cel Nou, una a Sfantului Ierarh Alexandru si cealalta a Sfanului Nectarie! Am citit si am vrut sa cunosc mai multe despre sfinti, in genere, asta cumva din disperarea de a fi ajutata si a NU avea cine sa ma ajute. Mi-as dori ca pe aceasta cale sa le spun oamenilor de aici, cei care citesc ca Dumnezeu este in mine si El creste o data cu mine, cu cat cresc eu mai mult, cu atata creste si El cu mine… si daca Dumnezeu exista, as vrea sa stie ce am nevoie de EL sa ma ajute sau sa ma ghideze in viata acolo unde trebuie sa ajung. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! AMIN!


ELENA (29 martie) – Multumesc din tot sufletul Domnului nostru Iisus Hristos , Maicii Domnului ,Sfintei Treimi, si tuturor sfintilor pentru ajutorul dat copiilor mei,precum si intregii familii. Doamne ajuta pe toata lumea !


MARIA OLĂRESCU, Pitești (29 martie) – Pentru marea Sa mila, rabdare si dragoste pentru toate fapturile Sale, ii aduc multumiri SFANTULUI EFREM CEL NOU, SFANTULU IERAH NECTARIE, SFANTULUI IOAN RUSUL care au reusit sa-mi indeparteze prin rugaciuni si hranaa sanatoasa o grava infectie cancerigena a colului uterin.


MARINA COMĂNESCU (27 martie) – Ii multumesc lui Dumnezeu si tuturor sfintilor sai, mai cu seama Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem si Sfantului Stelian, ca au avut grija de prietena mea cea mai buna si in acelasi timp fina mea. Este insarcinata si a avut multe emotii inca de la inceputul sarcinii, intai nu se auzea inima copilului, dupa cateva saptamani s-a auzit; apoi dupa o zguduitura puternica (groapa in asfalt pe drumul cu masina) i-au disparut greturile si se temea sa nu fie ceva rau, apoi au revenit si copilul a fost bine, apoi la ecografie nu se vedea stomacul copilasului si ii aparusera doua chisturi pe creier, posibil un sindrom incompatibil cu viata, si aceste temeri s-au spulberat odata cu analizele amanuntite si cu o noua ecografie. Slava Domnului ca fina mea si copilul ei sunt bine si sarcina se dezvolta sub grija si binecuvantarea ‘prietenilor’ nostri, carora am mers azi sa le multumesc si voi merge cat mai repede si cu ea. Mamicilor, nu va temeti de temerile medicilor, faceti analizele pe care vi le recomanda dar cu gandul ca orice ar spune ele veti pastra copilul, si veti vedea ca veti fi rasplatite pentru credinta voastra!


DIANA BARBU (26 martie) – Sunt ani de zile de cand imi doresc un copil. Cand eram casatorita cu primul meu sot m-am rugat, am sperat dar acest lucru nu s-a intamplat. Dupa doi ani si jumatate,  casnicia noastra s-a incheiat. Am inceput o relatie cu un coleg de birou cu care m-am si casatorit dupa mai putin de un an. Din nou sperante, planuri, incercarea de a ramane insarcinata soldandu-se luna de luna cu un esec. Dupa cateva luni de incercari, in urma unor investigatii medicale, am descoperit niste probleme de sanatate, probleme ce ma impiedicau dupa spusele medicilor sa concep copilul mult dorit. Mergeam destul de des sa ma rog la manastirea Radu Voda din Bucuresti, la moastele Sfantului Nectarie si ale Sfantului Efrem cel Nou. Auzisem ca Sfantul Nectarie a ajutat multe femei sa isi implineasca visul asa ca m-am apucat sa citesc Acatistul Sfantului timp de 40 de zile. La doua saptamani de la citirea acatistului am mers la duhovnicul meu care slujeste la Manastirea Radu Voda pentru a ma spovedi. In timpul spovedaniei vorbind despre dorinta mea arzatoare de a fi mama i-am mentionat si pe parintii mei care traiesc necununati de aproape 40 de ani. Tatal meu este ateu si ei sunt cununati doar civil, el nu a vrut niciodata o nunta in biserica. L-am intrebat pe parintele ce ma sfatuieste in privinta lor, i-am spus cat sunt de ingrijorata pentru sufletele lor. El mi-a spus ” Poate faptul ca traiesc necununati e un motiv pentru care nu ii bucura Dumnezeu cu nepoti. M-am uitat mirata la el si l-am intrebat ce sa fac. Spune-le sa se cunune, mi-a spus. I-am explicat ca tata este ateu si niciodata nu ar face pasul asta. El mi-a spus totusi sa incerc” Am plecat si mai stresata de la biserica gandindu-ma ca daca e sa astept sa se cunune ei nu voi avea copii niciodata. Am sunat-o pe mama si i-am povestit ce mi-a spus parintele. I-am spus ca ar trebui sa se cunune si ca poate si asta este un motiv pentru care nu am copii, dar i-am spus mai mult ca o informare, in nici un caz nu m-am asteptat la consecinte. Urmarile insa nu au intarziat sa apara. Peste cateva zile vorbind cu mama la telefon imi spune ca este la matusa mea, sora ei, ca au discutat despre ce i-am spus si ca matusa si unchiul meu se ofera sa le fie nasi. Ramanea doar sa vorbim cu tata. Unchiul meu l-a sunat pe tata si au vorbit, initial nu s-a opus dar a doua zi i-a spus mamei ca el nu are de gand sa faca pasul asta acum, ca o sa il faca poate in viitor. Mi-am dat seama ca nu e timp de pierdut si acum este momentul sa actionez. Am mers sa discut cu el, mi-a spus ca nu se opune dar ca nu vrea sa faca asta acum, ca asteapta sa fie frumos afara, noi fiind in luna noiembrie, ca nu are acum posibilitati financiare pentru un eveniment de genul asta si sa mai asteptam cateva luni. I-am spus ca asta nu este un argument, ca nu este o nunta in aer liber, ca au nevoie sa faca doar cununia religioasa si pe urma vom merge la un restaurant impreuna cu familia si cativa prieteni, i-am demontat toate obiectiile si l-am intrebat daca isi doreste nepoti. Mi-a spus ca da, cu siguranta. I-am spus atunci ca trebuie sa faca pasul asta daca vrea sa devina bunic. A acceptat. L-am anuntat ca trebuie sa mearga sa se spovedeasca. Nu se spovedise niciodata pana atunci, avea 69 de ani, nu stiu in copilarie daca a facut-o. A ras dar nu s-a impotrivit. Peste cateva zile m-am dus si i-am luat pe parintii mei de acasa si am mers la duhovnicul meu pentru spovedit. Tata intrand in biserica era ca un copil, se uita mirat si imi punea o gramada de intrebari: „De ce e atata lume aici? Dar asa multa lume e mereu? Vai, dar sunt o gramada de tineri, nu ma asteptam. De ce stau toti oamenii astia la coada? La moastele Sfantului Nectarie? Dar cine a fost Sfantul Nectarie?” intre timp a aparut parintele meu care i-a felicitat pentru decizia luata, spunandu-le vorbind la modul general dar facand aluzie la tata, ca nu venim de nicaieri si nu ne indreptam spre nicaieri si in tot ceea ce facem avem nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu,. S-a asigurat ca nu i-am adus acolo cu forta, intrebandu-i daca vor sa se spovedeasca. Cu tata a stat 40 de minute. Cand a iesit de acolo mi-a spus ca i-a placut de parintele meu, ca e un om cumsecade. Cand am ajuns acasa a inceput sa caute pe internet informatii despre Sfantul Nectarie, citind minunile lui despre oameni vindecati de cancer si de tot felul de probleme mi-a spus: „Daca Sfantul Nectarie asta al tau te ajuta sa ramai insarcinata, eu o sa devin credincios” I-am spus sa tina minte vorbele astea pentru ca se va intoarce la ele. S-au cununat la scurt timp, inainte sa inceapa postul Craciunului. Aceasta a fost a doua mare minune facuta de Sfantul Nectarie cu familia mea. In vara tot el ma ajutase sa scap si de problemele de sanatate descoperite de doctor. Aflasem totusi ca am o singura trompa permeabila, sansele mele de a ramane insarcinata fiind mai mici. Am fost si m-am rugat la moastele Sfantului Nectarie, de ziua Sfantului pe 9 noiembrie. M-am rugat Sfintei Parascheva la biserica Sfantul Gheorghe, pe 14 octombrie, Sfantului Nicolae tot la biserica Sfantul Gheorghe pe 6 decembrie, Sfintilor Martiri Brancoveni, Sfantului Spiridon la biserica Sfantul Spiridon cel Nou pe 12 decembrie. Pe 3 ianuarie, exact in ziua descoperii moastelor Sfantului Efrem cel Nou, aflandu-ma in Manastirea Radu Voda o doamna mi-a dat o carticica cu Minunile Sfantului. Am luat-o ca pe un semn. M-am apucat sa citesc Acatistul Sfantului 40 de zile. L-am intrebat pe sotul meu daca raman insarcinata si o sa fie baiat daca este de acord sa ii dam numele Sfantului. Mi-a spus ca da, ii dam ce nume vreau eu. A fost o surpriza pentru mine pentru ca ma mai apucasem sa citesc Acatistul Sfantului cu ceva vreme in urma si cand i-am pus sotului meu aceeasi intrebare s-a strambat, nefiind incantat: „Ce nume mai e si asta? Efrem” nici eu nu am reusit atunci sa duc Acatistul la bun sfarsit, dupa cateva zile renuntand sa il citesc. De data asta am mers pana la capat. Am plecat in vacanta la ski, in luna februarie. Dupa 4 zile de efort intens pe partiile de ski si vazand ca imi intarzia perioada lunara mi-am luat un test de sarcina, mai mult in ideea de a sta linistita. Cea mai mare minune a fost atunci. Testul a iesit pozitiv. Eram insarcinata. Nu imi venea sa cred. Am ramas insarcinata dupa 40 de zile de citire a Acatistului Sfantului. Nu am cuvinte sa exprim bucuria pe care am simtit-o. Tot ce imi doresc este ca ingerasul meu sa fie bine, sanatos, sa fie ostas al lui Hristos. Multumesc din suflet tuturor Sfintilor care s-au rugat pentru mine, Maicii Domnului, m-am rugat de multe ori la Icoana Facatoare de Minuni de la Ghighiu si la Icoana Facatoare de Minuni de la Sfantul Spiridon Vechi, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Sfantului Nicolae, Sfantului Ioanichie cel Nou caruia m-am rugat la Manastirea Negru Voda, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, Sfantul Ioan Rusul, Sfanta Filofteia, Sfintilor Martiri Brancoveni. Slava Tie, Hristoase Dumnezeu Nostru, Nadejdea Noastra Slava Tie!


ROBERT ANCA (25 martie, ora 21:15) – Multumesc Sf. Nectarie pentru ajutorul pe care i l-ai dat mamei mele.In urma cu cateva minute mama a atipit uitandu-se la tv. Dintr-o data s-a trezit cu un sughitat de se auzea din cealalta camera. Am stat putin sa vad daca i se opreste, dar minic.. Hac! HIC! Am luat sticluta cu ulei sfintit de la Sf Nectarie si betisorul si am mers si s-a uns facandu-si semnul Crucii cu ulei, fara sa zicem nimic, nici eu, nici ea. Zis si facut! I s-a oprit sughitul pe loc, nici nu apucasem sa ies din camera. Acum am venit, am pornit rapid laptopul si v-am scris intamplarea. Stau si ascult atent dar nu se mai aude nici un „Hac!”, cred ca a adormit iar.Slava tie, Sfinte Nectarie! Ce frumos lucreaza Dumnezeu prin sfintii Sai. Incredibil. Doamne ajuta la toti. Ma numesc Robert.


VIOLETA (24 martie) – Vreau sa-i multmesc si eu Domnului nostru Iisus Hristos, Fecioarei Maria si Sf Nectarie pentru ficare ajutor daruit de ficare daca cind am avut probleme de sanatate m-au ajutat. Acum trec iara prin niste probleme de sanatatea din cauza unei probleme cervicale si depresii mari.. Ma rog in fiecare zi sa ma ajute sa ma vindec .. sa trec peste suferintele care s-au abatut asupra mea. DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA CU RUGACIUNILE FECIOAREI MARIA SI A SF. NECTARIE. DOAMNE AJUTA!


CONSTANȚA SZLAVICS, Voluntari (24 martie) – Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Sfanta, multumesc Sfinte Spiridon!
In Decembrie 2015, am primit vestea ca locul de munca, unde lucram de 11 ani, se desfiinteaza in martie 2016. Pentru ca am o varsta, m-am necajit, dar mi-am zis ca nimic nu e intamplator si o sa merg mai departe. Dar una e sa zici, alta e ce simti.
Nadejdea era la Dumnezeu si la Maica Domnului, care nu m-au lasat niciodata. Am pornit spre Sfintii mei dragi, care imi sunt alaturi mereu, Sfanta Parascheva, Sfantul Mina, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nicolae, Sfantul Spiridon. Le-am spus tristetea mea si cand am plecat de la Sfantul Spiridon, am simtit o pace in suflet, stiind ca Sfantul ma ajuta in gasirea unui loc de munca.
La 55 de ani, cati aveam, oamenii nu iti dau speranta, dar Dumnezeu poate orice. Le spuneam tuturor ca Dumnezeu nu m-a lasat niciodata fara job si ma ajuta sa am un loc de munca atat cat e nevoie. Sfantul Spiridon mi-a dat aceasta nadejde, dupa ce m-am rugat la Sfintele Moaste. Aveam, deja, doua promisiuni si nu stiam ce sa aleg. M-am lasat in grija Lui Dumnezeu si am ales ce trebuia. Un loc de munca bun, la o firma serioasa. Salariul era mai mic decat cel pe care l-am avut, dar era bun. Asa ca, la 01.03.2016, am incheiat cu vechiul loc de munca si in 29.03.2016, am inceput noul job.
Aveam totusi o mahnire, lucram Duminica si aveam liber in cursul saptamani. Ma impacam greu ca nu pot sa mai ajung la Sfanta Liturghie. Ani buni am lipsit si acum, cand am descoperit aceasta comoara, nu mai putea merge. Dumnezeu nu m-a lasat. In decembrie 2016, mi s-a propus un alt loc de munca, tot in aceasta companie, dar cu weekendul liber si cu salariul mai mare. In 12.12.2016, de ziua Sfantului Spiridon, mi s-a semnat aprobarea pentru noul job si in 16.02.2017, a fost prima zi de lucru..
Cuvintele sunt prea sarace ca sa imi pot exprima bucuria pe care o simt, cand stiu ca nu sunt singura pe drumul greu al vietii, si plina de nadejdea intru Dumnezeu, stiu ca va fi bine.
Sfantul Spiridon m-a ajutat din nou si mi-a indeplinit dorinta launtrica pe care o aveam, aceea de a putea ajunge, Duminica, la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.
Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Sfanta, multumesc Sfinte Spiridon, multumesc tuturor Sfintilor, prietenii mei cei mai buni, care, niciodata nu ma lasa singura in dureri si in tristeti.
Doamne, minunat esti intre Sfintii Tai. Amin


DOINA (23 martie) – Si pentru mine a facut Maica Domnului minuni. Ultima a fost recent cand sora mea era diagnosticata cu posibil cancer la ovar . M-am rugat Maicutei Domnului si acum sora mea e perfect sanatoasa iar chistul a disparut complet desi nu era deloc mic! Rugati-va neincetat si nu veti ramane fara raspuns.


LETIȚIA TOMA (21 martie) -Doamne-ajuta! Minunat este Bunul D-zeu, Maica Domnului si toti Sfintii. In urma unor probleme de sanatate in familie, probleme ce au atras dupa ele si multa deznadejde, i-am descoperit pe Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul.  Am inceput sa le citesc acatistele si cu ajutorul lor ma apropii de perioada de 40 de zile de rugaciune zilnica. Am trimis pomelnice in Grecia la Manstirea Sfanutului Efrem si a Sfantului Nectarie si alte cateva in tara nadajduind in ajutorul acestor sfinti. De cand am inceput sa citesc acatistele lucrurile au inceput sa se indrepte. Sufleteste sunt mult mai bine, sa zic in echilibru si nadajduiesc ca si medical lucrurile se vor indrepta. Am primit si o scrisoare de confirmare din Grecia conform careia scrisoare mea a ajuns acolo si s-au facut rugaciuni. M-am emotionat foarte tare la gandul ca cineva ne-a rostit numele langa mormantul Sfantului Efrem cel Nou.  Am deplina incredere ca Sfintii ne sunt mereu alaturi si ne protejeaza. Asteptam cu nerabdare urmatorul control medical sa vedem ca lucrurile nu au evoluat in direactia nedorita. Voi reveni cu mai multe detalii despre minuniile intamplate in familia mea. Intre timp am cumparat mai multe acatiste cu gandul sa le dau celor  apropiati si sa fac cunoscuta viata si minunile acestor sfinti. D-zeu, Maica Domnului si Sfintii sa va binecuvanteze, sa va asculte rugaciunile si sa va octoreasca pasii.


RAMONA (18 martie) – Am tot amanat sa scriu despre cum dragii nostri sfinti m-au ajutat de cate ori le-am cerut ajutorul, pe mine o pacatoasa care nu merit asta. Sfantul Nectarie, Sf Efrem cel Nou si Maicuta Domnului sunt langa mine cand le cer ajutorul. Ultima minune s-a intamplat cu fetita mea cand seara incepuse sa o doara burtica. Intrasem in panica si am inceput sa-i rog pe Sfintii mei ocrotitori sa-mi ajute fetita, sa-i aline durerile. Apoi i-am făcut semnul Sfintei Cruci pe burtica cu ulei sfintit de la Sfsntul Efrem, Sf Nectarie si Sf Ioan Rusu (l-am primit de la o maicuta adus din Grecia). In cateva minute durerea a dispărut iar fetita mea s-a putut odihni foarte bine toata noaptea. O alta minune s-a intamplat acum cateva zile cand eram seara cu masina si geamul din spate s-a blocat si nu mai puteam sa-l ridic. Nu stiam ce sa-i mai fac si atunci m-am rugat la Sfintii mei sa ma ajute sa se ridice geamul sa pot pleca. Si ce credeti, dupa ceva timp geamul de la masina, cand m-am uitat era ridicat de jumatate. Nu am cuvinte sa le multumesc Sf Nectarie, Sf Efrem, Maica Domnului si tuturor Sfintilor pentru ca sunt alaturi de noi, ne asculta, ne sprijina si ne intaresc. Rugati-va si veti fi ajutati. Eu am trait aceste minuni si semne pe care nu le merit pentru ca sunt plina de păcate si sper ca Dumnezeu nu ma lasa si Sfintii mei vor fi alaturi de mine, de familia mea si imi vor asculta si rugamintea de a-mi indeplini o dorinta mai grea pentru mine, dar in acelasi timp stiu ca nimic nu este imposibil daca ai credinta si te rogi! Multumesc din suflet si iertati-ma Sf. Efrem Cel Nou, Sf Nectarie, Maica Sfanta!


MARIA OLĂRESCU (14 martie) – Cand am crezut ca durerile menstruale pornite sa-si faca de cap incitate si de servirea unui suc de zmeura dis-dimineata nu se vor mai opri, in contextul in care ma apucasem sa citesc despre minunile SFANTULUI EFREM CEL NOU dar nu mai avea timp pentru ca eram preasata de plecarea spre serviciu, acest SFANT INMIRESMAT CU PUTEREA INTELEPCIUNII SI A DRAGOSTEI A FACUT chiar IN TIMPUL LECTURII a inceput sa mi treaca pe nebanuite orice durere si inconfort. Parca mai mult ca nicioadata aveam timp sa-mi pregatesc hainele, sa mananc si sa fac si curatenie in casa. MULTUMESSC,SFINTE CU DRAGSOTE SI MILA PENTRU SUFLETELE NOASTRE.


MARINA C. (13 martie) – Sunt Marina, am 35 de ani si ma rog de 7 ani ca Dumnezeu sa ne daruiasca copii, acest lucru inca nu s-a intamplat. Insa in toti acesti ani, de cate ori m-am rugat pentru cineva sau pentru alt lucru in afara de copii, Dumnezeu si sfintii Lui m-au ascultat! Matusii mele trebuia sa-i fie amputat piciorul, m-am rugat fierbinte si mama mea a gasit o doctorita minunata care i-a vindecat matusii piciorul si a scapat-o de amputare! Dumnezeu m-a ajutat si indreptand in mod miraculos o greseala a mea la serviciu, chiar in clipa in care imi primeam dojana meritata din partea sefului…fisierul era corect, chiar daca stiam ca scrisesem gresit! In fiecare zi mi se intampla minuni, sper ca intr-o zi sa se intample si minunea de a-i da sotului meu vestea cea buna. Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului si sfintilor ale caror acatiste le citesc, unul pe zi: sfintii Ioachim si Ana, sfintii Efrem, Nectarie, Stelian si Ioan Rusul, sfantul Dimitrie si multi alti sfinti care ma ajuta, nici nu stiu din partea caruia dintre ei vine ajutorul, insa vine de fiecare data.


ELENA (12 martie) – MULTUMESC din suflet Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domunuli, Sfantului Nectarie Sfantului Arhanghel Rafail si tuturor Sfintilor pentru ajutorul dat fiicei mele Daniela ! Doamne ajuta in continuare pe toata lumea !


RAMONA (11 martie) – Multumesc din toata inima Sf Nectarie, Sf Efrem si Maicutei Domnului, pentru ca sunt alaturi de mine si de familia mea. Ultima minune s-a intamplat atunci cand mergeam cu masina si din greseala am deschis geamul din spate si s-a blocat. Am incercat de cateva ori dar degeaba…. atunci i-am rugat pe Sfintii mei sa ma ajute si surpriza, dupa aprox 5 min geamul se ridicase pana la jumatate fara ca eu sa msi fac ceva. Nu-mi venea sa cred ca Sf Nectarie, Sf Efrem Cel Nou sunt cu mine si ajuta tot timpul o păcătoasă . Mentinez ca in mintea mea ma gandeam la Sf Mina si spre rusinea mea nu stiu asa multe despre acest Sfant. Acum 2 sapt i-am cerut un lucru marunt dar care mi-l doream, Sf Nectarie si in cateva min m-a si ascultat. Mai am o dorinta grea si sper ca dragii mei Sfinti impreuna cu Maica Domnului nu ma vor parasi. Va rog din inima dragii mei ocrotitori rugati-va pt mine si pt toti oamenii necăjiți. Sfintii ajuta pe toata lumea …numai sa cereți! !!!Doamne ajuta!!


RUXANDRA ADRIANA B. (7 martie) – As vrea sa va spun si eu cateva minuni facute de bunul Dumnezeu , Sfanta Maria, Sfantul Efrem cel Nou, Sfanta Paraschiva si Sfantul Nectarie…Anul trecut am fost incercata de multe probleme, pe langa cele personale pana si cele de la facultate.Am avut laptopul stricat si aveam o persoana pe care o cunosteam si aveam incredere in ea si i-am cerut ajutorul…i-am dat laptopul sa mi-l repare…el spunea ca mi-l reparase, dar tot amana sa ne vedem sa imi iau bunul deoarece, aveam stagii la spital si aveam nevoie de materiale sa citesc, examenele veneau si acest om nu mi-a mai dat laptopul, chiar daca ma rugam de el zilnic..nu sunt suparata pe el nici in ziua de astazi..in fine, m-am tot rugat la Maica Domnului sa ma ajute sa trec peste acele examene foarte grele si stresante din viata mea si mi-a raspuns de fiecare data, si ii multumesc din suflet! In vara de asemenea am fost la biserica unde merg de obicei dupa ce scapasem dintr-o garda, chiar daca ma simteam obosita si fara puteri, am simtit ca trebuie sa ajung neaparat in aceea zi acolo.Si ma tot rugam pe drum sa imi gasesc un alt laptop, la un pret acceptabil ca sa imi pot continua studiile, deoarece aveam si un caz la spital destul de complicat si aveam nevoie de studii suplimentare…si am fost la biserica si m-am rugat cu lacrimi la Sfanta Maria, Sfantul Efrem cel Nou si Sfantul Nectarie si dupa ce am plecat un vecin a zis ca ma ajuta cu problema pe care o aveam si in aceeasi zi mi-am gasit si un alt laptop…o alta incercare la cateva luni a fost un alt examen greu, care il aveam de sustinut..printre cele mai stresante si chinuitoare, am incercat sa invat zi de zi, chiar daca mergeam si la spital, ma rugam zi de zi, in orice moment la bunul Dumnezeu sa ma ajute.A venit ziua examenului, eram foarte tensionata deoarece subiectele erau foarte grele decat ma asteptam, ma rugam sa am destula energie sa incerc sa le rezolv, si ca bunul Dumnezeu sa ma indrume si sa le rezolv cum trebuie…am iesit dezamagita si speritata, de frica ca voi pica…au urmat ore de chin si asteptare in care m-am refugiat in rugaciune, caci doar asa ma puteam linistii…a doua zi merg sa vad rezultatele, am stat cateva ore pana s-au afisat si..a iesit secretara catedrei respective si a zis ca sa merg cu ea sa imi spuna nota, caci se afisau si mai tarziu decat se promisese…cand am vazut nota am inceput sa plang, a fost o minune faptului ca am trecut acel examen cu bine, si asta a fost datorita Sfintilor..De aceea spun tuturor persoanelor pe care le cunosc si pacientilor mei..nu va pierdeti niciodata speranta, Dumnezeu si toti Sfintii vor fi langa voi si va vor arata calea si sa va rugati mereu, asta este cheia tuturor problemelor chiar si cand esti un om fericit sa te rogi, asa si prin fapte bune venite din inima le multumim lui Dumnezeu si tuturor Sfintilor pentru ajutorul acordat…Eu mereu am ajutat oameni, chiar daca mi-au facut si rau..mereu am facut asta…In acest moment am si eu o problema care ma tot macina si nu imi da pace..este vorba despre un baiat care il iubesc, si sufletul meu simte ca el este alesul.De mica mi-am dorit sa am o familie, sa devin medic, sa fac fapte bune, sa imi ajut pacientii si lumea, eu mereu si ca medic am incercat sa imi sustin psihic pacientii..Doar ca el incearca sa se indeparteze de mine deoarece el va pleca in Dubai, pentru a lucra acolo ca si terapeut…as fi vrut macar sa ii fiu alaturi, dar nici asa nu ma lasa, incearca mereu sa ma dea la o parte, sa ma indeparteze prin cuvinte rele, ce dor…dar nu voi renunta niciodata sa ma rog la bunul Dumnezeu si Maica Domnului, poate imi arata ei calea..


DOINA SĂLĂJAN (5 martie) –  Am promis sa fac cunoscuta o minune care mi s-a intamplat.In decembrie m-a apucat o durere cumplita in piciorul drept.M-am rugat si durerea s-a mai ameliorat.Am continuat sa ma rog si nu mai am dureri.Merg putin mai greu,dar nu ma mai doare. Aduc multumiri Sfintei Fecioare Maria, Sfantului Antonie, Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfantului Spiridon. Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril. Fiul meu Adrian, care a fost bolnav, e mai bine si lucreaza la Londra.


SOFIA (4 martie) – Buna ziua, as dori sa relatez si eu pe scurt o minune pe care sfantul a facut-o de curand in viata mea. Sunt clasa a IX-a si ma pregatesc pentru doua olimpiade judetene: matematica si biologie. Sambata trecuta am avut etapa locala la matematica,iar inainte de aceasta m-am rugat sfantului Efrem,i-am citit acatistul si de asemenea acatistul Sfantului Duh. In timpul examenului,am simtit ca nu mai fac fata si ca nu stiu rezolva subiectul. I-am chemat in ajutor pe Maica Domnului si pe Sfantul Efrem,iar in cele din urma am rezolvat cele 4 probleme. Am simtit din plin ajutorul divin si sunt convinsa ca fara acesta rezultatele mele ar fi fost daca nu nule, atunci nu cu mult mai mult de atat. In aceeasi zi, dupa amiaza, s-au afisat rezultatele si am aflat ca am luat premiul I, cu 24p din 28, care e maximul. Adaug ca am fost la manastirea care e aproape de unde locuiesc si am gasit la pangar icoana sfantului Efrem, dar era chiar ultima bucata ramasa! Eu am luat-o ca pe un semn ca el ma ocroteste si ca Dumnezeu mi l-a scos in cale tocmai ca sa ma ajute in aceste incercari. Sambata viitoare urmeaza etapa judeteana la biologie, pentru care m-am pregatit temeinic in speranta unei calificari la nationala,fiindca am mai participat la etapa nationala  a olimpiadei de biologie si imi doresc sa particip din nou, deoarece asa as putea fi admisa la facultate inca de pe acum. Am incredere ca Domnul si sfantul Efrem ma vor ajuta in chip miraculos si de aceasta data si vor spori mirarea si fericirea pe care au adus-o in inima mea in ultimul timp. La o saptamana dupa etapa judeteana la biologie, urmeaza si cea la matematica. Voi reveni cu marturii despre rezultatele pe care le-am obtinut cu ajutorul Maicii Domnului,Sfantului Efrem si, cel mai important,al lui Dumnezeu.


CORINA (4 martie) – Vreau sa aduc un mesaj de multumire Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat. Am trecut prin momente foarte grele cu fiul meu, a suferit o interventie lunga si dificila la cap…. M-am rugat neincetat Sfantului Nectarie, am citit cu credinta si speranta Acatistul Sf.Nectarie Taumaturgul.. pe toata durata operatiei (12 ore de anestezie totala)….. Si copilul meu a reusit sa depaseasca momentul dificil. .. are nevoie de multa recuperare, dar e cu noi. Sf.Nectarie e un sfant minunat, ii ajuta pe toti cei care se roaga cu credinta si cu …. smerenie! Sa va ajute bunul Dumnezeu!


ANGELA DINCA (2 martie) – Buna ziua. As dori sa impartasesc si altor oameni o marturie despre puterea credintei.
Timp de 3 ani am pierdut 3 sarcini, din care 2 oprite in evolutie la 4-5 saptamani, iar cea de-a treia desi avea 8 saptamani s-a oprit tot la 4-5 saptamani. Timp de un an de zile m-am rugat la Dumnezeu, la Maica Domnului, la Domnul nostru Isus Hristos, la Sf. Nectarie, la Sf. Efrem, la Sf. Antonie, la Sf. Parinti Ioachim si Ana, la Sf. Ana, la parintele Arsenie Boca să mă ajute să rămân însărcinată. Zilnic mă rugam la Maica Domnului să-mi dea ultimul copilaş înapoi.
Am făcut un pelerinaj prin ţară, iar în străinătate la Sf. Nectarie, la Mănăstire în Eghina unde am primit o cordeluţă pe care am pus-o în jurul brâului ca să nu mai pierd o viitoare sarcină şi pe care să nu o dau jos decât după ce nasc. Menţionez că noi voiam să mergem în vacanţă, la plajă şi apoi la Sf. Nectarie, numai că nu am găsit nicio cazare pe parcurs de 700 de km şi am decis să dormim în maşină. Dimineaţa am realizat că eram lângă portul Pireu şi am plecat spre Eghina tocmai în ziua de 3 septembrie când se scot moaştele Sf. afară şi totodată oamenii se pot închina la mâna sfantului. Din tot alaiul a căzut o floare albă lângă mine şi am ştiut că voi rămâne însărcinată. în plus, am promis că dacă vom avea o fetiţă o vom numi Nectaria sau dacă va fi băiat Nectarie.
De acolo, am plecat la Sf. Efrem unde am ajuns cu 20 min. înainte de închiderea mănăstirii. Chiar am simţit puterea rugăciunii şi chiar şi în acum ştiu cât de mult ne ajută Sfântul.
Apoi, am plecat spre mănăstirea KatoXenia, la Brâul Maicii Domnului, ultima destinaţie din lista noastră. Ne-am rătăcit de 3 ori, am ajuns din greşeală şi la vechea mănăstire, seara, unde era pustiu şi am decis să înnoptăm în maşină, negăsind cazare. De dimineaţă cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns la mănăstire unde m-am rugat la Maica Domnului, la Icoana Făcătoare de minuni, la Brâul Maicii Domnului. Am primit de la o maică o cordeluţă pe care să o ţin în jurul brâului şi o bucată din fitilul care a ars la candela de lângă icoană şi aghiasmă (cu care să iau partea de fitil într-o zi de post). Eu nu ţineam post miercurea, dar tocmai în ziua sfinţilor Ioachim şi Ana le-am luat.
Credinţa m-a ajutat, iar minunea nu a întârziat să apară şi am aflat că sunt însărcinată. Bebe trebuia să se nască fie pe 31 august, când se sărbătoreşte punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului sau pe 3 septembrie când se scot moaştele Sf. Nectarie afară (în Eghina), dar medicul nu a mai vrut să aştepte şi bebe a venit pe lume pe 26 august.
Noi nu aveam nicio şansă de a avea copii, potrivit analizelor medicale. Rugaţi-vă şi nu pierdeţi speranţa.

Nu uitaţi de rugaciunea, Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătoasa/păcătosul, de citit din Biblie, de mers la biserică, de citit acatiste, de aghiasmă, anafură, mir, de dus o viaţă creştină.


MIOARA (2 martie) – Mioara. Si eu vreau sa multumesc Sf Nectarie pt minunea care a facut-o cu mine. Imi doream ceva dar nu stiam daca este bine pt mine si daca este voia lui Dumnezeu. Si am cerut sa-mi dea un semn. M-am rugat, am citit acatistul si m-am dus la mana Sf care era adusa din Grecia la Bucuresti. Am stat la rand toata noaptea si dimineata cand am ajuns si am sarutat mana Sf Nectarie am simtit cum a intrat in mine o putere f mare ca imi venea sa tip de bucurie si imediat am sarutat a doua oara si a treia dar nu am mai simtit. Mi a raspuns!


M. (26 februarie) – Sfântul Efrem cel Nou impreună cu Sfântul Nectarie m-au păzit in ultimele zile de mari suferințe trupești, alinând prin rugăciune dureri (dentare, musculare) dar si sufletesti. Multumesc sfinților mei dragi pentru ocrotirea ce ne poartă întregii familii!
Doamne ajuta tuturor!


MARIA OLĂRESCU, Piteşti (23 februarie) – Pentru rugaciunile si mirul Sfantului Ioan Rusul in care nu am avut incredere ca o necredincioasa, totusi Sfantul s-a indurat de mine tamaduindu-mi negul care incepuse sa se formeze. Am inteles puterea mirului inca odata cand am citit din minunile sale cum a vindecat boala aproape incurabilaa a unei d-ne. Sfinnte Ioan Rusul, te rog, iartaa-mi necredinta!

RUGACIUNILE CONTINUE ADUC TAMADUIRI. Aveam sa aflu ca nicioadata o simpla rugaciune nu avea cum sa fie trecuta cu veere de catre sfinti, lucru adeverit si de SFANTUL MARE TAMADUITOR EFREEM CEL NOU care mi-a adus in casa si familia mea o imensa liniste si o nepretuita putere de a lupta pentru a-mi depasi slabiciunile ascunse. Cea mai buna reteta pentru dragostea in casnicie este rugaciunea catre dansul, cel mai bun leac pentru toate emotiile analizelor medicale si bolilor trupesti este SFANTUL EFREM CEL NOU. Aproape ca nu pot epuiza locul sau special, prioritar in viata mea, atat de intens ne incurajeaza sa venim la rugaciune, sa lasam judecata aprroapelui si sa ne straduim sa aducem o jertfa cat de mica cititndu-i minunile. Ii aduc multumire pt ajutorul dat la analizele medicale dar si pt duiosia si prietenia parca de veacuri intre noi.

O RUGACIUNE, MAI MULTE RASPUNSURI PRIETENESTI: SFINTE IOAN RUSUL, te-ai aratat din nou prieten de nedejde ajutandu-ma sa imi pastrez taria, calmul si speranta la venirea rezultatelor medicale, eliminandu-mi orice emotie. Tu ai adus incredere, putere si dragoste in mine, de aceea vin sa-ti multumesc pentru ca nu ai lasat pe nimeni din cati s-au rugat tie.


DOINA SALAJAN (21 februarie) – M-am rugat Sfintei Fecioare Maria  si Sfantului Anton pentru ca am avut o mare durere de picior si m-am gandit sa nu ajung la operatie.
Am facut radiografii si nu e cazul de operatie. Continui sa ma rog casa ma fac bine de tot.
Multumesc sfintilor care intotdeauna m-au ajutat.


MARIA (20 februarie) – Bebelusul meu a avut niște probleme de dezvoltare si am început sa ma rog sfântului Efrem cel Nou, asa cum am făcut-o si pe perioada sarcinii si pentru nastere. Ușor ușor a început sa facă progrese si cred ca sfântul nu me va lasă si va fi cu noi pana la capăt, mai ales ca sper ca ne vom bucura in curând de atingerea sfânta a moaștelor care ii mărturisesc sfințenia. Acum am înțeles voia lui Dumnezeu si ajutorul pe care ni-l poate da.


MĂDĂLINA RALUCA (16 februarie) – Am trecut printr-o perioada foarte dificila in urma cu un an si anume am suferit de anxietate acuta cu depresie si atacuri de panica, totul pentru mine nu mai avea rost, nu mai stiam sa ma bucur de nimic, eram pur si simplu o leguma care se gandea mereu ca isi traieste ultima zi din viata ei, pana intr-o zi cand ma uitam pe internet si am aflat de Sf. Nectarie Taumaturgul Facatorul de Minuni.Am inceput sa citesc acastistul seara de seara, o data sau de doua ori pe saptămână ma duceam la moastele lui sa ma rog, plangeam de durere si de fiecare data cand plecam parca simteam o dorinta de viata si o speranta ca o sa ma fac bine. Am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine si stiu ca asta este o minune, Sf Nectarie chiar mi-a ascultat rugaciunile si mi-a inteles durerea. Înca sunt pe calea de vindecare si am vrut sa marturisesc aceasta minune pentru ca si altii sa spere si sa se roage cu credinta si incredere  si sunt convinsa ca intr-o zi ma va ajuta sa depasesc de tot aceasta boala. Doamne Ajuta!


ANA (12 februarie) – Multumesc Sfântul Nectarie, Maicii Domnului pentru ca mi-au ascultat rugămintea si m-au ajutat sa trec la mate chiar daca speranța mea era foarte mica ei a facut aceasta minune si m-au ajutat, le multumesc din suflet!


OLĂRESCU MARIA (11 februarie) – Multumiri aduc Sf. Ioan Rusul, Sf. Mare Tămăduitor Efrem ce Nou și Sfântului Nectarie pentru vindecarile infectiei de la buze cu ajutorul mirului, mierii de albine si rugăciunilor aduse. Cu multă recunoștintă aduc multumiri și pentru consolidarea căsătoriei noastre.


GEORGETA (8 februarie) – Vreau sa-i multumesc inca o data sfantului Nectarie si Maici Domnului, pentru inca un ajutor pe care mi lau dat. Am avut un proces pe rol care dura deja de doi ani de zile si incepusem sa-mi pierd speranta ca voi avea castig de cauza, si am inceput sa citesc acatistul sfantului Nectarie si acatistul Bunei Vestiri timp de 40 de zile, pentru ajutor in aceasta problema si pentru sotul meu care facuse niste analize pentru stomac si nu erau tocmai bune si din acest motiv l-au trimis sa faca si o biopsie. Vreau sa va spun ca dupa trei saptamani a venit rezultatul de la biopsie a sotului si binenteles era atat de bun incat medicul i-a oprit si tratamentul pe care-l facuse pana atunci, iar inainte sa se termine cele 40 de zile de rugaciune catre sfantul Nectarie si Maicuta Domnului am avut si ultimul proces la curtea de apel care a rasturnat toate sentintele de pana atunci si am castigat procesul. Ori de cate ori am avut o problema si m-am rugat sfantului Nectarie si Maicutei Sfinte am primit ajutor. In tot acest timp am rugat si pe sfantul Nicolae, Sfantul Mina, parintele Arsene Boca, sfantul Efrem Cel Nou, sfantul Gheorghe, parintele Cleopa si parintele Paisie Olaru sa mijloceasca pentru noi la dDomnul Iisus sa primim ajutor si l-am primit. Trebuie doar sa avem rabdare si Domnul Iisus, Maicuta Domnului si sfintii parinti din ceruri nu ne lasa. Si vreau sa stiti ca nu intotdeauna m-am rugat poate cum trebuie, stiti mai zboara mintea, dar cu toate astea rugaciunile mi-au fost ascultate si am primit ajutor. Doamne ajuta la toata lumea.


RALUCA (6 februarie) – Slava bunul Dumnezeu si Sfintilor Sai! Revin cu o alta minune implinita de bunul Dumnezeu prin mijlocirea minunatilor Sai Sfinti: Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie si Maicuta Domnului. In urma cu aproximativ 2 luni mi s-a stricat calculatorul. Pur si simplu nu a mai pornit. M-am rugat atunci Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicutei Sfinte sa ma ajute cu aceasta problema. Mentionez ca mai de mult am mai avut probleme cu calculatorul si sfintii mei dragi m-au ajutat degraba. Vazand ajutorul grabnic pe care mi l-au dat atunci, le-am cerut si acum ajutorul, insa nu am primit raspuns la rugaciune, probabil m-am rugat superficial. Timp de 2 luni in care nu mi-a mers calculatorul am incercat de nenumarate ori sa il pornesc, insa nimic… . Pana astazi, cand am incercat sa-l pornesc din nou. In timp ce am apasat butonul de pornire am zis in gand: ”Sfinte Efrem ajuta-ma sa porneasca calculatorul” si am avut parte de o mare minune. Calculatorul a pornit, desi timp de 2 luni a fost ”mort”. Nu-mi venea sa cred ca a pornit! Multumesc bunului Dumnezeu, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului care nu ma lasa niciodata si vin mereu in ajutorul meu. O rugaciune, oricat de scurta, daca e facuta din inima face adevarate minuni. Slava Tie Sfinte Dumnezeule, caci minunat esti Tu intru Sfintii Tai!


ANDREEA (5 ferbruarie) – Doamne ajuta! Va felicit pe toti cei care marturisiti aceste minuni ale sfintilor, ca aveti ravna si puterea sa cititi acatiste 40 de zile. Problema e ca nu toti putem. Asta ce inseamna, sa ne descurajam si sa nu mai credem ca vom fi ajutati si ca vom avea minuni de la sfinti si de la Maica Domnului, pentru ca nu citim in fiecare zi un acatist si nu il ducem 40 de zile? Asta sa inteleg? Atunci pentru noi s-a terminat totul?Suntem condamnati?

DRAGOȘ ANDREI (6 februarie) – Bună!  Sfântul Nectarie si Sfântul Nicolae vor mijlocii cu Maicuta Domnului pentru tine și toate se vor aseza! Ai rabdare si incredere, toate sunt rânduite, iar Doamne Doamne ne ajuta prin încercările primite sa devenim mai buni! Ai încredere, sunt convins ca toate rugaciunile ne sunt ascultate și primim ceea ce ne este de folos!

Sunt convins ca rugaciunea spusa din inima și cu râvnă este mai primita de Dumnezeu și sfinți mijlocitori decât cea mecanica și lunga! Poți fi sigura ca Doamne Doamne vede mai bine „calitatea” și nu cantitate rugăciuni. Deci, roagă-te ca și cum ai primit deja răspuns la cererea ta, roagă-te cu toata inima și încearcă sa ții gândul la Dumnezeu cât de mult poti în timpul rugăciunii, pune suflet și cere cu încredere ce ai nevoie și fii sigura ca sfinți și Maicuta Sfânta sunt lângă noi și mijlocesc către Bunul Dumnezeu pentru noi, iar El neîncetat ne asculta și îndeplinește cererile cele de folos. Ai încredere, din proprie experienta iti spun ca Dumnezeu ne asculta rugaciunile, lucreza în viata noastră în chip minunat, iar sfinți sunt mijlocitori alături de Măicuța Domnului. Eu am mare evlavie la Sfantul Nectarie care ma ajutat enorm și nu reușesc sa ii aduc lauda pe cat de cuvinte, Sfântul Mina și Sfântul Nicolae când am avut probleme profesionale și financiare, Sfânta Fecioara Maria în momentele de deznădejde, Sfântul Paisie de la Neamț, Sfântul Necunoscut de la Neamț, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, Sfânta Teodora de la Sihla, Sfântul Arsenie Boca, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Spiridon, Sfântul Ghelasie de la Ramet, Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Apostol Simion Zilotul, toți aceștia mijlocesc către bunul Dumnezeu și ma ajuta foarte mult în tot ceea ce imi propun. Sunt convins, daca le vei citi viata și vedea lucrările, vei găsi și tu alinare și evlavie și vei avea mai multa încredere. Ai încrede și roagă-te Sfintei Fecioare Maria și ea va mijloci către Fiul ei pt tine, asa cum mijlocește pentru toți și tine sub acoperământul ei pe toți cei ce cer ajutorul. Zâmbește și ai încredere, Doamne Doamne ne da încercări atât cât putem duce și ni se descopera prin minunile lui și sfinți sai. Acolo unde nu putem controla noi, hai să- L lasam pe El, cu siguranță știe mai bine ce ne este de folos și nu ne părăsește niciodată, oricât am greși, mai ales daca facem un pas spre El și dragostea Sa nemărginită.

ALIN (5 februarie) – Nu cred ca este vorba de condamnari daca nu te rogi la sfinti sau esti pedepsit…Ci, rugandu-ne la ei, sporim, suntem ajutati, ei pot mijloci… Este ca atunci cand rogi un prieten sa te ajute cu o problema ..Dar toate le facem si implinim si prin efortul nostru personal..trebuie sa vrem noi prima data si sa ne implicam..Uneori cadem in extreme, despicam firul prea mult pana se rupe


ALIN (5 februarie) – Ma aflu intr-o relatie de 6 ani cu o femeie, am doi copii.. Sotia m-a inselat dupa primul copil, am avut rabdare, ceva rugaciuni si dupa o luna sa reintors inapoi caita.. am iertat-o,iubit-o.. si am continuat .. acum, avem doi copii si iarasi s-a rupt relatia.. lipsa de respect, iubirea putina si plecarea urechii au facut-o sa se raceasca iarasi de mine.. sunt doua luni si incerc sa am rabdare, ma mai rog, insa nici un semn.. Incerc sa lupt pt familia mea, pt sotia mea cam naravasa si pt copii mei (este mai greu de facut si de intretinut o familie decat de a o destrama, nu-i asa ?..)
Totusi am si eu vina pt ca am calcat cu stangul in relatia aceasta.. Nu am reusit sa fac cununia religioasa ! ba ca nu vroia ea dupa posibilitatile mele, ba ca nu mai vroiam eu din cauza neintelegerilor..Apoi, sunt pacatele facute cu sotia, cam mult desfrau.. Si uite asa ne-o facem cu manuta noastra ! Si uite asa inselatorul de suflete ne castiga !Putina mea credinta ma sapa mereu..Acum ma rog pt sotie, pt copii si pt iertarea pacatelor mele, asteptand pana va hotari Domnul sa se intoarca ..Fiti tari fratilor femei si barbati, vedeti-va si voi greselile si nu disperati ! Sa ne ajute Dumnezeu pe noi toti copiii Lui ,sa ne intareasca, sa ne ierte si sa ne intalnim cu totii in Rai!
Ajuta-mi si mie Doamne celui mai pacatos dintre toti cei de aici, fa lucrare buna si pt sufletul meu si salveaza-mi familia si sufletele familie mele …!


CLARA CLAUDIA B. (3 februarie) – Doamne ajuta la toti!…ma numesc Clara Claudia B..va scriu si eu minuni traite de mine cu ajutorul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.
Trebuie sa recunosc ca pana acum un an nu prea eram cu biserica, posturi si rugaciuni, pana intr-o zi cand am dat de un site si am citit despre minuniile sfintilor.
Asa ma facut in asa fel de am cumparat o icoana a Maicii Domnului si bineinteles ca am pus pe perete, apoi m-am pus in genunchi rugandu-ma sa ma scape de viciul asta (fumam de 20 de ani).. credeti-ma ca la trei zile de cand aveam icoana, am lasat fumatul dintr-o data,si pana in ziua de azi nu am mai vazut tigara in casa mea.
Toti care ma cunosc, prieteni, vecini si cunostinte au ramas mirati de mine, stiindu-ma o fumatoare inraita.
De atunci, pentru prima oara in viata mea m-am spovedit si am inceput sa tin post cu rugaciuni care marturisesc ca ma ajuta foarte mult, doar cine nu stie nu crede.
Multe minuni sau intamplat de atunci, am avut un chist in gat depistat de doctor, la al doilea control a disparut, dupa ce m-am uns cu ulei de la candela Sfintei Maici.
Si inca foarte multe minuni, as avea sa scriu, de as umple pagina.. La fel si cu Sf.Parascheva, de cand am primit putina vata atinsa de racla sfintei, nu mai am insomnii si atacuri de panica… si multe altele.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sf. Cuvioasa Parascheva miluiti-ne pe noi pacatosi!…. Amin


CORNELIA (2 februarie) – Doamne ajuta la toata lumea.. vreau sa ii multumesc lui Dumnzeu..Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf Mina, Sf Nectaie, Sf Efrem cel nou, Sf cuv Parascheva, Sf Filofteia Sf Neculai, Sfintei Treimi…. pentru sanatatea care o da familiei mele si apropiatiilor mei… si minunile savarsite mie si familiei mele zi de zi… as vrea sa va impartasesc cateva din minunile care acesti Sfinti si Maica Domnului si Domnul Iisus si Dumnezeu au fost alturi de mine… in aceasta vara care a trecut incet incet cadeam in depresie… simteam ca ma strange cineva de gat si parca imi venea sa lesin.. trebuia sa ma intind imediat in pat si imi venea sa plang asa din senin… nu stiam nici daca ma ducea la doctor sa ii explic ce am… specific ca nu aveam probleme in familia sau altceva… eram ok din toate punctele de vedere.. si de o data mi-au venit aceste stari… am incrput sa citesc paraclisul Maicii Domnului si psaltirea tot a Maicutii si va spun ca imediat am simtit ajutorul ei neconditionat si mi-am revenit din aceste stari… daca nu era Maicuta Domnului ajungeam cred ca un pacient depres… ii multumesc din suflet ca ma ajutat si o face in continuare… o alta minune tot din Partea Maicii Domnului a Sf Efrem cel nou si a Sf Mina a facut cu mine acum o saptamna.. Ma dureau foarte tare sanii si am inceput sa fac rugaciuni pana sa ma duc la medic si ma rugam sa nu am nimic la sani.. si sa ma ajute sa fiu sanatoasa sa imi pot creste fetita de doi ani care ii poarta nimele Sf Mina… si am inceput sa ma ung cu ulei Sfintit durerile de sani mi-au trecut in trei zile… apoi fetita mea a inceput sa faca febra in timp ce dormea la parnz l-am rugat pe Sf Efrem sa ii ia febra ungand-o cu ulei Sfintit … si i-am pus un pic de ulei pe suzeta i-am bagat-o in gurita… si va spun in crrdinta lui Dumnezeu ca in 3 secunde s-a racit imediat… asa a vrut Sfantul sa ii scada imediat febra.. o alta minune facuta de Sfant cand fetita era agitata nu putea sa adoarma L-am rugat sa o linisteasca intr-un minut a si adormit… si apoi l-am rugat sa ii repare telefonul surorii mele ca nu mai mergea soneria si imediat m-a condus la setarea care nici intr-o mie de ani nu o gaseam… ii multumesc din tot Sufletul tuturor Sfintilor si Maicii Domnului pentru ajutorul dat si rog sq ma ierte ca mai cad in deznadejdie si las rugaciunile… o rog sa ma intareasca si sa ia de la mmine lenea…. si duhul cel rau sa ma tin de rugacouni asa cum mi-am pus in cap si in inima… rugati-va rugati-va si iar rugati-va … nu aveti incredere in om…. ci lasa nadejdea in Domnul si Sfintii si Maica Domnului… nu ne vor dezamagi niciodata… Aliluia Aliluia Aliluia… slava Domnului Maicii Domnului si tuturor Sfintilor… sa va ajute Dumnezeu pe toti dupa nevoile fiecaruia.. Slava tie Dumnezeule Slava Tie!


CLAUDIA  (31 ianuarie) – Multumesc Sfântului Nectarie care mă vindecă pe zi ce trece. E un mare sfânt și îl iubesc mult eu și copilul meu de 2 anișori. Ajută-mă, nu mă părăsi tata Nectarie!


LETIȚIA (25 ianuarie) – Vreau sa le multumesc din suflet tuturor Sfintilor si Maicii Domnului la care m-am rugat si mi-au raspuns la rugaciuni. Pe Sfantul Efrem cel Nou l-am descoperit cautand rugaciuni pentru casatorie si in timp foarte scurt aveam deja acatistul, cateva carticele cu marturiile oamenilor ajutati de catre Sfant si iconita, ulterior primind si ulei de la candela de la manastirea din Nea Makri. Sfantul Efrem cel Nou chiar este grabnic ajutator si m-a ajutat in numeroase probleme… cu proiecte la scoala, cu examene importante si grele, cu gasirea unor obiecte pierdute, cu raspunsuri la diverse framantari de ale mele, cu disparitia unor dureri /stari proaste ale intregii familii, cu repartitia in camine foarte bune. Il rog din tot sufletul pe Sfantul Efrem cel Nou sa ma ierte daca l-am suparat si sa ma ajute sa ma vindec si sa-mi fac si eu un rost in viata, si sa le dea sanatate parintilor mei.


CORNELIA (25 ianuarie) – Doamne ajuta! Ma numesc Cornelia… si vreau sa va marturisesc minunile care mi s-au intamplat de alungul timpului…. aveam vreo 16 ani si intr-o zi de miercuri am mancat doua oua desi mama mi-a zis sa nu manac miercurea ca e pacat eu incapatanta am mancat….spre seara obserb ca mi se umfla degetul aratator… l-am bagat in spirt crezand ca imi va trece….m-am pus in pat si toata noaptea sa scarpinam… pe piept pe fata picioare… tot corpul…. cand dimineata m-am trezit eram plina de bube.. m-am dus la dictorita de familie.. a zis ca trebuie sa ma interneze in spiatl… si am inceput sa plang.. imi era teama de spital…. si mi-a zis asa ok du-te acasa azi este vineri iti dau tratament intravenos ti-l facci daca pana luni nu iti trece trebuie sa te internezi… am ajuns acasa am inceput sa plang la mama ca eu mor… ca nu mai pot… mama m-a trimis sa ii fac acatistul Sf Mina… ca o sa vad ca pana luni vor disparea… m-am pus sa-l citesc.. a doua zi imi aparuse mai multe si iar plansete si am incrput sa continui acatistul si asa a si fost pana luni au inceput sa dispara… asa am avut deosebita placere a intampina ajutorul sf Mina… si de la 16 ani am zis: cand voi avea un copil – de e fata sau e baiat Mina va primi ca nume… am ramas insarcinata la 25 de ani… am aflat chiar in joia mare a Pastelui… ca sunt insarcinnata. Am dus sarcina cu bine… am increditat copilul Maicii Domnului si Sf Mina… si SF Neculai si tuturor sfintilor sa ma ajute si sa o duc pana la capat.. si asa a fost fara nici o problema.. apoi mi-a dorit sa inasc de zi mare… si doctorul m-a programat pe data de 5 decembrie la cezariana… candf am auzit am zis nu putea fi pe 6 decembrie de Sf Neculai…. si doctorul a zis nu… pe data de 5 ramâne.. miercuri cu doua zile inainte sa ma duc la spital.. ma suna asistenta si imi zice… ca nu mai fac cezariana pe 5 … o fac pe 6 decembrie, ce bucurie am avut in suflet nu va spun… si acum imi dau lacrimile. si Mina i-am pus numele la fetita… sunt extrem de fericita.. ca sfintii mi-au ascultat rugaciunea… apoi o alta minune care a facut-o sf Mina sf Neculai Sf Cuvioasa Parascheva… Macuita Domnului.. Sf Efrem cel Nou… sf Arsenie Boca… si toti Sfinti… eu stau in Italia … mama e in Romania… si intr-o zi ma suna sa imi spuna ca ameteste, ca o doare capul…. si i-am zis sa se imbrace sa se duca la urgente ca medicul de familie era de dupa masa… asa a si facut s-a dus la spital dupa multe ore petrecute pe hol o baga inauntru si ii spune ca are tensiune mare ii face o radiografie la cap.. rezultatul ….. i s-a spart o vena la cap. Doamne, am simtit ca mor… simmteam cum unul am strange de gat … ca nu puteam fi acoolo cu ea ma simteam neputincioasa…. am pus mana sa fac imediat acatistul sf Mina. Si plângeam si ziceam sa nu fie asa sf Mina, te rog nu ma lasa fara mamă… e mama mea nu pot sa traiesc fara ea… am trimis-o pe mama la un specialist… asta mi-a venit in cap in timp ce citeam acatistul… si sf Mina mi-a dat incredere ca va fi bine. S-a dus la specialist si i-a spus ca nici vorbă de asa ceva, sa ia tratamentul in continuare si sa stea linistita.. Ii multumesc din suflet sf Mina si tuturor sfintior care m-au ajutat sf Nectarie, Maicii Domnului pentru ajutor si sa-i ajute pe toti cei care au nevoie de ajutor. Doamne ajuta si nu ne lasa niciodata!


DANIELA (25 ianuarie) – Imi cer iertare Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie pentru ca nu am postat minunile care ni s-au intamplat noua (mie si sotului meu) in calatoria pe care am facut pana in insula Eghina la Sfantul Nostru.
Am relatat trairile noastre de atunci oamenilor cu care m-am intalnit –persoanelor cunoscute care cred , mai putin celor care rad de lucrurile astea- ma doare atunci cand cineva batjocoreste cuvantul lui Dumnezeu si prefer sa nu mai vorbesc deoarece de cele mai multe ori am ajuns la discutii contradictorii care nu se mai terminau.
Cu ceva ani in urma, duhovnicul nostru tot timpul ne indruma si ne povatuia sa mergem la Sfantul Nectarie la Manastirea Radu Voda sa ne rugam acolo pentru a trece mai usor peste greutatile pe care le aveam dar parca era un facut – nu ne duceam, in cele din urma tot mama mea ne-a mobilizat sa mergem pana cand ajunsi acolo parca Sfantul ne asteapta si eu una ma simteam binevenita si protejata acolo.
Sora mea, din cauza problemelor in casa intre parinti si a dorintei de a fi prima in tot ceea ce face si-a obosit creierul atat de mult incat are perioade in care practic ne luptam cu ea sa se atinga de lucrurile din casa, daramite sa se apropie de cineva – din cauza tatalui meu a prins o frica ….o stare de furie pe el din cauza lucrurilor pe care le face , mama este bolnava din cap pana in picioare – cand mergem cu ea…des…la urgenta se mira doctorii cum de inca mai este…dar , Dumnezeu e langa noi si cu ajutorul lui si al Fecioarei am reusit pana acum sa fim puternici.
Din cauza tuturor problemelor pe care le am in familie si eu am momente in care clachez si ma lupt cu o frica interioara de a nu o pierde pe mama….de a pati sora mea ceva…de tot . Asa am hotarat ca trebuie sa ajungem la Sfantul NECTARIE in Eghina pentru a ne putea ruga la mormantul lui sa-mi linisteasca de suferinta familia si am zis ca o iau si pe mama si sora mea cu noi,dar din cauza problemelor de sanatate ele nu au putut ajunge cu noi si am plecat singuri.
Era pentru prima data cand ieseam din tara noi doi – eu si sotul meu – singuri , ne-am urcat in masina si am plecat,pe drum nu am patit nimic, am mers foarte bine , chiar daca ne-am mai ratacit noi , fata de alte personae care spuneau ca au avut probleme si cu politia ,pe noi ne-a calauzit Sfantul. Era sambata spre duminica dimineata 15 septembrie 2013 cand am plecat, am ajuns seara in portul Piraeus , dormind peste noapte acolo deoarece nu am mai prins vapor spre insula, cazarea era a doua zi pe 16 septembrie.
Ajunsi pe insula luni dimineata am spus ca astazi mergem la hotel, ne cazam , dupa care marti ne ducem la Sfant, chiar daca in drumul nostru am trecut pe langa manastire. Noaptea, Sfantul mi-a aparut in vis dinspre rasarit de 3 ori ca si cum ma asteapta. A doua zi de dimineata , primul lucru dupa ce ne-am trezit a fost sa mergem la Manastire. Am fost prima data in cea noua construita de jos, dupa care sus unde a slujit Sfantul…dar parca nu simteam nimic, eu tot asteptam sa se intample ceva. O sun pe mama mea seara si Ii povestesc, mama atunci imi zice : manastirea este SFANTA TREIME, nu? Sfantul ti-a aparut de 3 ori in vis, atunci te vei mai duce de 2 ori la el.
Zis si facut …vineri din nou prezenta la manastire pentru rugaciune….din nou ..nimic nu se intampla.
Duminica inainte sa plecam acasa, in drumul nostru am trecut din nou pe la manastire pentru o ultima binecuvantare. Era SFANTA LITURGHIE si era plin de oameni, de pelerini si din tara noastra. In momentul in care am intrat m-a izbit un miros de mir pe care nu-l mai simtisem pana atunci….eram fascinata de acel miros si imi doream sa-l simt tot mai mult, sa iau binecuvantarea Sfantului, m-am dus sus la mormant si cand am pus urechea pe mormant am simtit de 3 ori cum batea inima…ca la ekg..l-am intrebat pe sotul meu daca el a atins ceva si mi-a spus ca nu….dupa care in bisericuta unde era capul Sfantului unde toate icoanele miroseau a mir…..parca te inalta la ultima icoana de la iesire I-am spus sotului , eu mai ma intorc o data sa mai simt mirosul..in momentul in care am sarutat icoana mirul mi-a intrat in nas…s-a dus in maini…l-am simtit in tot corpul si cand a ajuns in picioare parca cineva mi-a spus: “Gata, acum este pregatita sa pleci ”…cand am iesit din biserica, sotul meu m-a intrebat ce s-a intamplat cu tine? Esti schimbata la fata si am inceput sa plang, spunandu-I ca simt ca plutesc in momentul asta si ca Sfantul m-a binecuvantat pentru drum, dupa care cu greu mi-am luat ramas bun si ne-am urcat pe vapor,iar din port spre casa cu masina .
In jurul orei 11-11.30 noaptea eram in Grecia la intrarea spre Bulgaria, deodata ne-am pierdut undeva intr-o infundatura unde nu mai stiam cum sa iesim..,.nu trecea nimic pe acolo si nu stiam incotro sa apucam sa putem ajunge la granita , cand, in spatele nostrum trec doua masini una galbena si una gri deschis ,dupa care sotul meu zice –de unde au aparut, ca in spate nu era nimic….si zice sa ne luam dupa ele, erau cu numar de Bulgaria, ne-or duce ele pana in Bulgaria…ca nu au unde sa se duca la ora asta…zis si facut – ne-am luat dupa ele pana la granita cu Bulgaria, unde masinile au disparut din fata noastra ,chiar au disparut, am ramas inmarmuriti, iar in partea dreapta a umarului luna mi-a batut in masina si l-am simit pe Sfant langa noi si miros de mir in masina, iar sotul meu pana sa apuc sa deschid gura zice: masinile erau ingeri, stii, nu? Ca nu aveau de unde sa apara. Si asa cu ajutorul Sfantului Nectarie am ajuns acasa cu bine, nici macar nu am fost controlati la granite pe nicaieri, cei de acolo ne faceau semn sa trecem , nici nu am oprit , iar toate masinile de langa noi le opreau….
Cand am ajuns acasa si i-am povestit mamei mele, mi-a spus ca ea s-a rugat incontinuu sa traiesc o minune…sa pot sa o spun mai departe sa ma simt implinita ca Sfantul este langa noi si parca in momentul in care ii povesteam o vedeam cum traia si ea toate clipele noastre …a fost ceva ce nu am mai trait, si cand am ajuns la munca ma intreabu colegii ca ce am …am venit foarte schimbata-era ceva in privirea mea,simteam cum imi tresalta inima si o perioada de timp de atunci orice ma rugam , a doua zi mi se indeplinea…si sora si mama se simteau mai bine, dar acum sunt tot asa ..poate chiar mai rau ….si chiar ieri, mi-a citit mama din cartea Sfantului ca trebuie sa scriu sa citeasca si alti oameni minunile mele , daca te rogi si crezi o sa putem vedea toate minunile de langa noi , pe care altfel nici nu le bagam in seama…Acum e momentul sa ne rugam iar, din ce in ce mai mult decat pana acum, sa reusim sa izbutim , sa ne dea Sfantul Nectarie putere, sanatate si forta sa putem trece peste aceste incercari.
De atunci si pana astazi ne-am rugat continuu, dar parca puterile ne-au lasat , dar nu trebuie sa deznadajduim, o sa fac tot posibilul sa ma rog si mai mult, deoarece acum familia mea are nevoie de rugaciunea si suportul meu.
Poate pentru multi minunile nostre nu sunt atat de mari, dar pentru noi – pentru mine – a fost ceva ce nu am trait.
Domnul sa va binecuvanteze!


MONICA DAMIAN (22 ianuarie) – Minunile facute de Sf Nectarie in familia mea sunt multe….. el schimba diagnostice. Si chiar cred acest lucru….. fiicei mele i s-a facut cariograma si a iesit Trisomia 21… iar fiindca nu avea decat un marker al sindromului i s-a mai facut o analiza al carui rezultat a iesit bine….. in tot acest timp pana la obtinerea rezultatului am citit Acatiatul Sf Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului… si rugile mi-au fost ascultate. Mare e puterea Domnului si am simtit asta in propria mea viata. Bucura-te Sf Nectarie mare facatorule de minuni!!!


MARIA OLĂRESCU, Pitești (21 ianuarie) – Multumiri din inimă Sfinte Ioan Rusu pentru marea ta dragoste, pentru dreptate în timpuri grele când nu mai speram în justa judecată la locul de muncă.


MARILENA (19 ianuarie) – I-am promis Sfântului Nectarie ca voi scrie despre toate minunile pe care le-a facut cu mine. De multa vreme, sfântul este ocrotitorul meu si m-a ajutat in nenumărate probleme de sănătate care pareau fără iesire. Ultima minune pe care a facut-o a fost cu mama mea, care, fiind la menopauza, avea sângerări vaginale. In urma controlului ginecologic, medicul a recomandat biopsie. Citind mai multe despre diagnosticul ei, m-am speriat foarte tare. La endometru ingrosat si sângerări vaginale, pronosticul nu e foarte bun. M-am rugat foarte mult la Sfântul Nectarie, am dat acatist la Radu Voda si…rezultatul biopsiei a fost bun, ca si când nu s-ar fi întâmplat nimic. Ii Multumesc Sfântului Nectarie pentru tot si il rog sa fie in continuare alături de mine.


LUMINIȚA (17 ianuarie) – Multumesc lui Dumnezeu, sfintilor Ciprian, Stelian si Îngerului Păzitor pentru ajutorul dat în rezolvarea unei probleme grave pentru mine!


MARIA OLĂRESCU, Pitești (17 ianuarie) – Multumim din nou Sfinte Ioan Rusu pentru ca ne-ai dăruit timp pentru a te cunoaste, a gusta din rugăciunea si marea ta milă, oferindu-ne mereu dragoste si răbdare în familie și ocrotindu-ne ca un prieten adevărat!


TOMAS M. (17 ianuarie) – Buna seara, mă aflu printre multele persoane care doresc sa depuna marturie despre ajutorul oferit de sfintul Nectarie.acest sfant a facut multe minuni cu famila mea. Rugati-va neincetat !


LUMINIŢA (16 ianuarie) – Multumesc din suflet Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, sfintilor Nectarie, Xenia, Mina, Parascheva, Nicolae, Spiridon, sfintilor parinti Arsenie Boca, Teofan Merla , Iustin Parvu, preotilor Ioanichie Popescu, Bistriceanu si Gavrilas pentru ajutorul dat in gasirea unui loc de munca, dupa cautari disperate timp de 10 luni de zile. La o saptamana dupa ce am dat un acatist pentru 40 de liturghii pentru gasirea unui loc de munca la Biserica Sf. Nectarie si citirea Acatistului Sf Nectarie, sfantul m-a ajutat si am primit o oferta de serviciu intr-un loc in care postul nici nu exista, ci a fost creat chiar in ziua in care am fost chemata pentru un interviu, angajatorul luand in considerare experienta si abilitatile mele profesionale.
Rugaciunea neincetata, spovedania, postul, participarea la sfintele liturghii, ascultarea fata de duhovnici m-au ajutat sa imi indeplinesc dorinta, care, fara ajutorul acestora nu ar fi fost posibila.
Voi continua sa ma rog lor si pentru rezolvarea altor probleme si pentru a le multumi. Doamne ajuta!


LILIANA (16 ianuarie) – Vreau sa va marturisesc minunile pe care le-a facut Bunul Dumnezeu prin Sfantul Nectarie . Din cauza unei sperieturi am facut un atac de panica si nu mai  eram in stare de nimic eram tot speriata sa nu  imi mai apara acele atacuri, aveam si depresie imi venea tot sa plang si aveam tot timpul ca si o apasare pe suflet chiar daca aveam tot ce imi doream mai putin pacea sufleteasca. De Sfantul Nectarie am aflat de la sora mea, care a fost ajutata de catre Sfantul Nectarie m-am rugat Sfantului cam vreo 3 luni si inca ma rog si in zi de astazi . Din cauza depresiei de care sufeream si a atacurilor de panica nu puteam iesi nici pana la magazin, vazusem cum am ajuns am cerut ajutor Domnului  si Sfantului Nectarie din tot sufletul meu iar ajutorul lor nu a intarziat sa apara , am visat un barbat imbracat in haine bisericesti asa cum sunt imbracati Sfintii , in visul meu fugeam disperata dupa acest om eu stiind ca e un preot ii ceream ajutorul strigand ca numai pot si vreau sa ma ajute iar El mi-a raspuns te vei face bine ! Dupa doua zile m-am ridicat din pat si pe zi ce trece tot mai bine eram in tot acest timp m-am rugat si Sfantului Efrem, Sfantei Fecioare Maria,Sfanta Parascheva, Sfantul Grigorie Decapolitul, Sfantul Haralambie Sfantul Elefterie, Sfantului Calinic, Sfantului Ierarh Vasile Cel Mare si Parintelui Arsenie Boca . Vreau sa le multumesc tuturor pt ajutorul lor!!! Am mai fost ajutata de catre Sfantul Nectarie si atunci cand mama mea se simtea tare rau din cauza tensiunii iar eu m-am rugat Sfantului sa aiba mila de ea si sa o faca bine iar mama mea si-a revenit. Dumnezeu sa ne binecuvanteze sa ne aiba in paza lui pe  toti si sa ii multumim Domnului pt Sfintii acestia dragii pe  care ni i-a daruit tot  pentru ca noi sa fim izbaviti atat de bolile trupesti cat si de cele sufletesti ! Te iubesc Doamne!!!!


MONICA STEFANESCU (14 ianuarie) – Mi-am pierdut telefonul și m-am rugat din suflet Sfântului Mina să mă ajute să îmi recuperez telefonul intact și fără să-mi fi umblat cineva în el. Exact asta s-a întâmplat, așa că îi este ii mulțumesc din suflet Sfântului Mina și îl rog să fie mereu alături de mine.

RALUCA (13 ianuarie) – Multumesc Maicutei Donnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem care imi sunt mereu alaturi si ma ajuta de fiecare data. De cateva zile ma durea mana dreapta, o simteam asa amortita si ma durea cand ridicam ceva. Am cerut ajutorul Maicutei Sfinte, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem si a doua zi durerea a disparut. Rugati-va cu nadejde bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos si acestor minunati Sfinti si veti primi degraba ajutor. Eu am fost mereu ajutata. Mereu! Nu exista rugaciune la care sa nu fi primi raspuns de la Sfintii mei dragi. Slava bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai atat de grabnici ajutatori! Doamne ajuta!


ANDREEA (12 ianuarie) – Mulțumesc lui Dumnezeu, Măicuței Domnului, Sf Rita, Sf Ierarh Nicolae, și tuturor sfinților la care m-am rugat atunci când am trecut și încă mai trec prin cea mai grea perioadă a vieții mele, pentru că au mijlocit la bunul Dumnezeu de mi-a dat liniște și pace sufletească. Depresia nu e o cruce ușor de dus, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că prin durerea asta m-a adus mai aproape de el ca niciodată și îi că îmi ghidează pașii și mi-a deschis ochii și mintea să realizez că atunci când nu îl pui pe El înainte de toate și încerci să le faci pe toate de capul tau, o iei razna și cazi intr-un abis de nu te mai poți ridica fără credință. Am încredere și acum realizez că El știe mai bine ce am eu nevoie, eu doar trebuie să îmi calc pe mândrie și să mă las în voia Lui că doar El și doar cu El voi avea puterea necesară și liniștea interioară de care am nevoie în această viață. Doamne, da-mi putere să mă mențin pe calea cea dreaptă și să am încredere că Tu știi mai bine planurile Tale pentru viața mea! Acatistul Sf Ierarh Nicolae și Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” m-au scos din întuneric și m-au adus înapoi „acasă” la Dumnezeu. Știu că îngerul meu păzitor veghează asupra mea și îi mulțumesc din suflet. Doamne miluiește-ne pe toți și ajuta-ne ca un Tată bun ce ești și nu ne lasă sufletele să moară in păcat!


o anonimă (12 ianuarie) – Buna ziua! Vreau sa mărturisesc o mare minune înfăptuită de Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos. Am rămas cu greu insarcinata, dar bucuria a fost insa de scurtă durata pentru ca am inceput sa sangerez si credeam ca am pierdut sarcina. Insa rugandu-ma zilnic la acesti sfinți am reusit sa duc la termen sarcina si sa nasc o fetita sănătoasă. Bucuria e cu atât mai mare cu cat ma gândesc ca am dus sarcina foarte greu si am avut o mulțime de complicatii dar acesti sfinți au fost alaturi de mine si au trimis un medic deosebit care m-a inteles, a avut rabdare cu mine si m-a ajutat. Sunt convinsa ca acesti sfinți au lucrat prin acest medic si am reusit desi am vazut atâtea cazuri care au esuat. Fetita mea va purta numele Sf Efrem, se va numi Efremia pentru ca asta i-am promis Sfântului. Slavă Ţie, Doamne!!!


ADRIAN CONSTANTIN (10 ianuarie) – Vreau sa îi multumesc Maicii Domnului si Prea-Bunului Dumnezeu, pentru mari minuni in viata mea, pentru ajutorul acordat zi de zi, pentru sprijinul financiar pe care il acorda Sfanta Fecioara si Dumnezeu, pentru ajutorul de la examene….si multa bucurie de ale simti ajutorul zi de zi. Necazurile vin aproape des…. dar cu ajutorul sfintilor le trecem cu bine! Iti multumesc Maica Domnului si Ție, Doamne Iisuse!


DANIELA (8 ianuarie) – Vreau să multumesc Maicii Domnului, sf Efrem cel Nou şi sf Nectarie că ne ajută cu necazurile de zi cu zi.Vă mai scriu să credeți în Dumnezeu căci este bun și milostiv. Mărit este Domnul întru sfinți Săi.


MARIA (7 ianuarie) – Revin din nou…cu minuni traite prin ajutorul Sfintilor mei iubiti,ale MAICUTEI PREACURATE ,Si ale Treimii Sfinte… acum cateva zile, chiar in ziua in care se sarbatoreste Descoperirea Moastelor Sfantului Efrem cel nou (03 Ianuarie), un Sfant foarte drag sufletului meu… am descoperit ca prietenul meu ma mintise… mi-a recunoscut, plangeam foarte mult si nu stiam daca sa il iert si sa trec peste…am citit in ziua aceea de 3 ori Acatistul Sfantului Efrem cel Nou, si de 2 ori al Sfintei Xenia, insa in gandul meu ii pomeneam pe toti Sfintii…era tarziu noaptea,in jur de 02:00 fara un sfert…plangeam si ma rugam asa:” Sfanta Xenia,Sfinti Parinti,Maica Sfanta,daca el este sa imi fie partea, sa ma sune,sa imi dea un semn…” Nu stiam cum sa ma rog ,insa Sfintii au citit cel mai bine in sufletul meu…dupa ce am terminat rugaciunea, la ora 02:00 a sunat telefonul!! era el!! apoi mi-a mai scris si la 05:21… am inteles ca trebuie sa il iert, multumesc din inima Sfintilor mei!! El parca a devenit mai iubitor ca niciodata, si inca ma rog sa ii dea cuget Maica Sfanta pentru gandul Cununiei grabnice… apoi ieri,de Boboteaza, stateam in strada si asteptam microbuzul ,trebuia sa ajung la 35 de km distanta… era ger, nici nu imi mai simteam mainile. in fata mea era oprita o masina, o fata a coborat ,a trecut pe langa mine si s-a dus sa vorbeasca , cu cineva… apoi s-a dus la masina…a pornit, era ea la volan si era cam la vreo 20 de metri in fata mea . M-am rugat in gand :” Sfinti Parinti,va rog din suflet dati-i cuget sa ma ia si pe mine”…a oprit in dreptul meu , era cu mama ei in dreapta,a intrebat daca vreau sa merg cu ele….si nici macar bani de drum nu a vrut sa ia !! Mare minune…mi-au dat lacrimile vazand ca m-a ascultat Dumnezeu…am inceput sa citesc si Acatistul Sfantului Serafim de Sarov,al Sfantului meu protector Gheorghe, si in continuare Paraclisul Maicutei Sfinte zilnic, acatistele Sfintei Xenia, ale Sfantului Efrem,ale Cuvioasei Parascheva…insa ii pomenesc pe toti in gand!! mari minuni s-au intamplat in viata mea…VA MULTUMESC,SFINTII MEI IUBITI! MEREU VOI SPUNE TOATE MINUNILE TRAITE!! Doamne ajuta la toata lumea!


ALINA CRUCERU (6 ianuarie) – Buna ziua. Revin pe acest site cu marturii, dupa cum am promis sfintilor mei dragi. Scriam aici inainte de Craciun ca imi doresc foarte tare ca sa petrec Craciunul si revelionul alaturi de persoana iubita in pace, armonie, intelegere….M-am rugat sfintilor mei dragi din tot sufletul (Sf.Nectarie, Sf.Efrem, Sf.Mina, Sf. Parascheva, SF. Ciprian, Sf. Ioan Rusul, Sf. Rita, Parintelui Arsenie Boca si nu in ultimul rand Maicutei Domnului si bunului nostru Iisus Hristos) si ei mi-au auzit ruga…. Nu am suficiente cuvinte de multumire…. cu toate ca sunt constienta ca nu merit mila lor eu pacatoasa….. MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL MEU si Doamne ajuta la toata lumea!


MARIA (3 ianuarie) – Vreau sa multumesc din tot sufletul meu Sfantului Efrem cel Nou pentru toate minunile facute mie si familiei mele,pentru toate semnele trimise, pentru toate momentele incare imi umple sufletul e o bucurie pe care nu o pot descrie in cuvinte, pentru rapiditatea cu care intervine in momentul in care Il chemi, pentru modul in care mi-a ajutat tatal cand nici un medic nu-i dadea vreo sansa de scapare dupa un avc hemoragic datorat supradozajului de anticoagulante si ne spuneau doar atat:”doar Dumnezeu face minuni” si stunci Sfantul meu Efrem cel Nou nu m-a lasat si mi-a ajutat tatal sa isi revina din starea semicomatoasa, acum merge, mananca,se spala , toate le face singur. Iti multumesc din tot sufletul meu Sfinte Efrem cel Nou si tare imi doresc sa ajung din nou la tine in Grecia ,sa ma rog la sfintele tale moaste, sa pot lua din nou aghiasma si ulei de la candela icoanei tale, sa simt iar ca plutesc si nu merg eu prin curtea manastirii tale, cat de mult imi doresc aceste lucruri! Nu ezitati sa va rugati la Sfantul Efrem cel Nou si mare va fi mirarea cand veti vedea cat de repede va raspunde si va va ajuta! Doamne ajuta-ne Sfinte Efrem cel Nou!


MARIA OLARESCU (1 ianuarie) – Azi, 1 ianuarie 2017 am spus ca trebuie sa duc pana la capat citirea acatistului SFANTULUI IOAN RUSUL, pentru ca aveam obiceiul ca toate acatisetele sa le citesc doar fragmentat. Acatistul dansului a ramas penutimul, asa ca pana sa il duc la bun sfarsit deja ma apucasera duerile de sale simteam cum tot spatele imi este rece. MAI ERA INSA DE PARCURS INCA FOARTE PUTIN DIN RUGACIUNE, ASTFEL INCAT AM INCERCAT SA MA TRATEZ CU O FRECTIE LOCALA, FARA A LASA DEOPARTE RUGACIUNEA CATRE SFANT. CAND MAI ERAU APROAPE 4 MINUTE DE TERMINAT, M-AM RUGAT SFANTULUI SA MA AJUTE PT CA ERAM GATA SA ABANDONEZ TOTUL DE DURERE, IAR SFANTUL IOAN RUSUL A ADUS DEGRABA VINDECAREA, PENTRU CA AM SIMTIT CUM IMI LUA PARCA FOC SALELE, SI NU MAI SIMTEAM DECAT O PLACUTA CALDURA. MULTUMESC PENTRU MILA, DELICATETEA SI SPRIJINUL DAT , ATUNCI CAND PUTERILE OMENESTI SUNT LIMITATE DE FRIG, OBOSEALA SI NECREDINTA.


MARIA (1 ianuarie) – Buna seara si LA MULTI ANI ! Revin cu noi marturisiri,o minune s-a intamplat aseara!! Prietenul meu este plecat in strainatate,si nu am facut Sarbatorile impreuna…de Craciun a stat cuminte cu colegii acolo,insa aseara s-a ivit ocazia sa iasa la un restaurant de romani mai departe de orasul lor…au iesit toti,desi mie nu mi-a convenit pt ca la distanta,e foarte greu cu increderea…am mers la SF. BISERICA la slujba,si aveam sufletul foarte amarat ca el se distreaza acolo,avand frica sa nu cada in desfrau sau ispite…m-a sunat la 00:00,si eu la 01:00 miezul noptii la ei,si mi-am zis sa continui sa citesc Paraclisul Preasfintei Maicute,Acatistul Cuvioasei Parascheva,Acatistul Sfintei Xenia si al Sfantului Efrem cel Nou….era ora 02:30 si suna telefonul spunanu-mi : „Pui,m-am pornit spre casa cu inca doi colegi…nu am mai putut sta „. RESTUL AU RAMAS SI NU ERAU AJUNSI NICI LA 05:00 ! MULTUMESC,MAICA PREABUNA,MULTUMESC CUVIOASA PARASCHEVA,MULTUMESC SFANTA XENIA,SFINTE EFREM,SFINTE NECTARIE,SFINTE MINA,SFINTE IOAN RUSUL,SFINTE SPIRIDOANE,SFINTE NICOLAE,TUTUROR SFINTILOR MEI IUBITI!! Caci numai o minune s-a intamplat aseara!!❤ si i-a schimbat cugetul lui….RUGATI-VA NEINCETAT!!❤

Anunțuri

43 de gânduri despre „Minuni spuse în 2017

 1. Am trait multe minuni de-a lungul timpului,si le-am relatat aici ori de cate ori am fagaduit…desi sunt nascuta intr-o zi cu praznic mare (Sfantul Mare Mucenic Gheorghe) ,nu am citit de multe ori acatistul adresat lui…pana acum cateva zile..mai exact cu o zi inainte praznuirii hramului sau,m-a invrednicit sa il citesc de 12 ori intr-o zi..eram atat de demoralizata sufleteste…si trista,pentru ca in ultima vreme tot ma cert cu persoana iubita din cauza geloziei (a mea bineinteles) si a distantei care ne desparte…m-am rugat Sfantului…si a doua zi,de ziua mea nu asteptam nimic frumos,decat o zi obisnuita…insa niste prieteni mi-au facut o surpriza foarte frumoasa,venind pe neasteptate la mine <3. mi-a alinat mult tristetea sufleteasca acest fapt,si sunt sigura ca Sfantul meu a mijlocit pentru asta. II MULTUMESC DIN SUFLET,nu doar pentru asta,ci pentru ca il simt mai aproape ca oricand. am fagaduit ca ii voi relata fiecare minune. Multumesc,Sfinte Gheorghe,si multumesc tuturor Sfintilor prezenti in viata mea ❤ . rugati-va neincetat!

 2. Pentru infinita dragoste si milostivire a PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU marturisesc de ajutorul dat pentru vindecarea de boala plamanului, problema care nu-mi mai datea pace de o spatamana. Am spus rugaciuni si mi-am dat cu mir de la SFINTII NECTARIE, SFANTUL EFREM CEL NOU, SFANTUL IERAH NICLAE, SFAMTUL IOAN RUSUL, poi, in ziua izvorului tamaduirii cand mama venise sa-mi audca medicamentul pt inima, crezand ca aceste simptome dureroase sunt inclusiv de la arterele inimii, amdecis cu tottii sa luam cateva sticle si sa merge, la biserica Glavacioc din comuna Stefan cel mare, judetul Arges. In fata icoanei MAICII DOMNULUI M-AM RUGAT NU NUMAI PENTRU SANTATE, DAR SI PENTRU ADUCEREA DE PRUNCI, apoi cu lumanrile aprinse am coborat cu familia mea pt a umple sticlele si a bea din izvorul sau sfintit. Pot spune ca in momentul ridicarii plasei cu sticlele durerea de plamani si muschiul inimii se contractau puternic, insa cand am urcat toate treptele cu voiosie nu am mai simtit nicio urma. Acum stiu cu toata convingerea ca apa MAICUTEI DOMNULUI nu numai ca a vindecat un loc dureros, loc in care durerile nu ma lasau nici macar sa-mi termin cuvintele, dar a asternut linistea si dragostea in familia noastra. Marturisesc ca nu am indraznit sa cred faptul ca seara mi-am intins maine fara sa ma doara in piept, nici nu am mai avut dureri cand respiram sau faceam treaba. Nu stiu sa decorez minunile cu cuvinte desarte, ci doar ma inspaimant de marea milostivirea adusa de PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU. Maicuta Sfanta Preacurata, iti multumesc pentru ca m-ai invrednicit sa simt leacul tamaduirii numai prin pasii spre tine, credinta si vointa noasta de a ne da acoperamantul tau.
  Olarescu Maria, Pitesti

 3. Multumesc Sf. Nectarie pentru ajutorul primit de fiecare data cand l-am rugat. Nicio rugaciune nu mi-a ramas neauzita de acest Sfant.

 4. SFINTE PARINTE IOAN RUSUL, iti multumesc pentru ca prin mirul si acatistul de la tine au venit linistea, sanatatea plamanilor si indepartarea racelii. Drept este a te lauda pe tine cu inima noastra mica, dar recunoscatoare.

 5. SFINTE MARE MUCENICE SI TAMADUITORULE EFREM CEL NOU, vin degraba a-ti multimi pentru alinarea durerilor de plamani dupa ungerea cu mir si actistul spus spre inima TA cea mare si prietenoasa. Iti multumim pentru ca ne-ai ascultat rugaciunile de a fisanatosi in acest SFANT POST AL PASTELUI.

 6. Aduc multumiri SFANTULUI EFREM CEL NOU pentru dragostea, blandetea si surasul dumnezeiesc pe acre il are pentru mine de fiecare data cand ma rog, ca si cum ar fi acolo de fata pentru a primi din atat de mica jertfa adusa, in comparatie si imensa sa duiosie,, ocrotire si mila.

 7. Sfantul Nicolae a facut mari minuni in viata mea.

  De cativa ani merg pe data de 6 decembrie la hramul sfantului la Biserica Sf Gheorghe cel Nou. De fiecare data m-a ajutat in mod minunat, insa voi relata doar doua mari minuni.

  Sotul meu nu reusea sa se angajeze de 6 luni; in ziua de 6 decembrie, in timp ce eu eram la liturghie, a fost chemat la interviu si a fost angajat intr-o companie buna.

  Tot Sfantul Nicolae a mijlocit sa raman insarcinata, la nici o luna dupa ziua lui. Este primul copil si vine dupa cativa ani de asteptare, intr-un moment in care incepusem sa ne pierdem speranta ca vom deveni parinti, mai ales ca avem si o varsta inaintata.

  Doamne ajuta!

 8. RUgaciunile mele de multumire se indreapta catre SFANTUL EFREM CEL NOU CARE MI-A USURAT IN CATEVA SECUNDE GASIREA TELEFONULUI, DESI PT A FII SIGURA CA NU L-AM PIERDUT AM DAT PESTEE 4 TELEFOANE DE PE FIX, TENSIUNEA FIIND DESTUL DE MARE PT CA NU SE AUZEA NICIUN SUNET. Cand m-am rugat insa SFANTULUI EFREM, am mers precis la bucatarie, unde l-am si gasit. Mai adaug si multumire SFANTULUI IERARH NECTARIE, IOAN RUSUL, SFANTUL NECTARIE PENTRU VINDECAREA DE RACEALA CARE MA CUPRINSESE, STIIND ATAT DE BINE CA EA NU MI TRECEA DECAT DUPA DOUA SAPTAMANI.

 9. II aduc multumiri SFANTULUI IOAN RUSUL pentru ca de fiecare data cand i-am citit acatistul, desi obosita, mi-a daatputerea sa continui, motivandu-ma sa fiuatenta pe parcursul lecturii, si, chiar mai mult, atunci cand nu credeam ca ma voi putea incadra in timp util pentru a finaliza toate treburile,a adus echilibru, spor i perspectiva pt toate. MULTUMIM, SFINTE, CU INIMA BLANDA SI DUIOASA.

 10. Vreau sa multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Mina, Sf. Efrem ca m-au ajutat sa gasesc cardul de sanatate si buletinul dupa o luna de cautari. Le-am cautat chiar si la institutiile unde banuiam ca le pierdusem, nu mai stiam nici unde-l folosisem ultima data. Mi-am dat seama de pierdere cand trebuia sa platesc, in februarie, o datorie la stat. Datoria am platit-o intr-un final si fara buletin cu ajutorul lui Dumnezeu, dar aveam nevoie de buletin. Persoana care trebuia sa mearga cu mine pt reinnoire e grav bolnava. M-am rugat simplu Sf. Mina, apoi am citit o data si acatistul sau. In perioada aceea citeam, pt alte probleme, paraclisul Maicii Domnului si acatistul Sf. Nectarie si asa le-am cerut ajutorul si pt situatia asta. O data cand citeam acatistul sf. Nectarie, am simtit in inima raspuns cum ca voi gasi cardul si buletinul. Le-am gasit, dupa o luna de cautat si rugaciune, intr-o geanta pe care nu o mai folosisem din noiembrie 2016.

 11. Multumesc din tot sufletul Domnului nostru Iisus Hristos , Maicii Domnului ,Sfintei Treimi, si tuturor sfintilor pentru ajutorul dat copiilor mei,precum si intregii familii.
  Doamne ajuta pe toata lumea !

 12. Vreau sa marturisesc ca am avut parte de o serie de probleme in viata. Asa mi-a dat Dumnezeu! M-am rugat Maicii Domnului, de fapt, seara de seara, am citit o rugaciune care este considerata foarte puternica adresata Maicii si ceea ce i-am cerut in rugaciune, mi s-a indeplinit! S-a indeplinit in masura in care Dumnezeu a considerat ca este mai bine pentru mine si pentru linistea mea sufleteasca. M-am rugat, de asemenea, si pentru familia mea, mai ales pentru bunicul meu care este foarte bolnav. Are pus ca diagnostic peste 7 boli grave – Alzheimer, Parkinson, Dementa Mixta, Epilepsie si altele, doctorii ne-au dat o speranta de viata de maximum 6 luni, insa acesta traieste si in prezent, trecând de la acest pronostic mai bine de 2 ani de zile. Pot sa va spun ca este foarte lucid, judeca si intelege corespunzator. Am citit o serie de acatiste, adresate mai multor Sfinti, dar poate cu rabdare, in timp , acestia imi vor raspunde. Recunosc ca sunt un amalgam de sentimente,primeaza adesea indoiala si ratiunea inaintea minunilor, sunt un fel de „Toma necredinciosul’ ,dar totusi cu o farama de credinta, un paradox, un fel de: ba cred, ba nu cred, dar poate este , poate nu este, poate etse mai mult puterea gandului… si mai putin minune….. Stiu doar ca in camera mea exista 3 icoane toate primite si ajunse la mine : una este a Sfantului Efrem cel Nou, una a Sfantului Ierarh Alexandru si cealalta a Sfanului Nectarie! Am citit si am vrut sa cunosc mai multe despre sfinti, in genere, asta cumva din disperarea de a fi ajutata si a NU avea cine sa ma ajute. Mi-as dori ca pe aceasta cale sa le spun oamenilor de aici, cei care citesc ca Dumnezeu este in mine si El creste o data cu mine, cu cat cresc eu mai mult, cu atata creste si El cu mine… si daca Dumnezeu exista, as vrea sa stie ce am nevoie de EL sa ma ajute sau sa ma ghideze in viata acolo unde trebuie sa ajung. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! AMIN!

 13. Pingback: (V) Sunt ani de zile de când îmi doresc un copil… Am rămas însărcinată după 40 de zile de citire a Acatistului Sfantului Efrem cel Nou. Slavă Ție, Hristoase Dumnezeu nostru, Nădejdea noastră, slavă Ție! | † DOAR ORTODOX †

 14. Pingback: (V) Sunt ani de zile de când îmi doresc un copil… Am rămas însărcinată după 40 de zile de citire a Acatistului Sfantului Efrem cel Nou. Slavă Ție, Hristoase Dumnezeu Nostru, Nădejdea Noastră Slavă Ție! | † DOAR ORTODOX †

 15. Vreau sa-i multmesc si eu Domnului nostru Isus Hristos,Fecioari Maria si Sf Nectarie pentru ficare ajutor daruit de ficare daca cind am avut probleme de sanatate mau ajutat.Acum trec iara prin niste probleme de sanatatea din cauza unei probleme cervicale si depresii mari..Ma roG in fiecare zi sa ma ajute sa ma vindec ..sa trec peste suferintele care sau abatut asupra mea.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA CU RUGACIUNILE FECIOAREI MARIA SI A SF .NECTARIE.DOAMNE AJUTA

 16. Aduc multumiri SFINTILOR IOAN RUSUL, SFANTUL MARE TAMADUITOR EFREM CEL NOU SI SFANTUL NECTARIE PENTRU VINDECAREA REUMATISMULUI SI DURERII DE SOLD RESIMITITE DIN PLIN IN TIMPUL RUGACIUNII. SLAVA VOUA, SFINTILOR! MARIA OLARECSU, PITESTI

 17. Am tot amanat sa scriu despre cum dragii nostri sfinti m-au ajutat de cate ori le-am cerut ajutorul, pe mine o pacatoasa care nu merit asta. Sfantul Nectarie, Sf Efrem cel Nou si Maicuta Domnului sunt langa mine cand le cer ajutorul. Ultima minune s-a intamplat cu fetita mea cand seara incepuse sa o doara burtica. Intrasem in panica si am inceput sa-i rog pe Sfintii mei ocrotitori sa-mi ajute fetita, sa-i aline durerile. Apoi i-am făcut semnul Sfintei Cruci pe burtica cu ulei sfintit de la Sfsntul Efrem, Sf Nectarie si Sf Ioan Rusu (l-am primit de la o maicuta adus din Grecia). In cateva minute durerea a dispărut iar fetita mea s-a putut odihni foarte bine toata noaptea. O alta minune s-a intamplat acum cateva zile cand eram seara cu masina si geamul din spate s-a blocat si nu mai puteam sa-l ridic. Nu stiam ce sa-i mai fac si atunci m-am rugat la Sfintii mei sa ma ajute sa se ridice geamul sa pot pleca. Si ce credeti, dupa ceva timp geamul de la masina, cand m-am uitat era ridicat de jumatate. Nu am cuvinte sa le multumesc Sf Nectarie, Sf Efrem, Maica Domnului si tuturor Sfintilor pentru ca sunt alaturi de noi, ne asculta, ne sprijina si ne intaresc. Rugati-va si veti fi ajutati. Eu am trait aceste minuni si semne pe care nu le merit pentru ca sunt plina de păcate si sper ca Dumnezeu nu ma lasa si Sfintii mei vor fi alaturi de mine, de familia mea si imi vor asculta si rugamintea de a-mi indeplini o dorinta mai grea pentru mine, dar in acelasi timp stiu ca nimic nu este imposibil daca ai credinta si te rogi! Multumesc din suflet si iertati-ma Sf. Efrem Cel Nou, Sf Nectarie, Maica Sfanta!

 18. Cand am crezut ca durerile menstruale pornite sa-si faca de cap incitate si de servirea unui suc de zmeura dis-dimineata nu se vor mai opri, in contextul in care ma apucasem sa citesc despre minunile SFANTULUI EFREM CEL NOU dar nu mai avea timp pentru ca eram preasata de plecarea spre serviciu, acest SFANT INMIRESMAT CU PUTEREA INTELEPCIUNII SI A DRAGOSTEI A FACUTchiar IIN TIMPUL LECTURII a inceput sa mi treaca pe nebanuite orice durere si inconfort. Parca mai mult ca nicioadata aveam timp sa-mi pregatesc hainele, sa mananc si sa fac si curatenie in casa. MULTUMESSC, SFINTE CU DRAGSOTE SI MILA PENTRU SUFLETELE NOASTRE.

 19. MULTUMESC din suflet Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domunuli, Sfantului Nectarie Sfantului Arhanghel Rafail si tuturor Sfintilor pentru ajutorul dat fiicei mele Daniela ! Doamne ajuta in continuare pe toata lumea !

 20. Pentru rugaciunile si mirul Sfantului Ioan Rusul in care nu am avut incredere ca o necredincioasa, totusi Sfantul s-a indurat de mine tamaduindu-mi negul care incepuse sa se formeze. Am inteles puterea mirului inca odata cand am citit din minunile sale cum a vindecat boala aproape incurabilaa a unei d-ne. Sfinnte Ioan Rusul, te rog, iartaa-mi necredinta!

 21. Sfântul Efrem cel Nou impreună cu Sfântul Nectarie m_au păzit in ultimele zile de mari suferințe trupești, alinând prin rugăciune dureri (dentare, musculare) dar si sufletesti..
  Multumesc sfinților mei dragi pentru ocrotirea ce ne poartă întregii familii!
  Doamne ajuta tuturor!

 22. Bebelusul meu a avut niște probleme de dezvoltare si am început sa ma rog sfântului Efrem cel Nou, asa cum am făcut-o si pe perioada sarcinii si pentru nastere. Ușor ușor a început sa facă progrese si cred ca sfântul nu me va lasă si va fi cu noi pana la capăt, mai ales ca sper ca ne vom bucura in curând de atingerea sfânta a moaștelor care ii mărturisesc sfințenia. Acum am înțeles voia lui Dumnezeu si ajutorul pe care ni-l poate da.

 23. Pentru negraita da indurare, dragoste, mila si iertare iti aduc multumiri SFINTE IOAN RUSUL, aratandu-mi puterea ta de a-mi vindeca durerile de stomac si oboseala acumulate in durerile noastre specific lunare.
  OLAARESCU MARIA, PITESTI

 24. Multumesc Sfântul Nectarie, Maicii Domnului pentru ca mi-au ascultat rugămintea si m-au ajutat sa trec la mate chiar daca speranța mea era foarte mica ei a facut aceasta minune si m-au ajutat, le multumesc din suflet!

 25. Multumiri aduc SFANTULUI IOAN RUSUL, SFANTULUI MARE TAMADUITOR EFREM CEL NOU SI SFANTULUI NECATRIE pentru vindecarile infectiei de la buze cu ajutorul mirului, mierii de albine si rugaciunilor aduse. Cu multa recunostintan aduc multumiri si pentru consolidarea casatoriei noastre.

  OLARECSU MARIA, PITESTI

 26. Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.
  Sfanta Marta,ma indrept catre tine plina de incredere cerandu-ti ajutor.Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu.Spre a-ti arata recunostinta mea,iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.Te rog cu umilinta sa imi aduci alinare in suferintele si necazurile mele.In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor roaga-te pentru noi si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inimi, astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum……/aici se spune dorinta.
Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta,infrange orice greutate precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale.Apoi se spune
  1 data – Tatal nostru
de 3 ori – Bucura-te Marie,cea plina de har,Domnul este cu tine.Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Iisus.Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre.Amin.
  Sfanta Marta, roaga-te pentru mine si familia mea

 27. Slava bunul Dumnezeu si Sfintilor Sai! Revin cu o alta minune implinita de bunul Dumnezeu prin mijlocirea minunatilor Sai Sfinti: Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie si Maicuta Domnului. In urma cu aproximativ 2 luni mi s-a stricat calculatorul. Pur si simplu nu a mai pornit. M-am rugat atunci Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicutei Sfinte sa ma ajute cu aceasta problema. Mentionez ca mai de mult am mai avut probleme cu calculatorul si sfintii mei dragi m-au ajutat degraba. Vazand ajutorul grabnic pe care mi l-au dat atunci, le-am cerut si acum ajutorul, insa nu am primit raspuns la rugaciune, probabil m-am rugat superficial. Timp de 2 luni in care nu mi-a mers calculatorul am incercat de nenumarate ori sa il pornesc, insa nimic… . Pana astazi, cand am incercat sa-l pornesc din nou. In timp ce am apasat butonul de pornire am zis in gand: ”Sfinte Efrem ajuta-ma sa porneasca calculatorul” si am avut parte de o mare minune. Calculatorul a pornit, desi timp de 2 luni a fost ”mort”. Nu-mi venea sa cred ca a pornit! Multumesc bunului Dumnezeu, Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului care nu ma lasa niciodata si vin mereu in ajutorul meu. O rugaciune, oricat de scurta, daca e facuta din inima face adevarate minuni. Slava Tie Sfinte Dumnezeule, caci minunat esti Tu intru Sfintii Tai!

 28. Doamne ajuta la toti!…ma numesc Clara Claudia B..va scriu si eu minuni traite de mine cu ajutorul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.
  Trebuie sa recunosc ca pana acum un an nu prea eram cu biserica, posturi si rugaciuni, pana intr-o zi cand am dat de un site si am citit despre minuniile sfintilor.
  Asa ma facut in asa fel de am cumparat o icoana a Maicii Domnului si bineinteles ca am pus pe perete, apoi m-am pus in genunchi rugandu-ma sa ma scape de viciul asta (fumam de 20 de ani).. credeti-ma ca la trei zile de cand aveam icoana, am lasat fumatul dintr-o data,si pana in ziua de azi nu am mai vazut tigara in casa mea.
  Toti care ma cunosc, prieteni, vecini si cunostinte au ramas mirati de mine, stiindu-ma o fumatoare inraita.
  De atunci, pentru prima oara in viata mea m-am spovedit si am inceput sa tin post cu rugaciuni care marturisesc ca ma ajuta foarte mult, doar cine nu stie nu crede.
  Multe minuni sau intamplat de atunci, am avut un chist in gat depistat de doctor, la al doilea control a disparut, dupa ce m-am uns cu ulei de la candela Sfintei Maici.
  Si inca foarte multe minuni, as avea sa scriu, de as umple pagina.. La fel si cu Sf.Parascheva, de cand am primit putina vata atinsa de racla sfintei, nu mai am insomnii si atacuri de panica… si multe altele.
  Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sf. Cuvioasa Parascheva miluiti-ne pe noi pacatosi!….Amin

 29. Doamne ajuta la toata lumea.. vreau sa ii multumesc lui Dumnzeu..Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sf Mina, Sf Nectaie, Sf Efrem cel nou, Sf cuv Parascheva, Sf Filofteia Sf Neculai, Sfintei Treimi…. pentru sanatatea care o da familiei mele si apropiatiilor mei… si minunile savarsite mie si familiei mele zi de zi… as vrea sa va impartasesc cateva din minunile care acesti Sfinti si Maica Domnului si Domnul Iisus si Dumnezeu au fost alturi de mine… in aceasta vara care a trecut incet incet cadeam in depresie… simteam ca ma strange cineva de gat si parca imi venea sa lesin.. trebuia sa ma intind imediat in pat si imi venea sa plang asa din senin… nu stiam nici daca ma ducea la doctor sa ii explic ce am… specific ca nu aveam probleme in familia sau altceva… eram ok din toate punctele de vedere.. si de o data mi-au venit aceste stari… am incrput sa citesc paraclisul Maicii Domnului si psaltirea tot a Maicutii si va spun ca imediat am simtit ajutorul ei neconditionat si mi-am revenit din aceste stari… daca nu era Maicuta Domnului ajungeam cred ca un pacient depres… ii multumesc din suflet ca ma ajutat si o face in continuare… o alta minune tot din Partea Maicii Domnului a Sf Efrem cel nou si a Sf Mina a facut cu mine acum o saptamna.. Ma dureau foarte tare sanii si am inceput sa fac rugaciuni pana sa ma duc la medic si ma rugam sa nu am nimic la sani.. si sa ma ajute sa fiu sanatoasa sa imi pot creste fetita de doi ani care ii poarta nimele Sf Mina… si am inceput sa ma ung cu ulei Sfintit durerile de sani mi-au trecut in trei zile… apoi fetita mea a inceput sa faca febra in timp ce dormea la parnz l-am rugat pe Sf Efrem sa ii ia febra ungand-o cu ulei Sfintit … si i-am pus un pic de ulei pe suzeta i-am bagat-o in gurita… si va spun in crrdinta lui Dumnezeu ca in 3 secunde s-a racit imediat… asa a vrut Sfantul sa ii scada imediat febra.. o alta minune facuta de Sfant cand fetita era agitata nu putea sa adoarma L-am rugat sa o linisteasca intr-un minut a si adormit… si apoi l-am rugat sa ii repare telefonul surorii mele ca nu mai mergea soneria si imediat m-a condus la setarea care nici intr-o mie de ani nu o gaseam… ii multumesc din tot Sufletul tuturor Sfintilor si Maicii Domnului pentru ajutorul dat si rog sq ma ierte ca mai cad in deznadejdie si las rugaciunile… o rog sa ma intareasca si sa ia de la mmine lenea…. si duhul cel rau sa ma tin de rugacouni asa cum mi-am pus in cap si in inima… rugati-va rugati-va si iar rugati-va … nu aveti incredere in om…. ci lasa nadejdea in Domnul si Sfintii si Maica Domnului… nu ne vor dezamagi niciodata… Aliluia Aliluia Aliluia… slava Domnului Maicii Domnului si tuturor Sfintilor… sa va ajute Dumnezeu pe toti dupa nevoile fiecaruia.. Slava tie Dumnezeule Slava Tie!

 30. Vreau sa le multumesc din suflet tuturor Sfintilor si Maicii Domnului la care m-am rugat si mi-au raspuns la rugaciuni. Pe Sfantul Efrem cel Nou l-am descoperit cautand rugaciuni pentru casatorie si in timp foarte scurt aveam deja acatistul, cateva carticele cu marturiile oamenilor ajutati de catre Sfant si iconita, ulterior primind si ulei de la candela de la manastirea din Nea Makri. Sfantul Efrem cel Nou chiar este grabnic ajutator si m-a ajutat in numeroase probleme… cu proiecte la scoala, cu examene importante si grele, cu gasirea unor obiecte pierdute, cu raspunsuri la diverse framantari de ale mele, cu disparitia unor dureri /stari proaste ale intregii familii, cu repartitia in camine foarte bune. Il rog din tot sufletul pe Sfantul Efrem cel Nou sa ma ierte daca l-am suparat si sa ma ajute sa ma vindec si sa-mi fac si eu un rost in viata, si sa le dea sanatate parintilor mei.

 31. Minunile facute de Sf Nectarie in familia mea sunt multe….. el schimba diagnostice. Si chiar cred acest lucru….. fiicei mele i s-a facut cariograma si a iesit Trisomia 21… iar fiindca nu avea decat un marker al sindromului i s-a mai facut o analiza al carui rezultat a iesit bine….. in tot acest timp pana la obtinerea rezultatului am citit Acatiatul Sf Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului… si rugile mi-au fost ascultate. Mare e puterea Domnului si am simtit asta in propria mea viata. Bucura-te Sf Nectarie mare facatorule de minuni!!!

 32. Multumiri din inimă Sfinte Ioan Rusul pentru marea ta dragoste, pentru dreptate în timpuri grele când nu mai speram în justa judecată la locul de muncă. Maria Olărescu, Pitești.

  [MULTUMIRI DIN INIMA SFINTE IOAN RUSUL PENTRU MAREA TA DRAGOSTE PENTRU DREPTATE, IN TIMPURI GRELE CAND NU MAI SPERAM IN JUSTA JUDECATA FACUTALA LOCUL DE MUNCA. MARIA OLARESCU, PITESTI .]

 33. Multumesc lui Dumnezeu ,sfintilor Ciprian , Stelian si Ingerului pazitor pentru ajutorul dat in rezolvarea unei probleme grave pentru mine!

 34. Multumim din nou Sfinte Ioan Rusu pentru ca ne-ai dăruit timp pentru a te cunoaste, a gusta din rugăciunea si marea ta milă, oferindu-ne mereu dragoste si răbdare în familie și ocrotindu-ne ca un prieten adevărat! Maria Olărescu, Pitești

 35. Multumesc din suflet Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, sfintilor Nectarie, Xenia, Mina, Parascheva, Nicolae, Spiridon, sfintilor parinti Arsenie Boca, Teofan Merla , Iustin Parvu, preotilor Ioanichie Popescu, Bistriceanu si Gavrilas pentru ajutorul dat in gasirea unui loc de munca, dupa cautari disperate timp de 10 luni de zile. La o saptamana dupa ce am dat un acatist pentru 40 de liturghii pentru gasirea unui loc de munca la Biserica Sf. Nectarie si citirea Acatistului Sf Nectarie, sfantul m-a ajutat si am primit o oferta de serviciu intr-un loc in care postul nici nu exista, ci a fost creat chiar in ziua in care am fost chemata pentru un interviu, angajatorul luand in considerare experienta si abilitatile mele profesionale.
  Rugaciunea neincetata, spovedania, postul, participarea la sfintele liturghii, ascultarea fata de duhovnici m-au ajutat sa imi indeplinesc dorinta, care, fara ajutorul acestora nu ar fi fost posibila.
  Voi continua sa ma rog lor si pentru rezolvarea altor probleme si pentru a le multumi. Doamne ajuta!

 36. Multumesc Maicutei Donnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem care imi sunt mereu alaturi si ma ajuta de fiecare data. De cateva zile ma durea mana dreapta, o simteam asa amortita si ma durea cand ridicam ceva. Am cerut ajutorul Maicutei Sfinte, Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem si a doua zi durerea a disparut. Rugati-va cu nadejde bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos si acestor minunati Sfinti si veti primi degraba ajutor. Eu am fost mereu ajutata. Mereu! Nu exista rugaciune la care sa nu fi primi raspuns de la Sfintii mei dragi. Slava bunului Dumnezeu si Sfintilor Sai atat de grabnici ajutatori! Doamne ajuta!

 37. Mulțumesc lui Dumnezeu, Măicuței Domnului, Sf Rita, Sf Ierarh Nicolae, și tuturor sfinților la care m-am rugat atunci când am trecut și încă mai trec prin cea mai grea perioadă a vieții mele, pentru că au mijlocit la bunul Dumnezeu de mi-a dat liniște și pace sufletească. Depresia nu e o cruce ușor de dus, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că prin durerea asta m-a adus mai aproape de el ca niciodată și îi că îmi ghidează pașii și mi-a deschis ochii și mintea să realizez că atunci când nu îl pui pe El înainte de toate și încerci să le faci pe toate de capul tau, o iei razna și cazi intr-un abis de nu te mai poți ridica fără credință. Am încredere și acum realizez că El știe mai bine ce am eu nevoie, eu doar trebuie să îmi calc pe mândrie și să mă las în voia Lui că doar El și doar cu El voi avea puterea necesară și liniștea interioară de care am nevoie în această viață. Doamne, da-mi putere să mă mențin pe calea cea dreaptă și să am încredere că Tu știi mai bine planurile Tale pentru viața mea! Acatistul Sf Ierarh Nicolae și Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” m-au scos din întuneric și m-au adus înapoi „acasă” la Dumnezeu. Știu că îngerul meu păzitor veghează asupra mea și îi mulțumesc din suflet. Doamne miluiește-ne pe toți și ajuta-ne ca un Tată bun ce ești și nu ne lasă sufletele să moară in păcat!

 38. Vreau sa ai multumesc Maicii Domnului si Prea-Bunului Dumnezeu ,pentru mari minuni in viata mea, pentru ajutorul acordat zi de zi, pentru sprijinul financiar pe care il acorda Sfanta Fecioara si Dumnezeu, pentru ajutorul de la examene….si multa bucurie de ale simti ajutorul zi de zi. Necazurile vin aproape des….dar cu ajotorul sfintilor le trecem cu bine! Iti multumesc Maica Domnului si tie Doamne IIsuse!

 39. Revin din nou…cu minuni traite prin ajutorul Sfintilor mei iubiti,ale MAICUTEI PREACURATE ,Si ale Treimii Sfinte… acum cateva zile,chiar in ziua in care se sarbatoreste Descoperirea Moastelor Sfantului Efrem cel nou(03 Ianuarie),un Sfant foarte drag sufletului meu…am descoperit ca prietenul meu ma mintise…mi-a recunoscut,plangeam foarte mult si nu stiam daca sa il iert si sa trec peste…am citit in ziua aceea de 3 ori Acatistul Sfantului Efrem cel Nou,si de 2 ori al Sfintei Xenia,insa in gandul meu ii pomeneam pe toti Sfintii…era tarziu noaptea,in jur de 02:00 fara un sfert…plangeam si ma rugam asa:” Sfanta Xenia,Sfinti Parinti,Maica Sfanta,daca el este sa imi fie partea,sa ma sune,sa imi dea un semn…” Nu stiam cum sa ma rog ,insa Sfintii au citit cel mai bine in sufletul meu…dupa ce am terminat rugaciunea,la ora 02:00 a sunat telefonul!! era el!! apoi mi-a mai scris si la 05:21… am inteles ca trebuie sa il iert,multumesc din inima Sfintilor mei!! El parca a devenit mai iubitor ca niciodata,si inca ma rog sa ii dea cuget Maica Sfanta pentru gandul Cununiei grabnice… apoi ieri,de Boboteaza,stateam in strada si asteptam microbuzul ,trebuia sa ajung la 35 de km distanta…era ger,nici nu imi mai simteam mainile.in fata mea era oprita o masina,o fata a coborat ,a trecut pe langa mine si s-a dus sa vorbeasca , cu cineva…apoi s-a dus la masina…a pornit,era ea la volan si era cam la vreo 20 de metri in fata mea . M-am rugat in gand :” Sfinti Parinti,va rog din suflet dati-i cuget sa ma ia si pe mine”…a oprit in dreptul meu ,era cu mama ei in dreapta,a intrebat daca vreau sa merg cu ele….si nici macar bani de drum nu a vrut sa ia !! Mare minune…mi-au dat lacrimile vazand ca m-a ascultat Dumnezeu…am inceput sa citesc si Acatistul Sfantului Serafim de Sarov,al Sfantului meu protector Gheorghe,si in continuare Paraclisul Maicutei Sfinte zilnic,acatistele Sfintei Xenia,ale Sfantului Efrem,ale Cuvioasei Parascheva…insa ii pomenesc pe toti in gand!! mari minuni s-au intamplat in viata mea…VA MULTUMESC,SFINTII MEI IUBITI! MEREU VOI SPUNE TOATE MINUNILE TRAITE!! Doamne ajuta la toata lumea!

 40. Azi, 1 ianuarie 2017 am spus ca trebuie sa duc pana la capat citirea acatistului SFANTULUI IOAN RUSUL, pentru ca aveam obiceiul ca toate acatisetele sa le citesc doar fragmentat. Acatistul dansului a ramas penutimul, asa ca pana sa il duc la bun sfarsit deja ma apucasera duerile de sale simteam cum tot spatele imi este rece. MAI ERA INSA DE PARCURS INCA FOARTE PUTIN DIN RUGACIUNE, ASTFEL INCAT AM INCERCAT SA MA TRATEZ CU O FRECTIE LOCALA, FARA A LASA DEOPARTE RUGACIUNEA CATRE SFANT. CAND MAI ERAU APROAPE 4 MINUTE DE TERMINAT, M-AM RUGAT SFANTULUI SA MA AJUTE PT CA ERAM GATA SA ABANDONEZ TOTUL DE DURERE, IAR SFANTUL IOAN RUSUL A ADUS DEGRABA VINDECAREA, PENTRU CA AM SIMTIT CUM IMI LUA PARCA FOC SALELE, SI NU MAI SIMTEAM DECAT O PLACUTA CALDURA. MULTUMESC PENTRU MILA, DELICATETEA SI SPRIJINUL DAT , ATUNCI CAND PUTERILE OMENESTI SUNT LIMITATE DE FRIG, OBOSEALA SI NECREDINTA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s