Programul liniilor este urmatorul:

Mormântul părintelui nostru Sofian Boghiu de la Man. Caldarusani

T1: Terminalul Ghencea (plecare la ora 8.30) – Piata Presei Libere – Manastirea CaldarusaniManastirea Sf. Nicolae – Sitaru- Balamuci. Pe retur, plecarea de la Manastirea Balamuci este la ora 14.30.

https://i0.wp.com/i82.photobucket.com/albums/j265/dotyk34/23869.jpg?resize=328%2C340

În biserica mănăstirii Căldăruşani se află moaştele Sf. Ierarh Grigorie Dascălul.

https://i0.wp.com/i82.photobucket.com/albums/j265/dotyk34/interior1_Sitaru_SfNicolae.jpg?resize=494%2C329

Manastirea Sf. Nicolae, Sitaru (Balamuci)

T2: Terminalul Piata Sf. Vineri (plecare la ora 8.40) – Terminalul Piata Presei Libere – Manastirea Caldarusani Manastirea Sf. Nicolae – Sitaru Balamuci. Pe retur, plecarea de la Manastirea Balamuci este la ora 14.20

 

Manastirea Cernica

T3: Terminalul Ghencea (plecare la ora 8.40) – Terminalul Piata Sf. Vineri – Granitul – Manastirea Cernica– Manastirea Pasarea. Pe retur, plecarea de la Manastirea Pasarea este la ora 15.00.

T4: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.40) – Terminalul Piata Sf. Vineri – Granitul – Manastirea Cernica– Manastirea Pasarea. Pe retur, plecarea de la Manastirea Pasarea este la ora 15.10.

T5: Terminalul Piata Sf. Vineri (plecare la ora 8.45) – Terminalul Ghencea – Manastirea Ciorogarla. Pe retur, plecarea de la Manastirea Ciorogarla este la ora 15.10.

T6: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.40) – Terminalul Ghencea – Manastirea Ciorogarla. Pe retur, plecarea de la Manastirea Ciorogarla este la ora 15.20.

T7: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.30) – Terminalul Ghencea – Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni – Biserica Sf. Ilie din Calugareni – Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti. Pe retur, plecarea de la Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti este la ora 15.00.

T8: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.40) – Terminalul Piata Sf. Vineri – Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni – Biserica Sf. Ilie din Calugareni – Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti. Pe retur, plecarea de la Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti este la ora 14.15.

Interior Biserica Manastirii Comana

T9: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.30) – Terminalul Ghencea – Biserica Sf. Gheorghe din Branistari –  Manastirea Comana – Parcul Natural Comana. Pe retur, plecarea de la Parcul Natural Comana este la ora 14.30.

Datorita lipsei de interes a calatorilor pentru traseele T5 (Piata Sf. Vineri – Ciorogarla) si T8 (Piata Presei Libere-Piata Sf. Vineri- Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti), incepand din 18 septembrie, liniile mentionate se desfiinteaza.

Pretul unui bilet dus – intors este de 15 lei.

4 comentarii

  1. Intr-adevart, e o solutie si traseele cu RATBul, insa din cate stiu eu, nu prea ai timp suficient sa stai la manastiri pentru ca pleaca cursa si nu ai alta decat tarziu. Oricum, cred ca mai folositoare sunt pelerinajele cu grupuri organizate. Noi facem pelerinaje cu plecare din Bucuresti de la poalele dealului patriarhiei. Nu avem decat un traseu maxim doua pe luna. Asta pt ca nu facem din pelerinaje o sursa de profit. Noi suntem producatori de icoane aplicate si pictate. Din asta ne intretinem in special. Mai multe detalii gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.com/search/label/Pelerinaje

  2. Ieri, duminica 19 septembrie am fost cu sotul la Comana.A fost superb! Si traseul, si organizarea si soferul si tot, tot! Am prins slujba si de la Sf.Gh Branistari si de la Comana.F frumoase!A fost mai mult decat SUPERB! Avem de gand sa mai mergem!

  3. Doamne, ajuta!

    Stiu de aceasta oferta RATB de la inceputul lunii august si m-am bucurat cand am vazut pliantul in geamul ghiseului de bilete. Nu mi-am pastrat bucuria cand am citit textul mai cu atentie. Plecarile sunt Duminica si in zilele de sarbatoare. Daca la 8.30 se pleaca din Bucuresti, la ce ora se ajunge acolo si cat se mai prinde din sujba? Sunt trasee destul de lungi.

    Si, apropo, ce inseamna trasee turistice ecumenice? Daca tot se vorbeste de turism, nu ar fi mai bine sa fie propuse sambata sau in alte zile? Sa nu stricam maicilor si calugarilor linistea macar in slujbe. Ca si asa ii torturam cu turismul nostru.

    1. Doamne ajuta,
      De obicei, la manastiri Sfanta Liturghie incepe dupa 9,30 asa ca e timp sa ajungeti.

      Titulatura „trasee turistice ecumenice” apartine celor care le-au organizat. (RATB si Ministerul Turismului). Sa dea Dumnezeu sa devina pelerinaje de duminica.

      Nu se supara nimeni cand vin turisti la biserici si manastiri… multi se mai intorc si ingerii se bucura cu Domnul pentru acestia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.