Doamne ajuta! În anul 2019, in vară, am cunoscut un om necăjit in Spania, pe nume Javier. Il întâlneam uneori în parcul prin care treceam atunci când mă întorceam de la muncă. Uneori mai stăteam de vorbă.

Într-o zi stăteam întins în pat și mă uitam la o sticlă în care aveam ulei de la Mănăstirea Radu Vodă din București, de la Sfintul Nectarie și mi-a venit în minte o întrebare: Cui sa ai dau uleiul acesta Sfinte Nectarie? La cineva zile după această întîmplare, m-am găsit cu Javier și m-a întrebat dacă nu am să-i dau ceva de la Biserica ortodoxă, fiindcă el crede că la noi este adevărata Biserică și nu la catolici, el fiind catolic. Mi-a spus că a avut cu ceva timp in urmă dureri de cap citeva zile și care nu-i treceau cu nici un medicament și că s-au întâlnit cu o româncă ortodoxă care i-a dat putina aghiazma și la puțin timp i-a trecut durerea. Mi-a spus că medicii i-au tăiat degetul mare de la piciorul drept și că din cauza unei infecții, cangrena urca pe picior și urma să îl taie.

Mi-am adus aminte de uleiul de la Sfintul Nectarie și i-am zis că o să îl aduc a doua zi. I l-am dat împreună cu o iconiță a sfintului și i-am spus să se ungă la rană cu el și să se roage sfintului cum simte el.

În prima duminică cînd mă duceam la metrou pentru a merge la Biserică, îl văd pe acest om că mă strigă și îmi spune că s-a întâmplat un miracol și nu-i mai taie piciorul fiindcă rana s-a uscat. Mi-a mai spus că medicii l-au întrebat cu ce a dat la rană, iar el le-a spus că a dat cu ulei. I-au cerut să le de-a și lor, dar el l-ea spus că le trebuie credință fiindcă nu e un ulei obișnuit, iar ei au rămas mirați.

Mi-a mai spus că el vrea să se boteze fiindcă e ferm convins că în ortodoxie este credința adevărată. L-am lăsat, spunindu-i că atunci când se hotărăște să-mi spună și îl voi lua cu mine la Biserica pentru a vorbi cu preotul paroh despre botez.

Eu am plecat și am crezut că e doar bucuria pentru minunea intimplata cu el și va uita ce mi-a spus, dar la citeva zile m-am găsit cu el și mi-a spus că o să meargă cu mine in prima duminică la Biserica. Asa să intimplat, am fost la Biserica și a vorbit cu părintele nostru și timp de aproape un an a venit în fiecare duminică la Biserică, fiind primul la ușa Bisericii. Acum e ortodox și la fel ca înainte vine primul la Biserica. Menționez că parohia noastră are ocrotitor pe Sfintul Efrem cel Nou și se află în Torent, un oraș lîngă Valencia. 

ION, 26 septembrie 2020 (Mărturie pe pagina Minuni și mărturisiri spuse în 2020 )

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.