Troparul Pogorârii Sfântului Duh (al Rusaliilor sau Cincizecimii)


Troparul Pogorârii Duhului Sfânt

„Binecuvantat eşti, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaînţelepti pe pescari ai aratat, trimiţându-le lor Duhul Sfânt, şi printr-înşii lumea ai vânat, Iubitorule de oameni, mărire Ţie.”

Condacul Cincizecimii, glasul 8

Când Cel Preaînalt, pogorându-Se, a amestecat limbile, atunci a despărţit neamurile; iar când a împărţit limbile cele de foc, atunci pe toţi la o unire a chemat; şi cu toţii, ca într-un glas, slăvim pe Duhul Cel Preasfânt!

Anunțuri

11 gânduri despre „Troparul Pogorârii Sfântului Duh (al Rusaliilor sau Cincizecimii)

 1. Trebuie sa ai citita toata Biblia (baza Teologiei Parintilor) sau macar – Noul Testament. Troparul sfantului ocrotitor. Sa stii sa te folosesti de calendarul bisericesc. Sa stii macar 10 citate din Noul Testament,

  Apreciază

 2. an franta trebuie revizuita urgent starea de rugaciune si prezenta an biserica la sfintele slujbe.exemplu la nime masa cu altarul este asezat la partea din apus.eu nu am primit an romania cuvantul sfant cu astfel de altar.sant botezat nicusor ortodox pe nou.

  Apreciază

 3. Pingback: Troparul Pogorârii Sf. Duh « Blogul lui Vasile Călin Drăgan

  • prima urgenta pentru fratii nostri ,oamenii din rusia\toate noutatile sant create de Dumnezeu.carduri,pasapoarte,cipuri si altele.nu trebuie sa se teama nimeni de nimic nou.importanta este pacea si antelegerea dintre cei care din cauza unor legi sau separat.timpul de acum 2015 este sa ne unim.acele reguli care neau separat pe noi oamenii pot fi schimbate pentru a uni acolo unde nu mai exista speranta.an toata Rusia sant foarte multe zvonuri despre viitor care deznadajduiesc oamenii.an privinta tuturor celor noi aparute avem putere ca oameni sa izbutim an toate.iata exemplul\un card sau orice alt lucru nou aparut si creaza suspiciuni trebuie asezat la pamant la picioarele detinatorului.orice lucru manevrat cu mainile.acolo jos asezat,dupa un timp dispare teama si omul realizeaza ca este stapan pe toate.a doua urgenta este unirea tuturor aflati an separari dogmatice.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s