Man. Tismana
Man. Tismana

Persecutiile religioase continua inca sa faca victime pe glob, aproximativ 250 de milioane de crestini fiind in pericol din cauza convingerilor lor religioase, afirma indexul alcatuit de organizatia americana de ajutorare Open Doors. In acest moment, un crestin din 10 este supus persecutiilor religioase, expusi fiind mai ales cei care traiesc in lumea musulmana, unde convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea, informeaza ziarul german “Die Presse”, citat de Agerpres.

Mai mult, comunitatea crestina se confrunta cu cea mai mare persecutie din istoria sa, considera Johann Marte, presedintele organizatiei crestine Pro Oriente si membru al recent infiintatei platforme “Solidaritate cu crestinii persecutati”.

In lume exista mai bine de 250 de milioane de crestini care sufera abuzuri si expulzari din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continua sa traiasca in frica, sa fie amenintati cu moartea sau chiar omorati.

Desigur, nu numai tarile musulmane sunt vinovate de aceasta situatie, desi Arabia Saudita se afla pe locul doi in topul tarilor care persecuta crestini. Pe locul intai in lista statelor care intezic crestinismul, sau ameninta crestinii se afla Coreea de Nord, iar pe locul trei Iranul. Nici China si nici Bhutanul, stat budist, nu se afla departe in acest top.

Parlamentul de la Teheran a aprobat in septembrie un proiect de lege prin care parasirea religiei islamice se pedepseste cu moartea, barbatii urmand sa fie decapitati sau spanzurati, iar femeile lapidate, afirma Katharina Grieb de la societatea internationala pentru drepturile omului. Conform organizatiilor care se ocupa de acest subiect in majoritatea cazurilor persecutiile sunt organizate de state si nu de populatie.

Nici India nu a scapat de acuzatii, din cauza violentelor anticrestine care au provocat in regiunea Orissa 500 de morti si 50.000 de refugiati, in cursul lunii august.

Fruehwirt Christian a declarat ca doar jumatate dintre refugiati au ajuns in tabere organizate, restul traind inca in padure. Si in China, episcopii sunt arestati, iar bisericile inchise si obligate functioneze in secret.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.