31 mai 2022, în jurul orei 13.00 pelerinii plecați din Iași în data de 7 mai cu intenția de a ajunge la București fără să consume alimente ci doar apă au reușit să se închine la paraclisul din fața Catedralei Mânturirii Neamului, transmite Ziarul de Iași

Cinci persoane conduse de Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic, au reușit să străbată distanța de 1.005 km, prin județele Iași – Suceava – Bistrița Năsăud – Cluj – Alba – Sibiu – Vâlcea – Argeș – Brașov – Prahova – București în 25 de zile fără să consume nici un fel de alimente ci doar apă plată, minerală și din când în când electroliți (Mg, K, Ca), reușind astfel să devanseze un record mondial stabilit în Suedia în 1963 și anume 540 km parcurși în 14 zile fără hrană.

La Paraclisul de lângă Catedrala Mântuirii au fost așteptați de mai mulți preoți care le-au dat Sfânta Împărtășanie și i-au binecuvântat. „Îmi doresc din tot sufletul ca visul lui Cezar Elisei să prindă viață cât mai curând. Am binecuvântat și am fost alături de demersul lui Cezar Elisei încă de la început pentru că am crezut și cred în puterea tinereții, cu atât mai mult cu cât tinerețea este înflăcărată de o idee, de un crez precis și nobil și anume acela de a ridica o clinică de post doar cu apă”, a spus pr. Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Constanța.

„Au fost 25 de zile lungi, dar deosebit de frumoase. Au fost zile de post, pocăință, rugăciune, strâns din dinți, durere, abținere, exaltare și bucurie imensă.” – a scris Cezar Elisei, adăugând:

„Postul acesta a fost cel mai ușor pe care l-am ținut vreodată. A fost un post nu scurt, dar deosebit de intim, curat, simplu, ceva ce poți face din inimă pentru Dumnezeu. Din acest motiv l-am simțit ca și cum nu a fost. Ca și cum mâncasem dimineață și acum nu mai aveam nevoie de alimente. Acest post de 25 de zile de fapt nu l-am ținut noi, cei care am participat la pelerinaj, ci l-a ținut cred însuși Domnul pentru noi. Nu am avut foame și nu am suferit din nici un fel din această pricină.

Din punct de vedere fizic au fost foarte multe dureri. Au fost câte una pentru fiecare pas și câte una foarte intensă pentru fiecare dimineață și seară petrecută pe drum. Cu toate acestea, în chip minunat, nu am avut bătături sau beșici. Nu am avut nici un fel de luxații sau probleme care să mă facă sau să ne facă să întârziem sau să amânăm. Picioarele s-au întărit puternic și au cunoscut o altă modalitate de a lucra – mult mai intens pentru Dumnezeu. Și au reușit să ne ducă unde am dorit.

Din punct de vedere sufletesc am avut ocazia și timpul necesar să ne revedem toate păcatele, toată viața. Ne-am spovedit lui Dumnezeu zilnic prin intermediul rugăciunilor spuse kilometru de kilometru. În ultimele trei zile am primit și certitudinea că parcursul nostru a fost bine primit de Dumnezeu și atunci m-am eliberat și de această întrebare.

Am avut bucuria de a nu fi deranjați de aproape nici un corespondent Mass-media, motiv pentru care am avut timp să cerem ajutorul lui Dumnezeu de a distribui informațiile pe care le aducem. Am primit din nou cu bucurie înțelegerea că acest demers trebuia realizat mai mult în liniște decât în lumina camerelor. Astfel am ajuns în liniște ieri la Catedrala Mântuirii Neamului unde am depus jertfa noastră la icoana Maicii Domnului și a Domnului Iisus Hristos și astfel s-a împlinit cel mai lung pelerinaj pedestru fără hrană din istorie: 25 de zile, 1.311.000 pași, 1.017 km.


Dumnezeu să ne ajute pe toți să mergem doar pe calea adevărului și să facem voia Tatălui. Postul și rugăciunea să ne fie unelte prin care discernem ceea ce este bun și prin care ne curățim de ce este rău.

Asociația Postului Terapeutic, entitate care are ca scop promovarea postului doar cu apă în România, va face demersuri pe mai departe pentru a promova beneficiile de neimaginat ale abținerii pe termen limitat de la hrană și pentru a ridica un centru de postire în țara noastră. Pentru detalii și modalități de susținere a cauzei noastre vă rog să vizitați www.asociatiapostului.ro.”

„Ce putem oare învăța de la acești tineri, seniori? Să ne alăturăm lor în rugăciune și post. În vremuri de restriște au postit toți, de la împărat până la copii și animale. Noi, suntem din ce în ce mai superficiali în această epocă, dar prin post devii din ce în ce mai serios, știi ce vrei, simți nevoia să te rogi și să fii bun. Postul face minuni cu omul, se întâmplă o trasformare a minții, trasformarea interioară spirituală totală”, a spus și pr. Arsenie Drăgan, stareț de mănăstire în Alba.

Cei șase pelerini au avut de înfruntat toate aceste zile condiții meteo destul de dificile și dureri mari de picioare. Cu toate acestea, semn că pelerinajul a fost unul de bun augur, nu au apărut probleme deosebite pe parcursul celor 25 de zile petrecute prin toată țara. Aceștia au slăbit între 14 și 20 de kg, însă nu s-au confruntat cu stări de lipotimie. Au consumat zilnic între 2,5 și 4,5 litri de apă, mai informează Ziarul de Iași.  (via  Activenews.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.