„Sa aveti ani binecuvantati si sa continuati sa va rugati si sa ziceti: „Da-mi, Hristoase, credinta si rabdarea sfintilor!”

Din ce se pare si din ce vedeti si voi, am ajuns in anii marii rabdari si ai marii credinte, a credintei sfintilor. Caci vom avea nevoie de rabdarea sfintilor si de credinta sfintilor, cea ortodoxa. Chiar oamenii care ar trebui sa pazeasca credinta ortodoxa nu fac acest lucru dupa cum se cuvine, ci, dimpotriva, o dilueaza – fapt extrem, extrem de periculos. De ce este acest fapt periculos? Pentru ca viata pe care o are fiecare o va trai asa cum ii ingaduie constiinta sa si circumstantele. Dar, in functie de credinta pe care o avem, va depinde si slava de care ne vom invrednici in Viata Vesnica.

Uitati-va la apostolul Tihic, un om tanar, foarte educat, plin de stiinta, ar fi putut si el sa aiba o viata de cinste ca om al legii, ca medic. Si toti apostolii care aveau anumiti talanti, precum Apostolul si Evanghelistul Luca, Apostolul Pavel – nu erau toti pescari, unii dintre ei aveau o vasta cultura si educatie, si erau foarte talentati, si aveau posibilitati lumesti sa faca cariera, ca sa ma exprim intr-un fel contemporan, si totusi, pentru dragostea lui Hristos, pentru Adevarul Evangheliei, si-au dedicat viata pentru a face din Sfanta Evanghelie o lucrare concreta. Exemplul lor, cuvantul lor, epistolele lor – pentru cei care au scris – pana astazi ne sunt noua sprijin si indrumare, de 20 de secole. Generatiile vin si trec, iar lucrarea Sfintilor Apostoli este nemicsorata si este temelia credintei noastre. De aceea si Biserica noastra se numeste Apostoleasca, iar credinta noastra se numeste apostolica.

Asadar, daca pierdem aceasta credinta sau daca o diluam, este in pericol mantuirea noastra. Este in pericol Viata Vesnica si slava vesnica a sufletului si a trupului nostru. De aceea, trebuie sa fim foarte sensibili si atenti la cum ne vom apropia de Mila lui Dumnezeu in viata noastra si de cum vom marturisi credinta si adevarul Evangheliei. Aplicarea Evangheliei in viata noastra este cel mai bun “pasaport” pentru a ajunge in Viata Vesnica. Aceasta este Viata pe care si-au dorit-o si de care se bucura Sfintii Apostoli. Si noi putem sa fim impreuna locuitori cu acestia in Slava cea Vesnica, in Viata Vesnica. Epoca noastra ne da multe ocazii pentru a ajunge acolo, multe ocazii. Daca vom marturisi pe Hristos Cel Rastignit, Inviat si Care iarasi va sa vina cu slava. Daca Il impartasim pe Hristos copiilor nostri, nepotilor nostri. In primul rand prin exemplul nostru, si apoi, in functie de educatia fiecaruia si credinta fiecaruia, dupa cum poate. Dar si in zilele noastre trebuie sa ne straduim sa ridicam bastioane ale credintei, castre de rezistenta.

Vin momente foarte grele pentru umanitate, se pare ca cele grele de-abia acum incep. Cand se va termina, in mai, peripetia coronavirusului vor veni alte peripetii. Mult mai mari ca aceasta. Asadar, vom avea nevoie de mai multa rabdare si mai multa credinta. Acum suntem in etapa de antrenament si examene. Vor trece aceste examene si vor veni altele mai grele. De aceea, va rog, am spus si in alte parti, in fiecare sat preotul sa gaseasca 10 oameni rugatori. Daca gaseste mai multi, cu atat mai bine. Sa dati fiecaruia din cei 10 sa citeasca in fiecare zi, la orice ora pot, doua catisme din Psaltirea lui David (…) La sfarsit, vom pomeni si nume de vii si adormiti, pe cei care ne iubesc si cei care ne urasc, pe cei care ne slujesc si cei care ne fac rau, pe oamenii aflati in durere. Sunt foarte multi oameni care au nevoie sa fie pomeniti. Acesta este cel mai bun mod despre care m-a luminat Dumnezeu si am primit si sfatuire de la oameni luminati, ca sa putem sa ridicam bastioane ale credintei in orice loc si vreme. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici. Dupa cum vedeti, se inrautateste situatia, vremurile. Crestinii ce fac? Sunt in stare doar sa isi puna masti ca sa fie protejati de acestea? La urmatoarea boala nu vom putea sa ne protejam cu masti, si nici cu vaccinuri. Ce vom face?

Vaccinurile se vor dovedi foarte periculoase pentru om. Asa cum avem alimente modificate genetic, vom avea, incet-incet, si oameni modificati.

Asadar, crestinii trebuie sa le faca pe cele grele. Crestinii sunt pentru cele grele. Pentru cele usoare sunt ateii care cred ca pot sa schimbe lumea, dar in fapt nu pot sa se schimbe nici pe ei insisi. Crestin este acela care se poate schimba, se poate transforma, sa se sfinteasca. Noi, ierarhii, avem raspundere mare. Daca nu putem sa ii influentam pe cei multi, putem sa ajutam prin intermediul celor putini. Dumnezeu Isi face lucrarea Sa si cu putini. „Acolo unde sunt doi sau trei in Numele Meu, Eu sunt in mijlocul lor”. Zece oameni are Galata. Unul este cel de langa mine, si nu o zic in gluma. Slava Domnului! Acestia zece nu vor vorbi despre lucrarea lor. Sa nu stie stanga ce face dreapta. In ascuns sa se faca aceasta lucrare. Acestia zece vor cladi castrul Galatei, al Ohiaronului, al Kagianei, al Kakopetriasului, unitatea credintei.

Unitate inseamna in primul rand impartasire comuna cu Sfanta Impartasanie, comuniunea dintre noi si comuniune intru rugaciune, unitate de credinta. Sa gasiti zece oameni si sa impartiti fiecaruia: unul va citi prima si a doua catisma, altul a treia si a patra si asa mai departe. Timp de o luna sa citeasca aceeasi catisma. In luna urmatoare sa schimbati catismele. In acest fel, veti deveni intelegatori ai sensurilor si ai pocaintei pe care le ascunde Psaltirea. In Psaltire, profetul David L-a ascuns pe Hristos, cu 800 de ani inainte de intruparea Sa. Sa Il descoperim si noi in Psaltire. Zicea Sfantul Paisie: Vreti o artilerie grea cu care sa loviti pe diavol si pacatul din voi? Cititi zilnic din Psaltire. (…) Noi nu suntem Paisie, nici Iacov. Totusi, suntem crestini ortodocsi si ne impartasimi cu Sangele si Trupul Domnului spre iertarea pacatelor si Viata de Veci. De aceea, va rog, daca vrem sa ii ajutam pe copiii nostri, pe nepotii nostri, daca ne dorim sa ajutam lumea sa aiba putere de rezistenta in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale, sa construim aceasta fortareata, acest castru al rezistentei duhovnicesti prin citirea Psaltirii. Daca se gasesc mai multi oameni, cu atat mai bine va fi. Aceasta este o ascultare pe care vi-o dau, nu este grea si este o lucrare ce va ajuta tot neamul crestinesc, care, in zilele noastre, se afla in pericol. Vedeti ca toate atacurile sunt acum impotriva sanatatii oamenilor. Vor urma si alte atacuri care vor viza alte aspecte. Si toate atacurile sunt in preajma sarbatorilor.

Patra nu a putut sa il serbeze pe Apostolul Andrei din cauza carantinei. A fost in biserica doar un episcop, cu un preot si un diacon si au tinut Liturghia fara credinciosi. Pe cine? Chiar pe Sfantul Apostol Andrei!!

Inainte, de ziua Sfantului Dimitrie au facut Liturghie, au fost multi ierarhi, dar s-au temut sa il scoata pe Sfant din Biserica pentru a face procesiune. S-a aratat Sfantul si a spus: daca m-ar fi scos pe usa, doar de la mirul care ar fi curs, boala ar fi disparut. Dar toti s-au speriat. Si arhierei, si preoti, si popor. Si nu doar ca s-au speriat, dar au si zis unii ca s-au imbolnavit din cauza Liturghiei. Cat de mult s-a ranit atunci Sfantul Dimitrie!

Apoi a venit sarbatoarea Sfantului Nicolae. Oriunde este o biserica a Sfantului, a fost inchisa.

In cateva zile urmeaza Sfantul Spiridon. L-au inchis pe Sfantul Spiridon in Kerkira, acest Sfant care de doua ori a salvat Kerkira de ciuma si de foamete. Acum nu ar fi putut face la fel? Si bunul ierarh al Kerkirei, Nectarie, a anuntat oficial ca Mitropolia sa este sub prigoana si a cerut sa bata clopotele a jale, de cinci ori in fiecare zi, timp de o saptamana. Eu i-as zice sa mearga sa slujeasca si sa il bage si in inchisoare apoi. Si sa il scoata pe Sfantul in procesiune si sa indrazneasca sa ridice mana asupra Sfantului Spiridon!

Intelegeti de ce va vorbesc despre credinta? Credinta noastra trebuie sa fie activa, lucratoare. A venit clipa in care Hristos cere dovezi ale credintei noastre, deoarece pregateste noul echipaj al Bisericii Sale, noii ierarhi, noii preoti, noii credinciosi. Acum toti dam examene, sa se vada care ne vom gasi in noul echipaj. Cei care vor pleca, vor fi judecati de Dumnezeu daca vor intra in echipajul din Viata de Sus. Cei care vor ramane, daca vor fi in echipajul Bisericii de pe pamant. Si sus e viata, si jos e viata. Oriunde vom merge, nu avem de ales, si cei din iad au viata, dar cum e acea viata! Nu va amagiti, moartea dureaza doar 2 secunde. Dupa moarte, urmeaza viata vesnica.  De aceea, sa ne gandim bine ce vom face acum.

In ceea ce priveste vaccinul, va spun, [Mitropolitul de] Morfou nu va accepta sa il primeasca. Voi, ce veti face, sa va lumineze Dumnezeu. Eu nu voi deveni produs modificat al Noii Ordini Mondiale, cum sunt acele rosii pe care le luam de la supermarket si nu au nici un gust. Asa va deveni omenirea. Fara gust si fara miros. Eu vreau sa am „gust”. Sa ma vada lumea si sa spuna: aceste este Ierarhul de Morfou are acest „gust”. (…) Acesta este psaltul Galatei, vocea sa are acest gust. Fiecare are un gust aparte. Noua Ordine Mondiala nu vrea sa avem gust, nu vrea sa avem aroma, sa avem frumusete, bucurie, sa ni-L dorim pe Hristos. El ne da har si bucurie.

Sa aveti in vedere acestea si vom ramane in comuniune. Nu va vom lasa singuri. Si sa aveti in vedere ceva frumos ce mi-a spus un om sfant: ca aceasta boala va pleca asa cum a venit, dintr-odata, dar vom avea alte incercari. Le vom trece si pe acestea si, in Razboiul Mondial care va veni, se vor distruge Europa, America si Turcia; ce va ramane si cine vor ramane vor trai epoca sfintei lucrari de apostolat ortodox in toata lumea. De aceea v-am spus ca prin aceste examene Isi pregateste Hristos acum noul Sau echipaj. Cei care sunt fricosi, de ceea ce se tem, aceea vor pati. Cine nu se teme, fie le va darui Domnul frica de Dumnezeu si ii va face marturisitori, fie daca sunt fara de Dumnezeu, ii va lua de pe pamant. Ce sa se faca? Va fi nevoie de cei putini dar care vor aduce folos. Nu multi, fara de nici un folos. Dumnezeu sa ne invredniceasca sa ne gasim si noi in echipajul Sau, sa ne daruiasca bucuria vesnica sa slujim impreuna cu El, si cu Sfantul Tihic care serbeaza azi. (…)

Acum un an am primit vestea ca a adormit in Domnul un Sfant contemporan noua, Parintele Cuvios Efrem, ucenic al Sfantului Iosif Isihastul, pe care l-a dus Duhul Sfant in America, pe stadionul satanei, si acolo a ridicat 20 de manastiri. A adormit anul trecut si a profetit multe, multe din cele ce va spun. Acesta a spus ca cauza multor cutremure si boli, si a marelui razboi ce vine sunt avorturile nemarturisite si multele anomalii care se petrec in cadrul si in afara casatoriei. (…) Acesta a zis ca ierarhii trebuie sa vorbeasca despre ce au vazut oamenii lui Dumnezeu ca va veni, macar sa se pocaiasca putini si sa vina raul mai mic. Tot acesta spus ca marile evenimente vor incepe imediat dupa moartea lui si nu se vor opri pana va veni pacea lui Hristos. Vedeti ce se intampla de anul trecut, din ianuarie. Si va continua pana se va curati toata lumea, graul se va strange cu graul, iar neghina cu neghina. Dumnezeu sa ne invredniceasca sa fim grau curat, parte a prescurii care se daruieste in Sfinta Liturghie!

Sa fiti binecuvantati!”

Articol preluat de pe site-ul Cuvântul Ortodox, traducere de E.P. pentru Cuvântul Ortodox

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.