România este ocrotită de mulți sfinți, unii dintre ei odrăsliți din neamul nostru, alții au venit din alte locuri, toți binecuvântând pământul românesc și îndemnându-i pe oameni să fie fii ai luminii.
Viața creștină este un pelerinaj duhovnicesc spre Împărăția lui Dumnezeu, după îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos, Care spune: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 6, 33).
În această călătorie spre Împărăția lui Dumnezeu, fiecare credincios este călăuzit de harul Sfântului Duh, deoarece numai prin lucrarea Sfântului Duh oamenii pot deveni sfinți. Duhul Sfânt îl ajută pe om să crească duhovnicește prin împlinirea poruncilor evanghelice de-a iubi pe Dumnezeu şi pe semeni, prin urmarea exemplului vieții sfinților, prin invocarea lor în rugăciune, cinstirea icoanei şi a moaştelor acestora.
Moaștele sfinților sunt o mărturie văzută a harului Duhului Sfânt prezent în ele, un ajutor de întărire în credinţă şi împrospătare a vieţii spirituale şi, în acelaşi timp, o pregustare a sfinţeniei din Împărăţia lui Dumnezeu.
Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina,  rugător către Dumnezeu, ierarh înțelept, luminat și plin de smerenie, este o adevărată pildă de viață creștină, un arhipăstor îmbogățit în darurile Duhului Sfânt.
Sfântul Nectarie dăruit de Iisus Hristos Doctorul sufletelor și trupurilor noastre a fi Taumaturg, îi întâmpina pe fiii săi duhovnicesti, care-i cer ajutorul cu nadejde sfânta, cu darul vindecarilor.
Sfântul iubirii, cum este cunoscut în întreaga lume creștină, ne îndeamnă să căutăm mai mult prietenia cu Dumnezeu, decât cu lumea trecătoare.
Am reusit sa cuprind în aceasta filadă, amănunte despre viața si lucrarea Sfântului Nectarie, ale cărui Sfinte Moaște se află și în Biserica „Așezământul Sfinții Imparati Constantin si Elena din Pitesti” pe care o păstoresc.
Anul acesta 2020, se împlinesc 100 de la mutarea în tihna Patriei cerești a Sfântului Ierarh, rugându-l să mijlocească în fața Doctorului Ceresc, ajutor pentru vindecarea noastră sufletească și trupească.

Preot Robert Nicolae

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.