papa semn demonic satanistDeși programul vizitei Papei Francisc în România nu a fost încă definitivat, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat, joi (17 ianuarie), că Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu Patriarhul României. De asemenea,  Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai probabil, pe data de 31 mai, a precizat Vasile Bănescu, menționând că publicul va avea acces la eveniment.

„Este o certitudine întâlnirea Papei cu Patriarhul Daniel. Există deja discuții care se poartă între Episcopia Romano-Catolică și Patriarhie. Biserica Română nu este coorganizator, noi nu avem nicio implicare în organizarea acestei vizite. Vom fi gazdele acestei întâlniri care va avea loc la Palatul Patriarhiei. (…) Da, în data de 31 mai. (…) Asta se va întâmpla într-o singură zi, probabil, în prima zi a vizitei întrucât am înțeles că, ulterior, va pleca din București. (…) Programul vizitei se configurează acum, nu a fost comunicat. Prin martie ni se va comunica și nouă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu spune că Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhiei, în sala în care a fost primit în anul 1999 și Papa Ioan Paul al II-lea, iar ulterior vor merge la Catedrala Națională.

„La dorința Papei Francisc de a vizita noua catedrală se va merge acolo unde evident va fi acces public, iar cei doi (n.r – Papa Francisc și Patriarhul Daniel) vor avea un cuvânt, se va rosti rugăciuni, se va cânta. Programul nu e definitivat, dar acestea sunt reperele generale”, a explicat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că în funcție de numărul de persoane care vor veni vor decide dacă să monteze monitoare în afara Catedralei.

“Deocamdată nu am primit din partea Bisericii Româno-Catolice numărul oaspeților pe care ei îi pot convoca, dar accesul va fi public și câtă lume va încăpea în Catedrală va intra. Cine nu găsește loc va rămâne afară, vor fi ecrane pe care se va difuza întâlnirea”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

doar-ortodox
1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
~ CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE, SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.


3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL.  PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!
doar-ortodox

3 comentarii

 1. Nimeni nu impune idoli nimanui in numele Domnului. Cel putin catolicii nu-l idolatrizeaza pe papa Francisc, iar unii îi contesta activitatile – in care este vorba de Mântuitor la tot pasul – în numele unor viziuni inguste si depasite a catolicismului (ceva inchis in sine, nu universal, cum a dorit si cerut Mantuitorul Hristos)
  “Toti sa fie UNA”. Nu suntem, este limpede. Dar a pretinde ca activitatea Sf Scaun în mijlocul lumii e exclusiv politica fara nimic duhovnicesc (si inca o politica “mondialista”, “satanica” pe deasupra), asa ceva nu credeti ca ar putea fi privit tot ca idolatrie? Idolii pot fi si din metal, precum clopotele de la Catedrala nou nouta din Bucuresti, dar si din “substanta mintala”, aceasta putând fi si prejudecata anti-catolica a unor ortodocsi si neoprotestanti. Si prejudecatile seculare ale catolicilor deopotriva (de care prejudecati Biserica a început sa se desparta la Conciliul II Vatican… cititi documentele!)

  Se afirma in media, inclusiv pe blogul “doar ortodox” nu va suparati, lucruri care nu sunt adevarate despre Sfântul Parinte. De asemenea, lucruri care nu sunt juste privind Biserica al carui Cap este Hristos Domnul, una singura din acest punct de vedere, cu toata diversitatea institutionala. Ar fi multe de spus, nu e locul si momentul. Dar ce imagine a lui Dumnezeu pot aduce cei care exclud de la mântuire pe cei care nu sunt crestini ortodocsi, adica cea mai mare parte a omenirii? Cum ar putea Dumnezeul Iubirii sa-i respinga…?!

  Va citez concluzia: “Puterea politică trebuie sa se subordoneze voii lui Dumnezeu, nu să caute, cu ajutorul papei, să ia locul lui Dumnezeu intocmai ca si Lucifer! Ce iubire interconfesionala poate exista fără Hristos?”
  Cum vedeti dvs aceasta subordonare a vietii politice “voii lui Dumnezeu” (care ar fi aceasta dupa dvs?) Si de unde ati scos ca papa “vrea sa ia, ca Lucifer, locul lui Dumnezeu”? Priviti-l, ascultati-l, cititi… si va veti putea convinge, DACA VREA DUMNEZEU, ca lucrurile pot sta si altfel decât va încapatânati sa credeti. CALEA, ADEVARUL SI VIATA este numai Hristos. Lui ne rugam, cu El ne rugam Tatalui, El este printre noi “când doi sau trei sunt adunati in numele Lui”… Toti Îi suntem frati si surori, fii si fiice ale Tatalui. Aratati-mi o confesiune crestina care sa nu adere la El. Iar El nu a cerut niciodata nimanui sa arunce cu pietre in frati, a cerut chiar iubirea de dusmani. Ii putem cu toti iubi pe cei altfel decât noi începând prin a-L lauda pe Dumnezeu ca ne-a zidit pe unii si pe altii. Ii putem iubi recunoscându-le drepturile, cel de a se închina asa cum stiu si cred. Îi putem iubi privindu-i, daca e cazul, cu mila, nu cu dispret. Cerând de la Duhul Sfânt o farâma de dragoste frateasca, chiar si pentru tigani, pentru evreii care devin periodic obiecte ale urii si tapi ispasitori, si pentru sotul/sotia care a cerut divort, si pentru oricine ne-a gresit. Amin. Scuzati lunga “predica”.

 2. Multă tristețe aduce ortodocșilor venirea papei in România. Catolicismul, aşa cum îl vede el, este politizat deja. Catolicilor li se impune să-l perceapă ca pe un idol!! Acum politicienii lumii ar vrea ca şi ortodocşii să-l perceapă aşa! Circumstanțele politice sunt favorabile acestui scop, mai ales dupa Sinodul din Creta, organizat tot din ratiuni politice!

  Misiunea noastră, a ortodocșilor, este să facem voia lui Dumnezeu! Hristos S-a rastignit pentru a ne îndumnezei, nu pentru a ajunge după două mii de ani să ne închinăm tot la idoli! Papa, daca nu renunță la mândria lui luciferica, are un alt stăpân. Acelui stăpân, pe care şi l-a ales papa, noi nu avem voie să ne închinăm! Nici eu, nici Patriarhul meu! Şi nici să ne rugăm împreună nu putem!

  In programul vizitei, numele lui Hristos nu apare deloc. Ce facem? Il dăm pe Hristos la o parte pentru a-i face loc papei? Scopul nostru nu mai este dobândirea Duhului Sfânt în vederea mântuirii? Cu ce scop sunt acceptate astfel de blasfemii?
  Puterea politică trebuie sa se subordoneze voii lui Dumnezeu, nu să caute, cu ajutorul papei, să ia locul lui Dumnezeu intocmai ca si Lucifer! Ce iubire interconfesionala poate exista fără Hristos?

 3. Mi,am amintesc o fraza rostita de bunicul meu( născut la 1900…) As plânge ,dar n-am lacrimi … Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.