_MST0675De cateva luni vreau sa scriu despre cum Sfantul Ierarh Nectarie mi-a redat viata, insa pana acum nu am gasit cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce Sfantul a facut pentru mine.

Ma numesc Iuliana, am aproape 26 de ani, iar in iarna anului 2016 mi s-a descoperit o tumora pe creierul mic, tumora ce a fost operata la Spitalul Nicolae Oblu din Iasi. Primul meu gand a fost „ DE CE EU?’, insa am realizat ca este o lectie de viata, ca trebuie sa invat ceva din asta si ca tot raul a fost spre bine pentru ca asa l-am descoperit eu pe Dumnezeu, pe Sfantul Nectarie, asa mi-am indreptat atentia spre biserica si am invatat sa pretuiesc altfel viata.

Pe 20 decembrie 2016 am fost operata. Am intrat in operatie rugandu-ma, iar Dumnezeu m-a ajutat.
Operatia nu a fost una foarte complicata, insa ca orice operatie pe creier implica riscuri. Dupa 5 ore, am iesit cu bine din operatie. Si cand spun ‚”cu bine” ma refer la faptul ca am scapat cu viata.
Am ramas cu sechele dupa operatie: gatul imi era intepenit si stramb, mana stanga nu o puteam folosi 100% si nu puteam sa merg. In prima saptamana dupa operatie nu am fost capabila sa merg la toaleta nici macar insotita.
Tin sa precizez ca de fiecare data cand prietenul meu se ducea la Biserica „Sfantul Ierarh Nectarie” si se ruga pentru mine, eu ma simteam mult mai bine, ma puteam ridica ajutata din pat si reuseam sa fac cativa pasi.
Dupa operatie, in fiecare seara la ora 22 citeam acatistul Sfantului Nectarie atat eu si prietenul meu cat si familiile si prietenii nostri si ne rugam pentru sanatatea mea.
M-am rugat foarte mult Sfantului Nectarie, i-am citit acatistul zilnic si m-am uns cu ulei din candela Lui atat inainte de operatie cat si dupa si nu a ezitat sa imi dea ascultarea rugaciunilor.
Parca sufletul meu era invadat de siguranta ca totul va fi bine, chiar daca starea mea la acel moment nu indica asta.
Se rugau pentu mine preoti si oameni care nici macar nu ma cunosteau din mai multe orase ale tarii.

Ii multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie ca mi-au daruit atati oameni frumosi care m-au ajutat, mi-au dat putere si m-au facut sa imi dau seama ca am pentru ce sa lupt.

La inceput, parintii mei si prietenul meu mi-au ascuns diagnosticul initial al medicilor: GLIOBLASTOM, o forma foarte agresiva de cancer, insa eu am simtit ca ceva nu este in regula.
Cat am stat in spital, membrilor familiei mele le-au fost comunicate mai multe diagnostice; gliolastom, limfom, metastaza, diagnosticul final MEDULOBLASTOM, toate forme de cancer.
Multumesc Sfantului Nectarie ca le-a dat si lor putere sa reziste si sa lupte pentru mine. Au facut foarte multe sacrificii si le multumesc pentru tot.
Cred ca ma durea mai tare faptul ca imi vedeam familia suferind, asta m-a determinat sa lupt si mai mult, a fost felul meu de a le multumi pentru tot.A m vrut sa ii vad fericiti.

Inainte sa aflu ca am aceasta tumora pe creier, catelusa mea, dormea doar la capul meu. Sunt unele lucruri carora pe moment nu le-am dat importanta, insa acum le pun cap la cap si simt cum s-au legat toate.

A fost greu si sunt multe trairi de povestit, insa vreau sa trec la subiectul principal si sa va povestesc experienta mea cu Sfantul Nectarie.
Dupa mai bine de 2 saptamani petrecute in spital, am fost externata. Am hotarat sa nu merg acasa la mine ci la bunica prietenului meu, care acum imi este sot, intrucat locuieste intr-un oras mai apropiat de Iasi, iar eu eram destul de greu de transportat.
In casa bunicii L-am simtit pentru prima data pe Sfantul Nectarie. Stateam in pat, intinsa, aproape adormita, si atunci i-am simtit prezenta. Am simtit cum trage ceva din corpul meu, era ceva ca o caldura care simteam ca iese din mine, din cap pana unde se termina coloana.
Fara sa stiu nimic la acel moment intrucat familia mea a hotarat ca e mai bine sa nu imi spuna despre diagnosticul ce mi s-a dat, am aflat ulterior ca MEDULOBLASTOMUL cu care am fost diagnosticata, este o forma de cancer care afecteaza si maduva spinarii, intinzandu-se pe coloana.

L-am simtit si a doua oara pe Sfantul Nectarie, tot in casa bunicii. Il simteam cum statea in dreptul usii camerei in care eram, ca si cand ar fi venit sa vada cum ma simt. Tin sa precizez ca in acel moment era in pat langa mine si catelusa mea care a intors privirea brusc spre usa exact atunci cand si eu i-am simtit prezenta Sfantului.
Nu am perceput-o ca fiind o coincidenta ci sunt sigura ca Sfantul a fost acolo si ma veghea cum o face si astazi.

A treia oara nu doar ca l-am simtit pe Sfantul Nectarie ci mi s-a si aratat. Acest lucrul s-a intamplat intr-o seara la Biserica Sfantul Ierarh Nectarie din Iasi.
Era slujba Sfantului Maslu. Prietenul meu a intrat in biserica la slujba, iar eu am ramas in masina in curtea bisericii, intrucat eram „proaspat” operata, afara era foarte frig si nici nu puteam sa intru in biserica, intruat ma confruntam cu problemele cu care toate femeile se confrunta lunar.
Cat asteptam sa se termine slujba am hotarat sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie cu voce tare. Dupa ce am terminat de citit, L-am vazut pe Sfant care era imbracat in negru cu barba alba (diferit de cum arata in iconitele ce le aveam eu) cum statea la intrarea intr-un gang si se uita la mine. Ne uitam unul la altul, iar eu am simtit o liniste pe care nu am mai simtit-o in viata mea. L-a un moment dat, cumva, mi-a spus ca trebuie sa plece, iar eu l-am intrebat „unde?”. Mi-a spus ca trebuie sa mai mearga si la altii, iar in momentul in care a plecat, s-a ridicat ca un val de aburi in locul in care Sfantul statea si apoi a disparut.
Am hotarat sa merg la biserica si in timpul zilei. Am observat ca gangul (altfel nu stiu cum sa il descriu) in care L-am vazut pe Sfantul nu mai exista. In acel loc era defapt usa altarului.
Nu am incercat sa gasesc explicatii logice pentru aceasta intamplare, ci am credinta ca Sfantul mi s-a aratat pentru a ma ajuta si am a vindeca.
Cand am putut intra in biserica si am ajuns la moastele Sfantului, am vazut o fotografie cu Sfantul pe care nu o mai vazusem pana atunci, in care arata exact asa cum il vazusem eu in acea seara la slujba Sfantului Maslu.

Sfantul m-a ajutat enorm! Medicii de la Iasi mi-au spus ca indiferent ce denumire poarta tumora sa ma apuc imediat sa fac chimioterapie si radioterapie. Am hotarat sa merg la Bucuresti sa consult un medic oncolog insa de fiecare data s-a intamplat cate ceva si nu m-am putut apuca de chimioterapie. Acum stiu ca aici a fost mana Sfantului.
Am mai consultat si alti doi neurochirurgi. Acestia imi spuneau ca tumora nu este meduloblastom, ca au operat multi pacienti cu acest diagnostic si nu asa arata si se comporta, insa rezultatul biopsiei spunea contrariul. Cert este faptul ca toti medicii anatomopatologi pe care i-am consultat au spus ca tumora este maligna, insa niciunul nu era sigur. Ceva ii incurca in punerea diagnosticului.
Am ajuns la Constanta la un neurochirurg renumit venit din America, neurochirurgul care este si preot, pentru care am numai cuvinte de lauda si de multumire.
Dumnealui se indoia ca tumora ar fi meduloblastom, si a hotarat ca sa imi faca o punctie lombara pentru a vedea daca sunt celule canceroase in lichidul cerebrospinal si daca maduva spinarii este afectata.
Aceasta investigatie am facut-o la 4 luni de la operatie, timp in care am urmat doar un tratament naturist, NU am facut CHIMIOPERAPIE si/sau RADIOTERAPIE, iar rezultatul a fost unul foarte bun. Nu s-au gasit nici macar celule inflamate in acel lichid, iar celule canceroase DELOC. Tot la 4 luni dupa operatie am facut si un nou RMN al carui rezultat a fost unul foarte bun. Nu au fost semne de recidiva sau resturi tumorale!
Legat de sechelele cu care ramasesem dupa operatie, acestea au disparut spectaculos la scurt timp dupa momentul in care Sfantul mi s-a aratat.
Acum, la aproape 6 luni de la operatie sunt un om normal si sanatos. Pot alerga, pot conduce, pot merge pe bicicleta, in ciuda a tot ceea ce mi-au spus medicii.
I-am promis Sfantului ca voi povesti si voi scrie despre minunile acestea. I-am promis ca ma voi intoarce pe picioarele mele in locul in care am simtit ca m-a vindecat, Biserica „Sfantul Ierarh Nectarie” din Iasi pentru a-i multumi, lucru pe care il voi face cat de curand.

Ii multumesc Sfantului Nectarie si ma rog lui citindu-i acatistul in fiecare zi.
Sfantul Nectarie mi-a redat viata si m-a invatat sa o pretuiesc mai mult! Noi credem ca totul ni se cuvinne, insa nu trebuie sa uitam rolul pe care credinta si Dumnezeu il joaca in viata noastra.

Iulia.

Mărturisire apărută iniţial în rubrica Minuni si mărturisiri spuse în anul 2017

doar ortodox candle light_church00

Un comentariu

  1. Va multumesc pentru ca ne-ati impartasit povestea dumneavoastra atat de plina de speranta! Mi-a facut mult bine.
    Sa fiti sanatoasa!
    Sfinte Nectarie, roaga-te pentru noi toti! Amin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.