În România, a început introducerea masivă a documentelor personale electronice: buletin de identitate electronic, permis de conducere electronic, permise de călatorie electronice, card de sănătate electronic, rețeta electronică, etc.

stiati ca... copy

  • Legea privind stocarea datelor personale de la cumparatorii cartelelor prepay (declarată de curând NECONSTITUŢIONALĂ), nu prevede garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a datelor cu caracter personal. (vreo asemănare?)
  • Operatorii datelor din sistem sunt – MEDICII? De altfel ei s-au opus de la început distribuirii şi implementării acestora. Ni se spune ca sistemul este 100% sigur.
  • În prezent, sunt tot mai căutate de hackeri informaţii privind cărţile de credit sau de debit, email, telefon, zi de naştere, parole sau adrese fizice. Sunt raportate pe glob sute de milioane de spargeri de conturi ce conţin date personale pe mailuri sau carduri cu CIP. Urmează, pasul următor, falsificarea sau manipularea lor.
  • Informația stocată în cardurile de sănătate electronice poate fi citită neautorizat de către traficanții de organe transformând posesorul unui asemenea document într-o pradă atractivă?
  • Aceste implementări forţate şi costisitoare de tehnologii sunt impuse de organismele internaţionale care forţează statul şi politicienii să le accepte; în special tărilor mai sărace, sau în curs de dezvoltare, care au nevoie de fonduri sau credite de investiţii.
  • SUA, ca exemplu democratic planetar, sunt campioni la distribuirea în rândul  americanilor. Totodată la ei sunt şi cele mai multe spargeri de conturi, furturi de date cu caracter personal din mediul online personal, medical sau bancar de catre hackeri sau servicii secrete, dar şi cea mai eficientă manipulare a propriei populaţii. National Security Agency (NSA) este implicată in numeroase scandaluri pe această temă, ei înşişi preocupându-se cu acumularea de informaţii de stat sau private de pe tot mapamondul.
  • Statele Unite primesc aproximativ 70% din datele personale ale cetatenilor UE prin intermediul serviciilor speciale din cel putin sapte state europene (afirmaţia lui Whyne Madsen, fost agent al NSA, intr-un interviu publicat de Privacy Surgeon)
  • NSA prin programul PRISMA include participarea Microsoft, Google, Facebook, PalTalk, You Tube, Skype, AOL, Apple etc., are acces in timp util la date personale puse la dispozitie de 50 de companii: de la cardurile de credit, la serviciile internet, nimic nu este secret.
  • Din cauza vulnerabilității sistemului informatic în Anglia s-au pierdut datele a 93% din asigurații sistemului de sănătate?
  • În Anglia prin legea „Identity Documents Act 2010” s-a hotărât renunțarea la buletinele de identitate electronice introduse prin legea „Identity Cards Act 2006”, iar pe 21 februarie 2011 a fost distrusă baza de date aferentă?
  • După 4 ani de la implementare, Germania a suspendat proiectul cardului de sănătate electronic, datorită lipsei de securitate și confidențialitate a sistemului și datorită obiecțiilor aduse de medici care au manifestat în stradă?
  • Între 500.000 și 1.000.000 din cele 6,5 milioane de pașapoarte biometrice ce se află în circulație în Franța sunt false?
  • Implementarea documentelor personale electronice este doar o etapă în procesul de implantare a dispozitivelor electronice tip R.F.I.D. cu dimensiuni de câțiva milimetri direct în corpul uman, prin injectare sub piele, fenomen care deja se petrece în SUA şi alte ţări? În SUA, dispozitivul electronic implantabil pentru oameni produs de VeriChip Corporation a primit aprobările preliminare de la Food and Drug Administration (FDA) încă din 2002, și a fost aprobat în 2004.
  • Prin intermediul documentelor electronice la purtător se colectează informații detaliate și complexe despre cetățeni care se adaugă în baze de date extinse?
  • Aceste documente, sunt foarte nesigure existând posibilitatea de a fi citite modificate și copiate (clonate) cu ușurință de către persoane neautorizate (hackeri, teroriști etc.) care pot fura identitatea unei persoane şi pot săvârși infracțiuni în numele acelei persoanei care ulterior va suferi rigorile legii pentru fapte pe care nu le-a săvârșit?
  • Documentele electronice sunt sensibile la anumite tipuri de radiații și câmpuri electromagnetice, informația digitală stocată în ele putând fi deteriorată sau ștearsă și astfel posesorul documentului să poată fi pus în imposibilitatea de a se legitima sau de a beneficia de servicii medicale în situații critice?
  • Cetățeanul devine vulnerabil în fața firmelor de asigurare (care vor refuza să asigure persoane ale căror boli grave le cunosc din sistemul electronic sau vor mări prețurile asigurărilor), angajatorilor (care vor putea discrimina unele persoane în funcţie de datele lor medicale), și mai ales a propriului stat în cazul în care regimuri nedemocratice ar putea ajunge la putere?
  • Prin intermediul acestor informații, plus informațiile colectate prin intermediul cardurilor bancare, plus înregistrarea tuturor convorbirilor telefonice si a email-urilor, etc., prin prelucrarea și corelarea datelor cu ajutorul unor programe informatice specializate se poate determina unde se află, ce face și chiar cum gândește fiecare cetățean?
  • servere STSServiciul de Telecomunicatii Speciale (STS) din Romania a investit 6 milioane de euro intr-un buncar ingropat unde se afla servere şi memorii de mare capacitate ale multor instituţii importante. Datele confidenţiale nu pot fi accesate de cei de la S.T.S. Ei se ocupă doar de găzduirea şi protejarea informaţiilor. Din motive lesne de înţeles, numărul celor care lucrează aici este foarte mic. Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, recunoaste că informaţiile din acest buncăr reprezintă o ţintă pentru orice hacker. Distrugerea / furtul lor ar da peste cap vieţile a milioane de români (click AICI).
  • Se încalcă drepturi fundamentale prevăzute în Constituția României şi în Carta Drepturilor Fundamentale a U.E., cum ar fi dreptul la libertate, la viaţă intimă, familială şi privată, libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie, dreptul la demnitate, etc.?
  • În lume, numeroase organizații, instituții și personalități individuale au protestat și manifestat împotriva erodării libertăților cetățenești și intruziunea statului în viața privată?
  • În anul 2009, în numai câteva luni, cca. 1 milion de români au semnat împotriva introducerii documentelor electronice personale?
  • Dispozitivul R.F.I.D. poate reprezenta cea mai mare ameninţare cunoscută la adresa libertăţii şi a vieţii private?
  • Dispozitive electronice implantabile, aprope similare celor destinate oamenilor, au cauzat cancer la 10% din animalele de laborator pe care au fost testate?
  • În aceste condiții esența și chiar existența democrației este amenințată, pericolul major prefigurându-se sub forma lagărului electronic?
  • După ce am pierdut aproape totul suntem pe punctul de a pierde ultimul și cel mai de preț bun pentru care au luptat toți marii noștri înaintași și anume libertatea?

sursa (partiala) http://asociatialibertatearomanilor.ro, E-mail:asociatialibertatearomanilor@gmail.com

ALTE REFERIRI LA ACEST SUBIECT CARE MERITĂ CITITE:

  1. O OPINIE FOARTE INCOMODĂ DESPRE CARDUL DE SĂNĂTATE
  2. În articolul ,,Cuviosul Justin de la Petru Vodă – sfântul care va încălzi inima poporului român. Jurnalul suferinței și ultima profeție”, Monahia Fotini de la revista Atitudini scrie:
    ,,Apoi l-am întrebat o problemă care mă frământa demult, o întrebare pe care până acum m-am ferit să i-o pun în mod tranşant de teama posibilelor reacţii dure – până unde putem merge cu lupta împotriva actualelor cipuri din actele noaste de identitate? Şi l-am întrebat mult mai concret. Relatez întocmai. „Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce să facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară? Părintele foarte grav a răspuns, ridicând din mâini în semn a protest: „Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: „12 luni şi scăpăm de cipuri”? „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie”. CONTINUAREA: NU PRIMIȚI SUB NICIO FORMĂ CARDURILE DE SĂNĂTATE!
  3. Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile!

  4. Iustin Pârvu – Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră!

https://i0.wp.com/i82.photobucket.com/albums/j265/dotyk34/grafice%202009/DoarOrtodox.jpg?resize=281%2C48

Stiati ca tehnologia tip RFID se poate aplica în sectorul public cu ajutorul

Pasapoartelor

Actelor de Identitate (acte de identitate, permise de conducere, permise de sedere, carduri de securitate sociala)

Serviciilor Publice (cum ar fi administrarea de spatii de parcare, pentru urmarirea deseurilor periculoase pentru a salva mediul, etc)

Sănătăţii (aplicata in spitale, sectorul public de asistenta medicala, pentru a avea control asupra paturilor, containerelor, pentru a identifica pacientii, controlul medicamentelor, supravegherea copiilor, sau a pacietilor cu boli neuronale in vederea securitatii lor, carduri de asigurare de sanatate care functioneaza deja in Mexic. Toate datele cum ar fi numele de utilizator, şi medicamentele prescrise sunt stocate pe RFID-un încorporat.

Serviciilor poştale (RFID-urile sunt atasate la documente pentru a imbunătăţi datele privind locul de amplasare, sortare obiectelor de corespondenţă, la distribuitori.

Apărării (tehnologia este eficientă în principal pentru a eficientiza procesele de aprovizionare, sunt folosite la intrari/ieşiri, transferuri de echipamente)

Educaţie-Instituţii culturale-Stiinţă (de exemplu se includ sisteme de creditare sau control la biblioteci, muzee, identificând facil cărţi sau opere de artă care pot fi prezentate mai simplu actionand tehnologia RFID)

Logistică / Transporturi publice (carduri de acces în transporturile publice, afisarea datelor despre orare, traseu, etc)

13 comentarii

  1. Ar trebui sa facem ceva Acum cât încă nu arde casa!adică trebuie informată populatia, dezbatere publică pe această temă pe la diferite televiziuni, posturi de radio, semnături pt anularea actelor cu cip, referendum cât mai multe proteste în orașele mari ale țării! suntem mult prea docili când e vb de așa ceva!


  2. In cazul in care deja l-am primit si l-am activat. Cum pot face sa renunt la el ? Nu stiam toata povestea cu cip si 666 cand l-am acceptat. Cum sa scap de el ? Si cu ce poate fi inlocuit?

  3. Suntem acelasi grup care plecam – ca de altfel, in fiecare an – in pelerinaj in Grecia, intre 4 – 12 nov. 2015, cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Sf. Spiridon, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele…). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati telefonic pe d-na Cristina: 0722722845




  4. Se poate refuza înscrierea acelor date , prin scrisoarea ce este atașată cardului , în momentul primei prezentări la medic ! Sunt căsuțe cu DA și NU , la fiecare întrebare ! Datele sunt deja în sistem , dar nu vor fi înscrise în card !!! Eu am primit acea scrisoare , ceilalți nu ?! Are importanță acest lucru , sau este interesul unora de a nu se accepta card-urile pentru a exista haosul actual prin care se pot face anumite fraude ?! Înțeleg opoziția , însă nu și inexactitățile ridicate la rang de ADEVĂR !

  5. Daca mi am facut card bancar cu cip e lepădare?mă cam framanta și l am aruncat….va rog ajutati mă cu un sfat..sunt doua tipuri de cip uri?

    1. Cardurile bancare cu CIP (sau cu tehnologie RFID ) parca sunt citite doar atunci cand sunt trecute prin dispozitive speciale de citire. Orice client isi da acordul si dezvaluie bancii identitatea, datele de contact, etc. Totul se face de comun acord, de aceea e bine sa ne informam inainte de a ne trezi in buzunare cu tot felul de carduri/cartele pe care nu le dorim. Cardurile bancare se pot refuza, operezi tranzactiile prin ghisee. Atentie si acolo, refuzati sa oferiti semnatură electronică, chiar daca va spun sa semnati… INCA avem dreptul sa ne legitimam doar cu CI.

  6. Nu voi primi acest card de sanatate in semn de protest. Exista tari care deja au renuntat la acest sistem de carduri din cauza furtului de date de identitate…bine ca s-au trezit cei din guvernul Ponta sa tipareasca astfel de aberatii. Vrem liberate de decizie si corect ar fi fost un referendum ca sa ne intrebe si pe noi romanii din tara asta ce parere avem la fel cum guvernul scotian a dat libertate poporului sau sa aleaga prin referendum daca vor sau nu independenta fata de Marea Britanie. Asta da democratie si libertate de exprimare.
    Din motive personale si religioase refuz acest card de sanatate si il vad nefolositor…cel mult este inca o gaselnita a guvernului in cheltuirea banilor publici.

  7. 1.Este singurul card la care nu iti stii codul de aces la propriile date. La cardul cu bani iti poti sti cati bani introduci si cat scoti.

    2. Dar un doctor obosit si stresat de atat birocratie cum te va mai consulta daca trebuie sa scrie atata. Asitenta coasta bani.
    Nu le luam fartilor.
    Vom deschide procese de vom umple tara cu ele.
    Nu se poate asa ceva

  8. Care este scopul cardului cu cip ?

    Este pentru a ne fura organele !!!
    Sa ne trezuim fratilor ca organele noaste sunt sanatoase(pline de post si rugaciune) si nu bolnave. Le trebuiesc occidentalior bogati si petrecareti plin de boli.
    Ia ce scrie aici:
    TRANSPLANTURILE: donație sau crimă?”- Grecia 2013 – Conferință (articole)

    http://graiulortodox.wordpress.com/marturisirea-de-credin%c8%9ba/teme-antieretice/conferinta-noul-act-de-identitate-bilet-fara-intoarcere-pireu-6-octombrie-2012/transplanturile-donatie-sau-crima-grecia-2013-conferinta/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.