Premize.

Atelierul de faţă se adresează iubitorilor de fotografie şi natură, indiferent de echipamentul tehnic sau de cunoştinţele în domeniul fotografiei. Printre noţiunile abordate vor fi elemente de tehnică, fotocompoziție, folosirea luminilor, tehnici de postprocesare (contrast, culoare, prelucrare globală, prelucrare zonală pe măști și layere) sau întocmirea unui portofoliu. Temele vor fi diverse, de la fotografia de natură, macro, portret sau chiar tururile virtuale.

Dată, loc, preț, număr de participanți.

Atelierul de fotografie are loc în perioada 9-11 noiembrie 2012, în plin pastel de toamnă pe splendidele coline ale satelor Şirnea-Peștera-Măgura, județul Brașov. Prețul participării, care include cazarea și masa, este de 400 de lei. Numărul maxim de participanți este de 12, iar cel minim de 6.

Program (orientativ).

Vineri

15.00 – 17.00: Primirea participanților, cazarea. Prezentare participanți, echipa Filos | fotografie. Sesiune fotografie de apus.

19 – 20: cina

20 – 22: Seminar fotocompoziție, situri utile pentru fotografi – http://www.dpreview.com, ultimele știri din domeniul tehnicii foto, http://www.the-digital-picture.com – comparații de obiective, teste ISO ale diferitelor camere digitale etc.

Sâmbătă

6 – 7: Mic dejun

7 – 12: Sesiune foto de răsărit

12 – 13: Prânz

13 – 14: Program de voie

14 – 16: Discuții despre fotografiile realizate cu o seară înainte şi la răsărit; tehnici de postprocesare: raw (Lightroom, Photoshop); contrast, culoare, prelucrare globală, prelucrare zonală pe măști și layere, Nik Silver Efex Pro 4.

16 – 19: Sesiune foto. Fotografie la apus.

19 – 20: Cina

20 – 21: Prezentare portofoliu Irinel Cîrlănaru. Prezentare proiect „Călător în Țara Dorului”.

22 – 23: Seminar cu Dragoș Brătășanu (fotograf prima misiune românească pe Marte, expediții fotografice în Antarctica și la Polul Nord)

Seminar despre:

– cum să atragi sponsori pentru proiectele foto;

– marketing în fotografia de peisaj;

– cum să călătorești oriunde în lume ca fotograf.

Duminică

6 – 7: Mic dejun.

7 – 10: Sesiune foto de răsărit.

10 – 12: Program de voie.

12 – 13: Masa de prânz.

13 – 16: Vizionare fotografii participanți; discuții; concurs cu premii ( Rugămintea noastră este să aduceți 10-15 fotografii pe tema „Peisaj” din portofoliul personal. Jurizarea va fi realizată de către participanţi. Câştigătorii vor primi cărţi despte fotografie şi DVD-uri cu revista Foto4all în format pdf).

16.00: Rămas-bun.

Cazarea și masa

Vor fi asigurate de pensiunea Casa Marius (satul Peștera), care dispune de două camere cu baie proprie, patru camere la o baie si două camere la o baie. Informații suplimentare, precum facilități, o galerie foto și o hartă se află la: http://carta.ro/cazare-moeciu/casa-marius/.

Echipament.

Listă echipament foto:

Camera foto digitala DSLR, carduri de memorie, filtre foto ( polarizare, UV , graduale şi reduncţie), acumulatori , trepied, accesorii, geanta foto sau rucsac, accesorii curaţare praf de pe senzor, declanşator flexibil şi laptop.

Listă echipament de munte:

Având în vedere că este aproape jumătatea lunii noiembrie ar trebui să aveţi la voi haine de corp călduroase, căciulă, mănuşi, haine de corp de schimb în rucsac, lanternă frontală.

Plata.

Efectuarea plății se face în două tranșe. Achitarea primei tranșe, în valoare de 200 de lei, va fi socotită drept confirmarea înscrierii. Data ultimă de achitare a primei tranșe este 6 noiembrie.

Achitarea ei se face prin prin virament bancar în contul:

IBAN RO84 BRDE 030S V043 4281 0300, deschis la Banca BRD , Agenţia Mioveni

date firmă:

SC ORTHO TRADIA S.R.L. Soldat Costescu Alexandru, nr. 12C, 15400, Mioveni, Argeș

CUI: 27672933 | RC: J03/1100/2010

Înscrierile se fac până la data de 6 noiembrie 2012 în limita locurilor disponibile, printr-un e-mail la adresa fotografie@grupulfilos.ro care va cuprinde următoarele date (date folosite pentru completarea contractului şi facturare): nume, prenume, adresa de pe actul de identitate, seria, numărul BI/CI şi CNP, telefon, adresă e-mail. Cea de a doua tranșă se va plăti la încheierea workshopului.

Precizări suplimentare.

În cazul în care se înscriu mai puțin de 6 participanți, organizatorii își rezervă dreptul suspendării sau amânării workshop-ului. În cazul în care un participant se declară nemulțumit de activitățile atelierului foto, el poate solicita returnarea a 50% din taxă.

Contact.

Irinel Cîrlănaru (lector): tel. 0740.20.98.78 email irinel.cirlanaru@grupulfilos.ro

Ionuț Trandafirescu (organizator): tel. 0723.97.28.47 email ionut.trandafirescu@grupulfilos.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.