Sambata 5 mai 2012 tema emisiunii “De la plus la infinit” pe TVR Info a fost una foarte interesanta. Distinsa doamna Lidia Staniloae si dl Remus Radulescu de la Radio Romania, invitati in platou, au evocat frumusetea si mandria de a fi roman, crestin ortodox, si totodata european. Lor li se alatura prin telefon IPS Serafim Joanta adaugand acelasi argument: “cealaltă Românie” exista doar in biserică alaturi de Hristos!

Emisiunea – De la + la infinit /”Diaspora: cealaltă Românie”
emisiunea TVR INFO din 5 mai 2012

Invitaţi: Lidia Stăniloae – scriitoare, Remus Rădulescu – jurnalist Radio România, prin tel. IPS Serafim Joanta – Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord
Realizator Răzvan Bucuroiu.

Lidia Staniloae, fiica marelui nostru teolog Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul pe 17 februarie 2017. Dumnezeu să o odihnească!

https://i2.wp.com/i1107.photobucket.com/albums/h400/doarortodox/grafice/DoarOrtodox.jpg

2 comentarii

 1. de la un crestin-ortodox din USA, pe numele Mihai

  talcuire la cartea Apocalipsa/despre INSELARE

  Voi vorbi despre cel mai important lucru al vremurilor noastre; o sa va tâlcuiesc despre cine este fiara si despre altele, din cartea Apocalipsa, pt. ca nu mai este mult timp, e vorba de poate cativa ani sau chiar nu stiu cat de putin, pana cand inselarea descrisa in acea carte va incepe; sa nu va temeti, pentru ca aceasta carte, pentru noi este; lumea asteapta un “antihrist”, insa noi o sa ne ocupam acum ,de ceva mult mai important (ceva ce noua, este tangibil, spre deosebire de ceea ce lumea, numeste “antihrist” – si crede si asteapta ca va veni, ca vreun “supra”-om, in mod eronat – e drept, datorita dificultatii problemei in discutie)

  (aceasta interpretare necesita cunoasterea destul de in detaliu, a anumitor elemente din cartea Apocalipsa; este scrisa de catre mine, un mirean crestin-ortodox din USA; nu provine de la vreo secta; poate avea greseli, de aceea numai Biserica in intregime, poate afirma despre ceea ce spun eu, daca este adevarat, sau dimpotriva, daca sunt eu aflat in inselare)

  Cartea Apocalipsa nu este o carte duhovniceasca, atat cat este o carte de “matematica” (cu logica bazata pe corespondente, relatii si mai ales, substitutii de sens)

  Trecem direct la problema:

  “…vazand pe fiara ca era si nu este, dar se va arata.
  Aici trebuie minte care are întelepciune.”

  Fiind vorba, despre o carte despre sfarsitul lumii, puneti-va intrebarea:

  Oare, sfarsitul” lumii va veni si aceasta carte va ramane complet neinteleasa, pentru toata lumea, asa cum este acum?

  V-ati intrebat, ce s-ar intampla daca s-ar talcui cartea Apocalipsa? (nu in sensul talcuirii intru care facem, afirmatii periculoase – pentru sufletul nostru – cum ca Obama, sau urmatorul, sau numaistiucine este un mega-“antihrist” pe care il tot asteptam, pana nu o sa vina)

  Daca s-ar talcui aceasta carte, nu ar fi tot planul antihristic dat in vileag, si nu ar fi aratat, cat de “ieftin”, de fapt este acest plan?

  O sa tâlcuiesc despre “Fiara”, asa ma rog sa ma ajute Dumnezeu.

  Ca o mica paranteza, cuvintul “antihrist”, nu este mentionat nicaieri, in aceasta carte Apocalipsa.

  Nu antihristul – pe care il asteapta toti ca mega-om – este inselarea. Inselarea este fiara, si chipul (imaginea, trupul) ei, si semnul ei

  Despre fiara:

  Fiara este ca o copie a Fiului, pentru ca diavolul nu cunoaste altceva despre Dumnezeu, decat ceea ce aude de la oameni. Copiaza pe cat poate, ceea ce a facut Fiul. Ce anume?

  Fiara este mesia fals.
  Fiara “invinge” iadul
  Ce mai trebuie sa faca fiara? Zice ca:

  “Fiara pe care ai vazut-o ERA si NU ESTE si va sa se ridice din adânc
  si sa mearga spre pieire.”
  (…)
  “Si fiara care era Si nu mai este – este al optulea imparat si este dintre cei sapte si merge spre pieire.”

  Tâlcuire:

  “Era” inseamna exista
  “Nu este” inseamna ca a murit
  “Va sa se ridice din adanc” – adica VA “INVIA” (se ridica din “mare” se spune in alta parte)

  FIARA TREBUIESTE SA INVINGA MOARTEA: SA MOARA, SI SA INVIEZE. Aceasta este talcuirea, la vindecarea ranii de moarte, a fiarei (ni se spune ca fiara este ranita “de moarte” cu sabia (care inseamna cuvantul lui Dumnezeu) dar, isi revine (“invie”) mai apoi, in mod miraculos). Aceasta actiune a fiarei reprezinta “lovitura de gratie”, sau ultima sminteala. Fiara este al optulea imparat si este dintre cei sapte; unul din cei sapte imparati va “muri”, si va “invia”, si va fi al optulea.

  Am vazut ca fiara o sa “invieze” “din morti”. Ne ajung aceste detalii, sa recunoastem inselarea? Dar daca ne oprim aici, tot vom fi inselati, pentru ca nu asteptam la nici un om sa se ridice din morti, ci la foarte multi. Deci nu ne mai ramane decat, sa vedem cine este mai exact, aceasta fiara.

  O sa trec catre miezul problemei, revenind la:

  “Fiara pe care ai vazut-o ERA Si NU ESTE si va sa se ridice din adânc
  si sa mearga spre pieire.”

  si cautand si aici(!):

  “Si în zilele acelea vor cauta oamenii moartea Si nu o vor afla Si vor dori sa moara; moartea însa va FUGI de ei.”

  Deci inselarea (temporara, de timp “scurt”) cred ca este cam asa:

  Hristos a inviat din morti…

  dar ce “folos” acum…

  caci, iata:

  Moartea a FUGIT din vii!

  Moartea “ERA”, si de acum incolo, “NU MAI ESTE”…Oamenii, nu mai mor, le-am facut ceva, le-am pus semnul 666, si iata, ca nu mai mor.

  Fiara despre care ni se vorbeste in cartea Apocalipsa, despre care ni se spune ca invie, sau de fapt moare – inseamna acelasi lucru, din punctul sau de vedere – este: MOARTEA.

  FIARA = MOARTEA

  O sa fac si dovada clara a acestei afirmatii, prin doua versete din cartea de “matematica” (cu logica) despre care discutam, care demonstreaza semnul egal:

  “Si FIARA (…) Si, cu ea, PROOROCUL CEL MINCINOS (…)
  au fost ARUNCATI
  de vii în iezerul de FOC unde arde pucioas#259;.”

  ni se spune intr-o parte, iar in alt verset ni se transmite:

  “Si MOARTEA Si IADUL
  au fost ARUNCATE
  în râul de FOC.”

  Sunt alte versete, care suporta aceasta identificare, precum atunci cand ni se spune, ca fiara iese din mare (abis), si mai tarziu ca “marea a dat mortii ei, si moartea si iadul au dat mortii lor”, deci unde se arata, ca moartea (fiara) iese, din mare.

  Rezumatul a ceea ce cred eu ca este inselarea antihristica.

  Se va “lua” moartea de la oameni, pentru un timp. O sa se spuna:
  “Cum pot oamenii a ajunge la Hristos, cand moartea lor, nu e adevarata, de fapt? Nu vedeti voi, ca am inviat pe parintii vostri?”
  (ascultati spusele Parintelui Cleopa Ilie (youtube), in legatura cu aceasta inviere a mortilor).
  “Luati semnul “666” de la noi, si nu veti muri niciodata. Aici ramanem, cu totii, si vom face imparatia pe pamant”

  Aceasta este “moartea dintai”, care va pleca temporar; ea insa va veni, din nou, dupa perioada de timp stabilita exact in Apocalipsa, ca moartea cea de a doua.

  Semnul “666” se talcuieste in:
  o inima, inima tehnologica care ofera “nemurirea”, dar in realitate se va dovedi, cel mai adanc regret etern, pentru ca distruge (vinde) sufletul, in schimbul unei nemuriri false. Inima aceasta va fi intr-adevar “minunata”, si vor curge rauri de oameni, care vor dori-o. Atat: sa nu devii nemuritor, ca vei muri cu toti ceilalti; toti ceilalti care nu sunt acum, de adevaratelea, in Biserica drept-maritoare a Lui Dumnezeu, si care vor accepta semnele profetului mincinos si ale fiarei, si care intuiesc, gresit, despre antihrist (care este duhul amagirii), vazandu-l ca pe un singur om, asteptand pe unul, pe altul, oameni care tot vin si nu se mai termina; iar cartea Apocalipsa este o metafora a tuturor timpurilor, nu tine numai de vremurile de sfarsit.

  In “dictionar”, la Deuteronomul 11:18, puteti vedea ce inseamna “mana” si “fruntea” – acolo unde se primeste semnul fiarei 666 – in contextul cartii Apocalipsa, caci numai “mana” si “frunte”, nu inseamna acestea: mana inseamna inima, iar fruntea inseamna sufletul.

  Daca oamenii inteleg, ca nu au de asteptat, decat un timp foarte “scurt”, si vor fi atentionati in detaliu, ei nu se vor mai grabi sa ia “semnul” ca sa devina, nemuritori, si vor astepta, cu rabdare, trecerea numarului zilelor timpului “scurt”, mentionat in Apocalipsa. Cred ca este vorba despre 3 ani si jumatate, insa cartea trebuie studiata mai in detaliu de catre Biserica, pentru a fi siguri asupra oricarui aspect. Totusi, nu vor asculta decat putini, pt. ca tentatia e prea mare si pentru ca asa, trebuiesc lucrurile sa fie.

  Biserica noastra (Romana), cred ca ar trebui sa se intruneasca si sa emita, dupa multe discutii, de comun acord, o tâlcuire foarte simplu de inteles, clara si amanuntita a Apocalipsei, pentru ca toata lumea sa cunoasca aceasta lucrare, foarte limpede. Daca nu numai BOR, atunci chiar un Consiliu Ecumenic al Apocalipsei de Aparare Impotriva Fiarei, ca asa ne-a lasat Dumnezeu, noua sa ne impotrivim. Cred ca urmatorul pas ar fi ca Biserica sa emita o talcuire adevarata si completa, a cartii Apocalipsa, cu dovezi logice si de necombatut, care arata conexiunile multiplelor elemente, aflate in aceasta carte

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.