Troparul Botezului Domnului Iisus Hristos (6 ianuarie)

În Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; ca glasul Parintelui a marturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te, si Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, şi lumea ai luminat, slavă Ţie.

Mâna ta care s-a atins de preacuratul creștet al Stăpânului (Mănăstirea Putna)

Slava Ceasului al IX-lea la Botezul Domnului, 5 ianuarie 2016

Axion la Botezul Domnului

 

Mărește, suflete al meu, pe Cel ce în Iordan de la Ioan a luat botezul. Nu se pricepe toată limba a te lăuda după vrednicie, ci se întunecă și mintea mai presus de lume a cânta ție, de Dumnezeu Născătoare. Însă fiind bună, primește credința, că știi dragostea noastră cea dumnezeiască; că tu creștinilor ești folositoare; pe tine te mărim.

 

 

 

Slujba Utreniei. Tropar: Arătându-Te Tu în Iordan, Mântuitorule, și botezându-Te de Înaintemergătorul, Hristoase, Fiu iubit ai fost mărturisit de Tatăl. Pentru aceasta și împreună fără de început cu Tatăl Te-ai arătat; iar Duhul Sfânt peste Tine S-a pogorât; întru Care și luminându-ne noi, strigăm: slavă lui Dumnezeu, Celui în Treime.

Aghiosul, aghios, trecu Nașterea lui Hristos… colind la Bobotează (versurile colindului)

Troparul Sf. Ioan Botezătorul

muzica: diacon protopsalt Mihail Buca, dimpreuna cu Psaltii Catedralei Patriarhale

~~~~~~~~~~~~~~~~

{Troparul la Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, 29 august}

„Pomenirea dreptului cu laude, iar tie destul iti este marturia Domnului, Inaintemergatorule, ca te-ai aratat cu adevarat si decat proorocii mai cinstit, ca si a boteza in repejuni pe Cel propovaduit te-ai invrednicit. Drept aceea, pentru adevar nevoindu-te, bucurandu-te, bine ai vestit si celor din iad pe Dumnezeu Cel ce S-a aratat in trup, pe Cel ce a ridicat pacatul lumii si ne-a daruit noua mare mila.”

Condac:

„Mărita tăiere a Înaintemergătorului, rânduială dumnezeiască a fost, ca și celor din iad să propovăduiască venirea Mântuitorului. Să se tânguiască Irodiada, care a cerut uciderea fără de lege; că nu legea lui Dumnezeu, nici viața cea vie a iubit, ci pe cea amăgitoare și vremelnică.”

6 comentarii

  1. Doamne ajută-ne! TE rog să ne dai multă întelepciune, si să ne ferești de tot răul! Doamne ÎȚI mulțumesc!

  2. Domane Ajuta! Eu si cu tatal meu nu vrem sa luam aceste acte care contin cipuri. As vrea sa fim contactati de catre un personal calificat sau cel putin in domeniu care sa ne indrume spre o manastire sau alte sfaturi duhovnicesti pe care putem sa le primim cu bunavointa dumneavoastra si cu ajutorul lui Dumnezeu ca sa ne lumineze mintea. Primim orice sfat bun pentru mantuirea sufletului.
    Va las emailul meu: kato.akiro@yahoo.com
    Multumim mult!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.