Troparele Botezului Domnului și Sf. Proroc Ioan Botezătorul. Axion la Botezul Domnului și colindă la Bobotează

Troparul Botezului Domnului Iisus Hristos (6 ianuarie)

În Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; ca glasul Parintelui a marturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te, si Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, şi lumea ai luminat, slavă Ţie.

Mâna ta care s-a atins de preacuratul creștet al Stăpânului (Mănăstirea Putna)

Slava Ceasului al IX-lea la Botezul Domnului, 5 ianuarie 2016

Axion la Botezul Domnului 

Mărește, suflete al meu, pe Cel ce în Iordan de la Ioan a luat botezul. Nu se pricepe toată limba a te lăuda după vrednicie, ci se întunecă și mintea mai presus de lume a cânta ție, de Dumnezeu Născătoare. Însă fiind bună, primește credința, că știi dragostea noastră cea dumnezeiască; că tu creștinilor ești folositoare; pe tine te mărim.

Aghiosul, aghios, trecu Nașterea lui Hristos… colind la Bobotează (versurile colindului)

Troparul Sf. Ioan Botezătorul

muzica: diacon protopsalt Mihail Buca, dimpreuna cu Psaltii Catedralei Patriarhale

~~~~~~~~~~~~~~~~

{Troparul la Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, 29 august}

„Pomenirea dreptului cu laude, iar tie destul iti este marturia Domnului, Inaintemergatorule, ca te-ai aratat cu adevarat si decat proorocii mai cinstit, ca si a boteza in repejuni pe Cel propovaduit te-ai invrednicit. Drept aceea, pentru adevar nevoindu-te, bucurandu-te, bine ai vestit si celor din iad pe Dumnezeu Cel ce S-a aratat in trup, pe Cel ce a ridicat pacatul lumii si ne-a daruit noua mare mila.”

Condac:

„Mărita tăiere a Înaintemergătorului, rânduială dumnezeiască a fost, ca și celor din iad să propovăduiască venirea Mântuitorului. Să se tânguiască Irodiada, care a cerut uciderea fără de lege; că nu legea lui Dumnezeu, nici viața cea vie a iubit, ci pe cea amăgitoare și vremelnică.”

Doar Ortodox

N-a propovăduit Hristos şi pe ăla şi pe ăla! Am fost una şi am rămas cu Hristos; n-am schimbat nimic din ce ne-a vorbit El, deci El este ortodox.

5 comentarii la „Troparele Botezului Domnului și Sf. Proroc Ioan Botezătorul. Axion la Botezul Domnului și colindă la Bobotează

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: