nasterea-domnului

A mai trecut un an şi ne aflăm din nou în pragul celei mai frumoase şi luminoase  sărbători a creştinismului – Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos. Acest praznic ne invadează în fiecare an sufletul cu multă linişte şi bucurie duhovnicească întrucât  reprezintă momentul în care Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul nostru vine în lume pentru a fi călauză pe drumulmântuirii, tuturor celor care cred şi nădăjduiesc în El. Este perioada în care simţim parcă în inimile noastre o chemare tainică spre a fi mai buni, mai îngăduitori şi mai plini de nădejde, este perioada în care cursul existenţei noastre pare să capete un sens.

Stând şi contemplând la faptul că acum 2000 de ani, într-o iesle săracă din oraşul Betleem a venit pe lume Cel ce este deasupra tuturor lucrurilor şi putinţelor de înţelegere omenească, întreaga noastră fiinţă este inundată de un sentiment mistic de lumină şi pace duhovnicească, iar lacrima care stă să cadă e semn că inima este încă acasă şi că în ciuda tuturor vicisitudinilor vieţii, avem puterea de a ne reîntoarce în lăuntrul fiinţei noastre spre a căuta esenţa existenţialităţii omeneşti.

Mântuitorul Nostru Iisus Hristos este singura nădejde, singura scăpare şi adevăratul sens al vieţii noastre pământeşti, singurul şi primordialul motiv care dă sens tuturor suferinţelor şi durerilor noastre, de aceea an de an bucuria sărbătoririi Naşterii Sale pune stăpânire pe întreaga noastră fiinţă.

Acum, mai mult decât niciodată este momentul să ne regăsim adevărata misiune în această lume, să ne amintim că trăirea adevărată înseamnă o viaţă în Hristos, care are la bază păstrarea virtuţilor cu care toţi, deopotrivă, am fost înzestraţi încă de la naştere. Virtuţile sunt de fapt liniile directoare ale existenţialităţii  noastre, cele mai importante dintre acestea fiind, aşa cum Sfântul Apostol Pavel, în Epistola sa către Corinteni afirmă, credinţa, nădejdea şi dragostea, «  … mai mare… fiind dragostea » .

Să ne lăsăm, aşadar, cuprinşi de  chemarea lăuntrică de a fi mai buni, mai blânzi şi mai îngăduitori şi fie ca Pruncul Sfânt Care Se naşte si în acest an, să-Şi afle loc şi în « Betleemul » sufletelor noastre, umplându-le de har şi pace !

Autor: Ionela Candrea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.